Kad su ga ukinuli? Mi smo ga imali kao dio biologije?BlooQ. wrote:
mama mama a sta ona teta radi mama mama a sta joj ono ciko radi a mama jel ti i tata to radite a mama sto oni to rade a mama sto je ciko crven u licu a mamaaaaaaaaaaaaaaaa
zezam se
slazem se sa ovim gore, ali i dalje postoji otpor u nasim skolama ogroman da se uvede seksualno obrazovanje kao predmet (ja sam licno vatreni zagovornik koji se svadao na par panela)
jer to je sramota boze dragi to trebaju da roditelji objasne ali vecina roditelja je tradicionalna tako da dijete zavrsi na tome da uci sa interneta i filmova i preko vrsnjaka koji opet imaju cesto pogresne informacije
kako se suzdržati ..fakat..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- piupiu
#151 Re: kako se suzdržati ..fakat..
- BlooQ.
#152 Re: kako se suzdržati ..fakat..
da opis muskih spolnih organa, zenskih, menstruacija...ne sjecam se da smo imali opis spolnog odnosa, u detalje sta se desavapiupiu wrote:Kad su ga ukinuli? Mi smo ga imali kao dio biologije?BlooQ. wrote:
mama mama a sta ona teta radi mama mama a sta joj ono ciko radi a mama jel ti i tata to radite a mama sto oni to rade a mama sto je ciko crven u licu a mamaaaaaaaaaaaaaaaa
zezam se
slazem se sa ovim gore, ali i dalje postoji otpor u nasim skolama ogroman da se uvede seksualno obrazovanje kao predmet (ja sam licno vatreni zagovornik koji se svadao na par panela)
jer to je sramota boze dragi to trebaju da roditelji objasne ali vecina roditelja je tradicionalna tako da dijete zavrsi na tome da uci sa interneta i filmova i preko vrsnjaka koji opet imaju cesto pogresne informacije
informacije da mozes ostati trudna iako ti je prvi put, kako se stavlja kondom, sta su sredstva za kontracepciju, da je libido normalan, to je meni seksualna edukacija jer ne mozes sprijeciti "djecu" da imaju seks ali barem ih mozes edukovati da se zastite
- dr.Gonzo
#153 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Dobro, zna se sta ne spada u granice nekog drustveno-prihvatljivog ponasanja. Niko normalan nece uci u slasticarnu i poceti da fata curu za sise, ili da joj zavlaci ruku pod suknju. Ne sjecam se da sam to ikad vidio. Doduse, nije da bas idem po slasticarnama, al eto
Meni se jednom desilo da me "opomenu" u jednom malom lokalu na carsiji, konobar kad je donosio pice dostavio i malu ceduljicu sa nekom molbom da se uzdrzimo. Ne sjecam se vise ni sta sam radio, garant nista specijalno, poljubac ili tako nesto. Vjerovatno su vlasnici bili vjernici, ali obzirom da je cijela opomena bila umjerena i kulturna, odlucili smo se da postujemo pravila kuce. Ali da je sve bilo izvedeno na malo drugaciji nacin, vjerovatno bi odmah otisli.
OK mi je kada postoje pravila ponasanja u odredjenom objektu. Samo sto je malo bezveze kad ti ih namece neki nekulturni i nepismeni krkan
Meni se jednom desilo da me "opomenu" u jednom malom lokalu na carsiji, konobar kad je donosio pice dostavio i malu ceduljicu sa nekom molbom da se uzdrzimo. Ne sjecam se vise ni sta sam radio, garant nista specijalno, poljubac ili tako nesto. Vjerovatno su vlasnici bili vjernici, ali obzirom da je cijela opomena bila umjerena i kulturna, odlucili smo se da postujemo pravila kuce. Ali da je sve bilo izvedeno na malo drugaciji nacin, vjerovatno bi odmah otisli.
OK mi je kada postoje pravila ponasanja u odredjenom objektu. Samo sto je malo bezveze kad ti ih namece neki nekulturni i nepismeni krkan
- PticaTrkachica
#154 Re: kako se suzdržati ..fakat..
zašto imam osjećaj da bi uslijedio val protesta zabrinutih roditelja protiv nemorala koje se širi po osnovnim školama, pa pobogu, nastavnica je donijela kondom na čas i spominje onu riječ na bačinaje!BlooQ. wrote:da opis muskih spolnih organa, zenskih, menstruacija...ne sjecam se da smo imali opis spolnog odnosa, u detalje sta se desavapiupiu wrote:Kad su ga ukinuli? Mi smo ga imali kao dio biologije?BlooQ. wrote:
zezam se
informacije da mozes ostati trudna iako ti je prvi put, kako se stavlja kondom, sta su sredstva za kontracepciju, da je libido normalan, to je meni seksualna edukacija jer ne mozes sprijeciti "djecu" da imaju seks ali barem ih mozes edukovati da se zastite
- BlooQ.
#155 Re: kako se suzdržati ..fakat..
dr.Gonzo wrote:Dobro, zna se sta ne spada u granice nekog drustveno-prihvatljivog ponasanja. Niko normalan nece uci u slasticarnu i poceti da fata curu za sise, ili da joj zavlaci ruku pod suknju. Ne sjecam se da sam to ikad vidio. Doduse, nije da bas idem po slasticarnama, al eto![]()
ma nije smao u pitanju slasticarna..sta je sa pubovima i klubovima?
- BlooQ.
#156 Re: kako se suzdržati ..fakat..
PticaTrkachica wrote:zašto imam osjećaj da bi uslijedio val protesta zabrinutih roditelja protiv nemorala koje se širi po osnovnim školama, pa pobogu, nastavnica je donijela kondom na čas i spominje onu riječ na bačinaje!BlooQ. wrote:da opis muskih spolnih organa, zenskih, menstruacija...ne sjecam se da smo imali opis spolnog odnosa, u detalje sta se desavaBlooQ. wrote:
zezam se
Seksualna edukacija je normalan predmet, i potreban u danasnje vrijeme
i bilo je protesta roditelja, i ucitelja i direktora tak da ga sad nemamo
ali djeca sazrijevaju rano danas i meni licno nije cilj da zagovaram da stupaju ranije u seksualne odnose vec da ih edukujem da ne budu trudne 13-godisnjakinje i 21 godisnjaci koji misle da mu cura ne moze ostati trudna prvi put i da pojma nema o spolnim bolestima
-
*mima*
#157 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Draga saveta............poljubila sam se sa momkom...jesam li trudna?
- BlooQ.
#158 Re: kako se suzdržati ..fakat..
mima wrote:Draga saveta............poljubila sam se sa momkom...jesam li trudna?
ne al vjerovatno imaš gonoreju u grlu
- JThomas
#159 Re: kako se suzdržati ..fakat..
hajde ti objasni čuvarima morala da je normalan i potreban...ovih dana se anatemiše i za manje...
-
*mima*
#160 Re: kako se suzdržati ..fakat..
O cem se ovdje u stvari pise? O poljupcu nekih medenjaka ili o zavlacenju ruku nekog tinejdjera u gacice njegove djevojke na javnom mjestu?
- piupiu
#161 Re: kako se suzdržati ..fakat..
BlooQ. wrote:mima wrote:Draga saveta............poljubila sam se sa momkom...jesam li trudna?
ne al vjerovatno imaš gonoreju u grlujedi više bijelog luka
- PticaTrkachica
#162 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Naumpadoše mi OK i 'teen (i sl. magazinčići) te pitanja pubertetlija o sexu i fatačiniBlooQ. wrote: Seksualna edukacija je normalan predmet, i potreban u danasnje vrijeme
i bilo je protesta roditelja, i ucitelja i direktora tak da ga sad nemamo
ali djeca sazrijevaju rano danas i meni licno nije cilj da zagovaram da stupaju ranije u seksualne odnose vec da ih edukujem da ne budu trudne 13-godisnjakinje i 21 godisnjaci koji misle da mu cura ne moze ostati trudna prvi put i da pojma nema o spolnim bolestima
On topic: Prvo su odveli jebače...
- BlooQ.
#163 Re: kako se suzdržati ..fakat..
mima wrote:O cem se ovdje u stvari pise? O poljupcu nekih medenjaka ili o zavlacenju ruku nekog tinejdjera u gacice njegove djevojke na javnom mjestu?
da izgleda vise nema ni grljenja i poljubaca u obraz na nekim mjestima...a ovo drugo je degutantno dacu im ja sobu
- BlooQ.
#165 Re: kako se suzdržati ..fakat..
mima wrote:Kome smetaju male slatke njeznosti i pusice?
starijim ljudima, tradicionalistima, fundamentalistima, seksualno opterećenim, zagorjelim (ne gledaj u mene)....
-
radiostar
#166 Re: kako se suzdržati ..fakat..
BlooQ. wrote:mima wrote:O cem se ovdje u stvari pise? O poljupcu nekih medenjaka ili o zavlacenju ruku nekog tinejdjera u gacice njegove djevojke na javnom mjestu?
da izgleda vise nema ni grljenja i poljubaca u obraz na nekim mjestima...a ovo drugo je degutantno dacu im ja sobu
kad ima slobodan termin u sobi?
-
*mima*
#167 Re: kako se suzdržati ..fakat..
BlooQ. wrote:mima wrote:Kome smetaju male slatke njeznosti i pusice?
starijim ljudima, tradicionalistima, fundamentalistima, seksualno opterećenim, zagorjelim (ne gledaj u mene)....
Ja sam stariji ljud pa mi ne smeta.
- cici-mici
#168 Re: kako se suzdržati ..fakat..
ma sarajevo je metropola, nema dalje..
ovo mi sve lici na onaj vic o zmaju - koji je zivio iza 7 brda, 7 dolina, 7 polja, 7 mora i kaze zmaj 'pa covjece, gdje ja zivim
'
ovo mi sve lici na onaj vic o zmaju - koji je zivio iza 7 brda, 7 dolina, 7 polja, 7 mora i kaze zmaj 'pa covjece, gdje ja zivim
- BlooQ.
#169 Re: kako se suzdržati ..fakat..
radiostar wrote:BlooQ. wrote:mima wrote:O cem se ovdje u stvari pise? O poljupcu nekih medenjaka ili o zavlacenju ruku nekog tinejdjera u gacice njegove djevojke na javnom mjestu?
nakon sto od fine starije tete odslusas predavanje o vaznosti zastite i generalno o seksu
-
Njanjo
#170 Re: kako se suzdržati ..fakat..
sinoc ja otisao na trcanje u vilsonovo i prolaze nake 2 ciganke izmedju 15 i 17 god i govori jedna drugoj "nisam spavala sa onim pederom dva mjeseca a trudna sam" ...zamalo da umrem tad sto od smjeha sto od nedostatka kondicije
...nidje veze sa temom ali eto..
btw onaj dio vlisa sto je u mraku i dalje je u mraku, neko je rekao da nije vise, pa eto da znate mladi parovi gdje se mozete fatati do mile volje a da vas ne "ODSTRANE"
btw onaj dio vlisa sto je u mraku i dalje je u mraku, neko je rekao da nije vise, pa eto da znate mladi parovi gdje se mozete fatati do mile volje a da vas ne "ODSTRANE"
- BlooQ.
#171 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Njanjo wrote:sinoc ja otisao na trcanje u vilsonovo i prolaze nake 2 ciganke izmedju 15 i 17 god i govori jedna drugoj "nisam spavala sa onim pederom dva mjeseca a trudna sam" ...zamalo da umrem tad sto od smjeha sto od nedostatka kondicije...nidje veze sa temom ali eto..
joj veceras kad bude prebukirano
-
Njanjo
#172 Re: kako se suzdržati ..fakat..
samo treba uranit, juce je bilo ljudi ko da je Halid pjev'o 
-
Njanjo
#174 Re: kako se suzdržati ..fakat..
svi kod mime, friska posteljina!!!!
-
radiostar
#175 Re: kako se suzdržati ..fakat..
starije tete? starije od koga?BlooQ. wrote:radiostar wrote:
nakon sto od fine starije tete odslusas predavanje o vaznosti zastite i generalno o seksu