vjeruj mi ja se sad mogu sjetiti bar 10 porodica (komsije, poznanici, rod(corolla02 wrote: Tu su evropljani jaci od nas, oni mogu svake godine dole ici, a mi odavde apsolutno ne!
ima se moze se valjda
a nemojte Sehu dirat, dobar je on
vjeruj mi ja se sad mogu sjetiti bar 10 porodica (komsije, poznanici, rod(corolla02 wrote: Tu su evropljani jaci od nas, oni mogu svake godine dole ici, a mi odavde apsolutno ne!
Ko su ti Evropljani ili Amerikanci?ladyblue18 wrote:vjeruj mi ja se sad mogu sjetiti bar 10 porodica (komsije, poznanici, rod(corolla02 wrote: Tu su evropljani jaci od nas, oni mogu svake godine dole ici, a mi odavde apsolutno ne!)) koji svake godine dolaze i budu dokle god djeci ne pocne skola, fax isl.
ima se moze se valjda![]()
![]()
![]()
ladyblue18,to su sigurno vecinom u pitanju nene/none/bake sa unucicimaladyblue18 wrote:vjeruj mi ja se sad mogu sjetiti bar 10 porodica (komsije, poznanici, rod(corolla02 wrote: Tu su evropljani jaci od nas, oni mogu svake godine dole ici, a mi odavde apsolutno ne!)) koji svake godine dolaze i budu dokle god djeci ne pocne skola, fax isl.
ima se moze se valjda![]()
![]()
![]()
HAVANAcorolla02 wrote:HAVANA wrote:Jedna stara za dijasporu.
Haj se vi svi vratite,da ne šupljiramo više.Ko o čemu, ja o vračanju.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=hfczG9Nf ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=bzt3zsRNsK0
Jel' to neki Science Fiction moviee...ladyblue18 wrote:ima i takvih, kao tatina rodica koju sam gore spomenula![]()
ali ovo su bas porodice
@corolla-mislila sam da ces skontati da pricam o "Amerikancima"a Seha je iz NYC-a
Hmm ne znam fakatcorolla02 wrote:Jel' to neki Science Fiction moviee...ladyblue18 wrote:ima i takvih, kao tatina rodica koju sam gore spomenula![]()
ali ovo su bas porodice
@corolla-mislila sam da ces skontati da pricam o "Amerikancima"a Seha je iz NYC-a
WOW, pa ko su ti majke ti, i kako ti zive, ja takve STVARNO jos nisam vidio ovamo!?
To mi nekako djeluje sve nekako kao fasada iza koje ne znas sta se skriva ili ovo sto je @aha_ljubav vec rekla, neke nane sa malom djecom, tj. teoretski je moguce, ali prakticno neizvodljivo.ladyblue18 wrote:Hmm ne znam fakatcorolla02 wrote:Jel' to neki Science Fiction moviee...ladyblue18 wrote:ima i takvih, kao tatina rodica koju sam gore spomenula![]()
ali ovo su bas porodice
WOW, pa ko su ti majke ti, i kako ti zive, ja takve STVARNO jos nisam vidio ovamo!?
Moj buraz ima jarana koji zivi tamo, u Milwaukee-u, dodju svake godine, al stari mu ima para e sad sta tamo radi ja ne znam.
Ovo ostalo sto znam nemaju bas neke pare al tu su svake godine.
Valjda ta "Cemerika" nije toliko losa![]()
OK, pa ako realno govorimo svi ljudi 16-60 su radno sposobni, i samim tim imaju svoje prohtjeve, skola, kuca, posao, auto itd itd. Sad da se sve to izdrzava finansijski i odrzava u zivotnom stanju zahtjeva boravak na jednom odredjenom mjestu(obaveza), a ti sad mozes otici na koju sedmicu na odmor, i to najcesce jednom u 3 godine, ali ovo sto ti navodis, previse dobro da bi bilo istinito, ponavljam 16-60 godina. Eh sad, ako su stari i u penziji imaju medicare i djeca mala 0-6 godina tako je moguce, ali opet to putovanje vamo i tamo, ubije i te stare i svu nejac, plus glava u torbi, jezik, sada ovaj virus, itd itd. Ili su tuzili firmu ovamo, pa su dobili neke velike pare kao ostetu, pa nemogu naci pravi posao pa sad lutaju sirom svijeta pa i po Bosni...ladyblue18 wrote:A zasto je nemoguceja bas nisam najbolje upucena pa ako moze pojasnjenje za nas "dole"
![]()
p.s. ne izmisljam majkemi
amerika nije cemerika,vec je nelogicno reci da ostanu cijelo ljeto sa djecom,ko konkretno ,iz tovjih ,primejra dodje na 2 mjeseca sa djecom u BiHladyblue18 wrote:Hmm ne znam fakatcorolla02 wrote:Jel' to neki Science Fiction moviee...ladyblue18 wrote:ima i takvih, kao tatina rodica koju sam gore spomenula![]()
ali ovo su bas porodice
Moj buraz ima jarana koji zivi tamo, u Milwaukee-u, dodju svake godine, al stari mu ima para e sad sta tamo radi ja ne znam.
Ovo ostalo sto znam nemaju bas neke pare al tu su svake godine.
Valjda ta "Cemerika" nije toliko losa![]()
Zivio ti nama 100 godina i da ti se sve zelje ispune......mIRCerka wrote:Zasto ne volim pojedine grupe dijasporaca?
Zato sto iz daleke Amerike, Australije, Kanade, Norveske, Svedske itd, meni koja sam u BiH filozofiraju i pokusavaju diktirati sta i kako trebam, i zato sto tim grupacijama "patriotizam" mozes mjeriti kilometrima udaljenosti od matice.
Da, mnogi jesu protjerani, ali rat je gotov evo ima 12 godina i ko je imao namjeru da se vrati vratio se. Sve ovo ostalo je prejako brabonjanje i pranje vlastite savjesti.
Ne volim pojedinacne dijasporce koji zaista vole doci i koorciti se po gradu, glumiti visinu i bolje ljude od raje koja je ovdje.
Ne volim ni svoju familiju u dijaspori koja se nije sjetila javiti ni porukicom crvenog kriza, a nakon rata su dolazili i pricali prezvakane "joj jest nam bilo tesko oci smo isplakali za vama" price.
Ne volim one dijasporce koji rade na bausteli a ovdje dodju i pricaju kako su gazde. Ako si covjek, i kao smecar si DOBAR, al balkancima lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
I onda kad mi na forumu pocnu razni kongresovci i slicni drobit i filozofirat, najradije bih uzela krvavo zaradjeni lapash i roknula ga od zid.
Postovana dijasporo, svi vi bivate popljuvani radi sake pojedinaca koji su si dali za pravo da istupaju u ime svih vas.
mIRCerka wrote: Ne volim ni svoju familiju u dijaspori koja se nije sjetila javiti ni porukicom crvenog kriza, a nakon rata su dolazili i pricali prezvakane "joj jest nam bilo tesko oci smo isplakali za vama" price.
Znam, samo ti meni djeluju kao neke rok zvijezde koje prave putovanja na relaciji dva kontinenta, kad im got prahneladyblue18 wrote:corolla ima smisla sve sto si napisao, ali ja zaista ne znam o cemu se radi, uvjeravam te da nisam izmislila jer nemam razloga ni koristi nikakve.
Nisam ispitivala sta ko radi i gdje ko radi jer me ne zanima, njihovi zivoti.
mIRCerka wrote: Ne volim ni svoju familiju u dijaspori koja se nije sjetila javiti ni porukicom crvenog kriza, a nakon rata su dolazili i pricali prezvakane "joj jest nam bilo tesko oci smo isplakali za vama" price.
mIRCerka,ne volim ih ni ja,a upravo sam dio dijaspore,takvi su i meni smijesni i vrlo zanimljivi,jos od ulaska u avionmIRCerka wrote:Zasto ne volim pojedine grupe dijasporaca?
Zato sto iz daleke Amerike, Australije, Kanade, Norveske, Svedske itd, meni koja sam u BiH filozofiraju i pokusavaju diktirati sta i kako trebam, i zato sto tim grupacijama "patriotizam" mozes mjeriti kilometrima udaljenosti od matice.
Da, mnogi jesu protjerani, ali rat je gotov evo ima 12 godina i ko je imao namjeru da se vrati vratio se. Sve ovo ostalo je prejako brabonjanje i pranje vlastite savjesti.
Ne volim pojedinacne dijasporce koji zaista vole doci i koorciti se po gradu, glumiti visinu i bolje ljude od raje koja je ovdje.
Ne volim ni svoju familiju u dijaspori koja se nije sjetila javiti ni porukicom crvenog kriza, a nakon rata su dolazili i pricali prezvakane "joj jest nam bilo tesko oci smo isplakali za vama" price.
Ne volim one dijasporce koji rade na bausteli a ovdje dodju i pricaju kako su gazde. Ako si covjek, i kao smecar si DOBAR, al balkancima lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
I onda kad mi na forumu pocnu razni kongresovci i slicni drobit i filozofirat, najradije bih uzela krvavo zaradjeni lapash i roknula ga od zid.
Postovana dijasporo, svi vi bivate popljuvani radi sake pojedinaca koji su si dali za pravo da istupaju u ime svih vas.
I sad bi se ja trebo s tim pomirit? Ili trazit tu grupu pa ispravljat krive Drine? Da bi se tebi svidio. Ma nije bona?mIRCerka wrote:Zasto ne volim pojedine grupe dijasporaca?
mIRCerka wrote:Zasto ne volim pojedine grupe dijasporaca?
In my mahala za takve intelektualne napore jos niko nije pokazao dovoljno moodamIRCerka wrote:Postovana dijasporo, svi vi bivate popljuvani radi sake pojedinaca koji su si dali za pravo da istupaju u ime svih vas.
Ako tebi 5 dijasporaca iz nekog razloga ide na zivce, cesto si das za pravo reci ONI DIJASPORCI sto se odnosi na vise od ovih 5.jutarnji wrote:In my mahala za takve intelektualne napore jos niko nije pokazao dovoljno moodamIRCerka wrote:Postovana dijasporo, svi vi bivate popljuvani radi sake pojedinaca koji su si dali za pravo da istupaju u ime svih vas.![]()
Svako je prica za sebe, bio dijaspora, lokalni cevabdzija ili wannabe patriot. Jadno, bezze i nicim izazvano drugarice miRcerka.
pozdrav i tebi.
Ja u zadnje tri godine bio u prosjeku 2 puta godisnje, preko ljeta i za novu.corolla02 wrote: Ali ako si 16-60 i radno sposoban, nemoguce je da se zivi na takav nacin!
P.S.
bas me interesuje sta ce ostali amerikanci reci o ovom....
OKŠeha wrote:Ja u zadnje tri godine bio u prosjeku 2 puta godisnje, preko ljeta i za novu.corolla02 wrote: Ali ako si 16-60 i radno sposoban, nemoguce je da se zivi na takav nacin!
P.S.
bas me interesuje sta ce ostali amerikanci reci o ovom....
Prosle godine 3 putaNeka svadba uletila.
Ima se moze se