Kupalo wrote:
Zašto nije dovoljan zakon koji već postoji? Zašto praviti posebne dodatke za posebne vjerske skupine?
Trebamo li onda imati poseban zakon za svaku drugu skupinu, np. ako se izjašnjavaš kao katolik sudimo ti po vatikanskim zakonima, ako si homoseksualac po zakonu o homoseksualcima, ako si žena po posebnom zakonu za žene, pa potom po zanimanju, pa po prezimenu a onda ćemo doći do posebnog dodatka po imenu , a potom i po abecedi, np. poseban dodatak na ustav za one čije ime počinje na A?
Naravno da je dovoljan... zakon koji vec postoji ...
Ali recimo ... zasto dva muslimana nebi imali pravo da svoj spor rijese po serijatskom zakonu ako se obojica sloze?[/quote]
I sad mogu, mogu sve što se ne sukobljava sa ustavom. Np. mogu imati četiri žene, ali ne zvanično,državni zakon priznaje pravo samo jedne žene.[/quote]
Nije dovoljno samo želiti da imaš toliko žena...
Ni govora o prostituciji kralju moj...čak šta više.Mnogi bi da imaju i žene i ljubavnice, a to nije u redu ...
Ti možeš imati onoliko žena koliko imaš mogučnosti. Bez diskriminacije ...
I zvanično vjenčanje ali i ono po šerijatu je validno....nisu zakoni loši već ih se ljudi ne pridrzavaju na pozeljan način.Da ne kažem propisan ...
Mislim da se o ovim stvarima treba razgovarati na jednom drugom PDF-u....ovo je Politika a na taj način se religijska tematika premješta na područje politike.
Ali hajde, meni je jasna namjera postavljača teme...