Čudaci na sarajevskim ulicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BlooQ.

#151 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BlooQ. »

negativ wrote:
tamara* wrote:Duško Mandić. Ne znam gdje je sada...

Vidio ga ja prije dva dana kod katedrale, naravno u Elvisovom odijelu, samo star pravo...
A sjeća li se ko Dragana Rokera, umro poslije rata, nije bilo koncerta bez njega nekad, a u kaktusu visio?

Ah bože on, pjevali smo zajedno na mom rođendanu u Gongu :D Beatles pjesme divan čiko
dr.Gonzo

#152 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by dr.Gonzo »

Haug je bio jedan od prvih hašišara i hipika u ovom gradu, sav se furao na Indiju. Bio mi je komšija i svako jutro je na svom balkonu plesao uz neku indijsku muziku.
Ljudi su ga viđali po Indiji.
Inače je imao neobičan stil odijevanja. Često bi u ga u decembro mogli vidjeti u potkošulji i sa sunčanim naočalama.
Kad u julu upekne eto Hauga u debelom crnom kaputu, šal, rukavice i naravno ogromni kišobran, otvoren iznad njegove glave na plus 35 celzijusa.
Jao njega se i ja sjecam. Sto znaci da smo bili komsije :D

Kako se zove onaj sto bude oko Druge gimnazije, sa kolicima, naptpisima i barem jednim psom?
BlooQ.

#153 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BlooQ. »

I ona teta što hoda po rgadu, priča sama sa sobom i dotiče zidove i čoškove :D
be highirly

#154 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by be highirly »

BajrinNajmladji wrote:
be highirly wrote:sjeca li se neko onog profi voajera sto je ordiniro u velikoj aleji....joj, krenes sa curom da razmjenis fluide i samo ga skuzis nedaleko iza kakvog grma kako pilji :D
Ako je to Nešo (Bucmast, proćelav, pognut, radnički kačket), Nešo je umro prošle godine.
Tokom rata bio u opkoljenom dijelu grada, valjda, kod sestre.
po opisu vrlo moguce, mi smo ga zvali smijesko, uvijek se smijuljio narocito dok je bio u extazi 'promatranja'
tatjanamster

#155 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tatjanamster »

Ja se sjećam one sa koferima, stalno neki kofer, tegli, tegli i guraj narod :-)
Sjećam se i onog 'brojača koraka' :lol:
A zna li neko onu staru gospođu što je u najvećim vrućinama u ruskoj tradicionalnoj odjeći? :shock:
Ide kroz Ferhadiju i kao sve normalno, pjevuši kakaljinku, crne oči i druge :-)
Ima na glavi ispletenu pletenicu kao ona Timošenko :lol:
I ima još jedna djevojka, napucana do bola, što bi rekli 'beton', visoka, zgodna, iskvarcana, kosu u ponytail veže i uvijek je na potpeticama 13 - 15 cm :shock: i u mrkvica hlačama ili skroz kratkoj suknji i kožnoj jaknici, sa kilogramom šminke na licu usred bijela dana, ali sve bi to bilo ok
da ona sa još par cura ne prolazi kroz grad i koji god je čovjek pogleda, ona mu kaže 'Ne gledaj me, ako me nemaš namjeru ženit' :lol: :lol: :lol:

BTW Ja pod čudacima smatram i Nadu Đurevsku, vazda se nekim kesama kroz grad, kad izbije isto one stare ciganke sa stotinjak cekera :lol:
Poštovanje na njene godine i rad, ali stvarno kad je sretnem - lakše je preskočiti nego zaobići :-)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#156 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Pera Trta »

tatjanamster wrote: I ima još jedna djevojka, napucana do bola, što bi rekli 'beton', visoka, zgodna, iskvarcana, kosu u ponytail veže i uvijek je na potpeticama 13 - 15 cm :shock: i u mrkvica hlačama ili skroz kratkoj suknji i kožnoj jaknici, sa kilogramom šminke na licu usred bijela dana, ali sve bi to bilo ok
da ona sa još par cura ne prolazi kroz grad i koji god je čovjek pogleda, ona mu kaže 'Ne gledaj me, ako me nemaš namjeru ženit' :lol: :lol: :lol:
Pa ta i nije toliko luda :-D . Isplatilo bi se sresti je :D
terra_incognita

#157 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by terra_incognita »

Pera Trta wrote:
tatjanamster wrote: I ima još jedna djevojka, napucana do bola, što bi rekli 'beton', visoka, zgodna, iskvarcana, kosu u ponytail veže i uvijek je na potpeticama 13 - 15 cm :shock: i u mrkvica hlačama ili skroz kratkoj suknji i kožnoj jaknici, sa kilogramom šminke na licu usred bijela dana, ali sve bi to bilo ok
Ali ne i gledati :D
Vidi joj zahtjeva :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#158 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Pera Trta »

terra_incognita wrote: Ali ne i gledati :D
Ma možda bi joj kasnije opale ambicije...pa se zadovoljila i nečim skromnijim :D
shambho

#159 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by shambho »

I ima još jedna djevojka, napucana do bola, što bi rekli 'beton', visoka, zgodna, iskvarcana, kosu u ponytail veže i uvijek je na potpeticama 13 - 15 cm :shock: i u mrkvica hlačama ili skroz kratkoj suknji i kožnoj jaknici, sa kilogramom šminke na licu usred bijela dana, ali sve bi to bilo ok

I ja to nesto kontam.. :-D
Otkad nisam zensko sa "ponytailom" vidjela.. :-)

A te razne cudne tete nisu toliko cudne samo se cudno oblace... :-D
tendertech

#160 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tendertech »

BlooQ. wrote:
negativ wrote:
tamara* wrote:Duško Mandić. Ne znam gdje je sada...

Vidio ga ja prije dva dana kod katedrale, naravno u Elvisovom odijelu, samo star pravo...
A sjeća li se ko Dragana Rokera, umro poslije rata, nije bilo koncerta bez njega nekad, a u kaktusu visio?

Ah bože on, pjevali smo zajedno na mom rođendanu u Gongu :D Beatles pjesme divan čiko
imam nekoliko sati njegovih nastupa, mislim da je bila 1999... još uvijek mi nekad naumpadne "kako kaze moj prijatelj Litl Ričard" :D
BlooQ.

#161 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BlooQ. »

a onaj mali kepec što se vrti kod katedrale? glumac :D
terra_incognita

#162 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

BlooQ. wrote:a onaj mali kepec što se vrti kod katedrale? glumac :D
Chiro ?
BlooQ.

#163 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BlooQ. »

terra_incognita wrote:
Chiro ?

da on :D zaboravim mu ime uvijek..a nije me jednom upeglo :D
terra_incognita

#164 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

BlooQ. wrote:
terra_incognita wrote:
Chiro ?

da on :D zaboravim mu ime uvijek..a nije me jednom upeglo :D
U Coloseumu dan-noc, tako da bi to kod Katedrale mogao biti njegov hologram :D
tamara*

#165 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tamara* »

I onaj mali buco što je prodavao ruže po kafanama. Dijete a uvijek u odijelu i leptir mašni :)
On nije bio toliko "čudan", ali eto, bio je drugačiji...
Mr Hiccup

#166 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Mr Hiccup »

a plava gospodja sto lici na slavicu delibasic vazda utegnuta? :D
tatjanamster

#167 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tatjanamster »

Pera Trta wrote:
terra_incognita wrote: Ali ne i gledati :D
Ma možda bi joj kasnije opale ambicije...pa se zadovoljila i nečim skromnijim :D
:lol: :lol: :lol:
Čisto sumnjam :lol: :lol: :lol:
Danas sam oko 11 opet u Ferhadiji vidjela onog što je slijedio rednike kablovske
obukao majicu kratkih rukava, a dolje neke široke bokserice :lol: :lol: :lol:
I prolazi on, ja pogledah krajičkom oka u njega,
on nabaci osmjeh :lol: :lol: :lol: Kako divna dva prednja centralna sjekutića ima :lol:
A tek tijelo......uhh.....bože me sačuvaj.... :cry:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#168 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by PipiDugaDevetka »

tamara* wrote:I onaj mali buco što je prodavao ruže po kafanama. Dijete a uvijek u odijelu i leptir mašni :)
On nije bio toliko "čudan", ali eto, bio je drugačiji...
Još radi, ali sada je to odrastao čovjek i sve isto, odijelo, leptir/kravata, ruže,...Ja se sjetih prošlosti i dozvah ga išaretom, ....Žensko društvo (x1) prijatno iznenadjeno ružom od 5 KM, kad, ja tamo, da progovorim sa njim, a ono, medjutim, on ima slušni aparat, pa komunikacija otežana,...Nema veze,
ja za trenutak pomislio da je 1981. godina. :D :-) :( :D :-D
bach

#169 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by bach »

Evo jednog od najopasnijih likova koji hoda ovim gradom. Čovjek na duši ima dva pokušaja ubistva, a hoda slobodno, država se nije sjetila napraviti ludnicu.

Image
Traži pet miliona dolara "jer je otkrio Karadžića"
Kaže da je to učinio pomoću posebnih moći kojima je nagrađen, te da u kratkom roku može locirati i Ratka Mladića...
30.06.2009. 09:55

Mevludin Gurdić iz Ilijaša kod Sarajeva započeo je jučer štrajk glađu ispred Ureda visokog predstavnika u Sarajevu, tražeći da mu isplate nagradu od pet miliona dolara. On, naime, tvrdi da je "otkrio lažni identitet Radovana Karadžića i doveo do njegovog hapšenja".

Kaže da je to učinio pomoću posebnih moći kojima je nagrađen, te da u kratkom roku može locirati i Ratka Mladića.

Iz OHR-a nisu željeli komentirati ove tvrdnje i sam štrajk, već su samo kazali da oni ne isplaćuju ovakve nagrade i da nisu prava adresa za ovaj vid protesta. U MUP-u Kantona Sarajevo nisu bili upoznati s ovim slučajem.

Autor: G. M.
Zaobilaziti u najširem mogućem luku.
terra_incognita

#170 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Ja ne mogu vidjeti ovu sliku sto si stavio :sad: a zivo me interesuje kako izgleda lik
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#171 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Šeherzada »

Elvisa sam i ja vidjela neko vece
DZONPI

#172 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by DZONPI »

Au sad se sjeti Pase iz Svrakina.Taj je kralj bio.Vozio vazda ko fol auta,bibice,lafo gleda na sat.Legenda.Zna li iko sta je sa njim.
tatjanamster

#173 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tatjanamster »

terra_incognita wrote:Ja ne mogu vidjeti ovu sliku sto si stavio :sad: a zivo me interesuje kako izgleda lik
ni ja ne vidim :o

EDIT: Evo

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/moza ... -karadzica
ja.neron

#174 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ja.neron »

DZONPI wrote:Au sad se sjeti Pase iz Svrakina.Taj je kralj bio.Vozio vazda ko fol auta,bibice,lafo gleda na sat.Legenda.Zna li iko sta je sa njim.
Paša živi još uvijek u A-fazi može se ponekad viditi kod taxi štanda pred opštinom Novi Grad, a Ratko(Švrakino) ostao isti ponekad nosi štikle od svoje stare...nije se haman ništa promijenilo sa njima dvojicom i ako se sječaš Rašida isto iz Švrakina njega su strpali u Jagomir prije 3 godine.
kikivandersaar

#175 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by kikivandersaar »

Ja se sjecam, kao kroz maglu, slobodana... Kako rece neko, jeste, zvali ga u mahali slobadane bobo, a vazda se derao milicijaaaaaaaa :D... *ebo, znao sve coek...

Ima ona teta luda, sto psuje i bogara stalno, svima, ne zna jednu rijec spojiti a da ne nema psovke :D

Onaj lik u kolicima, onako hladna faca, pedala nazad sa kolicima...

Naravno trkaca nuriju svi znaju. Vani minusi pucaju a brat u sorcu, pehar u ruci i limun ustima... kaska lagano

Onaj sto olovke tusi, cini mi se rega normala, zaradjuje za zivot...

Sjecam se i tog lika sa ruzama, onako kao dingospo izgledao, valjda je rega :D

Onaj lik, valjda je to kapetan ili pukovnik, lik u kapici stalno neto pisucka, kazu da je bio na koncertu beatlesa :D, onako malo zarastao, mrsav visok, nisam ga cuo da je rijeci prozborio...

Onaj onaj malac, mrsav kao soha, nema zuba, stalno se krece oko prolaza ispid vjecne (ono gdje bio amadeus i sl.), mirnica... njega mi bas zao :(

Toliko se ja sjecam...
Post Reply