Burger King u Sarajevu!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hepekcina

#151 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by hepekcina »

nedam ćevap ni za šta na svijetu! ako treba da ga branim i životom...evo odo kupit maskirnu uniformu u butiku
seln

#152 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by seln »

hepekcina wrote:nedam ćevap ni za šta na svijetu! ako treba da ga branim i životom...evo odo kupit maskirnu uniformu u butiku
Ne dam ni ja, ali ce i MD i Burger King doci kad-tad, doneseni na stitu od ljudi koji (zbog provincijskih kompleksa) vjeruju da su te jasle za prolete fancy.
Pa ce neki cevap-majstori propasti, kako i svuda u svijetu propadaju lokalci kad americki gazda ujase u grad, a neki ce ostati. Bas kako rece Gonzo, neka se mali cevabdzija sa svoja dva radnika i 15 metara kvadratnih radnje takmici sa globalnim konkurentima.
Onda ce, poslije godinu-dvije, kad i posljednji Bosanac koji to bude zelio proba MD i BK, drustvo po tom pogledu da se rasloji na one koji kazu da je to smece i one koji ga dizu u nebesa.
respo

#153 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by respo »

seln wrote:
hepekcina wrote:nedam ćevap ni za šta na svijetu! ako treba da ga branim i životom...evo odo kupit maskirnu uniformu u butiku
Ne dam ni ja, ali ce i MD i Burger King doci kad-tad, doneseni na stitu od ljudi koji (zbog provincijskih kompleksa) vjeruju da su te jasle za prolete fancy.
Pa ce neki cevap-majstori propasti, kako i svuda u svijetu propadaju lokalci kad americki gazda ujase u grad, a neki ce ostati. Bas kako rece Gonzo, neka se mali cevabdzija sa svoja dva radnika i 15 metara kvadratnih radnje takmici sa globalnim konkurentima.
Onda ce, poslije godinu-dvije, kad i posljednji Bosanac koji to bude zelio proba MD i BK, drustvo po tom pogledu da se rasloji na one koji kazu da je to smece i one koji ga dizu u nebesa.
ja znam gdje se MD dize u nebesa
u iraku :D
dr.Gonzo

#154 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by dr.Gonzo »

ako dodju ti giganti i stave da je hamburger 1KM ja cu za cevape u specijalu dati i 20KM ako treba
ili cu radije duplo skuplje paltiti hamburger kod trovaca nego njihovo smece jesti
a mislim da nas ima puno koji ovako razmisljamo, tako da sumnjam da ce nase cevabdzije i ostali trovaci propasti
Pa nemaju svi 20KM za cevape. Dosta ljudi i kupuju tu brzu hranu jer je jeftina...
seln

#155 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by seln »

dr.Gonzo wrote:
ako dodju ti giganti i stave da je hamburger 1KM ja cu za cevape u specijalu dati i 20KM ako treba
ili cu radije duplo skuplje paltiti hamburger kod trovaca nego njihovo smece jesti
a mislim da nas ima puno koji ovako razmisljamo, tako da sumnjam da ce nase cevabdzije i ostali trovaci propasti
Pa nemaju svi 20KM za cevape. Dosta ljudi i kupuju tu brzu hranu jer je jeftina...
Pa i nije bas. Ja za jedan meni placam 5-6 eura, aza iste pare se vec moze dobiti pica ili 2-3 kebaba kod Turcina.
Jeftini su obicni hamburgeri, cizburgeri i mali pommes, po euro...ali oni su po bezukusnosti nenadmasivi.
dr.Gonzo

#156 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by dr.Gonzo »

Pa i nije bas. Ja za jedan meni placam 5-6 eura, aza iste pare se vec moze dobiti pica ili 2-3 kebaba kod Turcina.
Jeftini su obicni hamburgeri, cizburgeri i mali pommes, po euro...ali oni su po bezukusnosti nenadmasivi.
Pa onda trebas pogledati cijene menija tamo gdje uzimas picu ili kebab, da bi poredjenje bilo ok. Sumnjam da bi onda bilo jeftinije.
Maloprije kad sam ono pisao, bas su mi na pameti bili ti cizburgeri koji kostaju manje od eura. Za te pare tesko da se moze naci i kobasica kod ulicnih prodavaca...
Fozgen

#157 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Fozgen »

Nekada nisam bio ni za McD ni za BK u BiH, al kad covjek onak razmisli, sta fali.
Ipak ljudi imaju izbor, nije niko prinudjen da ode tamo ako to ne zeli.
Oni koji prave dobru hranu po razumnoj cijeni nece propasti, ja se godinama hranim van kuce i jako je tesko naci neku hranu da odgovara dzepu a istovremeno i zelucu, ne kazem da to moze biti i McD ili BK al ko zna.
Ljutimo se na fazon americki nacin zivota, pretilost itd. itd.
Samo mogu jedno reci.
Sva sreca pa BiH nema stanovnika koliko ih ima US e tek bi onda vidjeli sta su debili i kakav bi to bio bosanski nacin zivota.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#158 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Toto »

Meni je samo bitno da ovi prehrambeni smetljari ne otvore nesto u Jablanici. Nek Gojko ne bankrotira. Taman se pola Sarajeva hranilo po americkim menzama.
Edin H.

#159 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Edin H. »

Hoce li biti drive-in u tom novom Burger Kingu u Sarajevu da ne moram bez-veze izlaziti iz auta?

Nego ko' pravi dingospo jedem u autu za volanom :oops: :-)
simpozijum delirijum

#160 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by simpozijum delirijum »

moram staviti vlastiti copy-paste sa teme "Starbucks u Sarajevu

jao ljudi drkate pojmove
bas me briga za etabliranu marku i multinacionalnu kompaniju , reklame vam mozak isprale
pa vecina zapadnih turista ( ono cemu tezimo da im pare uzmemo) od doba Olimpijskih igara 1984 pa nadalje nije trazila u Sarajevu niti Mc sranje niti Starshit Caffe
vec nesto novo i autohtono i postoji li vec u Sarajevu jedan Mexiskci restoran?
ili jedan restoran sa kuhinjom iz Luizijane ?
ili iz Texasa ?
to je USA , prava hrana iz USA !
to je prava Amerika !
ako se vec furate na taj film
ja nikada bas iz nasega poznatoga inata ne bih dozvolio otvaranje tih megashit prehrambenih lanaca , smece
vec prave internacionalne kuhinje
restorane sa gazdama iz USA i sa klopom koju jedu Amerikanci koji znaju sta je hrana
to vam govorim
a i dalje se furate na glupu etiketu za zemlje trecega svijeta
mozete da se poserete u tanjir , dodati malo hormona i pesticida uz vjestacke boje i aditive i jebeni refil ( mozes tociti pisaku sa secerom bez ogranicenja , a ledomati su na nivou higijene WC solje , naucno utvrdjeno , jer ko ikada cisti ledomat ?)
i sve to isprzite na ulju sa dodatkom uranijuma i eto vam jebeni i Mc Donalds i Burger King i Starbuk Caffe i slicna govna upakovana u video spotove za maloumnike '
joj glupa nafuravanja na "zapad i kulturu" :lol:
alica.k

#161 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by alica.k »

e nisi vala moro
somethings

#162 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by somethings »

ovaj baš mrzi mekdonalds. ko dirooooo?
Edin H.

#163 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Edin H. »

Jos mi nije jasno hoce li biti drive-in ili ne :-)
Edin H.

#164 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Edin H. »

Evo i Burger King igre :-)

Jedva cekam :roll:

kijameta

#165 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by kijameta »

dr.Gonzo wrote:
:thumbup: :thumbup:
Nekad su cevapi bili pravi fast-food,brzi ali i jeftini ,osnova sarajevske prehrane a danas su postali sminkeraj,fenci hrana za elitu i turiste. Ako razne USA hamburger firme koje ce jednoga dana sigurno doci,bude imala prihvatljivu cijenu,nijedna cevapdzinica nece imati sanse. Jer u Bosni 90 % raje ne mari za kvalitet,nego samo za cijenu. A velike kompanije mogu lagano ici i sa dampinskim cijenama.
1987vendetta

#166 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by 1987vendetta »

Ma jesam ja nesto pobrkala ili vec duzi niz godina na Malti postoji Burger king ? Ili je to nesto drugo ?
kriminale

#167 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by kriminale »

Jesi podrkala si, ono je King Burger :D
alica.k

#168 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by alica.k »

1987vendetta wrote:Ma jesam ja nesto pobrkala ili vec duzi niz godina na Malti postoji Burger king ? Ili je to nesto drugo ?
znak je haman pa isti al na onom pise HAMBY KING
Edin H.

#169 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Edin H. »

alica.k wrote:
1987vendetta wrote:Ma jesam ja nesto pobrkala ili vec duzi niz godina na Malti postoji Burger king ? Ili je to nesto drugo ?
znak je haman pa isti al na onom pise HAMBY KING
Ono veze nema sa Burger Kingom, i da nas ozbiljnije shvataju trazio bi Burger King da se onaj znak ukloni.

Nije mi sasvim jasno zasto raja potenciraju otvaranje McDonaldsa, kada je ralno Burger King bolji, uostalom imaju veci procenat mesa u svojim burgerima.
TheDocToR

#170 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by TheDocToR »

E moram vam reci da sam i ja zivio u uvjerenju da je na Malti Burger King :lol: :lol: , nisam bio previse obracao paznju na sam naziv firme, a druga stvar unutra kad udjete mogu vam reci cijene dolice BK.

A gdje ce biti lokacija BK, ako je to vec provjerena informacija da dolazi ?

Vi zastupnici cevapa, niko vam nece braniti da i dalje jedete cevape, ali ja licno mislim da Sarajevo kao glavni grad treba da nudi sve sto i ostale metropole...
minjonja

#171 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by minjonja »

kad i gdje?
1987vendetta

#172 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by 1987vendetta »

Sad me je stid.. :run: Dobro je pa i za Pizza Ago nisam pomislila da je Pizza Hut jer su uzeli istu koncepciju loga, samo napisali Ago, umjesto Hut... A znam da sam jednom jela nesto u tom cudu na Malti, to je bilo tako minijaturno, nisam se nimalo najela, samo iritirala apetit, pa sam poslije bila vise gladna.. I sjecam se da je ona tacna bila prljava, u onim sarama ostatci hrane od prije godinu dana, pa sam onda trazila novu tacnu, i ta ista, onda mi rekli da oni te tacne samo prebrisu, da ih ne peru. Od tad vise nikad nisam usla tamo. Zbog toga se treba otvoriti PRAVI Burger King i McDonalds, kod njih takve stvari ne mogu da se dese. Iskreno, ima puno bolje hrane da se pojede kod nas, ali mene fascinira to sto je uvijek sve cisto, uvijek isti okus, znaci ljudi nikad ne fusere. Kod nas i ako se otvori neki dobar fast food i sve bude ok, cim steknu malo "publiciteta", pocnu fuserit i onda to nije to.
mayab

#173 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by mayab »

Jeo prije 15-tak dana kod njih neki njihov najjaci burger , ne znam tacno, ali slicno se zove kao originalni whopper, uglavnom, meso i pecivo je jos ok, ali salata - kupus je u pitanju, ko da je rezan za stoku.Necu skoro otici opet!
karanana

#174 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by karanana »

kupus u hamburgeru.....to je jedna unikatna stvar za ove nase grilove. ne kazem da ne valja, ali je u najmanju ruku cudan dodatak za one koji su odrasli samo na mcd i BK burgerima.

btw taj hamby king se ranije prije rata i krajem 90ih zaista zvao burger king. da li je bilo nekih pritisaka ili ne, ali promjenili su burger u hamby, ostavili king i ostavili one boje i logo koje pravi burger king koristi.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#175 Re: Burger King u Sarajevu!

Post by Toto »

sto je za nas burek i svijetu pita to je za mene panini sendvic u svijetu burgera..
ima hin raznovsrnih stilova.... meni je ponajbolji ovaj sa kupusom...ja ga zovem kalja sendvic sto on u stvari i jeste

Image

Image
Post Reply