Odnosi s kolegama na poslu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sposa0408

#151 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by sposa0408 »

Tarantaca wrote:Zakljucak je stvarno da radnici uopste nisu "dobri" kod nas posebno oni koji su zaposleni putem rodbinskih prijateljskih i hababskih veza....to je najgora vrsta....ne da nemaju motivaciju za rad vec nemaju ni strah od otkaza a sto bi i imali, pa iza njih je jaka "veza".....zato vjerujem da nije lako ni sefovima a niti jednom nadleznom u firmi jer radnicima nikad nece valjati.....samo da hoce da dodje taj "pravi americki" sistem rada gdje te se stvarno ne pita kako se zoves i prezivas niti da ti se daje plata zato sto si citav dan na poslu, vec samo po efektivnosti, koliko odradis toliko dobijes pa se ti slikaj citav dan i cerekaj i kafenisi, isto toliko i dobijes:)....drugacije ne moze....nas narod je lijen....i kod nas vrijedi parola:bolje cener u hladu nego cvaja na suncu!!...fakat je tako malo je ambizioznih ljudi, da ne govorim tek za ovu "staru" gardu (cast izuzetcima, ima ih)....komunjare naviklo da laprda:)))sve OTKAZ:).... :x ...HIHIHIHII
Naravno da nisu svi radnici takvi. Ima onih "necijih" kojima vrlo lako mozes pokazati zube ako oni krenu da se prse i pokazuju svoje zastitnike. vrlo cesto se desi da oni nemaju znanje, niti samoinicijative da zavrse zadatke, nisu poletni itd, pravi debelokozci... (joj sto volim takve "pustiti" dok padaju) :D . .. Eh, ali ne moze to vjecno jer kad tad ispliva na povrsinu sve to... i ko ih je doveo i to koliki znacaj imaju za svoju firmu.
A sefovi, ako iole imaju pameti, znat ce koji je vrijedan i to ce pokazati, a radnik ce to znati primjetiti, tako ono sto mislis da sefovima nije lako - ne bude im lako samo zbog ovih debelokozaca.
Stara garda je do sada kroz svoju djecu vidjela da nije tako lako sada, pa ipak manje laprdaju... vrlo brzo shvate da od laprdanja i beskrajnih bolovanja nema nista...
sposa0408

#152 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by sposa0408 »

Tarantaca wrote:Zakljucak je stvarno da radnici uopste nisu "dobri" kod nas posebno oni koji su zaposleni putem rodbinskih prijateljskih i hababskih veza....to je najgora vrsta....ne da nemaju motivaciju za rad vec nemaju ni strah od otkaza a sto bi i imali, pa iza njih je jaka "veza".....zato vjerujem da nije lako ni sefovima a niti jednom nadleznom u firmi jer radnicima nikad nece valjati.....samo da hoce da dodje taj "pravi americki" sistem rada gdje te se stvarno ne pita kako se zoves i prezivas niti da ti se daje plata zato sto si citav dan na poslu, vec samo po efektivnosti, koliko odradis toliko dobijes pa se ti slikaj citav dan i cerekaj i kafenisi, isto toliko i dobijes:)....drugacije ne moze....nas narod je lijen....i kod nas vrijedi parola:bolje cener u hladu nego cvaja na suncu!!...fakat je tako malo je ambizioznih ljudi, da ne govorim tek za ovu "staru" gardu (cast izuzetcima, ima ih)....komunjare naviklo da laprda:)))sve OTKAZ:).... :x ...HIHIHIHII
Naravno da nisu svi radnici takvi. Ima onih "necijih" kojima vrlo lako mozes pokazati zube ako oni krenu da se prse i pokazuju svoje zastitnike. vrlo cesto se desi da oni nemaju znanje, niti samoinicijative da zavrse zadatke, nisu poletni itd, pravi debelokozci... (joj sto volim takve "pustiti" dok padaju) :D . .. Eh, ali ne moze to vjecno jer kad tad ispliva na povrsinu sve to... i ko ih je doveo i to koliki znacaj imaju za svoju firmu.
A sefovi, ako iole imaju pameti, znat ce koji je vrijedan i to ce pokazati, a radnik ce to znati primjetiti, tako ono sto mislis da sefovima nije lako - ne bude im lako samo zbog ovih debelokozaca.
Stara garda je do sada kroz svoju djecu vidjela da nije tako lako sada, pa ipak manje laprdaju... vrlo brzo shvate da od laprdanja i beskrajnih bolovanja nema nista...
patrius

#153 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by patrius »

Radnici,vrlo cesto neamju znanje,samoinicijativu,nisu "poletni",nemaju samoinicijative da izvrse zadatke...nemaju znacaj za svoju (1/1,garant) firmu...
S druge pak strane,tu imamo i sefove,koji,bilo bi pozeljno,je l', da imaju iole pameti...tako da ce jedni nesto da "pokazuju" a drugi ce imati to da "primjecuju"...pa jednima nije lako a drugima je tesko... :-)
Tesko je u manje redaka napricati ovoliko budalastina :run:
Tarantaca

#154 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Tarantaca »

evo nakon nekon vremena sam zakljucila da DUPELIZACA aman Boze ne mogu nikako :arrow: :arrow: ooo vire iz guzova sefovima samo sto ih ne pocnu lizati kad im se sef obrati aaaj kako to izgleda boze dragi ne mozes se cudu nacuditi :? odvratno ma hajde bola male mace pred sefovima ali sto je najgore ti likovi (imam zivi dokaz u kancelariji) panjkaju svoje kolege iza ledja im svasta govore npr. mi na sastanku ja, doticni kolega i sef da bi on za jednu od kolegica rekao (s kojom je btw u jako dobrim prijateljskim odnosima-navodno) doticni kolega, kako je glupa nema ona pojma sta ona zna o tome ja onako u cudu buljim u njega i ne mogu da vjerujem jer je prije minutu s njom se cerekao :? :? prvo krajnje neprofesionalno ja da sam sef rekla bih mu fino nemoj tako da pricas o svojim radnim kolegama a drugo ne u mom prisustvu i jos ga nalijepila ( da sam ja sef :-D ) ali toliko o tome.....mislim da tih slucajeva ima mali milion ovom sam ja prisustvovala i dovoljno da znam kakve su radne kolege DUPELISCI :oops: :oops:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#155 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Toto »

Tarantaca wrote:evo nakon nekon vremena sam zakljucila da DUPELIZACA aman Boze ne mogu nikako :arrow: :arrow: ooo vire iz guzova sefovima samo sto ih ne pocnu lizati kad im se sef obrati aaaj kako to izgleda boze dragi ne mozes se cudu nacuditi :? odvratno ma hajde bola male mace pred sefovima ali sto je najgore ti likovi (imam zivi dokaz u kancelariji) panjkaju svoje kolege iza ledja im svasta govore npr. mi na sastanku ja, doticni kolega i sef da bi on za jednu od kolegica rekao (s kojom je btw u jako dobrim prijateljskim odnosima-navodno) doticni kolega, kako je glupa nema ona pojma sta ona zna o tome ja onako u cudu buljim u njega i ne mogu da vjerujem jer je prije minutu s njom se cerekao :? :? prvo krajnje neprofesionalno ja da sam sef rekla bih mu fino nemoj tako da pricas o svojim radnim kolegama a drugo ne u mom prisustvu i jos ga nalijepila ( da sam ja sef :-D ) ali toliko o tome.....mislim da tih slucajeva ima mali milion ovom sam ja prisustvovala i dovoljno da znam kakve su radne kolege DUPELISCI :oops: :oops:

ne bi ti njemu rijeci rekla da si sefica
Post Reply