Najbolje Filmske Replike

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:45, edited 4 times in total.
sffovac

#152 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by sffovac »

Savrseni krug
- Sta bolan kako Marko ?!
< Pa jel to cetnicko, srpsko ime, jel on cetnik ?
- Ne bude se cetnik po imenu.
< Vec po cemu?
- Po ubijanju!
- Kaze da se pisam u gace kad spavam.
< Kako tolki, a u gace, kako to ?
- To mi je od GRANATLE.
< Ne kaze se granatla, nego granata.
- Svejedno je kako se kaze, ja se opet upisam.
- Dosla voda na Bistrik.
NIcija zemlja
Sjede u rovu.
Padaju granate kao kisa.
Jedan cita novine i kaze - auuu, gledaj ovo?
Sta ti je?
Da vidis sranja u Ruandi!
ko je počeo rat!?
nemam pojma samo vici yes yes
ja idem nazvat stab
ako se ne zna jesu li nasi ili njihovi, udri po njima
strucnjak za mine dolazi TACNO u 3 sata
omar little

#153 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by omar little »

dzemmo wrote:
"dok drugi jebu ti se Muzafere kupaj" nikad toliko nisam ismijala. mislila sam bice mi nesto. a gledala film sto puta.
samo da dodam, nije to Sidran napis'o nego Kusturica u sred snimanja dod'o

prejako
:shock:
pa, kipi od sidranizma :D izjava...bila sam 98% sigurna da je on. zbog tih 2% sam izbrisala :D, ali jebeni kusturica me izgleda, i dan danas, moze iznenaditi. retroaktivno :D josh ako mi kazes da je on odabrao "tesko meni jadnoj" za onu scenu iz dolly bell, ja ne znam...:D :D :D pocet cu sidranu bodove ukidati u mojim knjigama. :D

ovo je malo off topic (za tebe dzemmo :D), ali moja rodbina je imala kucu bas do one avlije u kojoj se snimao "otac" i sasvim slucajno sam bila tamo jer je mama morala ici na neki sastanak pa me kod njih ostavila. tetka rahmetli mi bila neki namcor, pa mi nije dala da smetam :sad: :( kad su svatove snimali te sam tih par sati sve s njenog prozora morala gledati. koji bed za malo dijete. :( a tek za mene odraslu. :( :( :( ja bih sad platila silne novce da mogu preko tarabe gledat' onu scenu kad sena -mirjana karanovic dodje do zije -mustafe nadarevica, sjedne do njega (jer je mesha- miki manojlovic natjerao) i pita ga :

mozes li spavat brate? teshko, sestro. sta bi sa onim paketima? eno ih u spajzu, pitaj ankicu. znaci, slabo mi spavas brate? nikako, sestro. sta vele doktori? kazu moze se zivit' sa secerom sto godina. a rakija, pomogne li? nakratko. nije ti lako, braco ... a u pozadini svira "dva morica". svaki put se najezim od te scene. kakvo savrsenstvo. ako to nije avdo napis'o ja cu prestat' mislit' da i ovo malo nesto o filmu znam. :D i kad bih samo jednu scenu u zivotu napisala, ova bi mi bila dovoljna. :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:45, edited 3 times in total.
sffovac

#155 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by sffovac »

The usual suspects

Verbal: "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist."
Babayaro

#156 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by Babayaro »

omar little wrote:
dzemmo wrote:
"dok drugi jebu ti se Muzafere kupaj" nikad toliko nisam ismijala. mislila sam bice mi nesto. a gledala film sto puta.
samo da dodam, nije to Sidran napis'o nego Kusturica u sred snimanja dod'o

prejako
:shock:
pa, kipi od sidranizma :D izjava...bila sam 98% sigurna da je on. zbog tih 2% sam izbrisala :D, ali jebeni kusturica me izgleda, i dan danas, moze iznenaditi. retroaktivno :D josh ako mi kazes da je on odabrao "tesko meni jadnoj" za onu scenu iz dolly bell, ja ne znam...:D :D :D pocet cu sidranu bodove ukidati u mojim knjigama. :D

ovo je malo off topic (za tebe dzemmo :D), ali moja rodbina je imala kucu bas do one avlije u kojoj se snimao "otac" i sasvim slucajno sam bila tamo jer je mama morala ici na neki sastanak pa me kod njih ostavila. tetka rahmetli mi bila neki namcor, pa mi nije dala da smetam :sad: :( kad su svatove snimali te sam tih par sati sve s njenog prozora morala gledati. koji bed za malo dijete. :( a tek za mene odraslu. :( :( :( ja bih sad platila silne novce da mogu preko tarabe gledat' onu scenu kad sena -mirjana karanovic dodje do zije -mustafe nadarevica, sjedne do njega (jer je mesha- miki manojlovic natjerao) i pita ga :

mozes li spavat brate? teshko, sestro. sta bi sa onim paketima? eno ih u spajzu, pitaj ankicu. znaci, slabo mi spavas brate? nikako, sestro. sta vele doktori? kazu moze se zivit' sa secerom sto godina. a rakija, pomogne li? nakratko. nije ti lako, braco ... a u pozadini svira "dva morica". svaki put se najezim od te scene. kakvo savrsenstvo. ako to nije avdo napis'o ja cu prestat' mislit' da i ovo malo nesto o filmu znam. :D i kad bih samo jednu scenu u zivotu napisala, ova bi mi bila dovoljna. :)
Super je vidjeti da neko ovoliko voli film i da ga nekako emotivno prozivljava :thumbup: :thumbup:
Meni ko djetetu je ostala nezaboravna scena koju sam emotivno prozivio je kad se Malik i ona mala kupaju u kadi,pravi strah sam dozivio kad bi se zamislio u Malikovoj situaciji... :mrgreen: :mrgreen:
trinaesti

#157 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by trinaesti »

Trinity: Dodge this!
---
NEO: This isn't real?

MORPHEUS: What is real? How do you define real? If you're talking about your senses, what you feel, taste, smell, or see, then all you're talking about are electrical signals interpreted by your brain.
---
SPOON BOY: Your spoon does not bend because it is just that, a spoon. Mine bends because there is no spoon, just my mind. Link yourself to the spoon. Become the spoon and bend yourself.
trinaesti

#158 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by trinaesti »

JIGSAW: Rise and shine, Adam. You're probably wondering where you are. I'll tell you where you might be. You might be in the room that you die in. Up until now, you simply sat in the shadows, watching others live out their lives. But what do voyeurs see when they look into the mirror? Now, I see you as a strange mix of someone angry and yet apathetic. But mostly just pathetic. So are you going to watch yourself die today, Adam? Or do something about it?
(SAW)
trinaesti

#159 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by trinaesti »

PULP FICTION

THE WOLF: Set is straight, Buster. I'm not here to say "please." I'm here to tell you want to do. And if self-preservation is an instinct you possess, you better fuckin' do it and do it quick. I'm here to help. If my help's not appreciated, lotsa luck gentlemen.

JULES: It ain't that way, Mr. Wolf. Your help is definitely appreciated.

VINCENT: I don't mean any disrespect. I just don't like people barkin' orders at me.

THE WOLF: If I'm curt with you, it's because time is a factor. I think fast, I talk fast, and I need you guys to act fast if you want to get out of this. So pretty please, with sugar on top, clean the fuckin' car.
jedna

#160 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by jedna »

Ja sam isto tako po 50-i put gledala Kuduza i kad kaze: "Babo, ja izgubila mindjusu" a on odgovara: "Nema veze, kupice tebi babo drugu" - a ja udri u dreku. I placi, i placi... :D Nemam pojma sta me nakon toliko gledanja snaslo. Mozda PMS :-)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:44, edited 2 times in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:44, edited 2 times in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:44, edited 3 times in total.
Babayaro

#164 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by Babayaro »

dzemmo wrote:meni je ova recimo jaka (sve me tuga neka spopadne, on ozenjen a nije za Senadu :( to mi je uvijek bilo krivo)

Čovek je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže.
Jest i mene ova pogadja, prejaka
A sto se tice ovog filma najbolja mi je scena kad tetak postar govori konju "biciklo moj jarane biciklo"...koja velicina je biciklo bilo halloo... :mrgreen: :mrgreen:

Mozda nije losa ideja da svi nekako uz repliku kazemo i opisemo kako smo dozivjeli te scene, slicno kao @dzemmo ili
@jedna sto ih objasni...
DaysleepeR

#165 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by DaysleepeR »

Easy Rider
George Hanson: You know, this used to be a helluva good country. I can't understand what's gone wrong with it.

Billy: Man, everybody got chicken, that's what happened. Hey, we can't even get into like, a second-rate hotel, I mean, a second-rate motel, you dig? They think we're gonna cut their throat or somethin'. They're scared, man.

George Hanson: They're not scared of you. They're scared of what you represent to 'em.

Billy: Hey, man. All we represent to them, man, is somebody who needs a haircut.

George Hanson: Oh, no. What you represent to them is freedom.

Billy: What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about.

George Hanson: Oh, yeah, that's right. That's what's it's all about, all right. But talkin' about it and bein' it, that's two different things. I mean, it's real hard to be free when you are bought and sold in the marketplace. Of course, don't ever tell anybody that they're not free, 'cause then they're gonna get real busy killin' and maimin' to prove to you that they are. Oh, yeah, they're gonna talk to you, and talk to you, and talk to you about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.

Billy: Well, it don't make 'em runnin' scared.

George Hanson: No, it makes 'em dangerous.
dacina_curica

#166 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by dacina_curica »

dzemmo wrote:meni je ova recimo jaka (sve me tuga neka spopadne, on ozenjen a nije za Senadu :( to mi je uvijek bilo krivo)

Čovek je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže.
dzemmo dragi kroz srce me prostrijeli :(
omar little

#167 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by omar little »

Uh, znas koja je meni jos dobra...Nakon sto majka umre, vracaju se za dzenaze, a kadrovi prvo siroki (zabit bozja, nigdje nista, samo brda, ni puta nema, jedino se cuje kako sljunak prshti od koracnja) pa onda u krupnom planu idu Bora Stjepanovic i Djuro, pricaju i kaze Bora: "Eee, moj Ibrahime, i zivjet' se mora isto k'o i mrijet." U kontekstu svega sto se prije toga desilo u filmu, brrrr kako jako.

Kad smo vec kod "Ovo malo duse", meni je to, kinematografski, jedan od najljepsih i najjacih nasih filmova. Skoro svaki kadar je, ne samo lijepa, nego mocna i upecatljiva fotografija. To je nesto nevjerojatno. Bez obzira kako se kamera kretala i sta snimala, kompozicija je uvijek (ali uvijek!) savrsena, odmjerena i izbalansirana sa kontekstom. I u mojoj glavi automatski crno-bijela. (jer, naravno, hebes fotografiju ako nije crno-bijela :D) Cak sam jednom, da bih dokazala ovu moju teoriju prijatelju, kreirala snapshots iz filma, pretvorila ih u crno-bijelo i fotke su, pored lose tehnicke kvalitete, automatski dobile vlastiti zivot neovisan o filmu i radnji. To je po meni djelo kinematografskog velemajstora.

EDIT:
aaajj hebem ti, ne mogu se sjetiti imena od DOP. poludicu. a znam da znam.
dacina_curica

#168 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by dacina_curica »

ah kako to omarche divno sroci :kiss:

sad sam trazila po netu, ne mogu anci ko je DOP.....pogledam danas kad dodjem kuci :) ionako mi je vakat opet ga pogledati :)
Babayaro

#169 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by Babayaro »

omar little wrote:

Uh, znas koja je meni jos dobra...Nakon sto majka umre, vracaju se za dzenaze, a kadrovi prvo siroki (zabit bozja, nigdje nista, samo brda, ni puta nema, jedino se cuje kako sljunak prshti od koracnja) pa onda u krupnom planu idu Bora Stjepanovic i Djuro, pricaju i kaze Bora: "Eee, moj Ibrahime, i zivjet' se mora isto k'o i mrijet." U kontekstu svega sto se prije toga desilo u filmu, brrrr kako jako.

Kad smo vec kod "Ovo malo duse", meni je to, kinematografski, jedan od najljepsih i najjacih nasih filmova. Skoro svaki kadar je, ne samo lijepa, nego mocna i upecatljiva fotografija. To je nesto nevjerojatno. Bez obzira kako se kamera kretala i sta snimala, kompozicija je uvijek (ali uvijek!) savrsena, odmjerena i izbalansirana sa kontekstom. I u mojoj glavi automatski crno-bijela. (jer, naravno, hebes fotografiju ako nije crno-bijela :D) Cak sam jednom, da bih dokazala ovu moju teoriju prijatelju, kreirala snapshots iz filma, pretvorila ih u crno-bijelo i fotke su, pored lose tehnicke kvalitete, automatski dobile vlastiti zivot neovisan o filmu i radnji. To je po meni djelo kinematografskog velemajstora.

EDIT:
aaajj hebem ti, ne mogu se sjetiti imena od DOP. poludicu. a znam da znam.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Slazem se i meni je jedan od najjacih nasih filmova a znam i dosta ljudi koji su filmofili i koji gledaju filmove na nesto drugaciji nacin (nesto kao @omar little) koji kazu da je "Ovo malo duse" remek djelo...
Po meni na slican nacin je uradjen i "Kod amidze Idriza", samo nema toliko jak scenarij i legendarnih scena i citata kao "ovo malo duse" al je ipak dobar film.
jedna

#170 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by jedna »

Ovo malo duse sam gledala milion puta i svaki put samo cekam kad ce scene (i ko malo dijete se obradujem):

"uh, jebo joj ja mater"

"hasikujete, hasikujete,a?"

"nemoj babo pujde"

"tetka, namazi mi kriiisku" :D

"đe je otoman" :-D

"babo, dobio sam tri jedinice" :)

"- sta ste danas jeli?
- krompire...
-... pa srpkinja je.
-nije vazno, samo neka dobro kuha"

"imas dobre noge, trebalo bi se to ocuvat" a onda i pomenuta scena i najjaca izjava "covjek ti je teski hajvan"

Al meni je scena svih scena. Najjaca - kad se Nihad ozenio, pa s jaranima se ubija u kafani i pjevaju "Negdje u daljine".
Takodje, uvijek mi je nekako tuzna scena bila, mozda cak i tuznija nego ona kad im umre mati, na kraju, kad onaj mali nadje cuku pa se igraju. A ona me muzika do kosti zaboli. Ne znam, neku simboliku ima, kao obojica jadnicci i on i cuko. P ga mali uci da se kotrlja :(
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/05/2015 06:46, edited 2 times in total.
dakcu

#172 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by dakcu »

- "Ako mislis da te vodim u Tuzlu...nemoj se udavati."
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
jedna

#174 Re: Najbolje Filmske Replike

Post by jedna »

dzemmo wrote:
jedna wrote: -... pa srpkinja je.
-nije vazno, samo neka dobro kuha"
na pocetku Gori Vatre Pjer je uradio hommage ovoj sceni pa ima isto kad Zaim govori mrtvom Adnanu... kod nas radi u menzi, debela i dobro kuha
Vidis, nisam o tome bas razmisljala, al tacno ima :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Post Reply