Hajmo malo o religijama..

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
beautyfool

#151 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by beautyfool »

ljubav_aha wrote:
beautyfool wrote:
ljubav_aha wrote:jednom sam vec napisala,po pravilu,musliman ne bi smio uopste otici na plazu :mrgreen: a koliko ih ide ,a upravo slijede ostale propise :!:
A po kakvom pravilu to musliman ne bi smio uopste ici na plazu ? Jeli to u Kuranu stoji, de mi navedi ajet ??? :roll: :roll:
nasla sam i postavila sma na drugo temi pdf religija,sve u svemu,nije fino hodati medju golotinjom :mrgreen:
Ja prosle hefte bila na plazi, uzivala, kupala se a Boga mi oko mene nigdje golotinje nije bilo :D tako da ti taj argument bas nesto i nije validan :D
Najljepsa

#152 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

travar wrote:Ja čekam pilot izdanje knjige koju Najljepša namjerava izdati i koja bi trebala donijeti mir u svijetu a pri tom "razotkriti" sve nedostatke dosadašnjih Obajva i religija!
Nego, Najljepša, kad možemo očekivati prve stranice iste :D
Prve stranice ce da se pojave jako brzo ,ali cijela knjiga ce biti zavrsena za kojih 20-tak godina..znas kako je ..ne pisem ja to iz glave,,,vec mi se dojavljuje:)
travar

#153 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by travar »

beautyfool wrote:
Ja prosle hefte bila na plazi, uzivala, kupala se a Boga mi oko mene nigdje golotinje nije bilo :D tako da ti taj argument bas nesto i nije validan :D
Bazeni na puhanje u avliji se ne pikaju :D
black

#154 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by black »

Najljepsa wrote:
travar wrote:Ja čekam pilot izdanje knjige koju Najljepša namjerava izdati i koja bi trebala donijeti mir u svijetu a pri tom "razotkriti" sve nedostatke dosadašnjih Obajva i religija!
Prve stranice ce da se pojave jako brzo ,ali cijela knjiga ce biti zavrsena za kojih 20-tak godina..znas kako je ..ne pisem ja to iz glave,,,vec mi se dojavljuje:)
polako se otkrivash
beautyfool

#155 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by beautyfool »

travar wrote:
beautyfool wrote:
Boga mi nije bazen nego more, fino slano more 8) ima i plaza, cak i molovi pa mozes skakati, imaju suncobrani, lezaljke, kamenje, pjesak, palme, cak i u kaficu blizu plaze ima wireless internet free... ma ljepota :D :D
Updated

#156 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Updated »

Najljepsa wrote:Evo sta ja hocu..vjerujem u Boga, vjerujem u silu koja je nad nama i koja moze da nam pomogne, vjerujem i znam da je ta sila dobra itd..E sad logicno je da posegnem za svetim knjigama da naucim nesto vise o toj sili ..medjutim te svete knjige nisu zadovoljile moju zelju da upoznam tu visu silu ..ili da joj se priblizim ,cak naprotiv.
Pitam se zato ,sta to drugi ljudi vide u tim knjigama..ili gdje se moze naci knjiga koja nas priblizava Bogu a ne odaljava od njega.
Kad priznas sama sebi da Bog zaista postoji, da u Njega vjerujes bez rezerve, sama ces raspoznat sta je ispravno. U svim knjigama mozes da trazis istinu, ili dio istine. Mozes da citas i Sai-babu. Ali se drzi tradicije kojoj pripadas, ili za koju se opredijelis.
travar

#157 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by travar »

beautyfool wrote:
travar wrote:
beautyfool wrote:
Boga mi nije bazen nego more, fino slano more 8) ima i plaza, cak i molovi pa mozes skakati, imaju suncobrani, lezaljke, kamenje, pjesak, palme, cak i u kaficu blizu plaze ima wireless internet free... ma ljepota :D :D
Ovo je ključno :D
ljubav_aha

#158 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

beautyfool wrote:
ljubav_aha wrote:nasla sam i postavila sma na drugo temi pdf religija,sve u svemu,nije fino hodati medju golotinjom :mrgreen:
a,jesi li imala hidzab dok si plivala u moru :mrgreen:

ovo nije provokacija,ali zena sa hidzab-om ne smije se otkriti na javnim mjestima :!:
BHF_Manijak

#159 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Najljepsa wrote:
BHF_Manijak wrote:@Dozer...sa svojom izjavom sto se nije pojavio neki drugi poslanik u zadnjih 2000-3000 godina sve si rekao!!vidm koliko poznajes ovo podrucje,vozdra!cujemo se kad malo stagod procitas.....usput,sto se islama i Kur`ana tice,samo jedno kratko pitanje a odgovor jos kraci,jes cuo za rijec HAFIZ?!

@Najljepsa,pazi tvojih izjava matere ti..."ja MISLIM da je to odnos slane vode i slatke"!!! :-) :-? nemoj ubuduce mislit majketi,nemoj eto molim te....zato sam ti i rekao,kojeg ba vraga pises o stvarima o kojima apsolutno nemas nikakve predstave?!cuj ona MISLI da se to odnosi na to,a u Kur`anu fino stoji pustili smo dva MORA da se dodiruju....

E sad se opet ovdje namece prevod ,da li bas pise mora ili vode i ...ko zna kako je prevedeno ili je poslanik pogresno zapamtio...a ovo dole sto si rekao da se zapisivalo tek kasnije a da se napamet ucilo ..ehe....koliko promjena i dodataka i informacija se tu izgubilo i promjenilo.

sto se otiska prstiju tice,ajet ide "A mi smo u stanju ponovo da otiske vsih prstiju stvorimo"....

a ko to moze da stvori ponovo otiske prstiju?
Curice,koliko je tebi godina?!kad procits fino Kur`an,onda ovdje dodjes i mi opet nastavimo pricati,jel moze?!znas o ovoj materiji koliko eskim i uzgoju krompira na majevici....wikipedija nije ni D od dovoljna!prevod...pa jel ti stvarno,ali zaista mislis da je neko uzeo rijecnik arapsko-bosanski,bosansko-arapski i dosao da prevee Kur`an?!daj ba nemoj biti smijesna,ucio sam arapski i rijec BAHR koja je spomenuo u ajtu do Dana Kijamtskog oznacavat ce more!!!Poslanim pogresno zapamtio?nemoj biti smijesna,informisi se o ljudima iz tog vremena pa onda pricaj,opet ti kazem,mlad si,nije wikipedija samo izvor znanja,knjigu u sake i citaj,mnogo propusta imas,mnogo kceri....
recimo podatak o memoriji tog vremena,da je Safija(ulema islamska)jednom rukom prekrivao jednu stranicu dok drugo cita,jer mu se u glavi mijesalo,odmah je pamtio,danas to moderno zovu fotografska memorija,il kad je Ibn Hanbel,prepricao u sudnici od rijeci do riejci govor 3 ljudi koji nisu bili Arapi....
sto se "promjene podatak" kako ti rece,tice....samo jedan podatak,i tebe pitam kao i Dozera,jesi li cula za rijec hafiz,znas li ko su ti ljudi,jesil ikada testirala jednog,njegovo znanje?!nisi?onda ne pricaj bezze...a jos jedan podatak,da je ne znam kad tacno ,povucen Kur`an iz stampe,nakon sto je SAMO JEDAN vokal izmijenjen u jednoj rijeci,dakle promjena je nemoguca,uzmi Kur`an iz 1500-te i 2009 i vidjet ces da su identicni,ama bas idneticni!! :wink:
arzuhal

#160 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by arzuhal »

black wrote:
Najljepsa wrote:
polako se otkrivash
Veliš, neće više bit najljepša :D
beautyfool

#161 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by beautyfool »

ljubav_aha wrote:
beautyfool wrote:
ljubav_aha wrote:nasla sam i postavila sma na drugo temi pdf religija,sve u svemu,nije fino hodati medju golotinjom :mrgreen:

ovo nije provokacija,ali zena sa hidzab-om ne smije se otkriti na javnim mjestima :!:
Draga moja ocito da nisi informisana o raznim izborima kupacih kostima koji se nude na trzistu, jedan tip tih kupacih kostima je namjenjen bas za one koji ne zele izlagati svoje tjelo stetnom zracenju sunca a Boga mi ni svim ostalim prisutnima na plazi, tako da mozes rahat plivati, ma ljepota, eto malo gooooglaj pa potrazi slike, da sad ne kacim slike na ovoj temi, jer nije tema o plazi :D
Najljepsa

#162 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

polako se otkrivash[/quote]

black ,o cemu ti to svega ti ?
BHF_Manijak

#163 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

ljubav_aha wrote:
beautyfool wrote:

Pa ko kaze da je inace i pokrivena?! :D ja koliko iz price znam,jok,jel de beautyfool?! ali nek si se ti bucnula koji put...tebala si malo i Najljepsu povest,da je malo zrak uhvati,plaho minesto bunca curica! :D
arzuhal

#164 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by arzuhal »

YO! Samo za moju braću i sestre hiphopere!

Najljepsa

#165 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

Kad vec volis da ispravljas ono sto napises, onda ispravi "odaljava" u udaljava, izvinjavam se svima, sto skrecem sa ovako
interesantne teme teme.[/quote]

Andrija , I love you:)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#166 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Latina »

Bitte_Halt_ja_ja wrote: a za temu: . A sto se tice pokrivene zene, tako ti je to. Zena je "postovana" i moras je "voljeti", kako se voli reci i da je "ravnopravna". Ali i dalje nema status ravnopravnog ljudskog bica, nego vise kucnog ljubimca.
Muskarac je taj koji smije bez marame hodati,
Muskarac je taj koji moze vise zena imati.
Muskarac je taj iz cijeg rebra je zena nastala.
Muskarac je glava porodice
muskarac muskarac muskarac itd itd itd...i onda napisu: "muskarac je taj koji mora paziti svoju zenu" kao eto sve je dobro ravnopravno nije zadrto ali i dalje je zena objekat

I onda se ima obraza reci da su ravnopravni. Umjesto "zena" mozes staviti i "kucni ljubimac"
Ono sto ti i mnogi nisu u stanju pojmiti je da vjernice ne ovise o muskarcima, nego o Dragom Bogu !

Muskarci i zene su stvoreni kompatibilni jedno drugom u psihofizickom smislu. Mi smo jedno drugom potrebni, mi jedno drugom mozemo uljepsati zivot ili ga jedno drugom upropastiti. Samim tim smo ravnopravni. Ko smatra drugacije, nema mnogo razuma u sebi.

p.s. Sto se tice pokrivanja/otkrivanja ; biras li knjigu po omotu ili sadrzaju ?
Najljepsa

#168 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

polako se otkrivash[/quote]

Veliš, neće više bit najljepša :D[/quote]

arzuhal e ovo je bilo nisko
arzuhal

#169 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by arzuhal »

Najljepsa wrote:polako se otkrivash
Veliš, neće više bit najljepša :D[/quote]

arzuhal e ovo je bilo nisko[/quote]

To nisko? Onda nisi ništa vidjela. Što reko dobri LSD: pratim šta pišeš, samo nastavi.
beautyfool

#170 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by beautyfool »

Najljepsa

#171 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

Vidim da su se mnogi nahorozili (otkad ovo ne cuh a napisano ja mislim nikad i ne vidjeh:) ovdje, cini mi se da mi je bolje da se malo odaljim ,pardon udaljim ,dok se ne smirite :)
Last edited by Najljepsa on 09/06/2009 23:46, edited 1 time in total.
travar

#172 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by travar »

Neka te s rajom :D
Nemoj izvaljivati gluposti, koje su mnogima uvreda, i sve će biti uredu!
beautyfool

#173 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by beautyfool »

Najljepsa wrote:Vidim da su se mnogi nahorozili (otkad ovo ne cuh a napisano ja mislim nikad i nevidjeh:) ovdje, cini mi se da mi je bolje da se malo odaljim ,pardon udaljim ,dok se ne smirite :)
Najljepsa eto dok se ti polahko budes udaljavala bar malo nesto korisno procitaj, za pocetak lahko stivo, lahko i razumljivo za usi svih slusalaca od Hfz Sulejman Bugarija, pogledaj temu o njemu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=475 a imas i njegovu web str pa mozes malo poslusati i sta on kaze :)
BHF_Manijak

#174 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

beautyfool wrote:
Najljepsa wrote:Vidim da su se mnogi nahorozili (otkad ovo ne cuh a napisano ja mislim nikad i nevidjeh:) ovdje, cini mi se da mi je bolje da se malo odaljim ,pardon udaljim ,dok se ne smirite :)
Najljepsa eto dok se ti polahko budes udaljavala bar malo nesto korisno procitaj, za pocetak lahko stivo, lahko i razumljivo za usi svih slusalaca od Hfz Sulejman Bugarija, pogledaj temu o njemu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=475 a imas i njegovu web str pa mozes malo poslusati i sta on kaze :)
Ma dzaba ti to postris moja ti....nece ti ona to ni otvorit,ona voli da prica na prazno,onako napamet,ne treba ona nista procitati,nego onako na osnovu svog misljenja zeli da tumaci neke stvari kojima su ljudi cijeli zivot posvetili izucavajuci ih... :zoka:

samo cu ponovit svoj post koji je ona preskocila:

Zato neka oni sastave govor sličan Kur’anu, ako istinu govore! (sura At-Tur, 34. ajet)

„A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome, načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i bozanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite. Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje.“ (sura Al-Baqara, 23. i 24. ajet)

Eto izazova Najljpesa,bujrum!! :wink:
Callahan44

#175 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Callahan44 »

ma vidi se odmah da si informirana i da misliš svojom glavom
razriješila si nas religijskih zabluda, hajmo na brzinu preći još politiku i društvo
pa da smo rahat prije godišnjih odmora

Najljepsa wrote:Chengaba, bravo, potpuno se slazem s tobom..kada sam citala neke isjecke iz svetih knjiga..u jednom od njih pise…da zene ne treba da dolaze u svetu gradjevinu za vrijeme menstruacije..kao navodno jer su neciste..ili tako nesto..Ali pravi razlog je vjerovatno sto u to doba nije bilo ulozaka I tampona (da prostite muski), pa je za zenama na klupama ostajao trag ..dok se nije neko sjetio da uvede to kao sveto pravilo.
Naravno kako se svijet mijenja (nastankom ulozaka I tampona), ovo pravilo bi moglo da se prekrizi ,jer je nepotrebno.
I ne samo to vec I mnoga druga pravila I zakoni iz svetih knjiga.
Post Reply