ERONET
Moderator: Benq
- Djokej
#151 Re: HT ERONET
Ne mogu da vjerujem da ovo rade.. Meni je ostalo jos 5 sati i ne znam sta cu poslije...
-
stidljiv
#152 Re: HT ERONET
Radi, evo ja sad isprobao. Samo me zanima gdje izabrati Hej ti broj. Ovo automatski dopuni za broj koji si prethodno koristio...puno je bolje bilo ono sa porukom... 
- mrtva kokoš
#153 Re: HT ERONET
kakvu kontrolu koristis pa znas da ti je ostalo 5 sati, resetujes odlazne pozive ili... ??Djokej wrote:Ne mogu da vjerujem da ovo rade.. Meni je ostalo jos 5 sati i ne znam sta cu poslije...
- Djokej
#154 Re: HT ERONET
Ma resetujem odlazne brojeve i vodim evidenciju haha.. Mora se, ne moze drugacije.. Maloprije imo kredita 2 marke, i toliko su mi razgovora isprekidali da sam osto na 50 feninga.. Prezirem ih.. Jos jedna novina, ova zena sto te obavjestava da imas samo 66 feninga brze prica...

-
EUROBIH
#155 Re: HT ERONET
za đabni 1000 minuta NOVA procedura je ovakva
1.nazovi 063456
2.pritisni 5
3. 1
4. 2
5. 1
6. 1
7.nakon govorne poruke ukucaj broj hej ti broj 0038763xxxxxx
8. 1
9. 0
10. 5
11. 2
12. 3
13. 4
14. 1
15. 1
što nam treba jednostavno sms 063 7788,kad može komplikovano sa 15 stavki
ako je aktivirana neka druga tarifa,free sms,neće da može,mora se pozvati 063 3801........i čeeeeeeeeeeeeekati
1.nazovi 063456
2.pritisni 5
3. 1
4. 2
5. 1
6. 1
7.nakon govorne poruke ukucaj broj hej ti broj 0038763xxxxxx
8. 1
9. 0
10. 5
11. 2
12. 3
13. 4
14. 1
15. 1
što nam treba jednostavno sms 063 7788,kad može komplikovano sa 15 stavki
ako je aktivirana neka druga tarifa,free sms,neće da može,mora se pozvati 063 3801........i čeeeeeeeeeeeeekati
-
escobar_
#156 Re: HT ERONET
Od gospođe/gospođice iz ERONET-a sam dobio neke upute o aktiviranju !hej TI broja na mail, PDF format, pa ko želi neka mi svoju mail adresu dostavi na PP.
U dokumentu vidim pominju se i F&F (Friends and Family) brojevi, pa nisam siguran da li sada, pored !hej TI broja možemo odabrati i dva broja sa onim popustom.
U dokumentu vidim pominju se i F&F (Friends and Family) brojevi, pa nisam siguran da li sada, pored !hej TI broja možemo odabrati i dva broja sa onim popustom.
-
escobar_
#157 Re: HT ERONET
Više o aktivaciji !hej TI broja u ERONET mreži potražite na Web stranici, tj. ovdje.
Ono što me prijatno iznenadilo od ERONET-a je to što su konačno uveli mogućnost besplatne promjene tarifnog modela, bez da me oderu 10 KM za tu uslugu. Naime, od sada svakom dopunom računa imamo pravo na jednu besplatnu promjenu tarife.
Ono što me prijatno iznenadilo od ERONET-a je to što su konačno uveli mogućnost besplatne promjene tarifnog modela, bez da me oderu 10 KM za tu uslugu. Naime, od sada svakom dopunom računa imamo pravo na jednu besplatnu promjenu tarife.
-
escobar_
#158 Re: HT ERONET
!hej LUDILO - Nova tarifa iz HT ERONET-a
Pošteno se napričaj s novom !hej ludilo tarifom
Noćni telefonski pozivi često znaju biti nelagodni. No, ako je riječ o pozivima i porukama u !hej ludilo tarifi, nelagodu odmah zamijenjuje ugoda. A evo i zašto…
Nova !hej ludilo tarifa je posebno osmišljena tarifa za one koji često koriste mobitel u večernjim ili kasnim noćnim satima. Ako u detalje voliš pričati i prepričavati, onda ovo što ćeš sada pročitati svakako prepričaj drugima.
!hej ludilo tarifa 19-7 h
• razgovori unutar ERONET mreže 0 KM (Nakon prve minute)
• najpovoljnije SMS poruke u BiH
Slobodno šalji poruke, zovi i razgovaraj čitavu noć. A ako nekog probudiš, mi ćemo uputiti ispriku umjesto tebe.
Ludilo se širi odmah! Ostvari bonus od 180 besplatnih minuta razgovora!
Bez obzira na to jesi li novi ili postojeći !hej korisnik, ako aktiviraš !hej ludilo tarifu do 31.5.2010. odmah po aktivaciji dobivaš 30 minuta besplatnih razgovora prema svim mobilnim mrežama u BiH i tako sljedećih 5 mjeseci. Dakle, čeka te ukupno 180 besplatnih minuta razgovora!
Kako aktivirati tarifu?
Jednostavno. Pošalji SMS poruku sadržaja TM akt Ludilo na broj 0637798. Pritom obavezno stavi razmake između riječi.
Cijene unutar HT ERONET mreže (7-19 sati): 0,37
Cijene unutar HT ERONET mreže (19-7 sati, prva minuta razgovora): 0,37
Cijene unutar HT ERONET mreže (19-7 sati, svaka slijedeća minuta): 0,00
Pozivi prema mrežama BH Mobile i m:tel: 0,37
Pozivi prema fiksnim mrežama u BiH: 0,23
SMS (u zemlji i prema inozemstvu, 7-19 sati): 0,11
SMS (u zemlji i prema inozemstvu, 19-7 sati): 0,06
U cijene je uključen PDV.
HT ERONET
Pošteno se napričaj s novom !hej ludilo tarifom
Noćni telefonski pozivi često znaju biti nelagodni. No, ako je riječ o pozivima i porukama u !hej ludilo tarifi, nelagodu odmah zamijenjuje ugoda. A evo i zašto…
Nova !hej ludilo tarifa je posebno osmišljena tarifa za one koji često koriste mobitel u večernjim ili kasnim noćnim satima. Ako u detalje voliš pričati i prepričavati, onda ovo što ćeš sada pročitati svakako prepričaj drugima.
!hej ludilo tarifa 19-7 h
• razgovori unutar ERONET mreže 0 KM (Nakon prve minute)
• najpovoljnije SMS poruke u BiH
Slobodno šalji poruke, zovi i razgovaraj čitavu noć. A ako nekog probudiš, mi ćemo uputiti ispriku umjesto tebe.
Ludilo se širi odmah! Ostvari bonus od 180 besplatnih minuta razgovora!
Bez obzira na to jesi li novi ili postojeći !hej korisnik, ako aktiviraš !hej ludilo tarifu do 31.5.2010. odmah po aktivaciji dobivaš 30 minuta besplatnih razgovora prema svim mobilnim mrežama u BiH i tako sljedećih 5 mjeseci. Dakle, čeka te ukupno 180 besplatnih minuta razgovora!
Kako aktivirati tarifu?
Jednostavno. Pošalji SMS poruku sadržaja TM akt Ludilo na broj 0637798. Pritom obavezno stavi razmake između riječi.
Cijene unutar HT ERONET mreže (7-19 sati): 0,37
Cijene unutar HT ERONET mreže (19-7 sati, prva minuta razgovora): 0,37
Cijene unutar HT ERONET mreže (19-7 sati, svaka slijedeća minuta): 0,00
Pozivi prema mrežama BH Mobile i m:tel: 0,37
Pozivi prema fiksnim mrežama u BiH: 0,23
SMS (u zemlji i prema inozemstvu, 7-19 sati): 0,11
SMS (u zemlji i prema inozemstvu, 19-7 sati): 0,06
U cijene je uključen PDV.
HT ERONET
- bato99
#159 Re: HT ERONET
................
Last edited by bato99 on 01/04/2010 15:23, edited 1 time in total.
- bato99
#160 Re: HT ERONET
ne fercera ovo sa sms escobar
-
escobar_
#161 Re: HT ERONET
Koje sa SMS? Za aktivaciju tarife?
Možda je prvoaprilska?
Možda je prvoaprilska?
- Šizika
#162 Re: HT ERONET
ma pustite lopove p. im mat...
ja aktivirala tarifu hej smsajmo i prva dva dana bilo ok, jednu poruku naplaćuju, jednu ne. i neku noć slušajno pođem da provjerim kad naplaćuju svaku. zvala tri puta po pola sata podršku za hej korisnike niko se nije htio javiti. onda sam nazvala podršku za pretplatnike pa mi ovaj lik što se javio zapisao broj i rekao da će provjeriti. 3 dana prošla, opet ništa. opet nazvala i požalila se ali su mi sredili to tek poslije dva dana. znači vjerovatno 7 dana sam plaćala svaku poruku a naplatili mi 10km za aktiviranje tarife. sad mi naplaćuju svaki drugi sms normalno ali ta tarifa od četvrtka ne važi za posebne brojeve npr chat na 063 4990 ili bingo 063 888 80 i sl. evo hajde bingo i oni brojevi koji počinju sa 091 ali chat..... koji su to ljigavci
nijedna tarifa im nije kako treba
najprije sam bila na tarifi gdje imam besplatnu nedjelju doživotno tj sve dok imam taj broj pa su je ukinuli
pa sam bila na tarifi 1 000 minuta besplatno prema jednom broju a tu su krali ko veliki. da ne govorim kaku mi došle od njih jednom 2 poruke dok sam spavala. prva je bila tačno u 8h ujutro, obavijestili su me da sam potrošila 950min, 5 min poslije, ali 5 minuta, pošalju drugu poruku u kojoj je pisalo da sam potrošila svih 1000 minuta
da ne govorim kako sam jednom ušla na net preko mobitela imala sam 2km i nešto. kad su me izbacili pogledam račun kad 3,75km i onda kad sam uplatila bon od 10km a imala sam na računu 6,25km. nigdje ni na netu ni u onu knjižicu što se dobije uz broj nisu rekli da se može u minus ići
ja aktivirala tarifu hej smsajmo i prva dva dana bilo ok, jednu poruku naplaćuju, jednu ne. i neku noć slušajno pođem da provjerim kad naplaćuju svaku. zvala tri puta po pola sata podršku za hej korisnike niko se nije htio javiti. onda sam nazvala podršku za pretplatnike pa mi ovaj lik što se javio zapisao broj i rekao da će provjeriti. 3 dana prošla, opet ništa. opet nazvala i požalila se ali su mi sredili to tek poslije dva dana. znači vjerovatno 7 dana sam plaćala svaku poruku a naplatili mi 10km za aktiviranje tarife. sad mi naplaćuju svaki drugi sms normalno ali ta tarifa od četvrtka ne važi za posebne brojeve npr chat na 063 4990 ili bingo 063 888 80 i sl. evo hajde bingo i oni brojevi koji počinju sa 091 ali chat..... koji su to ljigavci
nijedna tarifa im nije kako treba
najprije sam bila na tarifi gdje imam besplatnu nedjelju doživotno tj sve dok imam taj broj pa su je ukinuli
pa sam bila na tarifi 1 000 minuta besplatno prema jednom broju a tu su krali ko veliki. da ne govorim kaku mi došle od njih jednom 2 poruke dok sam spavala. prva je bila tačno u 8h ujutro, obavijestili su me da sam potrošila 950min, 5 min poslije, ali 5 minuta, pošalju drugu poruku u kojoj je pisalo da sam potrošila svih 1000 minuta
da ne govorim kako sam jednom ušla na net preko mobitela imala sam 2km i nešto. kad su me izbacili pogledam račun kad 3,75km i onda kad sam uplatila bon od 10km a imala sam na računu 6,25km. nigdje ni na netu ni u onu knjižicu što se dobije uz broj nisu rekli da se može u minus ići
-
escobar_
#163 Re: HT ERONET
Nisu ništa krali. Aktivacijom !hej TI broja ti imaš pravo na nešto više od 17 sati razgovora prema tom broju. Meni se, vjerovala ili ne, znalo desiti da pričam i po 20 sati prije nego mi deaktiviraju uslugu.Naatasha wrote:pa sam bila na tarifi 1 000 minuta besplatno prema jednom broju a tu su krali ko veliki. da ne govorim kaku mi došle od njih jednom 2 poruke dok sam spavala. prva je bila tačno u 8h ujutro, obavijestili su me da sam potrošila 950min, 5 min poslije, ali 5 minuta, pošalju drugu poruku u kojoj je pisalo da sam potrošila svih 1000 minuta
Ono što ti se, vjerovatno, desilo jeste to da si već uveliko bila potrošila te minute, i onda, obzirom da je u sistemu bilo naštimano da ti prvo šalje SMS o preostalih 50 minuta, a onda i onu o deaktivaciji, tebi su u roku od pet minuta stigle te poruke.
- Šizika
#164 Re: HT ERONET
ma daj ba... ne vjerujem im ništa. i imam više razloga zašto im ne vjerujem. sve da je tako ko što ti kažeš šta je sa ostalim primjerima koje sam navela. kako se nikad ne desi da pogriješe nama u korist ahaaaa nećeš taj hičkokov film gledati
-
escobar_
#165 Re: HT ERONET
Pazi, ni ja im ne vjerujem al' nikako, pljačkaši su to bili i ostali (mogu zajedno pod ruku sa druge dvije mreže).
Što se te tarife gdje si nedjeljom imala free pozive u 063 mreži, fino je pisalo da je to bila PROMOTIVNA tarifa (onda kada su je uveli), i imala je naziv Ljetna !hej SVI tarifa. Trajalo je dok je trajalo, poslije su te, vjerujem, prebacili na !hej ZOVIMO tarifni model.
Što se !hej SMSajmo tarife tiče to ti ne mogu ništa reći jer sam ja tu tarifu počeo koristiti tek prije par dana (kada su uveli mogućnost besplatne promjene tarife prilikom svake nadoplate računa). Meni, za sada, funkcionira bez problema, poruke "posebnog" sadržaja nisam probao, a ruku na srce to i ne šaljem tako često.
I na kraju, što se Interneta tiče, oni su taj "problem" imali otkako je GPRS uveden na ERONET mrežu. Naime, prije je bilo čim imaš ispod 2 KM, a pokušaš se spojiti na net, GPRS ti deaktiviraju. Ako se ne pokušavaš spojiti neće deaktivirati, ali se znalo desiti da ljudima ostane po 0,20 KM na računu i spoje se na net, i kada se diskonektuju ostanu u minusu jer se promet naplati i to je to.
Što se te tarife gdje si nedjeljom imala free pozive u 063 mreži, fino je pisalo da je to bila PROMOTIVNA tarifa (onda kada su je uveli), i imala je naziv Ljetna !hej SVI tarifa. Trajalo je dok je trajalo, poslije su te, vjerujem, prebacili na !hej ZOVIMO tarifni model.
Što se !hej SMSajmo tarife tiče to ti ne mogu ništa reći jer sam ja tu tarifu počeo koristiti tek prije par dana (kada su uveli mogućnost besplatne promjene tarife prilikom svake nadoplate računa). Meni, za sada, funkcionira bez problema, poruke "posebnog" sadržaja nisam probao, a ruku na srce to i ne šaljem tako često.
I na kraju, što se Interneta tiče, oni su taj "problem" imali otkako je GPRS uveden na ERONET mrežu. Naime, prije je bilo čim imaš ispod 2 KM, a pokušaš se spojiti na net, GPRS ti deaktiviraju. Ako se ne pokušavaš spojiti neće deaktivirati, ali se znalo desiti da ljudima ostane po 0,20 KM na računu i spoje se na net, i kada se diskonektuju ostanu u minusu jer se promet naplati i to je to.
- Šizika
#166 Re: HT ERONET
nije tačno. u toj tarifi su poruke bile koliko ono feninga...ne znam tačno. plus što su nedjeljom pozivi bili besplatni. REČENO JE (a to su mi potvrdili i u službi za korisnike) da će se sms s vremenom vratiti na 11 feninga, znači kad istekne tarifa ljeto a da će pozivi ostati sve dok imam broj i ostali su barem 5-6 mjeseci uza poruka da bi ih ukinuli poslije.escobar_ wrote: Što se te tarife gdje si nedjeljom imala free pozive u 063 mreži, fino je pisalo da je to bila PROMOTIVNA tarifa (onda kada su je uveli), i imala je naziv Ljetna !hej SVI tarifa. Trajalo je dok je trajalo, poslije su te, vjerujem, prebacili na !hej ZOVIMO tarifni model.
ovaj tvoj dio je suvišan jer nisam tražila objašnjenje, a svakako nemaš šta reći jer si aktivirao nedavno tarifuŠto se !hej SMSajmo tarife tiče to ti ne mogu ništa reći jer sam ja tu tarifu počeo koristiti tek prije par dana (kada su uveli mogućnost besplatne promjene tarife prilikom svake nadoplate računa). Meni, za sada, funkcionira bez problema, poruke "posebnog" sadržaja nisam probao, a ruku na srce to i ne šaljem tako često.
majke ti kakve to veze ima? pod broj 1 niko ne može surfati sa 0,20KM na računu jer te osmah izbace. a znam ja vrlo dobro da te izbace čim si ispod 2km. ja sam imala 2 i nešto i zato sam ušla na net kontajući da će me izbaciti kad dođem na 1,80km ili 1,75km kako obično rade, ali ne, ja sam spala na -3,75I na kraju, što se Interneta tiče, oni su taj "problem" imali otkako je GPRS uveden na ERONET mrežu. Naime, prije je bilo čim imaš ispod 2 KM, a pokušaš se spojiti na net, GPRS ti deaktiviraju. Ako se ne pokušavaš spojiti neće deaktivirati, ali se znalo desiti da ljudima ostane po 0,20 KM na računu i spoje se na net, i kada se diskonektuju ostanu u minusu jer se promet naplati i to je to.
i ne znam zašto ih opravdavaš kad nisam ama baš ništa slagala ni preuveličala
-
riki29
#168 Re: HT ERONET
da li mi moze neko pomoci
imao sam hej ti broj,potom sam se prebacio na drugu tarifu pa sam se onda opet cvartio na hej zovimo tarifu,zanima me da li mi je ostao isti hej ti broj,da li ga moram ponovo aktivirat i kako,jer kada razgovaram sa tim brojem skida mi regularno sa racuna ,sta sad?
imao sam hej ti broj,potom sam se prebacio na drugu tarifu pa sam se onda opet cvartio na hej zovimo tarifu,zanima me da li mi je ostao isti hej ti broj,da li ga moram ponovo aktivirat i kako,jer kada razgovaram sa tim brojem skida mi regularno sa racuna ,sta sad?
- mrtva kokoš
#169 Re: HT ERONET
je li ti skinulo 6KM?riki29 wrote:da li mi moze neko pomoci
-
riki29
#170 Re: HT ERONET
nije ,ne mogu uopste aktivirat,pretpostavljam da je aktiviran ali svehjedno mi skida ,ovo gore sto si napisao kada ukucam meni su opscoije za hej ekipa razgovor a ne hej ti broj
- mrtva kokoš
#171 Re: HT ERONET
onda si ti na toj hej ekipa tarifi jos uvijek, a kako se to mijenja ne bih ti znao reci. 
-
riki29
#173 Re: HT ERONET
na hej zovimo sam tarifi,valjda je to ta
- mrtva kokoš
#174 Re: HT ERONET
prva slika ti je za aktiviranje te opcije...
ako ti kojim slucajem i dalje skida vise od uobicajenih 0.6kf prilikom poziva
onda ti je vjerovatno izbrisan tj. nije aktivan hey ti broj, sto je vrlo moguce jer si mijenjao tarife
onda ces koristeci redoslijed sa druge slike izabrati zeljeni broj...
ako ti kojim slucajem i dalje skida vise od uobicajenih 0.6kf prilikom poziva
onda ti je vjerovatno izbrisan tj. nije aktivan hey ti broj, sto je vrlo moguce jer si mijenjao tarife
onda ces koristeci redoslijed sa druge slike izabrati zeljeni broj...
- mrtva kokoš
#175 Re: HT ERONET
1.znaci prvo dopunis tj aktiviras tu opciju, nakon cega ce ti progutati 6KM
2.provjeris skida li ti vise od 0.06kf prilikom razgovora...
3.ako ne skida dobro je, ako skida prati redoslijed druge slike kako bi aktivirao odredjeni broj.
4.kraj
ne bi trebao da imas problema, hey zovimo tarifa ima opciju 1000min.
2.provjeris skida li ti vise od 0.06kf prilikom razgovora...
3.ako ne skida dobro je, ako skida prati redoslijed druge slike kako bi aktivirao odredjeni broj.
4.kraj
ne bi trebao da imas problema, hey zovimo tarifa ima opciju 1000min.