M-tel prestize BH Telekom?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
febo_acm

#151 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

arbosan wrote:Hvala Bogu da trziste i konkurencija diktiraju ovaj trend. Sta sad, moram koristiti usluge BH telekoma sto sam Bosnjak ili Muliman. hmmmm, ili mozda da vozim Yugo a ne Ford, recimo, sto sam balkanac :-)

Generalno, nisam zadovoljan sa BH telekomom, sto ne znaci da ne zelim da uspije i bude bolja i konkurentnija, ali to da je Bosnjacka kompanija, pa zato trebam biti korisnik, to je bolesno razmisljanje. Ako ja ostavljam svoj novac Bosnjacima, sto me onda kradu, ili mi ne pruze bolje usluge i povoljnije. Bojim se da nasi ljudi generalno zaostaju u tom polju, zdrave konkurencije, pa i to pretvore u nacionalnu retoriku :run:

To kralju ;)
dast.stanislav

#152 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by dast.stanislav »

AMD wrote:
arbosan wrote:Hvala Bogu da trziste i konkurencija diktiraju ovaj trend. Sta sad, moram koristiti usluge BH telekoma sto sam Bosnjak ili Muliman. hmmmm, ili mozda da vozim Yugo a ne Ford, recimo, sto sam balkanac :-)

Generalno, nisam zadovoljan sa BH telekomom, sto ne znaci da ne zelim da uspije i bude bolja i konkurentnija, ali to da je Bosnjacka kompanija, pa zato trebam biti korisnik, to je bolesno razmisljanje. Ako ja ostavljam svoj novac Bosnjacima, sto me onda kradu, ili mi ne pruze bolje usluge i povoljnije. Bojim se da nasi ljudi generalno zaostaju u tom polju, zdrave konkurencije, pa i to pretvore u nacionalnu retoriku :run:

To kralju ;)
:thumbup: :thumbup:

Nije sve tako izgubljeno, u nekim momentima ima i normalnih razmisljanja...
VjecitiStudent

#153 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by VjecitiStudent »

Umjesto prepucavanja, zasto ne napravite uporednu i objektivnu analizu, uslugu po uslugu?
BarbaDue

#154 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by BarbaDue »

omesa wrote:
BarbaDue wrote:22. mar. 2009. 22:09 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
@ulpinian

14 dana
a izvini zasto samo on, zasto ne i ovaj drugi,ima li veze to sto vam je M:tel prijatelj tj. sponzor?? :-D
dobro nam dosao na forum,
samo rano si poceo da sakupljas opomena-e, ako ti nije jasno ponovo pogledaj
i procitaj postove...

nadam se da si shvatio moju poruku.

Hvala i ugodno forumanje.
febo_acm

#155 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

VjecitiStudent wrote:Umjesto prepucavanja, zasto ne napravite uporednu i objektivnu analizu, uslugu po uslugu?
Kada sam ja to rekao, onda je bilo svega od strane jednog člana. Ja sam rekao da mi plaćamo ADSL 5 GB oko 30km, dok Mtel ima FLAT 756kbs za istu cijenu. Samim tim nemamo šta više pričati oko interneta. Što se tiče mobilne telefonije, ja lično dajem prednost BHT zbog ovih paketa 15,30... Mislim da se to isplati. A fiksna telefonija je posebna priča... Meni svaki mjesec dođe 20,30 km više nego što bi trebalo i to za neke brojeve koje nikad nisam pozvao u životu. Imam prijatelja(kolega sa fakulteta) koji ima 065 broj i dobro se sjećam da sam ga prošli mjesec nazvao na mobitel za neki seminarski i nikad više, i također dobro se sjećam da je razgovor trajao tačno 1 minutu. Na računu koji sam dobio piše da je razgovor trajao 3min 20sec. I šta ja sad ra radim? Kako da to dokažem? Nego šuti i trpi, pa im onda lijepo plati.

I još jedan primjer, koji nije mnogo relevantan, ali opet pokazuje bezobrazluk BHT. Imam na svoje ime dva pretplatnička broja(mobilna), i uzeo sam dva mobilna aparata. Niko mi u BHT nije rekao da plaćam porez uz prvi račun(a dva puta sam išao po mobitel), i kada sam ja očekvao račun od dvije pretplata i dvije rate za mobitel u iznosu od oko 80km, dobio sam čestitku od BHT u kojoj stoji da sam dužan platiti 290 km... Nije problem u tih 210 km, ali problem je u tome što mi to niko nije rekao. Šta da radim? Ništa, šuti i trpi.
madner

#156 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by madner »

Ne znam sto poredis ADSL pakete :roll: kada ne mozes imat jedan ili drugi.
Pogledaj pokrivenost.
febo_acm

#157 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Uskoro će i to moći, kroz par mjeseci :)

Poredim to iz razloga što poredimo usluge i cijene BHT-a i MTel-a. Fiksnu telefoniju već možeš uvesti u centru Sarajeva, a i ADSL je na putu. Bar tako kažu u Mtel-u.
madner

#158 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by madner »

AMD wrote:Uskoro će i to moći, kroz par mjeseci :)

Poredim to iz razloga što poredimo usluge i cijene BHT-a i MTel-a. Fiksnu telefoniju već možeš uvesti u centru Sarajeva, a i ADSL je na putu. Bar tako kažu u Mtel-u.
Pogledaj post od visocice :wink:
febo_acm

#159 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Ima ih mnogo, pa neda mi se sve redom čitati :P

U svakom slučaju neka naš dragi BHT samo uvede Flat i snizi cijene i smiri ove račune za BH Line i nema problema. Svi ćemo biti za BHT. A ako će ih i MTel potaknuti na to, onda još bolje. Meni je samo krivo što nas potrošače iz Federacije BHT ne cijeni ni 2% i onda meni neko priča o nekim patriotizmima i sličnim stvarima. Briga mene kome idu pare ako je meni jeftinije. Zašto da plaćam 45 KM + pdv, ako mogu platiti 25 km + pdv Flat? Ako se BHT ne brine o meni, zašto da je brinem o njemu?
madner

#160 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by madner »

Cime se ti bavis? Dacu ti primer zasto bez da koristim rijec patriotizam. :D
febo_acm

#161 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Ja trenutno studiram vandredno, a kad nađem posao onda ću da studiram i radim :)
madner

#162 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by madner »

Ako das pare domacoj firmi, te pare ostaju u domacoj privredi i imas vecu sansu da nadjes posao.
Ehto, nidje nisam spomeno patritizam :D
febo_acm

#163 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Sve ja to razumijem, ali ti stvarno misliš da pare od BHT idu u te svrhe? Misliš da Branković i kompanija ne uzimaju svoj dio? Daj molim te... :P

Da se razumijemo, meni je BHT 100 puta draži od MTel-a i Eronet-a. Ali ja nemam pare na bacanje, tj. da plaćam duple račune kad mogu platiti samo pola cijene. Ovdje pričamo o telekomunikacionim uslugama. A recimo ja nikad nisam kupio Dukat mlijeko, Radnesku, Janu, Ožujsko, Laško i sl... Uvijek kupujem domaće prozvode koji imaju razumnu cijenu i kvalitet. Ja koristim BHT u svim segmentima, ali sam toliko nezadovoljan uslugom da nemam riječi. Evo i ovaj LOL xDSL ista priča kao i BHT ADSL. Umjesto da daju niže cijene, oni počeli izmišljati.
febo_acm

#164 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

madner wrote:Ako das pare domacoj firmi, te pare ostaju u domacoj privredi i imas vecu sansu da nadjes posao.

To je ista ona privreda koji protestuje već 3 godine na M. Dvoru? :P
kone

#165 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by kone »

dast.stanislav wrote:
AMD wrote:

To kralju ;)
:thumbup: :thumbup:

Nije sve tako izgubljeno, u nekim momentima ima i normalnih razmisljanja...
Pa zar ti nisi napustio ovo prepucavanje.Evo ruka da radis za Mtel :lol:

Ovo nije normalno razmisljanje.Davati pare onim koju su radili ono sto su radili tvome narod je sve,samo ne normalno....
madner

#166 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by madner »

AMD wrote:
madner wrote:Ako das pare domacoj firmi, te pare ostaju u domacoj privredi i imas vecu sansu da nadjes posao.

Mojne suplje, ako dobit mtela ode u Srbiju, a ode, nes je opet vidjet 100%.

Nek Brankovci i co uzmu 50% to je opet beskonacno vise od 0.
febo_acm

#167 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Federacija je u krizi već 13 godina. Nije njoj kriv ni MTel ni Eronet ni bilo ko treći. Kriva je vlast.
Mi koji koristimo BHT plaćamo putem poreza: putovanja, telefonske razgovore, gorivo, hranu i piće, regrese i šta sve ne vladajućoj strukturi. MTel još uvjek ima minimalan udio u Federaciji, a Federacija propada. Tako da to priča i nema baš nekog logičkog smisla. Ja sam uvjek bio protiv prodaje BHT strancima ili kome god, kako bi prihod ostao u Federaciji. Ali ljudi, prihoda nema, kriminalci pokradoše sve. Jedini spas je privatizacije, tačnije, da se lopovi maknu od BHT-a. Oni nama daju neke cifre o zaradama, prihodima i bruto i neto dobitima, a to su priče za malu djecu. Branković od BHT-a kupuje stan, pravi vikendicu, uzima kućice na Bjelašnici... Sin od direktora BHT u srednju školu ponese svaki dan 20 ultra dopuna i djeli ih, prodaje. Limuzinom dolazi u školu, troši 50km svaki dan u školi(od mog druga brat ide sa njim u razred, istina riječ je o bivšem direktoru, a ovaj novi je još gori).

I još mnogo, mnogo primjera. Ali ja i dalje koristim taj isti BHT.
kone

#168 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by kone »

AMD wrote:Federacija je u krizi već 13 godina. Nije njoj kriv ni MTel ni Eronet ni bilo ko treći. Kriva je vlast.
Mi koji koristimo BHT plaćamo putem poreza: putovanja, telefonske razgovore, gorivo, hranu i piće, regrese i šta sve ne vladajućoj strukturi. MTel još uvjek ima minimalan udio u Federaciji, a Federacija propada. Tako da to priča i nema baš nekog logičkog smisla. Ja sam uvjek bio protiv prodaje BHT strancima ili kome god, kako bi prihod ostao u Federaciji. Ali ljudi, prihoda nema, kriminalci pokradoše sve. Jedini spas je privatizacije, tačnije, da se lopovi maknu od BHT-a. Oni nama daju neke cifre o zaradama, prihodima i bruto i neto dobitima, a to su priče za malu djecu. Branković od BHT-a kupuje stan, pravi vikendicu, uzima kućice na Bjelašnici... Sin od direktora BHT u srednju školu ponese svaki dan 20 ultra dopuna i djeli ih, prodaje. Limuzinom dolazi u školu, troši 50km svaki dan u školi(od mog druga brat ide sa njim u razred, istina riječ je o bivšem direktoru, a ovaj novi je još gori).

I još mnogo, mnogo primjera. Ali ja i dalje koristim taj isti BHT.
Sasvim normalna stvar kao u svakoj drugoj drzavi....zaboravio si navesti i plate.Valjda se mora platiti porez drzavi ili bi ti kao i oni iz HT da ne placas ni marke drzavi.
Prihoda ima i aBd bice ih i vise.A ti(a vala i ostali koji koriste agresorski telecom)da koristis usluge domaceg telecoma,prihoda bi bilo i vise ;-) Ako ih toliko volis,brate preseli tamo jer koji ces qrc ovdje,ako pare saljes njima.
kv99

#169 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by kv99 »

madner wrote:
AMD wrote:

Mojne suplje, ako dobit mtela ode u Srbiju, a ode, nes je opet vidjet 100%.

Nek Brankovci i co uzmu 50% to je opet beskonacno vise od 0.
Ovo je srz citave diskusije. Jedna (1) KM da ide iz BHT za penzionere, bolnice, skole to je jedna (1) KM vise nego sto je ikad ici iz Mtela. Kupujuci Mtel i druge strane prozivode zanemarujuci domace cinite sebi mozda kratkorocnu korist ali dugorocnu stetu. Ne koristenjem domacih prozvoda i usluga necete sigurno naskoditi Brankovicu vec sebi i svojima oko vas ( siguran sam da svako od vas zna nekoga ko radi /ide u skolu, penzioner, radi / ide u bolnicu, radi u drzavnim firmama i sl). Koristeci strane produkte a zanemarujuci domace cinite stetu sebi i onima oko vas. To na kraju nema veze sa patriotizmom vec na kraju sa vasom licnom koristi i vasih bliznjih.

P.S Ako se mislite boriti protiv Brankovica, Tihica , i ostalih lopova tako sto ce te prestati koristiti domace produkte onda se grdno varate da ce te uspjeti.
komentar

#170 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by komentar »

Ja mislim da je ekonomski zakon taj koji vlada. Ako neko nudi nešto jeftiniji naravno normalno je da će svi poletiti da kupuju taj proizvod ili uslugu.

Plasiraju godinama kako taj telecom je zlatna koka. Pa ako je tako zlatna da nam izgradi ono mal autoputa a u isto vrijeme da zaposli čitave familije i finansira skolovanje funkcionerske djece u inostranstvu onda mi takav telecom ne treba.

Usput koji god telecom bio mora jednako platiti porez tako da je državi isto samo što u ovom slučaju ima jedan u kome ima 90% vlasništvo koje može samo nekolicina musti kao luda dok u njemu vlada ne rad i zapošljavanje po kafanskim vezama.
kv99

#171 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by kv99 »

komentar wrote:Ja mislim da je ekonomski zakon taj koji vlada. Ako neko nudi nešto jeftiniji naravno normalno je da će svi poletiti da kupuju taj proizvod ili uslugu.

Plasiraju godinama kako taj telecom je zlatna koka. Pa ako je tako zlatna da nam izgradi ono mal autoputa a u isto vrijeme da zaposli čitave familije i finansira skolovanje funkcionerske djece u inostranstvu onda mi takav telecom ne treba.

Usput koji god telecom bio mora jednako platiti porez tako da je državi isto samo što u ovom slučaju ima jedan u kome ima 90% vlasništvo koje može samo nekolicina musti kao luda dok u njemu vlada ne rad i zapošljavanje po kafanskim vezama.
Ako se javljas iz Srbije onda te potpuno razumijem i shvacam tvoju podrsku koristenju Mtela jer vam on puni budzet sa kojim se finasiraju duple plate na Kosovu, plate i penzije za oficire VJ ( a medzu njima i Mladic i ostali zlikovci ) a u Bosni i Hercegovini dvorac i helikoptere krkana iz Laktasa. Zasto bi finansirali autoput izmedzu Sarajeva i Zenice, invalide i jetime, zasto da skole i nastavnici u Sarajevu i Tuzli dobivaju pare iz budzeta kad mozete da izgradite skolu "Srbija " na Palama. Ja shvacam tvoj razlog za podrsku Mtelu jer gledas sta je bolje za Srbiju ali isto moras da shvatis da ja podrzavam ono sto je dobro za Bosnu i Hercegovinu a to je domaci proizvodi i usluge.
febo_acm

#172 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

[quote]Sasvim normalna stvar kao u svakoj drugoj drzavi....zaboravio si navesti i plate.Valjda se mora platiti porez drzavi ili bi ti kao i oni iz HT da ne placas ni marke drzavi.
Prihoda ima i aBd bice ih i vise.A ti(a vala i ostali koji koriste agresorski telecom)da koristis usluge domaceg telecoma,prihoda bi bilo i vise ;-) Ako ih toliko volis,brate preseli tamo jer koji ces qrc ovdje,ako pare saljes njima./quote]

Sasvim normalno? Jel ta vlast poduzela nešto po pitanju recesije? Jel ta vlast išta radi da zaštiti BHT? Ili možda svim silama trudi se da ga proda pa da pobjegnu sa vlasti?

Ja nisam reko da ih volim, čitaj malo. Bolje bi tebi bilo da se ti seliš kod Fahre ili Cerića, jer oni tako propagiraju tu pro Bošnjačku i nacionalističku politiku. A ta ista politika nas je odvela u bankrot. I poslije bankrota samo ovi koji su uzimali naše pare od poreza će imati para, a mi svi ostali ćemo biti fukare. Korisnik sam svih BHT usluga, ponavljam opet, ali kradu me i pljačkaju na sve strane.
Vi se samo vežite za tu 1 marku, mnogo to pomogne. Pa bolje da ih je bojkotovati (nemoramo imati ni MTel i Eronet) pa da od tih para svako po jednom penzioneru kupi mjesečno dvije kese hrane i nešto lijekova. Tako bi svi bili zadovoljni, a lopovima prazni džepovi. Saberite malo koliko BHT daje na poreze, a koliko treba mjesečno za penzije pa ćete dobiti cifru šta znači ta jedna marka. Ništa.
febo_acm

#173 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Ova rasprava je malo otišla u pogrešnom smjeru.

Poenta svega je to da su usluge BHT očajne. BHT treba da snizi cijenu i poveća usluge i kvalitet usluga i svi ćemo biti sretni i nećemo pomišljati o drugim operaterima. Pa zašto se na koncertu Čole ne dijele BHT kartice? Zašto se u Avazu ne dijele BHT kartice? Zašto su u BHT bezobrazni, a to vama ne smeta?

Eto to ja želim da kažem i u tom očaju je logično primjeniti sve kako bi meni ostalo više para, jer se o meni neće niko brinuti osim mene samog. Ali ja još uvijek koristim usluge BHT i nadam se da ćemo i mi imati FLAT, da ćemo i mi imati brzine 2,4,8 MB/s po normalnim cijenama, da će prestati krasti minute na fiksnoj telefoniji i još povoljniji BH Mobile... E to BHT treba uraditi i onda ćemo ga svi veličati.
kv99

#174 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by kv99 »

AMD wrote:Ova rasprava je malo otišla u pogrešnom smjeru.

Poenta svega je to da su usluge BHT očajne. BHT treba da snizi cijenu i poveća usluge i kvalitet usluga i svi ćemo biti sretni i nećemo pomišljati o drugim operaterima. Pa zašto se na koncertu Čole ne dijele BHT kartice? Zašto se u Avazu ne dijele BHT kartice? Zašto su u BHT bezobrazni, a to vama ne smeta?

Eto to ja želim da kažem i u tom očaju je logično primjeniti sve kako bi meni ostalo više para, jer se o meni neće niko brinuti osim mene samog. Ali ja još uvijek koristim usluge BHT i nadam se da ćemo i mi imati FLAT, da ćemo i mi imati brzine 2,4,8 MB/s po normalnim cijenama, da će prestati krasti minute na fiksnoj telefoniji i još povoljniji BH Mobile... E to BHT treba uraditi i onda ćemo ga svi veličati.
Kada shvatis koliko si u krivu bice kasno da pomognes i sebi a i drugima. Sam se uvijek ne moze . Ustvari sve se moze dok je dobro i sve je dobro dok je dobro ali nece biti uvijek dobro . U Bosni i Hercegovini je sada jos dobro jer u zemlji koja uvozi vode i piva za 100 miliona KM je dobro. Doce vrijeme i kad budes zelio da kupis nesto domace nece biti a tada ces morati da placas bilo koju cijenu za produkte i usluge koje ti stranac nudi. Pa ce nam svima biti kao u Boliviji gdje je Coca-Cola skupa ali je jeftinija nego voda jer su stranci kupili njihovu vodu i vodovod i prodaju im sada po cijeni koju stranci odredzuju. Prodaju im njihovu vodu po cijeni koju oni odrede !!!!
Mozda ovo zvuci zapetljano ali razmisli malo sta sam ti rekao. Sve je dobro dok je dobro ali nece uvijek biti dobro. I pitaces se onda ko ce tebi pomoci kad bude lose kad ti nisi htjeo da pomognes nekome kad je bilo dobro.
febo_acm

#175 Re: M-tel prestize BH Telekom?

Post by febo_acm »

Ja u klin, ti u ploču.

Sarajevska piva je odličnog kvaliteta i ja ću je piti prije nego druge. Milkos je meni fenomenalan i nebi ga mijenjao za bilo šta. Sarajevski kiseljak je institucija, i ne pada mi na pamet da pijem tri srca.

Ovo ne zvuči zapetljano i ja odlično razmujem, samo ovo nema veze sa mojim postovima.

Ja želim da BHT daje povoljne usluge po povoljnoj cijeni, a ne da me pljačkaju. Pa pogledaj u Hrvatskoj Telecom prije stranaca i poslije stranaca. Tačnije, pogledaj usluge i cijene i pogledaj naše. Oni sad imaju problem što ima pare idu njemcima. Zašto BHT nebi bio inovativan i ponudio nam sve to bez stranaca? Da li bi oni sa time bolje poslovali? Tako velika kompanija ima sraman marketing, a najgore je to što oni ne čine ništa da to promijene. U današnje vrijeme sve se podrđuje kupcu, jer je on ključ ekonomije. Nekad niže cijene mogu dovesti do velikog povećanja profita kompanije, ali njima kao da je svejedno.
Post Reply