Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
- karanana
#151 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
pa znam da rade, to sam ja govorio kroz stranice i stranice ove teme. kod nas su ljudi lijeni, nece da rade. njive zjape, najlakse je prerezati balvan i prodati ga za cash laganu lovu nego se zajebavati i praviti nekakve stolove i stolice od toga balvana. jer praveci od balvana stolicu platis drzavi vise nego sto mozes da zaradis i od tog prerezanog balvana i od stolice koju napravis.
ali kako su za ovaj problem krivi hrvati i srbi (iz srbije i hrvatske)? krivi smo mi jer smo lijeni begovi i kriva je drzava i sistem koji ne podsticu nekoga da radi.
ali kako su za ovaj problem krivi hrvati i srbi (iz srbije i hrvatske)? krivi smo mi jer smo lijeni begovi i kriva je drzava i sistem koji ne podsticu nekoga da radi.
-
Ne pada mi na pamet
#152 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Mislim da ce se ovdje najvise voditi racuna o mesnoj industriji i flasiranoj vodi. Obje industrijske grane imaju jake lobije. Sto se tice kontramjera, ne mogu da nadjem strukturu BH izvoza u HR ali ako se dobro sjecam vecinu je cinio aluminij i proizvodi od aluminija? Ako je to tacno, te kontramjere ce samo zaustaviti prekogranicno pranje novca izmedju par "jaranskih" kompanija, koje isto tako imaju jaku politicku pozadinu u HR, tako da sumnjam da ce do toga doci.karanana wrote:a jel mislis da ce sve ostati samo na ovome? mislis da ove ogranicene mjere nece eskalirati situaciju i izazvati kontramjere i kontramjere na kontramjere?Ne pada mi na pamet wrote: Kako je navedeno u zakonu, domaci proizvodjac mora podnijeti zahtjev za zastitom odredjenog proizvoda. Ukoliko se proizvod ne proizvodi kod nas, uvozna cijena mu se ne mijenja.
nema se para za subvencije?! moje pitanje je hoce li se ovi novi nameti od carina korisiti za subvencije i druge podsticaje privredi ili ce se kao i pdv koristiti samo da bi oni mogli pokriti budzetske deficite na stavke plata i socijalnih davanja?
Ne znam sta bi nam drugo mogli uraditi, uvesti nam vize?
A prihodi od carina ce zavrsiti u pravim dzepovima, kao i uvijek.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#153 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Geni @karanana, ... nasi geni sa falinkom su krivi sto nam je ovako.karanana wrote: ali kako su za ovaj problem krivi hrvati i srbi (iz srbije i hrvatske)? krivi smo mi jer smo lijeni begovi i kriva je drzava i sistem koji ne podsticu nekoga da radi.
Drzavu i sistem pravimo mi, ... to se nikome ne stvara samo od sebe.
Kakvi mi, takva i drzava, .... sa opasnim falinkama, ...
-
MmeDeLafayette
#154 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
ma frljoka ... najbolja rijecpape wrote:Geni @karanana, ... nasi geni sa falinkom su krivi sto nam je ovako.karanana wrote: ali kako su za ovaj problem krivi hrvati i srbi (iz srbije i hrvatske)? krivi smo mi jer smo lijeni begovi i kriva je drzava i sistem koji ne podsticu nekoga da radi.
Drzavu i sistem pravimo mi, ... to se nikome ne stvara samo od sebe.
Kakvi mi, takva i drzava, .... sa opasnim falinkama, ...![]()
Last edited by MmeDeLafayette on 28/06/2009 20:59, edited 1 time in total.
-
zuka.ba
#155 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Nas najveci problem smo mi sami,nabili smo sami sebi kompleks manje vrijednosti pa se lijecimo time sto cemo kupujuci strane proizvode biti nesto ili malo bolji.....razmisljamo kratkorocno sa izvjesnom dozom egoizma,misleci samo na sebe i sadasnjost,a ne razmisljajuci sta cemo nasoj djeci ostaviti u amanet ovakvim ponasanjem...itd.
I ako sto neko vec rece to sto nase komsije nama nude i prodaju i toliko vike i prasine dizu je samo iz tog razloga sto tu svoju "kvalitetu" ne mogu nigdje drugo da prodaju....osim u BiH.
Bolo kakve mjere ili kontramjere se mogu samo njima i njihovoj privredi obit o glavu....to je samo malo galame i nista vise.Treba samo ostat cvrst.
I ako sto neko vec rece to sto nase komsije nama nude i prodaju i toliko vike i prasine dizu je samo iz tog razloga sto tu svoju "kvalitetu" ne mogu nigdje drugo da prodaju....osim u BiH.
Bolo kakve mjere ili kontramjere se mogu samo njima i njihovoj privredi obit o glavu....to je samo malo galame i nista vise.Treba samo ostat cvrst.
- pustopoljina
#156 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
ako pisem s bratovog kompa-kakve su sanse da me banuju?! on je takodjer registriran na sa-x.
uh,zaboravila sam pisati s našim lijepim slovima
ne kontam se u ekonomiju,ali kupujem prvo naše ,pa hrvatsko,pa srpsko...a kod našeg gledam regionalno-znači,prije da ću kupiti jaja iz Banjaluke,nego iz Zenice.
čiča čvorak čuči na krovu crne kuće
uh,zaboravila sam pisati s našim lijepim slovima
ne kontam se u ekonomiju,ali kupujem prvo naše ,pa hrvatsko,pa srpsko...a kod našeg gledam regionalno-znači,prije da ću kupiti jaja iz Banjaluke,nego iz Zenice.
čiča čvorak čuči na krovu crne kuće
-
blue033
#157 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
U moru loših vijesti, napokon jedna da nije losa. Dosadio mi je osjećaj kad uđem u supermarket da se osjećam kao da sam u Nišu, na sve strane roba iz Srbije, uvijek sam se mučio da izbjegnem te proizvode Od rata na ovamo nisam dao ni 1 pf za nešto iz Srbije, niti ću ikad dati, povraćalo mi se kad vidim prepune korpe Bošnjaka sa robom iz države u kojom je 40% građana opredjeljeno za radikale čija je prva tačka programa nestanak ovog već pomenutog domaćina. Kupovinom robe iz Srbije se kupuje naša propast.
- starii
#158 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
pa za sve one koji kupuju proizvode iz hrvatske a pogotovo iz srbije ide jedna muzicka zelja...
samo mi nije jasno sto je to bolja jana il knjaz milos od nasih mineralnih voda..
problem je samo u mentalitetu našeg svijeta koji više voli da kupi strano a ne domace..
samo mi nije jasno sto je to bolja jana il knjaz milos od nasih mineralnih voda..
problem je samo u mentalitetu našeg svijeta koji više voli da kupi strano a ne domace..
- pustopoljina
#159 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
ako nema odgovarajućeg bosanskog proizvoda-jednostavno nema. da li ćete kupiti hrvatsko,srpsko,slovensko,makedonsko ili tursko,njemačko,češko itd?
- tatjanamster
#160 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Ja bih njemačkopustopoljina wrote:ako nema odgovarajućeg bosanskog proizvoda-jednostavno nema. da li ćete kupiti hrvatsko,srpsko,slovensko,makedonsko ili tursko,njemačko,češko itd?
Čitam - svi kupuju proizvode naših komšija.
Da li sam jedina koja u najmanjoj mogućoj mjeri daje novac za 'uvezene' proizvode?
Naime, od uvezenih proizvoda uzimam Merix (divno miriši, bijel veš, a uz sve to i jeftin
Kada mi je potreban pekmez čisto primjera radi - probala sam ja Podravkin pekmez od šljiva i jeste, divan je, ne poričem, i onda kupila jednog dana Vitaminkin (Banja Luka) pekmez od šljiva - i dogodilo se čudo, pekmez je bio predivan! Kao da su ga ruke neke žene pravile od najljepših ubranih šljiva
Vidim uzimate neka strana mlijeka, ja uzimam Meggle mlijeko, em povoljno, em lijepog okusa a domaće i to iz Bihaća
Potom primjera radi, ja uzimam Ovako salame i Lijanović paštete i njihove salame, dok su djeca bila mala uzimala sam Argete dok mi jednog dana nisu rekli da su im se zgadile
Istina, probala sam zelenu Vindijinu salamu, i bila je predivna - ali tek za nijansu bolja od npr. Lijanović kids salame.
Sada kad sagledam zapravo se čitava moja prehrana odnosi na BeHa proizvođače i njihove proizvode
Čitajući dosta ovih komentara, često se pitam,
kako je moguće da ja - rođena Beograđanka, volim ovu državu više od onih koji su rođeni na njenom tlu?
-
zuka.ba
#161 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Upravo se o tome i radi.....tatjanamster wrote:Ja bih njemačkopustopoljina wrote:ako nema odgovarajućeg bosanskog proizvoda-jednostavno nema. da li ćete kupiti hrvatsko,srpsko,slovensko,makedonsko ili tursko,njemačko,češko itd?Čula sam da nokti i kosa rastu brže od njihovih GM (genetički modifikovanih) proizvoda
![]()
Čitam - svi kupuju proizvode naših komšija.![]()
Da li sam jedina koja u najmanjoj mogućoj mjeri daje novac za 'uvezene' proizvode?
Naime, od uvezenih proizvoda uzimam Merix (divno miriši, bijel veš, a uz sve to i jeftin) iz Srbije, potom čokolade i eurokrem, odnosno Zvečevo čokolade i Nutellu. Sve ostalo uzimam od domaćih proizvođača.
Kada mi je potreban pekmez čisto primjera radi - probala sam ja Podravkin pekmez od šljiva i jeste, divan je, ne poričem, i onda kupila jednog dana Vitaminkin (Banja Luka) pekmez od šljiva - i dogodilo se čudo, pekmez je bio predivan! Kao da su ga ruke neke žene pravile od najljepših ubranih šljivaI još piše u dnu 'Proizvedeno u Bosni i Hercegovini'.
Vidim uzimate neka strana mlijeka, ja uzimam Meggle mlijeko, em povoljno, em lijepog okusa a domaće i to iz Bihaća![]()
Potom primjera radi, ja uzimam Ovako salame i Lijanović paštete i njihove salame, dok su djeca bila mala uzimala sam Argete dok mi jednog dana nisu rekli da su im se zgadileOtada jedu juneće od Lijanovića, one fine u zelenom pakovanju.
Istina, probala sam zelenu Vindijinu salamu, i bila je predivna - ali tek za nijansu bolja od npr. Lijanović kids salame.
Sada kad sagledam zapravo se čitava moja prehrana odnosi na BeHa proizvođače i njihove proizvode![]()
Čitajući dosta ovih komentara, često se pitam,
kako je moguće da ja - rođena Beograđanka, volim ovu državu više od onih koji su rođeni na njenom tlu?
Dakle zivis u BiH (nevazno u kojem blentitetu)...sasvim je logicno da ces da kupujes proizvode te zemlje.
Samim tim doprinosis da na neki nacin podstreknes proizvodnju(povecanjem potrosnje),a samim tim i povecanje zaposlenost,a na to se automatski nadovezuje povecanje kupovne moci drustva......vise novca u zdrastvenim,penzijskim(mirovinskim),i ostalim fondovima...itd,itd...
Dakle, da ne duzim samim tim svojim postupcima ti ulazes u buducnost svoje djece(ako ih imas ili planiras da imas)i ako zivis u BiH. Ako nekada budes zivjela bilo gdje drugo,naravno da ces kupovati ono sto je tamo domace....
Potpuno ispravno razmisljanje...Bravo
- osa
#162 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
dobro i korisno je kupovati domaće proizvode, ali to ima svoje granice, ako je naime domaći proizvod kvalitetom za nijansu i lošiji ali ako je jeftiniji naravno da treba kupiti domaći, međutim vrlo često su domaći proizvodi skuplji a iste kvalitete ili lošiji. problem s uvozom nema samo bih i hrvatska ima slične probleme, jer otvoreno tržište je bauk , pogotovo za one navikle na monopol i protekcionizam. kad se samo sjetim koliko je bilo povika na dolazak stranih trgovačkih lanaca u hrvatsku, ali oni u globalu spustiše cijene, ljudi prestaše ići u šoping u mađarsku, austriju, sloveniju, nakon uvođenja pdv-a bogami i u bih.
osobno kupujem sve, i domaće i strano, recimo nema dugo u trgovačkom centru plodine u sisku naletjeh na pileća prsa iz bih ( jedna firma iz visokog) cekinova 56 kuna kg, a bosanska 42 kune kg, dileme uopće nije bilo, napravih promet bih firmi, jer ipak meni je najbitniji moj džep, a floskule tipa zaštite domaće proizvodnje iz mog džepa davno odbacih, neka cekin proizvede pileća prsa po 43 kune, kupit ću njihova, dotad.....
osobno kupujem sve, i domaće i strano, recimo nema dugo u trgovačkom centru plodine u sisku naletjeh na pileća prsa iz bih ( jedna firma iz visokog) cekinova 56 kuna kg, a bosanska 42 kune kg, dileme uopće nije bilo, napravih promet bih firmi, jer ipak meni je najbitniji moj džep, a floskule tipa zaštite domaće proizvodnje iz mog džepa davno odbacih, neka cekin proizvede pileća prsa po 43 kune, kupit ću njihova, dotad.....
-
Fozgen
#163 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Pa nadat je se da bi nasim proizvodjacima moglo doci iz gu...e u glavu jednog dana pa skontaju da ako su kvalitetom barem priblizno jednaki uvoznim artiklima ( ovim mislim artiklima iz npr, Njemacke, Austrije i sl. dakle ne zemlje okruzenja jer ja njih uopste ne smatram nekom kvalitetom nego samo jakim marketingom ) da ce uvijek imati prolaza kod nasih kupaca.
mada ja iskreno nemam nista protiv Ovako i Lijanovica, ZIM-a, Tuzlanske mljekare, Violete, Vispak-a, Sarajevske pivare ( kao i ostalih ), Vitalis, Bimal itd.
Nazalost nekim je opet recimo Jana bolja od Zema-Tešanjski Kiseljak jedna od najboljih mineralnih voda na svijetu
mada ja iskreno nemam nista protiv Ovako i Lijanovica, ZIM-a, Tuzlanske mljekare, Violete, Vispak-a, Sarajevske pivare ( kao i ostalih ), Vitalis, Bimal itd.
Nazalost nekim je opet recimo Jana bolja od Zema-Tešanjski Kiseljak jedna od najboljih mineralnih voda na svijetu
- tatjanamster
#164 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Fozgen wrote:Pa nadat je se da bi nasim proizvodjacima moglo doci iz gu...e u glavu jednog dana pa skontaju da ako su kvalitetom barem priblizno jednaki uvoznim artiklima ( ovim mislim artiklima iz npr, Njemacke, Austrije i sl. dakle ne zemlje okruzenja jer ja njih uopste ne smatram nekom kvalitetom nego samo jakim marketingom ) da ce uvijek imati prolaza kod nasih kupaca.
A pogledaj Tešanjski dijamant na 4.-tom mjestu
Pa nema vode do bosanske....samo nek nije naše, naše na valja
moto bosanaca
-
Fozgen
#165 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
A kupis pileci narezak i u njemu nadjes svinjsko meso, problem je onima koji ne jedu svinjetinu. Kupis Evu a ispod jednog datuma imas drugi. Mlijeko i pavlaka su da se razumijemo poprilicno lako kvarljivi proizvodi i osim sto greska moze biti kod proizvodjaca isto tako moze biti i do trgovca, dakle po meni ti proizvodi nisu mjerljivi.Lud i ponosan wrote:Nije to tako tatjana (ili kako se vec zoves)... Ja rekoh kupim pileca prsa nadjem perje dok rezem salamutatjanamster wrote:Fozgen wrote:Pa nadat je se da bi nasim proizvodjacima moglo doci iz gu...e u glavu jednog dana pa skontaju da ako su kvalitetom barem priblizno jednaki uvoznim artiklima ( ovim mislim artiklima iz npr, Njemacke, Austrije i sl. dakle ne zemlje okruzenja jer ja njih uopste ne smatram nekom kvalitetom nego samo jakim marketingom ) da ce uvijek imati prolaza kod nasih kupaca.
A pogledaj Tešanjski dijamant na 4.-tom mjestu![]()
Pa nema vode do bosanske....samo nek nije naše, naše na valja![]()
moto bosanaca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kupim mlijeko koje je pokvareno, pavlaku takodje...
Stvar je u nasim proizvodjacima koji ne proizvode prema standardima i nema ko da ih kontrolise. Problem je sto se svi okrecu na profit, a kvalitet je na zadnjem mjestu. Ja evo ne znam koji je konkurent 100% NEXT soku sa komadima narandže u BIH, da nije mozda La Vita? Da ne ogrijesim dusu, swity narandža je recimo česta u mom domu, ali opet nije kao taj NEXT i džaba...
Kupujem i ja poprilican broj domacih proizvoda, ali opet ima njih dosta koji jednostavno ne valjaju, uvoznom artiklu je domaci supstitut jako los, bez obzira sto je mozda i jeftiniji i zasto bih ga ja kupio?
Perje kazes, si vidio kada kako se proizvode salame, kobasice, pastete, hrenovke? Vjeruj da si se najeo perja i slicnih stvari i u drugim proizvodima koji nisu made in BiH samo ih nisi mogao vidjeti
Elem i opet navodim da se nasi proizvodjaci moraju u dobroj mjeri trznuti i da poprave donekle kvalitetu ali ipak nisu ni toliko losi ( pojedini ) da o njima pricamo sve najgore. Mentalitet nas.
-
HomeArt
#166 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Sarajevska mljekara (Milkos) proizvela fetu i obljepila plakatama grad. Ja gdje god pitam po granapima ima li sarajevske fete kazu nema ali ima iz Sabca! Odem u Robot nema ni tamo, odem u Mims nema ni tamo, na kraju nadjem u Merkatoru. Sabacka feta ima u svakom granapu a sarajevska nema ni u Sarajevu, ko je kriv ovdje?
- karanana
#167 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
e za ovo su krivi nasi bosnjaci. problem distribucije je spominjan i na drugim temema. ja na primjer kada idem u merkur na otoci moram da unaprijed skontam sta cu kupiti i da onda skontam ko to proizvodi i da dodjem na ovaj forum ili negdje drugdje na internet da vidim jeli se mujo selimovic skrvio ili ima probleme sa proizovdjacem ili distributerom toga proizvoda koji mi je na shoping listi. slicno i za robot.sahan wrote:Sarajevska mljekara (Milkos) proizvela fetu i obljepila plakatama grad. Ja gdje god pitam po granapima ima li sarajevske fete kazu nema ali ima iz Sabca! Odem u Robot nema ni tamo, odem u Mims nema ni tamo, na kraju nadjem u Merkatoru. Sabacka feta ima u svakom granapu a sarajevska nema ni u Sarajevu, ko je kriv ovdje?
-
bosn.om
#168 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Jedno kratko pitanje, posto nisam u toku: Da li se ova mjera odnosi bas na hrvatske odnosno srpske proizvode iskljucivo ili je to samo naslov artikla povodom cinjenice da uvoz tih proizvoda prvaci kod nas? Mislim, sta sa Slovenijom (i dalje Evropskom Unijom), Makedonijom, Crnom Gorom, Kosovom?
-
HomeArt
#169 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Pa vidis ovako ispade da sarajlije vise vole Sabacku od Sarajevske mljekare, jest al u zutu. Meni je muka vise da domace kupujem ko u ilegali. Moram na forumu pitati gdje sta ima domace da bih kupio ali isto tako necu da mi neko od vlasti viri u tanjir sta cu kupiti a sta necu. Problem treba rijesiti na relaciji Proizvodzaci - Vlada a ne Vlada - narod.karanana wrote:e za ovo su krivi nasi bosnjaci. problem distribucije je spominjan i na drugim temema. ja na primjer kada idem u merkur na otoci moram da unaprijed skontam sta cu kupiti i da onda skontam ko to proizvodi i da dodjem na ovaj forum ili negdje drugdje na internet da vidim jeli se mujo selimovic skrvio ili ima probleme sa proizovdjacem ili distributerom toga proizvoda koji mi je na shoping listi. slicno i za robot.sahan wrote:Sarajevska mljekara (Milkos) proizvela fetu i obljepila plakatama grad. Ja gdje god pitam po granapima ima li sarajevske fete kazu nema ali ima iz Sabca! Odem u Robot nema ni tamo, odem u Mims nema ni tamo, na kraju nadjem u Merkatoru. Sabacka feta ima u svakom granapu a sarajevska nema ni u Sarajevu, ko je kriv ovdje?
- dr.Gonzo
#170 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
Za nasu bi ekonomiju bila nazdravija totalna liberalizaciju trgovine, nek oni nama prodaju auta a mi cemo njima balvane.

- kockica_kockica
#171 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
ne zelim jesti go*na niti ih gledati u tanjiru... 70% skuplje ili ne kupovat cu ono sto mi odgovara i sto je ukusno, pa ako sam do sada jela dva jogurta dnevno jest cu jedan ... nece meni razni ministri sa placom od 5000 KM-ova odredjivati sta cu ja kupovati .. sram da ih bude...
kako je vrijeme doslo i kakvo dolazi nece ljudi imati ni za milkosovo mlijeko pokvareno novaca da kupe a ne neko koje je ispravno
kako je vrijeme doslo i kakvo dolazi nece ljudi imati ni za milkosovo mlijeko pokvareno novaca da kupe a ne neko koje je ispravno
- pojedinac
#172 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
- i uvozno go*vno i domaće go*no je ipak go*nokockica_kockica wrote:ne zelim jesti go*na niti ih gledati u tanjiru... 70% skuplje ili ne kupovat cu ono sto mi odgovara i sto je ukusno, pa ako sam do sada jela dva jogurta dnevno jest cu jedan ... nece meni razni ministri sa placom od 5000 KM-ova odredjivati sta cu ja kupovati .. sram da ih bude...
- i lijepo upakovano go*vno i ružno upakovano go*no je ipak go*no
- i go*no puno vitamina i go*no bez vitamina je ipak go*no
- i ukusno go*vno i ne ukusno go*no je ipak go*no
- i skupo go*vno i jeftino go*no je ipak go*no
Da li si sigurna da ako je nešto iz uvoza da je kvalitetnije?
Da nije samo do pakovanja i ukusa!?
- kockica_kockica
#173 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
patriota i filozof samo ti jedi domace ...pojedinac wrote:- i uvozno go*vno i domaće go*no je ipak go*nokockica_kockica wrote:ne zelim jesti go*na niti ih gledati u tanjiru... 70% skuplje ili ne kupovat cu ono sto mi odgovara i sto je ukusno, pa ako sam do sada jela dva jogurta dnevno jest cu jedan ... nece meni razni ministri sa placom od 5000 KM-ova odredjivati sta cu ja kupovati .. sram da ih bude...
- i lijepo upakovano go*vno i ružno upakovano go*no je ipak go*no
- i go*no puno vitamina i go*no bez vitamina je ipak go*no
- i ukusno go*vno i ne ukusno go*no je ipak go*no
- i skupo go*vno i jeftino go*no je ipak go*no
Da li si sigurna da ako je nešto iz uvoza da je kvalitetnije?
Da nije samo do pakovanja i ukusa!?
- kockica_kockica
#174 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
---
Last edited by kockica_kockica on 30/06/2009 13:49, edited 1 time in total.
- tatjanamster
#175 Re: Proizvodi iz Hrvatske i Srbije skuplji za 70 %?
kockice, de nemoj me sad razočarati....