UMRO MICHAEL JACKSON

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Shoshana

#151 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Shoshana »

Imam utisak da je bio strasno nesretna osoba. Iskreno mi ga je zao :(
Jazz_Junkie

#152 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Jazz_Junkie »

Ovdje imate nekoliko podataka:
musac

#153 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by musac »

Bio je genijalan muzicar. Jedan od najvecih svih vremena, definitivno.
travar

#154 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by travar »

Ejch-ju-es-i-aj-en wrote:

RIP legendo :(
Što me nešta "opali" kad pogledah ovaj klip :(
bijelo_dugme

#155 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by bijelo_dugme »

stidljiv

#156 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by stidljiv »

R.I.P.

Kralj popa... :(
fakat

#157 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by fakat »

Zao mi ga nesto. Nisam nikada slusao pop, ali mi on nije bio mrzak, cak bi ga rado saslusao na radiju ili tv, za razliku od vecine drugih celebrities anti-talenata sto se proslave sa dvije pjesmice. Steta, RIP.
Lauryn Hill

#158 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Lauryn Hill »

Image
:cry:
adnan_hz

#159 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by adnan_hz »

Neka vas je sramota ismijavate covjeka koji se citav svoj zivo borio sa bolestima.. Malo vise citajte o njemu i zasto je neke stvari uradio kao sto je operacija tijela... kao drugo ismijavate covjeka koji je puno pomogao nasem narodu u ratu.. koji je donirao brdo para.. uvijek smo bili nezahvalni ...

sasa_t

#160 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by sasa_t »

Iako jos uvijek ocekujem da izadje iz bolnice popne se na prvo auto i zaplese i kaze kralj je ziv :D

Velika zvijezda, najveca prodaja albuma u istoriji, najveci reklamni ugovor ikad koji je potpisao jedan umjetnik i mnogo velikih postignuca, a najvece postignuce je to sto je postao prvi crnac koji je prihvacen od svih u SAD-u.

Nazalost kako svaka slava donosi mnogo dobroga tako nosi mnogo teskih i losih trenutaka. Ono sto mnogi u ovoj noci posebno napominju da je on bio izuzetno nesretna osoba pored svih novaca, tako da je to vjerovatno uzrok njegove "bliskosti" sa djecom. Da li je to bilo druzenje ili pedofilja saznace se u narednih desetak godina ali bitno je napomenuti da je isplatio nekoliko visokih nagodbi porodicama....

O njegovoj velicini dovoljno govori da su sve americke TV stanice prekinule svoj redovni program i konstantno se bave ovom vijescu...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#161 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by corolla02 »

Elvis Presley moga doba Michael Jackson!
R.I.P.
Bosanac_21

#162 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Bosanac_21 »

Legenda za sva vremena!!!!!!!!!! :(
chengaba

#163 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by chengaba »

Image
Fratris

#164 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Fratris »

sasa_t wrote:
Velika zvijezda, najveca prodaja albuma u istoriji,
Beatlesi, Elvis, onda on.
Lauryn Hill

#165 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Lauryn Hill »

^ :roll:
Michaelov album Thriller je najprodavaniji album svih vremena.
Image
Boze, sta li nam ta cinjenica govori?
Toffee karamela

#166 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Toffee karamela »

Kenozoik wrote:Ma daleko od toga da je bio genije kao Mozart ili razne Jazz legende, alo covjek je ostavio neobrisiv trag u svijetu popularne muzike. Rijetko koji muzicar ili sastav se moze pohvaliti s time da je imao jednu od najboljih ili najprepoznatljivih pjesama u historiji pop muzike, a Jackzon ih je otpjevao nekoliko. "I Want You Back," "ABC," "Rock With You," "Don't Stop Till You Get Enough," "Thriller," "Beat It" i "Billie Jean"... ako niste vec culi sve ove pjesme, onda jos niste culi neke od najboljih pjesama proteklih 40 godina. A stvar nije ni samo u tome da je on imao toliko puno dobrih pjesama, nego da je imao takvu ogromnu populrnost da je njegova muzika imala uticaj na zivote jednog ogromnog broja ljudi sirom svijeta koji su odrasli u ta doba. Evo, ja sam rodjen tek '88e, a i ja imam neka posebna sjecanja vezana za njegovu muziku... od starih prijatelja, derneka iz gimnazije itd. itd. I sad zamislite da slicna sjecanja imaju ljudi svih starosnih doba na svim krajevima svijeta. Ja evo citam razne stranice na internetu, i bas SVI pricaju o tome... americki prijatelji na facebooku-u, bosanski prijatelji na facebooku, americke stranice, njemacke stranice, bosanske stranice, sportski forumi... svi. Takav uticaj je stvarno nevjerovatan... moze se jedino porediti jos sa Bitlsima i nekim drugim. Istina, Jackson je imao vrlo tuznu i kompleksnu zivotnu pricu, ali on je jednostavno ikona popularne kulture i na kraju vjerujem da ce se uglavnom zbog toga i sjecati.
Potpisujem od riječi do riječi...a zamislite da vam je 7-8 godina, tek počinjete poimati svijet oko sebe, slušaati muziku i prvo na što naiđete je on, Madonnna, Prince ili bilo ko drugi...pa nekako ih gjedate kao dio sebe, htjeli ne htjeli...druga je stvar što je on generacijama tamo od sredine 90-ih do danas relativno nepoznat jer mu je baš tada karijera zamrla i počelo se događati sve ono ružno...."Beat It", "Wanna Be Startin' Something", "Dirty Diana", "Liberian Girl", poslušajte i ovo pored ovog što je gore pomenuto i vidjet ćete da je to besmrtni pop. RIP dragi Michael! :(
jefferson

#167 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by jefferson »

Sokiran sam najblaze receno!
Strasan pjevac i umjetnik!
R.I.P :(
simpozijum delirijum

#168 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by simpozijum delirijum »

musac wrote:
Jazz_Junkie wrote:Mislim da treba spomenut i njegovu humanitarnu pomoc Sarajevu u lijekovima, hrani i igrackama za djecu. Mislim da je u novembru 1992 donirao oko 42 tone lijekova i odjece gradjanima Sarajeva.
Da, istina je. Njegova fondacija "Heal the World".
umrla je i jos jedna legenda danas, Farah Fawcet, glumila je u prvim "Charlijevim andjelima" i nije bila kurava !koja je to macka bila !
RIP za odlazak dvije licnosti koje su ipak sta god mislili o njima ostavili neizbrisiv uticaj na ono sto nazivamo 'masovna ili PoP kultura" :roll:
kijameta

#169 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by kijameta »

Nisam bio njegov fan,niti sam ga nesto narocito slusao.Ali kao sto neko na forumu rece,bio je uvijek u pozadini.Zivot nas, koji smo odrastali osamdesetih mozemo tih osamdesetih uporediti sa video-spotom u kojem se kao muzicka pratnja stalno cuje MJ i prati nas stalno,voljeli ga ili ne. Dio nasih zivota.Sa njim je otisao i dio nas,generacija rodzenih s kraja sesdesetih i sedamdesetih godina. I tek kada te nesto natjera,pa krenes redom slusati njegove pjesme,tek onda shvatis koliko su ti te pjesme i njegova muzika znacile i koliko su ti na neki nacin obiljezile zivot.
RIP :(
Richard Peti

#170 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Richard Peti »

RIP

:(

hvala ti...
motormate

#171 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by motormate »

R.I.P. kralju ,legenda nikad ne umire.
shape of despair

#172 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by shape of despair »

Posebno mi je ostao u sjecanju njegov muzicki film.Bilo je dosta specijalnih efekata(valjda) sto mi je kao djetetu bilo vrlo zanimljivo
Dori

#173 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by Dori »

Baby Blue...upravo je trazim da je postavim :thumbup:

R.I.P. MJ :(
chuchumbamayumbe

#174 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by chuchumbamayumbe »

RIP legendo, kralju!
_ja_

#175 Re: UMRO MICHAEL JACKSON

Post by _ja_ »

travar wrote:
Ejch-ju-es-i-aj-en wrote:

RIP legendo :(
Što me nešta "opali" kad pogledah ovaj klip :(

Nisam ni ja vidjela ovo prije , svaka cast za postavljen video. On je bio velicina .Dobar , osjecajan....unistili su ga drugi :(
Rest in Peace Micheal:'( ♥ we love you
Locked