Ma ja sam ti ono, sto neko sroci ovako: Ljubi nana svoga pehlivana, pola vlaha pola muslimana.Najljepsa wrote:izgleda da si ti neki prelivoda:)andrija2007 wrote:Izvunjavam se na kratkoj pauzi, odletio sam do opstine/opcine i predao zahtjev za promjenu imena.
Moje novo ime: Handrija!
Pravopis na forumu
-
andrija2007
#151 Re: Pravopis na forumu
-
Najljepsa
#152 Re: Pravopis na forumu
mjesanac znaci:)andrija2007 wrote:Ma ja sam ti ono, sto neko sroci ovako: Ljubi nana svoga pehlivana, pola vlaha pola muslimana.Najljepsa wrote:izgleda da si ti neki prelivoda:)andrija2007 wrote:Izvunjavam se na kratkoj pauzi, odletio sam do opstine/opcine i predao zahtjev za promjenu imena.
- ružmarin-a
#153 Re: Pravopis na forumu
@andrija: je l to zbog onoga H ili ?
pa što uze andrija što nisi Ademaga onda kad si lapo lapo? ha?
-
Najljepsa
#154 Re: Pravopis na forumu
ili mehmedalija...niti mehmed niti alija:)ružmarin-a wrote:@andrija: je l to zbog onoga H ili ?
-
andrija2007
#155 Re: Pravopis na forumu
bosna123 wrote:Ovo se moze protumaciti ovako i onako...hmmm....andrija2007 wrote:Izvunjavam se na kratkoj pauzi, odletio sam do opstine/opcine i predao zahtjev za promjenu imena.
Ma sta da vam kazem? Mozda da citiram jednog mog druga koji se ponekad predstavljao ovim rijecima:
"Zovem se Đorđe ali me možete držati za Đoku".
- ružmarin-a
#156 Re: Pravopis na forumu
@andrija: znaš šta deca dobiju na sastavimakad promaše temu?
-
andrija2007
#157 Re: Pravopis na forumu
E jesam li vas fino raspoložio? E sad svi dinkapu i u vetakre! 
-
Najljepsa
#158 Re: Pravopis na forumu
Ma sta da vam kazem? Mozda da citiram jednog mog druga koji se ponekad predstavljao ovim rijecima:
"Zovem se Đorđe ali me možete držati za Đoku".[/quote]
Zar i ti sine Handrija?
Ima bolan dama ođe, sram te bilo
[/quote]
zenske ,izgleda da je za nas postalo opasno na ovoj temi:)
"Zovem se Đorđe ali me možete držati za Đoku".[/quote]
Zar i ti sine Handrija?
zenske ,izgleda da je za nas postalo opasno na ovoj temi:)
- ružmarin-a
#159 Re: Pravopis na forumu
upozorenje: obratiti pažnju na kontraindikacije i nuspojave prilikom prevelikog udisanja mirisa ružmarina
obratite se ljekaru ili apotekaru za više pitanja
- anonimus19
#160 Re: Pravopis na forumu
Citiram duplo da ne pisem vise postova, jer mi se ne da. Ja ti rekoh da ti haman treba brzi kurs pravopisa i gramatike, ali tebi treba jedno 4 godine da ucis kako se pise.Najljepsa wrote:a tek kako ste dosadni sa ovim siiilnim citiranjem ,pogledaj samo ovog anonimusa, citira u duplo:)..komentar mu sto kilometara...UZAS!!!
I to bi bilo malo vremena.
E lutko, hajde ti knjigu u sake i ako zelis da nesto naucis, tako ces najkvalitetnije nauciti.Najljepsa wrote:idam na rucak jedno sat vremena ,a vi ako moze pisite sto vise o bosanskom jeziku u skolama, da makar nesto korisno od vas saznam
djesi ba karabaja ,jesi ziv ili nisi
-
Suncica79
#161 Re: Pravopis na forumu
Hahahaha raskutarishi ovaj belaj joj pa nisam se ovoliko ismijala ni ne pamtim
Onako posteno dosadilo mi je vise citati po raznoraznim forumima o Bosnjacima i jeziku Bosanskom, prepucavanja, uvrede i ostalo. Brate neka prica ko sta zeli ja volim svoj bosanski jezik
Onako posteno dosadilo mi je vise citati po raznoraznim forumima o Bosnjacima i jeziku Bosanskom, prepucavanja, uvrede i ostalo. Brate neka prica ko sta zeli ja volim svoj bosanski jezik
- ružmarin-a
#162 Re: Pravopis na forumu
a ja volim i bosanski i srpski 
- Sunrise00
#163 Re: Pravopis na forumu
Sto bi ona to radila, ona je najljepsaanonimus19 wrote:
E lutko, hajde ti knjigu u sake i ako zelis da nesto naucis, tako ces najkvalitetnije nauciti.
- vjesticanametli
#164 Re: Pravopis na forumu
nije pisalo raskutarisi ovaj belaj ..................mircerka je pisala da je kcerka od njene sestre u knjizi m-m imala zadatak iznad kojeg je pisalo kutarisi ovaj zadatak. cakana nemoj uciti i nemoj se vracati bez ĐŽSuncica79 wrote:Hahahaha raskutarishi ovaj belaj joj pa nisam se ovoliko ismijala ni ne pamtim![]()
![]()
![]()
Handrija vopra mi je dragHo da si prisaaaaaa na islam
- anonimus19
#165 Re: Pravopis na forumu
E vidis to niJEsma uzeo u obzir. Ona je najLIpša u svom selu.Sunrise00 wrote:Sto bi ona to radila, ona je najljepsaanonimus19 wrote:
E lutko, hajde ti knjigu u sake i ako zelis da nesto naucis, tako ces najkvalitetnije nauciti.![]()
-
Suncica79
#166 Re: Pravopis na forumu
Samo jos da ne pocne prica kako smo mi svi srbi i pricamo srpski sve ce biti OK
Svako ima pravo izbora.
Sad da se raskutasrishem ove teme
Tesko je s vama deverat
Svako ima pravo izbora.
Sad da se raskutasrishem ove teme
Tesko je s vama deverat
-
Sounder
#167 Re: Pravopis na forumu
Ah zajebanog jezika Tito dragi!
- ružmarin-a
#168 Re: Pravopis na forumu
ma bitno je da se moremo razumjeti, a mere se napisati kako se kome može u datom trenutku 
- Erzsebet
#169 Re: Pravopis na forumu
Što se jezika tiče, sve je to isto... Ono što su bili sinonimi nekad, sad su riječi na različitim jezicima.
Elem, mislim da je veoma loše često čitati forume, upravo radi mase nepravilnosti koje se mogu pročitati ovdje. Mnogo ljudi ne pazi, pa ih i nije briga, a inače možda znaju, ali takođe mnogo ljudi nema pojma o pravopisu, gramatici, stilistici i sl. Bilo bi lijepo kad bi bar ovi koji znaju, pazili malo više. Ne moraju to biti neka literarna djela, ali da barem paze kako će napisati (i)jekavizam, afrikate, velika slova, interpunkcijske znakove i sl.
Elem, mislim da je veoma loše često čitati forume, upravo radi mase nepravilnosti koje se mogu pročitati ovdje. Mnogo ljudi ne pazi, pa ih i nije briga, a inače možda znaju, ali takođe mnogo ljudi nema pojma o pravopisu, gramatici, stilistici i sl. Bilo bi lijepo kad bi bar ovi koji znaju, pazili malo više. Ne moraju to biti neka literarna djela, ali da barem paze kako će napisati (i)jekavizam, afrikate, velika slova, interpunkcijske znakove i sl.
-
Sounder
#170 Re: Pravopis na forumu
'samnom' ili 'sa mnom'
koji je nacin pisanja ispravan?
- Loulou
#171 Re: Pravopis na forumu
sa mnomSounder wrote:'samnom' ili 'sa mnom'
- JThomas
#172 Re: Pravopis na forumu
uvedimo onaj dernek.ba pravopis što je neko postao za sve i problem riješen 
- bellisperennis
#173 Re: Pravopis na forumu
Bosanac sa dna kace wrote:ne vidim ni jedan razlog zasto bi trebali da se pridrzavamo pravopisa ovdje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Bosanski Saz
#174 Re: Pravopis na forumu
Ja bih da pohandrim Handriju!andrija2007 wrote:Izvunjavam se na kratkoj pauzi, odletio sam do opstine/opcine i predao zahtjev za promjenu imena.
Za ucenje bosanskog jezika posjetite: http://www.bosanski.ba/.
- Erzsebet
#175 Re: Pravopis na forumu
A zašto bi se iko ičega pridržavao što je međusobno dogovoreno? Onda sigurno ne vidiš razlog da se ikad pridržavaš pravopisa.bellisperennis wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ne vidim ni jedan razlog zasto bi trebali da se pridrzavamo pravopisa ovdje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
meni je jedino objašnjenje za to, da ljudi koji druge ispravljaju uglavnom imaju sami neke komplekse