Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
viva_castro

#151 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by viva_castro »

valterbranisarajevo wrote:Takvim pristupom i lažnom propagandom Dodik laže sam sebe, a i svoj narod. Pravu istinu i odgovor na sva pitanja građani ne dobivaju preko TV ekrana, pogotovo ako je u pitanju njihova lokalna zajednica, nego na ulici.

Ako pred parlamentima nema nezadovoljnih, gladnih i obespravljenih radnika, ako su ulice čiste, parkovi bez smeća, ako nema nepropisno parkiranih auta na trotoarima....

Nema bolje propagande od onoga što čovjek vidi vlastitim očima. Nažalost slika koju mi vidimo na ulicama Sarajeva je loša i neće je popraviti nikakvo "ušminkavanje" bilo kog medija, niti TVSA niti NTV 99.

Uložiti nekoliko miliona KM umjesto u NTV 99 u neki kapitalni projekat, bilo to izgradnja npr. žičare, obnova nekog olimpijskog borilišta ili izgradnja podzemnih garaža koje će donositi profit i puniti budžet je puno korisnije od ušminkanih izvještaja na TV koji će pokazati "da se eto nešto radi". Kada neki nivo vlasti uradi nešto korisno za društvenu zajednicu, onda će novinari sami dooći pisati hvalospjeve o njima, a s obzirom da u ovoj državi niko ništa ne radi, novinari ne navraćaju, pa postoji potreba za "naručenim hvalospjevima". Uostalom nisu svi mediji režimski...
JThomas wrote:i gebelsova propaganda je do zadnjeg dana tvrdila da nijemci dobivaju rat...svako vještačko "puhanje" mora i da splasne kad se sudari s realnošću, tako će biti i sa dodikom i RS.

ovo s ntv 99 je sranje bez daljnjeg i zdravo.

Vidim ni u Americi ne funkcioniše, zemlja na nogama, propadaju itd. A da se razumijemo, Njemačka je cvijetala sve do rata, sociološki i socijalno-psihološki gledano rat je vanredno stanje u mirnodobskom i ratnom periodu vladaju različiti standardi i različite potrebe te različita shvatanja - nerazumijevanje ove činjenice je jedan od naših velikih problema al helem...

Da mi možemo procvijetati ko njemačka prije 2. svijetskog ili kao Amerika danas, vrlo bih rado slušao o "svetosti naših presvijetlih vođa"!
Al ne konta svjetina, bleji, bleji, blejili bleji!
JThomas

#152 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

i šta, samo treba da se pravimo i da govorimo kao da nam je dobro, i nakon nekog vremena, sve će samo od sebe postati dobro?
kosmos

#153 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

viva_castro wrote:
valterbranisarajevo wrote:Takvim pristupom i lažnom propagandom Dodik laže sam sebe, a i svoj narod. Pravu istinu i odgovor na sva pitanja građani ne dobivaju preko TV ekrana, pogotovo ako je u pitanju njihova lokalna zajednica, nego na ulici.

Ako pred parlamentima nema nezadovoljnih, gladnih i obespravljenih radnika, ako su ulice čiste, parkovi bez smeća, ako nema nepropisno parkiranih auta na trotoarima....

Nema bolje propagande od onoga što čovjek vidi vlastitim očima. Nažalost slika koju mi vidimo na ulicama Sarajeva je loša i neće je popraviti nikakvo "ušminkavanje" bilo kog medija, niti TVSA niti NTV 99.

Uložiti nekoliko miliona KM umjesto u NTV 99 u neki kapitalni projekat, bilo to izgradnja npr. žičare, obnova nekog olimpijskog borilišta ili izgradnja podzemnih garaža koje će donositi profit i puniti budžet je puno korisnije od ušminkanih izvještaja na TV koji će pokazati "da se eto nešto radi". Kada neki nivo vlasti uradi nešto korisno za društvenu zajednicu, onda će novinari sami dooći pisati hvalospjeve o njima, a s obzirom da u ovoj državi niko ništa ne radi, novinari ne navraćaju, pa postoji potreba za "naručenim hvalospjevima". Uostalom nisu svi mediji režimski...
JThomas wrote:i gebelsova propaganda je do zadnjeg dana tvrdila da nijemci dobivaju rat...svako vještačko "puhanje" mora i da splasne kad se sudari s realnošću, tako će biti i sa dodikom i RS.

ovo s ntv 99 je sranje bez daljnjeg i zdravo.

Vidim ni u Americi ne funkcioniše, zemlja na nogama, propadaju itd. A da se razumijemo, Njemačka je cvijetala sve do rata, sociološki i socijalno-psihološki gledano rat je vanredno stanje u mirnodobskom i ratnom periodu vladaju različiti standardi i različite potrebe te različita shvatanja - nerazumijevanje ove činjenice je jedan od naših velikih problema al helem...

Da mi možemo procvijetati ko njemačka prije 2. svijetskog ili kao Amerika danas, vrlo bih rado slušao o "svetosti naših presvijetlih vođa"!
Al ne konta svjetina, bleji, bleji, blejili bleji!

"vodje, svjetina, narod", fakat ti je retorika nacionalisticka.
Poslovica "Ko se oslanja na narod, oslanja se na blato"
Citati, citati, citati......
viva_castro

#154 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by viva_castro »

Svjetina je nacionalistički pojam? Ah baš ti hvala, izgleda da imam zastarjeli rječnik, pogledat ću u ovom novom Rhjehčhnihkhu da zaokružim tu definiciju.

Meni je žao ali tako je kako je, i to je činjenica. Ne kažem da mi se sviđa što je tako, ne kažem da mi je drago, volio bih da je suprotno, da je drugačije, da smo emancipovane individue umjesto što smo torovi, pa da svojom glavom mislimo, da su nam politički lideri zapravo samo glasnogovornici naroda umjesto što su "vođe", da urbana misao zamjeni ruralnu, al ... da su babi m**a. Ja kažem kako jeste, i odgovorno tvrdim da smo sami nasrali govna u kojim plivamo.

Ne kažem da se trebamo početi praviti da nam je ok, samo sam objasnio precizno i koncizno zašto je potrebna gradska televizija, ne zbog "vođa", nego zbog nas. Nemoj da se ponavljam, opet pročitaj komentar pls.

Smisao jeste u tome da naše nezadovoljstvo i uzrok našeg slabog prosperiteta počinje kada komšija tuži komšiju jer pravi veću kuću od njegove, a osim zavisti nema drugog povoda. Ovdje se uspjeh ne prašta, i kako onda očekujete da neko uspije, da zajedno uspijemo? Čovjek koji želi uspjeti ne može se nadati nikakvom vjetru u leđa, nego samo kukama i toljagama kojima ćemo ga vući, udarati i sprječavati da napreduje.

Ako neki političar želi dobro građanim BiH onda nas prvo mora zaštititi od nas samih, pa tek onda početi sa prosperitetom i napretkom. Tako je i nikako drugačije.

Ličimo na one afričke nacije koje plivaju u draguljima a žive u siromaštvu, kao da smo prokleti, kao slijepi ili glupi, sami smo sebi najveće zlo. Ne govorim o različitim nacijama itd. govorim o običnim svakodnevnim ljudima, vašim prvim komšijama, prijateljima, poznanicima...

Postoji mnogo socioloških definicija koje opisuju nas, naše ponašanje i stanje u kom se nalazimo, ali pokušavam to predočiti u narodskom jeziku, da me svako razumije.
Area_51

#155 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Area_51 »

Malo o toj zezanciji, koja se se zove Njihova stranka.

Principijelonst, gradnjanska, spasonosna.

- Glasali za izbor Semihe u Komisiju, pa se izvinuli jer ne citaju materijale. Takva stranka nam ne treba.

- Trazili i dobili 500.000KM za izgradnju nekog fantomskog kina, sa rukovodsvom iz najuzeg kruga Njihove stranke. Platili Grad Sarajevo i neke opcine. Pa da, tako nesto je interes gradjana, koji se placa nasim novcima. Treba jos privatnih kina, posebno placenih javnim novcima.

- Glasali protiv tacke dnevnog reda u Novom Gradu koja je trebala osnov za ulazak u predpristupne evropske fondove. Pa da, nemoj samo da SDP sta dobro napravi, bolje oboriti to u zacetku, nego da slucajno ljudi pomisle da je to dobra alternativa. Osta Opcina Novi Grad bez evropskih novaca. Divno.

- Hoce industrujsku zonu ovdje u Gradu Sarajevu, na lokalitetu Ilidze, pa svi znamo da ta opcina nije sastavu Grada, a jos i to znamo da ovdje nema ama bas nikakve industrije da bi imali industrijsku zonu.

- Kazu treba samnjiti broj nakih savjetnika i toga, a svi njihovi rukovodioci su savjetnici, placeni drustvenim NASIM parama, da bi oni bili ovako principijelni.

Kao sto vidimo, jako principijelna, konzistentna i stranka koja ispunjava svoj izborni program. Onako usput, jel neko vidio taj misterij zvani njihov izborni program. Nemojte me nasmijavati.

Jedna recenica o toj cuvenoj novoj Gradskoj televiziji. Jel treba, a mogli ste citat da je mnogo nacionalnih stranaka, ukljucujuci jednu iz Istocnog Sarajeva, bilo zainteresirano da kupi taj famozni NTV99, sta bi bilo da se to desilo, opet Behmen kriv i SDP, jel tako. Konzistentni moji. Gdje su Mimo, Fazla i ostali bili kad su se dugovi stvarali, bolje je i iskrenije pitanje. Sto oni onda ne vrate poreske i ostale dugove vlastitim sredstvima pa da se NTV99 ne da nikom. A ne, oni su tu kad zamirise lova i to ova drustvena.
JThomas

#156 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

viva_castro wrote:Svjetina je nacionalistički pojam? Ah baš ti hvala, izgleda da imam zastarjeli rječnik, pogledat ću u ovom novom Rhjehčhnihkhu da zaokružim tu definiciju.

Meni je žao ali tako je kako je, i to je činjenica. Ne kažem da mi se sviđa što je tako, ne kažem da mi je drago, volio bih da je suprotno, da je drugačije, da smo emancipovane individue umjesto što smo torovi, pa da svojom glavom mislimo, da su nam politički lideri zapravo samo glasnogovornici naroda umjesto što su "vođe", da urbana misao zamjeni ruralnu, al ... da su babi m**a. Ja kažem kako jeste, i odgovorno tvrdim da smo sami nasrali govna u kojim plivamo.

Ne kažem da se trebamo početi praviti da nam je ok, samo sam objasnio precizno i koncizno zašto je potrebna gradska televizija, ne zbog "vođa", nego zbog nas. Nemoj da se ponavljam, opet pročitaj komentar pls.

Smisao jeste u tome da naše nezadovoljstvo i uzrok našeg slabog prosperiteta počinje kada komšija tuži komšiju jer pravi veću kuću od njegove, a osim zavisti nema drugog povoda. Ovdje se uspjeh ne prašta, i kako onda očekujete da neko uspije, da zajedno uspijemo? Čovjek koji želi uspjeti ne može se nadati nikakvom vjetru u leđa, nego samo kukama i toljagama kojima ćemo ga vući, udarati i sprječavati da napreduje.

Ako neki političar želi dobro građanim BiH onda nas prvo mora zaštititi od nas samih, pa tek onda početi sa prosperitetom i napretkom. Tako je i nikako drugačije.

Ličimo na one afričke nacije koje plivaju u draguljima a žive u siromaštvu, kao da smo prokleti, kao slijepi ili glupi, sami smo sebi najveće zlo. Ne govorim o različitim nacijama itd. govorim o običnim svakodnevnim ljudima, vašim prvim komšijama, prijateljima, poznanicima...

Postoji mnogo socioloških definicija koje opisuju nas, naše ponašanje i stanje u kom se nalazimo, ali pokušavam to predočiti u narodskom jeziku, da me svako razumije.
ima to nekog smisla što ti pišeš...

al stvarno ne razumijem zašto misliš da bi gradska TV nešto učinila po svim tim pitanjima, a ne bila još jedno neslužbeno stranačko glasilo...
VjecitiStudent

#157 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote:Malo o toj zezanciji, koja se se zove Njihova stranka.

Principijelonst, gradnjanska, spasonosna.

- Glasali za izbor Semihe u Komisiju, pa se izvinuli jer ne citaju materijale. Takva stranka nam ne treba.

- Trazili i dobili 500.000KM za izgradnju nekog fantomskog kina, sa rukovodsvom iz najuzeg kruga Njihove stranke. Platili Grad Sarajevo i neke opcine. Pa da, tako nesto je interes gradjana, koji se placa nasim novcima. Treba jos privatnih kina, posebno placenih javnim novcima.

- Glasali protiv tacke dnevnog reda u Novom Gradu koja je trebala osnov za ulazak u predpristupne evropske fondove. Pa da, nemoj samo da SDP sta dobro napravi, bolje oboriti to u zacetku, nego da slucajno ljudi pomisle da je to dobra alternativa. Osta Opcina Novi Grad bez evropskih novaca. Divno.

- Hoce industrujsku zonu ovdje u Gradu Sarajevu, na lokalitetu Ilidze, pa svi znamo da ta opcina nije sastavu Grada, a jos i to znamo da ovdje nema ama bas nikakve industrije da bi imali industrijsku zonu.

- Kazu treba samnjiti broj nakih savjetnika i toga, a svi njihovi rukovodioci su savjetnici, placeni drustvenim NASIM parama, da bi oni bili ovako principijelni.

Kao sto vidimo, jako principijelna, konzistentna i stranka koja ispunjava svoj izborni program. Onako usput, jel neko vidio taj misterij zvani njihov izborni program. Nemojte me nasmijavati.

Jedna recenica o toj cuvenoj novoj Gradskoj televiziji. Jel treba, a mogli ste citat da je mnogo nacionalnih stranaka, ukljucujuci jednu iz Istocnog Sarajeva, bilo zainteresirano da kupi taj famozni NTV99, sta bi bilo da se to desilo, opet Behmen kriv i SDP, jel tako. Konzistentni moji. Gdje su Mimo, Fazla i ostali bili kad su se dugovi stvarali, bolje je i iskrenije pitanje. Sto oni onda ne vrate poreske i ostale dugove vlastitim sredstvima pa da se NTV99 ne da nikom. A ne, oni su tu kad zamirise lova i to ova drustvena.
Aha, znaci, ruzno ponasanje NS je prinudilo SDP da napravi ovakvu glupost? :-)
Takodjer, kome je sve, ta nevidjeno gledana i utjecajna TV stanica po imenu "Studio 99", mogla pripasti apsolutno je nebitno.
To u ovom slucaju dodje ko mnozenje nulom u artimetici. :D
Neelix

#158 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

ja sta sve nece izmislit da opravdaju idiotske poteze senilnog pjane na celu grada i njegovog staljinistickog gazde.

nego, kad se ono raspisuje tender??? :lol:
Neelix

#159 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

nas vrli gradonacelnik je prije nekoliko dana urucio pomoc za 60 najugrozenijih radnika vranice - dao im po 20 maraka :lol: :lol: :lol: (nije zajebancija ! ) :lol:
Control panel

#160 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

Neelix wrote:ja sta sve nece izmislit da opravdaju idiotske poteze senilnog pjane na celu grada i njegovog staljinistickog gazde.

nego, kad se ono raspisuje tender??? :lol:
Neelix

Shvatili smo bolan da nisi fan sdp-a i gradonacelnika. de nas popusti vise sa svojim komentarima. ne moras svakom loncu biti poklopac.
Neelix

#161 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

tebi ovo nije smijesno? :lol:
delightful

#162 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by delightful »

neelix, imas li negdje nekakav clanak, saopstenje za javnost u vezi ovih dvadeset maraka?
je li stvarno covjek pijan na posao dolazi? meni ovo fakat nije jasno - ima li neko slike?
Control panel

#163 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

Neelix wrote:tebi ovo nije smijesno? :lol:
evo pukoh ti od smijeha, bas si duhovit nema sta. hajde jos malo. popravi nam dan. :lol:
Neelix

#164 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

delightful wrote:neelix, imas li negdje nekakav clanak, saopstenje za javnost u vezi ovih dvadeset maraka?
je li stvarno covjek pijan na posao dolazi? meni ovo fakat nije jasno - ima li neko slike?
imam, postavim za 10 min
Neelix

#165 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

sinergija

#166 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sinergija »

[quote="Neelix"][/quote]

eto opet nesto nevalja sto gradonacelnik uradi. grad koji je kokuz daje 20.000 km, a oni nivoi vlasti i stranke koji su odgovorni za ovakvo stanje u Vranici i leze na parama nista.
ma ja za sve je sdp kriv.
hajmo jos malo pljujte po sdp-u.
detroit-mercy

#167 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by detroit-mercy »

Jah naroda, demokracije i muda Marjanovih.
kosmos

#168 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

sinergija wrote:
Neelix wrote:
eto opet nesto nevalja sto gradonacelnik uradi. grad koji je kokuz daje 20.000 km, a oni nivoi vlasti i stranke koji su odgovorni za ovakvo stanje u Vranici i leze na parama nista.
ma ja za sve je sdp kriv.
hajmo jos malo pljujte po sdp-u.
necemo pljuvat po sdp-u, on to ne zasluzuje, pljuvanje po njemu je pohvala, cin odobravanja njegovog rada. Alija br2 daje po 20km, a mujezinovic daje novac javnoj kuhinji za prehranu njihovih porodica. Kada su u stanju na takav nacin rjesavat probleme, onda nas ne treba cudit velikosrpska dominacija i njihov bijeli shengen.
da je ovaj nas sdp mutacija zla, najbolje pokazuju prvomajski praznici kada se i u Rusiji a i u Turskoj, kao i citavoj Evropi strajkovalo.
Dakle, sdp nije opozicija. Naime jest, za ovakve medije kakve imamo u federaciji
suncokret

#169 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by suncokret »

Evo da i ja napišem svoju pritužbu na rad gradonačelnika, mada nemam vremena da pročitam cijelu temu.
Prvo da kažem da sam trenutno na porodiljskom.
Na službenim stranicama Grada Sarajeva je u maju objavljena
vijest da će grad novčano pomoći porodiljama u okviru projekta od milion KM, to je izjavio gradonačelnik.
Ovo je 18.05.2009. objavljeno na stranici grada Sarajeva:

Drugi vrlo značajan projekat Grada je Pomoć porodiljama, za čiju će se realizaciju izdvojiti također 1 milion KM. Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine. U sklopu ovog projekta, a u saradnji sa kantonalnim Zavodom za zaštitu žena i materinstva, predviđen je pregled porodilja sa djecom do šest mjeseci sa područja četiri gradske općine, jer prema podacima svega četiri posto porodilja odlazi na ljekarsku kontrolu, a tek 1,5 posto se podvrgava sistemskom pregledu. "Prema istraživanjima samo 40 posto majki u Gradu Sarajevu je zdravstveno osigurano, a u pojedinim općinama veći je mortalitet nego natalitet. Nećemo obnavljati fasade dok se ne izvrši rebalans budžeta, ali majke neće ostati bez naknade. Nadamo se da će se i drugi nivou vlasti uključiti u slične projekte", kazao je gradonačelnik.

Ja se samo pitam gdje su te pare, jer ja naravno nisam dobila ništa, išla sam u Opštinu i u Gradsku upravu, gdje mi je rečeno da ću dobiti jednokratnu pomoć po isteku porodiljskog. Znači, tada kada mi skoro i neće treba, jer ću početi raditi. A gradonačelnik je izjavio da će porodilje dobivati naknade tokom cijele godine.

Pitanje je šta je gradonačelnik uradio sa tih milion KM ?
samo malo

#170 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by samo malo »

Koja gomila bljuvotina ispisanih na ovoj temi... zaista nas narod ne zasluzuje bolje od jada u kojem se nalazi i u koji iz dana u dan tone sve dublje.

Toliko pompe oko 2 miliona necega, i sve potpaljeno od strane delegata koji "ne glasaju ni za koga, neutralni su i samo kritikuju" (dobro znamo za koga delegati glasaju na izborima, ha ja, pa i vlasi ce za svoje, i oni ce za svoje, bolje da nas nasi kradu) u isto vrijeme 20 miliona, i 200 miliona necega nestaje bestraga... ali delegati se zbog toga ne sekiraju, vec se sa sjetom sjecaju Semihinih vremena. Valjda i Brankovicevih, i Hadzipasicevih, i Terzicevih, i Bicakcicevih.
VjecitiStudent

#171 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by VjecitiStudent »

samo malo wrote:Koja gomila bljuvotina ispisanih na ovoj temi... zaista nas narod ne zasluzuje bolje od jada u kojem se nalazi i u koji iz dana u dan tone sve dublje.

Toliko pompe oko 2 miliona necega, i sve potpaljeno od strane delegata koji "ne glasaju ni za koga, neutralni su i samo kritikuju" (dobro znamo za koga delegati glasaju na izborima, ha ja, pa i vlasi ce za svoje, i oni ce za svoje, bolje da nas nasi kradu) u isto vrijeme 20 miliona, i 200 miliona necega nestaje bestraga... ali delegati se zbog toga ne sekiraju, vec se sa sjetom sjecaju Semihinih vremena. Valjda i Brankovicevih, i Hadzipasicevih, i Terzicevih, i Bicakcicevih.
Pompa se naravno digla zbog principa, a ne zbog samog iznosa, sam iznos je nebitan, jer ako cemo se drzati principa, nikakve kradje ni male ni velike, ne bi smjelo biti!
Takodjer, od opozicije ni u kom slucaju ne ocekujemo da radi iste stvari kao korumpirana pozicija.

Ako je za kratko vrijeme postojanja, nova gradska vlast uspjela poroditi ovako mutan projekat, sta bi tek bilo da ih zapadne veci komad vlasti, sa vise para?
samo malo

#172 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by samo malo »

Sve ja to znam, nisam jednom napisao da opozicija nije puno bolja od nacionalisticke vladajuce oligarhije.

Ali je bolja, od dva zla, to je manje zlo.

I dok mnogi sada demonstrativno izjavljuju da nikada vise nece glasati za opoziciju, budite sigurno da ce "neutralni" delegati itekako glasati za vladajuce nacionaliste. Pa ce nam biti jos gore nego nam je sada.

Zato oni i pumpaju ovu pricu, jer vide priliku da opozicija nakon narednih izbora bude jos "cvrsca" opozicija, sa jos manje glasova. A lopovluk svojih idola ne komentarisu, Behmen ce hajmo reci ukrasti dva miliona, SDA puleni su pokrali nekoliko stotina puta vise novaca, i jeste li ikada vidjeli ijednu kritiku takve politike od strane njihovih glasaca?

Hocu reci, sve je to lijepo, ganjati principe (mada u politici toga nema, posebno kod nas) odlicno sto glasaci SDP-a imaju neke moralne vrijednosti ispod kojih ne idu, ali u konacnici ce na dobitku biti samo oni koji potpaljuju ovu pricu. SDP ce izgubiti i Grad Sarajevo, doci ce nova Semiha, i onda ce se krasti po 20 miliona u cugu, a delegati ce odjednom aplaudirati.
kanocale

#173 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kanocale »

daj mi vlasti pa da vidiš koliko mogu da ukradem.hoceš da kažeš da su cisti oni iz sdp-a?samo im pogledaj vođe i šta su imali 90-tih i šta sad imaju.ovo sa tv kucom je cista lakrdija.dali su nam cvrst adut da su kao i ostali. :evil:
kosmos

#174 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

Nacin na koji je Sdp ovo izveo, mimo svih normalnih principa, potpuno daje za pravo Dodiku sto je na svoj nacin protiv demokratskog principa "jedan covek, jedan glas".
Da me ko krivo ne shvati, Adil Kulenovic je sam za sebe "marka", i nije mu trebala ova blamaza sa Sdp-om.
Alhemicarkaa

#175 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Alhemicarkaa »

samo malo wrote:Koja gomila bljuvotina ispisanih na ovoj temi... zaista nas narod ne zasluzuje bolje od jada u kojem se nalazi i u koji iz dana u dan tone sve dublje.

Na osnovu cega si ti siguran da "delegati ne glasaju ni za koga, neutralni su i samo kritikuju"? I otkud znas da ti isti delegati ne kritikiju kradju vladajucih stranaka? I ne samo ne kritikuju, vec da se i ne bore protiv istih?
Stvarno, mislim pisljiva 2 miliona necega, hajde da organizjuemo kakvu akciju pa da skupimo ta dva miliona necega da se jadni ne brukaju i ne kradu, mislim, kad su vec na vlasti moraju odnekud imati milione, da bi im mi mogli vjerovati da znaju sebi, jer ko zna sebi zna i drugome, sta li. FUJ!
I ne radi se o samo dva miliona necega, radi se o hiljadu propusta koje SDP pravi otkako je dobio grad, a obecavali su da nista nece biti kao za vrijeme Semihe. :run:
Post Reply