Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
- HAVANA
#151 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Meni se plače.
-
Ripicipi
#152 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Blago svima nama sa takvim razmisljanjemmaxell_sarajevo wrote:Nek se srbi i hrvati prilagode nama jer ipak smo vecina u Sarajevu i svako kao vlasnik nekog objekta ima pravo da odredi sta ce i kome prodavati.Uglavnom ako Vam se nesvidza sto nema krmetine i alkohola slobodno produzite pored BBI-a.
- vee-jay
#153 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
da li mi moze neko reci koja je svrha tog objekta i da li je privatan?
hvala unaprijed!
hvala unaprijed!
- damir_m
#154 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???
Ovakav Islam postaje neprijatelj i obicnim Muslimanima te ce sigurno zavrsiti u krvavoj revoluciji.
Ovakav Islam postaje neprijatelj i obicnim Muslimanima te ce sigurno zavrsiti u krvavoj revoluciji.
Last edited by damir_m on 05/04/2009 20:13, edited 1 time in total.
-
teAMICA
#155 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
I meni se plakalo na prvoj i drugoj stranici, a sad već jecam.HAVANA wrote:Meni se plače.
- Vozdra raja :-)
#156 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Jesul se hrvatski muslimani bunili zbog odredbe da nista ne radi nedjeljem?? Nisu! Dakle, prilagodili su se vecini!potres_mozga wrote:Blago svima nama sa takvim razmisljanjemmaxell_sarajevo wrote:Nek se srbi i hrvati prilagode nama jer ipak smo vecina u Sarajevu i svako kao vlasnik nekog objekta ima pravo da odredi sta ce i kome prodavati.Uglavnom ako Vam se nesvidza sto nema krmetine i alkohola slobodno produzite pored BBI-a.
- Soul_Sista
#157 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
[/quote]jedan dzoint prije, apeti da otvorii.
[/quote]
..eh tu se vec mimoilazimo, ja volim zapalit poslije znas ono kad se krmetina slegne u stomak
volim se zavaliti, pripaliti jedan i gledati kako se pretvaram u kamaru mesa
znas koje je to vrhunsko zadovoljstvo

..eh tu se vec mimoilazimo, ja volim zapalit poslije znas ono kad se krmetina slegne u stomak
- BiH-x
- holowey
#159 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
primjecujem ironiju u tvom postu, ali pogresno tumacis situaciju: vlasnik objekta ima puno pravo da odredjuje na koji nacin ce biti koristen njegov objekat sve dok je to u skladu sa zakonom - u bbi nije zabranjen ulaz ljudima koji konzumiraju alkohol i svinjetinu, nego takve robe nece biti dostupne u centru, sto znaci da diskriminaciju mozes da objesis macku o rep...komentar wrote:OGLAS:
Uskoro otvaram radnju u centru grada.
Ulaz dozvoljen desnorukima, zabranjen ljevorukim.
Molim da se poštuje odluka vlasnika, vlasnik donio kapital = vlasnik određuje pravila.
U slučju da vlasnik to odredi može se proglasiti i robovlasničko uređenje u magazi na prizemlju jer ...
vlasnik donio kapital = vlasnik određuje pravila.
inace se nikad ne kladim, tu i tamo volim da cugnem, klempo mi je jedan od favorita na tanjiru, ali sve dok to mogu nabaviti negdje drugo u gradu,
#160 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Najbolji je bio onaj jugoslovenski islam kada muslimani nisu znali ni kad je bajram, kada su morali jesti svinjetinu, lokati rakiju, ...sve za partiju.damir_m wrote:proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???
Kako se usudjuju ovi danasnji muslimani da postuju vjerske propise uhhhh bas su bezobrazni
-
in33sa
#161 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Koga briga sta ce BBI nuditi u svom asortimanu.
Grad je dovoljno velik da ima za svakoga po zeljama, pa i susjedni grad (ako je nekome do pizze sa svinjetinom, recimo picerija Knez i uzivas)
Jedino je smijesno sto je tu lokaciju dobila doticna firma, ali s obzirom da se zna ko je na vlasti, nista cudno. Nije slucajno simbol Sarajeva pretvoren u to sto je pretvoren. Sve to nosi svoju simboliku.
Meni ce najzanimljvije biti vidjeti kako to BBI zamislja organizovati masovno okupljanje navijaca tokom sportskih prijenosa, a bez alkohola.
Grad je dovoljno velik da ima za svakoga po zeljama, pa i susjedni grad (ako je nekome do pizze sa svinjetinom, recimo picerija Knez i uzivas)
Jedino je smijesno sto je tu lokaciju dobila doticna firma, ali s obzirom da se zna ko je na vlasti, nista cudno. Nije slucajno simbol Sarajeva pretvoren u to sto je pretvoren. Sve to nosi svoju simboliku.
Meni ce najzanimljvije biti vidjeti kako to BBI zamislja organizovati masovno okupljanje navijaca tokom sportskih prijenosa, a bez alkohola.
- HAVANA
#162 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
teAMICA wrote:I meni se plakalo na prvoj i drugoj stranici, a sad već jecam.HAVANA wrote:Meni se plače.
- Cholina_Lokica
#163 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ponjecemo mi il od kuce il kupit u granapu gdje uz put, nije promlem to nikakavin33sa wrote:Koga briga sta ce BBI nuditi u svom asortimanu.
- holowey
#164 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
ko kaze da su "morali" jesti svinjetinu i piti alkohol, da nisu znali kada je bajram?Vozdra raja wrote:Najbolji je bio onaj jugoslovenski islam kada muslimani nisu znali ni kad je bajram, kada su morali jesti svinjetinu, lokati rakiju, ...sve za partiju.damir_m wrote:proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???
Kako se usudjuju ovi danasnji muslimani da postuju vjerske propise uhhhh bas su bezobrazni
- BSn
#165 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
in33sa wrote:Koga briga sta ce BBI nuditi u svom asortimanu.
E, potpisujem post - haman u cjelosti.
- travar
#166 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Evo se plaho nasikirah!
Čuj nema svinjetine, alkohola i klađenja, ccc pa DŽe ovaj svijet ide!
- BSn
#167 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Nego, je li ima ispod BBI-a nekakva podzemna garaza, il' sam ja to nesto sanj'o?!
-
maxell_sarajevo
#168 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
potres_mozga wrote:Blago svima nama sa takvim razmisljanjemmaxell_sarajevo wrote:Nek se srbi i hrvati prilagode nama jer ipak smo vecina u Sarajevu i svako kao vlasnik nekog objekta ima pravo da odredi sta ce i kome prodavati.Uglavnom ako Vam se nesvidza sto nema krmetine i alkohola slobodno produzite pored BBI-a.
Kao sto kazem ako ti se nesvidza produzi dalje, birtija na svakom cosku.
- BiH-x
#169 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
travar wrote:Evo se plaho nasikirah!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#170 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ja se bas pitam gdje si ti "istocnjak" da nam preneses kako turska glava razmislja. Ajde budi posten pa reci koliko godina si zivio u tom juguslovenskom islamu???????????????????????Vozdra raja wrote:Najbolji je bio onaj jugoslovenski islam kada muslimani nisu znali ni kad je bajram, kada su morali jesti svinjetinu, lokati rakiju, ...sve za partiju.damir_m wrote:proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???
-
maxell_sarajevo
#171 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
BSn wrote:Nego, je li ima ispod BBI-a nekakva podzemna garaza, il' sam ja to nesto sanj'o?!
Ima sa oko 400 parking mjesta.
#172 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Ako su htjeli da budu dobre komunjare morali su, ili je u najmanju ruku bilo pozeljno, jesti krmetinu, lokati rakiju, ne sunetiti dijete itd...holowey wrote:ko kaze da su "morali" jesti svinjetinu i piti alkohol, da nisu znali kada je bajram?Vozdra raja wrote:Najbolji je bio onaj jugoslovenski islam kada muslimani nisu znali ni kad je bajram, kada su morali jesti svinjetinu, lokati rakiju, ...sve za partiju.damir_m wrote:proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???
najbolji dokaz toga su danasnji komunisti(sdp-ovci) koji se jos uvijek boje dignuti ruke da prouce fatihu. Sjecas li se samo slika Lagumdzije 2000 godine kako uz krme na raznju proslavlja pobjedu Alijanse...
Ako nisam u pravu, onda mi navedi jednog praktikujuceg muslimana a da je bio na visokoj poziciji u YU??
Last edited by Vozdra raja :-) on 05/04/2009 20:25, edited 1 time in total.
- nexo
#173 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Nisam procitao sve komentare i neznam da li je neko spomenuo nesto slicno. Ali, u Abu Dhabi-ju i Dubai-u se u vecini supermarketa moze kupiti svinjetina, a takodje popiti pivo ili neko drugo alkoholno pice u nekom od barova hotela koji je dodatak shoping mall-u.
- BSn
#174 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
maxell_sarajevo wrote:BSn wrote:Nego, je li ima ispod BBI-a nekakva podzemna garaza, il' sam ja to nesto sanj'o?!
Ima sa oko 400 parking mjesta.
E, super!
Imam osjecaj da ce dolje parkirati cak i ovi sto se hoce samozapaliti na spomen BBI-a.
-
in33sa
#175 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru
Pa to je najjaca suplja retorika danasnjih novopecenih vjernika, "nisu nam dali da idemo u crkve/dzamije, zatvarali su vjernike, rusili dzamije/crkve", a sve to iz usta novopecenih vjernika, listom bivsih najistaknutijih komunistickih kadrova koji su ljude sacekivali pred dzamijama i crkvama i zapislivali ko ide unutra, da ga nogiraju iz partije.holowey wrote:
ko kaze da su "morali" jesti svinjetinu i piti alkohol, da nisu znali kada je bajram?
Komunisti su svakakvih nedjela pocinili, ali ovo je cisto izmisljanje. Cuj nije se znalo kad je bajram
Nije istina da se nije znalo ili slavilo, vec je istina da nisu slavili oni, dojucerasnji clanovi partije a od `92 vjernici, uvijek u prvim redovima tamo gdje se skupljaju politicki poeni i grade karijere. Nekad u prvim redovima partije, danas u prvim safovima dzamija i crkvi. Bitno je biti vidjen.
Last edited by in33sa on 05/04/2009 20:28, edited 1 time in total.