BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
VjecitiStudent

#151 Re: BBI centar

Post by VjecitiStudent »

MUNAFIK wrote: Zaista nekontam koja je SVRHA RASPRAVE o ovakvom objektu???
Rasprava o jednom objektu ovog tipa zaista nema smisla, rasprava o njih 15 u najboljim dijelovima grada, itekako ima smisla.
nosara

#152 Re: BBI centar

Post by nosara »

MUNAFIK wrote:Vi niste normalni.... Nema potrebe spominjati ni merkatore ni robote ni SDP ni SDA ni SDS ni nista, fakat Vam nije dobro!!!

I vidite ovi kojima nesto BBI centar smeta, pa i ptica na grani vise zna ovu NASU TUZNU PRICU zavisti i kompleksa... A vi drugi zaista nema potrebe potezat i rastezat pricu do merkatora i SDP-a jer stvari su jasne, kristalno jasne!

BBI centar izgradjen, zavrsen, ljudi su ulozili pare, i brzo i efikasno odradili odlican posao, Uljepsali nam grad jednom ljepom i modernom gradjavinom. Dobili smo u centru grada poslovni centar koji je falio, centar kojeg se NIKO nece stiditi pa cak i ovi sto ovako zustro kritikuju, ljudima zelim uspjesan rad!

Zaista nekontam koja je SVRHA RASPRAVE o ovakvom objektu???
Zgrada je prevelika i ne uklapa se u prostor... :D Sarajevo se moze uzduz i poprijeko presetat za sat i po, laganim hodom... Piljara u gradu ima 1453, nikom nije trebala jos jedna... :D Da su se drzali gabarita Sarajke, mozda bi i licilo na nesto, ovako... :D

Noviji dijelovi grada su bolja mjesta za ovakve stvari, jer su prostorniji... Slovenci bi pravili merkator posred sebilja, i ovi bi im serbes dali lokacijsku, ali to nije mjesto za trzni centar... :D

Grad jos uvijek nema TRG veci od 36 kvadrata... :D
kirby

#153 Re: BBI centar

Post by kirby »

MUNAFIK wrote:Vi niste normalni.... Nema potrebe spominjati ni merkatore ni robote ni SDP ni SDA ni SDS ni nista, fakat Vam nije dobro!!!

I vidite ovi kojima nesto BBI centar smeta, pa i ptica na grani vise zna ovu NASU TUZNU PRICU zavisti i kompleksa... A vi drugi zaista nema potrebe potezat i rastezat pricu do merkatora i SDP-a jer stvari su jasne, kristalno jasne!

BBI centar izgradjen, zavrsen, ljudi su ulozili pare, i brzo i efikasno odradili odlican posao, Uljepsali nam grad jednom ljepom i modernom gradjavinom. Dobili smo u centru grada poslovni centar koji je falio, centar kojeg se NIKO nece stiditi pa cak i ovi sto ovako zustro kritikuju, ljudima zelim uspjesan rad!

bi li isto pricao da je todoric otvorio isti i s tim da prodaje alkohol i svinjetinu?
*mima*

#154 Re: BBI centar

Post by *mima* »

kirby wrote:

bi li isto pricao da je todoric otvorio isti i s tim da prodaje alkohol i svinjetinu?

Zar se svinjetina i alkohol ne smiju prodavat u Sarajevu?
zgembo_sa

#155 Re: BBI centar

Post by zgembo_sa »

Od silnih gluposti izrecenih na ovoj temi ubjedljivi favorit mi je da BBI centar zaklanja sunce velikom parku :lol: :lol: :lol:
Mahalac

#156 Re: BBI centar

Post by Mahalac »

Neko je u pocetku izgradnje imao jako dobru ideju da se prostor ispred BBI centra pretvori u veliki glavni trg sto je zaista potrebno glavnom gradu, da ne izgledamo onako ko divljaci uvijek ispred vjecne vatre :(

Naravno tu bi se trebao saobracaj spustiti pod zemlju(ne tramvaj) nekih 600-700 (pocevsi od Sipada)da bi se dobio taj prostor. Mislim da to i ne bi mnogo kostalo s obzirom sto bi dobili.
Bile su i slike, mislim stvarno dobra ideja. :bih:
paral0c0

#157 Re: BBI centar

Post by paral0c0 »

strong69 wrote:
paral0c0 wrote:http://www.bbicentar.ba

Dodali su par novi shopova kao sto su Apple store, Granoff, M-tel, Urban republic...
Ima li HTC shopa tu negdje :D ?
Nema.

Ponuda nije nesto o ovom BBI centru extra, ocekivao sam nesto mnogo bolje.

Jedino sto je novo je Tommy Hilfiger i Replay, ostalo sve vec vidjeno...

Cak ni jeftini NewYorker...
VjecitiStudent

#158 Re: BBI centar

Post by VjecitiStudent »

Mahalac wrote:Neko je u pocetku izgradnje imao jako dobru ideju da se prostor ispred BBI centra pretvori u veliki glavni trg sto je zaista potrebno glavnom gradu, da ne izgledamo onako ko divljaci uvijek ispred vjecne vatre :(

Naravno tu bi se trebao saobracaj spustiti pod zemlju(ne tramvaj) nekih 600-700 (pocevsi od Sipada)da bi se dobio taj prostor. Mislim da to i ne bi mnogo kostalo s obzirom sto bi dobili.
Bile su i slike, mislim stvarno dobra ideja. :bih:
Da je proslo, saobracaj bi bio spusten, pa bi onda na tom prostoru nikao jos jedan centar.
zonbirile

#159 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

jebo gradske vlasti,urbanistički zavod i zavod za izgradnju grada,da su doveli osrednjeg pijanog češkog arhitektu,tipa Vanceša,grad bi bio grad,a ne Sjenica sa sentimentima Gusinja.Sad šta je tu je,živi i trpi.
jedna mama

#160 Re: BBI centar

Post by jedna mama »

zonbirile wrote:jebo gradske vlasti,urbanistički zavod i zavod za izgradnju grada,da su doveli osrednjeg pijanog češkog arhitektu,tipa Vanceša,grad bi bio grad,a ne Sjenica sa sentimentima Gusinja.Sad šta je tu je,živi i trpi.
Hoces li nas prosvijetliti koja su to arhitektonska obiljezja Gusinja i Sjenice?
VjecitiStudent

#161 Re: BBI centar

Post by VjecitiStudent »

jedna mama wrote:
zonbirile wrote:jebo gradske vlasti,urbanistički zavod i zavod za izgradnju grada,da su doveli osrednjeg pijanog češkog arhitektu,tipa Vanceša,grad bi bio grad,a ne Sjenica sa sentimentima Gusinja.Sad šta je tu je,živi i trpi.
Hoces li nas prosvijetliti koja su to arhitektonska obiljezja Gusinja i Sjenice?
Pogledaj hotel Saraj i samo ce ti se kazati.
*mima*

#162 Re: BBI centar

Post by *mima* »

Hotel Saraj nije arhitektonsko obiljezje.
swirl

#163 Re: BBI centar

Post by swirl »

zgembo_sa wrote:Od silnih gluposti izrecenih na ovoj temi ubjedljivi favorit mi je da BBI centar zaklanja sunce velikom parku :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :mrgreen:
slavkoimamodilera

#164 Re: BBI centar

Post by slavkoimamodilera »

mima wrote:Hotel Saraj nije arhitektonsko obiljezje.
Oooo jeste... upravo onakvo obiljezje kakvo ispod oka ostavlja stisnuta saka koja te spuca velikom brzinom...
Luke Perry

#165 Re: BBI centar

Post by Luke Perry »

Sarajevom i BiH i dalje vladaju rodjeni Bosanci te ne vidim potrebu za blacenjem Sandzi.
*mima*

#166 Re: BBI centar

Post by *mima* »

Luke Perry wrote:Sarajevom i BiH i dalje vladaju rodjeni Bosanci te ne vidim potrebu za blacenjem Sandzi.

Ko blati sandje?
ja_cura_

#167 Re: BBI centar

Post by ja_cura_ »

pa spominjanjem gusinja i sjenice na prethodnoj strani se omalovazava indirektno i sandzacka arhitektura, samim time i sandze... :roll:

kako god, bas da vidim, kakav ce biti BBI.... izvana po projektu nije los....
slavkoimamodilera

#168 Re: BBI centar

Post by slavkoimamodilera »

ja_cura_ wrote:pa spominjanjem gusinja i sjenice na prethodnoj strani se omalovazava indirektno i sandzacka arhitektura, samim time i sandze... :roll:

kako god, bas da vidim, kakav ce biti BBI.... izvana po projektu nije los....
Otvoren novi odsjek pri AA u Londonu: Architecture of Sanjack :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
swirl

#169 Re: BBI centar

Post by swirl »

Preko alkohola, sluzenja svinjetine, sunce koje ne dopire do Velikog parka, do Sandzaka i Avaza. Nigdje veze, zaista.
JThomas

#170 Re: BBI centar

Post by JThomas »

evo može li ovako: zgrada mi je skroz dobra, ali mi je novih tržnih centara, generalno, principijelno, puna neka stvar, bez obzira ko investira, ko daje odobrenja i ima li klempetine ili ne. može li jednostavnije i poštenije?
kirby

#171 Re: BBI centar

Post by kirby »

isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#172 Re: BBI centar

Post by KatarinaKosaca »

kirby wrote:isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
Šta je loše u tome što ima više nego Amsterdam?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#173 Re: BBI centar

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:
karanana wrote:a robot i bosnjacki lobi?
Mislis, Robot i SDP?
Kakva je veza SDP-a i Robota...? Samo slinis... :D

Jasna i precizna. I Komšić javno priznao. Al da ne kvarimo ovdje temu.,...... slino
kirby

#174 Re: BBI centar

Post by kirby »

KatarinaKosaca wrote:
kirby wrote:isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
Šta je loše u tome što ima više nego Amsterdam?

ma nista.kupovna moc vam je bolja nego u amsterdamu a i trgova imate vise.o parkovima da i ne pricam.
*mima*

#175 Re: BBI centar

Post by *mima* »

kirby wrote:

ma nista.kupovna moc vam je bolja nego u amsterdamu a i trgova imate vise.o parkovima da i ne pricam.

Kome?
Locked