Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
and

#151 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by and »

ladyblue18 wrote:
and wrote:kažu da će i adnan ćatić na svom meču večeras podsjetiti na srebrenicu :bih:
Mene brat zovnu maksuz da vidim.
:) :bih:
i na kraju je trebao podsjetiti na srebrenicu,zdf to nije prikazao.nadam se da će biti na slikama.
stvarno je legenda :thumbup:
P. Stanley

#152 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by P. Stanley »

Image

Aferim Ado!
and

#153 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by and »

and wrote:
ladyblue18 wrote:
and wrote:kažu da će i adnan ćatić na svom meču večeras podsjetiti na srebrenicu :bih:
Mene brat zovnu maksuz da vidim.
:) :bih:
i na kraju je trebao podsjetiti na srebrenicu,zdf to nije prikazao.nadam se da će biti na slikama.
stvarno je legenda :thumbup:
e ovo zdf nije prikazao

Image
BISCANIN2

#154 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by BISCANIN2 »

Bio ,vidio ,i ponovo se vracam .
Mogu samo reci da rijeci ne mogu da opišu ništa ,ovaj put vodim i brata i oca i kumove i prijatelje .
Bio sam ponosan kad sam vidio da samo iz mog kantona ima preko 100 ljudi ,srce mi je igralo kad sam se sreo sa dječakom koji pješači iz Bihaća do Srebrenice .Kad sam upoznao Džemala iz Vlasenice i Kadira koji je probijao obruč i starog dida 74 godine iz Kalesije koji maršira treći put.
Dogodine dolazimo opet , organizovaniji i brojniji.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#155 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Latina »

Svijet i Srebrenica 11/07/1995-11/07-2009- nastavak-

BBC News
Bosna sahranjuje srebrenicke zrtve

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8146182.stm

Jerusalem Post
Mass funeral for Srebrenica massacre victims

http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 2FShowFull

The Washington Post
Bosnia buries Srebrenica massacre victims

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 01817.html

Al-Jazeera
Bosnia buries 500 Srebrenica dead

http://english.aljazeera.net//news/euro ... 07496.html

SKY News
Tens Of Thousands Mourn Srebrenica Dead

http://news.sky.com/skynews/Home/World- ... 5967?f=rss

Image

Image

El Fatiha.
Sir_Lancelot

#156 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Sir_Lancelot »

Sinoć je kod Duške na FTV, onaj mali ( ne znam kako se zove), komentarišući izjave visokih srpskih funkcionira zašto nisu došli u Srebrenicu, dobro rekao da njihove izjave mogu da dovedu do novog rata. Stvarno se Srbi igraju sa vatrom.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#157 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Pera Trta »

Sir_Lancelot wrote:Sinoć je kod Duške na FTV, onaj mali ( ne znam kako se zove), komentarišući izjave visokih srpskih funkcionira zašto nisu došli u Srebrenicu, dobro rekao da njihove izjave mogu da dovedu do novog rata. Stvarno se Srbi igraju sa vatrom.
Emir Suljagić. Već sam mu na ovoj temi čestitao na pravim riječima.
odvijac

#158 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by odvijac »

mrzim nas bosnjake!!!nas glupi merhametluk,gledajte dokle nas je doveo,i dokle nas opet vodi!!da na danasnji dan oni diljem bih protestuju i provociraju,kakvi su to ljudi...a mi opet to gledamo i sutimo,kazemo nemojmo biti ko oni,sto neko rece svaka cast kosovu i hrvatskoj,jer oni su to rijesili po kratkom postupku.nemam vise rijeci :(
Latina

#159 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Latina »

odvijac wrote:mrzim nas bosnjake!!!nas glupi merhametluk,gledajte dokle nas je doveo,i dokle nas opet vodi!!da na danasnji dan oni diljem bih protestuju i provociraju,kakvi su to ljudi...a mi opet to gledamo i sutimo,kazemo nemojmo biti ko oni,sto neko rece svaka cast kosovu i hrvatskoj,jer oni su to rijesili po kratkom postupku.nemam vise rijeci :(
O cemu pricas ? Snimi to o cemu govoris, proslijedi domacim i stranim medijima. Posalji snimke Predsjednistvu, OHR-u, BBC-ju, na Facebook, ovdje itd.

Ne radi se o merhametluku nego o losem funkcionisanju drzavnog aparata. Samo sto za to RS nije kriv, oni to samo koriste. Federacija mora imati utvrdjeni mehanizam za ovakve slucajeve. Ako ima provokacija nakon posljednjeg ispracaja zrtava srebrenickog masakra, to se tice drzave, a ne pojedinaca. Svaki gradjanin na teritoriji BiH ima pravo na zivot bez uznemiravanja i provokacija na nacionalnoj/religijskoj osnovi. To USTAV garantuje i svaki Bosanac ima pravo zahtijevati od Policije/politicara da ovaj princip bude zadovoljen na svakom pedlju teritorije.
Latina

#160 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Latina »

Neka ih ovdje na jednom mjestu, izgubice se tamo na umjetnosti medju drugim fotografijama moj @fukara. :kiss:
fukara_tz wrote:Image
Nemojte zaboraviti Srebrenicu, nemojte zaboraviti nase Srebrenicanke. One su Andjeli medju nama.

I'm Your Angel
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#161 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Truba »

cekah da sve ovo prođe

kontam neku crnu zastavu kupiti i kačiti na prozor na godišnjice

i fakat me nerviraju oni kojima smeta što nema te muzike i što je baš ove godine palo na subotu
nisam izlazio i slušao sam cijeli dan klasičnu glazbu betoven svih 9 mocart i vivaldi te vangelisov bladerunner

nerviraju me priče po tramvajima zar će svake godine vako...

ljudi najmanje što možemo dati jeste jedan dan da ne slušamo muziku i da u gradu nije ludnica navečer

i zamišljam kako bih se ja osjećao da me vode u nepoznato...razdvajaju od najbližih
a da osjećam kako će biti strijeljanje :cry: :cry: :cry: :cry: mislim da bih se onesvijestio
hocunecu

#162 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by hocunecu »

ja opet pomislim da mi djete neko otrgne s tom namjerom..................
na mogu opisat sta osjecam..............srce mi na tren stane, a tren vjecnost...........samo od pomisli
bosna123

#163 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by bosna123 »

komi wrote:cekah da sve ovo prođe

i fakat me nerviraju oni kojima smeta što nema te muzike i što je baš ove godine palo na subotu
nisam izlazio i slušao sam cijeli dan klasičnu glazbu betoven svih 9 mocart i vivaldi te vangelisov bladerunner

ljudi najmanje što možemo dati jeste jedan dan da ne slušamo muziku i da u gradu nije ludnica navečer

i zamišljam kako bih se ja osjećao da me vode u nepoznato...razdvajaju od najbližih
a da osjećam kako će biti strijeljanje :cry: :cry: :cry: :cry: mislim da bih se onesvijestio
Ni meni ovo nije jasno. To je dan za razmisljanje... I uvijek je tako inspirativan, i godi mu tisina...
Sargan

#164 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Sargan »

komi wrote:cekah da sve ovo prođe

i fakat me nerviraju oni kojima smeta što nema te muzike i što je baš ove godine palo na subotunisam izlazio i slušao sam cijeli dan klasičnu glazbu betoven svih 9 mocart i vivaldi te vangelisov bladerunner

Ljudi sa takvim razmisljanjem i izjavama su za mene cetnici i ista drugo. Pa da je i od reis-ul-eme ili moga baba. Ali na zalost takvi ljudi su u ogromnoj vecini u naseme narodu i zato nam se svakih 40 godina desava nova krvava Drina i po 10 gradova odakle nas istrijebe.
senjor

#165 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by senjor »

Svako je pokazao sebe u sebi...svako je spoznao sebe u julu jedanaestom,i opet ce.Oni su bili isto tu...namirisali svjezu Bosnjacku krv...a mladih insana i previse.Neopisiv je osjecaj biti i disati izmedju gromada i provalija u obliku Bosnjackih dusa...bilo je da nebude vise,i opet...
Ahmmed

#166 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Ahmmed »

U skladu sa dobrim bošnjačkim običajima, navijajući za Holandiju, u finalu svjetskog prvenstva.....
valterbranisarajevo

#167 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by valterbranisarajevo »

Ne znam. Imam zdravstvenih problema zadnju godinu, pa sigurno neću biti u Potočarima. Uglavnom, taj dan ću razmišljati o tim nesretnicima, majkama kojima je jedina želja da dostojno sahrane svoju djecu, javiti se na neku temu posvećenu tom tragičnom danu, postaviti nešto prigodno na facebook status, pogledati neku emisiju ili film posvećen Srebrenici na TV. Neću slušati muziku niti ići na mjesta gdje se pušta ako ne bude proglašen dan žalosti makar u Kantonu Sarajevo...
uvjek dobar gost

#168 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by uvjek dobar gost »

Moje misli biti će sa onim koji su preživjeli ali i sa onim koji nisu, nisam kao većina pa tako mi i nije dovoljan taj jedan dan u godini, trudim se da barem jednom u godini odem u Potočare, no još nikad nisam skupio dovoljno hrabrosti da uđem u pogone obližnje tvornice koja je u tom periodu služila monstrumima za užasne stvari. Prilikom svake posjete Srebrenici i Potočarima, ali i drugim mjestima poput Foče, Višegrada, Rudog .... na određenim lokacijama u tim gradovima prosto osjećam neku jezu i imam osjećaj čudan neki....

Žao mi je i srce me boli što politika ljudima ne da mira i što se svi sjate tog 11-og a ostale dane u godini i ne pomisle na nepravdu, na laž, zločin i na kaznu....

Ako neko od gore gleda ovo sve neka ubrza malo proces u kome jing i jang trebaju biti u egalu....

Nek je pokoj duši stradalima a nama nek je fizika na pomoći jer oko nas žive neljudi...
plemba

#169 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by plemba »

onaj ko nije bio tamo trebao bi otici, drugacije ce razmisljati. bio sam na nekoliko dzenaza, ove godine necu moci, ali ono sto mogu jeste odati pocast tim ljudima.

prilikom jedne posjete potocarima desila mi se situacija koja mi se urezala u sjecanje i necu je nikada zaboraviti. jos kao student, vodili smo studente iz holandije da im pokazemo sta su njihovi vojnici (kasnije odlikovani junaci) dopustili da se desi u srebrenici. bile su sa nama i majke srebrenice. jedna od tih majki, koja je izgubila muza i dva sina, cijelo vrijeme je gledala u mene, nije skidala pogled. kada sam joj prisao rekla mi je da joj izgledam poput njenog mlađeg sina kojeg je zadnji put vidjela tog dana. zena me zagrlila i zaplakala, a meni srce stalo. :cry: taj osjecaj nikad necu zaboraviti.
Baghira

#170 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Baghira »

Ove godine ce se godine, kao i prosle, mirnim protestom obiljeziti stradanje Srebrenice u Minhenu.

Image

Uploaded with ImageShack.us
BiH-x

#171 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by BiH-x »

valterbranisarajevo wrote:Ne znam. Imam zdravstvenih problema zadnju godinu, pa sigurno neću biti u Potočarima. Uglavnom, taj dan ću razmišljati o tim nesretnicima, majkama kojima je jedina želja da dostojno sahrane svoju djecu, javiti se na neku temu posvećenu tom tragičnom danu, postaviti nešto prigodno na facebook status, pogledati neku emisiju ili film posvećen Srebrenici na TV. Neću slušati muziku niti ići na mjesta gdje se pušta ako ne bude proglašen dan žalosti makar u Kantonu Sarajevo...
Isto
pshhh

#172 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by pshhh »

Ne zaboravite sta se je desilo u Srebrenici prosle godine nakon 11 jula vec sutradan 12 jula 2009.

Image
kv99

#173 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by kv99 »

Na zalost necu stici na mars ove godine ali planiram aBd da odem barem na dzenazu u Potocare. Kao i proslih godina bice sigurno tabuta kojih nece imati niko iz familije da im nosi jer su CITAVE familije dusmani pobili pa mislim da je najmanje sto mogu da ucinim da barem budem tu i klanjam dzenazu za njih i a i za sve ostale taj dan.
NEOPLAN

#174 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by NEOPLAN »

Ja da sam neko, ja bih komponovao neku kompoziciju/pjesmu posvecenu zrtvama i Srebrenici i tako obiljezio taj dan.... Time bih svijetu poslao vrlo snaznu poruku:

"Mogu nas ubijati, izolovati, odbacivati, ali nas NIKADA ne mogu ubiti, ne mogu nam uzeti dušu!"

Naravno kompozicija/pjesma bi bila dostojanstvena i tužna.
Static-X

#175 Re: Na koji nacin pokazati bijes, tugu i nezadovoljstvo 11.jula?

Post by Static-X »

Navijati protiv Holandije
Post Reply