Vidi jarane, ja kolko znam ti nisi baš dijete, koliko sam uspio upratiti na ovom forumu, a na ovo što pišeš bi se i djeca smijala. Prvo si uzeo uspoređivati VW koncern sa ostatkom svijeta. A prije svega je glupo upoređivati ovako auto za auto i da se stekne neki utisak. Šta si htio reći ovim? Da je VW nemoćan protiv ostatka svijeta?! Ne kontam. To šta si ti vozio i kako, vjeruj mi da me boli qrac, ja vozim ono što je moje i rijeko ono što je tuđe, osim ako me baš zanima.HAVANA wrote:ado-šampion wrote:Haveru, da nisi možda malo dosadan? Ajde malo preberi svoje zadnje postove, pa vidi...HAVANA wrote:Mala usporedba
Peugeot 407 i passat= šta je bolje za voziti?
Golf 4 i alfa 147= Šta je bolje za voziti?
Polo i peugeot 207=šta je bolje za voziti?
Touareg i Land cruiser=šta je bolje(i kvalitetnije)?
Škoda fabia i citroen c3=šta je bolje?
Škoda oktavia i honda accord=Šta je boljeizvinite,smiješno mi
![]()
Audi a6,a4,a8,bmw,porsche...skidam kapu,dobra auta.
A ovo da uspoređuješ, prvo nauči koja su auta u kojoj klasi.
Upoređujem auta koja su približna novonabavnom cijenom i klasom,nako prvo što mi naumpadne iz glave.
Ispravi me molim te,vidim znaš dosta a vjerovatno si dosta i vozio od ovih automobila.
Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
Samo mi nemoj golfa faliti,o ostalom možemo pričati.
Kažeš približnom novonabavnom cijenom i klasom?! Da vidimo. Octavia vs Accord, ok približno ista klasa, cijena nigdje veze. Accord je skuplji od usporedivog Avensisa za 10-ak posto, da ne pričam o Octaviji. Drugo, Touareg i Land Cruiser, nigdje veze, ono baš nigdje veze, dvije različite klase, a o cijeni da ne pričam.
I poslije svega, opet ne kontam šta ovo što si pisao, ova hrpa gluposti (bez uvrede) tačno govori?! Da jedan VW ne može prismrditi kad se usporedi s ostatkom svijeta?! Fakat ne razumijem.
Generalno na tok kojim je tema krenula, ja nisam ljubitelj njemačke auto-industrije, ali realno je da Njemcima ni jedna druga osim japanske ne može pera odbit, kad se gledaju sve klase.
Evo Talijani prvi, visoke klase nemaju nit su odavno imali, viša-srednja imaju Alfu 166, ok prodavala se, auto koje više od 10 godina nema nasljednika, a neće ga ni biti, što svjedoči i nova Alfa 159, koja je rađena na platofrmi te klase. Dalje, Lancia je imala onaj Thesis, tako reći nije ih 100 sišlo s proizvodne trake. Lancia je i najbolji svjedok gdje je talijanska auto-industrija sad: Nekad velika marka, danas sve manji automobili, ni u srednju klasu pošteno da zakorače. Dakle, da rezimiramo Talijane, njihova sadašnjost i budućnost je u proizvodnji auta dostupnih svima. Dalje od srednje klase nema pretenzija.
Francuzi su tu recimo bolji. Renault tu i tamo zakorači u više klase, ali to je smiješno. To su auta za francuske državnike poput Sarkozyja i za još ponekog endema. Ko je iz svog džepa dao onolike pare za Vel Satis, njega treba na goli otok poslat. Al hajde, Renault nikad nije bio toliko ozbiljan. Peugeot ima 607-icu, međutim i oni su već skontali da ta klasa nije finansijski isplativa i i oni će to polako ugasiti. Na kraju, čast Francuske brani Citroen, koji je marka na mjestu, tjeraju svoje pa makar i nebilo isplativo. C6 je nešto što je drukčije a ipak konkuretno.
I na kraju ostaju Japanci, koji su fakat jaki i koji će u bliskoj budućnosti dostići Njemce, ako već nisu. Toyota je najbolji primjer: Ljudi su odlučili napraviti najbolje auto visoke klase, iako su davno izgubili priključak, i početkom devedesetih rađa se Lexus LS koji odmah ide prema vrhu klase. I danas ima kompetenih ljudi koji ga preferiraju u odnosu na Mercedes i BMW tog godišta. I ok, nisu uspjeli odjednom, naravno, ali što se tiče tog Lexusa, svaki novi model LS-a je ogroman napredak u odnosu na prethodni i sada nakon 15-ak godina jedva zaostaje, ako uopšte i zaostaje, za S-klasom, koja je apsolutni vladar te klase otkad ona postoji i kojoj čak ni BMW ni Jaguar nisu prišli, niti će prići. Samo Lexus.
Eto, dosta i od mene, mogao bih i ja manje srat, al eto, malo i od mene.