Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AmoK

#151 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmoK »

bic wrote:Koliko kosta i gdje najjeftiniji nov mobitel u Sarajevu(poklon sedmogodisnjem klincu).
Trafika, MTEL paket neki...
Muzikjunki

#152 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

bic wrote:Koliko kosta i gdje najjeftiniji nov mobitel u Sarajevu(poklon sedmogodisnjem klincu).
BBI Centar, Eronet stand kod stepenica - LG Mobitel s karticom = 35 KM :D
Za 7-godisnjaka dosta :thumbup:
bic

#153 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by bic »

E super,to je to otprilije,i jos samo nesto,da li ti telefoni(mtel i eronet)podrzavaju BHTelecom kartice-Ultra?!
mayab

#154 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mayab »

bic wrote:E super,to je to otprilije,i jos samo nesto,da li ti telefoni(mtel i eronet)podrzavaju BHTelecom kartice-Ultra?!
Sigurno ne, treba dekodirati
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#155 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by anjusha »

Gdje u Sarajevu, trenutno, kupiti mobitel?
MobilMedia? Mobis? Neki telecom? Na nekom cetvrtom mjestu?
TarikSA

#156 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TarikSA »

anjusha wrote:Gdje u Sarajevu, trenutno, kupiti mobitel?
MobilMedia? Mobis? Neki telecom? Na nekom cetvrtom mjestu?
MobilMedia zaobidji, svaki mi njihov mobitel je otisao na servis i vratio se bez uspjeha popravka.
Mobis mislim da radi kao ovlasteni Nokia mobitela, pa su ok koliko ja znam.
Neki Telecom je moja topla preporuka, pa i ako mobitel boluje od nekih djecijih bolesti nije tvoja briga dobices ako nista drugo zamjenski, a mozda i novi ako se ne moze popraviti.
Cetvrto mjesto izbjegavaj, posebno Mese, Bese, Cam conectinge itd...ne znam im vise ni imena...to je skart i uvijek ce to ostati, iako svako ima svoje iskustvo sa takvim mobitelima, al moje nije dobro, osim dok je radio jedan momak da ga sad ne imenujem (moze se naljutiti) kojem su mobiteli uvijek bili prva liga, nazalost vise ne radi.

Pozdrav
kojeime

#157 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 18:40, edited 1 time in total.
innovision

#158 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by innovision »

kojeime wrote:Nesto me interesuje cisto informacije radi. Ako mobitel koji je skinut npr. sa vodafona kosta ovdje 300 KM, koliko bi kostao isti taj model "original", to jeste isporucen onakav kavog ga je fabrika napravila, da nije isao nekom operateru koji mu je mijenjao softver i slicno, pa ga sad ovdje ljudi otkljucavaju. I fakat, zasto kod nas nema (ili ima vrlo rijetko) za kupiti "original" mobitele, dakle nabavljeni direktno iz fabrike ili od ovlastenih dobavljaca koji ih isporucuju onakve kakve ih je fabrika napravila.

Jer, ako otkljucan mobitel kosta npr. 300 KM a "original" kosta prihvatljivu sumu vise, ja bih rado platio vise da imam siguran mobitel koji nece pobudaliti kada mi je najpotrebnije (po Marfijevom zakonu). Pogotovo ako su u pitanji skuplli modeli, smartphone-i, i slicni.
skoro nigdje nema vise da su kupe mobiteli bez ugovora nazalost to je foluska da te sveze za ugovor da robujes
Qler

#159 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Eto ja sam sinoc debrandirao HTC legend sa vodafona. Kupio telefon skinut sa njihove mreze, kad ga palis onaj njihov logo, na njamu nekih njihovih aplikacija. Malo se zezao, cackao, i eno ga sad sa original HTC software-om. Radi ko' doxa.
hakazvaka

#160 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

Qler wrote:Eto ja sam sinoc debrandirao HTC legend sa vodafona. Kupio telefon skinut sa njihove mreze, kad ga palis onaj njihov logo, na njamu nekih njihovih aplikacija. Malo se zezao, cackao, i eno ga sad sa original HTC software-om. Radi ko' doxa.
znaci ako se za desire-a odlucim, tebe da zovem :D
Gile Šampion

#161 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Gile Šampion »

U Istočnom Sarajevu,Dobrinja 1 preko puta bus stanice,pored kladionice ima radnja,lik prepošten.Kupovao do sada par puta kod njega i samo mogu reći riječi hvale a i cijene pristojne :thumbup:
Qler

#162 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

hakazvaka wrote:
Qler wrote:Eto ja sam sinoc debrandirao HTC legend sa vodafona. Kupio telefon skinut sa njihove mreze, kad ga palis onaj njihov logo, na njamu nekih njihovih aplikacija. Malo se zezao, cackao, i eno ga sad sa original HTC software-om. Radi ko' doxa.
Zovi :) al ne garantujem :D

Sinoc dok sam pohvatao konce dva sata sam pokusavao. Na kraju, kad prodjes sve korake, skontas da nije ni komplikovano. Samo mislim da se razlikuje od telefona do telefona.
HaHaHa2

#163 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by HaHaHa2 »

Qler wrote:
hakazvaka wrote:

Sinoc dok sam pohvatao konce dva sata sam pokusavao. Na kraju, kad prodjes sve korake, skontas da nije ni komplikovano. Samo mislim da se razlikuje od telefona do telefona.
Ponesete kablove,kartice :lol: i naravno koju pivu (sok ko ne pije :D ) i dodjete do mene :D
hakazvaka

#164 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hakazvaka »

HaHaHa2 wrote:
Qler wrote:
hakazvaka wrote: znaci ako se za desire-a odlucim, tebe da zovem :D

... (sok ko ne pije :D ) ...
i kome je ilegalno ... :D :D :D
kone

#165 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by kone »

Ima li iko iskustva sa kupovinom telefona sa univerzalno .com ili ba ne znam ni ja :) ..Kakvi su im telefoni i kakva se usluga?Problemi itd?
febo_acm

#166 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by febo_acm »

Imam ja. Kada kupujem za keš idem kod njih. Da ti iskreno kažem kupio sam 5-6 novih telefona(k800i, k850i, 5800, n96, samsung s8300) i 2-3 zamijenio uz doplatu. Nikada stvarno nisam imao bilo kakav problem. Jednom mi se telefon pokvario i uradili su mi servis u roku 24h. Momci su totalno OK. Uskoro planirm uzeti 3GS i uzet ću kod njih ako bude.
Comrad

#167 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by Comrad »

Imamex ni pod razno. Preskupi su i mobiteli im se cesto kvare.

Ako vec zelis mobitel sa tom garancijom (koja je btw ono samo kao fazon, jer ti je uslovi sa milion stvari, tako da na kraju i nemas potrebe za istom, dakle cisti marketinski trik) onda otidji do Toma u Lukavicu, imas ja mislim dvije prodavnice mobitela, jeftiniji su u prosjeku za 30-ak KM od Imamexa.
LeonardoAC

#168 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by LeonardoAC »

Ja uzeo na merket.ba prije 2 dana, 350 KM (ono da prođem dobro) i evo lentafo se gasi svako 2h. da mi je srest negdje onog lika što mi ga je "uliva" da mu koju vaspitnu raspalim... ne bi mu više na um palo da vara narod :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#169 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by arman1 »

Na trafici, svaka iole bolja trafika ima par komada za prodati.
mazzy

#170 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by mazzy »

Ev upravo sad gledam univerzalno.com , pa odlicna im je ponuda, a nisu skupi s obzirom da imas garanciju. A evo korisnik je iznad gore rekao da je usluga odlicna .
febo_acm

#171 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by febo_acm »

mazzy wrote:Ev upravo sad gledam univerzalno.com , pa odlicna im je ponuda, a nisu skupi s obzirom da imas garanciju. A evo korisnik je iznad gore rekao da je usluga odlicna .
Otiđi, pogledaj. Ne gubiš ništa :-D
cappy_tempo

#172 Re: gdje kupiti mobitel u sarajevu

Post by cappy_tempo »

vidim univerzalno ima htc wildfire pa me zanima jel neko imao iskustva sa tim mobitelom?
VeDooo1gim

#173 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by VeDooo1gim »

Probajte na Skenderiji platou , prodavnica se zove Mobil Mania , www.mobilmania.ba , odlican servis garantujem za momka da zna popravit (SVAKI) kvar , vise informacija na datom linku :thumbup:
mali Ninja

#174 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mali Ninja »

VeDooo1gim wrote:Probajte na Skenderiji platou , prodavnica se zove Mobil Mania , http://www.mobilmania.ba , odlican servis garantujem za momka da zna popravit (SVAKI) kvar , vise informacija na datom linku :thumbup:

izvini da to nije tvoj servis?
VeDooo1gim

#175 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by VeDooo1gim »

Nop , ugl. savjetujem jer sam 4 telefona kupio i milion puta nosio na servis gdje je covjek i od iskrivljene maticne ploce , otkinutih budalastina sa nje nove vario na nju (za mrezu kocke nekakve) pa pravio mob. nebitno je ovo sto ja pricam , ali pita se gdje je najbolje kupiti mobitel, pa ja skladno sa time iznosim svoje misljenje i nevidim u cemu je problem ? :shock: :?

P.S. Uz telefon dobijete garanciju sa RACUNOM kao DOKAZOM PORIJEKLA dok u slicnih dobijete punjac,slusalice i osmjeh :) uz napomenu "pa ako ode sta nazovite".
Post Reply