Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tužna

#151 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by tužna »

Sinoc poslije desetak piva sa jaranima, vratim se kuci vidim opustena.
Htio sam izvesti iznenadni napad, ali sam se frapirao. Mozes zamisliti, OTPOR.
Ja lijevom ona blok, desnom ona blok.
Reko "dole ruke dok te bijem"
Kaze "necu" - zamisli drskosti.
Rekoh "spusti ili nece valjat ako ih ja spustim"..."jos jednom Hamide nek ti ruka poleti prema meni, krv ce te oblit"
Od nje ovo nisam ocekivao...
Dragi moji forumasi, da li da je ostavim ili ne...sta da radim nakon toliko ulozenog truda u nas brak...nakon toliko patnje...dvoje djeca sam joj napravi a znam da niko dva puta ne bi spavao sa njom..i ona meni ovako...sta da
radim...hitno savjet...ocajan sam[
Nikad mi nece biti jasni ljudi koji od svega prave humor. Izvini, ali ovo su i previše ozbiljne stvari i problemi u kojima smo se mi neki našli i stvarno je ružno da to okreces u ovom smjeru. Imaš podforum za zabavu ili forume za duhovite ljude kao što si ti, pa probaj tamo
UvijekAnoniman

#152 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by UvijekAnoniman »

ozbiljna wrote:ne mogu da vjerujem da zakljucase temu od "tekudate" na kojoj je gosn. UvijekAnoniman lijepo jos i ostavio svoj post i priznao da je udario svoju zenu pod sifrom tuzna (ne jednom) i NIKO NISTA!!! ne mogu ni da zamislim sta se sad desava u njihovoj kuci nakon sto je on otkrio da je ona objavila njihov problem na forumu... pa ljudi prijavite tog covjeka policiji... i on se slobodno tu javlja. ja ne mogu da vjerujem... to je KRIVICNO DJELO!!! :run:

Pa evo javlja se i ona tu tako da možeš vidjeti da je živa i zdrava, još joj nisam eto ruke polomio i može da tipka. Ona kuca od kuće a ja s posla.
Zašto svi gledaju samo rezultat a ne i povod a kamoli uzrok? Zašto je uvijek krivica 100% na jednoj strani a 0% na drugoj? Mislite li da je ona sve u pravu? Možda bi vam bilo jasnije da kaže šta je sve prethodilo tome...

Glupost je bila što sam se i javljao. Ali nikad u životu nisam volio nepravdu i zbog toga sam reagovao.

I da, samo da još kažem jedno: Pročitao sam negdje da je neko napisao da on, kada žena počne da tersa izađe iz prostorije. Ja sam isto pokušavao ali ona je išla za mnom, ne prestajući. I dok nisam reagovao kako sam reagovao sve je išla dalje i dalje, uvrede su bile teže i teže.

Neću više ovo ni čitati niti se javljati. Ima Jedan koji sve vidi i sve čuje, molim ga da me adekvatno kazni za to što sam uradio. Ali isto i sve druge, jer On zna da nije 100%:0%. On će procjeniti!
easy way

#153 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by easy way »

Možda sam ja rođeni skeptik (mada samu sebe demantujem time što sam se uopšte registrovala na forumu) ali pade mi na pamet...šta ako su i tužna i tekudata i uvijek anoniman iste osobe pa se sad fino zezaju sa nama a mi se ložimo? :-? :-? :-? :roll: :roll: Kad me već krenulo sa ovim smajlićima evo još jedan :x
DS9

#154 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by DS9 »

UvijekAnoniman wrote:
ozbiljna wrote:ne mogu da vjerujem da zakljucase temu od "tekudate" na kojoj je gosn. UvijekAnoniman lijepo jos i ostavio svoj post i priznao da je udario svoju zenu pod sifrom tuzna (ne jednom) i NIKO NISTA!!! ne mogu ni da zamislim sta se sad desava u njihovoj kuci nakon sto je on otkrio da je ona objavila njihov problem na forumu... pa ljudi prijavite tog covjeka policiji... i on se slobodno tu javlja. ja ne mogu da vjerujem... to je KRIVICNO DJELO!!! :run:

Pa evo javlja se i ona tu tako da možeš vidjeti da je živa i zdrava, još joj nisam eto ruke polomio i može da tipka. Ona kuca od kuće a ja s posla.
Zašto svi gledaju samo rezultat a ne i povod a kamoli uzrok? Zašto je uvijek krivica 100% na jednoj strani a 0% na drugoj? Mislite li da je ona sve u pravu? Možda bi vam bilo jasnije da kaže šta je sve prethodilo tome...

Glupost je bila što sam se i javljao. Ali nikad u životu nisam volio nepravdu i zbog toga sam reagovao.

I da, samo da još kažem jedno: Pročitao sam negdje da je neko napisao da on, kada žena počne da tersa izađe iz prostorije. Ja sam isto pokušavao ali ona je išla za mnom, ne prestajući. I dok nisam reagovao kako sam reagovao sve je išla dalje i dalje, uvrede su bile teže i teže.

Neću više ovo ni čitati niti se javljati. Ima Jedan koji sve vidi i sve čuje, molim ga da me adekvatno kazni za to što sam uradio. Ali isto i sve druge, jer On zna da nije 100%:0%. On će procjeniti!
SRAM TE BILO!
Nju njeni roditelji nisu donijeli na ovaj svijet zato da bi se ti, ili bilo ko drugi, mogao na njoj izivljavati i lijeciti svoje komplekse!
Sta god da je predhodilo udarcu nije opravdanje za nasilje. NISTA nije mogla uraditi da to zasluzi! Ako ti ne odgovara, imas pravo da je ostavis, imas pravo da je zaboravis, ali NEMAS PRAVO DA JE UDARIS, NI POD KOJIM USLOVIMA!
I pusti ti "Njega", ima na ovom svijetu i te kako efektnih kazni za nasilnike!!!
koler

#155 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by koler »

tužna wrote:
Sinoc poslije desetak piva sa jaranima, vratim se kuci vidim opustena.
Htio sam izvesti iznenadni napad, ali sam se frapirao. Mozes zamisliti, OTPOR.
Ja lijevom ona blok, desnom ona blok.
Reko "dole ruke dok te bijem"
Kaze "necu" - zamisli drskosti.
Rekoh "spusti ili nece valjat ako ih ja spustim"..."jos jednom Hamide nek ti ruka poleti prema meni, krv ce te oblit"
Od nje ovo nisam ocekivao...
Dragi moji forumasi, da li da je ostavim ili ne...sta da radim nakon toliko ulozenog truda u nas brak...nakon toliko patnje...dvoje djeca sam joj napravi a znam da niko dva puta ne bi spavao sa njom..i ona meni ovako...sta da
radim...hitno savjet...ocajan sam[
Nikad mi nece biti jasni ljudi koji od svega prave humor. Izvini, ali ovo su i previše ozbiljne stvari i problemi u kojima smo se mi neki našli i stvarno je ružno da to okreces u ovom smjeru. Imaš podforum za zabavu ili forume za duhovite ljude kao što si ti, pa probaj tamo
Mislim da nekad humorom mozes prikazati stvari kakve jesu...
Ja sam upravo pokusao da banaliziram ozracje u kojem se desavaju takve stvari.
Ukoliko je neko sposoban da "digne ruku" na svoju saputnici ili obrnuto mislim da se radi o totalnom idiotu, ali je jos veci idiot koji to trpi.
Osoba koja je jednom napravila takav korak mislim da ce uraditi i drugi put, a osoba koja to trpi nema ni trunku samopostovanja prema sebi.
Zato, ostavi ili prijavi "skota"...sta drugo reci....
Eto ti ces sad ozbiljnim pristupom rjesiti njen problem koji ona nije rjesila onog trenutka kad se to desilo...ma daj....
Mislim da je humor ponekad jedina ironija u kojoj se moze sagledati apsurdnost situacije u kojoj se nalazi "ONA".
Zeno imaj karakter, mene bi moja u snu zadavila..
zenicaone

#157 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zenicaone »

ja procitah gore pa evo i tebi : početna - zabava - ljubav i sex ..... pa nek se covjek zeza a ozbiljni problemi ce rijetko bit rijeseni na forumu - dje puno baba kilava su djeca , nek njih dvoje popricaju , nek ona ode , nek on nju ostavi il sta vec a mi da se zezamo i dalje
tužna

#158 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by tužna »

UvijekAnoniman wrote:Možda bi vam bilo jasnije da kaže šta je sve prethodilo tome...
Ja ni u jednom momentu se nisam javila da iznosim prljavi veš iz naše kuce, vec nakon nemilog dogadaja sam morala to s nekim podijeliti i u tom momentu sam opisala svoje stanje i svoja osjecanja.
Nisam se javila niti da koga kritikujem, niti opravdavam, ali eto onaj ko je trebao opravdanje se javio.

Javih se ponovo (ujedno i zadnji put) samo da se izvinem svima i kažem da mi je i ovo veliko poniženje, što se stvari rješavaju na ovaj nacin.

Ono što ce biti s nama ce eto ostati tamo gdje je i trebalo (medu 4 zida našeg doma).
Još da dodam: sudbina je cudna stvar, neke stvari se odvijaju baš onako kako ih sudbina postavi, pa mislim da i ovo što se desilo ( pisanje na forumu) je igra sudbine. U NAŠEM SLUCAJU NA INTERNETU JE SVE POCELO, ETO HAMAN DA CE NA INTERNETU I ZAVRŠITI.
Iskreno se nadam da se više nece javiti ni jedna žena sa ovakvim problemom.
Ljudi moji, ostajte mi sretni i veseli. Volite se i uživajte u svojim partnerima. Ljubav i partnerstvo je divna stvar ( ali eto nekad naide nešto da to pomuti )
zenicaone

#159 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zenicaone »

tužna wrote:
UvijekAnoniman wrote:Možda bi vam bilo jasnije da kaže šta je sve prethodilo tome...
Ja ni u jednom momentu se nisam javila da iznosim prljavi veš iz naše kuce, vec nakon nemilog dogadaja sam morala to s nekim podijeliti i u tom momentu sam opisala svoje stanje i svoja osjecanja.
Nisam se javila niti da koga kritikujem, niti opravdavam, ali eto onaj ko je trebao opravdanje se javio.

Javih se ponovo (ujedno i zadnji put) samo da se izvinem svima i kažem da mi je i ovo veliko poniženje, što se stvari rješavaju na ovaj nacin.

Ono što ce biti s nama ce eto ostati tamo gdje je i trebalo (medu 4 zida našeg doma).
Još da dodam: sudbina je cudna stvar, neke stvari se odvijaju baš onako kako ih sudbina postavi, pa mislim da i ovo što se desilo ( pisanje na forumu) je igra sudbine. U NAŠEM SLUCAJU NA INTERNETU JE SVE POCELO, ETO HAMAN DA CE NA INTERNETU I ZAVRŠITI.
Ljudi moji, ostajte mi sretni i veseli. Volite se i uživajte u svojim partnerima. Ljubav i partnerstvo je divna stvar ( ali eto nekad naide nešto da to pomuti )
ima puno manje javnih nacina da se izjadas nekom - ovo moze samo izazvat kontrareakciju - pa imas valjda neku drugaricu il mater (mozda nemas pa unapred izvini)
irrelevant

#160 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by irrelevant »

žensko sam, imam običaj trpit svu nepravdu i "ponašanje" neko vrijeme, što zbog blage nevjerice, što da vidim dokle je to u stanju ići, a što dok ne sagledam situaciju iz svih meni dostupnih uglova kako bi smislila kako situaciji stati u kraj. i nije mi se jednom desilo u vezi, prijateljstvu, poslovnom ili bilo kojem drugom odnosu da trpeći dođem do tačke ključanja i poželim svojim najjačim backhandom preko gubice trenutačno iskazati svoj bijes. vjerujem da se dešavalo i obratno, da ja dovedem nekoga do te tačke, mada sigurno nenamjerno ili nesvjesno, a i nije mi vala nikad stavljeno na znanje da sam dotle nekog dovela. ALI, fundamentalna ljudskost, pristojnost, odgoj, moral, kultura, nazovi to kako hoćeš, u tom momentu mi ne ostave izbora no da frknem jednom zdušno, u sebi opsujem sočno, na peti se okrenem za 180 stepeni, i adio mare. ako si ti u stanju mene dovesti dotle da te ja poželim udariti, nemamo mi više šta pričati. i obratno, ako sam ja u stanju tebe dotle dovesti, onda definitivno ne trebamo dijeliti isti zrak.
zenicaone

#161 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zenicaone »

irrelevant wrote:žensko sam, imam običaj trpit svu nepravdu i "ponašanje" neko vrijeme, što zbog blage nevjerice, što da vidim dokle je to u stanju ići, a što dok ne sagledam situaciju iz svih meni dostupnih uglova kako bi smislila kako situaciji stati u kraj. i nije mi se jednom desilo u vezi, prijateljstvu, poslovnom ili bilo kojem drugom odnosu da trpeći dođem do tačke ključanja i poželim svojim najjačim backhandom preko gubice trenutačno iskazati svoj bijes. vjerujem da se dešavalo i obratno, da ja dovedem nekoga do te tačke, mada sigurno nenamjerno ili nesvjesno, a i nije mi vala nikad stavljeno na znanje da sam dotle nekog dovela. ALI, fundamentalna ljudskost, pristojnost, odgoj, moral, kultura, nazovi to kako hoćeš, u tom momentu mi ne ostave izbora no da frknem jednom zdušno, u sebi opsujem sočno, na peti se okrenem za 180 stepeni, i adio mare. ako si ti u stanju mene dovesti dotle da te ja poželim udariti, nemamo mi više šta pričati. i obratno, ako sam ja u stanju tebe dotle dovesti, onda definitivno ne trebamo dijeliti isti zrak.
ah koje osvjezenje konacno normalno zensko
shiz

#162 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by shiz »

Ne razumijem zašto se ovako nešto uopće dovodi u pitanje!?!
suspect_zero

#163 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by suspect_zero »

tužna wrote:

Nasilje u porodici nije lični problem to je društveni problem i tako se mora tretirati. Znam da ti je preteško i znam kroz koju agoniju prolaziš moraš smoći snage i potražiti pomoć, ovaj problem se nažalost ne može sam riješiti. Govorim ne kao žrtva bilo kojeg oblika nasilja već kao profesionalac, neko vrijeme sam pružala direktnu pomoć žrtvama porodičnog nasilja tako da dobro znam o čemu govorim.

Žrtvi je neophodna spoznaja da je ista vrijedna, dobra, važna, jedinstvena, nježna i da NIJE KRIVA ZA ONO ŠTO JOJ SE DESILO!!!

Po KZFBiH, član 222. porodično/obiteljsko nasilje se tretira kao KRIVIČNO djelo a ne prekršajno.

•Da li vas vaš partner zlostavlja psihički, fizički ili seksualno?
•Tuče vas ili vas vrijeđa, omalovažava, potcjenjuje, okrivljuje?
•Zabranjuje vam izlaske?
•Ne dozvoljava vam da imate svoj krug prijatelja?
•Govori vam da ste glupa, luda ili bezvredna?
•Prijeti vam ako želite da napustite stan, potražite pravnu pomoć ili da se obratite
policiji?
•Prisiljava vas na neželjene seksualne radnje?
•Osjećate se bespomoćnom i slabom?
•Osjećate se uvijek loše, bez obzira šta činite?
•Osjećate da ste pod stalnim pritiskom ili ste vrlo nervozni?
•Osećate potrebu za alkoholom, drogama ili lijekovima?
•Imate smetnje pri spavanju?
•Imate smetnje s apetitom?
•Imate fizičke smetnje za koje ne postoji medicinsko objašnjenje?
Ako ste na neka ili sva pitanja odgovorili potvrdno - vi niste jedina.
Svaku treću ženu partner fizički zlostavlja, a svaku drugu psihološki.
Mnoge žene budu ozbiljno povrijeđene ili čak ubijene.
Nasilje se događa nezavisno od prihoda, socijalnog položaja, obrazovanja ili
vjere žena.
Opasno je ako se nasilje ignoriše.Već je prva situacija nasilja razlog za zabrinutost, jer se ono po pravilu ponavlja.Ako je situacija takva da ste godinama u nasilju, nemojte se predavati. U ozbiljnoj ste opasnosti. Skupite hrabrost i snagu za novi početak.
Nasilje nad ženama uvijek se smatra zločinom. Nasilje je zakonom zabranjeno,smatra se krivičnim djelom i postoje zakonske kazne za njega.
Za vaše samopouzdanje i osjećaj samopoštovanja psihičko nasilje je jednako štetno kao i fizičko.
Mnoge žene nemaju sopstvene prihode, nemaju gdje da se sklone ili ih je strah samostalnog života. Međutim, posljednjih godina poboljšale su se mogućnosti za pomoć zlostavljanim ženama...............Znam da će se javiti oni koji će dati 101 razlog zašto žena treba da ostane i sačuva tu zajednicu..........sve je to šuplja...........Zlostavljane žene često ostaju da žive sa svojim partnerima jer zbog djece žele da zadrže cijelu porodicu na okupu. Međutim, dokazano je da djeca koja žive u okruženju nasilja i sama, češće od druge djece, postaju počinitelji ili žrtve nasilja. Za pozitivan razvoj vaše djece, važno je naučiti da je nasilje neprihvatljivo.Imate puno pravo da se suprotstavite psihičkom, fizičkom ili seksualnom nasilju.
suspect_zero

#164 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by suspect_zero »

Zaboravih, @Tužna uvijek me možeš kontaktirati na PP
zenicaone

#165 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zenicaone »

aha haj je sad dirni - ti nju kamenom - ona tebe advokatom-icom :run:

tezak vakat doso za nas muskarce , ne smijes vise vaspitno uticat na zenu :D :D :D :D
suspect_zero

#166 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by suspect_zero »

zenicaone wrote:aha haj je sad dirni - ti nju kamenom - ona tebe advokatom-icom :run:

tezak vakat doso za nas muskarce , ne smijes vise vaspitno uticat na zenu :D :D :D :D

:P Jes' vidjeo..............hajd' sad stisni :mrgreen: ...................šalu na stranu ali niko, baš niko ne zaslužujete život u nasilju!
zenicaone

#167 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zenicaone »

suspect_zero wrote:
zenicaone wrote:aha haj je sad dirni - ti nju kamenom - ona tebe advokatom-icom :run:

:P Jes' vidjeo..............hajd' sad stisni :mrgreen: ...................šalu na stranu ali niko, baš niko ne zaslužujete život u nasilju!

ma nije to ono da cu ja nju puno tuc vec ono malo usput ko slucajno , laktom da se ne zaboravi - povremeno - vaspitno ono znas :D
salu na stranu - ma znam i slazem se i protivim se tome i ja
suspect_zero

#168 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by suspect_zero »

Lud i ponosan wrote:Inace smo mi jedno bolesno drustvo u kojem je skoro pa normalno povremeno udariti zenu, cisto iz objesa i neke licne frustracije.

Takve muskarce bih prvo kastrirao, da njihova isfrustriranost slucajno nikad ne prestane, bar dok su zivi...
A kao drugo, zatvorio na vjecnu robiju, te napravio takav ambijent da postanu "zene" nekim jacim od njih samih.

Mislim da je vrijeme da i nasi zakoni budu rigorozniji po tom pitanju, te da se drasticno kazne takvi mali misevi, ili ti ga muskarcine!

I DA... Zena koja bi se takvom vratila ispada da opravdava taj postupak i da razumije stanje u kojem je u tom trenutku bio taj mis, te nikako ne podrzavam povratak, pa makar po cijenu zivota! Jednom takav idiot uvijek to ostaje i nikada se to prosipanje sile ne desava samo jednom!

Naravno da je najveća odgovornost na zakonodavstvu i provođenju istog...........neki manji ali pozitivniji koraci po pitanju ove problematike bilježe se u zadnje vrijeme................ako ništa drugo o ovome se javno počelo pričati što nije bio slučaj u prošlosti, donedavno se smatralo da je to problem koji treba da ostane ''između četiri zida''.
Arc_Angel

#169 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Arc_Angel »

svasta procitah i ostadoh ziv :D :D

stvarno mi nisu jasni muskarci koji bi pod bilo kojim uslovom udarili zensko bice. sta znaci to kad muskarac udari zenu iz nekog razloga, i onda jos pokusava da opravda svoje postupke.

znaci da je taj muskarac, mentalno i intelektualno puno slabji od svoje partnerke, i to je glavni uzrok frustracije.

znaci da apsolutno nevlada finesama, nije takticar i nije u stanju da prihvati svoj zajednici zivot kao igru, znaci da se nadmece.

i svki muskarac koji jednom udari zenu udarit ce je opet, tako da ona isla ili se vracal njoj ce uvijke biti isto.

poenta je da nepostoji dovoljno veliki razlog, ma kakv da je da muskarac koji je fizicki jaci, udara zenu koja je fizicki slabija, to je cisti odraz njegove mentalne, psihicke i intelektualne nemoci u odnosu na zenu i to je to.

ako vec mislis pasa, da si baja, da si jak izvoli nadji frajera pa se potuci, pa nisu zene tu da budu boks vrece majka mu stara.

nedo vam bog da sam vam ja na vlasti, za vas koji udarate zene tu bi vam bio kraj, do kraja zivota bi vi meni crncili u rudniku i u kamenolomu pa tu da prosipate svoju snagu.
petunija

#170 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by petunija »

Draga Tužna,

ne obraćajte pažnju na par glupavih komentara i nemojte da to bude razlog da više ne čitate ovo, vjerujem da je mnogo više nas koji želimo pomoći i koji saosjećamo sa Vama. Problem koji Vas muči je još uvijek "tabu tema" ali zahvaljujući Vama i drugim hrabrim ženama koje o tome javno govore, nadam se da će se početi nešto zakonski rješavati u korist onih koji su ugroženi.
Imam prijateljicu sa sličnim problemom, nju muž zlostavlja fizički (ponekad) a psihički stalno (ne dopušta joj izlaske iz kuće, kad se vraća sa posla ako se samo minutu duže zadrži mora mu podnositi "izvještaj" gdje je bila i sl.) Uz to ona ima slabo plaćen i nestalan posao, tako da je to otežavajuće po nju. Mislim da trebate pažljivo pročitati komentar @supect_zero, lijepo je sve objašnjeno. Slažem se sa onima koji Vam savjetuju da napustite zlostavljača, samim tim što imate i materijalnu podlogu za taj korak. Ni Vi, a posebno Vaše dijete, niste zaslužili život u strahu i batinama.
Želim Vam svaku sreću.
petunija

#171 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by petunija »

Arc_Angel wrote:svasta procitah i ostadoh ziv :D :D

stvarno mi nisu jasni muskarci koji bi pod bilo kojim uslovom udarili zensko bice. sta znaci to kad muskarac udari zenu iz nekog razloga, i onda jos pokusava da opravda svoje postupke.

znaci da je taj muskarac, mentalno i intelektualno puno slabji od svoje partnerke, i to je glavni uzrok frustracije.

znaci da apsolutno nevlada finesama, nije takticar i nije u stanju da prihvati svoj zajednici zivot kao igru, znaci da se nadmece.

i svki muskarac koji jednom udari zenu udarit ce je opet, tako da ona isla ili se vracal njoj ce uvijke biti isto.

poenta je da nepostoji dovoljno veliki razlog, ma kakv da je da muskarac koji je fizicki jaci, udara zenu koja je fizicki slabija, to je cisti odraz njegove mentalne, psihicke i intelektualne nemoci u odnosu na zenu i to je to.

ako vec mislis pasa, da si baja, da si jak izvoli nadji frajera pa se potuci, pa nisu zene tu da budu boks vrece majka mu stara.

nedo vam bog da sam vam ja na vlasti, za vas koji udarate zene tu bi vam bio kraj, do kraja zivota bi vi meni crncili u rudniku i u kamenolomu pa tu da prosipate svoju snagu.
Svaka čast :thumbup:
cute poison

#172 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by cute poison »

tužna wrote:zalenašice hvala ti za odgovor i mišljenje, moram priznati da si u pravu
zelenashica wrote:htjela ti sebi priznati ti se bojiš života bez njega,
ne bojim se radi materijalnih ili slicnih stvari, ali se bojim da ostanem sama, nakon toliko lijepih momenata koje sam s njim doživjela. Mislim da sam ja imala ljubav svog života, osjetila sam kako je biti nekome sve i onda se jednostavno taj neko prevorio u monstruma :(. moj najveci problem je što se teško privikavan na nove situacije, ovako nam je bilo super (dok on nije poceo da se tako ponaša i reaguje na taj nacin), imali smo mi svada u braku, ali ko ih nema, nigdje nije med i mlijeko. Još jedan veliki problem je i to što sam ja ona djetinjasta romanticna duša koja vjeruje u ljubav i sklad, voljela bih da u životu sve tece onako, glatko da se volimo kao prvog dana i da ostarimo zajedno, i to je zaista nekad i bilo tako. On se u zadnje vrijeme puno promijenio, živci su mu postali kao od stakla, najmanja moja greška ili rijec njega isprovocira. Bez obzira šta u buducnosti bilo, mislim da nikad ama baš nikad necu biti spremna otvoriti srce ponovo :(. Od dana kad sam upoznala svog muža (ima tome 8 godina) nisam nikad ni pomislila na drugog muškarca niti sam uopšte primjecivala muški rod. Meni su to bili neki ideali, našli smo se, volimo se i to je to. I mislim da sam u tom dijelu srca imala mjesto samo za njega, i znam da na to mjesto više nikad niko nece moci doci :(

jbg tuzna ti je prica al ono bas... Ostavi levata, ne dopustaj da te udara... on tebe da voli ne bi te nikada udarao, a ko to udara iz ljubavi bgt? Imala si lijepih trenutaka, al vise ces pamtiti te ruzne ako ostanes s njim..
zelenashica

#173 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by zelenashica »

tužna wrote:zalenašice hvala ti za odgovor i mišljenje, moram priznati da si u pravu
zelenashica wrote:htjela ti sebi priznati ti se bojiš života bez njega,
ne bojim se radi materijalnih ili slicnih stvari, ali se bojim da ostanem sama, nakon toliko lijepih momenata koje sam s njim doživjela. Mislim da sam ja imala ljubav svog života, osjetila sam kako je biti nekome sve i onda se jednostavno taj neko prevorio u monstruma :(. moj najveci problem je što se teško privikavan na nove situacije, ovako nam je bilo super (dok on nije poceo da se tako ponaša i reaguje na taj nacin), imali smo mi svada u braku, ali ko ih nema, nigdje nije med i mlijeko. Još jedan veliki problem je i to što sam ja ona djetinjasta romanticna duša koja vjeruje u ljubav i sklad, voljela bih da u životu sve tece onako, glatko da se volimo kao prvog dana i da ostarimo zajedno, i to je zaista nekad i bilo tako. On se u zadnje vrijeme puno promijenio, živci su mu postali kao od stakla, najmanja moja greška ili rijec njega isprovocira. Bez obzira šta u buducnosti bilo, mislim da nikad ama baš nikad necu biti spremna otvoriti srce ponovo :(. Od dana kad sam upoznala svog muža (ima tome 8 godina) nisam nikad ni pomislila na drugog muškarca niti sam uopšte primjecivala muški rod. Meni su to bili neki ideali, našli smo se, volimo se i to je to. I mislim da sam u tom dijelu srca imala mjesto samo za njega, i znam da na to mjesto više nikad niko nece moci doci :(
mislim da ti sama moraš donijeti velike odluke u životu,a prije svega sebi priznati da si samo slabić ....iskreno kad bi mene udario nekog koga volim,neko ko je u mojim očima ideal ljubavi neko kome dadoh srce.....istog momenta bi proradio ponos i sve on ljubavi i ideala bi za tren nestalo....pretvorilo bi se u mržnju.Možda sam ja za razliku od tebe previše impulsivna i plaha osoba,....ali neke stvari koje su neoprostive ja oprostiti ne mogu....ne mogu ih potisnuti i prekrivati lijepim sjećanjima,željama o braku i ljubavi do groba...niko te ne treba biti vrijedan,više no ti sama sebe.....uzmi život u svoje ruke i kreni...što duže čekaš na promjenu gubiš sve više volje i snage,gubiš možda neku novu priliku......i ne zaboravi nijedna dobivena prilika za ljubav nije posljednja........... :-D..tebi samo nedostaje ono nešto,neki posticaj koji se u tebi pokrenuti glas razuma i samopoštovanja,jer ti samopoštovanje u takvom braku nemaš...na žalost :( ...zar brak nije nešto što treba biti zasnovano na povjerenju,poštovanju,pažnji,nežnosti,.....a ti nemaš nijedno od navedenog...nježnost zamjenjuju udarci,pažnju zamjenjuje gubljenje njegovih živaca(haloo bona jebe ti se za njegovim živcima,gdje su tvoji,gdje je granica tvom strpljenju.....)poštovanje zamjenjuje poniženje,a povjerenje.....eh to je već najveći problem,jer da povjerenja ima ne bi svoje probleme i nedoumice iznosila nama(hvala na povjerenju koje ukazuješ nama imaginarnim prijateljima :-D )...nego bi fino napravila kafu pa sa svojim dragim sjela i otvoreno razgovarala,pa kud puklo da puklo.....

draga ne budi slabić.....ne budi slabić bar ne veći od njega,jer po meni i on je taj koji je slabić,koji izlaze iz svojih "problema"pronalazi u svađi i marisani.....zapitaj se samo jedno,....da imaš kćer,i da živi životom kojim živiš ti,da li bi ti bilo svjedno... :(
Ja bi se svoje pismeno odrekla kad bi trpila kretena poput tvog muža!!!!

ps.Ja kad sam odlazila od roditelja,udavala se, mjesto suza,uz lijepe želje mi je ostalo samo jedno u pamćenju, sa kojom su me roditelji ispratili je bilo:Hajde sine,vidi može l ne može...imaš ti svoj krevet i tanjir uvijek.I ne zaboravi tata ti nikad neće halaliti ako sebi dopustiš da te neko dva puta udari,jednom svako može ali ako dozvoliš drugu priliku neću ti halaliti.Drugi udarac je tvoja krivica!
swirl

#174 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by swirl »

Uvijek se iznenadim kada neko izjavi: mi se svadjamo u braku/vezi, ali ko se ne svadja, to je sasvim normalno :?: :!:
chani

#175 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by chani »

.....ne znam ....ne mogu da razumijem osobe koje ostaju kod nasilnika ili bolje psihopata,
govorim iz iskustva, kad me je prvi put osamario...nista vise od moje velike i jedine ljubavi....
fuj zgadio mi se je....ne volim ni da mislim na njega.....jer mi dodze prst u usta i bljaaak,
to su za mene maloumci, psihopate, koji svoje stavove, misljenja i konflikte ne znaju na nivou normalne
rijecne konverzacije prezentirati i rijesiti, kako dolikuje ljudima koji se odluce na zivot udvoje pa bilo to za citav zivot ili za jedan zivotni period.
sta uveliko utice na psihicki razvoj takvih nasilnika jeste obitelj i fam.uslovi u kojoj su odrasli kao djeca,
koliko je njegovoj mati otac respekta pokazivai i obratno
sto sam primijetila kod nas u Bosni, posebno u familiji moga bivseg, u svojoj nisam jer smo same zenske,
da se muskom potomku na njegovom odgojnom putu tuvi o njegovoj vaznoci, posebno kada se tice stvari koje kod nas u Bosni tradicionalno su dodijeljene zenskom rodu, muskarac ne smije da se dohvati (iako mozda pokazuje interes) takvih poslova jer on se nece vise smatrati za "pasu i tarzana " familije, tj., on se nesvjesno podvrce ispiranju mozga,
cije sam posljadice osjetila na svojim ledima....nadam se da ce ovakav mentalitet u pojedinim familijama polako izumrijeti na nasim prostorima i biti zamijenjen odnosima koji se temelje na respektu, razumijevanju, ljubavi,
strpljivosti, dozvolama a ne zabranama i pokusavanju da se uskladimo u zajed.zivotu sa nasim partnerom
a ne da pokusavamo pod svaku mjeru da ga mijenjamo i da svaki dan nademo nesto lijepo, neku lijepu osobinu
kako na sebi tako i na njoj-njemu.....
Post Reply