A u kojem korpusu je bio onaj koljac sto je drzao apoteku u Bihacu?Bosanski_kralj wrote:Nek se kazne! Koliko znam za to k. djelo se terete mudžahedini iz odreda Hamze, a to nikako ne može biti tačno. Mudžahedina iz arapskih zemalja nije bilo u Hamzama i skoro nikako u 5. Korpusu, amaki77 wrote: dajte ljudi strucni ljudima prepustimo da utvrdjuju vjerodostojnost tog snimka...pa kad oni izjave da je to original snimak ili montaza,tek onda nek tuzilastvo bih i ostali organi pokrenu istragu...ako je montaza nek kazne rtrs,a ako je original nek pokrenu istragu protiv odgovornih sa tog snimka...
da,mislim na Rogica u blizini sankog mosta koji je zarobljen i kome je brutalno odrubljena glava...jel i to montaza,ili se slazete da svi sa tog snimka treba da odgovaraju za to svirepo ubitstvo,koji su u njemu sudjelovali????
Dudakovic naredio streljanje
-
nepitati
#151 Re: Dudakovic naredio streljanje
- Bosanski_kralj
#152 Re: Dudakovic naredio streljanje
Koji koljač?nepitati wrote: A u kojem korpusu je bio onaj koljac sto je drzao apoteku u Bihacu?
Napisao sam da ih skoro i nije ni bilo u 5. Korpusu
-
toccata
#153 Re: Dudakovic naredio streljanje
s duznim postovanjem, iako nisam citala sve postove, moram reci slijedece. ko god je u bihacu za vrijeme rata bio, zna da je dudak jedan od najvecih generala kojih je bosna u ovom ratu imala.situacija u tom dijelu bosne, bila je vrlo specificna, udarali su nas hrvati , srbi i abdicevci( babini)...bez naseg dudaka i cuvene oluje...bihac bi zavrsio kao srebrnica.
sjecam se dana kad smo pakovali slike i isli "unproforu" da nas "cuva"...bihac pada, cetnici kod bolnice, tj u gradu fakticki...a onda nas junak dudak s a svojom vojskom uz pomoc HVO-a, ucini cudo!!!!
bihac oslobodjen! radost!!!!danima plac, suze radonice...NEVJEROVATAN OSJECAJ!!!!DUDAK-VOOOLIMO TE!
p.s. malo pjesnicki, ali ponijele me emocije

sjecam se dana kad smo pakovali slike i isli "unproforu" da nas "cuva"...bihac pada, cetnici kod bolnice, tj u gradu fakticki...a onda nas junak dudak s a svojom vojskom uz pomoc HVO-a, ucini cudo!!!!
bihac oslobodjen! radost!!!!danima plac, suze radonice...NEVJEROVATAN OSJECAJ!!!!DUDAK-VOOOLIMO TE!
p.s. malo pjesnicki, ali ponijele me emocije
- JohnnyS
#154 Re: Dudakovic naredio streljanje
BHCluster wrote:Da Bosna i Hercegovina je bila (po nasljedstvu) potpisnica Zenevske Konvencije sto se nemoze reci za Abdicevu Autonomiju. A u slucaju konflikta gdje jedna strana nije potpisnica Zenevske Konvencije, Zenevska Konvencija se ne aplicira.karanana wrote:pa bosna i hercegovina je potpisnica konvencije. ako nije bila direktno tada, onda jeste kroz nasljedstvo nekih zakona i potpisa iz sfrj. znaci armija bosne i hercegovine treba da postuje konvenciju. streljanje, ako ga je bilo, je uradjeno od strane armije bosne i hercegovine.
ok, nisu se ovi predali, nastavili su se boriti, mozda su i ubili neke vojnike, ali su na kraju zarobljeni, jeli tako? zasto nisu odvedeni na sud da im se sudi za zlocine i za pobunu? ili u zatvor?
ma ja se samo nadam da je snimka montirana.
Pa po kojoj osnovi recimo sude svim hrvatskim generalima kad je očito da ni takozvana SAO Krajina nije bila potpisnica Ženevske konvencije
- Fair Life
#155 Re: Dudakovic naredio streljanje
Kako svim ??JohnnyS wrote:Pa po kojoj osnovi recimo sude svim hrvatskim generalima kad je očito da ni takozvana SAO Krajina nije bila potpisnica Ženevske konvencije
Da li se sudilo generalu Martinu Spegelju, generalu Imri Agoticu, "generalu" Djuri Decaku, "generalu" Ivanu Koradeu, "generalu" Anti Prkacinu... i da ne nabrajam jos desetine njih.
- JohnnyS
#156 Re: Dudakovic naredio streljanje
Fair Life wrote:Kako svim ??JohnnyS wrote:Pa po kojoj osnovi recimo sude svim hrvatskim generalima kad je očito da ni takozvana SAO Krajina nije bila potpisnica Ženevske konvencije
Da li se sudilo generalu Martinu Spegelju, generalu Imri Agoticu, "generalu" Djuri Decaku, "generalu" Ivanu Koradeu, "generalu" Anti Prkacinu... i da ne nabrajam jos desetine njih.
Pardon, krivo sam se izrazio... Mislio sam na sve optužene generale... Hoću reć da se ta konvencija mora poštivat bez obzira ko ju je potpisao, a ko nije...
- zvornicanin
#157 Re: Dudakovic naredio streljanje
Veoma pametno i izricito inteligentan komentar.Samo jedan mali dodatak...cudi me da nisi bio jedan od onih koji bi naravno ponudili tu literaturu u Zvorniku,Bjeljeni tamo negdje 92 godine..mozda bi bilo manje ubijenih civila zena i djece....harač wrote:MIslim da bi mnogima na ovom forumu iščitavanje Treće ženevske konvencije bila puno bolja literatura od lektire
-
vodolija.a
#158 Re: Dudakovic naredio streljanje
homar wrote:Glavni inicijatori i kreatori ove harange na generala Dudakovića i časne pripadnike odbrambene snage BiH Armije R BiH, su obavještajne službe R Srbije sa svojim ispostavama "Operativnim centrima u republici srpskoj". Cilj ovih aktivnosti je: zamagliti genocidne radnje i postupke R Srbije i R Srpske, koji se svakodnevno otkrivaju presudama u Hagu i presudama u BiH i drugim državama svijeta. Gebelsovska propagandna mašinerija stvorena Miloševićevim režimom i danas je vrlo aktivna i radi na razbijanju BiH kao države. Kad se tiče snimka u kome se general Dudaković optužuje za likvidaciju zarobljenika, očigledno je to nevješta montaža BIA-e, što je danas i potvrdio i glavni tužilac BiH, gospodin Barašin. Ako je i od BIA-e, vrlo je nestručno i amaterski.
-
noise
#159 Re: Dudakovic naredio streljanje
sto se tice tih zenevskih konvencija, nism ih cito i nema potrebe da ih citam ali siguran sam da pise da se ratni zarobljenici ne ubijaju i ne streljaju,
ovo sto neko kaze moras bit potpisnik zenevskih konvencija i clan UN da bi se odnosile i na tebe samog ispade da VRS nije trebala ili nije imala obavezu da ih postuje pa tako ni ARBiH, sto je totalna nebuloza.
General Atif Dudakovic ce se odbranit od ovog kao sto je odbranio i Bihac, na snimcima, ponavljam, se ne vide streljanja i jos biscani i krajisnici kazu da je taj momak ziv i da zivi u Bihacu.
ako se 100% dokaze da su snimci montirani onda drzava BiH treba da pokrene kontra tuzbu protiv nadlezneih u RS-u i RTRS-u za plasirnjae dezinformacija koje imaju za cilj da uprljau i oskrnave cast ARBiH, jer Dudakovic nije predstavljo sebe i ovo nije udar na Dudakovica kao pojedinca vec na ARBiH.
a ukoliko je bilo ovakvih streljanja onda svakako da treba da odgovara i to prije svega radi casti ARBiH.
ovo sto neko kaze moras bit potpisnik zenevskih konvencija i clan UN da bi se odnosile i na tebe samog ispade da VRS nije trebala ili nije imala obavezu da ih postuje pa tako ni ARBiH, sto je totalna nebuloza.
General Atif Dudakovic ce se odbranit od ovog kao sto je odbranio i Bihac, na snimcima, ponavljam, se ne vide streljanja i jos biscani i krajisnici kazu da je taj momak ziv i da zivi u Bihacu.
ako se 100% dokaze da su snimci montirani onda drzava BiH treba da pokrene kontra tuzbu protiv nadlezneih u RS-u i RTRS-u za plasirnjae dezinformacija koje imaju za cilj da uprljau i oskrnave cast ARBiH, jer Dudakovic nije predstavljo sebe i ovo nije udar na Dudakovica kao pojedinca vec na ARBiH.
a ukoliko je bilo ovakvih streljanja onda svakako da treba da odgovara i to prije svega radi casti ARBiH.
-
shalaedin
#160 Re: Dudakovic naredio streljanje
Ljudi to su ubijeni vojnici, a ne civili. Hajka je bezpotrebna. Sto nasjedate na srpsku propagandu, vi ocito nevidite da se njihova mašinerija hvata za slamke da bi se imalo oprala i opravdala za rat u BIH-a. U ratu se gaze konvencije... Bitno je da on nije naredio likvidiranje nikakvih civila i sebi i drugima okaljao obraz. Ti isti autonomasi nebi prema njemu imali milosti, kao sto nije ni on imao prema njima. Podatak da je u borbama sa autonomasima poginulo vise vojnika 5 korpusa nego u borbama sa Srbima, sve govori o milosti jednih prema drugima.
Okanite se čorava posla. Atifa kao jednog od najboljih sinova koje je Bosna dala, napadaju konstantno zadnjih godina. Iskopavaju mu ratne snimke i plasiraju svojoj javnosti u cilju da Srbe vrate rikvercom u 90-te i sebe opravdaju jer ocito svako pametan zna koje krivac ovome ratu. Prvo je bio snimak gdje naredjuje granatiranje sela, a drugi je ovaj...
Njihova propagandna masinerija plasira sve ove snimke kako bi se opravdali, pravdu zamjenili nepravdom i kako bi sebe po ko zna koji put pokazali zrtvom kojoj se cini nepravda jer prevelik je broj osuđenih srba, a mali broj hrvata i bošnjaka.
Ovih godina su hiperaktivni u montiranju i prezentovanju vlastiste istine u slucajevima "Dobrovoljačka", "Atif", "Tuzlanska kolona" ...
Dovoljno vam je pogledati RTS programsku semu i PECAT na RTRS-u i dobice te jasnu sliku o srpskoj propagandi.
Okanite se čorava posla. Atifa kao jednog od najboljih sinova koje je Bosna dala, napadaju konstantno zadnjih godina. Iskopavaju mu ratne snimke i plasiraju svojoj javnosti u cilju da Srbe vrate rikvercom u 90-te i sebe opravdaju jer ocito svako pametan zna koje krivac ovome ratu. Prvo je bio snimak gdje naredjuje granatiranje sela, a drugi je ovaj...
Njihova propagandna masinerija plasira sve ove snimke kako bi se opravdali, pravdu zamjenili nepravdom i kako bi sebe po ko zna koji put pokazali zrtvom kojoj se cini nepravda jer prevelik je broj osuđenih srba, a mali broj hrvata i bošnjaka.
Ovih godina su hiperaktivni u montiranju i prezentovanju vlastiste istine u slucajevima "Dobrovoljačka", "Atif", "Tuzlanska kolona" ...
Dovoljno vam je pogledati RTS programsku semu i PECAT na RTRS-u i dobice te jasnu sliku o srpskoj propagandi.
-
shalaedin
#161 Re: Dudakovic naredio streljanje
Meni sva ova prica lici na onu izreku "našla nam kurva o poštenju govoriti".

- plemba
#162 Re: Dudakovic naredio streljanje
procitajte danasnje novine, intervju sa jednim od "ubijenih" toga dana...

- Nekako s proljeća
#163 Re: Dudakovic naredio streljanje
Kralju, naslov teme je ''Dudaković naredio streljanje''.Obrati paznju na ''Streljanje'' i ne pravi jednakost sa pojmom ''Strijeljanje''.donBeton wrote:Pa šta bi sa Atifovom izjavom? Jel istina da su dvojica zarobljenih još uvijek živa? Ako jesu, onda je sva priča suvišna. Ako nisu... onda je opet sva priča suvišna.
A Una i dalje teče....
-
udrch
#164 Re: Dudakovic naredio streljanje
Živjela..digital wrote:Ako ovo cini povredu ratnih obicaja - onda osuditi po zakonu uz dokaze naravno.
Inace mislim da ako zarobis nekog neprijatelja nakon sto ti je njegova ekipa zapalila recimo zivu porodicu, cisto sumnjam da bi ga mogao gledati zivog - krvi bih mu se napio.
Hvala svakome ko je stao u odbranu RBiH, za mene su svi oni heroji i zasluzuju svo postovanje.
Zivjela RBiH!
-
udrch
#165 Re: Dudakovic naredio streljanje
Armija BiH je brojala 60.000 ljudi pod puskom. To znaci da je bilo oko 120.000 vojnika u par smjena minimalno + logistika +MUP. U Srebrenici je se nalazilo sigurno minimalno 3000 vojnika armije BiH jer je sva vojska iz citavog podrnja povukla u Srebrenicu. A o tome da bi 8000 vojnika koji su ostali bez municije (istrosenu u borbama protiv VRS) mogli zauzeti pola Bosne je smijesno pricati.
Znaci ti ljudi su se predali i oni su u velikom slucaju bili vojnici. Najveci dio muskaraca od 18- 60 godina u Srebrenici je bilo u sklopu Armije BiH. Neki su kopali rovove, neki su bili komandanti voda, neki komandanti brigada, neki su bili snajperisti, artilieristi i svi su oni pucali na nikoga drugog osim na Srbe i Srpsku vojsku. To je cinjenica koju svi mi znamo. Zelis li reci da je u rdu bilo ubiti te ljude koji su uhvaceni u Srebrenici? Hajde da ne kazemo da je u Srebrenici bilo 8000 bivsih vojnika ali neka ih je bilo 3000, da li je bilo uredu njih likvidirati?
I da li je bilo na isti nacin u redu likvidirati one u Visegradu, Foci, Zvorniku, Bijelini koji su uhvaceni na pocetku rata i koji su tu pucali isto tako na cetnike? I samo bih zelio jos da kazem da su najvece kukavice u toku rata ubijale neduzne civile i zarobljenike vojnike. To mogu da znam jer sam imao jednog tetka koji je u "prvom korpusu" bio zaduzen za "moralnu podrsku i za odrzavanja etickih vrijednosti na frontu" i kada god bi doveli svjeze cetnicke zarobljenike sa linije u njegovu zemunicu uvijek je bilo onih koji su govorili kako "ih treba pobiti i muciti" i on mi je uvijek pricao da su to najvece picke bile koje su uvijek bjezale od linije, obicne kukavice. Ali takvi ljudi bi ubijali kada im dovedes zarobljenika koji je nemocan a vjerujem da je kod Srba isti slucaj bio samo sto je tamo vrhovna komanda bila malouna i kukavicka. A da je kod nas bilo kretena u armiji, bilo ih je sigurno i o tome svjedoce i razni "visoko umni komentari" i sa ovog foruma.[/quote]
Srebrenica je bila zaštićena zona UN-a..ako je upoređuješ sa bilo kojim drugim dijelom, onda griješiš..
U koloni Srebreničana prema Tuzli je bilo oko 10 000 boraca armije, od kojih je njih sigurno 9000 bilo aktivno i pucalo na četnike, ali su nakon demilitarizacije bili razoružani, pa samim tim i civili..u trenutku napada na srebrenicu po oružjem je bilo oko 1000 ljudi, ali uglavnom bez municije..tebi, a i ostalim koji ne znaju: 93 godine je Srebrenicu i Cersku, Konjević polje kao susjedne enklave napadalo više korpusa: iz pravca bratunca: drinski, valjevski i užički, iz pravca Skelana srpska srebrenička brigada i niški korpus, a Cersku je napadao Novosadski korpus (koji je i bio najgori) i dijelovi sarajevsko-romanijskog korpusa i zvornički garnizon..teritorijalni gubici na našoj strani su bili veliki, ali u ljudstvu, četnici su doživjeli ogromne gubitke, ovi gubici četnika će kasnije i biti glavni razlog za pripremu napada na Srebrenicu, samo to Mladić nije javno rekao, već je rekao da je to nekakva osveta za bunu dahija..napadi na Srebrenicu u toku marta mjeseca su bili nevjerovatni, ali Srebrenica jednostavno nije mogla pasti, jer se nije imalo kud i gdje..u jeku tih najjačih napada četnika, na Pribićevcu iznad Srebrenice je nekoliko puta zarobljeno po nekoliko četnika, ali nijedan nije ubijen..sjećam se zarobljenih koji su bili u Cerskoj, za koje je neki dan od optužbi oslobođen Ferid Hodžić, komadant u Cerskoj, jednostavno se nije znalo šta da se radi sa njih, hrane nije bilo ni za naš narod, a četnici jednostavno nisu htjeli nikakavu razmjenu za žive..jedva ih se riješili nakon 7,8 mjeseci..
Ovo vam govorim samo da ukažem, da i u najtežim uvjetima naše borbe, Bošnjaci jednostavno nisu imali takvu politiku niti srca da ubiju nekoga ko je nemoćan..ovi primjeri iz Podrinja, gdje nije bilo nijednog školovanog oficira iz JNA, dovoljno govore za sebe..pa nijedna crkva u Podrinju nije zapaljena, a sva sela oko ovih enklava su bila zauzeta u zimi 92 na 93 godinu..a bilo je ljudi koji su imali puno razloga za osvetu..tu su bili borci iz Glogove, u kojoj je napočetku rata ubijeno i zapaljeno preko 100 civila..znate kao su se oni osvetili, provukli su se kroz četničke linije i na putu Bratunac- Kravica nekoliko dana čekali da naiđe komandir policije iz Bratunca i onda ga roknuli zoljom..tu su bili i borci iz Zaklopače (2/3 svih stanovnika ubijeno na početku), pa Kostijerovo i Drinjača (polovina ubijena), pa vlasenčani itd..
Vi koji vjerujete u ove četničke nebuloze ste gori od ovih koji ove stvari fabrikuju..
Oni imaju samo jedan cilj: da ubijede Evropu i nas same da smo mi svi isti i da je u Bosni bio građanski rat..ja sam siguran da Evropu neće ubijediti, ali za nas nisam siguran..mi smo jednostavno skloni da im vjerujemo i da im oprostimo..
Znaci ti ljudi su se predali i oni su u velikom slucaju bili vojnici. Najveci dio muskaraca od 18- 60 godina u Srebrenici je bilo u sklopu Armije BiH. Neki su kopali rovove, neki su bili komandanti voda, neki komandanti brigada, neki su bili snajperisti, artilieristi i svi su oni pucali na nikoga drugog osim na Srbe i Srpsku vojsku. To je cinjenica koju svi mi znamo. Zelis li reci da je u rdu bilo ubiti te ljude koji su uhvaceni u Srebrenici? Hajde da ne kazemo da je u Srebrenici bilo 8000 bivsih vojnika ali neka ih je bilo 3000, da li je bilo uredu njih likvidirati?
I da li je bilo na isti nacin u redu likvidirati one u Visegradu, Foci, Zvorniku, Bijelini koji su uhvaceni na pocetku rata i koji su tu pucali isto tako na cetnike? I samo bih zelio jos da kazem da su najvece kukavice u toku rata ubijale neduzne civile i zarobljenike vojnike. To mogu da znam jer sam imao jednog tetka koji je u "prvom korpusu" bio zaduzen za "moralnu podrsku i za odrzavanja etickih vrijednosti na frontu" i kada god bi doveli svjeze cetnicke zarobljenike sa linije u njegovu zemunicu uvijek je bilo onih koji su govorili kako "ih treba pobiti i muciti" i on mi je uvijek pricao da su to najvece picke bile koje su uvijek bjezale od linije, obicne kukavice. Ali takvi ljudi bi ubijali kada im dovedes zarobljenika koji je nemocan a vjerujem da je kod Srba isti slucaj bio samo sto je tamo vrhovna komanda bila malouna i kukavicka. A da je kod nas bilo kretena u armiji, bilo ih je sigurno i o tome svjedoce i razni "visoko umni komentari" i sa ovog foruma.[/quote]
Srebrenica je bila zaštićena zona UN-a..ako je upoređuješ sa bilo kojim drugim dijelom, onda griješiš..
U koloni Srebreničana prema Tuzli je bilo oko 10 000 boraca armije, od kojih je njih sigurno 9000 bilo aktivno i pucalo na četnike, ali su nakon demilitarizacije bili razoružani, pa samim tim i civili..u trenutku napada na srebrenicu po oružjem je bilo oko 1000 ljudi, ali uglavnom bez municije..tebi, a i ostalim koji ne znaju: 93 godine je Srebrenicu i Cersku, Konjević polje kao susjedne enklave napadalo više korpusa: iz pravca bratunca: drinski, valjevski i užički, iz pravca Skelana srpska srebrenička brigada i niški korpus, a Cersku je napadao Novosadski korpus (koji je i bio najgori) i dijelovi sarajevsko-romanijskog korpusa i zvornički garnizon..teritorijalni gubici na našoj strani su bili veliki, ali u ljudstvu, četnici su doživjeli ogromne gubitke, ovi gubici četnika će kasnije i biti glavni razlog za pripremu napada na Srebrenicu, samo to Mladić nije javno rekao, već je rekao da je to nekakva osveta za bunu dahija..napadi na Srebrenicu u toku marta mjeseca su bili nevjerovatni, ali Srebrenica jednostavno nije mogla pasti, jer se nije imalo kud i gdje..u jeku tih najjačih napada četnika, na Pribićevcu iznad Srebrenice je nekoliko puta zarobljeno po nekoliko četnika, ali nijedan nije ubijen..sjećam se zarobljenih koji su bili u Cerskoj, za koje je neki dan od optužbi oslobođen Ferid Hodžić, komadant u Cerskoj, jednostavno se nije znalo šta da se radi sa njih, hrane nije bilo ni za naš narod, a četnici jednostavno nisu htjeli nikakavu razmjenu za žive..jedva ih se riješili nakon 7,8 mjeseci..
Ovo vam govorim samo da ukažem, da i u najtežim uvjetima naše borbe, Bošnjaci jednostavno nisu imali takvu politiku niti srca da ubiju nekoga ko je nemoćan..ovi primjeri iz Podrinja, gdje nije bilo nijednog školovanog oficira iz JNA, dovoljno govore za sebe..pa nijedna crkva u Podrinju nije zapaljena, a sva sela oko ovih enklava su bila zauzeta u zimi 92 na 93 godinu..a bilo je ljudi koji su imali puno razloga za osvetu..tu su bili borci iz Glogove, u kojoj je napočetku rata ubijeno i zapaljeno preko 100 civila..znate kao su se oni osvetili, provukli su se kroz četničke linije i na putu Bratunac- Kravica nekoliko dana čekali da naiđe komandir policije iz Bratunca i onda ga roknuli zoljom..tu su bili i borci iz Zaklopače (2/3 svih stanovnika ubijeno na početku), pa Kostijerovo i Drinjača (polovina ubijena), pa vlasenčani itd..
Vi koji vjerujete u ove četničke nebuloze ste gori od ovih koji ove stvari fabrikuju..
Oni imaju samo jedan cilj: da ubijede Evropu i nas same da smo mi svi isti i da je u Bosni bio građanski rat..ja sam siguran da Evropu neće ubijediti, ali za nas nisam siguran..mi smo jednostavno skloni da im vjerujemo i da im oprostimo..
- hamza_sa
#166 Re: Dudakovic naredio streljanje
Obavjest za cetnicku propagandnu masinu: Ove snimke nije objavila niti jedna svjetska eminentna TV stanica, kao niti ijedna ozbiljnija novina. Propao pokusaj, da se skrene paznja sa presude zlocincima Lukicima.

-
behavac
#167 Re: Dudakovic naredio streljanje
Tornado Bi wrote:100% su živi i zdravi, žive u Bihaću i često sretnem onog Šabića ( to je onaj sa snimka u kampanjoli što drži ruke na potiljku ). Dudak se nema čega bojati a ni stidjeti, a nema potrebe da daje lažne izjave jer je časno i pošteno izvršavao sve zadatke u cilju da odbrani Bihaćku enklavu i stvori uslove za oslobađanje što više Bosanske teritorije.donBeton wrote:Pa šta bi sa Atifovom izjavom? Jel istina da su dvojica zarobljenih još uvijek živa? Ako jesu, onda je sva priča suvišna. Ako nisu... onda je opet sva priča suvišna.
Ma nećemo se iznenaditi da ga optuže i za smrt dede Pantelije iz Maratonaca
Aha zivi su, kako da ne...evo bas trce livadama...jedino mozda nebeskog carstva
(Za neupucene stariji snimak kako neka dvojica iz Bihaca su goli svezani na haubi nema veze sa ovim...ti jesu zivi ali ovo nisu ti ljudi, ovi su ubijeni iako su bili zarobljeni i to je zlocin...kratko i jasno...posto se ovdje vidi ko je nalogodavac i narucilac isti trebaju odgovarati za pocinjena dijela bez obzira na sve okolnosti).
http://www.danas.rs/vesti/svet/region/s ... _id=167369
Među njima je i general Atif Dudaković. On pita vojnike gde su dva zarobljenika, a kada mu oni odgovore da su u kampanjoli, on naređuje: "Streljati na licu mesta!". Na snimku se vidi zarobljeni vojnik, sa rukama na potiljku, kojeg pripadnici Armije BiH psuju i udaraju nogama. Vidi se i leš vojnika na ulici, kao i grupa vojnika kako nose ljudsko telo u šatorskom krilu. Potom vojnik pred Dudakovićem govori "Meni je drago što su ta krmčad pobijena", a Dudaković konstatuje: "Ovaj film je završen, a glavni glumac je Hamdija Abdić". Potom Dudaković čestita vojniku koji je rekao da su "krmčad pobijena" što je "izvršio zadatak sa ovom grupom". Dudaković na snimku pominje i ime operativca Mehura, a sebe naziva "glavnim režiserom". Krivičnu prijavu za ratne zločine Tužilaštvu BiH pre tri godine protiv Dudakovića su podneli tadašnji predsednik RS Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik, ali iz Tužilaštva još nije saopšteno da li je istraga otvorena.
Damir Bašić potvrdio je sinoć da se na ovim snimcima vidi mrtvo telo njegovog oca Damira Bašića, pripadnika vojske Autonomne oblasti "Zapadna Bosna". Bašić je za RT RS rekao da se na video zapisu vidi i mrtvo telo Muje Vehića, a nedaleko od tela ubijenih pripadnika vojske pod komandom Fikreta Abdića i telo jednog ubijenog vojnika nekadašnje Vojske RSK.
- pustopoljina
#169 Re: Dudakovic naredio streljanje
bihac je takodjer bio zasticena zona i napadnut je iz UNPA (UN-protected area) zone...
-
fritz
#170 Re: Dudakovic naredio streljanje
rs brine o dva ubijena bosnjaka,vojnika ( ako su ubijeni) koja perverzija a sami su na hiljade civila izveli iz kuca i pobili.
vrijeme je da nam priznate sto vam je Dudak trn u oku strah
ili sto drugo?.
rs brine o dva ubijena bosnjaka,vojnika ( ako su ubijeni) koja perverzija a sami su na hiljade civila izveli iz kuca i pobili.
vrijeme je da nam priznate sto vam je Dudak trn u oku strah
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#171 Re: Dudakovic naredio streljanje
Nataša Kandić, izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo
Srbija je umešana u najstrašniji ratni zločin
Bojan Tončić
Svi oficiri koji su vodili Višegradsku brigadu bili su ovde penzioneri, ili su još uvek u Vojsci Srbije. I to je ono što se ponavlja: Srbija nije u ratu, ali njeni oficiri su u ratu, građani su u ratu
„Važno je to što se Milanu i Sredoju Lukiću nije sudilo za komandnu odgovornost, oni su direktni izvršioci najstrašnijeg ratnog zločina“, kaže za e-novine povodom presuda izrečenih Milanu Lukiću (doživotni zatvor) i Sredoju Lukiću (30 godina) Nataša Kandić, izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo.
„Uz Milana Lukića bili su brojni pojedinci, čak i neke žene; povremeno je slovio kao Srbin, a kada ga je trebalo osloboditi iz zatvora u Beogradu bio je državljanin druge države. Na suđenju za zločin nad Muslimanima iz Sjeverina dobili smo potvrdu da je on pripadnik regularne Vojske Republike Srpske. Dakle, nije činio neka dela za koja niko nije znao, o tome su bili obavešteni organi RS i Srbije. Svake nedelje je bio u Beogradu, niko nije imao nameru da ga hapsi, jer je deo strategije bio da se proterivanjem i ubistvima ostvaruje cilj - srpska država. Dakle, i Srbija je umešana zato što su svi oficiri koji su vodili Višegradsku brigadu bili ovde penzioneri, ili su još uvek u Vojsci Srbije. I to je ono što se ponavlja: Srbija nije u ratu, ali njeni oficiri su u ratu, građani su u ratu. A oficiri i policajci koji ratuju čak su odbili da pomognu onima koji su izbegli spaljivanje. U toj policiji sigurno je bilo onih koji su došli iz Srbije“, kaže Nataša Kandić.
Ona ističe da je, „s obzirom na to da nema duže vremenske kazne, kada je reč o Milanu Lukiću, pravda zadovoljena“.
„A kada je reč o Sredoju Lukiću, očito je da su sudije htele da naprave razliku između Milana Lukića i svih ostalih, takođe počinilaca užasnih ratnih zločina. Na osnovu obrazloženja, moj utisak je da je Milan Lukić počinilac najužasnijeg ratnog zločina koji čovek može da počini“, ističe naša sagovornica.
Ona podseća da se i pre početka suđenja za Lukiće znalo da su organizovali otmicu sjeverinskih Muslimana „Ovo suđenje bi trebalo da probudi Tužilaštvo RS, zato što tamo žive, ne krijući se, mnogi koji su bili okupljeni u grupi oko Milana Lukića. Kao, recimo, Oliver Krsmanović koji nije dosad izvođen pred Sud, iako se njegovo ime često pominjalo na suđenjima. Tu su i brojni drugi koji su očestvovali u otmicama putnika iz voza kod Sjeverina i autobusa u selu Mioče. Presuda otvara pitanje šta će Višegrad posle nje, posle suđenja i svedočenja očevidaca i podataka koje je iznela jedna Srpkinja. Niko se nije bunio, iako su svi videli kako je Lukić obučavao decu da pucaju na Muslimane, videli požar kada su gorele kuće i ljudi u njima, u Pionirskoj ulici“, kaže Nataša Kandić.
Nažalost Srpkinja
Žena iz Zvornika koja je svedočila protiv Lukića, zaštićeni svedok, rekla je da je „nažalost Srpkinja“. „Rekla je da je jednog dana videla da Milan Lukić i čovek koji joj se predstavio kao student iz Novog Sada noževima seku nekog čoveka. Videla je Milana Lukića koji je vodio sa sobom naoružanu decu i kada su on i Mitar Vasiljević ubili na mostu preko Drine Medu Mulahasića, a prethodno su pokazivali deci kako treba pucati“, kaže Nataša Kandić.
Ovo neĆe se objaviti na DavidoviĆevoj PTPC ni pod razno.......inaĆe da Zapevamo onu naŠHu staru JunaČku "Spremte se Sprem teee tararara"
- buzzer
#172 Re: Dudakovic naredio streljanje
ova rasprava nije bas konstruktivna jer se zasniva na video klipu upitne vjerodostojnosti. postoje sudski vjestaci koji ce dokazati da li je snimak autentican ili nije. ono sto je tuzno, a moglo se procitati u postovima mnogih je 1. iskljucivanje mogucnosti da "nasi" mogu biti odgovorni za zlocin i iznalazenje raznih opravdanja za (jos nedokazan) zlocin i 2. nastojanje da se bez jasnih dokaza optuzi covjek (ona dva tijela su mogli biti ubijeni i u borbi, zar ne?).
jedina korist ove diskusije bi bila ako nas ponuka na preispitivanje vlastitih stavova, a za to je ovo do sada ispisano i vise nego dovoljno, te stoga predlazem moderaciji katanac.
jedina korist ove diskusije bi bila ako nas ponuka na preispitivanje vlastitih stavova, a za to je ovo do sada ispisano i vise nego dovoljno, te stoga predlazem moderaciji katanac.
- Tornado Bi
#173 Re: Dudakovic naredio streljanje
Momčino, bio sam jedan od onih koji su znali za operaciju Tigar i učestvovao sam u njoj ,i nemam nikakvog razloga da bilo šta izmišljam , već govorim sigurno šta se tada dešavalo. Operacija Tigar trajala je nekoliko dana i u nekoliko faza, a general Dudaković i kamerman su došli na Izačić kada je sve bilo gotovo, a do njegovog dolaska Fikretovi vojnici su dovezli na Izačić , preko SAO Krajine oružje i još dosta MTS-a .Tu se sjedilo i razgovaralo kako će se osloboditi Bihać od 5.Korpusa. Na dogovoreni signal naši momci su pokušali da zarobe sve prisutne Fikretove oficire i oficira iz bivše SAO Krajine, a ovi kad su shvatili da su prevareni pokušali su bježati i zapucali su po našim borcima, e tu su stradali Rasim Bašić,još jedan autonomaš i srpski oficir, a dva autonomaša su se odmah predala nisu htjeli pružati otpor i zato su i danas živi. I to jesu ista lica koja si vidio na snimku u kampanjoli i na snimku kada ih voze gole kroz grad. Da nisu pružali otpor i da nisu zapucali, danas bi sigurno bili živi i ovi što su ubijeni. Opet kažem sreća da postoji originalan snimak , jer se na snimku srpske propagandne mašinerije vidi sjeckanje kadrova ubacivanje drugih kadrova itd., a postoji i puno svjedoka a svjedoci su i ovi što su se tad predali .behavac wrote:Tornado Bi wrote:100% su živi i zdravi, žive u Bihaću i često sretnem onog Šabića ( to je onaj sa snimka u kampanjoli što drži ruke na potiljku ). Dudak se nema čega bojati a ni stidjeti, a nema potrebe da daje lažne izjave jer je časno i pošteno izvršavao sve zadatke u cilju da odbrani Bihaćku enklavu i stvori uslove za oslobađanje što više Bosanske teritorije.donBeton wrote:Pa šta bi sa Atifovom izjavom? Jel istina da su dvojica zarobljenih još uvijek živa? Ako jesu, onda je sva priča suvišna. Ako nisu... onda je opet sva priča suvišna.
Ma nećemo se iznenaditi da ga optuže i za smrt dede Pantelije iz Maratonaca
(Za neupucene stariji snimak kako neka dvojica iz Bihaca su goli svezani na haubi nema veze sa ovim...ti jesu zivi ali ovo nisu ti ljudi, ovi su ubijeni iako su bili zarobljeni i to je zlocin...kratko i jasno...posto se ovdje vidi ko je nalogodavac i narucilac isti trebaju odgovarati za pocinjena dijela bez obzira na sve okolnosti).
Među njima je i general Atif Dudaković. On pita vojnike gde su dva zarobljenika, a kada mu oni odgovore da su u kampanjoli, on naređuje: "Streljati na licu mesta!". Na snimku se vidi zarobljeni vojnik, sa rukama na potiljku, kojeg pripadnici Armije BiH psuju i udaraju nogama. Vidi se i leš vojnika na ulici, kao i grupa vojnika kako nose ljudsko telo u šatorskom krilu. Potom vojnik pred Dudakovićem govori "Meni je drago što su ta krmčad pobijena", a Dudaković konstatuje: "Ovaj film je završen, a glavni glumac je Hamdija Abdić". Potom Dudaković čestita vojniku koji je rekao da su "krmčad pobijena" što je "izvršio zadatak sa ovom grupom". Dudaković na snimku pominje i ime operativca Mehura, a sebe naziva "glavnim režiserom". Krivičnu prijavu za ratne zločine Tužilaštvu BiH pre tri godine protiv Dudakovića su podneli tadašnji predsednik RS Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik, ali iz Tužilaštva još nije saopšteno da li je istraga otvorena.
Damir Bašić potvrdio je sinoć da se na ovim snimcima vidi mrtvo telo njegovog oca Damira Bašića, pripadnika vojske Autonomne oblasti "Zapadna Bosna". Bašić je za RT RS rekao da se na video zapisu vidi i mrtvo telo Muje Vehića, a nedaleko od tela ubijenih pripadnika vojske pod komandom Fikreta Abdića i telo jednog ubijenog vojnika nekadašnje Vojske RSK.
-
_majevica_
#174 Re: Dudakovic naredio streljanje
To ne treba biti upitno.Videomontaza.A svjedoci su naravno zivi zarobljeni da nije bilo nepotrebnog ubijanja...
Dudakovic je legenda i trebalo se i prije vise pisati o nasoj legendi al eto moze i ovako
Pobjeda je nekome gubitak ,cestitke 5 korpusu...
Dudakovic je legenda i trebalo se i prije vise pisati o nasoj legendi al eto moze i ovako
Pobjeda je nekome gubitak ,cestitke 5 korpusu...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#175 Re: Dudakovic naredio streljanje
[quote="behavac"]
Aha, posto si ti pregledao i "starije" i "novije" video snimke, prepoznao si ljude, znas ko je ubijen a ko je ziv, daj podastri te izvore na forum da i mi ostali vidimo i uvjerimo se.
Nemoj bgti da izvori budu od SRNE, Davidoviceve tv, ili od slicnih tvornica lazi.
Aha, posto si ti pregledao i "starije" i "novije" video snimke, prepoznao si ljude, znas ko je ubijen a ko je ziv, daj podastri te izvore na forum da i mi ostali vidimo i uvjerimo se.
Nemoj bgti da izvori budu od SRNE, Davidoviceve tv, ili od slicnih tvornica lazi.