od kada sam na sudu izgubio unaprijed dobijenu tužbu (doduse sad je na drugostepenom), sa jasnim pravnim osnovom, gdje je sudinica klauzulu u ugovoru koja odprilike glasi: "dotični (tj ja) se školuje za potrebe tuženog (tj njih) koji i finansira skolovanje" protumačila da me po završetku školovanja nisu dužni primiti u radni odnos, ja sam izgubio vjeru u sudove, pogotovo kad tuzis drzavnu firmu.nokia6170 wrote:e ovako: da se radi o debilima u javnim preduzecima to svi znamo, al da se radi o debilima koji javno i napismeno kazu da su debili to srecemo sve cesce, dok su ti isti debili ubijedjeni u ispravnostt svog debilizma i pokusavaju ga opravdati na svaki moguci nacin kao nesto normalno.
ovo saopstenje: da djeca radnika imaju prednost je pravno gledajuci idealan osnova za nekoga ko je aplicirao na to radno mjesto, a nije primljen, da podigne tuzbu i ponistenje konkursa zbog DISKRIMINACIJE u smislu clana II.4 Ustava BiH i clana 14. Evropske konvencije posto nam je Evr. konvencija za ljudska prava u smislu Ustava BiH nadredjena svim zakonima u drzavi, i ne samo zakonima vec i scim podzakonskim aktima, odlukama, rjesenjima, presudama itd.
eto pa ko hoce da tuzi, bujrum....imace moju pravnu podrsku. ovo je zicer da ne moze biti veci da se dobije na sudu
sanela i minela u telekomu
- potpuni stranac
#151 Re: sanela i minela u telekomu
- nokia6170
#152 Re: sanela i minela u telekomu
to ne opravda da se istraje do kraja...sto znaci do ustavnog suda, ako ti je bas stalo do ostvarivanja svojih prava.potpuni stranac wrote:od kada sam na sudu izgubio unaprijed dobijenu tužbu (doduse sad je na drugostepenom), sa jasnim pravnim osnovom, gdje je sudinica klauzulu u ugovoru koja odprilike glasi: "dotični (tj ja) se školuje za potrebe tuženog (tj njih) koji i finansira skolovanje" protumačila da me po završetku školovanja nisu dužni primiti u radni odnos, ja sam izgubio vjeru u sudove, pogotovo kad tuzis drzavnu firmu.nokia6170 wrote:e ovako: da se radi o debilima u javnim preduzecima to svi znamo, al da se radi o debilima koji javno i napismeno kazu da su debili to srecemo sve cesce, dok su ti isti debili ubijedjeni u ispravnostt svog debilizma i pokusavaju ga opravdati na svaki moguci nacin kao nesto normalno.
ovo saopstenje: da djeca radnika imaju prednost je pravno gledajuci idealan osnova za nekoga ko je aplicirao na to radno mjesto, a nije primljen, da podigne tuzbu i ponistenje konkursa zbog DISKRIMINACIJE u smislu clana II.4 Ustava BiH i clana 14. Evropske konvencije posto nam je Evr. konvencija za ljudska prava u smislu Ustava BiH nadredjena svim zakonima u drzavi, i ne samo zakonima vec i scim podzakonskim aktima, odlukama, rjesenjima, presudama itd.
eto pa ko hoce da tuzi, bujrum....imace moju pravnu podrsku. ovo je zicer da ne moze biti veci da se dobije na sudu
- Fiore
#153 Re: sanela i minela u telekomu
Buraz koliko ima " zicera" pa jel ko pogodio.. ja tog jos nisam sreo.. evo zamolicu te ., samo obrati paznju kad odes na salter ne bitno koji.. sresces i Edina Pasic -propao kao pjevac.. ma nije Sanela sama.. ima njih jos.. ah da znas u drugim sektorima..nokia6170 wrote:e ovako: da se radi o debilima u javnim preduzecima to svi znamo, al da se radi o debilima koji javno i napismeno kazu da su debili to srecemo sve cesce, dok su ti isti debili ubijedjeni u ispravnostt svog debilizma i pokusavaju ga opravdati na svaki moguci nacin kao nesto normalno.
- black
#154 Re: sanela i minela u telekomu
kad nadjes javi, da i ja kupimstarii wrote:
p.s. imal iko kartu u jednom smjeru iz ove drzave ?
- potpuni stranac
#155 Re: sanela i minela u telekomu
jasno da mi je stalo, i u strazbur ako treba, samo sto sam prvu presudu čekao 6 mjeseci, a od kako sam predao zalbu drugostepenom vec je prosla godina i po. cijenim da ce se procedura zavrsiti tamo negdje 2012.nokia6170 wrote:[q
to ne opravda da se istraje do kraja...sto znaci do ustavnog suda, ako ti je bas stalo do ostvarivanja svojih prava.
- karanana
#156 Re: sanela i minela u telekomu
hocu i ja, hocu i jablack wrote:kad nadjes javi, da i ja kupimstarii wrote:
- nokia6170
#157 Re: sanela i minela u telekomu
zapitaj se prvo jel ko tuzio konkretno ili samo mahalao po kafanama, kao sto je kod nas obicaj.Fiore wrote:Buraz koliko ima " zicera" pa jel ko pogodio.. ja tog jos nisam sreo.. evo zamolicu te ., samo obrati paznju kad odes na salter ne bitno koji.. sresces i Edina Pasic -propao kao pjevac.. ma nije Sanela sama.. ima njih jos.. ah da znas u drugim sektorima..nokia6170 wrote:e ovako: da se radi o debilima u javnim preduzecima to svi znamo, al da se radi o debilima koji javno i napismeno kazu da su debili to srecemo sve cesce, dok su ti isti debili ubijedjeni u ispravnostt svog debilizma i pokusavaju ga opravdati na svaki moguci nacin kao nesto normalno.
- starii
#158 Re: sanela i minela u telekomu
u red djeco..ne guraj se, ti mali smiri se....polako bice bice karata za svekaranana wrote:hocu i ja, hocu i jablack wrote:kad nadjes javi, da i ja kupimstarii wrote:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#159 Re: sanela i minela u telekomu
uno maskaranana wrote:hocu i ja, hocu i jablack wrote:kad nadjes javi, da i ja kupimstarii wrote:
- Fiore
#160 Re: sanela i minela u telekomu
Nije ovo mahalanje.. ja mislim da ti vec radis za Bh telecom .. hvalanokia6170 wrote:zapitaj se prvo jel ko tuzio konkretno ili samo mahalao po kafanama, kao sto je kod nas obicaj.Fiore wrote:Buraz koliko ima " zicera" pa jel ko pogodio.. ja tog jos nisam sreo.. evo zamolicu te ., samo obrati paznju kad odes na salter ne bitno koji.. sresces i Edina Pasic -propao kao pjevac.. ma nije Sanela sama.. ima njih jos.. ah da znas u drugim sektorima..nokia6170 wrote:e ovako: da se radi o debilima u javnim preduzecima to svi znamo, al da se radi o debilima koji javno i napismeno kazu da su debili to srecemo sve cesce, dok su ti isti debili ubijedjeni u ispravnostt svog debilizma i pokusavaju ga opravdati na svaki moguci nacin kao nesto normalno.
- atom62
#161 Re: sanela i minela u telekomu
sada sam probao na 1444 da dobijem sanelu i kaze mi operater (musko) da ne mogu ja odlucivati s kim cu razgovarati i sve to uz smijeh?! al rece probajte opet mozda budem imao vise srece!:D
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#162 Re: sanela i minela u telekomu
dobro imaš voljeatom62 wrote:sada sam probao na 1444 da dobijem sanelu i kaze mi operater (musko) da ne mogu ja odlucivati s kim cu razgovarati i sve to uz smijeh?! al rece probajte opet mozda budem imao vise srece!:D
a nije mi jasno šta ona može pomoć oko tehnike
jel se razumije
- Troll_Happens
#163 Re: sanela i minela u telekomu
Better Man wrote:Opravdanje za zaposlenje jeftine folk pevaljke koje navodi Nađa Luftikadić (takođe zaposlena zahvaljujući rodbinskim vezama i članstvom u SDA) je smiješno i žalosno. Naime, razlog je što je njen otac bio dugogodišnji uposlenik BH telekoma. Dok s druge strane ženu, tj. samohranu majku sa dvoje djece čiji je suprug umro, a takođe bio je uposlenik BH telekoma nisu htjeli zaposliti ( a žena ima kvalifikacije da radi u BH telekomu), niti su ikad odkad je umro njen suprug nazavali da je pitaju kako je, dali joj šta treba, dali treba šta djeci, niti su je pozivali na obilježavanja i proslave koje organizuju. Zaista je sve ovo sramotno. Nadati se daće ih finasijska policija sve pošutati i da ćre platiti debee kazne za korupciju i nezakonitosti koje sprovode.
Kakva fin.policija ista gov... ko i ovi u telekomu. Kako sijes tako i zanjes.... nema tu pravde ni kazne zacarani krug iz kog se ne moze izaci. Kriminalci u sprezi sa vladajucom garniturom. Stimaju i prave zakone i odredbe kako se njima svidja...
- zgembo_sa
#164 Re: sanela i minela u telekomu
Da bi se zalio na neregularnosti na konkursu prvo mora postojati konkursnokia6170 wrote:e ovako: da se radi o debilima u javnim preduzecima to svi znamo, al da se radi o debilima koji javno i napismeno kazu da su debili to srecemo sve cesce, dok su ti isti debili ubijedjeni u ispravnostt svog debilizma i pokusavaju ga opravdati na svaki moguci nacin kao nesto normalno.
- potpuni stranac
#165 Re: sanela i minela u telekomu
jesil' to potrč'o da joj čestitaš, nebi li ti možda dozvolila da joj pogladis silikone, priznaj.atom62 wrote:sada sam probao na 1444 da dobijem sanelu i kaze mi operater (musko) da ne mogu ja odlucivati s kim cu razgovarati i sve to uz smijeh?! al rece probajte opet mozda budem imao vise srece!:D
- atom62
#166 Re: sanela i minela u telekomu
Gospođo potparolu Nađo Lutvikadić: htio bih Vas pitati za mišljenje. U mene je đedo radio 40 godina sa lopatom u rudniku, podzemi kop! Šta mislite da ih ja upitam da l bih mogao dobiti njegovo radno mjesto? Ne kaki Nađo molim te! BH telekom je skupo kriminalaca i ljigavac, klimača glavom (poltrona), reisovih ulizica(zar ne organiziraste baš vi 613 godina od dolaska islama u bosnu i harijev sda nastup) kao i lakih devojaka?
bagro kriminalna!
bagro kriminalna!
- karanana
#167 Re: sanela i minela u telekomu
ma no sikiriki, nego reci mi jesi jos koji put probao da dobijes sanelicu. da li svi oni sjede jedno pokraj drugog? blago se tim operaterima pored nje, kad nema posla igraju se sa balonima.atom62 wrote:Gospođo potparolu Nađo Lutvikadić: htio bih Vas pitati za mišljenje. U mene je đedo radio 40 godina sa lopatom u rudniku, podzemi kop! Šta mislite da ih ja upitam da l bih mogao dobiti njegovo radno mjesto? Ne kaki Nađo molim te! BH telekom je skupo kriminalaca i ljigavac, klimača glavom (poltrona), reisovih ulizica(zar ne organiziraste baš vi 613 godina od dolaska islama u bosnu i harijev sda nastup) kao i lakih devojaka?
bagro kriminalna!
- Chmoljo
#168 Re: sanela i minela u telekomu
Baywatchkaranana wrote:ma no sikiriki, nego reci mi jesi jos koji put probao da dobijes sanelicu. da li svi oni sjede jedno pokraj drugog? blago se tim operaterima pored nje, kad nema posla igraju se sa balonima.atom62 wrote:Gospođo potparolu Nađo Lutvikadić: htio bih Vas pitati za mišljenje. U mene je đedo radio 40 godina sa lopatom u rudniku, podzemi kop! Šta mislite da ih ja upitam da l bih mogao dobiti njegovo radno mjesto? Ne kaki Nađo molim te! BH telekom je skupo kriminalaca i ljigavac, klimača glavom (poltrona), reisovih ulizica(zar ne organiziraste baš vi 613 godina od dolaska islama u bosnu i harijev sda nastup) kao i lakih devojaka?
bagro kriminalna!
-
rolenc
#169 Re: sanela i minela u telekomu
Kakva milja, za par mjeseci izlazice oni i dvicu. Gledam raju po cijeli dan salju nepotrebne SMS porukice
kao djeca od tri godine i povecavaju prihod BH telekomu od kojeg samo odabrani imaju koristi. A nasi roditelji
citav radni vijek izdvajali sredstva za izgradnju drzavnih preduzeca, ovi samo ubiru naplatu i hadzijaju.
Koliko je samo poziva bilo za bajram i novu godinu.
kao djeca od tri godine i povecavaju prihod BH telekomu od kojeg samo odabrani imaju koristi. A nasi roditelji
citav radni vijek izdvajali sredstva za izgradnju drzavnih preduzeca, ovi samo ubiru naplatu i hadzijaju.
Koliko je samo poziva bilo za bajram i novu godinu.
- Adriatic
#170 Re: sanela i minela u telekomu
Vi baš pomislili da će ona i RADITI taj posao.
E svašta.
To je samo fiktivno.
Važno je da plata liježe a i ostalo.
Pa ne mislite valjda da će ona još i dolaziti na posao a kamoli raditi?
E svašta.
To je samo fiktivno.
Važno je da plata liježe a i ostalo.
Pa ne mislite valjda da će ona još i dolaziti na posao a kamoli raditi?
- Prozor
#171 Re: sanela i minela u telekomu
Mogly wrote:Да је постављена тема о томе како је Неџад Полић након пљачке у ЗДК склоњен код Хајре Шумана, јавило би се пар људи, све би се свело на видиш ти каква је власт, народ је за све крив и дабогда да би преживјела једно поподне. Разлог што се јављате у оволиком броју је што Санела добро изгледа, а вас вози завист. Доказ је што гутате Аваз.
Лажни моралисти, окрените плочу
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#172 Re: sanela i minela u telekomu
Ovi sto pozivaju na dizanje sidra iz ove zemlje ,presipitajte se jos malo.
Znam,znam..ovo sve prelazi grenice zdravog razuma...ali dragi prijatelji,drugovi i kolege...ovo treba da nam da jos veci poticaj za jos jacu borbu,pa cak i javno negodovanje,prozivanje,sirenje istine kod poznanika i prijatelja,lobiranje...gradjanski otpor.
No pasaran...sto bi rekli jedni vamo,jednom davno,ali bolno se podudara sa aktuelnim trenutkom

Znam,znam..ovo sve prelazi grenice zdravog razuma...ali dragi prijatelji,drugovi i kolege...ovo treba da nam da jos veci poticaj za jos jacu borbu,pa cak i javno negodovanje,prozivanje,sirenje istine kod poznanika i prijatelja,lobiranje...gradjanski otpor.
No pasaran...sto bi rekli jedni vamo,jednom davno,ali bolno se podudara sa aktuelnim trenutkom
- Chmoljo
#173 Re: sanela i minela u telekomu
ne bi mi bilo žao boriti se... ali za koga? za FGR? omladina nije ništa bolja od ovih na vlasti. da jeste, stvari ne bi bile ovakve kakve su...-LIBERO- wrote:Ovi sto pozivaju na dizanje sidra iz ove zemlje ,presipitajte se jos malo.
No pasaran...sto bi rekli jedni vamo,jednom davno,ali bolno se podudara sa aktuelnim trenutkom![]()
- starii
#174 Re: sanela i minela u telekomu
pa sanela sigurno radi treću smjenu, uveseljava narod..evo jedna od sanele..
nije nije srce od papira da ga tuga ne dira..za sve vas jedan gusti sokic na racun bhtelecoma..uzivajte....
nije nije srce od papira da ga tuga ne dira..za sve vas jedan gusti sokic na racun bhtelecoma..uzivajte....
- vjesticanametli
#175 Re: sanela i minela u telekomu
popila je ona zgusnuti i uvalila se