Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
homar

#151 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by homar »

kockica_kockica wrote:ja sam skontala iz svega napisanog da:

- treba kupovati kartu ako ne zelis da te revizori namlate, po nekima revizor ima pravo da te namlati ( zamisli molim oni imaju pravo a policija nema pravo kriminalce da mlati :-) )
- da vecina raje nema kartu i ono malo sto kupuje kartu se buni kako ja placam sto i ti ne bi placao :oops: pri tome uporedjuju taxi i prodavnice, usluge telefona ili struje :-) koja ubleha
- GRAS ne valja ali ga zgembo brani svim sredstvima ( naplacivao bi zgembo karte na stanici usao ne usao u tramvaj) :-)

Cura nije imala kartu i zavrsila po navodima Kameleona i postavljaca teme u hitnoj :shock: primjecujete li nebulozu u ovom boldanom dijelu :skoljka: ja primjecujem ... :oops:

e sad nek zgembo i svi oni koji tako zdusno brane revizore, umjesto ove rijecu Cura stave ime svoje sestre, zene, rodice, majke itd i nek mi kaze da je to normalno
:sax:
Koji primitivizam, ništa se ne razlikuješ od tih "primitivnih revizora". Kada bi se postavili tramvaji iz Beča u Sarajevo ti opet nebi plaćaja gradski prijevoz. Nemojmo se lagati, cilj tvoj i tvojih istomišljenika je da se džabe vozite. Da li bi platila voznu kartu u gradskom prijevozu u Ljubljani, Beču, Londonu... Ovdje se uopšte nezna da li postoji lik "cura koja nije imala kartu", ali je cilj promocija primitivizma, lijep primjer dajete omladini. :run:
zgembo_sa

#152 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

Vincent Raine wrote:
zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:Pitanje... Sagledavši sve aspekte, da li treba plaćati kartu GRAS-u?
Ako koristis njihove usluge TREBA. Ako ne koristis ne treba. Kakav je to bezobrazluk koristiti usluge, a ovamo se praviti englez kad treba da to platis. Nije GRAS humanitarna organizacija. Ako hoces da se vozis u njihovim vozilima onda to plati, inace napolje.
....napolje, a ne u bolnicu!!!

U GRAS-u, za nase pare (javna firma) rade polupismeni idioti koji nemaju svoja vozila da bi bili taxisti!!!
Kao sto rekoh, ne znam sta se tacno desilo u ovom slucaju, jer to niko nije ovdje napisao kako treba. Samo se prica kako je cura zavrsila u hitnoj. Da li je neko udario, da li je pala, da li se uzbudila pa se onesvijestila... ma nista tu ne pise. Ako je neko zaista udario onda za svoj postupak treba da odgovara. Sigurno nije politika GRAS-a da salje ljude u hitnu.

I da, GRAS jeste javno preduzece, ali je isto tako i elektroprivreda i vodovod i kanalizacija itd. pa tamo uredno placate usluge i ne bunite se sto su oni monopolisti i sto i vas novac od poreza tamo zavrsi. Ako ces koristit uslugu onda plati pa se zali ili organizuj proteste pred Vladom Kantona ili pred zgradom GRAS-a, a ne svoje nezadovoljstvo nacinom na koji posluje firma izrazavati kriminalom. Pa niste valjda na to spali, odrasli ste ljudi, vecina vas je obrazovana, radite, zaradjujete... Sta vam treba da se ponizavate za tih par zutih kovanica?!
Skyfox

#153 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Skyfox »

i treba se besplatno vozat dok god ne obezbjede minimalne higijenske uslove, samo sto jos koleru nisu nasli na onim rukohvatima, ajd primitivizam nemozes izljecit al cistocu mozes uvest, sreca pa nisam prisiljen koristiti grasove usluge...
schtab

#154 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

dagle zgembe revizora :lol: :lol: sta si se ti navio, ko da drzis gras :run:

eto ti gospodin sto placas kartu, kako te nije stid nazivat nekog papkom i kriminalcem zato sto ne placa kartu :-) :-)
pored ovoliko kriminala i problema u gradu, sad najveci problem ispadose oni koji ne placaju kartu :-) i zato ih revozori mogu maltretirati :-) dobra ti teorija pravooo :run:

ja je ne placam, niti imam namjeru, prvo zato sto je karta preskupa za uslugu koju nude, a i zbog kloceva koji su uposleni u doticnoj firmi :-D lahko je na zenama i penzionerima silu prosipati :-)
a ti zgembo slobodno placaj, nemoj se naci ugrozen sto placas :lol: :lol:
*mima*

#155 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

Nevjerovatno.......najgori su takvi kao ti sto ne placaju kartu.....i kad vam je neko zatrazi upotrbljavate silu i ispasta cijeli tramvaj ili autobus......
homar

#156 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by homar »

Skyfox wrote:i treba se besplatno vozat dok god ne obezbjede minimalne higijenske uslove, samo sto jos koleru nisu nasli na onim rukohvatima, ajd primitivizam nemozes izljecit al cistocu mozes uvest, sreca pa nisam prisiljen koristiti grasove usluge...
Najviše nehigijene i primitivizma u tramvajima čine oni koji ne plaćaju voznu kartu, oni šaraju po sjedištima, pljuju, bacaju otpatke hrane... Jedini način da se primitivci spriječe je da se natjeraju da plaćaju karte, pa će znati cijeniti ta vozila. Najbolji nači je da se silom zabrani ulazak na srednja i zadnja vrata, te da se uvede rigorozna kontrola ponašanja. Zar trebamo ponovo dozvoliti da nam huligani i primitivci vršljaju po tramvajima, da pesnicama i noževima discipliniraju građane Sarajeva. Ostavimo dvostruki moral i budimo uljudni građani. A za propuste Grasa hajmo na demokratski način tražiti od Vlade Kantona Sarajevo da se stanje popravi.
kockica_kockica

#157 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by kockica_kockica »

zgembo_sa wrote:
kockica_kockica wrote:
:sax:

zgembo i homare ja placam svoju kartu i za jednu i za pet i za deset stanica, i ne vozim se dzaba.... i nikad se nisam vozila u javnom prevozu bez karte...i sve usluge koje koristim i ako ih koristim uredno placam :kravata: i zato molim bez vrijedjanja .... hvala lijepo :kravata:

:lol: :lol: :lol: ja nigdje nisam navela da ljudi ne trebaju kupovati kartu vec da je smijesno kako oni koji kupuju to nabijaju na nos onima koji ne kupuju nazivajuci ih kojekakvim pogrdnim imenima i vrijedjajuci ih ( isto kao i one koji nemaju isto misljenje kao oni) ...

zgembo ja znam ljude koji zaradjuju mjesecno iznos koji je nekome dnevnica i nemaju mogucnosti da kupe kartu, a posao im treba i moraju ici na posao.. da li ih to cini kriminalcima :?:

a GRAS definitvno ne valja :evil: i revizori nemaju nikakvo pravo fizicki napadati ljude koji nemaju kartu....

hajd sad zdravo :run:
terra_incognita

#158 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by terra_incognita »

atom62 wrote:moze l malo bez fasizma terra?

kakav fašizam
ja sam samo gadljiva
naročito mi se javljaju intenzivne kontrakcije probavnog sustava kad vidim slinavu i musavu djecu
sad što su ona iz Vranja, Leskovca...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#159 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Truba »

ja je nikad ne platio jer me nerviraju hacijende nastale dok je diša radio u tom preduzecu...i svašta nešto od narodnjaka u troli vozača u potkosulji i tako to ... da NE GOVORIMO O KONKURSIMA za radna mjesta

a odvoz smeća ću plaćati jer cijenim taj posao

kod struje mogu regulirati troskove

a za grijanje me nervira plaćanje ljeti kad je + 50
schtab

#160 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

mima wrote:Nevjerovatno.......najgori su takvi kao ti sto ne placaju kartu.....i kad vam je neko zatrazi upotrbljavate silu i ispasta cijeli tramvaj ili autobus......
ne ne, ja napolju rjesavam problem, a ne u vozilu :lol: :lol: :sax:
JThomas

#161 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by JThomas »

po hiljaditi put - kad se vozim, što je sve rijeđe, kupim kartu, smatram da je ona prepreskupa za naš standard i za ono što nudi, tvrdim da je gras kriminalizirano preduzeće s upravom koja je i korumpirana do srži i totalno nesposobna, i upravi od srca želim najteže boleštine i smrt u mukama.

eto, recite da sam zloban, jesam, zloban sam...

jer zgembo automatski zaključuje ako se neko žali na GRASove usluge, da ne kupuje kartu, a ljuti se što ljudi zaključuju da radi u GRASu zato što brani isti.
zgembo_sa

#162 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

schtab wrote:dagle zgembe revizora :lol: :lol: sta si se ti navio, ko da drzis gras :run:

eto ti gospodin sto placas kartu, kako te nije stid nazivat nekog papkom i kriminalcem zato sto ne placa kartu :-) :-)
pored ovoliko kriminala i problema u gradu, sad najveci problem ispadose oni koji ne placaju kartu :-) i zato ih revozori mogu maltretirati :-) dobra ti teorija pravooo :run:

ja je ne placam, niti imam namjeru, prvo zato sto je karta preskupa za uslugu koju nude, a i zbog kloceva koji su uposleni u doticnoj firmi :-D lahko je na zenama i penzionerima silu prosipati :-)
Pa evo ti si klasicni primjer tog papka i kriminalca. Nemoj misliti da to sto je u pitanju samo par zutih kovanica koliko kosta ta karta da te to ne cini kriminalcem. Ti krades i to je cinjenica. Postoje veci kriminalci od tebe, ali te to ne amnestira. A ti se ne vadi na zene, jer ti ne placas kartu zato sto si papak, a ne zato sto neki revizori traze karte samo zenama ili sto je karta skupa ili sto ti usluga ne odgovara. Jadan si stvarno.

Radi takvih kao ti treba ova kriminalna djela unositi u dosije pa onda kad krenes da se zaposlis, kad ti traze uvjerenje o nekaznjavanju onda ce biti kasno za razmisljanje...
homar

#163 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by homar »

JThomas wrote:po hiljaditi put - kad se vozim, što je sve rijeđe, kupim kartu, smatram da je ona prepreskupa za naš standard i za ono što nudi, tvrdim da je gras kriminalizirano preduzeće s upravom koja je i korumpirana do srži i totalno nesposobna, i upravi od srca želim najteže boleštine i smrt u mukama.

jer zgembo automatski zaključuje ako se neko žali na GRASove usluge, da ne kupuje kartu, a ljuti se što ljudi zaključuju da radi u GRASu zato što brani isti.
Pa nije valjda da svi koji ne mislimo kao ti radimo u Grasu. No sa tobom bih se složio da stanje u Grasu nije dobro, ali to ne daje za pravo nikome da njihove usluge koristi džabe.
zgembo_sa

#164 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

kockica_kockica wrote:zgembo ja znam ljude koji zaradjuju mjesecno iznos koji je nekome dnevnica i nemaju mogucnosti da kupe kartu, a posao im treba i moraju ici na posao.. da li ih to cini kriminalcima :?:
Da, kradu i cini ih kriminalcima. Losa finansijska situacija u kojoj se nalaze im moze mozda biti samo olaksavajuca okolnost, ali su i dalje kriminalci. U ostalom, ako nemas da platis kartu onda lagano noga trans, mozes pjeske stici u vecinu dijelova grada za cca. sahatak.
JThomas

#165 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by JThomas »

homar wrote:
JThomas wrote:po hiljaditi put - kad se vozim, što je sve rijeđe, kupim kartu, smatram da je ona prepreskupa za naš standard i za ono što nudi, tvrdim da je gras kriminalizirano preduzeće s upravom koja je i korumpirana do srži i totalno nesposobna, i upravi od srca želim najteže boleštine i smrt u mukama.

Pa nije valjda da svi koji ne mislimo kao ti radimo u Grasu. No sa tobom bih se složio da stanje u Grasu nije dobro, ali to ne daje za pravo nikome da njihove usluge koristi džabe.
pročitaj ponovo, nisi shvatio.
schtab

#166 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

zgembo_sa wrote:
schtab wrote:dagle zgembe revizora :lol: :lol: sta si se ti navio, ko da drzis gras :run:

Pa evo ti si klasicni primjer tog papka i kriminalca. Nemoj misliti da to sto je u pitanju samo par zutih kovanica koliko kosta ta karta da te to ne cini kriminalcem. Ti krades i to je cinjenica. Postoje veci kriminalci od tebe, ali te to ne amnestira. A ti se ne vadi na zene, jer ti ne placas kartu zato sto si papak, a ne zato sto neki revizori traze karte samo zenama ili sto je karta skupa ili sto ti usluga ne odgovara. Jadan si stvarno.

Radi takvih kao ti treba ova kriminalna djela unositi u dosije pa onda kad krenes da se zaposlis, kad ti traze uvjerenje o nekaznjavanju onda ce biti kasno za razmisljanje...
:lol: :lol: :lol: :lol: eto ti plati kartu pa nek ti ne unose u dosije, svakakvih metilja majko mila

a vidim po izrazavanju ko je papak, i znaci danas ko ne placa kartu dobija naziv papak :lol: :lol:
neznas ti sine sta znaci ta rijec, vidim da je upotrebljavas u pogresnom kontekstu, uzmi rjecnik pa provjeri :run:

mora da si apliciro za poso revizora, pa mu prilozi i ovo sto si pisao ovdje :thumbup:

ja i ti zavrsili diskusiju...ti placaj, ja necu i imas mahanje od mene :sax:
kockica_kockica

#167 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by kockica_kockica »

zgembo_sa wrote:
kockica_kockica wrote:zgembo ja znam ljude koji zaradjuju mjesecno iznos koji je nekome dnevnica i nemaju mogucnosti da kupe kartu, a posao im treba i moraju ici na posao.. da li ih to cini kriminalcima :?:
Da, kradu i cini ih kriminalcima. Losa finansijska situacija u kojoj se nalaze im moze mozda biti samo olaksavajuca okolnost, ali su i dalje kriminalci. U ostalom, ako nemas da platis kartu onda lagano noga trans, mozes pjeske stici u vecinu dijelova grada za cca. sahatak.

:? zanimljivo je kako si bezosjecajan za druge... iskreno se nadam da niko u tvojoj ni blizoj ni daljoj familiji nece biti u takvoj situaciji da nema za hljeba a da je primoran ici raditi za mizeriju i pri tome biti kriminalac jer ne kupuje kartu ... :|

zelim ti puno srece :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#168 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

Joj jeste vi naivni...pa tamo gdje vecina forumasha ZA nesto, zgembo je protiv i obratno...i ne bira rjecnik...
i ja mu samo mogu reci "sta da je tvoja sestra djevojka ili kcerka bila umjesto djevojke koja od guzve nije stigla ponistiti kartu?"
zgembo_sa

#169 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

kockica_kockica wrote:
zgembo_sa wrote:

:? zanimljivo je kako si bezosjecajan za druge... iskreno se nadam da niko u tvojoj ni blizoj ni daljoj familiji nece biti u takvoj situaciji da nema za hljeba a da je primoran ici raditi za mizeriju i pri tome biti kriminalac jer ne kupuje kartu ... :|

zelim ti puno srece :)
Halo ba, nije ti GRAS humanitarna organizacija! Jel mislis da ce ti u prodavnici tolerisati kradju zato sto nemas ili ce ti tolerisati da ne placas struju ili telefon i sl. zato sto nemas dovoljno?! Svakakvih slucajeva ovdje :roll:
ZZZlica

#170 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by ZZZlica »

@terra: zašto poistovjećivati Rome sa prljavštinom, kada je kod svih "ostalih" ima napretek... nikad očišćeni kaputi i zimske jakne kada su padavine se u toplim tramvajima isparavaju razno-raznim miomirisima, dok pritom dio "ostale" populacije ima nepostojeće higijenske navike (od pranja zuba preko nepoznavanja pojma sapuna i dezodoransa)... nije mi se jednom desilo da zbog smrada nekog ne-Roma moram preći u drugi dio vozila :roll:

Što se tiče topika, hoće li neko napokon dati neku zvaničnu izjavu, a da nije rekla-kazala?
Zna li neko reći kad i šta se tačno desilo, kako se zove navodno oštećena djevojka, imaju li neke izjave svjedoka, djelatnika Hitne pomoći?

:?
*mima*

#171 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

mIRCerka wrote:Joj jeste vi naivni...pa tamo gdje vecina forumasha ZA nesto, zgembo je protiv i obratno...i ne bira rjecnik...
i ja mu samo mogu reci "sta da je tvoja sestra djevojka ili kcerka bila umjesto djevojke koja od guzve nije stigla ponistiti kartu?"

A sta u stvari bilo sa tom djevojkom?
zgembo_sa

#172 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:Joj jeste vi naivni...pa tamo gdje vecina forumasha ZA nesto, zgembo je protiv i obratno...i ne bira rjecnik...
Volio bih da je neko ispricao cijelu pricu objektivno, a ne ovako izmisljati stvari. Ja zaista ne znam sta se desavalo u tom tramvaju i niko to nije kako treba opisao. Ja sam govorio o ovim papcima koji se hvale time sto ne placaju za koristenje usluge.

A iskreno sumnjam da djevojka nije mogla ponistiti kartu, ako se to desilo. Ako udjes na vrata predvidjena za ulaz, ponistac se nalazi pola metra od ulaza. U slucaju da je tolika guzva da ni tih pola metra ne mozes preci da dodjes do ponistaca, u takvim situacijama revizori nikad i ne idu po tramvajima.
karanana

#173 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by karanana »

evo 8 stranica naprdjivanja a mi ustvari nismo culi ni jednu rijec potvrde da je informacija uopste tacna.

moguce da je bilo svadje i prepirke ali do nekog ozbiljnijeg fizickog okrsaja vjerovatno nije doslo. i onda je neko dijete koje se vozilo u tramvaju prosirilo patku nekom drugom i ta patka je dosla do nas naprdjivacha.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#174 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:
Volio bih da je neko ispricao cijelu pricu objektivno, a ne ovako izmisljati stvari. Ja zaista ne znam sta se desavalo u tom tramvaju i niko to nije kako treba opisao. Ja sam govorio o ovim papcima koji se hvale time sto ne placaju za koristenje usluge.

A iskreno sumnjam da djevojka nije mogla ponistiti kartu, ako se to desilo. Ako udjes na vrata predvidjena za ulaz, ponistac se nalazi pola metra od ulaza. U slucaju da je tolika guzva da ni tih pola metra ne mozes preci da dodjes do ponistaca, u takvim situacijama revizori nikad i ne idu po tramvajima.
Da ste svi od juce na forumu, shvatila bih. Ovako ne shvatam.
Tema je pocela ovako:
Na radiju se javio neko ko je rekao sljedece: Djevojka kupila kartu, bila guzva, nije ju stigla ponisiti, dosli revizori, maltretirali je, pominje se i zavrtanje ruke i djevojka je zavrsila u hitnoj. Nema informacija zasto je tacno zavrsila u hitnoj.

A vi pricate o fekalnim bakterijama na rukohvatima i neistresanju kisobrana prije ulaska u vozilo.

Ponekad se pitam da li je nekima ovdje cilj svaku temu unistiti i skrenuti na drugi kolosjek.
*mima*

#175 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

Zasto niko nista ne javi na nekom dnevniku ?
Locked