Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bach

#151 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by bach »

Mislim da je velika mrlja u izboru trgovina prodavnica krekovanih mobitela Imamex.

Centar koji se fura na nešto veliko i evropsko ne bi smio imati, makar i u prizemlju takve seoske granape.

Neko bi trebao pod prijetnjom otkaza zaprijetiti svim zaposlenicima da konačno stave osmjeh na lice.

I šokiralo mer jer ne rade panoramski liftove, pitam lika koji je tamo nešto bitno, zašto liftovi ne rade, čovjek samo sliježe ramenima.

Inače skupo i skučeno.
Bitte_Halt_ja_ja

#152 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Iako se ne slazem sa politikom vlasnika (njegovo pravo, kriv ko dozvoli) moram reci da je najljepsi centar u kojem sam bio. Cijene su za politicku el(k)itu i njihove potomke, torba od 710km (ona zelena kozna odmah kad udjes :) ) je stvarno uber luksuz. Doduse iznenadila me radnja Urban Style(tako nesto) dje su cijene pristupacne i za obicne smrtnike.

Kafa u kaficu dje ima cak i mala ko basta napolju je 2.5km (velika s mlijekom) i to je jeftinije nego u strosmajerovoj, tak oda me i to iznenadilo(ocekivao sam min 3km)

:bih: :bih: :bih: :bih: Urban Style :bih: :bih: :bih: :bih:
ado-šampion

#153 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ado-šampion »

melb26sa wrote: Znam ja za Tommy Hillfiger - polo majica $49 trenutno. Dodjes sa kuponom i onda imas snizenje oko 15% plus kupon od $10 pa je dobijes za kojh $25.
http://www1.macys.com/catalog/product/i ... ryID=44052

A da, ne moram ni spominjati da ako odes u outlets npr ovaj Lighthouse http://www.premiumoutlets.com/outlets/s ... .asp?id=18 imaju i TH vec snizeno za 40% a onda i posebne popuste.

Jedino sam u Bosni vidjela da apsolutno ne postoje prava snizenja i rasprodaje nego prvo dignu cijene pa onda kao dadnu popust od 20%. Tako da molim te ne spominji cijene vani ako ne znas kako idu i da se za "cvaju" vani moze uzeti dobrih stvari.
Pusti se Amerike! Evo Ali G. ti je lijepo objasnio. Moj dobar prijatelj je istu crnu polo majicu koja je kod nas 119 KM u Mainzu prije mjesec platio 70 eura. Znači cijene su kao i svugdje u Evropi. Ja sam isto proljetos bio u Atini, obišao i Benetton i Zaru i Esprit i sve živo što imaju, i cijene su iste kao kod nas. Mislim, osim Zare, jer to kod nas nema. :-) To da dignu cijene pa snižavaju je priča za malu djecu.
hladovina wrote:
m1430 wrote:
hladovina wrote:jel moram zenu pokriti kad ulazim u objekat?

da znam, da se ne zajebem...
PROVOKACIJA :sad:
zasto to gledas kao provokaciju, kad vec vlasnik ima odredjena religiozna ubjedjenja... kad vec zivi po serijatu i drzi se odradjenih pravila istog, u skladu s tim sam pitao... ni trunke provociranja ili ti islamofobije... cisto ne interesuje! :thumbup:
I jeste provokacija. Vidi jednu stvar, onaj koji nema pojma o islamskim propisima i kojem nije jasno zašto nema alkohola i ostalog u BBI-ju ne pita ovakve stvari, zato i jeste provokacija. Vidi jaro iako provociraš, ja ću ti pojasniti: Zabrana korištenja i PRODAJE alkohola i svinjetine postoji (i) u Kur'anu, isto kao i zabrana kockanja i naravno držanje kockarnica. Nigdje nema zabrane da neko ne smije u kuću ili u svoju imovinu pustiti ženu koja nije pokrivena, osim što ne smije ući u Džamiju. Isto tako, neko ima pravo da ne prodaje u svojoj radnji ništa što ne želi, a nema pravo nikome zabraniti da uđe u radnju, pogotovo ne na toj osnovi. Pustite se provokacija i ako vam nije jasno nemojte se petljat. Bolje nastavite misliti da Bakir i Reis vrše islamizaciju Sarajeva putem BBI Centra :lol: Kakav bolestan mozak samo može smislit ovako nešto?! :run:
JThomas

#154 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by JThomas »

m1430 wrote:
Vidi, jedno je kada ti pozajmiš nekome 2.000 Km i tražiš od njega da ti vrati 5.000, a drugo, potpuno drugo je da ti uđeš u biznis sa tih 2.000 KM i ostvariš dobit od 5.000KM.

Razlika: moguće je da kamatom dobijaš korist od ljudi koji su u oskudici (obično zato i traže zajam). Dalje, moguće je gledati na kamatu u smislu da ona dovodi do ukidanja spojenosti rada i bogatstva. prema ovom gledištu, bogataši mogu, davanjem zajmova, ostvariti dobit koja ne predstavlja rezultat njihovog rada. Ipak, i ovdje ima izuzetaka i ovo ne mora biti jak argument (recimo, nekada glavnica imetka može biti dobivena bez rada ili recimo pitanje nasljedstva).

Dalje, kamata dovodi do toga da se društvo dijeli na dvije klase: proizvođači su dužni dio svog profita ustupati neproizvišačima. Ovo u konačnici dovodi do slabljenja i siromašenja proizvođača. Ili, drugačije kazano: kategorija kamate dovodi do porasta cijena roba i usluga a ne do ekonomskog slabljenja proizvođača. Meni je nekako najlogičnije da je kamata nečasno i nepravedno djelo. U poduzetničkim aktivnostima dolazi do spoja rada (čovjek) i novca (kapital), a u kamatnom sistemu vlasnik novca potražuje određeni iznos (kamatu) bez obzira na ishod poduzetničke aktivnosti. U tom sistemu novac (kapital) je privilegiran u odnosu na čovjeka.

Novac, na drugoj strani, bi trebao biti samo pokazatelj i izražavatelj vrijednosti, a nikako da sam postaje vrijednost ili roba.
ništa, još uvijek apsolutno ništa nisi naveo - što ne rade i neislamske finansijske organizacije, banke i druge. informiši se pa ćeš saznati.

i kod tog tvog tobože drukčijeg bankarstva - proizvođač dio profita ustupa neproizvođaču za pozajmljena sredstva.

.
HAVANA

#155 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

m1430 wrote:
HAVANA wrote:Haj BBI daj mi pare.
Imam 1000m2 zemlje uknjižene na moje ime i građevinsku dozvolu na objekat 600m2 i treba mi 300000km da gradim.
Ukupna vrijednost investicije u gradnji je 600000km+moja zemlja.Njihov ulog je znači 300000km.Šta oni traže za to?
Daj mi konkretno kako to izgleda po islamskom bankarstvu,jebo šuplju.
Ako valja ja odo sutra kod njih. :D
Napiši konkretno a ja ću ti reći sve ostale varijante.
Koliko ću im vratiti?Kako?Kada?[/quote)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mene ovde niko ne jebe ni 5%. :D
Kad je šupljirat o islamu , islamskom bankarstvu sve znate,o trgovini,kamati...

Treći put pitam,molim odgovor.
Izvini, tek vidjeh.

Ako si primjetio, ja govorim o islamskom bankarstvu općenito jer je, čini mi se, ovdje svakome najmanje bitno za BBI banku, a najviše je indirektnih zamjerki upućeno islamskom bankarstvu kao nekoj pošasti koja će doći i pojesti BiH. Za BBI banku znam ono što sam čuo od jednog člana UO.
Najbolje ti je da odeš i da vidiš na licu mjesta kako je. Javi nam iskustva.

Znam ja šta je meni najbolje i kako.Što se kredita tiče diplomiro sam. :D
Ja te i pitam o islamskom bankarstvu,koje su prednosti u konkretnom slučaju?
Šta je to tako dobro?
HAVANA

#156 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

m1430 wrote:
HAVANA wrote:Znam ja šta je meni najbolje i kako.Što se kredita tiče diplomiro sam. :D
Ja te i pitam o islamskom bankarstvu,koje su prednosti u konkretnom slučaju?
Šta je to tako dobro?
Kažem ti, idi u BBI, traži nekog iz tzv. šerijatskog odbora i nek ti objasni sve u vezi tvog slučaja.

I, kad znaš "šta ti je najbolje", što mene bezveze pitaš? :-)

Pitam zato što pametujete 20 postova o ispravnosti i kvalitetama islamskog bankarstva a na jedno obično pitanje o pozajmici niste u stanju odgovoriti.
Bitno je šupljirati o islamu i islamskom bankarstvu.
U BBI neću ići,nek učestvuje kod mame svoje u dobiti,kod mene neće. ;-)
JThomas

#157 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by JThomas »

m1430 wrote:
JThomas wrote:i kod tog tvog tobože drukčijeg bankarstva - proizvođač dio profita ustupa neproizvođaču za pozajmljena sredstva.
Nije "tobože" drukčije, već je fakat drukčije. I nije "kod mene" drugačije!
Zašto tražiš od mene da ti "odgovaram" na neke stvari koje su, ustvari, sličnosti dva (bankarska) sistema?
Kako ti nisam ništa naveo, kao da ne čitaš sve ranije napisano i postavljeno? :roll:
znači ipak ima i sličnosti? :D

a ona najveća ostaje - ja tebi dam da ti meni vratiš više. to je bit svega. a sve to s investicijama, raspitaj se, rade i sekularne finansijske institucije.

(s tim da je svakako i najvećem lihvaru u ličnom interesu da ti taj novac pametno investiraš i uvećaš da bi mogao da ga vratiš)
SxDude

#158 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by SxDude »

havana, nemoj ih, neeee havanice ba haj vamo, nego gdje cemo mi sta popit, kaficu sok i to? :D
HAVANA

#159 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

SxDude wrote:havana, nemoj ih, neeee havanice ba haj vamo, nego gdje cemo mi sta popit, kaficu sok i to? :D

Underground :D
SxDude

#160 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by SxDude »

kod Zeljke, more more...kad cemo :D
HAVANA

#161 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

SxDude wrote:kod Zeljke, more more...kad cemo :D

Ako bude svirka,u subotu. ;-)
JThomas

#162 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by JThomas »

niti sam ja to rekao. samo da je čak i lihvaru u interesu da tvoja investicija za koju ti je pozajmio novac uspije što bolje.
Irm@

#163 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Irm@ »

zaljubljena sam u BBI :-D :D
vec sam se sprijateljila s prodavacicama u nekim prodavnicama...
steta sto se 5 sprat nije do kraja uradio na vrijeme... ne mogu lijeni Bosanci nista kad treba zavrsiti... inace sve jako fino :)
SxDude

#164 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by SxDude »

HAVANA wrote:
SxDude wrote:kod Zeljke, more more...kad cemo :D

Ako bude svirka,u subotu. ;-)
:thumbup:
ado_law

#165 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ado_law »

CITAM NEKE KOMENTARE I NE MOGU SE NACUDIT OTKUD TOLIKI ANIMOZITET I PODSMJEH PREMA BBI CENTRU.

NEKIMA BI IZGLEDA VISE ODGOVARALO DA JE TU MISKOVIC IZGRADIO NEKO ZDANJE U BIZANTIJSKOM STILU, ILI KONZUM , MERCATOR. FAKAT IMAM TOLIKO PITANJA I MALO LOGICNIH ODGOVORA.

ZAR VAN SMRDE ARAPSKI PETRODOLARI, ZAR VAM NIJE JASNO DA SE CIJELI SVIJET OTIMA ZA TAKVIM INVESTICIJAMA, KOME SMETA ONAJ (U NAJMANJU RUKU) PRISTOJAN TRG. NA SAMOM CENTRU SU RADILI DOMACI ARHITEKTI, GRADJEVINCI, KOMPANIJE, ZAPOSLENI DOMACI LJUDI KOJIMA CE BITI UPLACIVANO ZDRAVSTVENO, PENZIONO OSIGURANJE, PLACAT CE SE POREZ NASOJ OPCINI/GRADU/KANTONU..... (AKO STA OSTANE OD SILNE ADMINISTRACIJE MOZDA SE I OBNOVI NEKA ULICA U STAROM GRADU ILI PAK OTOCI).

KO GOD VOLI OVAJ GRAD I ZEMLJU MOZE BITI PONOSAN NA OVO STO JE NAPRAVLJENO, A ZBOG ZLOBNIKA I JESMO TU GDJE JESMO. ISKRENO SE NADAM DA JE VISE NAS KOJI RAZMISLJAMO NA POZITIVAN NACIN I KOJI NECE OSUDIT TAKO DOBAR PROJEKAT ZBOG PAR BUDALA KOJIM JE NAJVECI PROBLEM STO NE MOGU POTEGNUT PO PIVI.
maybelline

#166 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by maybelline »

Ja mislim da je stvar vrlo jednostavna: ko voli ici ce, ko ne voli nece. Nisu oni pravili to ako su mislili da im se nece isplatiti...
MUNAFIK

#167 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MUNAFIK »

mima wrote:Nije problem sto je BBI islamski......problem je o lopovluku oko tog centra.......zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku....nidje veze.....dajes mito na sve strane da bi mogao da radis.....platis da izdaju upotrebnu dozvolu.....opet nidje veze.....
Ako cemo pricati o nidje veze stvarimo pocnimo sa tvojim postovima!
problem je o lopovluku oko tog centra
A koji je to lopovluk oko tog centra? gdje je taj lopovluk i ko je pocinio taj lopovluk? Konkretno napisi sta, kako gdje kada... molim samo da se pustis suplje...
dajes mito na sve strane da bi mogao da radis.....platis da izdaju upotrebnu dozvolu.....
Ko daje mito i kome? opet te pitam KAD? KO? GDJE? KOLIKO? mislim ovo sto ti pises su babske price, pa ocekujem od tebe da nam svima dokazes da to nisu nikakve babske price.

A ovo sa upotrebnom dozvolom.... to vjerovatno ima veze sa onom temom na ovom podforumu o MITU u BBI... pa ja bih molio da nam fino COPY/PASTE zakone i pravilnike prema kojima se na onom mjestu u ono vrijeme ovaj BBI centar nije mogao jos uvjek otvoriti... I molim te i ovaj put pusti se SUPLJE... konkretno!!!
zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku
Sta te ovdje zbunjuje? Katolik, pravoslavac, budist, jevrej itd... su uvjek dobro dosli kod svakog muslimana, (u ovom slucaju se misli na trgovinski odnos) Muslimanima je zabranjeno da na bilo koji nacin 'podrzavaju' prodaju alkohola, ali im nije zabranjeno da posluju sa ljudima drugih vjeroispovjesti. (mada nam ti pokusavas ovdje nametniti da jeste :-) )

fixer wrote:i munafik, je li kamata ili nije? kad nesto tvrdis, i susretnes se s antitezom, nemoj se povlaciti, vec elaboriraj tvrdnju.
Pa zaista ne zelim raspravljati o tome na ovoj temi, ja sam napisao ono sto ja mislim i koliko znam teoriski...

Islam zabranjuje kamatu, i islamsko bankarstvo stoji na tom temelju. Kamata ima svoje znacenje, svoje manifestacije, pojaveitd... zna se kako nastaje, na koji nacin, kada, gdje itd... i zna se na koji nacin posluje Islamsko bankarstvo (teoriski) ostavljam prostor da mozda MOZDA BBI neprati tu teoriju to bi se dalo istraziti.... Mozda na nekoj drugoj temi...

dast.stanislav wrote:Ma mene nerviraju ova "pravila"... Kao sto rekoh u predhodnom postu, ljudi se bave klasicnim zelenasenjem, a na drugoj strani satro uvode neka pravila u skladu sa nekim principima (sto bih postovao da nisu u sukobu sami sa sobom)... U njihovom centru se mogu prodavati cipkane tange, a ne moze svinjetina... To je meni krajnje smijesno, al' haj'...
E pa kada te nerviraju pravila ISLAMA (vjerovatno najvece svjetske RELIGIJE) onda ti ja zaista nemam sta reci.

tvoja strucnost o svim pravilima vidi se bas u ovome kada poredis svinjetinu i TANGE :-) Tange su naravno dozvoljenje (kod nekih muslimana i muslimanki vjerovatno i pozeljne :-D ) a svinjetina je naravno ZABRANJENA :-D

mima wrote:Jel se zatvara BBI petkom za vrijeme djume?

NE, mada vjerujem da je radnicima BBI(mislim na banku) u periodu dzume namaza pauza... sto je naravno ODLICNA stvar za svakog vjernika muslimana da moze fino otici i Bogu se pomoliti. Mislim da bi se na to trebale ugledati i ostale firme po gradu i sire...

jaooo jaooo tek vidjeh gdje je otisla ova diskusija i na koliko strana..... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

fakat ste kompleksasi.

Hajmo natjerati ZELJU I PETICU DA PRAVE CEVAPE OD SVINJETINE.... :-) :-) :-)
maybelline

#168 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by maybelline »

A hoce li, inace, svakodnevno, vjernici islamske vjeroispovjesti biti slobodni da odu obaviti one vaktove koje propuste u toku radnog vremena?
MUNAFIK

#169 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MUNAFIK »

maybelline wrote:A hoce li, inace, svakodnevno, vjernici islamske vjeroispovjesti biti slobodni da odu obaviti one vaktove koje propuste u toku radnog vremena?

Pa sa obzirom da imaju mesdzid u centru, ne bi me iznenadilo da budu slobodni otici na molitvu za vrijeme molitve, tako da je nemoraju nadoknadzivati i gubiti u troku radnog vremena :-D :-D :-D sta je to 10-tak minuta i covjek rahat :)
Ali_G

#170 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Ali_G »

Naravno da postoje snizenja robe, bit ce ih i ovdje pa ce ona majica sto je sad 150 biti nekad na jesen 100, al u principu cijena robe i kod nas i u Evropi je ista. Ne znam kako smo to mi zaludjeni da vani imaju neke ultra rasprodaje, imaju ali to je sve roba iz starih kolekcija i ono sto je ostalo pa ga niko ziv nece.
Drugo, zalbe na kvalitet ponude. Evo da ne idemo daleko, u Zg imaju 2 super jaka centra: City i Avenue. Robne marke koje se nalaze u njima: Esprit, Tom Tailor, Lacoste, Tommy, GANT, NewYorker, Bershka, Zara, Replay, TimeOut, S' Oliver, Jack n Jones, Peek and Kloppenburg, CK, Springfield. Sta je to novo a da kod nas nema? Jedino Zara, CK i ovaj Peek. Ne znam sta ocekujemo, koje to radnje da se otvore a sve se zalimo skupo. Mislite da je Zara jeftina? Jest al sutra. Poenta ovakvih objekata je da imamo sve na jednom mjestu, a ne da moram obici pola grada i vracaj se gore dole.
fastmf

#171 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fastmf »

MUNAFIK wrote:
maybelline wrote:A hoce li, inace, svakodnevno, vjernici islamske vjeroispovjesti biti slobodni da odu obaviti one vaktove koje propuste u toku radnog vremena?

Pa sa obzirom da imaju mesdzid u centru, ne bi me iznenadilo da budu slobodni otici na molitvu za vrijeme molitve, tako da je nemoraju nadoknadzivati i gubiti u troku radnog vremena :-D :-D :-D sta je to 10-tak minuta i covjek rahat :)
ja misilo ti se šališ a ti ozbiljan :D

munafik munafik....

ne bi ni mene iznenadilo da je prošlo bez mesdžida

:-D :-D :-D
fastmf

#172 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fastmf »

MUNAFIK wrote:zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku
Sta te ovdje zbunjuje? Katolik, pravoslavac, budist, jevrej itd... su uvjek dobro dosli kod svakog muslimana, (u ovom slucaju se misli na trgovinski odnos) Muslimanima je zabranjeno da na bilo koji nacin 'podrzavaju' prodaju alkohola, ali im nije zabranjeno da posluju sa ljudima drugih vjeroispovjesti. (mada nam ti pokusavas ovdje nametniti da jeste :-) )
mene ovdje zbunjuje izraz "nametniti"

:D :D
fol i jest u Nametniti jer sve dok je nametniti nije dobro za BBI da ga ti pozicioniraš i časno afirmiraš

naprotiv, dovodiš ga u nazvidan položaj ionako bestidno kompromitovanog

:D
_studio54

#173 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by _studio54 »

Ali_G wrote:Naravno da postoje snizenja robe, bit ce ih i ovdje pa ce ona majica sto je sad 150 biti nekad na jesen 100, al u principu cijena robe i kod nas i u Evropi je ista. Ne znam kako smo to mi zaludjeni da vani imaju neke ultra rasprodaje, imaju ali to je sve roba iz starih kolekcija i ono sto je ostalo pa ga niko ziv nece.
Drugo, zalbe na kvalitet ponude. Evo da ne idemo daleko, u Zg imaju 2 super jaka centra: City i Avenue. Robne marke koje se nalaze u njima: Esprit, Tom Tailor, Lacoste, Tommy, GANT, NewYorker, Bershka, Zara, Replay, TimeOut, S' Oliver, Jack n Jones, Peek and Kloppenburg, CK, Springfield. Sta je to novo a da kod nas nema? Jedino Zara, CK i ovaj Peek. Ne znam sta ocekujemo, koje to radnje da se otvore a sve se zalimo skupo. Mislite da je Zara jeftina? Jest al sutra. Poenta ovakvih objekata je da imamo sve na jednom mjestu, a ne da moram obici pola grada i vracaj se gore dole.
Po shopping centrima inače kupuje besposlena svjetina. Netačno je to što pričaš. U Zagrebu imaš ekskluzivne prodavnice sljedećih brandova: D&G, Givenchy, MaxMara, Kenzo, Hugo Boss, Ermenegildo Zegna, Escada... Ove manje neću ni spominjati (Diesel, Replay, Victoria's Secret, Tosca Blu, Gant, Vagabond, Miss Sixty i milion drugih). Navest ću ti samo da je zagrebački butik Hugo Bossa četvrti najveći na svijetu (pročitaj ovdje ako ne vjeruješ: http://www.cromoda.com/index.php?option ... &Itemid=36).

Tommy Hilfiger, o kojem ovdje pričate bajke, se po Zagrebu prodaje na lokacijama C kategorije (Vlaška, B zona Frankopanske itd.)

Porediti ovaj cirkus iz BBI-ja sa Zagrebom je smiješno. Pa samo u Kaptol centru u Nicolas Storeu imaš kreacije Alexandera McQueena, Prade i ostale kreme. Najjeftinija McQueenova majičica (promotivna krpa, 200% jeftinija od njegovog prosjeka u toj prodavnici) u tom butiku košta 1500 kuna.

Da ne spominjem da su nedavno u Zagreb došle i kolekcije cipela Christiana Louboutina. I to je prvi grad u ovom dijelu Europe koji to ima.

Inače protiv BBI centra nemam ništa, niti me zanima. Samo regujem na netačne informacije.
MUNAFIK

#174 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MUNAFIK »

fastmf wrote:
MUNAFIK wrote:zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku
mene ovdje zbunjuje izraz "nametniti"

:D :D
fol i jest u Nametniti jer sve dok je nametniti nije dobro za BBI da ga ti pozicioniraš i časno afirmiraš

naprotiv, dovodiš ga u nazvidan položaj ionako bestidno kompromitovanog

:D
'Boli mene briga za BBI' (meni ni u djep ni iz djepa) mada na neke gluposti se mora odgovorit, mene boli briga samo kada vidim kakvi sve mrzitelji svega i svacega zive u ovom gradu, a da stvar bude najtuznija kriju se iza nekih supljih izjava o toleranciji, napretku, razumjevanju a u svojim izjavama pokazuju PRIKRIVENU a u zadnje vrijeme cesto i OTVORENU mrznju prema muslimanima...

Bolesna mi je pomisao da neko spominje DISKRIMINACIJU i nekakvo nametanje u situaciji kada se jedan musliman ili vise njih ODLUCI DA POSTUJE PRAVILA ISLAMA i zaobidze trgovanje sa alkoholom, svinjetinom i kockom.... Dokle to ide? neki se cak upustaju u to da odredjuju koja bi pravila u islamu trebala biti....

Mogu misliti sta bi se desilo da takvi pacijenti dobiju 'vlast' u ovoj zemlji u ovom gradu... njima su, OCITO PO PROJU TEMA I KOMENTARA NA TIM TEMAMA, najveci problemi Vjeronauka u obdanistu, vjeronauka u osnovnom i srednjem obrazovanju, ISLAMSKA ZAJEDNICA, REIS, DZAMIJE, DZAMIJE, DZAMIJE, DZEMAT itd... Ovo postaje ozbiljno i opasno....

Ovo je cinjenica i vrlo se lahko moze provjeriti samo da se prelista malo forum... Jedan broj forumasa definitivno ima problema sa svim sto ima veze sa Islamom, iz kojih razloga zaista ne znam ali znam da svekim mjesecom sve vise i vise mrznje, frustracija, gluposti pisu po ovom forumu, zovite to kako god hocete ali stvari su takve, mada ce mnogi kojekakvim izlizanim komentarima i fazonima pokusati ovo napisano ismijati... al eto...

Ruzno je kada se neki forumasi kletu u nekakvu ravnopravnost i u neko gradjanstvo a presute vrijedjana i pljuvanja i mrznju koji pojedini pacijenti ovda prosipaju...
daddy_cool

#175 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by daddy_cool »

Posjetio BBI centar sinoć. Evo nekoliko mojih ocjena i razmišljanja mada su isti ograničeni činjenicom da sam bio u potrazi isključivo za prodavnicama igračaka i dječije garderobe, pa ne mogu govoriti o ostaloj ponudi.

1) Parking je dobar dio ovog centra i sasvim je sigurno da će biti od velike koristi kako posjetiocima BBI-ja tako i onima koji obavljaju neke poslove u tom dijelu grada. Još samo kada bi kultura vozača bila na većem nivou i kada bi automobile parkirali na za to predviđena mjesta. I ne moraju baš svi parkirati na prvoj etaži – ovo je onaj dio priče u kojoj jako puno ljudi želi da parkira vozilo doslovno pred sama vrata mjesta koje posjećuju, uz svemoguću opciju zvanu "četiri žmigavca". Posebna priča su oni koji se prije same rampe na izlazu sjete da plate parking i naprave haos, kao što je to učinio tip koji je na izlazu dao svoju karticu koju je uzeo pri ulazu u garažu, a da isto parkiranje nije prethodno platio, pa kada je otkrio da je to morao uraditi ispostavilo se da nema sitnog novca i otišao je da razmijeni nešto od novčanica pri čemu je njegovo vozilo ostalo na samoj rampi i stvorilo nepotrebnu gužvu.

2) Kako je to neko već rekao, unutrašnjost BBI centra je dosta mračna i sa dosta uskih hodnika. Ne znam kako izgleda pri dnevnom svjetlu zbog svih onih staklenih površina, ali noću uz svu onu gužvu ne izgleda baš glamurozno. Imao sam prilike posjetiti veći broj gradova izvan BiH i u nekima od njih vidjeti izgled sličnih mjesta koja su mnogo prostranija (iako prodavnice koje se tamo nalaze nisu nužno iste takve) i ne daju taj osječaj klaustrofobičnosti i pored velikog broja posjetilaca. Čitajući neka projektantska rješenja očekivao sam da će prodajni prostori biti mnogo povezaniji, sa lakšim prelazom iz jednog u drugi, što bi dalo taj osjećaj širine i prostranosti. Mislim da je centar u Zenici daleko više na tragu onoga kako ja vidim slična mjesta. Naravno, ukusi su različiti.

3) Kako rekoh u uvodu, glavni razlog moje posjete BBI centru bile su prodavnice igračaka i dječije garderobe. One su generalno dosta dobro snabdjevene, pa su uglavnom bile i dobro posjećene Ostale prodavnice nisam posjetio i ne mogu dati posebne ocjene ponude i cijena.

Generalno, možda je ono što sam vidio ipak ispod nivoa mojih očekivanja, ali bih konačnu ocjenu ostavio za neku novu posjetu i to nakon što se smanje trenutne gužve.

Eto, ja se upisah u listu posjetilaca. Sada sam i ja in. :D
Locked