ragib wrote:covjek treba da se cuva grijeha naravno da nije isto imati seksualni odnos i recimo poljubiti se naravno da je i jedno i drugo zabranjeno ali je drugaciji stepen. Danas mnogi misle ako su oni imali seksualni odnos prije braka da su svi imali a ako neko tvrdi suprotno eh onda on laze ili ona je sigurno isla na plasticnu hirurgiju jer ne mogu da shvate da je nekoga Allah.dz.s sacuvao tog grijeha, jer takvi insani imaju u dusi mrznju prema osobama koji drugacije razmisljaju i koji su ukrotili koliko toliko svoje strasti pa zele da ponize i dovode u pitanje kako bi ispalo da su ti jos gori jer eto oni pored toga sto blud cine lazu, ne negirajuci cinjenicu da postoje i takvi.
Ako nije pokrivena ne znaci da nije muslimanka i ne mora se pridrzavati nekih drugih propisa, nisu samo pokrivene muslimanke. Ja sam upoznao dosta cura koje su otkrivene pa izuzetno imaju visok stepen razmisljanja o vjeri, ne negirajuci cinjenicu da je pokrivanje stidnih mjesta obavezno.
Tako da bih savjetovao svakog insana koji vjeruje u Kur'an da ne cini blud ako vec cini da se uda ili ozeni ili da prestane i pokaje se Allahu.dz.s a Allah ce zamjeniti to vecom ljepotom u srcu ce osjecati slast vjere koja se ne moze mjeriti.
pametno zboriš,Ragibe samo ja nigdje ne pročitah za riječ blud ,to što ti napriča i uvi u vjersku retoriku.Danas se to zove odnos među polovima,seksualnost,jedan naučnik Sigmund Frojd i učenik Jung to istraživali.Znaš šta kažu,da je pola ljudskih frustracija i agresivnosti generisano pogrešnom i sputanom seksualnošču.Bila su ispitivanja Masters-Jonsons i mnoga i ljudi dokazali,sve nastranosti proizlaze iz tabua i sputanog seksa,a seks u kojem je dopušteno sve ono što je na zadovoljstvo oba partnera je zdrav seks i zdrava psiha.E dok dođe do nas,a bogati pozdravi Nasrudin hođu kada ga vidiš,srešče te se vi.