Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam bolonja, stari sistem, zadnji voz starog sistema bio (u roku sam). Ali kažu da nas primaju. Iako ću se odmah prijaviti na vandredne.
Jel cijena semestra ostaje ista ili? (1200 KM po semestru?)
I znaš li nešto o skraćivanju sa 2 godine na 1 (bar tako piše u konkursu). Nisam završila na PMF-u, pa nisam upoznata.
Odsjek za hemiju! Studenti koji su zavrsili po staron sistemu moći će upisati postdiplomski, tj. drugi ciklus studija po Bolonji s tim da ce svi biti upisani vanredno i placati studij, a koliko, to jos niko ne zna, na zalost. I da, na Odsjeku za hemiju sistem školovanja je 4+1, dakle ovaj drugi ciklus traje jednu godinu, a za druge odsjeke odsjeke ne znam.
Mislila sam se prijaviti na odsjek za biologiju.
Puno ti hvala. Vidim da ni oni sami onda ništa ne znaju, ne trebam se sekirati oko ovih 10ak dana do odbrane, primit će me valjda...
cyprus wrote:*miara, nadam se ćeš moć izvadit to sutra, al nisam siguran da se to može. Mada ako si predala sav upisni materijal trebala bi. No, svejedno moraš nekako dokazat da si ti ta što je upisala, ako nemaš indexa . I ozbiljno, neko ti je gore već napiso, one tete na studenskoj znaju bit grozne, čuvaj se
Što se tiče biologije, pripazi se histologije i stanovitog Šuške , ostalo se valjda može proć. Nisam biolog (komšija sa geografije ), al tako pričaju...
Šuško je bio kralj...doduše na medicini i prije 8 godina, možda se od tada pokvario
cyprus wrote:
Što se tiče biologije, pripazi se histologije i stanovitog Šuške , ostalo se valjda može proć. Nisam biolog (komšija sa geografije ), al tako pričaju...
Šuško je profesor za pozeliti, samo je problem sto fakat kod njega moras znati, a stele ne postoje, tako da je trn u oku mnogima
cyprus wrote:
Šuško je profesor za pozeliti, samo je problem sto fakat kod njega moras znati, a stele ne postoje, tako da je trn u oku mnogima
Zna biti frustrirajuce kada nakon cca. 1500 stranica usadjenih u mozak padnes na ispitu jer izvuces pitanje kojeg ima dvije recenice u knjizi, al' eto, vidjet ces
Zna biti frustrirajuce kada nakon cca. 1500 stranica usadjenih u mozak padnes na ispitu jer izvuces pitanje kojeg ima dvije recenice u knjizi, al' eto, vidjet ces
imala sam ja profesoricu koja je postavljala pitanja koja nikad nismo direktno ni spomenuli, ali bi logicki trebali skontati (ko da smo svi rodjeni biologicari), pa je tako znala dijelit lijepe ocjene
vise se ucrvah preko ovog raspusta, jedva cekam fax
*miara* wrote:imala sam ja profesoricu koja je postavljala pitanja koja nikad nismo direktno ni spomenuli, ali bi logicki trebali skontati (ko da smo svi rodjeni biologicari), pa je tako znala dijelit lijepe ocjene
Kamenica? Uh, ako si kod nje imala lijepe ocjene, onda valjda i jesi za biologije . Čini mi se da je biologija najteži predmet u Dobrinjskoj bio
*miara* wrote:imala sam ja profesoricu koja je postavljala pitanja koja nikad nismo direktno ni spomenuli, ali bi logicki trebali skontati (ko da smo svi rodjeni biologicari), pa je tako znala dijelit lijepe ocjene
Kamenica? Uh, ako si kod nje imala lijepe ocjene, onda valjda i jesi za biologije . Čini mi se da je biologija najteži predmet u Dobrinjskoj bio
imala sam 4-5 kod nje. ona je ziva legenda. najvise me je nerviralo kad one prefarbane prenasminkane psuju na nju i placu sto im je 1 zakljucila, a ne znaju sta je jabuka. meni biologija nije uopste bila najteza. samo sam genetiku, fotosintezu i disanje biljaka morala uciti jer hemiju ne znam. najvise sam ucila historiju (jer je arna zahtijevala), muzicko i psihologiju (jer me nisu voljela ona dva uhljupa )
da mi kamenica nije predavala, vjerovatno bi sad geografiju upisala (zbog vlade i zene mu sto mi je u osnovnoj predavala).
Jel neko od kolega iz male zgrade PMF-a bio skoro na faxu...jucer sam se iznenadio kada sam vidio da je u toku "big time, kick ass" renovacija i modernizacija tolaeta...izgleda da su odlucili uloziti koju paricu na uslove rada i boravka...konacno
Chemist wrote:Jel neko od kolega iz male zgrade PMF-a bio skoro na faxu...jucer sam se iznenadio kada sam vidio da je u toku "big time, kick ass" renovacija i modernizacija tolaeta...izgleda da su odlucili uloziti koju paricu na uslove rada i boravka...konacno
wow, imacu normalan WC nakon 4 godine havarije u dobrinjskoj
Chemist wrote:Jel neko od kolega iz male zgrade PMF-a bio skoro na faxu...jucer sam se iznenadio kada sam vidio da je u toku "big time, kick ass" renovacija i modernizacija tolaeta...izgleda da su odlucili uloziti koju paricu na uslove rada i boravka...konacno
odlicna slika, ja prvo nisam vjerovao svojim ocima da se zaista nesto uredjuje na faxu...
X2-4x+a>15
X2-4a+a-15>o
Pa sam racunao diskriminantu
D=16-4*(a-15)>0
I na kraju dobijem da je a manje od 19
X2-4a+a-15>o
D ti treba biti manja od nule da nema realnih nula.
Kuzis?
Ako stavis da ti je D>0, funkcija ce ti sjeci x-osu na dva mjesta, tako da ti nece biti zadovoljeno
da je za svako x funkcija veca od 0.
Ovo malo laicki.
X2-4x+a>15
X2-4a+a-15>o
Pa sam racunao diskriminantu
D=16-4*(a-15)>0
I na kraju dobijem da je a manje od 19
X2-4a+a-15>o
D ti treba biti manja od nule da nema realnih nula.
Kuzis?
Ako stavis da ti je D>0, funkcija ce ti sjeci x-osu na dva mjesta, tako da ti nece biti zadovoljeno
da je za svako x funkcija veca od 0.
Ovo malo laicki.
znaci ovo nije tacno jel samo to greska neki kazu da je ovdje trebalo uvrstiti bilo koji broj umjesto x i izracunati a?????
nellington wrote:E pa neki nemaju pojma. Hidrant ti je dobro odgovorio (a ti neki neka uvrste sve realne brojeve umjesto x da dobiju sve vrijednosti a).
hvala vam puno bar sad znam kako je trebalo rjesiti mislim i meni je bilo glupo da takav zadatak :S:S:S
Diskriminanta(D) ti odreduje broj realnih rjesenja.
Ako je D>0,imas 2 realna rjesenja.(laicki receno y ce ti biti nekad vece, nekad manje od nule)
D=0 => 1 realno rjesenje (y ce ti biti u jednoj tacki nula, a u svim ostalim slucajevima vece ili manje od
nule u zavisnosti da li je a>0 ili a<0)
D<0 => nema realnih rjesenja(y je manje od nule za sve x, ako je a<0, a , ako je a>0, y je vece od 0 za sve x. )
nellington wrote:E pa neki nemaju pojma. Hidrant ti je dobro odgovorio (a ti neki neka uvrste sve realne brojeve umjesto x da dobiju sve vrijednosti a).
hvala vam puno bar sad znam kako je trebalo rjesiti mislim i meni je bilo glupo da takav zadatak :S:S:S
X2-4x+a-15>0
D=16-4*(a-15)>0
16-4a+60>0
-4a+76>0
-4a>-76
a<76/4
ovako sam ja uradio