KUPOVINA AUTA 12.000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#151 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by ado-šampion »

HAVANA wrote:
ado-šampion wrote:
HAVANA wrote:Mala usporedba

Peugeot 407 i passat= šta je bolje za voziti?
Golf 4 i alfa 147= Šta je bolje za voziti?
Polo i peugeot 207=šta je bolje za voziti?
Touareg i Land cruiser=šta je bolje(i kvalitetnije)?
Škoda fabia i citroen c3=šta je bolje?
Škoda oktavia i honda accord=Šta je bolje :lol: izvinite,smiješno mi :D
Audi a6,a4,a8,bmw,porsche...skidam kapu,dobra auta.
Haveru, da nisi možda malo dosadan? Ajde malo preberi svoje zadnje postove, pa vidi...

A ovo da uspoređuješ, prvo nauči koja su auta u kojoj klasi.

Upoređujem auta koja su približna novonabavnom cijenom i klasom,nako prvo što mi naumpadne iz glave.
Ispravi me molim te,vidim znaš dosta a vjerovatno si dosta i vozio od ovih automobila.
Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
Samo mi nemoj golfa faliti,o ostalom možemo pričati.
Vidi jarane, ja kolko znam ti nisi baš dijete, koliko sam uspio upratiti na ovom forumu, a na ovo što pišeš bi se i djeca smijala. Prvo si uzeo uspoređivati VW koncern sa ostatkom svijeta. A prije svega je glupo upoređivati ovako auto za auto i da se stekne neki utisak. Šta si htio reći ovim? Da je VW nemoćan protiv ostatka svijeta?! Ne kontam. To šta si ti vozio i kako, vjeruj mi da me boli qrac, ja vozim ono što je moje i rijeko ono što je tuđe, osim ako me baš zanima.

Kažeš približnom novonabavnom cijenom i klasom?! Da vidimo. Octavia vs Accord, ok približno ista klasa, cijena nigdje veze. Accord je skuplji od usporedivog Avensisa za 10-ak posto, da ne pričam o Octaviji. Drugo, Touareg i Land Cruiser, nigdje veze, ono baš nigdje veze, dvije različite klase, a o cijeni da ne pričam.

I poslije svega, opet ne kontam šta ovo što si pisao, ova hrpa gluposti (bez uvrede) tačno govori?! Da jedan VW ne može prismrditi kad se usporedi s ostatkom svijeta?! Fakat ne razumijem.

Generalno na tok kojim je tema krenula, ja nisam ljubitelj njemačke auto-industrije, ali realno je da Njemcima ni jedna druga osim japanske ne može pera odbit, kad se gledaju sve klase.
Evo Talijani prvi, visoke klase nemaju nit su odavno imali, viša-srednja imaju Alfu 166, ok prodavala se, auto koje više od 10 godina nema nasljednika, a neće ga ni biti, što svjedoči i nova Alfa 159, koja je rađena na platofrmi te klase. Dalje, Lancia je imala onaj Thesis, tako reći nije ih 100 sišlo s proizvodne trake. Lancia je i najbolji svjedok gdje je talijanska auto-industrija sad: Nekad velika marka, danas sve manji automobili, ni u srednju klasu pošteno da zakorače. Dakle, da rezimiramo Talijane, njihova sadašnjost i budućnost je u proizvodnji auta dostupnih svima. Dalje od srednje klase nema pretenzija.
Francuzi su tu recimo bolji. Renault tu i tamo zakorači u više klase, ali to je smiješno. To su auta za francuske državnike poput Sarkozyja i za još ponekog endema. Ko je iz svog džepa dao onolike pare za Vel Satis, njega treba na goli otok poslat. Al hajde, Renault nikad nije bio toliko ozbiljan. Peugeot ima 607-icu, međutim i oni su već skontali da ta klasa nije finansijski isplativa i i oni će to polako ugasiti. Na kraju, čast Francuske brani Citroen, koji je marka na mjestu, tjeraju svoje pa makar i nebilo isplativo. C6 je nešto što je drukčije a ipak konkuretno.
I na kraju ostaju Japanci, koji su fakat jaki i koji će u bliskoj budućnosti dostići Njemce, ako već nisu. Toyota je najbolji primjer: Ljudi su odlučili napraviti najbolje auto visoke klase, iako su davno izgubili priključak, i početkom devedesetih rađa se Lexus LS koji odmah ide prema vrhu klase. I danas ima kompetenih ljudi koji ga preferiraju u odnosu na Mercedes i BMW tog godišta. I ok, nisu uspjeli odjednom, naravno, ali što se tiče tog Lexusa, svaki novi model LS-a je ogroman napredak u odnosu na prethodni i sada nakon 15-ak godina jedva zaostaje, ako uopšte i zaostaje, za S-klasom, koja je apsolutni vladar te klase otkad ona postoji i kojoj čak ni BMW ni Jaguar nisu prišli, niti će prići. Samo Lexus.

Eto, dosta i od mene, mogao bih i ja manje srat, al eto, malo i od mene. :run:
Klodovik

#152 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Klodovik »

HAVANA wrote:
Klodovik wrote:

Porediš ti ovdje svakojake voćke.

Ako je 207 imalo nalik na 206 (koji imam u porodici, ne svojim odabirom), uvijek bih se radije opredijelio za novi Polo (Mk V). Moja tetka bi napravila bolji mjenjač od ovog u 206-ici. Meni bi to bilo dovoljno. A i poređenje Fabije i C3 je (po meni, naravno) također itekako "potijesno". Ispade C3 neki auto. Touareg, Land Cruiser... ima li u toj klasi kakvih Francuza, Italijana? Honda Accord i Škoda Octavia? Honda jeste bolja (mislim i značajno skuplja), ali Octavia je za naše prilike sasvim solidan i cjenovno dosta prihvatljiv automobil.

Ni nalik :D
Tačno je da na 206 mjenjač nije dobro riješen,bude problema a i tvrdo i glasno šalta,zapinje...ali i kod pola 1.4 redovno crkne skroz, a o sdi da ti ne pričam.
Ako porediš novog pola onda ga poredi sa 207 a 207 je sigurno i bolji za voziti i ljepši...
C3 je super autić i jako jeftin na servisu a i nema nekih većih problema osim ponekad bsi zeza sa ključem i paljenjem a poredim ga sa fabijom jer c4 je preozbiljan auto za fabiu a i skuplji je.
Hondu onako navedoh ko primjer ,mada teško se išta od škode sa njom može porediti i u vožnji i kvalitetom.
Sve su to solidna auta i nek vozi svako šta mu se sviđa ali bez ismijavanja nečijeg izbora. :wink:
Meni novi Polo (Mk V, da ne bude zabune, dakle ovaj sa zadnjeg salona u Ženevi) bolje izgleda od 207. Nisam vozio 207, ali testovi kažu ovako:

A kao i toliko puta do sada, vrijeme je da spomenemo i činjenicu kako (nažalost) Peugeot niti u slučaju modela 207, pa niti kod njegovih sportskijih izvedbi, nije odustao od onog poznatog mjenjača predugih i sve samo ne preciznih hodova. Zbog čega je tome tako, vjerojatno malo tko izvan Peugeota zna, no činjenicom ostaje da takav mjenjač umnogome kvari sportske užitke koje, premda u ograničenim količinama, ovaj automobil može pružiti.

Najjeftiniji Accord u Hrvatskoj (prema stranici tamošnjeg zastupnika) je oko 175.000 kuna (akcijska cijena). Octavia, ipak, igra u nešto drugačijoj ligi.

Nije se ni Fabija loše pokazala u eksploataciji. Za svoju cijenu, dosta je solidna.

A ovo za izbor... svakako se slažem.
Klodovik

#153 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Klodovik »

Romeo 80 wrote:
Klodovik wrote:
corolla02 wrote:Hajd' nemojte se svadjati evo vrha:

http://www.carsuk.net/lexus-tops-jd-pow ... in-the-uk/

:thumbup:
Dobro, Japanci su bez premca. To je jasno. Ali po ovoj tabeli je npr. jedna Škoda u istoj ravni kao Toyota, a Peugeot i Renault su u donjem dijelu tabele. Fiat da ne spominjem. Dno. Ovo govorim samo da se ne bismo svađali :)
Tvoje subjektivno mišljenje. Nije relevantno... :roll:
Ma, nije moje mišljenje. Ja u životu nisam sjeo za volan nekog talijanskog automobila. A ima modela koje bih rado provozao :) Govorim o tabeli koja je postavljena. Prema njoj je Lexus na vrhu, a Fiat na dnu.
HAVANA

#154 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by HAVANA »

ado-šampion wrote:
HAVANA wrote:
ado-šampion wrote:Mala usporedba

Haveru, da nisi možda malo dosadan? Ajde malo preberi svoje zadnje postove, pa vidi...

A ovo da uspoređuješ, prvo nauči koja su auta u kojoj klasi.

Upoređujem auta koja su približna novonabavnom cijenom i klasom,nako prvo što mi naumpadne iz glave.
Ispravi me molim te,vidim znaš dosta a vjerovatno si dosta i vozio od ovih automobila.
Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
Samo mi nemoj golfa faliti,o ostalom možemo pričati.
Vidi jarane, ja kolko znam ti nisi baš dijete, koliko sam uspio upratiti na ovom forumu, a na ovo što pišeš bi se i djeca smijala. Prvo si uzeo uspoređivati VW koncern sa ostatkom svijeta. A prije svega je glupo upoređivati ovako auto za auto i da se stekne neki utisak. Šta si htio reći ovim? Da je VW nemoćan protiv ostatka svijeta?! Ne kontam. To šta si ti vozio i kako, vjeruj mi da me boli qrac, ja vozim ono što je moje i rijeko ono što je tuđe, osim ako me baš zanima.

Kažeš približnom novonabavnom cijenom i klasom?! Da vidimo. Octavia vs Accord, ok približno ista klasa, cijena nigdje veze. Accord je skuplji od usporedivog Avensisa za 10-ak posto, da ne pričam o Octaviji. Drugo, Touareg i Land Cruiser, nigdje veze, ono baš nigdje veze, dvije različite klase, a o cijeni da ne pričam.

I poslije svega, opet ne kontam šta ovo što si pisao, ova hrpa gluposti (bez uvrede) tačno govori?! Da jedan VW ne može prismrditi kad se usporedi s ostatkom svijeta?! Fakat ne razumijem.

Generalno na tok kojim je tema krenula, ja nisam ljubitelj njemačke auto-industrije, ali realno je da Njemcima ni jedna druga osim japanske ne može pera odbit, kad se gledaju sve klase.
Evo Talijani prvi, visoke klase nemaju nit su odavno imali, viša-srednja imaju Alfu 166, ok prodavala se, auto koje više od 10 godina nema nasljednika, a neće ga ni biti, što svjedoči i nova Alfa 159, koja je rađena na platofrmi te klase. Dalje, Lancia je imala onaj Thesis, tako reći nije ih 100 sišlo s proizvodne trake. Lancia je i najbolji svjedok gdje je talijanska auto-industrija sad: Nekad velika marka, danas sve manji automobili, ni u srednju klasu pošteno da zakorače. Dakle, da rezimiramo Talijane, njihova sadašnjost i budućnost je u proizvodnji auta dostupnih svima. Dalje od srednje klase nema pretenzija.
Francuzi su tu recimo bolji. Renault tu i tamo zakorači u više klase, ali to je smiješno. To su auta za francuske državnike poput Sarkozyja i za još ponekog endema. Ko je iz svog džepa dao onolike pare za Vel Satis, njega treba na goli otok poslat. Al hajde, Renault nikad nije bio toliko ozbiljan. Peugeot ima 607-icu, međutim i oni su već skontali da ta klasa nije finansijski isplativa i i oni će to polako ugasiti. Na kraju, čast Francuske brani Citroen, koji je marka na mjestu, tjeraju svoje pa makar i nebilo isplativo. C6 je nešto što je drukčije a ipak konkuretno.
I na kraju ostaju Japanci, koji su fakat jaki i koji će u bliskoj budućnosti dostići Njemce, ako već nisu. Toyota je najbolji primjer: Ljudi su odlučili napraviti najbolje auto visoke klase, iako su davno izgubili priključak, i početkom devedesetih rađa se Lexus LS koji odmah ide prema vrhu klase. I danas ima kompetenih ljudi koji ga preferiraju u odnosu na Mercedes i BMW tog godišta. I ok, nisu uspjeli odjednom, naravno, ali što se tiče tog Lexusa, svaki novi model LS-a je ogroman napredak u odnosu na prethodni i sada nakon 15-ak godina jedva zaostaje, ako uopšte i zaostaje, za S-klasom, koja je apsolutni vladar te klase otkad ona postoji i kojoj čak ni BMW ni Jaguar nisu prišli, niti će prići. Samo Lexus.

Eto, dosta i od mene, mogao bih i ja manje srat, al eto, malo i od mene. :run:[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prijatelju dragi ja vozim samo svoje,ništa tuđe. ;-)
Nemam namjeru da raspravljam o glupostima samo me jako nervira a dosta vas to radi kada ismijavate ljude koji voze punta,plastičnog clia... :-)
a u nebesa dižete usranog golfa.Samo iz tog razloga sam i naveo ovu listu jer su sva ova auta bolja za voziti od ovih vw.
Svako voli drugačije stvari i nikoga ne treba vrijeđati a pogotovo ne zbog izbora marke automobila. ;-)
Last edited by HAVANA on 23/06/2009 00:04, edited 1 time in total.
citroen

#155 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by citroen »

al ovi ljudi lupaju gluposti.za sirocca ispravka,koji audi A8 se priblizio lamborghiniu,mislio momak na audia R8 vjerovatno.pa eto i ako je audi vlasnik lamborghinia i posjeduje kvalitet kod ove vozilice,on realno ne moze dostici ono sto je lambo,druga ispravka,mislim da je ado shampion napisao da italijani nemaju predstavnika u visokoj klasi,jednu limuzinu,sta je Maseratti quatroporte,e to je limuzina za kojom sline oni sto voze audi A8,s klasu i passate,pardon phetone, :bih: oni silni ministri sto se voze u blindiranim kocijama
sirocco

#156 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by sirocco »

uglavnom
mlatimo praznu slamu , svako vozi ono sto misli da njemu najvise odgovara (po udobnostu , kvaliteu a bgm i cijeni)
ja sam se javio samo zbog leslija koji punta dize iznad svih auta ( brzi je od ferrarija , udobniji od s klase itd )
@lesli nista licno ,samo budimo realni
ne kazem ja da je vw Bog u autoindustriji , uvijek ima bolji , zavisno od ugla gledanja
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#157 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Romeo 80 »

sirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)

P.S. ima li neko da hoce da zamijeni passata 2006 za clia bilo kojeg ( ja cu i doplatit ako treba)
:-) :-) :-)
Trebaš se prvo informisati prije nego daš svoj sud! Jedno je subjektivno mišljenje, činjenice nešto sasvim drugo...

Renault 30, vrhunski automobil svog vremena i klase...
Image

Peugeot 607, koristi ga francuska vlada...
Image

Lancia Astura, kraljevski automobil. Koristili su je Benito Mussolini, Hitler i dr...
Image

Citroen DS 21, treba li se uopšte nešto reći?!
Image

Fiat 130 coupe, samo ga pogledaj!
Image

Fiat Torpedo, takođe kraljevski auto za tadašnje šeike, maharadže i sl...
Image

Alfa Romeo 2900B, jedan od najskupljih automobila na svijetu za svjetski jet set u vrijeme kada neki današnji "premiumi" nisu ni postojali...
Image

Namjerno sam prikazao automobile iz različitih era da bih ti pokazao koliko griješiš u vezi navedenih marki kada su tradicija, kvalitet i naslijeđe u pitanju! 8-)
HAVANA

#158 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by HAVANA »

Jaaaoooo,hoću ovu lanciu i alfu :-D
Lud sam za oldtimerima. :(
Majjah

#159 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Majjah »

Evo da ne pametujem previse, samo ova dva auta iz ove liste sam imao priliku voziti. Alfa 147 je sto se tice ergonomije, sigurnosti, pa ako hocete i dizajna barem duplo bolja od Golfa4. Da ne govorimo da je U BOSNI ona 2-4 hiljade jeftinija od bilo kojeg Golfa4, cak i onog koji osim Serva i ABS-a nema nikakve druge opreme, jer sta ce mu, to je VW ;)

Golf je u prednosti samo sto se tice popravki i sto je lakse naci dijelove za njega, ali buduci da ja imam neke druge kriterije pri odabiru vozila od toga da mislim kako cu retrovizor n aotpadu za nju naci ako mi ga ko razbije, Alfa 147 ( zavisno od motora i opreme) je sigurno bolje rijesenje od Golfa 4. ;) Uostalom, kad god zelite da provjerite stvarnu trzisnu vrijednost nekog vozila, otidjite na mobile.de ili autoscout pa pogledajte cijene Golfova i te Alfe sa priblizno istom opremom ;)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#160 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Romeo 80 »

HAVANA wrote:Jaaaoooo,hoću ovu lanciu i alfu :-D
Lud sam za oldtimerima. :(
I tata bi sine, al se ne da! :D :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#161 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by corolla02 »

Ne znam gdje cu sa ovim pa evo za auto lovere:

http://autos.yahoo.com/articles/autos_c ... o-quality/
seldzuk

#162 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by seldzuk »

Imam ženu i dvoje djece, a vozim hyundai accent iz 2003., predzadnja linija. Ima pravo dobar gepek, a i komfor unutra je dobar. Ja bih ti preporučio zadnje modele ove linije. Mislim da bi se cijena trebala kretati tu negdje.
Vozim ga godinu dana i nisam ništa mijenjao osim ulja i metlica brisača.
VR6

#163 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by VR6 »

Majjah wrote:Evo da ne pametujem previse, samo ova dva auta iz ove liste sam imao priliku voziti. Alfa 147 je sto se tice ergonomije, sigurnosti, pa ako hocete i dizajna barem duplo bolja od Golfa4. Da ne govorimo da je U BOSNI ona 2-4 hiljade jeftinija od bilo kojeg Golfa4, cak i onog koji osim Serva i ABS-a nema nikakve druge opreme, jer sta ce mu, to je VW ;)
Sigurnost i Alfa 147 ne idu nikako u istoj recenici, bar kada govorimo o pasivnoj sigurnosti...

Image
VR6

#164 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by VR6 »

ado-šampion wrote:Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
2000 auta?! Po tome sto pises, svaki drugi dan mjenjas auto, a to mi je malo pretjerano...
sirocco

#165 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by sirocco »

VR6 wrote:
ado-šampion wrote:Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
2000 auta?! Po tome sto pises, svaki drugi dan mjenjas auto, a to mi je malo pretjerano...
ti il imas auto kucu , il prolazenje kroz ruke broji zagledanje auta na auto pijaci :D :D :D
sirocco

#166 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by sirocco »

@ romeo

ovi old timeri au atvarno lijepa auta , i oko toga nema diskusije , ali ovo je bilo neko drugo vrijeme nemoze se dovjeka zivit od stare slave

btw taj peugeot je stvarno komforan auto i imao sam priliku da ga vozim , al sto mu je gepek mali (uopste nije srazmjeran velicini vozila)
sabanss

#167 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by sabanss »

DJ Babo wrote: Eve ga, Sarkozyjev Vel Satis

Image

Image

Al jebes Vel Satisa, ipak je bolji kakav Passat :D
E jbg ga :lol: Demantova me na brzinu :lol:
sabanss

#168 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by sabanss »

Za ova dva cu ti odmah dati odgovor, nisam vidio auto koje se vise kvari i ciji je servis skuplji od 407. Polo je takodjer meni puno ljepse auto od 207ce, mjenjac necu spominjati. Nemojte fanatizma u mrznji VW-a, ne moze on prodavati vise auta od svih i biti los.
madner

#169 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by madner »

Ako je to argument, onda je 207 100% bolje auto od Pola :roll:
Majjah

#170 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by Majjah »

VR6 wrote:
Majjah wrote:Evo da ne pametujem previse, samo ova dva auta iz ove liste sam imao priliku voziti. Alfa 147 je sto se tice ergonomije, sigurnosti, pa ako hocete i dizajna barem duplo bolja od Golfa4. Da ne govorimo da je U BOSNI ona 2-4 hiljade jeftinija od bilo kojeg Golfa4, cak i onog koji osim Serva i ABS-a nema nikakve druge opreme, jer sta ce mu, to je VW ;)
Sigurnost i Alfa 147 ne idu nikako u istoj recenici, bar kada govorimo o pasivnoj sigurnosti...

Image
Ne znam sto, al vazda se sjetim onog slucaja u Tuzli prosle godine, kad se neki momcic nakon ulicne trke isprevrtao sa Alfom 147, izudarao je od nekoliko zidova i stao sa njom na stepenicama prevrnut na krovu, na slici se uopste nije moglo razaznati koje je auto u pitanju, a u clanku je tad stajalo kako je momak prosao sa laksim ozlijedama :) I onda mi naumpadnu slike i snimci sudara sa Golfovima, gdje je na autu minimalna steta , a vozac podlegao. :( Koliko Airbega ima Golf? Koliko 147?

No dobro, Golf 4 ima zvijezdicu vise na testu sigurnosti, a hajde sad na ovom sajtu gdje si nasao ove slike pogledaj crashtest i ocjene za Alfa MiTo i uporedi ih sa ocjenama za VW Polo, pa da nastavimo pricom o sigurnosti kod Alfinih vozila ;)
Last edited by Majjah on 23/06/2009 09:07, edited 2 times in total.
HAVANA

#171 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by HAVANA »

sabanss wrote:
Za ova dva cu ti odmah dati odgovor, nisam vidio auto koje se vise kvari i ciji je servis skuplji od 407. Polo je takodjer meni puno ljepse auto od 207ce, mjenjac necu spominjati. Nemojte fanatizma u mrznji VW-a, ne moze on prodavati vise auta od svih i biti los.

:shock:

Hajmo vako.Idem ja sa 407 na veliki servis a ti hajd sa passatom,koji bude skuplji taj plaća za obadva.
Napomena:orginalni dijelovi i oficijelni servis. ;-)
Uzmimo 2006g 407 2,0hdi i passata 2006g 2,0 tdi kilometri 100 000km

Zupčasti remen,vodena pumpa,španeri,filteri(zračni,uljni,klima)disk pločice , stabilizatore .

Šta je skuplje?
Napiši mi te mane od 407 hdi a ja ću tebi od passata.
Ako je skuplje od peugeota imaš još 500km na kafu.
HAVANA

#172 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by HAVANA »

sirocco wrote:
VR6 wrote:
ti il imas auto kucu , il prolazenje kroz ruke broji zagledanje auta na auto pijaci :D :D :D

Imam,što? Jel zabranjeno? :D
Zagledo jesam,al prije 20 godina. ;-)
Svako od ovih ,sam kupio ,prodao,vozio,radio servise...i znam dobro na čemu me bolilo i koštalo.
Opet kažem ,sva ova auta su ok sa svojim minusima i plusevima ali me nervira kad favorizuju jednu marku koja nije ništa posebno a ismijavaju sve druge.
janje_

#173 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by janje_ »

samo da vas napomenem: cojk ima 12-15 hiljada na raspolaganju..
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#174 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by arman1 »

Nek sačeka da skupi 20 pa nek kupi novo bilo koje. :bih:
johntra

#175 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM

Post by johntra »

moj Havana, što su te se prihvatili ovi njemačkoljupci :D
samo kažem, ne treba biti ograničen prilikom kupovine auta i sve treba staviti na vagu...i opremu, cijenu, kvalitet i sve vozačke aspekte...o sigurnosti ne želim da govorim, jer su sva novija auta tu u pet deka, tako da je o tome stvarno bespredmetno raspravljati...ok, ako neko želi dati dvije do tri milje za nekog švabu, a da pritom misli da je riješio sve probleme i da ne mora uložiti marke ni u šta, osim u gorivo i registraciju, grdno se vara!!!!!!!!!!!
isto tako, može dati dvije do tri milje manje za francuza i italijana, te može kupiti grobe nezatrpani, ali pažljivim izborom, može sebi pronaći dobro auto i ovih marki...al, u džepu mu ostanu dvije ili tri milje.... :D
Post Reply