Imao sam priliku upoznati Šidija i biti kod njega u Rijadu, u njegovoj kući (zapravo dvoru, nije ni vila), i to više puta. Šidi familija je jedna od najbogatijih u KSA, a Sulejman im je sada CEO, on vodi biznis cijele familije, ali je i dalje glavni chief njegov otac, kod njih to tako ide. Ilustracije radi, ja sam bio stjecajem okolnosti dolje kada su kod njega u posjeti bili ambasador Poljske, Rumunije, Slovačke i naš ambasador. Oni su inače vlasnici ogromnih farmi i plantaža na jugu KSA, imaju investicije od USA do Britanije, Poljske, Turske, itd. Te stare nedždanske familije iz KSA imaju stravično mnogo kapitala, dolje je kapital i star i ukorijenjen, to su stare arapske trgovačke familije (kod njih se sve što je biznis zove "tidžarom", iliti trgovinom, ne pate od sofisticiranih naziva i tih folova

), tako da se ne sikirajte, definitivno lova nije problem, i definitivno će on ulagati. Ne vjerujem da će džamije praviti, njemu se sviđaju one naše stare, tipa Begove i to; iz nekog razloga jako je vezan za Bosnu, mislim da se dosta njih dolje osjeća loše zbog pokolja ovdje u Bosni - one slike masovnih pogubljenja, Srebrenica i to, dolje izazivaju i mučninu i bijes. U cijeloj regiji. Ne očekujte da ćete na netu puno naći o Šidiju, to je Arapima, posebice ovim iz centralne Arabije, mana, PR ime je 0. Što se ne može reći za Saudijce bosanskog porijekla tipa Adila Bošnjaka, čiji je čukun čukun čukun dedo otišao na hadž i ostao dolje, tako da Adil ima i net i sve
http://www.bushnak.com/content/default.aspx . Btw., ovo je jedan od sigurnih ulagača također, frajer zna i odakle mu je taj dedo došao odavde iz Bosne. Kada su se pojavili natpisi u našim novinama da se radi o nekakvoj fukari, fiktivnoj firmi, pa je izašla slika sa nekakvim kontejnerom, kao to je njegova kuća, ja sam mu, osobno, o tome govorio; o nužnosti da se profesionalno pozabave PR-om, ali meni se čini da je to njemu bilo pravo smiješno. Frajer mi je rekao samo neka oni pišu, ja nisam novinar, ja sam investitor. Onda kod njih je sramota izmišljati stvari, ono ako znaš nešto prljavo protiv nekoga, iskoristi na način da se tvoje riječi potvrde, ali ako si izmislio, možeš li više ikada imati kredibilitet? Kod nas to, doduše, ne važi. Kod nas je više ono idolatrija i ideologija ispred ekonomije. Nije ovo prvi projekt Šidiju ovog tipa, rade u El-Šariki u Emiratima puno veću stvar, u Rijadu imaju svoju veliku zgradu, imaju investicije, pored vode i agrikulture, u medije, energetske projekte, itd., samo kod centralnoarabljanskih Arapa je WOM majka, oni, pogrešno po mom mišljenju, ne pridaju previše pažnje PR-u. Ali beduini su beduini

Samo neka njihove love, oni su likvidni, ovo ostalo je 0.