Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#151 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Romeo 80 »

Hvala na odgovoru Atko! :thumbup:
Fozgen

#152 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

atko wrote:
Romeo 80 wrote: Atko živ bio, ako nije problem reci koja je firma u pitanju da ljudi znaju šta ih tu čeka?! :? :x
Ma to je bilo jos 2004 godine, a naravno da nije problem ... unis pretis NIS (vojni dio pretisa ), firma koja je nekad pravila 200 miliona $ izvoza ... godinama je drze u vejestackoj komi i muljau oko nje ... bas ovih dana se desavaju nove peripetije ... vrli ministar Heco je sa Jusufom Piralicem (tim "zajebanim" diektorom) osnovo neki unis company ili kako vec kao korvnu organizaciju svih namjenskih firmi u vlasnistvu FBiH koja ce se baviti samo prodajom onog sto druge firme proizvedu da bi kupili kajmak na vecem nivou posto sam NIS puca po savovima, radnici su u strajku, i nema se vise sta iz njega izvuci ...

Iskreno tih radnika meni nije zao... godinama trpe ... cak krisom na crno rade vikendima da bi prezivjeli i imali para da dodju na "posao" ... lazu sami sebe u nadi da jos ti 5 ili 7 godina izguraju do prijevremene penzije i svale se na budzet zatvarajuci oci pred problemima i pred buducnoscu svoje djece :x

Ali u svakom slucaju sumnjam da ce iko normalan ovih dana poslati tamo CV
Stvar je slicna u vecini firmi. U malo kojoj imas dobar odnos radnik-vlasnik ( ili nest tak ), pogotovo ovih dana su, tako da kazem, uhvatili furseta.
Niti jednog radnika zakon ne stiti ( izuzevsi one na budjetu, al njih ja ne smatram radnicima ) tako da privatnici mogu kako zele, mogu prijaviti ili ne prijaviti, platiti ili ne platiti, otpusititi ili zaposliti, mogu kako hoce a da za to ne odgovaraju.
Dodje neko radi par mjeseci ode, dodje drugi pa kao i prvi a treci kao prvi i drugi i tako u krug.
Nije njima bitno hoce li taj ostati ili otici i koliko ce raditi a kamo li sta misli o njima ( privatnicima ).
A najgori su oni do 20 radnika i manje koji imaju.
I nemamo svi mi mogucnost da radimo gdje pozelimo, nazalost u BiH je posao premija a ne pravo.
udrch

#153 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

moram se malo umiješati, nisam htio, ali eto..
radio sam u jednoj IT firmi u Sarejevu koju ste neki i spominjali ovdje, pa sam ovaj scenarij oko ITC očekivao odavno..takođe, prijatelj sam sa jednim vlasnikom IT firme iz Tuzle, pa mi je on ispričao čitavu sagu sa onim defektnim procesorima, pločom, memorijom koji su dolazili u paketu, pa se pakovali u najljepša kućišta da to izgleda lijepo, ljepše nego HP ili IBM računar i to se prodavalo ko halva, zarada na takvom računaru je bila basnoslovna..sve je to skupa koštalo oko 200-ak maraka, uvozilo se direktno, mislim sa Tajvana, a prodavalo se po 2000 KM..kupiš, dođeš kući, provjeriš, fakat sve ok, i procesor i memorija i grafika, sve..nakon što ti istekne garancija, otvoriš, a tamo sve integrisano, ništa se ne može mijenjati, ni procesor, ni ploča, ni memorija, ništa..naravno, kao i većini žao mi je radnika, ali ufuranog Nihada ni malčice..ni nekih kupaca ITC mi nije žao ni najmanje..dok sam radio ovdje u Sarajevu recimo dešavalo se dođe čovjek da kupi računar na kredit, mi mu napravimo predračun gotovinski (neki su mislili da smo ludi zbog ovog, ali je to bilo logično, jer mi na kraju na račun dobijemo isti iznos kao da nam je čovjek uplatio gotovinom), jer nama banka prebaci iznos koji je na našem predračunu, a kupcu obračuna kamate po ugovoru..mi mu isprintamo kalkulaciju sa uračunatim kamatama koje će mu banka uzeti, on pogleda samo kolika je rata mjesečna, jer je naša kreditna linija bila na 36 mjeseci i ode iz radnje, kaže odoh ja u ITC, oni su povoljniji, kod njih je ovaj računar "recimo 25 KM"..to što je on 25 KM, ali na 72 mjeseca, ma kakvi, ne možeš čovjeku objasniti..naravno više je bilo kupaca koji odu do ITC, pa dođu kod nas i pitaju nas kako to da mi ne obračunavamo kamate, a ITC obračunava..a razlog je bio jednostavan, banke su te koje obračunavaju kamate..ali Nihadu nije bilo dovoljno što je skuplji od ostalih 30%, nego je dodatno zaračunavo istu kamatu koju zaračuna banka kupcu opet po odobravanju kredita..pa je kod Nihada računica bila sledeća, računar za gotovinu košta 1000 KM, ako ćete na kredit, onda je skuplji 10% ili ti košta 1110 KM i kad kupac pomisli da je to to, dođe u banku, potpiše ugovor i kad dođe kući vidi da je banka na ovih 1110 KM zaračunala svoje pripadajuće kamate na godišnjem nivou i taj računar ga dođe 1700 KM na 72 mjeseca..a isti računar mogao kupiti za nekih 800 KM uvrh glave, bez da ga neko levati i uzima mu kamatu na kredit koji mu ne daje Nihad, nego banka..
Kamata je haram i Allah dž.š. će je naplatiti i na ovom i na onom svijetu..a ovo što je Nihad radio je neki novi termin, nije čak ni lihvarstvo, on je uzimo kamatu na tuđe pare..
atko

#154 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

@udrch fino receno :thumbup:

To ti je tipicno razmisljanje naseg covjeka imam platu 400KM nek mi rata bude 150KM broj mjeseci je nebitan jer meni treba da ostane 250KM ...
... U principu to sto je radio Nihad je bezobrazno i nemoralno ali sve je po zakonu ... kupci pristanu na bezobraznu cijenu i na bezobrazne uslove kredit ... Nihad je samo radio ono sto rade i banke - DERU, jer kod nas je deranje po zakonu takva nam drzava :x

Naravno varanje i namjerno ubacivanje drugaciji ili felericnih komponenti je za tuzbu ... ali kako dokazati kad su svi informaticki nepismeni od kupaca do sudstva ko da tuzi a ko da sudi :-)

A ja sam ubjedjen da ITC nije propao nego je doticni gazda iskoristio priliku da pod izgovorom krize ode u stecja i tako dodatno zajebe koga jos moze, a naklepo se on para i vise nego dovoljno ...
... nekreditiranje od strane banaka jeste sigurno drasticno smanjilo prodaju racunara, ali zasto bi on sad trosio novac u novu strategiju da zaobidje krizu kad je laske odjebati radnike i kupce kojima duguje naplacene usluge.
Kad se sve fino slegne investira u neki "novi" ITC.
TRAJAN

#155 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TRAJAN »

ma jasno kakvo propadanje, ima on novca,
samo pregrupisanje snaga, zajebat ce potrazitelje i SVE PO ZAKONU, naon stecaja nikom nista nije duzan, izgovor RECESIJA.

Nihad je jako pametan covjek, daleko od toga da je nesposoban, zna sve felere nasih domorodaca i kupaca i zaposlenih, znao to iskoristiti i kapa dole. Oov iz licnog iskustva znam, jer sam radio par mjeseci, vidio koja je to zavala, i onda gas.

Naravno ostao je zadnju platu duzan, ali sta cu s rogatim se ne ide bosti, kamo srece da sam otisao ranije.
Konfiguracije su bile vela havle, ako je kojim slucajem neko trazio neki brand, nema sanse da ga dobije, uvijek obije nesto deseto, u slucaju da se kupac zalio, onda upadas ti sa lazima VELIKIM. Ko je imao imalo mozga nije kupovao kod njih.

a nafuranost i prepotentnost im je vazda bila jaca strana,mislim na rukovodstvo i famEliju.
bach

#156 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

[quote="Karabaja"]Image

Koja od dama je Almica -Carica?

Ova prva sa lijeve strane - sexi djeluje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#157 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

Ja tipujem na ovu "ljepoticu" do nje. :D
TarikSA

#158 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

Da nije ova sto je zagrlio Nihad...ipak je ona bila ispod managera:)...hehe...a ovo u ruci joj je ona preporuka sto je dobila od Nidze:)
buenos aires

#159 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by buenos aires »

Mahalac wrote:
Altsa wrote:1. bezobrazno visoke cijene
2. prodaja zastarjelih komponenti po cijenama novih
3. prodaja starih modela monitora po cijenama visim od novih

i sta su ocekivali nego da propadnu. :?
Nisu oni sigurno propali zbog recesije jer se zbog njihovog poslovanja taj ishod vec odavno ocekivao.Treba zasigurno ustanoviti da su tu samo propali radnici i sitna buranija a vlasnici....lahko ce se uklopiti s "svojima" u nekom drugom svojstvu.

..i da jos kada su imali poslovnicu na carsiji kupio sam svoju prvu konfiguraciju kod njih 2500KM, tada sam vrlo malo znao o racunarima (ni sada nisam expert :D ) ali kad se prvi put pokvario taj kompjuter i kad sam ga odnio kod druga na opravak nedvojbeno smo ustanovili da maticna ploca uopste nije ona koju sam tada papreno platio.(UVALILI NEKO JEFTINO KINESKO SMECE)
Vidim jako si inteligentan i pun sebe! Odakle tebi pravo da ulazis tako duboko u materiju i postavljas kojekakve teze i teorije?????????????? A za "kinesko smece" navedi mi majke ti tvoje konkretan primjer sa dokazom! Daj molim te! Ne treba se nikada tudjoj muci radovat toliko, jer nikada ne znas sta te ceka!
veljaca

#160 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by veljaca »

buenos aires - PRVI post . Cestitam ......... Da li si i ti radio u IT ?????
Ridjobrki

#161 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

Vidim jako si inteligentan i pun sebe! Odakle tebi pravo da ulazis tako duboko u materiju i postavljas kojekakve teze i teorije?????????????? A za "kinesko smece" navedi mi majke ti tvoje konkretan primjer sa dokazom! Daj molim te! Ne treba se nikada tudjoj muci radovat toliko, jer nikada ne znas sta te ceka!

Sabah hairullah, jesi li se naspavao?
Utokkha

#162 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Utokkha »

Mene sad zanima slučaj ITC sa pravne strane. Osobe koje su kupile robu koja je još uvijek u garantnom roku, kako mogu ostvariti svoja prava sada? Da li se uslovi iz garancije prenose na predstavništvo proizvođača, ili?
Ridjobrki

#163 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

Utokkha wrote:Mene sad zanima slučaj ITC sa pravne strane. Osobe koje su kupile robu koja je još uvijek u garantnom roku, kako mogu ostvariti svoja prava sada? Da li se uslovi iz garancije prenose na predstavništvo proizvođača, ili?

Ukratko: banke i Nihad pobjeđuju, radnici, država i kupci puše.
veljaca

#164 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by veljaca »

Utokkha wrote:Mene sad zanima slučaj ITC sa pravne strane. Osobe koje su kupile robu koja je još uvijek u garantnom roku, kako mogu ostvariti svoja prava sada? Da li se uslovi iz garancije prenose na predstavništvo proizvođača, ili?
Pravo pitanje. Mada mislim da ce "pravnici" zakljuciti - ko vam je kriv kad ste kod njih kupili. Kad kupujete trebate gledati kod koga kupujete i blablabla............................sam pao - sam se ubio .......
Nighthunter

#165 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Nighthunter »

Kupio sam kod njih računar 2002 godine, monitor kroz godinu mrtav bio.....računar rikno u grmljavini nakon 2-3 godine :D .
Žao mi je radnika stvarno, ipak su imali posao kakav takav. Za vlasnika ne brinem, možda je ovo i planirano ko će ih znat.
Tipična nesposobnost menadžmenta je uzrok sigurno, kupca ćeš prevariti eventualno jednom , drugi put nećeš sigurno :wink:
BivsiITovac

#166 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by BivsiITovac »

Morao sam se registrovati da dam komentar na sve sto se desavalo u ITC.
Krenut cu od samog pocetka i njihovog poziva da radim kod njih, cinilo se sasvim ok, firma na dobrom glasu, dosta raje radi tu(usput iz Gracanice sam, tako da sam upozno sve radnike koji su radili u moje vrijeme). Dodjem na razgovor, doceka me djevojka na recepciji, uputi u gdje treba da se obavi prvi intervju za posao, ok klasicna prica bajno sjajno, i javit ce mi da li da dodjem na intervju br. 2. Da skratim prosao sam sve to i vrijeme je da vidim poglavicu koji leti visoko, bla bla bla i sjecam se dobro kad kaze it je kao fudbalski tim treba da kao Frank Lampard ljubim znak It-a na majci kao sto to Lampard radi kada da go za celzi, hajde ono reko neslana sala ok primljena sam i pocinjem. Pocetak tezak, svi nafurani, strucnjaci, malo ko bi ti priso reko neku rijec lijepu, iako ih sve znas, cast izuzetcima koje i sad mogu nabrojati na prste jedne ruke. Itako tece moj radni staz, da bi prilikom drugog susreta sa poglavicom, sjecate se finog cike koji obeca zvijezde ako te prime da radis, poceo poglavica da j.b. sve redom nekom iduci hodnikom, sta je taj nekome skrivio, mozda ubio nekoga, ne nije, nego 4 covjeka koji sklapaju racunare fizicki to nisu mogla rijesiti za 8 radnih sati nego su morali ostati 24 sata da stignu sve da bi dobili platu, a rekli su mu da nemogu da stignu.Ovdje nema da nemoze, moze i mora se. ko je radio sjeca se njegovog moze i mora.O kvaliteti robe recu samo da sam svoj PC kupio u genelecu, gdje sam otiso kao radnik IT-a, jeftinije je bolje je, jednostavna racunica.Helem, nakupio sam ja godinu staza u IT kad su pocela sra.ja.Nemozes ispuniti normu, odbij od plate, ne radis 24/24/7 odbij od plate, da bi na kraju sreca dobio i otkaz.Spremo sam ga vec jedno vrijeme, trazeci prikladno radno mjesto, prestigli su me, ali sam imo 10-ak dana odmora izmedju poslova sto mi je dobro doslo.Kako mi je sad mogu samo dokazati da sam nakon IT-a se udebljao citavih 12 kg, sto mi je znacilo puno jer nikako nisam mogo dok sam radio u IT, pritisak, trci tamo trci ovamo, nemas mira, dodjes kuci zvoni mobitel hajdi se vrati, gori nesto, puca. Oni koji su prosli intervjue znaju da se od finog cike koji se slatko smjeska, kad zapocnes karijeru IT-ovca, poglavica transformise u Mr. Hyde-a, i jeb. sve po redu svima koje sretne usput,suprugi("slatkoj gđi na slici koju je zagrlio, pa i svim osobama sa slike).Hvala Bogu ni jednom mi nista nije opsovao, iako se trudim da ne vratim starije, iz postovaja vratio bih iste sekunde.Sve u svemu ipak mi je mrsko da pisem knjigu o IT-u, ali morao sam se ukljuciti.Zao mi nekolicine vrijednih momaka i cura koji su radili tu.Na kraju, kakva je firma gdje su ti prodajni menadzeri do skoro konobarili lokalnim kaficima, gdje su ti sefici neuki i nepismeni, koji su se korz srednje skole provlacili a tebi sole pamet nekim pravilima i strucnim savjetima( cast onima sa Visokom strucnom spremom, bilo ih je 4 ili 5).Zakljucak, ma nema se tu sta zakljuciti, lokalni papak koji je mislio da je kralj racunara, letio visoko pa ga jedna puknuta napojna pogodila i pao je.Pozdrav svim bivsim radnicima ITC-a, svim dobrim ljudima koji su tu radili.
buenos aires

#167 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by buenos aires »

veljaca wrote:buenos aires - PRVI post . Cestitam ......... Da li si i ti radio u IT ?????
Nisam sreco radila u IT-u ali smatram sebe inteligensnom i objektivnom osobom tako da...
I jos jedna stvar za "kinesko smece"...otkad se to proizvodi u BiH????? Jedva ste docekali ovu temu...besposlicari!
buenos aires

#168 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by buenos aires »

Mesud11 wrote:
carica2009 wrote:Kao prvo da svi znate da se nisam prijavila da bih "branila" IT.....i ja sam ostecena za par hiljadica...al to sad nebitno....
Ali sam zahvalna IT Computersu , u ovoj firmi sam dosta naucila .... unaprijedjena nekoliko puta....(ne platom ako to mislite tako) nego radnim mjestom.....

Pare nisu sve u zivotu.....jer meni pare nisu pomogle da za ovako kratko vrijeme dobijem posao u drugoj firmi, nego mi je pomogla firma IT Computers koja je bila iza mene....

A to sto sam na nakoliko postova ogovorila i "branila" firmu je zato sto ti momci ili ko vec pricaju nesto sto i sami znaju da to nije istina.....i to me iznerviralo....

Lijep pozdrav svima!!!!
Odkud tebi pravo da dijelis lekcije ko je pismen ili ne....!!! Ko si to ti!? Zavrsila fakultet! Da li ti znas koliko na ovom forumu ima ljudi koji bolje znaju o racunarima, popravcima itd. od nekog ko je zavrsio elektrotehn. fakultet! Sta si to ti zavrsila pa si radila u IT comp. Pomogli su ti da nedjes neki novi posao preko "stele" to se tako kaze na ovim prostorima. Preporuku, o kojoj govoris,ostavi na nekog neupucenog kako stvari stoje na ovim prostorima!
Djevojka je upravu i ima moju apsolutnu podrsku! Najgori i jesu ljudi kao sto si ti...oni polupismeni koji misle da sve znaju! Nije mi jasno zasto si se toliko"raspalio"?!!Mora da zivis jako interesantan zivot :zzzz: Obozavam inace ljude koji misle dakle da sve znaju i koji se upustaju u svaku diskusiju bez ikakvih argumenata!
A to da li djevojka ima fakultet ili ne, ne shvatam sta se tebe tice! Jos jedan oblik ljubomore! Daj bolan, vidim spadas u "onu" grupaciju ljudi za koje su svi uspjesni ljudi" lopovi" i "prevaranti"! I ne sekiraj se ti ni za gospodina Softica ni ti za IT- Computers! U svakom slucaju je u svom zivotu postigao vise od tebe i tako ce i da nastavi! Pusti ti radnike IT-Computersa koji dan da dodju sebi pa se onda Sreco raduj novim uspjesima i Nihada i svih koji su sa njim i uz njega!
Ja samo ne shvatam jednu stvar, kako vi svi koji mozete pisati takve gadosti i spekulisati na sve strane, a znate tacno da niste upravu? TPa to je patoloski, ocigledno!
Nebitno... na kraju krajeva...jadni ste...lesinari obicni!!!!
Lijep i srdacan pozdrav svima i NE BRINITE SE VI ZA NIHADA SOFTICA!
rumenige_brajtner

#169 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by rumenige_brajtner »

buenos aires wrote: Nisam sreco radila u IT-u ali smatram sebe inteligensnom i objektivnom osobom tako da...
vidi se to odmah, nema sumnje :D
buenos aires wrote:I jos jedna stvar za "kinesko smece"...otkad se to proizvodi u BiH????? Jedva ste docekali ovu temu...besposlicari!
:-) kinesko smeće se prodaje ovdje, a proizvodi u kini. vidim, osim sto si inteligentna, da ti je i logika jaca strana :lol:
sara3

#170 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sara3 »

Dobijam mucninu od svega sto sam procitala i ne mogu da vjerujem sta ljudi sve pisu i kako razmisljaju bolje receno ne razmisljaju.
Svi vasi komentari se svode na rekla -kazala.Gori ste od mahalskih tracara.
Bavite se stvarima i firmom kojoj niste ni sad kad je pod stecajem ni do koljena.
Ko ste vi?
Sta ste vi?
Skolovani kriticari za poslovanje?
Jel se ikad iko od vas zapitao kako je ljudima kojima je IT bio i ostao dio zivota!
U svakom zitu ima kukolja pa i uvoj firmi al za one zdrave molim vas da prestanete bljuvat po njima.
Vi ce te ovo vrlo brzo zaboraviti al ja znam da oni koji znaju pravu pricu IT nikada nece zaboravit.
IT JE DIO NASE ISTORIJE STO VI NIKADA NECETE BITI
Sad molim vas brinite se o sebi jer dolaze jos teza vremena.
Last edited by sara3 on 20/05/2009 15:53, edited 1 time in total.
texel

#171 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by texel »

BivsiITovac wrote:Morao sam se registrovati da dam komentar na sve sto se desavalo u ITC.
Krenut cu od samog pocetka i njihovog poziva da radim kod njih, cinilo se sasvim ok, firma na dobrom glasu, dosta raje radi tu(usput iz Gracanice sam, tako da sam upozno sve radnike koji su radili u moje vrijeme). Dodjem na razgovor, doceka me djevojka na recepciji, uputi u gdje treba da se obavi prvi intervju za posao, ok klasicna prica bajno sjajno, i javit ce mi da li da dodjem na intervju br. 2. Da skratim prosao sam sve to i vrijeme je da vidim poglavicu koji leti visoko, bla bla bla i sjecam se dobro kad kaze it je kao fudbalski tim treba da kao Frank Lampard ljubim znak It-a na majci kao sto to Lampard radi kada da go za celzi, hajde ono reko neslana sala ok primljena sam i pocinjem. Pocetak tezak, svi nafurani, strucnjaci, malo ko bi ti priso reko neku rijec lijepu, iako ih sve znas, cast izuzetcima koje i sad mogu nabrojati na prste jedne ruke. Itako tece moj radni staz, da bi prilikom drugog susreta sa poglavicom, sjecate se finog cike koji obeca zvijezde ako te prime da radis, poceo poglavica da j.b. sve redom nekom iduci hodnikom, sta je taj nekome skrivio, mozda ubio nekoga, ne nije, nego 4 covjeka koji sklapaju racunare fizicki to nisu mogla rijesiti za 8 radnih sati nego su morali ostati 24 sata da stignu sve da bi dobili platu, a rekli su mu da nemogu da stignu.Ovdje nema da nemoze, moze i mora se. ko je radio sjeca se njegovog moze i mora.O kvaliteti robe recu samo da sam svoj PC kupio u genelecu, gdje sam otiso kao radnik IT-a, jeftinije je bolje je, jednostavna racunica.Helem, nakupio sam ja godinu staza u IT kad su pocela sra.ja.Nemozes ispuniti normu, odbij od plate, ne radis 24/24/7 odbij od plate, da bi na kraju sreca dobio i otkaz.Spremo sam ga vec jedno vrijeme, trazeci prikladno radno mjesto, prestigli su me, ali sam imo 10-ak dana odmora izmedju poslova sto mi je dobro doslo.Kako mi je sad mogu samo dokazati da sam nakon IT-a se udebljao citavih 12 kg, sto mi je znacilo puno jer nikako nisam mogo dok sam radio u IT, pritisak, trci tamo trci ovamo, nemas mira, dodjes kuci zvoni mobitel hajdi se vrati, gori nesto, puca. Oni koji su prosli intervjue znaju da se od finog cike koji se slatko smjeska, kad zapocnes karijeru IT-ovca, poglavica transformise u Mr. Hyde-a, i jeb. sve po redu svima koje sretne usput,suprugi("slatkoj gđi na slici koju je zagrlio, pa i svim osobama sa slike).Hvala Bogu ni jednom mi nista nije opsovao, iako se trudim da ne vratim starije, iz postovaja vratio bih iste sekunde.Sve u svemu ipak mi je mrsko da pisem knjigu o IT-u, ali morao sam se ukljuciti.Zao mi nekolicine vrijednih momaka i cura koji su radili tu.Na kraju, kakva je firma gdje su ti prodajni menadzeri do skoro konobarili lokalnim kaficima, gdje su ti sefici neuki i nepismeni, koji su se korz srednje skole provlacili a tebi sole pamet nekim pravilima i strucnim savjetima( cast onima sa Visokom strucnom spremom, bilo ih je 4 ili 5).Zakljucak, ma nema se tu sta zakljuciti, lokalni papak koji je mislio da je kralj racunara, letio visoko pa ga jedna puknuta napojna pogodila i pao je.Pozdrav svim bivsim radnicima ITC-a, svim dobrim ljudima koji su tu radili.
?????!!!!!!! :? :? :? :mrgreen: :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#172 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Truba »

nebo i proviđenjenje će se o njemu brinuti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#173 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Romeo 80 »

buenos aires wrote:
Mesud11 wrote:
carica2009 wrote:Kao prvo da svi znate da se nisam prijavila da bih "branila" IT.....i ja sam ostecena za par hiljadica...al to sad nebitno....
Ali sam zahvalna IT Computersu , u ovoj firmi sam dosta naucila .... unaprijedjena nekoliko puta....(ne platom ako to mislite tako) nego radnim mjestom.....

Pare nisu sve u zivotu.....jer meni pare nisu pomogle da za ovako kratko vrijeme dobijem posao u drugoj firmi, nego mi je pomogla firma IT Computers koja je bila iza mene....

A to sto sam na nakoliko postova ogovorila i "branila" firmu je zato sto ti momci ili ko vec pricaju nesto sto i sami znaju da to nije istina.....i to me iznerviralo....

Lijep pozdrav svima!!!!
Odkud tebi pravo da dijelis lekcije ko je pismen ili ne....!!! Ko si to ti!? Zavrsila fakultet! Da li ti znas koliko na ovom forumu ima ljudi koji bolje znaju o racunarima, popravcima itd. od nekog ko je zavrsio elektrotehn. fakultet! Sta si to ti zavrsila pa si radila u IT comp. Pomogli su ti da nedjes neki novi posao preko "stele" to se tako kaze na ovim prostorima. Preporuku, o kojoj govoris,ostavi na nekog neupucenog kako stvari stoje na ovim prostorima!
Djevojka je upravu i ima moju apsolutnu podrsku! Najgori i jesu ljudi kao sto si ti...oni polupismeni koji misle da sve znaju! Nije mi jasno zasto si se toliko"raspalio"?!!Mora da zivis jako interesantan zivot :zzzz: Obozavam inace ljude koji misle dakle da sve znaju i koji se upustaju u svaku diskusiju bez ikakvih argumenata!
A to da li djevojka ima fakultet ili ne, ne shvatam sta se tebe tice! Jos jedan oblik ljubomore! Daj bolan, vidim spadas u "onu" grupaciju ljudi za koje su svi uspjesni ljudi" lopovi" i "prevaranti"! I ne sekiraj se ti ni za gospodina Softica ni ti za IT- Computers! U svakom slucaju je u svom zivotu postigao vise od tebe i tako ce i da nastavi! Pusti ti radnike IT-Computersa koji dan da dodju sebi pa se onda Sreco raduj novim uspjesima i Nihada i svih koji su sa njim i uz njega!
Ja samo ne shvatam jednu stvar, kako vi svi koji mozete pisati takve gadosti i spekulisati na sve strane, a znate tacno da niste upravu? TPa to je patoloski, ocigledno!
Nebitno... na kraju krajeva...jadni ste...lesinari obicni!!!!
Lijep i srdacan pozdrav svima i NE BRINITE SE VI ZA NIHADA SOFTICA!
Hajde još molim te reci koliko ćeš klonova napraviti da znamo čisto da ne trošimo energiju na mafiju iz IT-a? :roll:
Uvijek ista retorika, uvijek isto rastojanje. I ja sam imao raspravu sa bivšim poslodavcima na forumu na temi Spa centri podforum zdravlje i ista priča u cenat! :D
Dakle Carice, ovaj Buenos ili kako li već, koliko ćeš još klonova naštancat?
thandorina

#174 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

Obzirom da se smatras objektivnom, a nas besposlicarima, budi ljubazna pa iznesi svoj stav po pitanju ITC-a, po mogucnosti sa dokazima na kojima insistiras kod posta jednog od forumasa...Objektivno,naravno!
amrica

#175 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by amrica »

buenos aires wrote:
veljaca wrote:buenos aires - PRVI post . Cestitam ......... Da li si i ti radio u IT ?????
Nisam sreco radila u IT-u ali smatram sebe inteligensnom i objektivnom osobom tako da...
I jos jedna stvar za "kinesko smece"...otkad se to proizvodi u BiH????? Jedva ste docekali ovu temu...besposlicari!
Trebate biti zahvalni buenos aires sto vam je objasnila sta ste - besposlicari :D :D i lesinari obicni... :D
Cak se morala registrirati na forum da vam to kaze, a vi tako, nezahvalnici nijedni. :roll:
Treba da radite kao ns i putujete svijetom, cak do buenos airesa, mozda naucite nesto .

Sad odoh rahat rucat', ne moram se vise brinut' za nihada, rekla sefica.
Locked