Ciscenje ulica!?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nikad_izvini

#151 Re: Ciscenje ulica!?

Post by nikad_izvini »

krusty wrote:
Dile wrote:
nikad_izvini wrote:Najgore je kad se neko uključi usred "teme"(tako narem zaključih), ne pročita sve teze i argumente i onda donosi nekakvo mišljenje koje veze nema sa početkom priče. To je zajebaTo, biti površan i neinformisan :D
Što se tiče šovinizma dijelom si u pravu al to govorim iz "iskustva". Muškarci su debili što se tiče brzine one veze nemaju sa vožnjom u globalu :D
Hajd sad pročitaj sve pa se javi i napiši koju pametnu :D
ovo boldirano ti nije nikako trebalo... :roll:

da se nadovezem... stalno sam u autu i stvarno se ne sjecam kad mi je neka zenska uletila opasno, ili mi oduzela pravo prvenstva da sam morao kociti ili me na neki drugi nacin ugrozila, znaci ono da jedva izbjegnem udes
svaki put su to bili nasi muski sumaheri, debili koji misle da mogu voziti ko na igricama...

jest da me cesto kod zena nervira kad im treba sto godina da skrenu negdje sa ceste ili da se parkiraju ili tako nesto ali to nije nista strasno... manite se kompleksaskih generalisanja, kad se samo sjetim kakvih sam situacija imao sa majmunima za volanom i koliko sam ih puta ganjao po cesti da im yebem sve po spisku ... i onda su zene losi vozaci ? jok boga mi
Vidiš, ja te debile nanjušim, vidim ga kako krivuda i pravi slalom između auta tako da ga očekujem. Gledam i na raskrsnicama jel mi ko dolazi sa lijeve i desno strane iako mi je zeleno. Bacim pogled. Al ne očekujem da mi uleti na skretanju lijevo gdje ja idem pravo par metara ispred mene. Ovi namjerno prave prekršaje i nekako ih mogu nanjušiti, ovih slučajnih se bojim :D Opet kažem, to je očito do mog iskustva i percepcije da osjetim debila.
Gray

#152 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Gray »

E volio bih da vidim ko bi se danas oko 17 sati mogao uz Komatin popeti, a da nema pogon na sva 4 točka.
krusty

#153 Re: Ciscenje ulica!?

Post by krusty »

nikad_izvini wrote: Vidiš, ja te debile nanjušim, vidim ga kako krivuda i pravi slalom između auta tako da ga očekujem. Gledam i na raskrsnicama jel mi ko dolazi sa lijeve i desno strane iako mi je zeleno. Bacim pogled. Al ne očekujem da mi uleti na skretanju lijevo gdje ja idem pravo par metara ispred mene. Ovi namjerno prave prekršaje i nekako ih mogu nanjušiti, ovih slučajnih se bojim :D Opet kažem, to je očito do mog iskustva i percepcije da osjetim debila.
ma nanjusim ih i ja, zato hvala bogu jos nisam imao nijedan udes, ali bilo je fakat zeznutih situacija i pored svog opreza s kojim pratim sta se desava oko mene...

jedno je sigurno, sto normalnije vozis vise si izlozen belajima na cesti... nazalost
Cholina_Lokica

#154 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Cholina_Lokica »

nikad_izvini wrote:@dile To su moja iskustva. Zato sam lijepo napisao, muškarci su debili što se tiče brzine, žene nemaju refleks i veoma im je loš pregled ceste, raskrsnica i veoma loše koriste retrovizore. To sam zaključio iz stalne vožnje i činjenice da sam zamal poginuo na autoputu(Sl Brod-Zagreb) zbog žene koja je krenula da presiže kamion pri brzini 90 km/h a mene nije ni vidjela što je najgore, niti joj je bilo jasno što se kreveljim poslije. Onda, žena se zamal nije zabila u mene na izlazu iz Pejtona, idem pravo, ona skreće lijevo. Žena se zabila u mene na raskrsnici kod Socijalnog na semaforu, 10-ak sekundi nakon što sam stao. Također, većinom žene se ukopavaju na semaforima kada zeleno počne da titra. To su baš elementarne greške. Također, od 10 mojih drugarica, njih recimo 3 voze baš dobro, ostale veze nemaju.
Moram da se dopunim i da kažem da žene poštuju propise za razliku od muškaraca koji su i tu VELIKI DEBILI.

Što ne znači da muškarci ne izazivaju 90% saobraćajnih nesreća zbog svojih debilnih mačo-vidi mene folova. Opet, to isto ne znači da žene veze nemaju sa vožnjom, kažem u globalu:D

PS eto, ja sam imao mnogo više "zajebanih" situacija sa ženama za volanom. Naravno, ovo je samo moje subjektivno mišljenje na osnovu iskustva.
ovo preseravanje kako voze muskarci kako zene, je cista glupost sto se mene tice... to sro si ti nabrojao, ja znam kamaru muskaraca koji isto to rade kao i zene. nekome voznja ide, nekome ne, nema veze je li to musko ili zensko, cisto individualna stvar :)
ebga, nijemi se jednom deislo da na parkinug se iznerviram i izadjem iz auta i kazem muskarcu de da te uparkiram/isparkiram, ja kao zensko to uradim, a on ne zna...
respo

#155 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

Gray wrote:
krusty wrote:moze se sasvim normalno voziti i po snijegom totalno pokrivenom kolovozu, kako po planini vozite ? po parkinzima koji se ne ciste itd ?

problem je u vozacima i autima, pola tih lola vozi na sava eskimo gumama citavu godinu, a znamo sta se desava sa zimskim gumama na vecim temperaturama... al bosnjo je to mi smo najpametniji, zato i proklizavaju ne znaju kretat, zaglavljuju se itd

Po ravnom parkingu nije problem, ali kada se ide uzbrdo po ulici koja nikako nije očišćena, jednostavno se ne može popeti. ja sam danas pokušao uz Komatin da se popnem (to je Širokača) oko 5 sati prije nego je prošla grtalica i jednostavno nije moguće, bez obzira na vozačku sposobnost ili gume. Ne smatram se Schumacherom ali nisam ni loš vozač, na autu imam Vredestein Snowtrac 3 koje još nisu prešle ni 500 kilometara, ali jednostavno ne može.

Kod nekih ljudi je objektivno i problem auta. ja sam bio sam u autu, benzinac sa prednjim pogonom i sa laganim prednjim dijelom (ukupna težina auta bez vozača 915-930 kg) i jednostavno ne može, a možda bi se sa drugim autom uspio popeti. Dakle nije ni sve do toga da ljudi ne znaju voziti ili da imaju loše gume, nekada se jednostavno ne može.
znas li ti koja brzina je najsnaznija najjaca ili kako vec da kazem?
Dead Man Walking

#156 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Dead Man Walking »

Hajd kad skontate jesu li zene losije od muskaraca i koliko, nek neko napise cisti li se ili ne cisti. Ima i muskaraca i zena koji su prisiljeni voziti i po snijegu jer su im alternativna sredstva nedostupna i neisplativa a uredno su oporezovani za javne usluge koje ukljucuju ciscenje snijega. Poslodavci nikog ne pitaju kako se snalazi u voznji na snijegu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#157 Re: Ciscenje ulica!?

Post by KatarinaKosaca »

krusty wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ta pored Bošnjačke gomnazije je Petrarkijina koju sam spomenula nekoliko puta. PUno zavisi od auta, koliko god netko hvalio sebe kao vozača. Opet ti navodim primjer taxista večeras (kad kažem večeras to je od 17 do 18h) jer je poslije snijeg prestao padati i uglavnom je očišćeno. Nisu išli ni Petrarkijinom. Od muzičke su išli prema Lugavinoj ili na glavnu. Svi taxisti. Eto, neka oni budu referenca da se ne bi prepucavali ko je a ko nije rahmetli Sena.

ne kontam, nisu isli jer si cula da ne mogu tuda, ili si bezveze gledala kuda idu... pa odkud znas mozda nijedna musterija nije trebala gore da bi isli petrakijinom :)

E, sad kad moram nacrtati. Krenula tom ulicom, auto mi se okrenulo, prislonila ga uz pločnik i gledala u svoje auto i kontala šta ću sad. (Dakle, nikakvu kolonu nisam napravila, kako je aludirao muški šovinista, inače vrli zgražalac nad ostalim vrstama šovinizma). I tako je to trajalo.... Onda padao snijeg, ja mu skidala snijeg, pitao jedan taxista što ne može, ja rekla ne može, on rekao da on može, sjeo, stao se okretati, ali se snašao , jer je nazvao dvojicu jarana, oni poveli trećeg i bukvalno ga uzgurali. E, dok je sve to trajalo ja gledala kuda idu taxisti (jer je večeras bila jagma za njima) i tako napravila statistiku. Kontaš? Nekoliko auta se jesta popelo uz Petrarkijinu, ali se većina jednostavno vratila.
Jednom smo imali temu o autima na tom podforumu i neki forumaš koji ima isto auto kao ja se složio da je za snijeg jako nezahvalan. Za ostale nepogode i pogode je ... bolje nemoguće.
respo

#158 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

KatarinaKosaca wrote:Ta pored Bošnjačke gomnazije je Petrarkijina koju sam spomenula nekoliko puta. PUno zavisi od auta, koliko god netko hvalio sebe kao vozača. Opet ti navodim primjer taxista večeras (kad kažem večeras to je od 17 do 18h) jer je poslije snijeg prestao padati i uglavnom je očišćeno. Nisu išli ni Petrarkijinom. Od muzičke su išli prema Lugavinoj ili na glavnu. Svi taxisti. Eto, neka oni budu referenca da se ne bi prepucavali ko je a ko nije rahmetli Sena.
nemoj da ti taksisti budu reference jer ni oni nisu kao prije
ako ja ti peti deseti platimo vozacki mogu i oni drzavni platiti i mogu raditi kao taksisti
koliko sam taksista vidio imaju cini mi se 20 godina
i jeli to mjerilo da bolje vozi od tebe sa 20 godina iskustva?
KatarinaKosaca

#159 Re: Ciscenje ulica!?

Post by KatarinaKosaca »

Gray wrote:E volio bih da vidim ko bi se danas oko 17 sati mogao uz Komatin popeti, a da nema pogon na sva 4 točka.

Bi @nikad_izvini. Fino ti je rekao čovjek :D :-)
KatarinaKosaca

#160 Re: Ciscenje ulica!?

Post by KatarinaKosaca »

respo wrote:nemoj da ti taksisti budu reference jer ni oni nisu kao prije
ako ja ti peti deseti platimo vozacki mogu i oni drzavni platiti i mogu raditi kao taksisti
koliko sam taksista vidio imaju cini mi se 20 godina
i jeli to mjerilo da bolje vozi od tebe sa 20 godina iskustva?
Hebi ga sad. Nemoj da ja budem referenca jer sam žensko, nemoj da taxisti budu referenca, onda samo da @nikad_izvini bude referenca jer on o sebi kaže na forumu da je gospodin Šumaher.
Upravo da ne bi o sebi, uzela sam taxiste, da ne bi bio moj komšija ili netko ko samo napiše kako zna da vozi.
Ja opet ponavljam da je puno do auta , jer ja sa svojim privatnim autom mogu nešto što ne mogu sa službenim i obratno.
respo

#161 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

krusty wrote:
Dile wrote:
nikad_izvini wrote:Najgore je kad se neko uključi usred "teme"(tako narem zaključih), ne pročita sve teze i argumente i onda donosi nekakvo mišljenje koje veze nema sa početkom priče. To je zajebaTo, biti površan i neinformisan :D
Što se tiče šovinizma dijelom si u pravu al to govorim iz "iskustva". Muškarci su debili što se tiče brzine one veze nemaju sa vožnjom u globalu :D
Hajd sad pročitaj sve pa se javi i napiši koju pametnu :D
ovo boldirano ti nije nikako trebalo... :roll:

da se nadovezem... stalno sam u autu i stvarno se ne sjecam kad mi je neka zenska uletila opasno, ili mi oduzela pravo prvenstva da sam morao kociti ili me na neki drugi nacin ugrozila, znaci ono da jedva izbjegnem udes
svaki put su to bili nasi muski sumaheri, debili koji misle da mogu voziti ko na igricama...

jest da me cesto kod zena nervira kad im treba sto godina da skrenu negdje sa ceste ili da se parkiraju ili tako nesto ali to nije nista strasno... manite se kompleksaskih generalisanja, kad se samo sjetim kakvih sam situacija imao sa majmunima za volanom i koliko sam ih puta ganjao po cesti da im yebem sve po spisku ... i onda su zene losi vozaci ? jok boga mi
ja sam imao slucaj sa zenskom koja mi je uletila zamalo da me opali
doduse i ja sam ulazio u srednju traku sa zmigavcem kad pezo 106 zeleni ulijece bez zmigavca
ja jos sviram ona i dalje ide u srednju u kojoj sam ja vec i zamalo da je udarim al nista ona i dalje po svom
kad joj nisam stao ispred i zaustavio je necu nikome cini mi se
ona nije platila izgleda nego je digla noge
respo

#162 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

Gray wrote:E volio bih da vidim ko bi se danas oko 17 sati mogao uz Komatin popeti, a da nema pogon na sva 4 točka.
jesi probao rikvercom?
KatarinaKosaca

#163 Re: Ciscenje ulica!?

Post by KatarinaKosaca »

Ja se slažem da žene u principu slabije voze, jer manje voze, a za to su opet krivi muškarci, jer svaki sebe smatra najboljim vozačem. Mene na vožnju i jako puno kilometara puno godina prisiljava to što moram sebi da zaradim komad kruha, a da je po mom mužu vozila bih samo kad se on napije. Dakle, ima tu i muške krivice. Iako, ima i muškaraca koji loše voze i žena koje dobro voze. Jedna od mojih najboljih osobina je parkiranje. Prije nekoliko mjeseci sam se uparkiravala, zaustavio je taxista, i bez da ga je itko išta pitao.... kaže.... Nećeš moći, nećeš moći. Neki kombi donosi namještaj u komšiluk i prestali unostiti namještaj gledaju mene i očekuju valjda da lupim auto ispred ili iza. Kad se njihova očekivanja nisu ispunila sagnute glave i razočaranog lica su samo otišli. E, to se zove predrasuda i muški šovinizam.
respo

#164 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

ako meni govoris katarina
to ja znam odavno
da se vozaci ne dijele na muske i zenske nego na dobre i lose
ja sam znam bar jedno njih 5 vozaca koji nemaju pojma i bar 3 vozacice koje im mogu biti instruktori
evo recimo i ja cu sam priznati da se bolje parkiram nego sto vozim
al sad sta je ispravna voznja? itd
Gray

#165 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Gray »

respo wrote:
Gray wrote:
krusty wrote:moze se sasvim normalno voziti i po snijegom totalno pokrivenom kolovozu, kako po planini vozite ? po parkinzima koji se ne ciste itd ?

problem je u vozacima i autima, pola tih lola vozi na sava eskimo gumama citavu godinu, a znamo sta se desava sa zimskim gumama na vecim temperaturama... al bosnjo je to mi smo najpametniji, zato i proklizavaju ne znaju kretat, zaglavljuju se itd

Po ravnom parkingu nije problem, ali kada se ide uzbrdo po ulici koja nikako nije očišćena, jednostavno se ne može popeti. ja sam danas pokušao uz Komatin da se popnem (to je Širokača) oko 5 sati prije nego je prošla grtalica i jednostavno nije moguće, bez obzira na vozačku sposobnost ili gume. Ne smatram se Schumacherom ali nisam ni loš vozač, na autu imam Vredestein Snowtrac 3 koje još nisu prešle ni 500 kilometara, ali jednostavno ne može.

Kod nekih ljudi je objektivno i problem auta. ja sam bio sam u autu, benzinac sa prednjim pogonom i sa laganim prednjim dijelom (ukupna težina auta bez vozača 915-930 kg) i jednostavno ne može, a možda bi se sa drugim autom uspio popeti. Dakle nije ni sve do toga da ljudi ne znaju voziti ili da imaju loše gume, nekada se jednostavno ne može.
znas li ti koja brzina je najsnaznija najjaca ili kako vec da kazem?

Rikverc.
KatarinaKosaca

#166 Re: Ciscenje ulica!?

Post by KatarinaKosaca »

respo wrote:ako meni govoris katarina
to ja znam odavno
da se vozaci ne dijele na muske i zenske nego na dobre i lose
ja sam znam bar jedno njih 5 vozaca koji nemaju pojma i bar 3 vozacice koje im mogu biti instruktori
evo recimo i ja cu sam priznati da se bolje parkiram nego sto vozim
al sad sta je ispravna voznja? itd
Nisam tebi govorila, nego sam pratila nit diskusije koja se u jednom momentu dotakla tog pitanja. Iako, smo davno otišli sa teme, a meni još nitko nije odgovorio zašto danas autoput nije bio očišćen, nego klizav i leden i snježan?
Gray

#167 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Gray »

respo wrote:
jesi probao rikvercom?

Nisam probavao rikvercom, mada znam da je nekada rikverc rješenje. Umjesto toga sam išao okolnim putem za grtalicom, koja nas je zajebala jer je okistila samo do pola puta i onda se okrenula :D
respo

#168 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

Gray wrote:
respo wrote: znas li ti koja brzina je najsnaznija najjaca ili kako vec da kazem?

Rikverc.
to ono jer si procitao moje pitanje jesi probao rikvercom :D
Gray

#169 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Gray »

respo wrote:
Gray wrote:
respo wrote: znas li ti koja brzina je najsnaznija najjaca ili kako vec da kazem?

Rikverc.
to ono jer si procitao moje pitanje jesi probao rikvercom :D

Nisam stvarno, prvo sam odgovorio prije nego sam vidio dalje :D

Znam da se nekada rikvercom može izaći gdje inače ne može, ali nisam htio da probavam večeras.
ultima_palabra

#170 Re: Ciscenje ulica!?

Post by ultima_palabra »

Nego, je li iko čuo da za utorak i srijedu najavljuju +10 :shock: I kišu, koje će to poplave da budu :roll:
iPlay

#171 Re: Ciscenje ulica!?

Post by iPlay »

Meni nije jasno odkud snijeg, ko’ da je decembar! :shock:
Vragolan

#172 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Vragolan »

iPlay wrote:Meni nije jasno odkud snijeg, ko’ da je decembar! :shock:
fakat :shock:
atko

#173 Re: Ciscenje ulica!?

Post by atko »

@niakd izvini jel moram bas sve da procitam il moze samo poglavlje koje se odnosi na snijeg ove zime :lol: ... koji si ti lik

Pasha ako si dobar vozac onda nemas potrebu da se poredis sa losim vozacima da bi se istakao jos vise ... u ostalom ne postoje DOBRI vozaci nego PAMETNI vozaci ;)

...mnogi ljudi koristi vozilo da predje od tacke A do tacke B i nije ih briga za sumaherske sposobnosti i imaju ljudi pravo na to ;) ... ali tipicno razmisljanje naseg balkanca je: sto je u datom trenutko dobro za mene i sto mi pase to je i ispravno i tako treba ... ako ja vozim sta se ima zaustavljati papak na sesti odmah mu urlam jer treba cekati 5 sekundi mu djete izadje iz auta picka mu materina ... a ako sam ja stao na cesti sta mi urla papcina a samo sam izaso da kupim novine i cigare picka mu materina

Ili da napravimo drugo poredjenje ... zamisli da ja kazem za tebe da ti treba oduzeti racunar jer si ti jedan klasicni korisnik koji smeta na mrezi, samo siri viruse i koji ne zna ni 2% izvuci iz svog racunara
alica.k

#174 Re: Ciscenje ulica!?

Post by alica.k »

joj preludi su ovi iz rada

oni su sacekali da snijeg prestane padat, ponadali se danas nekom suncu, i evo...ne moraju ni cistit. hahaha
iPlay

#175 Re: Ciscenje ulica!?

Post by iPlay »

Kakvo sunce na -6°C :D
Post Reply