Sarajevo kojeg više nema

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sistem

#151 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sistem »

sjeca li se neko stare sloge, kad je cicak drzao rok veceri za skolarce - od 7 do 9 i mrs kuci pisat & spavat :D
piupiu

#152 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by piupiu »

sistem wrote:sjeca li se neko stare sloge, kad je cicak drzao rok veceri za skolarce - od 7 do 9 i mrs kuci pisat & spavat :D
Oooo-o-o-ooo-o! :D
tamara*

#153 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by tamara* »

vratnik wrote:
Lesli Eldridž wrote:
vratnik wrote:Bio Eso, konobar u "posti" koji je ako narucis caj donosio stock i aspirin uz rijeci: Pa kazes da si bolestan. Bila je Resina "mjesna zajednica", kao i olimpijski muzej. U alo alo su vazda sjedili sminkeri, preteca ovih u ferhadiji.. Cijede toplu cokoladu preko svih stadija, topla, kakao, sladoled...
(joj, pa ovdje pravo starih ima :shock: )
Alo, alo je pred rat bio aktuelan, tamo negdje 88/89.
(Ama ne govorim o alo-alo, vec o ovome sto bernard-prince napisa).
Jos samo da neko kaze da se sjeca igranki u fisu, i odoh zapalit' licnu...
E to bi već bilo previše :D Ne sjećam se.
tamara*

#154 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by tamara* »

piupiu wrote:
sistem wrote:sjeca li se neko stare sloge, kad je cicak drzao rok veceri za skolarce - od 7 do 9 i mrs kuci pisat & spavat :D
Oooo-o-o-ooo-o! :D
Monika hvata me panika :)
Ako se misli na taj period, 80-te...
tamara*

#155 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by tamara* »

Tri šarana.

Tema za raju iz Sarajeva. Ko ne skače nije Sarajlija :)
tamara*

#156 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by tamara* »

Jel neko izlazio u Novi koncept?
Negdje bješe u Dobrovoljačkoj, a unutra kućni ambijent, kauči i namještaj...
A Kod Naila nisam nešto gotivila...tjeskoba...
sistem

#157 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sistem »

piupiu wrote:
vratnik wrote:
suspect_zero wrote:I bila ona emisija ''budilica probudilica'' na radiju (valjda se tako zvala) ujutro oko 07:15............ono, vakat je za ustajanje i spremanje za školu :)
a djerdan i omladinski program?
... i Primus i Dobre vibracije i Liga mladih lingvista! :D
i neka emisija na 202 - jani jadovi // rani radovi
suspect_zero

#158 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

Sjeća li se neko diskoteke ''Olimpik'' na Hridu, gdje je prije bila MZ a sada ''Park prinčeva''?
sistem

#159 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sistem »

tamara* wrote:Jel neko izlazio u Novi koncept?
A Kod Naila nisam nešto gotivila...tjeskoba...
cini mi se da je kod sare u rs-u bio prvi put stavljen taj kucni namjestaj - jedna soba kao avlija, druga kao kuhinja, treca je 'primaca', sve puno starih svakodnevnih predmeta, fotografija. sam koncept i nije bio nesto, ali je atmosfera znala biti prijatna. a boga mi i ustipci :-)
a boemi :-) kod gaje vojvode? to su i sad boemi, ali neka druga atmosfera. neka je vala, ona nije bila cemu.
iznobed

#160 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by iznobed »

Za malo starije: Nekada, čak i prije robne kuće UNIMA bila je ljetna bašta "Istra" a iza nje legenda tog vremena - Marinkova bara. Na drugoj strani Radićeve je bio jedan vinski podrum sa najjeftinijom pivom u gradu. A sa druge strane Marinkove bare bilo je kino "Dubrovnik" I i II verzija. Tri četvrtine pijanaca grada Sarajeva tog vremena, apsolvirali su svoja znanja, od prvih cugova do delirium tremensa na tom malom komadiću ledine. Tada se s djevojkama, generalno, išlo na Vilsonovo šetalište ( neka od sjećanja se, danas, mogu obnoviti na http://www.vilsonovo.net), gdje je uvijek bila opcija da popiješ nešto batina od neke druge raje, ako si se uhvatio "njihovih" cura.
konrad

#161 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by konrad »

Kupalo wrote:
konrad wrote:
Kupalo wrote:Na Mašinstvu
Ja sam bio na masinstvu i nisam nikad iso u taj Ziroskop navece, jer to gotovo da nije ni postojalo kao mjesto za izlazak.
Obicni studentski bife, a masinstvo jos puno seljaka bilo, samo bila gora poljoprivreda.
Onda se nisi družio sa mojom ekipom, mi smo zlaji klepili ključeve i dernečili bez problema navečer, a piva je bila jeftinija nego u Stelex-u.Na kojoj si bio liniji?
Bio sam druga linija, a i nisam se nesto druzio posebno sa rajom sa faksa. :D
U stvari ovako je bilo. Na prvoj godini sam imo bas dobru raju i druzili smo se dosta, izlazili i tako to.
Onda ja prodjem u drugu, a dosta te raje padne. Onda ja padnem drugu i neki prodju dalje i tako se to razvodnilo i oteglo po raznim godinama :D
Bio je to nekada jako tezak fakultet, ne znam sad ?
Sjecam se jedan zadatak iz Dolecekove zbrike iz Dinamike, teorija trenja, pa koliko ce da leti skijas sa skijaske skakaonice :-)
Ono rezultat u opstim brojevima, neka kobasica, nema sanse da je iko mogo to da dobije :D
A Dinamika bila bas interesantna, kao i Mehanika fluida, ali jebiga odoh ja od teme, sorry...
tamara* wrote:Jel neko izlazio u Novi koncept?
Takav je bio Filmski klub u Strosmajerovoj, napravili kafanu u nekom stanu, udjes u haustor pa na prvom ili drugom spratu, ko ce se vise sjetit.
U stvari nista narocito, samo bombasticno ime. :D
bushido

#162 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by bushido »

Niko Trasu da spomene,pa kafic Pike,Arkada(iznad Nave),Borg (pored druge gimnazije),Slavuj :D ,helem ostarilo se dobro,vecina posjetilaca na ovoj temi blizu petobanke :D .
sistem

#163 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sistem »

bushido wrote:Niko Trasu da spomene,pa kafic Pike,Arkada(iznad Nave),Borg (pored druge gimnazije),Slavuj :D ,helem ostarilo se dobro,vecina posjetilaca na ovoj temi blizu petobanke :D .
slavuj, djerdan, kaktus ... 8-)
suspect_zero

#164 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

bushido wrote:Niko Trasu da spomene,pa kafic Pike,Arkada(iznad Nave),Borg (pored druge gimnazije),Slavuj :D ,helem ostarilo se dobro,vecina posjetilaca na ovoj temi blizu petobanke :D .

Uh sad ti pretjera, kakve ba petobanke :shock: :evil: ..............ovo su ti najbolje godine :thumbup: :mrgreen:
Kupalo

#165 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

Konrad jarane ti si prvi na forumu čiji jezik razumijem:) Lijepa dobra stara vremena, crtanje do besvjest, a onda je počeo rat......
Kupalo

#166 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

Trasa još uvijek na neki način postoji, a uz to dođe ko Boško Buha
bushido

#167 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by bushido »

suspect_zero wrote:

Uh sad ti pretjera, kakve ba petobanke :shock: :evil: ..............ovo su ti najbolje godine :thumbup: :mrgreen:

Nisam puno pretjerao,(ovaj Vratnik mi je suhveli) sad ces vidjeti kad se pocnu sjecati tramvaja sa konjskom vucom :lol: :lol: :lol:
Last edited by bushido on 08/06/2009 19:06, edited 1 time in total.
Bistra_boza

#168 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bistra_boza »

bushido wrote:
suspect_zero wrote:

Nisam puno pretrao,(ovaj Vratnik mi je suhveli) sad ces vidjeti kad se pocnu sjecati tramvaja sa konjskom vucom :lol: :lol: :lol:
  • :? :? :? :? :?
VES,rublje.......prljavo..........
vratnik

#169 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

bushido wrote:
suspect_zero wrote:

Nisam puno pretrao,(ovaj Vratnik mi je suhveli) sad ces vidjeti kad se pocnu sjecati tramvaja sa konjskom vucom :lol: :lol: :lol:
ma ja sam na ovoj temi maksum pravi.. Ja se jedva pice iz monda sjecam. Tamo me stariji vodili..
Kupalo

#170 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

A šta je s a Zvonom, kad već spomenusmo Trasu?
Bernard_Prince

#171 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bernard_Prince »

Zvono mi je bilo dosadnoooo, lafo ljubitelji jazz-a, pored estrada gdje se eksponirao jos dosadniji i ljigaviji Bregovic (jebiga™, od kada sam postao ja, bio sam na Page-u i Fripp-u). Onda cijela ekipa iz Parkuse (Narca, Tifa, Veso, pokojni Zeljo) koja nije dobacila dalje od Whitesnake-a i Deep Purple-a. Sejfo, sef Parkuse, koji je davne 1975 zakljucavao vrata, tolika je navala bila da se sjedne unutra.
sistem

#172 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sistem »

Bernard_Prince wrote:Zvono mi je bilo dosadnoooo, lafo ljubitelji jazz-a, pored estrada gdje se eksponirao jos dosadniji i ljigaviji Bregovic (jebiga™, od kada sam postao ja, bio sam na Page-u i Fripp-u). Onda cijela ekipa iz Parkuse (Narca, Tifa, Veso, pokojni Zeljo) koja nije dobacila dalje od Whitesnake-a i Deep Purple-a. Sejfo, sef Parkuse, koji je davne 1975 zakljucavao vrata, tolika je navala bila da se sjedne unutra.
kad spomenu parkusu, sjetih se huseina vladovica - zna li ko sta je s njim?
konrad

#173 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by konrad »

Kupalo wrote:Konrad jarane ti si prvi na forumu čiji jezik razumijem:) Lijepa dobra stara vremena, crtanje do besvjest, a onda je počeo rat......
Chat on

Ovako sto se tice crtanja, papir Sheller, njemacki, a znas kad Svabo nesto napravi :D ako pogrijesis mogo si da brises tus, tj radiras kako se to strucno kaze sa ziletom, ako imas neki bez veze papir onda se podere...
Rapidografi Rotring (najbolji) ili Stedler, isto dobri, ali Rotring prva liga, isto gumice od ova dva renomirana proizvodjaca,
cini mi se da su bili neki domaci rapidografi, mozda TOZ, ali to za ne daj Boze samo.
Slijedece, tabla za crtanje, sjedis na kauci, tabla u krilu, gledas tv i crtkas pomalo, uzivancija :D
Poslije dodje AutoCad i to sve sjebe, sav taj silni trud :evil:

Chat off

Nije se moglo stic na sva ta mjesta. Npr Steleks, nikad u zivotu nisam bio :sad: obiso sam Zub, Kuk, Lav (Veterina) al Steleks nikad. Nekako mi nije bio na ruku sto bi se reklo, a i nisam bio ljubitelj tih mjesta napravljenih najvise za raju sa nekog faksa.
Ipak Disko na Hridu, propustih i takvu jednu atrakciju :D

Pozorisna i Posta, dva bircuza, a bila mjesta IN, jebiga lokacija. Dva Ribara isto nisam nikad bio, nevjerovatno, to mi se cinilo kao neki ozbiljan restoran,
konto nije to za mene, sta cu ulazit :roll:
Lijepo mjesto je bilo Kolegijum Artistikum, Pub u Skenderiji i nikad nisam bio na Robnoj Kuci, sad mi i to zao, kad je vise nema.
Mogo sam vala jednom svratit i popit pice.

Sto se tice Zvona, i meni je bilo tu dosadno, navratio 2-3 puta, neka glupa atmosfera i razgulio. Dosta da vidim one umjetnicke bradice sa i bez bez brkova.
Bernard_Prince

#174 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bernard_Prince »

Husein Vladovic...meni se cini da sam ga vidio da vozi taxi. Znam da je imao velikih problema sa alkoholom, nadam se da se izvukao.
Kupalo

#175 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

Pošta, Oloman......šta je sa Bosnom?
Post Reply