Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Phia

#151 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

Brnjicu i povodac će svom psu staviti svaki odgovoran čovjek kako zbog drugih ljudi tako i zbog svog ljubimca.
burek_in_space

#152 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by burek_in_space »

ajde_vise wrote:
burek_in_space wrote:
ajde_vise wrote:imal ova tema vise vrhu .. il sam zbarila burek? :D
:lol:

Samo ako si ponosna vlasnica pit bulla! :oops: :mrgreen:
ovaj.. zar ne bi ti trbao to bit :lol:
Pit bull je za mekushce,ja sebi uvozim lava za koji dan! :mrgreen:
ajde_vise

#153 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by ajde_vise »

elem.. jace pseto.. za one s manje moci :D
steta :lol: sta ja barim ccc
zonbirile

#154 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

Phia wrote:Brnjicu i povodac će svom psu staviti svaki odgovoran čovjek kako zbog drugih ljudi tako i zbog svog ljubimca.

zbog drugih ljudi nose utoku,a jebo ti psa ako ga auto pregazi,mora biti jači od auta.
burek_in_space

#155 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by burek_in_space »

ajde_vise wrote:elem.. jace pseto.. za one s manje moci :D
steta :lol: sta ja barim ccc
A to ti mene barish?! :shock:

:mrgreen:
ajde_vise

#156 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by ajde_vise »

pa ja :D
burek_in_space

#157 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by burek_in_space »

ajde_vise wrote:pa ja :D
Pa 'osh pochet vishe?! :mrgreen:
ajde_vise

#158 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by ajde_vise »

gdje ovi sa psima nestadose.. :lol:
nego .. nacu te na drugoj temi :D
nego.. obozavam pp :)
Phia

#159 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

Izgleda da je ludilo za rotvajlerima i vučijacima samo jedan od simptoma naše želje za krvlju. Ljudi pas nije mašina za ubijanje i vlasnici ne smiju ove životinje da uče da budu agresivne jer oni itekako mogu biti pitomi i dobroćudni. Sve je u odgoju. Za ovakve slučajeve nisu krive životinje već neodgovorni vlasnici...

Image
zonbirile

#160 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

pa ovaj natpis nije baš u duhu postavljene teme.Piše da je pas bio u dvorištu,a dijete ga gađalo kamenjem i još palo u krug dvorišta.Očajno je to što se desilo,ali nije to to,nije zakonski regulisana nikakva obaveza,a vlasnik je i ima takvog psa,kao čuvara,ali sigurno ne od djeteta,kje se nije smjelo tu naći.Kobno je bilo i to gađanje kamenjem,koje je psa žestilo,a onda i nesrećni pad u dvorište,gdje u psihologiji psa je napad na teritorij,pogotovo uz predhodno drženje.Tu nije u pitanju oštrina psa,to bi uradila i pudla,stvar je u snazi i velićini psa.Nesreća i gotovo.
Phia

#161 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

zonbirile wrote:pa ovaj natpis nije baš u duhu postavljene teme.Piše da je pas bio u dvorištu,a dijete ga gađalo kamenjem i još palo u krug dvorišta.Očajno je to što se desilo,ali nije to to,nije zakonski regulisana nikakva obaveza,a vlasnik je i ima takvog psa,kao čuvara,ali sigurno ne od djeteta,kje se nije smjelo tu naći.Kobno je bilo i to gađanje kamenjem,koje je psa žestilo,a onda i nesrećni pad u dvorište,gdje u psihologiji psa je napad na teritorij,pogotovo uz predhodno drženje.Tu nije u pitanju oštrina psa,to bi uradila i pudla,stvar je u snazi i velićini psa.Nesreća i gotovo.
Poenta je da pas nije bezazlen i da isto to može uraditi djetetu ili drugom psu kad nije na uzici i bez brnjice vani..
zonbirile

#162 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

Phia wrote:
zonbirile wrote:pa ovaj natpis nije baš u duhu postavljene teme.Piše da je pas bio u dvorištu,a dijete ga gađalo kamenjem i još palo u krug dvorišta.Očajno je to što se desilo,ali nije to to,nije zakonski regulisana nikakva obaveza,a vlasnik je i ima takvog psa,kao čuvara,ali sigurno ne od djeteta,kje se nije smjelo tu naći.Kobno je bilo i to gađanje kamenjem,koje je psa žestilo,a onda i nesrećni pad u dvorište,gdje u psihologiji psa je napad na teritorij,pogotovo uz predhodno drženje.Tu nije u pitanju oštrina psa,to bi uradila i pudla,stvar je u snazi i velićini psa.Nesreća i gotovo.
Poenta je da pas nije bezazlen i da isto to može uraditi djetetu ili drugom psu kad nije na uzici i bez brnjice vani..
------------------------------------------------------------
koji je pas bezazlen?Ne znaš psihologiju psa u ograđenom dvorištu i sada natežeš pretpostavke,šta bi radio vani bez brnjice,povodca.Halo,ovo je kao kad lav pojede čuvara,ili turistu koji upadne u kavez,ograđeni prostor.Normalno kada upadne među zečeve,ne bude mu ništa,ali zečevi se ne koriste kao psi čuvari.Funkcija te vrste je zaštita gospodara i imovine,i ako je sve bilo ispoštovano,a dijete upalo u dvorište,i to poslije izazivanja psa,tu nema odgovornosti vlasnika psa,čista nesreće i nepažnja ostaviti dijete u blizini ograde.Taj pas što je to uradio,nije implicite agresivan,oštar,kao što navodiš,jednostavno ušao su mu na teritorij,on je samo životinja na nivou manjem od tog dijeteta,ali sa snažnim refleksom odbrane svoga.
Phia

#163 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

zonbirile wrote:
Phia wrote:
------------------------------------------------------------
koji je pas bezazlen?Ne znaš psihologiju psa u ograđenom dvorištu i sada natežeš pretpostavke,šta bi radio vani bez brnjice,povodca.Halo,ovo je kao kad lav pojede čuvara,ili turistu koji upadne u kavez,ograđeni prostor.Normalno kada upadne među zečeve,ne bude mu ništa,ali zečevi se ne koriste kao psi čuvari.Funkcija te vrste je zaštita gospodara i imovine,i ako je sve bilo ispoštovano,a dijete upalo u dvorište,i to poslije izazivanja psa,tu nema odgovornosti vlasnika psa,čista nesreće i nepažnja ostaviti dijete u blizini ograde.Taj pas što je to uradio,nije implicite agresivan,oštar,kao što navodiš,jednostavno ušao su mu na teritorij,on je samo životinja na nivou manjem od tog dijeteta,ali sa snažnim refleksom odbrane svoga.
Pročitaj prvo ovolike strane teme pa ćeš skontati što sam to postavila. A možda i nećeš. Zavisi..
atko

#164 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by atko »

@zonbirile, svako od nas je bar par puta u svom djetinjstvu upadao komsiji u avliju preko ograde i kamsijin pas nas ujede ... za nogu pretezno ... koliko se ti prepadnes toliko se prepadne i pas i sta ce jadan u strahu i samoodbrani te malo gricne ... ali to su DODz-ovi avlijaneri ... a ovi rot-ovi, doge i sl su brate zvijeri i veliko je cudo kad se zrtva izvuce ziva iz takvih ralja ... mogu i ja lava da drzim u ogradjenoj avliji i kad neko udje i pojede ga mogu reci jebi ga nesretan slucaj up'o na njegovu teritoriju i zuco ga pojeo ...

Poenta je dali nam trebaju zvijeri u dvoristima???
Phia

#165 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

atko wrote:@zonbirile, svako od nas je bar par puta u svom djetinjstvu upadao komsiji u avliju preko ograde i kamsijin pas nas ujede ... za nogu pretezno ... koliko se ti prepadnes toliko se prepadne i pas i sta ce jadan u strahu i samoodbrani te malo gricne ... ali to su DODz-ovi avlijaneri ... a ovi rot-ovi, doge i sl su brate zvijeri i veliko je cudo kad se zrtva izvuce ziva iz takvih ralja ... mogu i ja lava da drzim u ogradjenoj avliji i kad neko udje i pojede ga mogu reci jebi ga nesretan slucaj up'o na njegovu teritoriju i zuco ga pojeo ...

Ja imam teenutno cuku u kući i ne napada nikoga ni sekunde. U čemu je problem s ovim agresivnim psima zapitajte se sami..ja znam da nije u njima..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#166 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Truba »

ljudi ba neću ništa da opravdavam niti imam psa niti dijete

ali gledam danas malu djecu u parku kod BKCa

pa golubove gađaju onim pijeskom

puna saka pijeska pa udri po golubovima

a roditelji pušikaju svoje cigarete i boli ih za zivotinje i njihovu patnju

a sta treba uraditi
uciti dijete od malih nogu da i zivotinje imaju svoje dostojanstvo i da ih ne treba udarati niti gadjati niti provocirati

ako nista onda iz UTILITARISTICKIH poriva ako ne s moralnih stavova...

dakle puknes psa on te ujede... pravedno...
Cholina_Lokica

#167 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Cholina_Lokica »

jasta radi, normala je upasti ljudima u dvoriste ili u stan, i jos se buniti ako te pas napadne a veze nema ko si.... i jos ga i provocirati uz put...
zonbirile

#168 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

pa ovaj pas možda van dvorišta ne bi nikoga napao,ali u da i nesreća je velika.To za lava,može ako zakon dozvoljava i ako ispoštuješ sve norme.O rasama pasa koje su pod embargom čitajte vi,to su pitovi,bandogovi i to u Engleskoj i par zemalja.Rotvajler je službeni pas mnogih policija i armija svijeta i nema embargo.Inače miran staložen izbalansiran pas,ali instiktivno,nagonski odbramben.
holowey

#169 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by holowey »

Phia wrote:
atko wrote:@zonbirile, svako od nas je bar par puta u svom djetinjstvu upadao komsiji u avliju preko ograde i kamsijin pas nas ujede ... za nogu pretezno ... koliko se ti prepadnes toliko se prepadne i pas i sta ce jadan u strahu i samoodbrani te malo gricne ... ali to su DODz-ovi avlijaneri ... a ovi rot-ovi, doge i sl su brate zvijeri i veliko je cudo kad se zrtva izvuce ziva iz takvih ralja ... mogu i ja lava da drzim u ogradjenoj avliji i kad neko udje i pojede ga mogu reci jebi ga nesretan slucaj up'o na njegovu teritoriju i zuco ga pojeo ...

Ja imam teenutno cuku u kući i ne napada nikoga ni sekunde. U čemu je problem s ovim agresivnim psima zapitajte se sami..ja znam da nije u njima..
apsolutno je problem u odgoju takvih pasa... vlasnici, da bi nadomjestili kojekakve vlastite nedostatke, odgajaju psa da bude agresivan, pa onda nije ni cudo kada takav pas nekoga napadne...

a pit bula kao "krvolocnu" rasu (svi psi su mesozderi tako da isticanje samo jedne rase ne stoji) mi ne dirajte... imao sam pitbula kojeg sam dobio kao jednoipomjesecno stene, koji je izrastao u nevjerovatnu mazu jer ga niko nije odgajao da bude agresivan nego bas suprotno... nikada se nije borio sa drugim psima, nikada nikoga napao... nabavljen je da bude kucni ljubimac a ne pas za borbe ili zastitu i takav je i bio, ljubimac...
Phia

#170 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

holowey wrote:
Phia wrote:

apsolutno je problem u odgoju takvih pasa... vlasnici, da bi nadomjestili kojekakve vlastite nedostatke, odgajaju psa da bude agresivan, pa onda nije ni cudo kada takav pas nekoga napadne...

a pit bula kao "krvolocnu" rasu (svi psi su mesozderi tako da isticanje samo jedne rase ne stoji) mi ne dirajte... imao sam pitbula kojeg sam dobio kao jednoipomjesecno stene, koji je izrastao u nevjerovatnu mazu jer ga niko nije odgajao da bude agresivan nego bas suprotno... nikada se nije borio sa drugim psima, nikada nikoga napao... nabavljen je da bude kucni ljubimac a ne pas za borbe ili zastitu i takav je i bio, ljubimac...
Nije pas krvoločan već vlasnik. Logično je da pas brani teritorij ali nije logično da nekog zakolje pri tome jer je davno prestao biti divlja životinja - vuk.
Phia

#171 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Phia »

komi wrote:ljudi ba neću ništa da opravdavam niti imam psa niti dijete

ali gledam danas malu djecu u parku kod BKCa

pa golubove gađaju onim pijeskom

puna saka pijeska pa udri po golubovima

a roditelji pušikaju svoje cigarete i boli ih za zivotinje i njihovu patnju

a sta treba uraditi
uciti dijete od malih nogu da i zivotinje imaju svoje dostojanstvo i da ih ne treba udarati niti gadjati niti provocirati

ako nista onda iz UTILITARISTICKIH poriva ako ne s moralnih stavova...

dakle puknes psa on te ujede... pravedno...
To kakva su nam djeca to je već poseban problem..kakvi roditelji takva djeca.
I nemojte mi reći da je normalno da pas nekoga ubije ako mu uđe u dvorište ili stan. Ko gleda animal planet može vidjeti kako se psi koji su tako agresivni da čak brane svoju hranu uspavljuju jer nisu podobni za društvo. Po meni to nije ok ali je istina da ti psi nisu za djecu i da treba mnogo rada s njima da ne budu takvi. Ako se uopšte mogu promijeniti nakon što čovjek od njih napravi ubice..i ko može garantovati da taj pas kad ga pustiš bez brnjice i uzice među ljude neće napasti dijete jer će se božemoj osjetiti ugrožen ako ga dijete povuče za uho.. :roll:
holowey

#172 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by holowey »

Phia wrote:
holowey wrote: apsolutno je problem u odgoju takvih pasa... vlasnici, da bi nadomjestili kojekakve vlastite nedostatke, odgajaju psa da bude agresivan, pa onda nije ni cudo kada takav pas nekoga napadne...

Nije pas krvoločan već vlasnik. Logično je da pas brani teritorij ali nije logično da nekog zakolje pri tome jer je davno prestao biti divlja životinja - vuk.
slazem se sa prvom recenicom... ali, pas je zivotinja, znaci nema intelekt da razluci dobro od loseg, i ako je pas obucen da zakolje nekoga ko stupi na njegov teritorij, ne treba kriviti psa nego vlasnika, tj. onoga ko ga je obucio da bude takav!
naravno, takav pas je opasan po okolinu, tako da je moj stav da osim sankcionisanja vlasnika, ukoliko psa nije moguce socijalizirati, potrebno ga je uspavati...
a cim prije uspostaviti takvu legislativu koja bi bila izrazito represivna prema vlasnicima pasa koji na taj nacin odgajaju pse, jer u svoj ovoj prici nisu krivi psi nego vlasnici...
neko iz mase

#173 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by neko iz mase »

Baby wrote:EVO OVO PONAVLJAM SVAKI PUT:NIJE PAS KRIV AKO JE AGRESIVAN,VLASNIK JE KRIV JER GA JE TO NAUČIO...
pa jel to sad vlasniku treba staviti labrnju i lanac???
holowey

#174 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by holowey »

neko iz mase wrote:
Baby wrote:EVO OVO PONAVLJAM SVAKI PUT:NIJE PAS KRIV AKO JE AGRESIVAN,VLASNIK JE KRIV JER GA JE TO NAUČIO...
pa jel to sad vlasniku treba staviti labrnju i lanac???
ne, vlasniku treba staviti lisice a psa smjestiti u specijaliziranu ustanovu za socijalizaciju agresivnih pasa
gazda vazda

#175 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by gazda vazda »

Zasto svi odmah polete da objave neki takav nesretan slucaj i javno anatemisu pse i vlasnike pasa? Moja (zakonska i moralna) obaveza kao vlasnika psa je da obezbijedim ogradu tako da pas ne moze izaci van dvorista, i da stavim tablu upozorenja. A ko i pored toga ima zelju da udje - bujrum, pas moze samo biti nagradjen kad "odradi posao" kako treba. U ovom slucaju treba roditelje djeteta okrivljavati jer su odgojili dijete tako da psa gadja kamenjem i ulazi na njegov teritorij. Nisu krivi ni dijete ni pas. Pas je radio samo on sto se od njega ocekuje - cuvao povjerenu mu imovinu.

A ovi sto se gnusaju pasa nek malo razmisle koliko bi covjeku trebalo vremena da izadje iz pecine da nije bilo tih istih pasa. I koliko bi covjek uopste napredovao bez pomoci psa, kako cuvara imovine, stoke, tako i pomagaca u lovu, itd. O danasnjim mnogobrojnim (prljavim i opasnim) poslovima koje psi obavljaju za covjeka da i ne govorim.

A evo i kako to "krvolocni" psi i djeca ne idu jedno uz drugo:

Image

Image

Image
Locked