Komentar na boldirano...đenka 053 wrote:Jarane post ti je pun nekog sarkazma i navodnika,mrznja iz tebe je toliko ocigledna da je ne mozes jednostavno ignorisatiHrast wrote:Eto vidis, nemas pojma o meni a vec polazis od toga da ste mi mrski vi preko Drine. A vec sam na jednoj temi reko da ste mi drazi od Siptara.Da li je Srbija jedina zemlja na svijetu koja je bila u takvom polozaju?Mislim na vrsenje neke vlasti prema pokrajini u kojem njeno stanovnistvo nije vecinsko?Ako jeste onda ok!Sta je sa Spanijom?Ruskim republikama i jos masom drzava u svijetu?Ovdje se samo radi o demonstraciji sile i paradoksima danasnjeg svijeta gdje vaze dvostruki arsini,samo kako se kome namjesti jbg.Al jbg ti to nikad ne bi rekao cak intimno i da znas da nisi u pravu jer se radi o mrskim istocnjacima
Srbija nije jedina zemlja, mozemo uzeti Italiju kao primjer i "Alto Adige" tj. "Juzni Tirol". Regija od 1919. pripada Italiji a ima vecinsko austrijsko stanovnistvo. Samo, tamo kad su sezdesetih pocele pobune Italijani nisu poslali Arkana da pokolje par civila vec su nakon pocetnog koprcanja pristali da Tirolcima dadnu autonomiju - i to siroku. Danas je Juzni Tirol, ili ako cemo po talijanskom "Alto Adige" jedna od najbogatijih regija u Italiji, ako ne i najbogatija, i skoro niko vise ne misli na pripajanje Austriji, tj. Tirolu posto je tirolska svijest kod njih jaca od pripadnosti "crvenom Becu".
E sad, uzmi i usporedi jarane. Srbija je jednostavno proigrala svako pravo na Kosovo ubijajuci i protjerivajuci albansko civilno stanovnistvo kada je pocela aktivnost UCK (o ukidanju autonomije i represijama koje su pocele od kraja osamdesetih da i ne govorimo) - vi Srbi jednostavno niste predisponirani, ni civilizacijski, ni humanisticki ni kulturno, da vladate nad nekim drugim narodom - sorry, ali ovo je (iako mi je dosta toga kod vas draze nego kod Hrvata na primjer) cista istina. Sezdesetih su odredjene teroristicke grupacije podmetale bombe u Italiji, ukupno je poginulo cak 27 ljudi, a materijalne stete su bile ogromne, nikad, zapamti, ni jedan jedini put italijanske vlasti nisu reagovale pogromom austrijskog, tj, tirolskog zivlja. Zasto? Zato sto su Italijani jedan (vecinsko) civilizovan narod a Italija ozbiljna drzava, sto za Srbe i Srbiju jednostavno ne vazi. I sad bi vi - dok vam zemljom hara "Obraz" i druge "patriotske skupine" ciji ideali prodiru u srz mnogih "normalnih" Srba, da vladate nekim drugim narodom?! Ha ha ha ha ha ha ... malo morgen..obistinice se kad se Lazar vrati s nebeskih pasnjaka i povede vas ponovo u boj.Albanac=Austrijanac
![]()
![]()
To je moguce samo u Spilbergovim fimovima!Pusti pricu o autonomiji oni je nisu htijeli,i da im je Srbija ponudila najsiru autonomiju ne bi je prihvatili!A civilizovana Evropa je mnogo puta u istoriji dokazala svoju humanost i civilizovanost tak da stvarno ne znam ko se jos lozi na to.Oni su svoje "evropske vrijednosti"i demokratiju dokazali 24.marta 1999.
I da se Kosovo vrati u sastav Srbije, da li su srbijanske vlasti spremne Albancima dati (pazljivo citaj, napisacu velikim slovima da ne promasis) BILO KAKVU AUTONOMIJU?!
Vidim da su @lanna_sm i @Johny protiv Milosevica pa bi vas pitao da li bi ste opovrgnuli ono Milosevicevo ukidanje autonomije Kosova. I sta sa Vojvodinom?