Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zomri

#151 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

uzeo sam dm800
samo da se pohvalim :D

ako nekome treba DM500s kinez, polovan, u odličnom stanju i jeftin nek se javi na PP :)
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#152 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by davorf »

zomri wrote:uzeo sam dm800

ako nekome treba DM500s kinez, polovan, u odličnom stanju i jeftin nek se javi na PP :)
A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo? :mrgreen: Ja sam nasao samo u jednoj prodavnici...i bio je negdje oko 1100 KM...sto mi je realno malo previse para...jer u njemackoj kosta oko 350-400 Eura.
Globus

#153 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

davorf wrote:

A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo? :mrgreen: Ja sam nasao samo u jednoj prodavnici...i bio je negdje oko 1100 KM...sto mi je realno malo previse para...jer u njemackoj kosta oko 350-400 Eura.
Imas na drugoj temi na ovom forumu tamo o internet kupovini .. Covjek je uzeo preko neta (mozda malo rizicno) iz kine mu stiglo (naravno kinez :D al to je mala razlika kolko ja znam) i platio je 360 KM i 110 KM carine mislim ... ukupno ga je izasao 470 .. Znam da je kod 500s mala razlika izmedju kineza i orginala .. ne znam je li isto i kod hd800 .. ako jest onda se isplati ovo preko neta rizika ima al je usteda velika ocigledno ...
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#154 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by davorf »

Globus wrote:
davorf wrote:

Imas na drugoj temi na ovom forumu tamo o internet kupovini .. Covjek je uzeo preko neta (mozda malo rizicno) iz kine mu stiglo (naravno kinez :D al to je mala razlika kolko ja znam) i platio je 360 KM i 110 KM carine mislim ... ukupno ga je izasao 470 .. Znam da je kod 500s mala razlika izmedju kineza i orginala .. ne znam je li isto i kod hd800 .. ako jest onda se isplati ovo preko neta rizika ima al je usteda velika ocigledno ...
Pa ne bih bas rekao da je mala razlika...cini mi se da se kinezi ne mogu updateovati novim imageima...pa onda za par mjeseci nastane problem, kad se promijeni neki sistem kodiranja :? Imas li link na tu drugu temu o internet kupovini...da ne rovim sad po forumu :lol: U svakom slucaju, hvala na informacijama :mrgreen:
Globus

#155 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Hmm.. Ja sam citao o tome ali samo o 500s i nasao da je jedina razlika u tome sto nazad onaj napojni kabal gdje je spojen sa resiverom kod jednog je kockast a kod drugog okruglo ... Al mozda ima i to mada sumnjam govorila bi raja odmah jer neki hvale klonove neki orginale ( kako koji ko ima :D ) Al ne znam stvarno eno citam po oglasima ovi sto prodaju .. sinoc ima i sky it... znaci ubacili su nesto novo u njega ...a kinezi su kod njih 100 % ... znam dai ma frajer oko 1100 KM ja mislim HD sa CS-om godinu dana ... oko 300 kanala HD valjda ... A tema imas gore kad tek udjes na forum ekonomija pa unutra imas paypal .. i internet kupovina ...
davorf

#156 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by davorf »

Globus wrote:Hmm.. Ja sam citao o tome ali samo o 500s i nasao da je jedina razlika u tome sto nazad onaj napojni kabal gdje je spojen sa resiverom kod jednog je kockast a kod drugog okruglo ... Al mozda ima i to mada sumnjam govorila bi raja odmah jer neki hvale klonove neki orginale ( kako koji ko ima :D ) Al ne znam stvarno eno citam po oglasima ovi sto prodaju .. sinoc ima i sky it... znaci ubacili su nesto novo u njega ...a kinezi su kod njih 100 % ... znam dai ma frajer oko 1100 KM ja mislim HD sa CS-om godinu dana ... oko 300 kanala HD valjda ... A tema imas gore kad tek udjes na forum ekonomija pa unutra imas paypal .. i internet kupovina ...
Sigurno postoji razlika...i to u sim kartici na kojoj se nalazi boot loader...kada izadje, recimo, novi Gemini...u njega ubace kontrolu boot loadera...i ako se prilikom updatea razlikuje od potrebne verzije, a ne moze se updateovat ta sim kartica na klonovima, on jednostavno "brickuje" receiver. Ima vise tema po internetu o tim razlikama...zato me i zanima da li je kinez ili original. Hvala na informaciji za temu o kupovini.

Pozz
Rauber

#157 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

Ocito su dohakali novoj zastiti, jer evo 3-4 dana mi Sky IT radi pravo dobro :thumbup:
Globus

#158 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Rauber wrote:Ocito su dohakali novoj zastiti, jer evo 3-4 dana mi Sky IT radi pravo dobro :thumbup:
De mi reci jesil moro nesto mjenjat u resiveru il ti je dosla slika sama od sebe ( vjerovatno onaj od koga primas promjeno..) ? ?
Rauber

#159 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

Nista drug nisam dirao, kad je bila Italijanska Seria A prebacim haj da vidim moze li kad vidim radii, evo i maloprije isto gledao svi programi ok 8-)
Globus

#160 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Eh to je dobra vijest :D Znaci da kad mi jednom odrade u resiveru sta treba i skopcam ga na server ostalo ce on sam uzimat ne moram ga cackat ko ovaj opticumov :D Sve vise se blizim tome da uzmem al necu bez LCD TV-a .. Sad cu to oko Nove Godine aBd dok budu ovi popusti i to :D
zomri

#161 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

davorf wrote:

uzeo sam ga od čovjeka koga mi je poznanik preporučio, original je 100% provjereno putem dream multimedia verifikacije (valjda najsigurniji način provjere) i plaćen je 900KM. može se nekome činiti puno ali evo sad gledam rubin-dinamo ligu prvaka u hd-u i slika se ne može riječima opisati a da ne govorim o užitku. vrijedi tih para definitivno!

jedini problem koji sam dosad uočio je što su mi sad sd kanali bezveze :D :D
Globus

#162 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

zomri wrote:
davorf wrote:

uzeo sam ga od čovjeka koga mi je poznanik preporučio, original je 100% provjereno putem dream multimedia verifikacije (valjda najsigurniji način provjere) i plaćen je 900KM. može se nekome činiti puno ali evo sad gledam rubin-dinamo ligu prvaka u hd-u i slika se ne može riječima opisati a da ne govorim o užitku. vrijedi tih para definitivno!

A znas li ti razliku izmedju orginala i kineza tog 800 HD
zomri

#163 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

fizičke razlike u izradi skoro da i nema, odnosno nemoguće je golim okom utvrditi je li original ili nije. jedini način da se to utvrdi je verifikacija putem dream multimedia stranice.

što se ostalih razlika tiče (osim cijene) za sada su se kineske kopije pokazale čak i boljim u radu. jedini problem s njima je što bi moglo doći do problema sa novijim image-ima kada je moguće da se kao i kod 500tice novom verzijom image-a blokira kopija tako da postane praktično beskorisna. meni taj rizik ne vrijedi razlike u cijeni (300KM) tako da sam se odlučio za original.
Globus

#164 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

A kad se treba mjenjati taj image ?
Doda37

#165 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

zomri wrote:
davorf wrote:

istina :) :)
zomri

#166 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

Globus wrote:A kad se treba mjenjati taj image ?
kad se najmanje nadaš :)
Globus

#167 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

zomri wrote:
Globus wrote:A kad se treba mjenjati taj image ?
kad se najmanje nadaš :)
Ko to mjenja ? Ti ili preko tog servera sa kojeg uzima podatke ?
zomri

#168 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

ti mijenjaš image. ne moraš ga nikada mijenjati kada ga jednom instaliraš, ali je problem što ti niko ne garantuje da će ta verzija image-a raditi za pola godine. drugim riječima - nemaš podrške.

na novim boxovima dm800/8000 mogućnosti da ti dream multimedia zagorča život još su veće nego sa dm500. to se naravno ne mora desiti, ali ukoliko dođe do ekspanzije kopija ne bih se baš kladio u to ;)
uostalom ima ovdje ljudi koji materiju puno bolje poznaju pa će ti oni to tehnički objasniti.
ja sam zaključio da se ne isplati rizikovati sa kopijom, koja, istina, sada radi perfektno i skoro duplo je jeftinija, ali... :roll:
Hasharijast

#169 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hasharijast »

... ima li jos iskustava sa klonom DM800 ?
kone

#170 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by kone »

Sta ce vam DM-ovi i ostale gluposti.Danas u Avazu ugledam reklamu za totaltv i odem na njihovu stranicu :D
Kako sam ja shvatio,kompletna satelitska oprema kosta 205 KM,montaza 80 KM i onda imas razne pakete programa od 14 do 20 i nesto KM mjesecno.Meni ova ponuda izgleda sasvim korektno i vrlo je moguce da cu ubrzo preci na nju :D
Stranica je totaltv.tv,pa eto bujrum pogledajte,pa opalite ovdje na forumu svoje misljenje,pa da vidimo jel korektno ili ne.Mislim po ulaganju i onome sto se dobije(dobijes karticu i sve je regularno,a ne cardsharing i ostala da izvinete s..nja,gdje moras non stop ukucavati kodove itd)da je sve korektno........
and

#171 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

kone wrote:Sta ce vam DM-ovi i ostale gluposti.Danas u Avazu ugledam reklamu za totaltv i odem na njihovu stranicu :D
Kako sam ja shvatio,kompletna satelitska oprema kosta 205 KM,montaza 80 KM i onda imas razne pakete programa od 14 do 20 i nesto KM mjesecno.Meni ova ponuda izgleda sasvim korektno i vrlo je moguce da cu ubrzo preci na nju :D
Stranica je totaltv.tv,pa eto bujrum pogledajte,pa opalite ovdje na forumu svoje misljenje,pa da vidimo jel korektno ili ne.Mislim po ulaganju i onome sto se dobije(dobijes karticu i sve je regularno,a ne cardsharing i ostala da izvinete s..nja,gdje moras non stop ukucavati kodove itd)da je sve korektno........
pa na cs ne moraš ništa ukucavati,a između ostalog za 20 km imaš i total sa pinkom+ sve ostalo,tj.sve
Rauber

#172 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

@kone
Gdje ces ba reci za cardsharing da je sranje :-) Nema tu jarane nikakvog ukucavanja kodova, konektovan si na server sa originalnim karticama, znaci nema slucaja da kad padnu kljucevi da ja cekam da mi onaj ko mi daje cs nadje kljuceve pa da ih meni proslijedi, vec non stop rade svi kanali.
Total tv je je odlican i ako ikad dohakaju cardsharingu ja cu ga uvesti, do tadaj ipak zelim "malo" vise 8-)
kone

#173 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by kone »

Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...
and

#174 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

kone wrote:Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...
to je samo mrvica onoga što za iste pare gledaš na cs,i bacanje para
kone

#175 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by kone »

and wrote:
kone wrote:Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...
to je samo mrvica onoga što za iste pare gledaš na cs,i bacanje para
I to je tacno :) ,ali zar treba jos kanala pored one hrpe kanala koju ovi nude.Valja to sve pregledati.Treba imati dovoljno vremena za sve to.Koliko sam vidio,oni u ovim paketima nude minimalno 50 kanala +200 ostalih koje mozes memorisati.Znaci minimalno 250 kanala.Samo da sjednes i vrtis sve kanale,treba ti sat vremena da ih sve okrenes......Ali eto,svako zna svoje,jel :wink:
Post Reply