samo da se pohvalim
ako nekome treba DM500s kinez, polovan, u odličnom stanju i jeftin nek se javi na PP
Moderator: Benq
A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo?zomri wrote:uzeo sam dm800
samo da se pohvalim
ako nekome treba DM500s kinez, polovan, u odličnom stanju i jeftin nek se javi na PP
Imas na drugoj temi na ovom forumu tamo o internet kupovini .. Covjek je uzeo preko neta (mozda malo rizicno) iz kine mu stiglo (naravno kinezdavorf wrote:A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo?zomri wrote:uzeo sam dm800
samo da se pohvalim
ako nekome treba DM500s kinez, polovan, u odličnom stanju i jeftin nek se javi na PPJa sam nasao samo u jednoj prodavnici...i bio je negdje oko 1100 KM...sto mi je realno malo previse para...jer u njemackoj kosta oko 350-400 Eura.
Pa ne bih bas rekao da je mala razlika...cini mi se da se kinezi ne mogu updateovati novim imageima...pa onda za par mjeseci nastane problem, kad se promijeni neki sistem kodiranjaGlobus wrote:Imas na drugoj temi na ovom forumu tamo o internet kupovini .. Covjek je uzeo preko neta (mozda malo rizicno) iz kine mu stiglo (naravno kinezdavorf wrote:A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo?zomri wrote:uzeo sam dm800
samo da se pohvalim
ako nekome treba DM500s kinez, polovan, u odličnom stanju i jeftin nek se javi na PPJa sam nasao samo u jednoj prodavnici...i bio je negdje oko 1100 KM...sto mi je realno malo previse para...jer u njemackoj kosta oko 350-400 Eura.
al to je mala razlika kolko ja znam) i platio je 360 KM i 110 KM carine mislim ... ukupno ga je izasao 470 .. Znam da je kod 500s mala razlika izmedju kineza i orginala .. ne znam je li isto i kod hd800 .. ako jest onda se isplati ovo preko neta rizika ima al je usteda velika ocigledno ...
Sigurno postoji razlika...i to u sim kartici na kojoj se nalazi boot loader...kada izadje, recimo, novi Gemini...u njega ubace kontrolu boot loadera...i ako se prilikom updatea razlikuje od potrebne verzije, a ne moze se updateovat ta sim kartica na klonovima, on jednostavno "brickuje" receiver. Ima vise tema po internetu o tim razlikama...zato me i zanima da li je kinez ili original. Hvala na informaciji za temu o kupovini.Globus wrote:Hmm.. Ja sam citao o tome ali samo o 500s i nasao da je jedina razlika u tome sto nazad onaj napojni kabal gdje je spojen sa resiverom kod jednog je kockast a kod drugog okruglo ... Al mozda ima i to mada sumnjam govorila bi raja odmah jer neki hvale klonove neki orginale ( kako koji ko ima) Al ne znam stvarno eno citam po oglasima ovi sto prodaju .. sinoc ima i sky it... znaci ubacili su nesto novo u njega ...a kinezi su kod njih 100 % ... znam dai ma frajer oko 1100 KM ja mislim HD sa CS-om godinu dana ... oko 300 kanala HD valjda ... A tema imas gore kad tek udjes na forum ekonomija pa unutra imas paypal .. i internet kupovina ...
De mi reci jesil moro nesto mjenjat u resiveru il ti je dosla slika sama od sebe ( vjerovatno onaj od koga primas promjeno..) ? ?Rauber wrote:Ocito su dohakali novoj zastiti, jer evo 3-4 dana mi Sky IT radi pravo dobro
uzeo sam ga od čovjeka koga mi je poznanik preporučio, original je 100% provjereno putem dream multimedia verifikacije (valjda najsigurniji način provjere) i plaćen je 900KM. može se nekome činiti puno ali evo sad gledam rubin-dinamo ligu prvaka u hd-u i slika se ne može riječima opisati a da ne govorim o užitku. vrijedi tih para definitivno!davorf wrote:A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo?zomri wrote:uzeo sam dm800
samo da se pohvalim
A znas li ti razliku izmedju orginala i kineza tog 800 HDzomri wrote:uzeo sam ga od čovjeka koga mi je poznanik preporučio, original je 100% provjereno putem dream multimedia verifikacije (valjda najsigurniji način provjere) i plaćen je 900KM. može se nekome činiti puno ali evo sad gledam rubin-dinamo ligu prvaka u hd-u i slika se ne može riječima opisati a da ne govorim o užitku. vrijedi tih para definitivno!davorf wrote:A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo?zomri wrote:uzeo sam dm800
samo da se pohvalim
jedini problem koji sam dosad uočio je što su mi sad sd kanali bezveze![]()
istinazomri wrote:uzeo sam ga od čovjeka koga mi je poznanik preporučio, original je 100% provjereno putem dream multimedia verifikacije (valjda najsigurniji način provjere) i plaćen je 900KM. može se nekome činiti puno ali evo sad gledam rubin-dinamo ligu prvaka u hd-u i slika se ne može riječima opisati a da ne govorim o užitku. vrijedi tih para definitivno!davorf wrote:A moze li se znati gdje si uzeo, da li je original, i koliko je para kostalo to zadovoljstvo?zomri wrote:uzeo sam dm800
samo da se pohvalim
jedini problem koji sam dosad uočio je što su mi sad sd kanali bezveze![]()
kad se najmanje nadašGlobus wrote:A kad se treba mjenjati taj image ?
Ko to mjenja ? Ti ili preko tog servera sa kojeg uzima podatke ?zomri wrote:kad se najmanje nadašGlobus wrote:A kad se treba mjenjati taj image ?
pa na cs ne moraš ništa ukucavati,a između ostalog za 20 km imaš i total sa pinkom+ sve ostalo,tj.svekone wrote:Sta ce vam DM-ovi i ostale gluposti.Danas u Avazu ugledam reklamu za totaltv i odem na njihovu stranicu![]()
Kako sam ja shvatio,kompletna satelitska oprema kosta 205 KM,montaza 80 KM i onda imas razne pakete programa od 14 do 20 i nesto KM mjesecno.Meni ova ponuda izgleda sasvim korektno i vrlo je moguce da cu ubrzo preci na nju![]()
Stranica je totaltv.tv,pa eto bujrum pogledajte,pa opalite ovdje na forumu svoje misljenje,pa da vidimo jel korektno ili ne.Mislim po ulaganju i onome sto se dobije(dobijes karticu i sve je regularno,a ne cardsharing i ostala da izvinete s..nja,gdje moras non stop ukucavati kodove itd)da je sve korektno........
to je samo mrvica onoga što za iste pare gledaš na cs,i bacanje parakone wrote:Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...
I to je tacnoand wrote:to je samo mrvica onoga što za iste pare gledaš na cs,i bacanje parakone wrote:Sve je to uredu,cardsharing moras biti konektovan na net(znaci kablovi itd),bez cardsharinga(cekas da ti salju kodove),a ova je kultura ziva.A ako nije jeftinije,nije ni skuplje.Znaci da ponovim,kultura ziva...