Vijesti iz borilačkih sportova

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#151 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Sinoć je održan UFC 102: "Couture vs. Nogueira"

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=7

Neću pisati rezultate niti puno komentarisati sada, jer možda neko hoće da pogleda borbe bez da unaprijed zna rezultate, pa ću se kasnije osvrnuti na cijeli događaj.

PS
Ako neko želi da vidi ove glavne borbe, tj. bude mu trebao link za skidanje, a ne bude mogao pronaći, neka pošalje pm.
The Realist

#152 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Btw. borbu Couture vs Nogueira se definitivno isplati pogledati. :thumbup:
The Realist

#153 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Marc Huck (alias Muamer Hukić) osvojio WBO pojas u lakoteškoj kategoriji

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=3
gitaraaa

#154 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by gitaraaa »

gdje se moze pogledati borba Minotaur-couture?
pozdrav
The Realist

#155 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Evo sad da dam i svoj komentar na sve.

Borba Mino vs. Couture je bila stvarno odlična, nisu se štedjeli ni sekund. Borili su se i u stand up-u i na parteru i to aktivno, bez puno čekanja.

Mino se vratio nakon onog poraza od Mira i očigledno je da je ona bolest uticala na praz od Mira, jer je ovdje primio i više udaraca, nego protiv Mira, pa nije ni mrdnuo, a kamoli pao, a sam je dva puta obarao Couture-a.

Couture je opet pokazao karakter, izvlačio se iz skoro već zatvorenih zahvata, a kondicija mu je nevjerovatna, pogotovo za nekoga ko ima preko 40 godina.

Što se ostaloga tiče, bilo je dosta konfuzno.

Od Maia-e se očekivalo puno, a on je brutalno nokautiran nakon samo 21 sekunde, dok je isto se više očekivalo od Jardine-a, ali on je isto izgubio nakon samo minut i 35 sekundi. To je definitivno pokvarilo planove i UFC-u, koji je očekivao jako dobar show, dok je ovime dobio, pa hajmo reći prosječan, jer su dvije borbe ipak trajale jako kratko.

Rosholt vs. Leben je bila solidna borba, a Rosholt je odlično napravio gušenje, te je čak i uspavao Lebena i tu je sudija pogriješio, jer je ranije trebao prekidati borbu.

Brandon Vera je bez problema došao do pobjede u ne baš spektakularnom meču.

Što se uvodnih borbi tiče, najpoznatije ime nama je Gabriel Gonzaga, čovjek koji je nokautirao Mirka Filipovića. On je vrlo brzo završio svoj meč i bio jako dominantan.

Treba sada sačekati borbu Mirko vs Santos i Carwin vs. Lesnar, te bi se onda moglo otprilike znati kakvi bi sljedeći parovi mogli biti.
gitaraaa

#156 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by gitaraaa »

Jedva cekam slijedeci UFC...da vidim MIrka...kazu da je u extra formi :)
The Realist

#157 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

To kaže Mirko, pa vidjet ćemo, do sada je često to govorio, a nije baš tako bilo. Kako god, nadam se njegovoj pobjedi.
The Realist

#158 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Fedor Emelianenko vs. Gegard Mousasi

Koga zanima, ovdje može vidjeti onaj egzibicijski meč koji je prije nekoliko dana imao Fedor, u kojem je nastupio protiv Gegarda Mosusaija. Ne traje dugo, nekoliko minuta samo.

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... eo-sekcija
The Realist

#159 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

UFC 102: Zarade boraca - Antonio Rodrigo Nogueira zaradio naviše

Objavljene su zarade svih boraca koji su učestvovali na UFC-u 102: Couture vs. Nogueira. Najviše je zaradio Antonio Rodrigo Nogueira. Ukupna isplata borcima je bila $1,285,000. Sam šou se održao pred 16088 gledalaca i na kartama je zarađeno $1,920,000.

Mislim da ovdje još fale procenti od PPV-a koji dobijaju ovi bolji i poznatiji borci, tako da nisu loše ni prošli :).
The Realist

#160 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

K-1 World Grand Prix - Final 16

Počinje polako da se zakuhava. Već ove borbe će biti odlične.

Moj favorit je Badr Hari i ima velike šanse, samo način na koji se bori, koji mene i priblači kod njega bi mu mogao biti i najveći neprijatelj osvajanju turnira.
Hare_ze

#161 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Hare_ze »

The Realist wrote:K-1 World Grand Prix - Final 16

Počinje polako da se zakuhava. Već ove borbe će biti odlične.

Moj favorit je Badr Hari i ima velike šanse, samo način na koji se bori, koji mene i priblači kod njega bi mu mogao biti i najveći neprijatelj osvajanju turnira.
Ma ove godine uzima Semmy, onaj poraz od Aertsa prosle godine je poprilicno nategnut...vidjet cemo...

Nego nisam upratio sta je bilo sa Sakhijem? Zar nije i on trebao biti medju 16?
The Realist

#162 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Pa dobro, Hari je Schilt-a nokautirao u prvoj rundi, nakon što ga je dva, ili tri puta rušio i to nedavno, tako da mislim da će mnogi krenuti sada jako na njega (Schilta) kako on ne bi svoju igru mogao uspostaviti.

Što se Sakia tiče, on je povrijedio nogu u borbi protiv Zuravliova i neće biti spreman do 26. septembra onda su dodali njegovu zamjenu (Musashi-a).

Znaš da je 13 boraca kroz kvalifikacije prošlo, a trojica su trebala biti izabrana od strane gledatelja. Eh, što se glasanja tiče Overeem je bio prvi, Manhoef drugi, Mirko treći, ali pošto je on u UFC-u uzeli su četvrtog sa liste, a to je Feitosa.

Kako je nenadano trebala doći zamjena za Sakia, trebao je po logici to biti 5. nalisti i to bi bio Morosanu, ali pošto je on imao samo 9 glasova više od Musashi-a, oficijelno obrazloženje stoji da su Musashi-a odabrali radi svega što je ostvario u prošlosti i zato što mu je ovo posljednja prilika, prije nego ode u penziju. Iskreno, mislim da su to uradili, jer se radi o Japancu, jer su također sa sponzorima svojim dogovarali koga da uvrste kao posljednjeg borca.
The Realist

#163 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Carwin smatra da će Fedor sa potpisom za Strikeforce postati nevažan

Dana White ih je izgleda opasno naložio. Sada se javlja Carwin i govori da je Lensar najbolji na svijetu i kritikuje ljude koji su se borili protiv Fedora, ali ko je on (Carwin) da je dobio šansu da se bori sa Lesnarom. Koga od renomiranih protivnika je pobijedio? UFC trenutno ima puno mladih nada, ali ne baš puno dokazanih boraca u teškoj kategoriji.

Nije mi jasno da Fedor nevalja jer su mu protivnici nula, a jedan Lesnar drži titulu nakon borbi sa ipak ruku na srce prosječnim borcima, nijedna svjetska klasa tu nije, a one klase koje su ostale u UFC-u su već polako na zalasku karijere.
Hare_ze

#164 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Hare_ze »

The Realist wrote:Pa dobro, Hari je Schilt-a nokautirao u prvoj rundi, nakon što ga je dva, ili tri puta rušio i to nedavno, tako da mislim da će mnogi krenuti sada jako na njega (Schilta) kako on ne bi svoju igru mogao uspostaviti.

Što se Sakia tiče, on je povrijedio nogu u borbi protiv Zuravliova i neće biti spreman do 26. septembra onda su dodali njegovu zamjenu (Musashi-a).

Znaš da je 13 boraca kroz kvalifikacije prošlo, a trojica su trebala biti izabrana od strane gledatelja. Eh, što se glasanja tiče Overeem je bio prvi, Manhoef drugi, Mirko treći, ali pošto je on u UFC-u uzeli su četvrtog sa liste, a to je Feitosa.

Kako je nenadano trebala doći zamjena za Sakia, trebao je po logici to biti 5. nalisti i to bi bio Morosanu, ali pošto je on imao samo 9 glasova više od Musashi-a, oficijelno obrazloženje stoji da su Musashi-a odabrali radi svega što je ostvario u prošlosti i zato što mu je ovo posljednja prilika, prije nego ode u penziju. Iskreno, mislim da su to uradili, jer se radi o Japancu, jer su također sa sponzorima svojim dogovarali koga da uvrste kao posljednjeg borca.
E pa vidis, nisam upratio tu borbu Semmya i Haria (sad sam pogledao i bas ga je istukao ko vola u kupusu), tako da bi moglo biti svega. Mene je Schilt uvijek nervirao svojim stilom, ali je mljeo konkurenciju nekoliko zadnjih godina i onaj poraz od Aertsa je bio nategnut, ali poslije ovog poraza od Haria sve je moguce.

Znam kako se biralo, ali u zadnje vrijeme nisam pratio vijesti (imalo se posla jbg) i vidim nema Sakia, steta jbg.
Sto se tice Overeema, nisam pametan, moze razbiti svakoga (kao npr. Haria), ali isto tako se moze desiti da ga vec Aerts masakrira u prvoj borbi, cudan tip.

Ma naravno da su ga odabrali sto je Japanac, a sto se tice tog Moresanua je li to onaj lik sto se borio u Zetri kada se Poturak borio protiv Vondraceka?
Last edited by Hare_ze on 02/09/2009 09:17, edited 1 time in total.
Hare_ze

#165 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Hare_ze »

The Realist wrote:Carwin smatra da će Fedor sa potpisom za Strikeforce postati nevažan

Dana White ih je izgleda opasno naložio. Sada se javlja Carwin i govori da je Lensar najbolji na svijetu i kritikuje ljude koji su se borili protiv Fedora, ali ko je on (Carwin) da je dobio šansu da se bori sa Lesnarom. Koga od renomiranih protivnika je pobijedio? UFC trenutno ima puno mladih nada, ali ne baš puno dokazanih boraca u teškoj kategoriji.

Nije mi jasno da Fedor nevalja jer su mu protivnici nula, a jedan Lesnar drži titulu nakon borbi sa ipak ruku na srce prosječnim borcima, nijedna svjetska klasa tu nije, a one klase koje su ostale u UFC-u su već polako na zalasku karijere.
Ma zbog ovih sranja zalim za PRIDE-om gdje su stvarno bili najbolji teskasi (kad se samo sjetim borbi poput Mino - Fedor, Mirko - Fedor, Mirko - Mino, Coleman - Mino itd. mogao bi nabrajati do sutra)...ovako je sve rascijepljeno u vise organizacija. Iako mislim da bi Fedor trebao konacno otici u UFC i pokazati da je zaista najbolji. Sto se tice Lesnara, predvidjam mu vec poraz od Minotaura cim se prvi put sretnu...(a nadam se da hoce jer je Mino ocigledno u dobroj formi).
The Realist

#166 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Hare_ze wrote: E pa vidis, nisam upratio tu borbu Semmya i Haria (sad sam pogledao i bas ga je istukao ko vola u kupusu), tako da bi moglo biti svega. Mene je Schilt uvijek nervirao svojim stilom, ali je mljeo konkurenciju nekoliko zadnjih godina i onaj poraz od Aertsa je bio nategnut, ali poslije ovog poraza od Haria sve je moguce.

Znam kako se biralo, ali u zadnje vrijeme nisam pratio vijesti (imalo se posla jbg) i vidim nema Sakia, steta jbg.
Sto se tice Overeema, nisam pametan, moze razbiti svakoga (kao npr. Haria), ali isto tako se moze desiti da ga vec Aerts masakrira u prvoj borbi, cudan tip.

Ma naravno da su ga odabrali sto je Japanac, a sto se tice tog Moresanua je li to onaj lik sto se borio u Zetri kada se Poturak borio protiv Vondraceka?
Schilt je mislim svima bio dosadan, ali se ne može reći da nije majstorski odrađivao borbe, a na kraju su mu i nokauti bili spektakularni, jer je koljenima uništavao.

Hari je vjerovanto najbolji borac od njih svih, eventualno Bonjasky, ali stil mu je takav da od svakoga može popiti nokaut. Zato ga volim, kao i Karaeva, jednostavno kod njih znaš da će biti zanimljiva borba, a ko pobijedi, pobijedi.

Jeste, to je taj Morosanu. Očigledno veliko ime koje je Poturak uspio dovesti i svaka mu čast na tome.

Overeem ima drugačiji stil od ostalih, te mogao bi mnogima probleme stvoriti, iako mislim da ovaj puta neće i da neće daleko dogurati. Nema višen onog elementa iznenađenja, a osim toga je tada Hari bio 3 puta u 3 sedmice putovao za Japan i nazad, nije trenirao, zato i jeste izgubio onako lako.
The Realist

#167 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Preskar ne prekida karijeru, no vjerojatno napušta braću Kličko!

http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... a&Itemid=3

Drago mi je radi ovoga, jer mislim da ovaj momak ima potencija. Ako ode u kategoriju niže, snaga bi mu trebala ostati, te bi trebao postati strašan nokauter. Ima perspektive, samo je pitanje kako će iskoristiti sve.
The Realist

#168 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Hare_ze wrote: Ma zbog ovih sranja zalim za PRIDE-om gdje su stvarno bili najbolji teskasi (kad se samo sjetim borbi poput Mino - Fedor, Mirko - Fedor, Mirko - Mino, Coleman - Mino itd. mogao bi nabrajati do sutra)...ovako je sve rascijepljeno u vise organizacija. Iako mislim da bi Fedor trebao konacno otici u UFC i pokazati da je zaista najbolji. Sto se tice Lesnara, predvidjam mu vec poraz od Minotaura cim se prvi put sretnu...(a nadam se da hoce jer je Mino ocigledno u dobroj formi).
Evo jedna odlična izjava povodom toga, a dao ju je "King" Mo Lawal:

Tačno je pogodio srže, jer UFC sve postiže marketingom. Odjednom su Cain i Carwin zvijezde, iako nijednog relevantnijeg protivnika nisu pobijedili. Cain je dobio Konga, ali ono je sramota, prvo da je Kongao iole bolji borac, mogao je nokautirati Caine-a, a drugo, Cain ga je tri runde držao u totalno dominantnoj poziciji i nije uspio nijednom zaprijetiti da ga nokautira, ili submitira. On će možda postati svjetska klasa, ali trenutno to nije.

Carwin je dobio Gonzagu i izgleda dosta dobro, ali ostali protivnici nisu bili baš neke zvijezde. Taj čovjek radi i još trenira. Fedor samo trenira i to kako trenira i on bi se poredio sa njim. Jedino što ima visinu i masu, pa bi se nešto moglo očekivati, ali da mora napredovati još, mora.

Ne kažem ja da su oni loši, ali ako pljuješ Fedora, onda ipak imaj debele argumente iza toga.
Hare_ze

#169 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Hare_ze »

The Realist wrote: Evo jedna odlična izjava povodom toga, a dao ju je "King" Mo Lawal:

Tačno je pogodio srže, jer UFC sve postiže marketingom. Odjednom su Cain i Carwin zvijezde, iako nijednog relevantnijeg protivnika nisu pobijedili. Cain je dobio Konga, ali ono je sramota, prvo da je Kongao iole bolji borac, mogao je nokautirati Caine-a, a drugo, Cain ga je tri runde držao u totalno dominantnoj poziciji i nije uspio nijednom zaprijetiti da ga nokautira, ili submitira. On će možda postati svjetska klasa, ali trenutno to nije.

Carwin je dobio Gonzagu i izgleda dosta dobro, ali ostali protivnici nisu bili baš neke zvijezde. Taj čovjek radi i još trenira. Fedor samo trenira i to kako trenira i on bi se poredio sa njim. Jedino što ima visinu i masu, pa bi se nešto moglo očekivati, ali da mora napredovati još, mora.

Ne kažem ja da su oni loši, ali ako pljuješ Fedora, onda ipak imaj debele argumente iza toga.
Vala bas, a osim toga, mozda je to subjektivno, ali meni kavez i laktovi nikako ne leze, previse mi je to americko-gladijatorsko sranja, ali dobro. Samo se nadam dace Mino naci dobru formu i pocistiti ih sve, a kazem Fedor bi trebao odraditi jednu borbu samo da im ocita lekciju.
Hare_ze

#170 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Hare_ze »

The Realist wrote:
Schilt je mislim svima bio dosadan, ali se ne može reći da nije majstorski odrađivao borbe, a na kraju su mu i nokauti bili spektakularni, jer je koljenima uništavao.

Hari je vjerovanto najbolji borac od njih svih, eventualno Bonjasky, ali stil mu je takav da od svakoga može popiti nokaut. Zato ga volim, kao i Karaeva, jednostavno kod njih znaš da će biti zanimljiva borba, a ko pobijedi, pobijedi.

Jeste, to je taj Morosanu. Očigledno veliko ime koje je Poturak uspio dovesti i svaka mu čast na tome.

Overeem ima drugačiji stil od ostalih, te mogao bi mnogima probleme stvoriti, iako mislim da ovaj puta neće i da neće daleko dogurati. Nema višen onog elementa iznenađenja, a osim toga je tada Hari bio 3 puta u 3 sedmice putovao za Japan i nazad, nije trenirao, zato i jeste izgubio onako lako.
U svakom slucaju nikad neizvjesnije ;)
Semmy ocigledno ima problema sa agresivnim borcima, cak ga je i ovaj Vondracek koji se borio protiv Poturka dobio jednu rundu i posteno ga namlatio. Bonjasky je uvijek opasan i ok je momak, ali me nervira njegov pretakticki stil borbe, kao da igra saha.

Slazem se za Karaeva i Haria, a i Saki mi je bio drag iz istog razloga.

Overeem je komad budale i moze pobijediti svakoga, ali isto tako i izgubiti. Sve u svemu bice zanimljivo.
The Realist

#171 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Rogerio Nogueira debitira na UFC-u u Manchesteru

Evo i Minotaurov brat bi trebao debitirati na UFC-u. On sigurno može doći do titule i volio bih borbu između njega i Shoguna opet, jer je njihov prvi meč bila jedna od najboljih borbi svih vremena.
The Realist

#172 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

UFC-ova ring djevojka: Nisam dobila otkaz zbog tulumarenja i mamurluka

Još uvijek mi nije jasno kako su ovu mogli izbaciti sa UFC-a :D
Hare_ze

#173 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by Hare_ze »

The Realist wrote:UFC-ova ring djevojka: Nisam dobila otkaz zbog tulumarenja i mamurluka

Vala bas, nije Dana White sav svoj ;)

Super za Minotora, a Shogun po meni jos nije dostigao svoj vrhunac, inace jedan od drazih boraca.
The Realist

#174 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Henderson smatra da ga Anderson Silva izbjegava

Ovako je i Maia govorio, pa izgubi nakon par sekundi u zadnjem meču. Nisam nikada bio ljubitlje ovakvih izjava, pogotovo što u zadnje vrijeme uglavnom takvi borci se baš i ne proslave.

Hajde, jednog Miller-a razumijem (ako znate ko je), čovjek je budaletina, ali se tako i bori i to mi je OK. Sličan je i Barnett, oni na tome grade karijeru, uz dobre borbe naravno, ali sada su svi počeli prozivati.
The Realist

#175 Re: Vijesti iz borilačkih sportova

Post by The Realist »

Hare_ze wrote:
The Realist wrote:UFC-ova ring djevojka: Nisam dobila otkaz zbog tulumarenja i mamurluka

Vala bas, nije Dana White sav svoj ;)

Super za Minotora, a Shogun po meni jos nije dostigao svoj vrhunac, inace jedan od drazih boraca.
Ja od Shoguna puno očekujem, jer počeo je konačno trenirati kako treba
Post Reply