Bolesno. Zeliti smrt ljudima koje ne poznajes?Her Flick wrote:dabogda i ti bio u tom stpampedu pa pao i neka seljanka ti stiklom stala na glavu i mozak ti istisla na nosHoce li sloboda ... wrote:Razlika izmedju tebe i sheilak je sto bi ona zatvorila cijelu Srbiju i pustila plin a ti bi samo na posjetioce turbo folk koncertaHer Flick wrote:ja bi fino zatvorio zetru i pustio plin, nek crknu seljaci
pa bi to isto uradio sa raznim aquama, rojalima i sotalim soferskim kafanama
daboga bio stampedo u zetri i svi pocrkali
jebo ih turbo folk
izvinjavam se na ostrom jeziku ali nemere pod kozu vise![]()
Kvantitativno gledajuci, manji si rasist![]()
jebote medju kakvim ljudima zivimo
Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
-
Hoce li sloboda ...
#151 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
-
zelenashica
#152 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
evo teme zrela za ključa

-
Hoce li sloboda ...
#153 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Zatvoriti ljude koji ti nista nisu ucinili i pustiti plin? Samo zato sto slusaju turbo folk?Her Flick wrote:sta ces kada sam bolesni rasista, fasista, nacista, nacionalista, sovinista, itd itd
et sta ti nije jasno
- Luke Perry
#154 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
A kako se ti nosis sa svojim bosanstvom u SLO?pita wrote:U Ljubljani su bili na konecrtu samo Bosanci..Basta wrote:Pa gdje su nasa silna ratna Bosnjacka udruzenja. Pa nemoze se dozvoliti zeni koja je kokardama pjevala i koja je sirila price da su Bosnjaci mudzahedini teroristi koji iz cista mira napadaju srpsku djecu i nejac. Pa oglasite se ljudi. Pokazimo to dostojanstvo. Pa nismo valjda zaboravili sta je jucer bilo. A najvece razocarenje u svoj ovoj prici je ministar kulture Emir Hadzihafizbegovic. Pa zar sine Emire dozvoliti ovom izrodu da nam po Sarajevu pjeva o Cacku i Sumadijskom rokenrolu... FUJ.......najpramitivniji i najgluplji narod na prostoru bivse juge...kak pisu mediji u slo
...
Mozda su ovi bosancerosi u slo gluplji od onih u bih..to cemo tek da vidimo..
A Sarajevo..svakako postalo leglo seljakluka, papanluka i tak najbolji kupac smrdologije sa istoka..
- Loulou
#155 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Her Flick wrote:ja bi fino zatvorio zetru i pustio plin, nek crknu seljaci
Kamo sreće da su "Aque", "Royali"... naši gorući problemi...
-
pita
#156 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Cekam...da idem preko bregane..prema jugu..i onda kazem neku nasu.Luke Perry wrote:A kako se ti nosis sa svojim bosanstvom u SLO?pita wrote:U Ljubljani su bili na konecrtu samo Bosanci..Basta wrote:Pa gdje su nasa silna ratna Bosnjacka udruzenja. Pa nemoze se dozvoliti zeni koja je kokardama pjevala i koja je sirila price da su Bosnjaci mudzahedini teroristi koji iz cista mira napadaju srpsku djecu i nejac. Pa oglasite se ljudi. Pokazimo to dostojanstvo. Pa nismo valjda zaboravili sta je jucer bilo. A najvece razocarenje u svoj ovoj prici je ministar kulture Emir Hadzihafizbegovic. Pa zar sine Emire dozvoliti ovom izrodu da nam po Sarajevu pjeva o Cacku i Sumadijskom rokenrolu... FUJ.......najpramitivniji i najgluplji narod na prostoru bivse juge...kak pisu mediji u slo
...
Mozda su ovi bosancerosi u slo gluplji od onih u bih..to cemo tek da vidimo..
A Sarajevo..svakako postalo leglo seljakluka, papanluka i tak najbolji kupac smrdologije sa istoka..
-
ANtoNia86
#157 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Brena nist nije uradila da je ovako napadate.
- Luke Perry
#158 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
ne mislim na domoljublje. bosanac si a kod slovenaca tolika averzija prema bosancima. kako ti je?pita wrote: Cekam...da idem preko bregane..prema jugu..i onda kazem neku nasu..inace domoljublje..i nacionalni ponos..su izmisli veliki..da lakse manipuliraju sa masom....ja sam operiran od takvih bolesti..
- mofo33
#159 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
a kako tebi tvoja averzija prema slovencima (i svim ostalima,fakat)???Luke Perry wrote:ne mislim na domoljublje. bosanac si a kod slovenaca tolika averzija prema bosancima. kako ti je?pita wrote: Cekam...da idem preko bregane..prema jugu..i onda kazem neku nasu..inace domoljublje..i nacionalni ponos..su izmisli veliki..da lakse manipuliraju sa masom....ja sam operiran od takvih bolesti..
- sheilak
#160 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Prvo, smiri se malo . Nemoj me nazivati satro-upucenom i salonskim rasistom - ja ne nazivam Zdravka Colica cetnikom nego dovodim njegov moral u pitanje jer je za vrijeme rata bio u Srbiji koja jeste carstvo zla ili barem kraljevstvo ( ne kopiram Ronalda Reagana niti Georga Busha niti ikog od americkih predsjednika kada to kazem, samo govorim ono sto osjecam . Za mene ce Srbija uvijek to biti , cast izuzecima. Sorry. ) , ne podizuci ni jednom glas protiv razaranja Bosne i " njegovog grada " , javno i jasno. U tome je upravo razlika izmedju Bregovica, Colica, itd. i drugih koji su barem pokusali protestirati. O Rambu Amadeusu, Zoranu Djindjicu, Cedomiru Jovanovicu, Sonji Bisreko i ostalim ja ne govorim. Govorim o ljudima koji nemaju ni zrnce morala kada dolaze u Bosnu nakon svega, nakon sto su sutke podrzavali sve srpske rezime, za vrijeme kojih su jako lijepo zivjeli, od kraja osamdesetih na ovamo ( jer sutnja je odobravanje ), a Bosanci su. I to dolaze , samo da bi zaradili, pri tom gledajuci s visoka ili servirajuci sentimentalne pricice o rodnom gradu i Bosni. Opet cu reci, meni jeste jako bitno ko je bio gdje za vrijeme rata. Velika je razlika , barem za mene, da li je neko tada bio napustio Bosnu i otisao u Srbiju ( ili ostao zivjeti u njoj ) ili otisao u neku drugu zemlju.Hoce li sloboda ... wrote:
Šatro-upućeni ne samo da Čolu koji je uvijek bio ekstra korektan lik prave četnikom već i parafraziraju rahmetli Ronalda Regana kad nazivaju Srbiju carstvom zla. E u tom carstvu zla je živio i jedan Rambo Amadeus, i jedan Zoran Đinđić, i jedan Čeda, i jedna Sonja, i mnogi drugi. Odvratno je vršiti diskriminaciju nad ljudima na račun mjesta gdje su živjeli.
Pravi salonski rasist, ova shelak. Fuj
Mislim da imam pravo to reci, ovako osjecati i razmisljati bez da me neko, ko ocito misli sasvim drugacije, naziva salonskim rasistom
Sto se mene tice, svi ti estradni umjetnici mogu zakazivati koncerte u Bosni. Ja bih samo voljela da imamo toliko dostojanstva da mi te koncerte ne posjecujemo.
- Amazonka27
#161 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
zar nije cola donirao dva vozila hitne pomoci sarajevu? Sta je sad sa rambo amadeusom?
- vjesticanametli
#162 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
1 pjesma ............uvod..........ja sam novokomponovanaaaaaaaaaaaaaaa bosnjakinjaaaaaaaaaaaaa 
- vjesticanametli
#163 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Her Flick wrote:ja bi fino zatvorio zetru i pustio plin, nek crknu seljaci
daboga bio stampedo u zetri i svi pocrkali
jebo ih turbo folk
izvinjavam se na ostrom jeziku ali nemere pod kozu vise
- sheilak
#164 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
ovo se odnosi na mene ?vjesticanametli wrote:1 pjesma ............uvod..........ja sam novokomponovanaaaaaaaaaaaaaaa bosnjakinjaaaaaaaaaaaaa
- vjesticanametli
-
*mima*
#166 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Her Flick wrote:sta ces kada sam bolesni rasista, fasista, nacista, nacionalista, sovinista, itd itd
et sta ti nije jasno
Sram te bilo flicke.
-
Hoce li sloboda ...
#167 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
sheilak wrote:Prvo, smiri se malo . Nemoj me nazivati satro-upucenom i salonskim rasistom - ja ne nazivam Zdravka Colica cetnikom nego dovodim njegov moral u pitanje jer je za vrijeme rata bio u Srbiji koja jeste carstvo zla ili barem kraljevstvo ( ne kopiram Ronalda Reagana niti Georga Busha niti ikog od americkih predsjednika kada to kazem, samo govorim ono sto osjecam . Za mene ce Srbija uvijek to biti , cast izuzecima. Sorry. ) , ne podizuci ni jednom glas protiv razaranja Bosne i " njegovog grada " , javno i jasno. U tome je upravo razlika izmedju Bregovica, Colica, itd. i drugih koji su barem pokusali protestirati. O Rambu Amadeusu, Zoranu Djindjicu, Cedomiru Jovanovicu, Sonji Bisreko i ostalim ja ne govorim. Govorim o ljudima koji nemaju ni zrnce morala kada dolaze u Bosnu nakon svega, nakon sto su sutke podrzavali sve srpske rezime, za vrijeme kojih su jako lijepo zivjeli, od kraja osamdesetih na ovamo ( jer sutnja je odobravanje ), a Bosanci su. I to dolaze , samo da bi zaradili, pri tom gledajuci s visoka ili servirajuci sentimentalne pricice o rodnom gradu i Bosni. Opet cu reci, meni jeste jako bitno ko je bio gdje za vrijeme rata. Velika je razlika , barem za mene, da li je neko tada bio napustio Bosnu i otisao u Srbiju ( ili ostao zivjeti u njoj ) ili otisao u neku drugu zemlju.Hoce li sloboda ... wrote:
Šatro-upućeni ne samo da Čolu koji je uvijek bio ekstra korektan lik prave četnikom već i parafraziraju rahmetli Ronalda Regana kad nazivaju Srbiju carstvom zla. E u tom carstvu zla je živio i jedan Rambo Amadeus, i jedan Zoran Đinđić, i jedan Čeda, i jedna Sonja, i mnogi drugi. Odvratno je vršiti diskriminaciju nad ljudima na račun mjesta gdje su živjeli.
Pravi salonski rasist, ova shelak. Fuj
Mislim da imam pravo to reci, ovako osjecati i razmisljati bez da me neko, ko ocito misli sasvim drugacije, naziva salonskim rasistomnema potrebe da se skrivam po salonima i pri tom idem stopama srpskog salonskog nacionalizma. Zasto su Bosanci etiketirani budalastinama cim ne zele prepustiti sve zaboravu?
Sto se mene tice, svi ti estradni umjetnici mogu zakazivati koncerte u Bosni. Ja bih samo voljela da imamo toliko dostojanstva da mi te koncerte ne posjecujemo.
Ti veze nemaš sa životom i sve što pišeš je gomila govana koju treba preskakati.
Moja bošnjačka familija iz Bratunca nije imala izbora. Otišla je u Srbiju i spasila se. Šta je bilo sa onima koji su ostali - zna se.
Hvala Srbiji što je prihvatila mog rođaka Emira koji bi poginuo da je ostao u Bosni.
Ti nemaš prava nikome da sudiš. Najbolje bi ti bilo da se poklopiš ušima jer si Srbiju vidjela samo na TV. Nadam se da ljude kao što si ti nikad neću upoznati u stvarnom životu.
Stid da te bude!
- sheilak
#168 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
@ Hoce li sloboda
Pa, hvala. Ne brini se, necemo se upoznati.
Nema potrebe za vrijedjanjem. Ti ne znas nista o meni, ni kako sam ja upoznala Srbiju ni da li sam je vidjela. Ne mozes drugima govoriti da se usudjuju suditi o nekome, a ciniti isto to i pri tom vrijedjati. Niti jednom svojom recenicom ja se nisam obratila tebi, barem ne svjesno i ne znam zasto je ova rasprava za tebe postala licna. Prvo malo poslusaj sebe i rascisti neke stvari sa sobom. Ja imam pravo na svoje misljenje i ne vidim zbog cega bih se stidjela svog stava. Ti imas pravo na svoje , ja ti nista ne govorim zbog toga.
Smiri se, nema potrebe da me napadas.
Nema potrebe za vrijedjanjem. Ti ne znas nista o meni, ni kako sam ja upoznala Srbiju ni da li sam je vidjela. Ne mozes drugima govoriti da se usudjuju suditi o nekome, a ciniti isto to i pri tom vrijedjati. Niti jednom svojom recenicom ja se nisam obratila tebi, barem ne svjesno i ne znam zasto je ova rasprava za tebe postala licna. Prvo malo poslusaj sebe i rascisti neke stvari sa sobom. Ja imam pravo na svoje misljenje i ne vidim zbog cega bih se stidjela svog stava. Ti imas pravo na svoje , ja ti nista ne govorim zbog toga.
-
Hoce li sloboda ...
#169 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Ko si ti bona da nekome sudis? Odakle tebi pravo da pljujes po nekome samo zato sto je imao samo u Srbiji rodbinu da ga primi? Kakav si ti monstrum, kalav gad da su ti svi koji su iza 1992 otisli u Srbiji cetnici? Ja ne mogu shvatiti da neko moze biti toliko bezobrazan da ljude koji su pobjegli od cetnickog noza u Srbiju naziva cetnicima? Ispadose Bosnjaci koji su bili izbjeglice u Srbiji, "carstvu zla", cetnici i olos.sheilak wrote:@ Hoce li sloboda
Jebo te, ispa cijeli Pazar cetnicki ... kojih budala ima, Boze dragi
- sheilak
#170 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
@ Hoce li sloboda...
Za mene je Srbija to, bila prije i sada je. Pri tom ostajem. Spomenula sam izuzetke, rekla da im je na cast. O njima nisam ni govorila niti o obicnim ljudima nego o onim licemjernih ," velikih " ,poslijeratnih gesta . Ne znam zbog cega me napadas kada nista od svega nije tebi upuceno niti sam te nazvala cetnikom niti me briga gdje ste ti i tvoja porodica bili. Smijesno. Ocigledno imas problem s necim, ali to je vec tvoja stvar. Molim te, prestani me vrijedjati ili ako to vec moras, nauci to raditi na malo suptilniji nacin . Ili barem osnovama konverzacije da svoje stajaliste branis na malo mirniji nacin.
Hajde da se mi vise ne svadjamo i da prestanemo sa svakom daljnjom medjusobnom raspravom.
Za mene je Srbija to, bila prije i sada je. Pri tom ostajem. Spomenula sam izuzetke, rekla da im je na cast. O njima nisam ni govorila niti o obicnim ljudima nego o onim licemjernih ," velikih " ,poslijeratnih gesta . Ne znam zbog cega me napadas kada nista od svega nije tebi upuceno niti sam te nazvala cetnikom niti me briga gdje ste ti i tvoja porodica bili. Smijesno. Ocigledno imas problem s necim, ali to je vec tvoja stvar. Molim te, prestani me vrijedjati ili ako to vec moras, nauci to raditi na malo suptilniji nacin . Ili barem osnovama konverzacije da svoje stajaliste branis na malo mirniji nacin.
Hajde da se mi vise ne svadjamo i da prestanemo sa svakom daljnjom medjusobnom raspravom.
- JohnnyS
#171 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Ja molim, apeliram, preklinjem da se na temi o Lepoj Breni ne spominje najveći živući filozof ovih prostora, pjesnički velikan Rambo Amadeus Mega Super Car, pa makar to bilo i u pozitivnom kontekstu. Rambo to nije zaslužio, da ako netko u google ukuca "Rambo Amadeus" da mu se otvori sa-x tema o Lepoj Breni... 
U potpisu:
Iskreni štovatelj i obožavatelj Ramba Amadeusa
U potpisu:
Iskreni štovatelj i obožavatelj Ramba Amadeusa
- IBM
#172 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Na svu srecu Baja pjeva samo u RS. Hvala njemu sto ne dolazi u Federaciju inace bi ljudi govorili "sta fali? kad moze xy pjevati sto ne moze on"stochar wrote:pa, Baja koji je pjev'o 'ne volim te alija zato sto si balija' i ostatak slicnog repertoara svako malo gostuje po BiH i u raznim dzet-set rubrikama...
- exliberal
#173 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
neka ba...kud zuris...nek se jos malo zakuha pa onda raspali...zoom66 wrote:neka vas jos malo.onda slijedi nocno raketiranje
-
pita
#174 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Stari ti si bolestan...Da li si ti kada bio na pogrebu u Srebrenici..ili bar profurao pored groblja...svaki put nemam mira pola godine kada odem u Srebrenicu...Hoce li sloboda ... wrote: Ti veze nemaš sa životom i sve što pišeš je gomila govana koju treba preskakati.
Moja bošnjačka familija iz Bratunca nije imala izbora. Otišla je u Srbiju i spasila se. Šta je bilo sa onima koji su ostali - zna se.
Hvala Srbiji što je prihvatila mog rođaka Emira koji bi poginuo da je ostao u Bosni.
Ti nemaš prava nikome da sudiš. Najbolje bi ti bilo da se poklopiš ušima jer si Srbiju vidjela samo na TV. Nadam se da ljude kao što si ti nikad neću upoznati u stvarnom životu.
Stid da te bude!
Mah postavio bi kineski zid na Drini...i to 10x veci od organinalog kineskog zida i takve kao ti poslao na istocnu stranu zida..
-
daleko
#175 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Meni licno diretno smeta kada bilo koji jugonostalgicar ( umjetnik) izjednacuje tragedije bivsih republika Jugoslavije. Kao da su na Marsu bili te godine, cekali da stane rat, pa da oni kazu javno da je svuda bilo tesko, da je njima zao Jugoslavije i da nose bol u srcima. I taj marketiski potez se primjecuje kod vecine umjetnika iz stare Jugoslavije, koji su sebe preselili u Srbiju ili tamo bili prije rata, kao da svi sjede sa istim menager-om a ovaj ne mijenja strategiju.
U pitanju je interes trzista, jer da kazu sta mozda misle ode njima jedino sigurno trziste ispod nogu a to se zove samoubistvo.Toliko o prioritetima.
Pitanje njihove boli za Jugolavijom, kao i njihovog interesa ne smanjuje moje razocarenje u njih i moje pravo da ih kritikujem. Tako isto imam pravo i da se odusevim ljudima koji su ljudi i koji osuduju zlocine u mojoj zemlji koji su na zalost nasli i mjesto i vrijeme. Da nisu nasli ne bi danas diskutovali o ovome svemu.
Jugolavije vise nema, zna to Brena kao i drugi, znaju jer su nekada uzivali popularnost u sest republika. BOOM......i jednog dana jedna drzava postane vise drzava, i jedna koja napada druge a oni se nadu bas u toj zemlji agresora. I sada valja sebe tu naci ponovo.
Neki su se brzo pronasli u starim nam republikama, dok vecina velikih imena iz Bosne lebdi i sada bez svog identiteta i bez svog opredjeljena po drzavama komsiluka ili velegradovima trazeci sebe.( ili mozda su oprijedjeljeni ali opet nesto valja njima preko rijeka opet u Bosnu). Kako bi bilo lijepo da nas zaborave, kao sto su to radili u godinama rata.
Tvrdim kako bi Bosna sretna bila da nemamo potrebu ih spominjati a ne ponositi se necim sto uopste ne osjecaju ljudi koje oslovljavamo kao Bosanci. Nasa slabost je u tome sto im uopste dajemo znacaja.
Iskreno mi jugonostalgicari smetaju, pokusavaju "pribliziti" ljude kroz stare hitove, kroz stare uspomene a zaboravljaju djecu, zene, nevine glave koji su zivote nepotrebno izgubili zbog te iste Jugoslavije. Na svim stranama. Oni gubili trzista a gradani glave. Gledajuci sa te strane, mali su to ljudi, malih srca, malih misljenja, pricaju o nekakavoj ljubavi i kao ona moze sve i sve pokusavaju objasniti sa njom a ovamo pijuni u rukama bezuspjesnih manager - a koji probaju pronaci staro (novo) mjesto za njihove pjesme.
Vjerujem da su njihove karijere prepolovljene, vremenom ce izumirati, ostajace stari hitovi kojih ce se ljudi sjecati kao hitovi Jugoslavije (gdje i pripadaju) a nadati mi se da ce novije generacije uraditi svoje i bacite ih u sto dublji zaborav sto brze.
A komentare kako su Bosnaci budale, ljudi bez pameti ili samopostovanja su ipak malo previse. Ja sam eto odlucila povuci crtu sebi i svom djetetu, kategoricno zatvoriti vrata Jugoslaviji kao periodu koji se zauvijek zavrsio ( hvala na tome) i okrenuti svu svoju ljubav prema svojoj zemlji koja je docekala svoj historijski trenutak. Istorija Bosne je prepuna zanimljivijih perioda, vrijednijih mnogo vise spomena nego posljednih nekih 80 godina nase nam drzave i njima se treba vratiti za daljne mnogo interesantnije analize ako cemo o velkim imenima.
Vjerujem da nas ima mnogih koji ipak prioritiraju mnogo vise postovanje prema zrtvama u Bosni, majkama koji jos uvijek tragaju za svojim sinovima,djeci bez roditelja i domova nego posjetu Zetri da cujem nostalgicnu Brenu i uspomene iz nase nam Jugoslavije. Ja vjerujem i znam da ce nas u sljedecim godinama biti sve vise i nase vrijeme tek dolazi u novim generacijama gdje ce nas identitet biti na drugi nacin mnogo odredeniji i sa vise samopostovanja.
P.S. Danci ne kupuje produkte uvozene iz Izraela za vrijeme svake okupacije Gaze. To je njihov mali glas protiv agresije i to nije nimalo stran potez u zemljama demokratije i ljudi kojim nije svejedno. Najgore stanje od "svejedno mi je" se ne nalazi.
U pitanju je interes trzista, jer da kazu sta mozda misle ode njima jedino sigurno trziste ispod nogu a to se zove samoubistvo.Toliko o prioritetima.
Pitanje njihove boli za Jugolavijom, kao i njihovog interesa ne smanjuje moje razocarenje u njih i moje pravo da ih kritikujem. Tako isto imam pravo i da se odusevim ljudima koji su ljudi i koji osuduju zlocine u mojoj zemlji koji su na zalost nasli i mjesto i vrijeme. Da nisu nasli ne bi danas diskutovali o ovome svemu.
Jugolavije vise nema, zna to Brena kao i drugi, znaju jer su nekada uzivali popularnost u sest republika. BOOM......i jednog dana jedna drzava postane vise drzava, i jedna koja napada druge a oni se nadu bas u toj zemlji agresora. I sada valja sebe tu naci ponovo.
Neki su se brzo pronasli u starim nam republikama, dok vecina velikih imena iz Bosne lebdi i sada bez svog identiteta i bez svog opredjeljena po drzavama komsiluka ili velegradovima trazeci sebe.( ili mozda su oprijedjeljeni ali opet nesto valja njima preko rijeka opet u Bosnu). Kako bi bilo lijepo da nas zaborave, kao sto su to radili u godinama rata.
Tvrdim kako bi Bosna sretna bila da nemamo potrebu ih spominjati a ne ponositi se necim sto uopste ne osjecaju ljudi koje oslovljavamo kao Bosanci. Nasa slabost je u tome sto im uopste dajemo znacaja.
Iskreno mi jugonostalgicari smetaju, pokusavaju "pribliziti" ljude kroz stare hitove, kroz stare uspomene a zaboravljaju djecu, zene, nevine glave koji su zivote nepotrebno izgubili zbog te iste Jugoslavije. Na svim stranama. Oni gubili trzista a gradani glave. Gledajuci sa te strane, mali su to ljudi, malih srca, malih misljenja, pricaju o nekakavoj ljubavi i kao ona moze sve i sve pokusavaju objasniti sa njom a ovamo pijuni u rukama bezuspjesnih manager - a koji probaju pronaci staro (novo) mjesto za njihove pjesme.
Vjerujem da su njihove karijere prepolovljene, vremenom ce izumirati, ostajace stari hitovi kojih ce se ljudi sjecati kao hitovi Jugoslavije (gdje i pripadaju) a nadati mi se da ce novije generacije uraditi svoje i bacite ih u sto dublji zaborav sto brze.
A komentare kako su Bosnaci budale, ljudi bez pameti ili samopostovanja su ipak malo previse. Ja sam eto odlucila povuci crtu sebi i svom djetetu, kategoricno zatvoriti vrata Jugoslaviji kao periodu koji se zauvijek zavrsio ( hvala na tome) i okrenuti svu svoju ljubav prema svojoj zemlji koja je docekala svoj historijski trenutak. Istorija Bosne je prepuna zanimljivijih perioda, vrijednijih mnogo vise spomena nego posljednih nekih 80 godina nase nam drzave i njima se treba vratiti za daljne mnogo interesantnije analize ako cemo o velkim imenima.
Vjerujem da nas ima mnogih koji ipak prioritiraju mnogo vise postovanje prema zrtvama u Bosni, majkama koji jos uvijek tragaju za svojim sinovima,djeci bez roditelja i domova nego posjetu Zetri da cujem nostalgicnu Brenu i uspomene iz nase nam Jugoslavije. Ja vjerujem i znam da ce nas u sljedecim godinama biti sve vise i nase vrijeme tek dolazi u novim generacijama gdje ce nas identitet biti na drugi nacin mnogo odredeniji i sa vise samopostovanja.
P.S. Danci ne kupuje produkte uvozene iz Izraela za vrijeme svake okupacije Gaze. To je njihov mali glas protiv agresije i to nije nimalo stran potez u zemljama demokratije i ljudi kojim nije svejedno. Najgore stanje od "svejedno mi je" se ne nalazi.