valterbranisarajevo wrote:Takvim pristupom i lažnom propagandom Dodik laže sam sebe, a i svoj narod. Pravu istinu i odgovor na sva pitanja građani ne dobivaju preko TV ekrana, pogotovo ako je u pitanju njihova lokalna zajednica, nego na ulici.
Ako pred parlamentima nema nezadovoljnih, gladnih i obespravljenih radnika, ako su ulice čiste, parkovi bez smeća, ako nema nepropisno parkiranih auta na trotoarima....
Nema bolje propagande od onoga što čovjek vidi vlastitim očima. Nažalost slika koju mi vidimo na ulicama Sarajeva je loša i neće je popraviti nikakvo "ušminkavanje" bilo kog medija, niti TVSA niti NTV 99.
Uložiti nekoliko miliona KM umjesto u NTV 99 u neki kapitalni projekat, bilo to izgradnja npr. žičare, obnova nekog olimpijskog borilišta ili izgradnja podzemnih garaža koje će donositi profit i puniti budžet je puno korisnije od ušminkanih izvještaja na TV koji će pokazati "da se eto nešto radi". Kada neki nivo vlasti uradi nešto korisno za društvenu zajednicu, onda će novinari sami dooći pisati hvalospjeve o njima, a s obzirom da u ovoj državi niko ništa ne radi, novinari ne navraćaju, pa postoji potreba za "naručenim hvalospjevima". Uostalom nisu svi mediji režimski...
JThomas wrote:i gebelsova propaganda je do zadnjeg dana tvrdila da nijemci dobivaju rat...svako vještačko "puhanje" mora i da splasne kad se sudari s realnošću, tako će biti i sa dodikom i RS.
ovo s ntv 99 je sranje bez daljnjeg i zdravo.
Vidim ni u Americi ne funkcioniše, zemlja na nogama, propadaju itd. A da se razumijemo, Njemačka je cvijetala sve do rata, sociološki i socijalno-psihološki gledano rat je vanredno stanje u mirnodobskom i ratnom periodu vladaju različiti standardi i različite potrebe te različita shvatanja - nerazumijevanje ove činjenice je jedan od naših velikih problema al helem...
Da mi možemo procvijetati ko njemačka prije 2. svijetskog ili kao Amerika danas, vrlo bih rado slušao o "svetosti naših presvijetlih vođa"!
Al ne konta svjetina, bleji, bleji, blejili bleji!