bosna123 wrote:@ Tvrtko II Kotromanic
Fakat bezze pises. Kakve crne pare, potvaras bracu muslimane za nesto veoma ruzno... I da, klanjaju sunnete, samo kod kuce, upravo kako je i Poslanik saws radio. A zasto je tako radio ? Zato da i djeca vide babu kako klanja i na to se navikavaju.
P.S. Zasto ti je nik Tvrtko II, a ne I Kotromanic? Tvrtko II uopce nije bio svijetla historijska licnost.
ima fkt slucajeva gdje "vehabije" primaju 500 KM mjesecno da bi se oblacili kako se oblace

u redu, to za klanjanje sunneta kod kuce nisam znao fkt, ali je (barem meni) bezveze kada poslije zavrsetka farzova, oni ustanu i odu i dzamije, umjesto da ostanu pa da sa dzematom namaz do kraja odklanjaju i da zikr zajedno ucine
p.s mislim da je na forumu zauzet nick Tvrtko I... a uostalom, kakvih sve nickova ima, moj je, moras priznati sasvim ok

i da, Tvrtko II nije bio historijski svijetla licnost, ali je svejedno bio bosanski kralj, i to kralj koji je kroz vise navrata vladao, sto je, s historijske tacke gledista, prilicno rijetko i meni barem, fascinantno