BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
krivorijek

#151 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by krivorijek »

Molim vas procitajte sta covjek kaze, svaka mu je zlatna. Kanite se bakljada i nereda, iz toga samo belaj moze proisteci. Vec smo pod uefinim mikroskopom, ovakvo ponasanje se nece dugo tolerisati. Kod policije smo na crnoj listi, pa sljedeci put kad budes htio otici negdje na tekmu nemoj se iznenaditi kad te pocnu sikanirat onako bezze. Jebo ba bakljade i nered.

A ovaj crnjak sa podjelom na nekakve "ove" i "one" navijace i bezrazlozne prepirke i tuce necu ni komentarisati, odmah mi proradi cir. Ne moramo se oko svega sloziti, ali ljudi pamet u glavu, na prvom mjestu mora biti repka i kako je podrzati, a ne kako joj besmislenim ponasanjem odmoci.
Real Khan wrote:Dragi moji forumaši,

Nisam čitao sve stranice ove diskusije, ali samo da naglasim kako se nadam da u Zenici neće biti bakljade i prekida utakmice, jer sam saznao da postoji ozbiljna mogućnost da nas FIFA potpuno diskvalifikuje iz takmičenja. Belgijanci i Turci se upravo ovome nadaju da pokupe naše bodove jer smo im upropastili skoro sve šanse da se izbore za to drugo mjesto. Objektivno imamo jake šanse da napokon odemo na to svjetsko prvenstvo i nemojte ljudi ovu šansu da uprskamo na tako glup način. Ovo sa bakljadama znam da je usmjereno protiv nogometnog saveza, ali je činjenica da eventualna diskvalifikacija i registriranje utakmice službenim rezultatom 3:0 za Belgiju ne bi smijenila taj Savez (vjerovali ili ne, savez i metuzalemi u njemu se ne bi ni nasekirali kako treba a kamoli da daju ostavke). Takav razvoj situacije koji je ponavljam veoma MOGUĆ bi jedino ukopao naše lavove i zmajeve koji igraju fakat nevjerovatno dobro (napokon!). Dajte ljudi razmislite malo, postoji milion drugih i efikasnijih načina kako nauditi savezu a da istovremeno ne ubijamo snove našim igračima, pa i samim sebi. Ja sam još prošle godine predlagao ako nekome već toliko smetaju face iz saveza da se okupi raja pred prostorijama saveza i išamaraju ih onako pošteno (dakle van utakmice, tako da se ne može kažnjavati ekipa koja pobjeđuje)... Ne mogu vjerovati da ćemo sami sebi na ovako naivan i smotan način upropastiti toliko željeno ostvarenje navijačkih snova da imamo svoju ekipu na smotri najboljih u svijetu.
krivorijek

#152 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by krivorijek »

I samo jos nesto, evo pade mi sad na pamet: zamislite stvarno da nas zbog nereda iskljuce iz takmicenja, pa saznalo bi se sigurno ko su ti tipovi bili koji su to prouzrokovali, a onda se ne bi mogli sakriti od raje ni na nebu ni na zemlji ni u dijaspori. To je garant.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#153 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mIRCerka »

malo offtopic, al za ohrabrenje svima nama

Španski dnevnik As
Španija u strahu od BiH, Blaževića i Džeke
Iako vode sa šest bodova prednosti u kvalifikacijama, Španci se i dalje osvrću i gledaju ko im prijeti. Po riječima njihovog selektora, najveća im je opasnost - BiH.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vicente del Bosque i njegova Španija stoje izvanredno u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo jer vode s maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica. Uprkos udobnoj poziciji, trener koji je zamijenio Luisa Aragonesa već duže vrijeme, a sada posebno glasno, upozorava da prijetnja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

"Španija mora obratiti pažnju na Bosance. Oni će se boriti do kraja. Kalendar im je povoljan i moramo razmišljati i o najgorim pretpostavkama", rekao je nekadašnji trener Reala.

"Nas, Belgiju i Tursku čekaju gostovanja u Sarajevu, a BiH ima dva lagana gostovanja, u Armeniji i Estoniji. Na papiru, tjeraju nas da osvojimo 25 bodova", rekao je Del Bosque dnevniku As.

Razumije se, Španija nastoji biti pobjednik grupe, da izbjegne dodatne kvalifikacije između osam najboljih drugoplasiranih.

"Bosanci su starojugoslavenska škola. Disciplinirana momčad, s dobrim tjelesnim predispozicijama, organizirana u pozadini i vrlo brza prema naprijed. Imaju jako dobre igrače, kao što je Džeko", analizirao je Del Bosque.

Džeko, napadač Wolfsburga, skupio je 13 golova u Bundesligi te nadomješta Vedada Ibiševića, koji će dugo biti odsutan zbog puknuća ligamenata koljena. Upravo je Džeko najjače zadivio Paca Jimeneza, Del Bosqueovog promatrača u Bruxellesu, gdje je BiH svladala Belgiju s 2-4.

"Džeko je 'ubica'", kaže Jimenez.

As se pozabavio i Miroslavom Blaževićem, predstavivši njegovu karijeru u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji, naglasivši i određene političke aspekte Ćirinog života.

“Izrazio je bliskost Hrvatima što mu je priskrbilo etiketu izdajnika među svojim sunarodnjacima”, piše As, doživljavajući Blaževića Bosancem, Travničaninom.

“Prošlog juna samo je 100 ljudi otišlo na njegovu prvu utakmicu za kormilom BiH protiv Azerbejdžana, dok ih je 15.000 prisustvovalo prijateljskoj utakmici Mehe Kodre i njegovih pajdaša u Sarajevu”, nastavio je As opisivati teškoće s kojima se Blažević suočavao u usporedbi sa svojim prethodnikom, popularnim Kodrom.
(Totalsport)
mIRCerka

#154 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mIRCerka »

potres_mozga wrote:
mIRCerka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Mi strahujemo od te bakljade , a Rumuni i Srbijanci prevrnuli stadion i niko i ne spominje... Palili su baklje , tukli se sa redarima i policijom , kidale se stolice ...
de mi objasni cemu STRAH?
Ako kazu NEMA PUBLIKE ko moze publiku sprijeciti da dodje ispred stadiona i izvana bodri reprezentaciju?
Ako kazu TOLIKO I TOLIKO PARA KAZNE, nek se Savez opet zaduzi i nek plati, ko ih shisha vise.

Cemu strah?
Dzaba, nije sigurno jednostavno igrati vaznu utakmicu pred praznim tribinama gdje je kao na treningu, ne znam kako bi se to odrazilo na nase igrace :-?
U svakom slucaju, mislim da se nista od toga nece desiti, osim mozda novcane kazne ;-)
Zamisli tek kako bi se odrazilo da cuju huku i navijanje izvana? Da znaju da unatoc toj zabrani ima ljudi koji su uz njih? Mislim da bi tek onda dobili popizditis i da bi napunili mrezu belgijancima...iz inata...to je nesto po cemu smo poznati.

Mah, ja sam ti tip koji uvijek misli na najgore a nada se najboljem.
elSaik

#155 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

BiH ne može i neće biti diskvalifikovana zbog baklji i navijača. Može 'jedino' dobiti novčanu kaznu i igranje pred praznim tribinama.
CISSE9

#156 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by CISSE9 »

Imali i gdje karata ????? ja sam hodao 3 h nigdje
madner

#157 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by madner »

Ja poceo trazit karte za Afriku, ono nije da sam optimista, ali sigurno je sigurno :D
Real Khan

#158 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Real Khan »

elSaik wrote:BiH ne može i neće biti diskvalifikovana zbog baklji i navijača. Može 'jedino' dobiti novčanu kaznu i igranje pred praznim tribinama.
:shock: Aha, onda u redu... Hajd' lijepo, kada ti tako kažeš... onda ona glupa FIFA samo bez veze priča kako se "huliganstvo na stadionima mora iskorijeniti energičnim mjerama, koje bi mogle uključivati i suspenzije i diskvalifikaciju ekipa"... Znaš, samo ne bih volio da budemo "primjer za ostale", jer objektivno, sve druge državne reprezentacije imaju sposobnije, kvalitetnije i uticajnije nogometne saveze od ovoga što mi imamo. FIFA bi imala puno problema da diskvalificira recimo jednu Tursku ili Belgiju, ali kada je riječ o repki Bosne i Hercegovine...hmm... zaključite sami kako bi nas naš savez sa svojim nadaleko čuvenim "moralnim" kvalitetima odbranio od takvih eventualnih sankcija (dok bi Belgijanci i Turci lobirali tako nešto). Ja samo rekoh da se ne iznenadimo ako se kola slomiju upravo na nama... jer smo ovako bez veze na ziceru. Ali, eto, vidim da neki znaju bolje i od FIFE, pa se zato povlačim i kažem: MA UD'RITE BRATE I PRAVIM BOMBAMA A NE SAMO PETARDAMA I BAKLJICAMA!!! Pa ja, neka neko smrtno strada na stadionu pa će onda FIFA možda doći tobe i otjerati Ušanovića...How yes no! To je isto realno za očekivati koliko i ostavku Ušanovića iz "moralnih pobuda"...
Ripicipi

#159 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

Real Khan wrote:
elSaik wrote:BiH ne može i neće biti diskvalifikovana zbog baklji i navijača. Može 'jedino' dobiti novčanu kaznu i igranje pred praznim tribinama.
:shock: Aha, onda u redu... Hajd' lijepo, kada ti tako kažeš... onda ona glupa FIFA samo bez veze priča kako se "huliganstvo na stadionima mora iskorijeniti energičnim mjerama, koje bi mogle uključivati i suspenzije i diskvalifikaciju ekipa"... Znaš, samo ne bih volio da budemo "primjer za ostale", jer objektivno, sve druge državne reprezentacije imaju sposobnije, kvalitetnije i uticajnije nogometne saveze od ovoga što mi imamo. FIFA bi imala puno problema da diskvalificira recimo jednu Tursku ili Belgiju, ali kada je riječ o repki Bosne i Hercegovine...hmm... zaključite sami kako bi nas naš savez sa svojim nadaleko čuvenim "moralnim" kvalitetima odbranio od takvih eventualnih sankcija (dok bi Belgijanci i Turci lobirali tako nešto). Ja samo rekoh da se ne iznenadimo ako se kola slomiju upravo na nama... jer smo ovako bez veze na ziceru. Ali, eto, vidim da neki znaju bolje i od FIFE, pa se zato povlačim i kažem: MA UD'RITE BRATE I PRAVIM BOMBAMA A NE SAMO PETARDAMA I BAKLJICAMA!!! Pa ja, neka neko smrtno strada na stadionu pa će onda FIFA možda doći tobe i otjerati Ušanovića...How yes no! To je isto realno za očekivati koliko i ostavku Ušanovića iz "moralnih pobuda"...
Covjek je vjerovatno mislio da nas nece sada diskvalifikovati, normalno je da ako budemo pravili neka veca sranja i dalje da se to moze desiti, ali za ovu utakmicu sigurno nece...
Bilo je vecih belaja pored naseg, tuce s policijom, paljenje baklji i lomljenja stolica, tako da ovo nase dodje kao "light" verzija :D
Kaznit ce nas, ali novacano :D
madner

#160 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by madner »

Real Khan wrote:
To stoji, plus Turska je 80 miliona gledaoca a BiH 4. Mada uvijek puste neku malu ekipu, da bude simpaticna.
Edin H.

#161 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

Evo vratih se i ja iz Genka.

Ukratko: BH Fanaticosi bakljadom spasili "u Genku uglavnom pijanom" Munibu fotelju.

Da rezimiram: Prvo izjednacise, pa onda stisnuse Belgijanci, bakljada, nisu se poslije toga sastavili sa loptom :D
Rekose Munib nece dobiti podrsku odbora ukoliko izgubimo utakmicu u Genku i ispadnemo iz kvalifikacija.

Najvise me dopalo u relaksiranoj atmosferi druzenje uz osvjezavajuce napitke ranoraznih "kvazi" menadzera, Cire i clanova Saveza u hotelu u Genku :roll:

Za one koji su protiv bakljada i onih "radikalnih islamista" BH Fanaticosa koji masu zastavama sa ljiljanima i galame nesto protiv naseg nam Saveza evo malo podrske

http://fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19489
zalizani

#162 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zalizani »

Edin H. wrote:Evo vratih se i ja iz Genka.

Ukratko: BH Fanaticosi bakljadom spasili "u Genku uglavnom pijanom" Munibu fotelju.

Da rezimiram: Prvo izjednacise, pa onda stisnuse Belgijanci, bakljada, nisu se poslije toga sastavili sa loptom :D
Rekose Munib nece dobiti podrsku odbora ukoliko izgubimo utakmicu u Genku i ispadnemo iz kvalifikacija.

Najvise me dopalo u relaksiranoj atmosferi druzenje uz osvjezavajuce napitke ranoraznih "kvazi" menadzera, Cire i clanova Saveza u hotelu u Genku :roll:

Za one koji su protiv bakljada i onih "radikalnih islamista" BH Fanaticosa koji masu zastavama sa ljiljanima i galame nesto protiv naseg nam Saveza evo malo podrske

http://fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19489
Dobrodošao prijatelju Image
medisa

#163 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by medisa »

:bih:
Last edited by medisa on 30/03/2009 13:19, edited 2 times in total.
Real Khan

#164 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Real Khan »

elSaik wrote:I Srbi su imali bakljadu u Rumuniji, pa jel' IKO spominje da će oni biti izbačeni? Naravno da ne. Samo ovi naši paničari. Za diskvalifikaciju trebaju mnogo veći neredi nego što je jedna obična bakljada.

edit: Ja koliko vidim, a čitati znam poodavno, u toj rečenici, koja je možda citat ili ne, nije bitno, stoji HULIGANSTVO. Jedna bakljada slabijih razmjera NIJE huliganstvo. Huliganstvo su tuče između navijača, zatim sa drotovima, upadanje masovno u teren, uništavanje na i van stadiona itd itd... Pa Englezi svako malo unište pokoji manji gradić, pa NIKOM NIŠTA.
Nogometni savezi Srbije i Engleske se ni po čemu ne mogu mjeriti sa ovim našim "savezom", pa tako živi bili pa vidjeli... Samo znam da će mnogim bakljašima kasnije biti krivo ako propuste šansu života da gledaju svoju najbolju selekciju na jednom svjetskom prvenstvu. Da se razumijemo, i ja sam nekada davno palio baklje po utakmicama i mislio da je to nešto cool...U predratno vrijeme bakljada na utakmici donekle i jeste bila cool i nije nam prijetilo isključenje iz takmičenja, ali su se u međuvremenu neke stvari promijenile i vjeruj mi da će Belgija i Turska znati iskoristiti i glupu bakljadu i bilo šta drugo (možda čak i malo glasniju psovku sa tribine) da nam rahat isposluju diskvalifikaciju. Zapamti da nas FIFA i UEFA (kao navijače) ima na ziceru još od onog gostovanja u Norveškoj... Znate koliko se norveški nogometni savez tada žalio, a sada će vjerovatno i belgijski... i tako malo po malo mi smo u rizičnoj grupi da se kola slomiju na nama...

Uostalom, zar je jedini način da se otjera ovaj truhli savez da se bakljama i petardama prekidaju utakmice? Ja bih rekao da nije... Kome smetaju Ušanović i ostali, neka ih brate sačekaju negdje i sve im lijepo "objasne" u lice, onako cipelom br. 44-45, ali neka navijači puste ovu djecu da igraju i pobjeđuju bez straha od diskvalifikacije. Ponavljam, čak i da (ne daj Bože) 1000 navijača POGINE U NEREDIMA na utkamici to opet NEĆE SMIJENITI NOGOMETNI SAVEZ. FIFA i UEFA ni tada neće smijeniti nogometni savez BiH. Shvatite to već jednom jer savez na ovakav način (bakljadama i prekidima utakmica) ne možemo mijenjati, a samo rizikujemo da se zajebemo k'o krajnji levati i tako sami uprskamo rijetku priliku da napokon gledamo svjetsko prvenstvo u prvom licu... Uostalom, boli me neka stvar više, jer vidim da to mnogi ne kontaju i jedva čekaju da opet prekinu utakmicu.
atko

#165 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by atko »

Sta ovo tema ode u helac :shock: :shock: :shock:

Ko prenosi tekmu iz ZE ??? FTV?? Moze li nekako nastimati da Marijan preko radija prenosi tekmu, pa cemo spjiti FTV sliku i HAYAT radio ???
Last edited by atko on 30/03/2009 13:25, edited 2 times in total.
Stari

#166 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Stari »

Mislio sam da ovakav dan nikad osvanuti nece...da ja prozborim jednu...koja bi se mogla protumaciti kao pozitivna u korist BHF. Ranije sam to spominjao ... sa nekima iz BHF sam se razisao u stavovima jos odavno, nisam nikad bio clan , simpatizer jesam bio. Ali onda nakon raskola ... ne mogu vise reci ni da sam simpatizer....eto ...palo je (ovdje na forumu) par teskih rijeci ...i hajmo svak na svoju stranu.

Medjutim

Ovaj text ...moram priznati ...je fakat manipulativan. Ako navijacka skupina (bilo koja) zeli mahati zastavama sa grbom familije Kotromanic...neka masu brate mili koliko god hoce. Onaj kojem to smeta ... kazuje najvise o samom sebi svojim javljanjem i pojavljivanjem ...kao i autor ovog texta. Zna se, ljudi moji da je vecina stanovnista tamo gledala utakmicu u Konstanti ...a oni malobrojni koji su ipak gledali utakmicu BiH : Belgija ...su oni koje ne interesuje utakmica u Konstanti ... :D....dakle ...znate jako dobro koji. Da skratim ...ovaj sto je srocio text...svjesno mijesa kruske i jabuke ...i namjere mu nisu bas najjasnije.

BHF- ovcima nevalja to sto prave pizdarije ...ali mahanje zastavom sa ljiljanima nije i nemoze biti pizdarija... to sto je onaj utrkcao u teren...e to jest pizdarija...a to sto je na sebi imao zastavu = nije.

Najvise autora texta izgleda ipak zulja ...to sto je u tom momentu dozivio nesto drugo - sto je mislio da nikad nece- naime to ...da neko na prefektnom srpskom sa Beogradskim akcentom izgovori da je to "nasa zastava" i da to izgovori tako , da vecina slusalaca i gledalaca neizbjezno dobije osjecaj da stvarno tako misli.
Frankyee

#167 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Frankyee »

Kada vidimo da se nasi dusmani sa svih strana digli da pisu protiv nas i to jos neradnim danom onda to zaista znaci da je ova nasa reprezentacija odradila dobar posao, jer kad dusmane toliko boli onda znaci pravo se radi. Neka pisu sta hoce, i nek idu u Rumuniju da podrzavaju Srbiju, to nije problem svako ima pravo da podrzava svaku repku ili tim.

Mi treba da podrzavamo nas tim i sve nase igrace i da pomognemo da nas tim napokon stane na svoje noge a za sve ostale timove nije me briga.

:bih: :bih: :bih: :bih:
elSaik

#168 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Smirite ljudi euforiju, odbit će nam se o glavu... Treba crnjačiti, naši uvijek igraju kontra onome što navijači govore... Izgubit ćemo, ono u subotu je bila samo loša noć Belgijanaca, oni su realno bolji, ispadamo 100%... :run:
krivorijek

#169 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by krivorijek »

elSaik wrote:Smirite ljudi euforiju, odbit će nam se o glavu... Treba crnjačiti, naši uvijek igraju kontra onome što navijači govore... Izgubit ćemo, ono u subotu je bila samo loša noć Belgijanaca, oni su realno bolji, ispadamo 100%... :run:
Hajd ba nemoj crnjaka. Vazno je da su igraci hladni i spremni, jebo nasu euforiju ovdje.
Edin H.

#170 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Edin H. »

elSaik wrote:Smirite ljudi euforiju, odbit će nam se o glavu... Treba crnjačiti, naši uvijek igraju kontra onome što navijači govore... Izgubit ćemo, ono u subotu je bila samo loša noć Belgijanaca, oni su realno bolji, ispadamo 100%... :run:

Oni jesu jaci i organizovaniji u odredjenim segmentima igre, ali nadajmo se da ce nas atomski napad nosen publikom ponovo proraditi.
Ne vidim razloga da se to ne desi, jer ipak smo mi u ovoj utakmici mentalno u velikoj prednosti.

Ipak slazem se da odredjena doza opreza nije na odmet.
Ripicipi

#171 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

mIRCerka wrote: Samo strahujem da ne odluce prebacit na Kosevo opet...
Sta i ako prebace na Kosevo... :zzzz:
anonimni clan

#172 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by anonimni clan »

madner wrote:
Real Khan wrote:
To stoji, plus Turska je 80 miliona gledaoca a BiH 4. Mada uvijek puste neku malu ekipu, da bude simpaticna.
Ma daj prestanite vise s tim optuzbama nasih navijaca........
U svakoj drzavi postoje navijacke grupe s radikalnim nacinom navijanja a do organizatora je da im onemoguce ispade,bakljade,utrcavanje na teren i sl.
Zato...... ono sto se desilo na stadionu nije i ne smije biti nikakvo divljastvo ili huliganstvo vec propust domacina kao organizatora utakmice.
Njima se ovo ne smije desiti ni po koju cijenu ako se sjetimo poginulih navijaca Liverpula i Juventusa na Hejselu 1985 god.
Znaci da Belgija kao organizator nije nista naucila iz te tragedije i u organizaciji ove utakmice su napravljeni ozbiljni propusti pri kontroli ulaska navijaca.
Bez obzira o kojim navijacima je rijec.
Danas su to bili navijaci Bosne,sljedeci put ce to biti Turci ili Spanci......nebitno.
Nemojte svaki put nakon navijanja za nasu Reprezentaciju upucivati kritike navijacima.Navijaci su po meni bili velicanstveni.......navijali za svoju Zemlju na najbolji moguci nacin.
Kao i u svakoj masi,tako i ovdje ......nadje se nekoliko pojedinaca koji svojim ponasanjem bace sjenu na ovaj velicanstveni sportski dogadjaj...ali i to je dio igre.
Znaci na organizatorima je da onemoguce unosenje pirotehnike i predmeta kojim se mogu nanijeti ozljede.......da obezbjede sigurnost svakog prisutnog na stadionu. A ne da prevaspitavaju navijace ili ih uce onome sta je fino a sta ne.
Svako ko je barem jednom bio na stadionu vrhunskog evropskog kluba .........npr. Bayern-a zna o cemu govorim.

Zbog toga u slucaju da je utakmica prekinuta pravilno bi bilo da se utakmica registruje 3:0 za nas a ne za Belgiju kako neki govore.
I to zbog ozbiljnih propusta u organizaciji utakmice e ne zbog "divljastva" navijacke skupine.
Samo s obzirom na "ugled" celnika nese kuce fudbala,tesko da bi nako od njih mogao ovakav nas zahtjev argumentirati i provuci kad bi se zasjedalo za zelenim stolom i odlucivalo o eventualno prekinutoj utakmici.
Dosta je bilo onog osjecaja inferiornosti do sada kad su u pitanju Evropske ekipe.....sada imamo zahuktali voz,protivnicima namecemo respekt i nemamo razloga nikome se ni pravdati ni izvinjavati......... sve sto imamo reci,pokazemo na terenu. :bih: :bih: :bih:
mIRCerka

#173 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by mIRCerka »

potres_mozga wrote:
mLogo bolje se navija u zenici, kosevo je plitak tanjur :D
Ripicipi

#174 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Ripicipi »

mIRCerka wrote:
potres_mozga wrote:
mLogo bolje se navija u zenici, kosevo je plitak tanjur :D
Ne znam, ne bih da unosim raskol, ali ja bi sve vece utakmice prebacio na Kosevo :D
Nikad nisam bio sujevjeran tako da ne vjerujem u price "uklet stadion" itd..
Neka Zenici Belgija, a Turska i Spanija treba da budu na Kosevu, sve je ljepse, komotnije, "evropskije" :D itd..
Nasi znaju igrati i na "velikom" terenu, mladi su, mogu trcati :D
Kada gledam prenos iz Zenice na eurosportu izgleda kao da se igra u Albaniji :D :oops: :lol:

Bez uvrede zenicanima :bih:
Last edited by Ripicipi on 30/03/2009 14:49, edited 2 times in total.
Real Khan

#175 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Real Khan »

anonimni clan wrote:
Ma daj prestanite vise s tim optuzbama nasih navijaca........
U svakoj drzavi postoje navijacke grupe s radikalnim nacinom navijanja a do organizatora je da im onemoguce ispade,bakljade,utrcavanje na teren i sl.
Zato...... ono sto se desilo na stadionu nije i ne smije biti nikakvo divljastvo ili huliganstvo vec propust domacina kao organizatora utakmice.
Njima se ovo ne smije desiti ni po koju cijenu ako se sjetimo poginulih navijaca Liverpula i Juventusa na Hejselu 1985 god.
Znaci da Belgija kao organizator nije nista naucila iz te tragedije i u organizaciji ove utakmice su napravljeni ozbiljni propusti pri kontroli ulaska navijaca.
Bez obzira o kojim navijacima je rijec.
Danas su to bili navijaci Bosne,sljedeci put ce to biti Turci ili Spanci......nebitno.
Nemojte svaki put nakon navijanja za nasu Reprezentaciju upucivati kritike navijacima.Navijaci su po meni bili velicanstveni.......navijali za svoju Zemlju na najbolji moguci nacin.
Kao i u svakoj masi,tako i ovdje ......nadje se nekoliko pojedinaca koji svojim ponasanjem bace sjenu na ovaj velicanstveni sportski dogadjaj...ali i to je dio igre.
Znaci na organizatorima je da onemoguce unosenje pirotehnike i predmeta kojim se mogu nanijeti ozljede.......da obezbjede sigurnost svakog prisutnog na stadionu. A ne da prevaspitavaju navijace ili ih uce onome sta je fino a sta ne.
Svako ko je barem jednom bio na stadionu vrhunskog evropskog kluba .........npr. Bayern-a zna o cemu govorim.

Zbog toga u slucaju da je utakmica prekinuta pravilno bi bilo da se utakmica registruje 3:0 za nas a ne za Belgiju kako neki govore.
I to zbog ozbiljnih propusta u organizaciji utakmice e ne zbog "divljastva" navijacke skupine.
Samo s obzirom na "ugled" celnika nese kuce fudbala,tesko da bi nako od njih mogao ovakav nas zahtjev argumentirati i provuci kad bi se zasjedalo za zelenim stolom i odlucivalo o eventualno prekinutoj utakmici.
Dosta je bilo onog osjecaja inferiornosti do sada kad su u pitanju Evropske ekipe.....sada imamo zahuktali voz,protivnicima namecemo respekt i nemamo razloga nikome se ni pravdati ni izvinjavati......... sve sto imamo reci,pokazemo na terenu. :bih: :bih: :bih:
S obzirom na činjenicu da je ova tema o utakmici BiH-Belgija (01.04.2009. U ZENICI) ja čitavo vrijeme molim navijače da U ZENICI ne ponove istu bakljadu i prekid utakmice jer se to (kako i sam lijepo kažeš) automatski karakteriše kao propust organizatora-domaćina i utakmica se registruje 3:0 za goste... Kontaš? Ne govorim o utakmici koja se odigrala u subotu u Genku. Dakle, moja poenta je u tome da se grupa neodgovornih navijača nekakvom eventualnom bakljadom i prekidom tekme u Zenici može debelo POSRATI na sav trud Misketa, Džeke, i ostalih. Džaba bi bilo onda govoriti: "E jebiga, nismo znali, nismo htjeli da se to desi" i sl. Nije ovo nikakav "osjećaj inferiornosti" nego racionalno promišljanje kako bi Belgija i Turska mogli kroz FIFA institucije da nas kulturno sjebu i izbace iz kvalifikacija onako za "zelenim stolom", kada već ne mogu na terenu... Ako je ovo bez veze što pišem, onda izvinite. Ako nisam u pravu, onda ću i ja ponijeti 5-6 baklji, topovskih udara, kamenja, ... pa da vidimo dokle ćemo se kvalifikovati, a "savez" će na žalost i dalje biti u istom sastavu i nikakvi neredi ih neće skinuti sa funkcija.
Post Reply