Rasprava o jednom objektu ovog tipa zaista nema smisla, rasprava o njih 15 u najboljim dijelovima grada, itekako ima smisla.MUNAFIK wrote: Zaista nekontam koja je SVRHA RASPRAVE o ovakvom objektu???
BBI centar
-
VjecitiStudent
#151 Re: BBI centar
- nosara
#152 Re: BBI centar
Zgrada je prevelika i ne uklapa se u prostor...MUNAFIK wrote:Vi niste normalni.... Nema potrebe spominjati ni merkatore ni robote ni SDP ni SDA ni SDS ni nista, fakat Vam nije dobro!!!
I vidite ovi kojima nesto BBI centar smeta, pa i ptica na grani vise zna ovu NASU TUZNU PRICU zavisti i kompleksa... A vi drugi zaista nema potrebe potezat i rastezat pricu do merkatora i SDP-a jer stvari su jasne, kristalno jasne!
BBI centar izgradjen, zavrsen, ljudi su ulozili pare, i brzo i efikasno odradili odlican posao, Uljepsali nam grad jednom ljepom i modernom gradjavinom. Dobili smo u centru grada poslovni centar koji je falio, centar kojeg se NIKO nece stiditi pa cak i ovi sto ovako zustro kritikuju, ljudima zelim uspjesan rad!
Zaista nekontam koja je SVRHA RASPRAVE o ovakvom objektu???
Noviji dijelovi grada su bolja mjesta za ovakve stvari, jer su prostorniji... Slovenci bi pravili merkator posred sebilja, i ovi bi im serbes dali lokacijsku, ali to nije mjesto za trzni centar...
Grad jos uvijek nema TRG veci od 36 kvadrata...
- kirby
#153 Re: BBI centar
MUNAFIK wrote:Vi niste normalni.... Nema potrebe spominjati ni merkatore ni robote ni SDP ni SDA ni SDS ni nista, fakat Vam nije dobro!!!
I vidite ovi kojima nesto BBI centar smeta, pa i ptica na grani vise zna ovu NASU TUZNU PRICU zavisti i kompleksa... A vi drugi zaista nema potrebe potezat i rastezat pricu do merkatora i SDP-a jer stvari su jasne, kristalno jasne!
BBI centar izgradjen, zavrsen, ljudi su ulozili pare, i brzo i efikasno odradili odlican posao, Uljepsali nam grad jednom ljepom i modernom gradjavinom. Dobili smo u centru grada poslovni centar koji je falio, centar kojeg se NIKO nece stiditi pa cak i ovi sto ovako zustro kritikuju, ljudima zelim uspjesan rad!
bi li isto pricao da je todoric otvorio isti i s tim da prodaje alkohol i svinjetinu?
-
*mima*
#154 Re: BBI centar
kirby wrote:MUNAFIK wrote:Vi niste normalni.... Nema potrebe spominjati ni merkatore ni robote ni SDP ni SDA ni SDS ni nista, fakat Vam nije dobro!!!
bi li isto pricao da je todoric otvorio isti i s tim da prodaje alkohol i svinjetinu?
Zar se svinjetina i alkohol ne smiju prodavat u Sarajevu?
- zgembo_sa
#155 Re: BBI centar
Od silnih gluposti izrecenih na ovoj temi ubjedljivi favorit mi je da BBI centar zaklanja sunce velikom parku

- Mahalac
#156 Re: BBI centar
Neko je u pocetku izgradnje imao jako dobru ideju da se prostor ispred BBI centra pretvori u veliki glavni trg sto je zaista potrebno glavnom gradu, da ne izgledamo onako ko divljaci uvijek ispred vjecne vatre
Naravno tu bi se trebao saobracaj spustiti pod zemlju(ne tramvaj) nekih 600-700 (pocevsi od Sipada)da bi se dobio taj prostor. Mislim da to i ne bi mnogo kostalo s obzirom sto bi dobili.
Bile su i slike, mislim stvarno dobra ideja.
Naravno tu bi se trebao saobracaj spustiti pod zemlju(ne tramvaj) nekih 600-700 (pocevsi od Sipada)da bi se dobio taj prostor. Mislim da to i ne bi mnogo kostalo s obzirom sto bi dobili.
-
paral0c0
#157 Re: BBI centar
Nema.strong69 wrote:Ima li HTC shopa tu negdjeparal0c0 wrote:http://www.bbicentar.ba
Dodali su par novi shopova kao sto su Apple store, Granoff, M-tel, Urban republic...?
Ponuda nije nesto o ovom BBI centru extra, ocekivao sam nesto mnogo bolje.
Jedino sto je novo je Tommy Hilfiger i Replay, ostalo sve vec vidjeno...
Cak ni jeftini NewYorker...
-
VjecitiStudent
#158 Re: BBI centar
Da je proslo, saobracaj bi bio spusten, pa bi onda na tom prostoru nikao jos jedan centar.Mahalac wrote:Neko je u pocetku izgradnje imao jako dobru ideju da se prostor ispred BBI centra pretvori u veliki glavni trg sto je zaista potrebno glavnom gradu, da ne izgledamo onako ko divljaci uvijek ispred vjecne vatre![]()
-
zonbirile
#159 Re: BBI centar
jebo gradske vlasti,urbanistički zavod i zavod za izgradnju grada,da su doveli osrednjeg pijanog češkog arhitektu,tipa Vanceša,grad bi bio grad,a ne Sjenica sa sentimentima Gusinja.Sad šta je tu je,živi i trpi.
-
jedna mama
#160 Re: BBI centar
Hoces li nas prosvijetliti koja su to arhitektonska obiljezja Gusinja i Sjenice?zonbirile wrote:jebo gradske vlasti,urbanistički zavod i zavod za izgradnju grada,da su doveli osrednjeg pijanog češkog arhitektu,tipa Vanceša,grad bi bio grad,a ne Sjenica sa sentimentima Gusinja.Sad šta je tu je,živi i trpi.
-
VjecitiStudent
#161 Re: BBI centar
Pogledaj hotel Saraj i samo ce ti se kazati.jedna mama wrote:Hoces li nas prosvijetliti koja su to arhitektonska obiljezja Gusinja i Sjenice?zonbirile wrote:jebo gradske vlasti,urbanistički zavod i zavod za izgradnju grada,da su doveli osrednjeg pijanog češkog arhitektu,tipa Vanceša,grad bi bio grad,a ne Sjenica sa sentimentima Gusinja.Sad šta je tu je,živi i trpi.
- swirl
#163 Re: BBI centar
zgembo_sa wrote:Od silnih gluposti izrecenih na ovoj temi ubjedljivi favorit mi je da BBI centar zaklanja sunce velikom parku![]()
![]()
- slavkoimamodilera
#164 Re: BBI centar
Oooo jeste... upravo onakvo obiljezje kakvo ispod oka ostavlja stisnuta saka koja te spuca velikom brzinom...mima wrote:Hotel Saraj nije arhitektonsko obiljezje.
- Luke Perry
#165 Re: BBI centar
Sarajevom i BiH i dalje vladaju rodjeni Bosanci te ne vidim potrebu za blacenjem Sandzi.
-
*mima*
#166 Re: BBI centar
Luke Perry wrote:Sarajevom i BiH i dalje vladaju rodjeni Bosanci te ne vidim potrebu za blacenjem Sandzi.
Ko blati sandje?
- ja_cura_
#167 Re: BBI centar
pa spominjanjem gusinja i sjenice na prethodnoj strani se omalovazava indirektno i sandzacka arhitektura, samim time i sandze...
kako god, bas da vidim, kakav ce biti BBI.... izvana po projektu nije los....
- slavkoimamodilera
#168 Re: BBI centar
Otvoren novi odsjek pri AA u Londonu: Architecture of Sanjackja_cura_ wrote:pa spominjanjem gusinja i sjenice na prethodnoj strani se omalovazava indirektno i sandzacka arhitektura, samim time i sandze...![]()
- swirl
#169 Re: BBI centar
Preko alkohola, sluzenja svinjetine, sunce koje ne dopire do Velikog parka, do Sandzaka i Avaza. Nigdje veze, zaista.
- JThomas
#170 Re: BBI centar
evo može li ovako: zgrada mi je skroz dobra, ali mi je novih tržnih centara, generalno, principijelno, puna neka stvar, bez obzira ko investira, ko daje odobrenja i ima li klempetine ili ne. može li jednostavnije i poštenije?
- kirby
#171 Re: BBI centar
isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#172 Re: BBI centar
Šta je loše u tome što ima više nego Amsterdam?kirby wrote:isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#173 Re: BBI centar
nosara wrote:Kakva je veza SDP-a i Robota...? Samo slinis...VjecitiStudent wrote:Mislis, Robot i SDP?karanana wrote:a robot i bosnjacki lobi?
Jasna i precizna. I Komšić javno priznao. Al da ne kvarimo ovdje temu.,...... slino
- kirby
#174 Re: BBI centar
KatarinaKosaca wrote:Šta je loše u tome što ima više nego Amsterdam?kirby wrote:isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
ma nista.kupovna moc vam je bolja nego u amsterdamu a i trgova imate vise.o parkovima da i ne pricam.
-
*mima*
#175 Re: BBI centar
kirby wrote:
ma nista.kupovna moc vam je bolja nego u amsterdamu a i trgova imate vise.o parkovima da i ne pricam.
Kome?