Ovo je, inace, nacin identifikovanja Mostaraca u Sarajevugurabija78 wrote:bivsi pomodorino, ne znam kako se sad zove, u branilaca grada prekoputa doma armije, samo nemoj traziti majonezu kao prilog
Najbolja pizza u SA?
-
neretvanac
#151 Re: Najbolja pizza u SA?
- Alfons Kauders
#152 Re: Najbolja pizza u SA?
oj matero sta sve ljudima prolazi ko dobra pizza...
vec je par ljudi pomenulo trattoriu uno i due...
iskreno, ko god tamo nije probao, bolje da se i ne javlja
inace sam poguzija, volim sebi zamijesiti domacicu, svjezi kvasac, djevicansko maslinovo ulje, dalmatinske masline, mozzarella, a ponekad i frisak bosiljak... oni to opet rade bolje - tijesto je jos gotivnije, plus iz krusne peci...
vec je par ljudi pomenulo trattoriu uno i due...
inace sam poguzija, volim sebi zamijesiti domacicu, svjezi kvasac, djevicansko maslinovo ulje, dalmatinske masline, mozzarella, a ponekad i frisak bosiljak... oni to opet rade bolje - tijesto je jos gotivnije, plus iz krusne peci...
- Zox
#153 Re: Najbolja pizza u SA?
To je kao da kazete "cevapi u sarajevu razocarenje".Poison Ivy wrote:Blago receno. U zivotu ne pojedoh gore pizze nego u Italiji.RosaSpinosa wrote:Istina ziva... u Italiji pizza = razocarenje...
Ljudi su izmislili pizzu. Ono sto mi jedemo u sarajevu, NIJE pizza. Tako da je to njihovo drugacije od ovog naseg. Samo sto je to njihovo pizza, svidjalo se vama ili ne. A ovo nase nije.
(naravno, zavisi gdje u italiji pojedes, ali kazes da si jela u vise gradova po preporukama).
-
salihh
#154 Re: Najbolja pizza u SA?
meni je od ovih dostava fakat najbolja u2... ali samo u2 iz kulovica... zamolis da dodaju samo malo onog sosa od maslinovog, bosiljka / persuna (ne znam ni ja sta je) i bijelog luka, masline mmmmm dodje mi da sada narucim jednu...
jos nesto sam nedavno saznao... postoji nekoliko u2 picerija u gradu, ali je ova iz kulovica ima drugog vlasnika i pice su 100 puta bolje (doduse i malo skuplje, ali kada probas odmah se vidi i zasto)...
jos nesto sam nedavno saznao... postoji nekoliko u2 picerija u gradu, ali je ova iz kulovica ima drugog vlasnika i pice su 100 puta bolje (doduse i malo skuplje, ali kada probas odmah se vidi i zasto)...
-
VjecitiStudent
#155 Re: Najbolja pizza u SA?
Medjutim, u zadnje vrijeme, cevapi u Sarajevu, zaista jesu razocarenje.Zox wrote:To je kao da kazete "cevapi u sarajevu razocarenje".Poison Ivy wrote:Blago receno. U zivotu ne pojedoh gore pizze nego u Italiji.RosaSpinosa wrote:Istina ziva... u Italiji pizza = razocarenje...
Ljudi su izmislili pizzu. Ono sto mi jedemo u sarajevu, NIJE pizza. Tako da je to njihovo drugacije od ovog naseg. Samo sto je to njihovo pizza, svidjalo se vama ili ne. A ovo nase nije.
(naravno, zavisi gdje u italiji pojedes, ali kazes da si jela u vise gradova po preporukama).
- Zox
#156 Re: Najbolja pizza u SA?
Istina To sam pomislio i dok sam pisao. Ipak, "kolikacka" je italija, a "kolisno" je sarajevo, ne mogu da vjerujem da je neko po preporukama jeo pizze u vise gradova italije i da mu to nije to. Osim, ponavljam, ako misli da je ono sto jede kod kuce "pizza".
- Cholina_Lokica
#157 Re: Najbolja pizza u SA?
mene pizze u italiji ni najmanje nisu razorarale, cak sta vise
a vecinom sam ih jela na mjestima koji su prosjek, znaci nista ekskluziva i slicne gluposti...
a nije mi jasno kako nekome mjerilo pizze moze biti mahir, i da voli ONO...
a nije mi jasno kako nekome mjerilo pizze moze biti mahir, i da voli ONO...
- Zox
#158 Re: Najbolja pizza u SA?
Ma, Mahir je super. Ukusno je to, i sve. Samo, nije pizza.
-
bejzik
#159 Re: Najbolja pizza u SA?
Ne mogu da vjerujem,sve stranice pregledane,ali niko nije spomenuo pizzu u Palmi (Carsija,kod Zelje).
Manja picerija,fino sredjena,ljubazno osoblje.. A PIZZA !!!! okus fantastican,nezaboravan.. vec 7,8 godina tu jedem Pizzu i nije se promjenila,stalno isti fantastican okus.. Vjerujte,pizza je wow..
Jela sam davno i pizzu u Wisi,na stupu.. na komad.. i ta je fantasticna bila,ne znam kakva je sad.
Manja picerija,fino sredjena,ljubazno osoblje.. A PIZZA !!!! okus fantastican,nezaboravan.. vec 7,8 godina tu jedem Pizzu i nije se promjenila,stalno isti fantastican okus.. Vjerujte,pizza je wow..
Jela sam davno i pizzu u Wisi,na stupu.. na komad.. i ta je fantasticna bila,ne znam kakva je sad.
- uvjek dobar gost
#160 Re: Najbolja pizza u SA?
Tomašević tržni centar u I Sarajevu !
- Tranquilizer
#161 Re: Najbolja pizza u SA?
bejzik wrote:Ne mogu da vjerujem,sve stranice pregledane,ali niko nije spomenuo pizzu u Palmi (Carsija,kod Zelje).
Jeste, tu je skroz fina pizza!!!
- amiria
#162 Re: Najbolja pizza u SA?
Ja vec neko vrijeme jedem picu u Barbarosi, nako nije losa...
i pileci sendvic im je pravo dobar...
-
duboka_misao
#163 Re: Najbolja pizza u SA?
ragazzi 
- Alhemicarkaa
#164 Re: Najbolja pizza u SA?
Odlična, ono je pizza.uvjek dobar gost wrote:Tomašević tržni centar u I Sarajevu !
- erni3
#165 Re: Najbolja pizza u SA?
Zar u Sarajevu ima dobra pizza?
Inace, ja sam prije nekoliko godina jeo pizzu negdje u Vogosci i jos je se sjecam
Ovo ostalo mi nije nista posebno
Inace, ja sam prije nekoliko godina jeo pizzu negdje u Vogosci i jos je se sjecam
Ovo ostalo mi nije nista posebno
- O'zone
- Globalni moderator
#166 Re: Najbolja pizza u SA?
Još jedan + za Palmu stvarno imaju dobru pizzu još gotiva ako si u prizemlju možeš gledati kako je pravi i najbitnije je da je iz krušne peći a kad ste već tamo nikako ali baš NIKAKO se ne smije zaobić maslenica sa suhim mesom i sosom od gljivabejzik wrote:Ne mogu da vjerujem,sve stranice pregledane,ali niko nije spomenuo pizzu u Palmi (Carsija,kod Zelje).
- no_pasaran
#167 Re: Najbolja pizza u SA?
Prekoputa FPN mislim da se zove Hollywood ili nešto lično. Veoma mali fast food koji insistira isključčivo na kvaliteti. Rade po nekim specijalnim talijanskim receptima i pizza im nije ni slična ovom smeću po gradu za koje uzimaju silne pare.
Garantujem pozitivno iznenađenje.
- Michun
#168 Re: Najbolja pizza u SA?
Gdje tacno? Ječ gdje je bila videoteka ili?no_pasaran wrote:Prekoputa FPN mislim da se zove Hollywood ili nešto lično. Veoma mali fast food koji insistira isključčivo na kvaliteti. Rade po nekim specijalnim talijanskim receptima i pizza im nije ni slična ovom smeću po gradu za koje uzimaju silne pare.
- no_pasaran
#169 Re: Najbolja pizza u SA?
E tačno tu.Michun wrote:Gdje tacno? Ječ gdje je bila videoteka ili?no_pasaran wrote:Prekoputa FPN mislim da se zove Hollywood ili nešto lično. Veoma mali fast food koji insistira isključčivo na kvaliteti. Rade po nekim specijalnim talijanskim receptima i pizza im nije ni slična ovom smeću po gradu za koje uzimaju silne pare.
I na taj fazon im je sve. Imaju sendviče po imenima glumaca itd.
Al je kvalitet fakat prva liga.
-
ins
#170 Re: Najbolja pizza u SA?
Pizza Company.
Ne samo pizza, vec i pileca krilca
-
leronimo
#171 Re: Najbolja pizza u SA?
[quote="Sarajevski"]Dino na Dobrinji, preporucujem Salute. Nija losa ni Plaza, al je ljetos bolja bila. Kad si pravo galdan, Kovaci naravno...[/quote]
Dino ni slučajno!!!!! pica je super al zna zalutati i koji žohar na nju imam lično loše iskustvo i epizodu sa istim i inspekcijskim organima.
Dino ni slučajno!!!!! pica je super al zna zalutati i koji žohar na nju imam lično loše iskustvo i epizodu sa istim i inspekcijskim organima.
- In_side
#172 Re: Najbolja pizza u SA?
1. Bassta ( bivsa Kralja Tomislava sad Bolnicka)
2. Bivsa Lora buduci Bingo ( na Ciglanama)
3. nema je
2. Bivsa Lora buduci Bingo ( na Ciglanama)
3. nema je
- citroen
#173 Re: Najbolja pizza u SA?
Skupe a siromasne,nidje veze..ins wrote:Pizza Company.
-
mirzasila
#174 Re: Najbolja pizza u SA?
Bistro Boss u Kranjcevicevoj
-
clone033
#175 Re: Najbolja pizza u SA?
U Alipasinoj ulici preko puta kina Radnik, Con Pizza, nesto sto se do sada nije moglo probati u gradu. Jednostavno PREDOBROOOOO!!!!!