Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post Reply
Fair Life

#151 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

ld wrote:...
masa ljudi sa tvog kraja je dozvolila sebi da ih par cetnickih balavaca postroje i da ih kolju jednog po jednog
ja to ne mogu da razumijem,od mog havera punac je iz prijedora,prica kako su ih 3 cetnika postrojili,a njih je bilo oko stotinu
...
Da li si cuo za banjalucki korpus ??

PS. Ne pratim vise tvoje idiotluke pa se ne trebas truditi odgovoriti.

PPS. Ti isti (kako ti pises " par cetnickih balavaca postroje i da ih kolju jednog po jednog
ja to ne mogu da razumijem" ) su uhapsili i generala Mehmeda Alagica. Niti je sskocio na njih niti je mrdnuo usimaa, a bio je pukovnik.

Njega su pustili... ?
ld

#152 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Fair Life wrote:
masa ljudi sa tvog kraja je dozvolila sebi da ih par cetnickih balavaca postroje i da ih kolju jednog po jednog
ja to ne mogu da razumijem,od mog havera punac je iz prijedora,prica kako su ih 3 cetnika postrojili,a njih je bilo oko stotinu
...

PPS. Ti isti (kako ti pises " par cetnickih balavaca postroje i da ih kolju jednog po jednog
ja to ne mogu da razumijem" ) su uhapsili i generala Mehmeda Alagica. Niti je sskocio na njih niti je mrdnuo usimaa, a bio je pukovnik.

Njega su pustili... ?
znaci kad su te pustili,ti si se potrudio da sto bolje naberes i to sto dalje
kako to da ti nije kroz glavu proslo,da se mozda vratis,mogao si u travnik,bila je 17 krajiska brigada
alagic se iz hrvatske vratio u travnik poslije logora i kvalitetno im je vratio za svaki njegov dan u logoru
a sta se sa tobom dogodilo?????
Fair Life

#153 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Fair Life »

On je lezao 15 dana... ja 26 mjeseci.
Pitas zasto se nisam vratio?

Ja kad sam izisao iz logora vec odavno se prestalo boriti za BiH za kav\kbu sam glasao. Davno se vec bilo ostupilo od platforme...

A za ovakvu kakvu ti sad imas... jok.

Nastranu to sto sam se oslije izlaska na slobodu lijecio nekoliko godina.

Ti Id ili si dijete nerazumno ili si idiot. Kakve ti sve gluposti pitas... mozak mi se zavrtio.
Last edited by Fair Life on 26/01/2009 04:49, edited 2 times in total.
ld

#154 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

i banjalucki korpus i drugi korpusi i marticevci su udarali 3 i po godine na bihac,cazin i buzim
pa su i abdicevci takodje udarali
i poslije 3 i po godine u totalnom okruzenju su opstali i izborili se

znam za slucajeve kada su buzimljani dolazili iz austrije i svicarske,kupovali oruzije i uniforme u zagrebu i zatim se probijali preko teritorije rsk-a i nakon toga su citav rat proveli boreci se u 505 buzimskoj,uglavnom su bili pripadnici idc gazije
Luke Perry

#155 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Luke Perry »

Paz ti njega iz zenice gdje u krugu od 40-50 km nema veceg srpskog naselja :-)
ld

#156 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Fair Life wrote:On je lezao 15 dana... ja 26 mjeseci.
i poslije kad si pusten,da li je u tebi postojalo imalo zelje da se vratis,da njima vratis za zlo sto su ti ucinili
ako nisi bio u stanju da se boris,zbog posljedica mucenja i boravka u logoru,ako mozes primi moje izvinjenje
ipak je to jako dug period,bas dug
izvini jos jednom
ali bar se nadam da si bar imao zelju da se vratis,ako nisi vec bio u stanju,bar u srcu da to zelis

na zalost poznajem dobar broj banjalucana,prijedorcana koji su boravili u logorima po par mjeseci i svi su utekli za svedsku i zatim su po klubovima uz hanku i pivu bodrili armiju bih
ali ni na kraj pameti im nije bilo da se vrate,ako nista bar da se osvete za ono sto su im cetnici uradili
naravno kroz borbu protiv cetnika,a ne na civilima
ld

#157 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Luke Perry wrote:Paz ti njega iz zenice gdje u krugu od 40-50 km nema veceg srpskog naselja :-)
e moj lave ili moja lavice

u zenicu je JNA dovukla pocetkom 1991 oko 50 tenkova,zatim su dovukli bruku rezervista iz srbije i to sve stacionirali u kasarnoj,koja je maltene u centru zenice,5 minuta pjeske do strogog centra zenice
oko zenice je bilo vise srpskih sela,koja su naoruzana pocetkom 91 takodje
u zenici je bilo povelik broj srba oko 22 000 u gradu i okolini

a mi smo imali tandjare,tompsone,ruske dobosare,rezervna policija je imala nesto automatskih pusaka
i imali smo ispucanu zolju i naseg zoljasa

i dosta molotovljevih koktela
Luke Perry

#158 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Luke Perry »

Pjevaj borbene
ld

#159 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Luke Perry wrote:Pjevaj borbene
zaboravi da napisem da smo poslije kad smo ocistili ta cetnicka legla oko zenice,zaplijenili transporter,pofin broj minobacaca i oruzija da se naoruza jedna dobra brigada,naravno srbi su bili ugrozeni od strasnih mudjhedina,pa su se preventivno naoruzali,dok je u isto vrijeme jna izuzela svo oruzije TO iz zeljezare zenica,tako da smo mi fakat ostali gologuzi
Luke Perry

#160 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Luke Perry »

Ne kazes kako vcam pobjegose sa tenkovima. Zoljas zakazao.
ld

#161 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Luke Perry wrote:Ne kazes kako vcam pobjegose sa tenkovima. Zoljas zakazao.
zoljas je imao ispucanu zolju
kad su se tnekovi vratili u kasarnu,tu noc je opstinski stab TO digao kamione sa rudnika i natovario pjeskom i zatim su dovukli te kamione i na mostu koji ide prema centru grada su parkirali oko 10tak tih kamiona
ispod nadvoznjaka takodje su parkitali veci broj kamiona i na taj nacin smo blokirali izlaz tenkovima
a sa juzne strane [rema lukovom polju smo postavili jezeve

blokirali smo kasarnu,iskljucili struju,vodu i blefirali smo ih da cemo dignuti u zrak rudnik ispod kasarne,tako da se doci do propadanja,to je bio blef

uglavnom poslije je pao dogovor da ce jna izaci sa svojim oruzijem i krenut ce prema ilijasu,a tenkovi ce se natovariti na voz i za doboj
a oruzije TO-a ostaje u kasarnoj,i tu se radilo oko 20 000 cijevi,oko 20tak tenkova T34,stari,ali u tim uslovima bili su kao svemirski brodovi,nesto artiljerije

nasi su uspjeli skinuli u nemiloj par tenkova i postavili su zasjedu u topcic polju,ali avioni jna su nadlijetali kompoziciju,a ovi se nisu skontali da dignu prugu u zrak,pa ako se voz i prevrene sa tenkovima,ko ga sisa poravicemo ih
tako da su se ovi utrtali od aviona i pustili tenkove prema doboju

ali zato smo drugi dio konvoja blokirali u kaknju i visokom i sve oruzije sto su imali oduzeli smo im,a bilo je bruka,bas bruka naoruzanja,oko 100tinjak slepera
Luke Perry

#162 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Luke Perry »

a ovi se nisu skontali da dignu prugu u zrak
Pamet je skupa, kako ce skontati.
I odose tenkovi za Doboj. :oops:
U po bosnjacke teritorije se uplasili aviona a na drugoj strani se rugas ljudima koje je zadesila najveca nesreca.
Last edited by Luke Perry on 26/01/2009 05:37, edited 1 time in total.
ld

#163 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Luke Perry wrote:
a ovi se nisu skontali da dignu prugu u zrak
Pamet je skupa, kako ce skontati.
I odose tenkovi za Doboj. :oops:
sta ces,nije nam se dalo
ali poslije smo na ozrenu,usori,tesnju uglavnom dobar dio njih i unistili ili ponovo zarobili
moja jedinica je zarobila 2 tenka 95-te
na usori samo u jednoj akciji je unisteno 10tak tenkova i 2 transportera,doduse to je bio usorski hvo i armija bih
borci iz matuzica su zarobili 4 ili 5 tenkova na tom dijelu,zarobili su i T 84
ima toga jos

bit je biti uporan,jel tako????
muha_sa

#164 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by muha_sa »

jel ovo tema o ratnim podvizima ili o nesortama-neljudima i zlocincima koji slobodno spartaju ovom zemljom :?
- spartaju li spartaju a oni koji bi trebali da ko nesto urade :-) oni se o svom dzepu zabavili--da se ne talasa dok se sve ne pohapa.
Slobodno ti Kacavenda spartaj--nece tebi niko nista.
popajic

#165 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by popajic »

muha_sa wrote:jel ovo tema o ratnim podvizima ili o nesortama-neljudima i zlocincima koji slobodno spartaju ovom zemljom :?
- spartaju li spartaju a oni koji bi trebali da ko nesto urade :-) oni se o svom dzepu zabavili--da se ne talasa dok se sve ne pohapa.
Slobodno ti Kacavenda spartaj--nece tebi niko nista.
:thumbup:
pustopoljina

#166 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by pustopoljina »

ko razumije engleski (ako nece nas) moze cak i na netu naci svjedocenja...nema se sta pitati-kako niste ovo ili ono...i kad su odvodjeni to je bilo-da predaju oruzje(imali su spiskove ljudi koji su posjedovali dozvolu za oruzje),ili da ih ispitaju imaju li oruzje(spiskovi svih otpustenih radnika nesrba).a poslije-sa slomljenim rebrima ne mozes da dises,kamoli da udaris nekoga,ili razoruzas.svi mi sad znamo za sta su sposobni,prije rata su svabe bile mjerilo zlocina.

u ovoj knjizi je psiholog,koji je prezivio birkenwald opisao faze kroz koje je prosao od dolaska u prvi od 4 logora u kojima je bio...faze u kojima se njegova psiha nalazila.
http://www.amazon.de/trotzdem-zum-Leben ... 3423301422
meni je krivo-sto i kad bude sudjenje-to je jednom od "cuvara"...kao da bi on mogao,bez drugih...jedan bude osudjen,a drugi-koji su zajdno s njim ucestvovali u zlocinu sjede danas po komisijama. ali istina se ne moze sakriti.
vanjsko DA zivotu je -kad onaj koji je bio zvijer sjedi na optuzenickoj klupi.
turban

#167 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by turban »

ld wrote:
Fair Life wrote:
...

Njega su pustili... ?
znaci kad su te pustili,ti si se potrudio da sto bolje naberes i to sto dalje
kako to da ti nije kroz glavu proslo,da se mozda vratis,mogao si u travnik,bila je 17 krajiska brigada
alagic se iz hrvatske vratio u travnik poslije logora i kvalitetno im je vratio za svaki njegov dan u logoru
a sta se sa tobom dogodilo?????
Moram se umjesati iako je tema osla u helac...otvorite temu o ovom pitanju.
P.S

Iako se ne slazem sa Fairom ne bi isao tako daleko sa ovim...ipak je covjek prosao pakao.Nemojmo se igrati sa takvim stvarima... :sad:
Svako na svoj nacin ovdje misli da najbolje cini Bosni...ali sto se glodzemo izmedju sebe to je druga i duga prica.
ld

#168 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

sta ste se nakostrijesili odmah

itekako ima veze sa kacavandom i ostalom bagrom
nedaj Boze da sam ja prosao kroz logor,da me je neko mucio ili da su mucili nekog iz moje familije,ja bi zivio za dan kada cu naci tog monstruma i tada bi ga roknuo
i ako me uhvate,Boze moj i robija je za ljude,10 godina se prezivi
ali zato svaki dan kad se probudim,to bi bilo sa kezom na licu i svaki dan bi se smijao
i kad izadjem,onda lagano na grob tog monstruma da ga jos i zapisam kvalitetno

ljudi moji,sve dok mi budemo merhametli i oprastali,uvijek ce nas klati,mozda ne u nekih 10,20 godina
ali ako budemo zaboravili i oprostili,sigurno ce ubijati nasu djecu ili unuke

moje dijete ce akoBogda da vrlo dobro zna ko su cetnici,ko su srbi i sta se dogodilo u zadnjem ratu
znace sta je bilo i u prijasnjim ratovima
a ja cu ga upisati prvo na streljastvo i na borilacke sportove akoBogda
cim napuni 18 godina,babo ce da mu kupi pistolj,naravno po zakonu i na dozvolu,i poslije u lovacki klub i karabin
bas kao sto i ja sam trenirao strljastvo prije rata,ganjao sam borilacke sportove,redovno treniram i danas
naravno tu je i obavezna utoka i to po zakonu,na dozvolu,akoBogda sad cu da se ukljucim u lovacko drustvo i kad sam u bosni malo da skacem po planinama i da se malo lovi
Luke Perry

#169 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Luke Perry »

Naravno da ces mu kupiti pistolj kad si i sam dobrovoljno kao maloljetnik isao ratovati i jos se time hvalis.
tempora

#170 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by tempora »

Napisah post ali server posustaje... Bit ce od teskih rijeci i od jos tezih misli.

Vidim neki od vas vele, kako se svjedocenjem treba boriti protiv zlocina te se neki nadovezuju da je "stvar" mozda i izmanipulirana a neki i ne mogu da povjeruju u istu. Bilo kako bilo, bio Kacavenda kriv ili prav, ishod je bojim se u ovoj zemlji isti. I stoga ne treba se praviti blesav i koristiti strasni intelekt kojim se ovdje zele pokazati kojekakve zavjere ( pitam se gdje je ta zustrina u akcijama, protestnim pismima, podrsci zrtvama) -jer ko iole zna o Bosni, zna da i pored svjedocenja mnogi zlocinci u ovoj zemlji ne samo da nisu procesuirani vec i uzivaju mnoge drzavne funkcije a njihove zrtve ne samo da nisu zasticene od drzavnih institucija vec su nerijetko i zrtve primitivnog naroda. U to ime sjetimo se "kopiladi"!
Stoga, zaista ne znam sta vam je i sto zelite dokazati? Da je nemoguce biti zrtva sistematskog ratnog silovanja a da zlocinac ne bude osudjen? Pa vi me krajnje iznenadjujete. Pocet cu misliti da je vasa kompletna nevjerica usmjerena u kojekakvo licno praznjenje.....neku frustraciju koja nema veze s realnoscu.

O ratnim silovanjima se ponesto pisalo. Ali nedovoljno. Apsolutno nedovoljno. Sumnjam da ce me neko ubijediti u drukcije. A Grbavica se istim ne pika. Ona je mozda bila dio osvjestavanja koje se trebalo desiti, ali kao i ova tema, nije. Ona je momenat srdzbe, plakanja i zaborava. Toliko je cini mi se dug proces budjenja kod nas Bosanca i Hercegovaca.
A kada kazem proces budjenja, zaista ne mislim na ove glupe ublehe, tipa: "moje dijete ce znati sta je to cetnik".....ili "ucit cu ga ja sto znaci biti Srbin".......
Time se mi branimo i poklanjamo nadu u buducnost te time smatramo da smo svoju odgovornost i iznijeli posteno i casno. Sto je sve osim ispravnog i odgovornog. Stoga, te i takve parole ostavite za kucnu radinost. One nisu nista drugo nego ucestvovanje u mitovima iz kojih se radjaju neki novi genocidi te spiranje odgovornosti uz popodnevnu kafu. :oops:
ld

#171 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

tempora wrote:Napisah post ali server posustaje... Bit ce od teskih rijeci i od jos tezih misli.

Vidim neki od vas vele, kako se svjedocenjem treba boriti protiv zlocina te se neki nadovezuju da je "stvar" mozda i izmanipulirana a neki i ne mogu da povjeruju u istu. Bilo kako bilo, bio Kacavenda kriv ili prav, ishod je bojim se u ovoj zemlji isti. I stoga ne treba se praviti blesav i koristiti strasni intelekt kojim se ovdje zele pokazati kojekakve zavjere ( pitam se gdje je ta zustrina u akcijama, protestnim pismima, podrsci zrtvama) -jer ko iole zna o Bosni, zna da i pored svjedocenja mnogi zlocinci u ovoj zemlji ne samo da nisu procesuirani vec i uzivaju mnoge drzavne funkcije a njihove zrtve ne samo da nisu zasticene od drzavnih institucija vec su nerijetko i zrtve primitivnog naroda. U to ime sjetimo se "kopiladi"!
Stoga, zaista ne znam sta vam je i sto zelite dokazati? Da je nemoguce biti zrtva sistematskog ratnog silovanja a da zlocinac ne bude osudjen? Pa vi me krajnje iznenadjujete. Pocet cu misliti da je vasa kompletna nevjerica usmjerena u kojekakvo licno praznjenje.....neku frustraciju koja nema veze s realnoscu.

O ratnim silovanjima se ponesto pisalo. Ali nedovoljno. Apsolutno nedovoljno. Sumnjam da ce me neko ubijediti u drukcije. A Grbavica se istim ne pika. Ona je mozda bila dio osvjestavanja koje se trebalo desiti, ali kao i ova tema, nije. Ona je momenat srdzbe, plakanja i zaborava. Toliko je cini mi se dug proces budjenja kod nas Bosanca i Hercegovaca.
A kada kazem proces budjenja, zaista ne mislim na ove glupe ublehe, tipa: "moje dijete ce znati sta je to cetnik".....ili "ucit cu ga ja sto znaci biti Srbin".......
Time se mi branimo i poklanjamo nadu u buducnost te time smatramo da smo svoju odgovornost i iznijeli posteno i casno. Sto je sve osim ispravnog i odgovornog. Stoga, te i takve parole ostavite za kucnu radinost. One nisu nista drugo nego ucestvovanje u mitovima iz kojih se radjaju neki novi genocidi te spiranje odgovornosti uz popodnevnu kafu. :oops:
to tvoje razmisljanje prolazi negdje drugo
no medjutim na nasim terenima u zadnjih 150 godina je pocinjeno 10 ili 11 genocida nad bosnjacima
pocevsi od totalnog istrebljenja bosnjaka u srbiji,zatim poslije u sandjaku i crnoj gori
u bosni na visegradskoj cupriji svako 20,30 godina su klali masu bosnjaka i to ne jednom,dvaputa,vec vise puta
pa dokle majka mu stara,dokle ce vise bosnjaci biti ovce za klanje?????

zasto uvijek mi moramo da oprostimo i da halalimo i da zaboravimo,pa da nasa djeca ili unuci dozive ono sto se nama dogodilo?????

moj dido,rahmetli,borio se u handjar diviziji do pocetka 1945 i potom je prebjegao u partizane
uglavnom uspio je da sakrije sve to i za vrijeme tite ga nisu dirali
u njegovm selu on je imao kucu odmah ispod puta,a iznad sela se nalazilo srpsko selo
i kad se srbi napiju i prolaze kroz selo pjevali su cetnicke pjesme,sve dok ne dodju nadomak kuce mog dide i tad usute,prodju i poslije kad se odmaknu nastave sa cetickim pjesmama
moj dido,rahmetli, kad se spusti u perin han ode u srpsku kafanu i zatim se pobije sam sa njima i istjera ih sve iz kafane

zato sto je dobro znao ko su cetnici i sta su radili po istocnoj bosni i da nije bilo handjar divizije,cetnici bi jos u onom ratu pobili i poklali sve uz drinu
kad je pocelo puskaranje 1992,moj amidja je nasao vezu i kupio oruzije familiji i dido je odmah uzeo smajser i po citavu noc je strazario oko kuca mojih amidja i oko njegove kuce
i prijavio se u TO da se ide boriti,ali su ga zbog godina vratili,imao je tad oko 70 godina
ld

#172 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

Luke Perry wrote:Naravno da ces mu kupiti pistolj kad si i sam dobrovoljno kao maloljetnik isao ratovati i jos se time hvalis.
i to ne samo pistolj,vec i malo duzu cijev
a sto se tice mog vojnog angazmana,to je bio moj najbolji dio zivota zasigurno
covjek svasta dozivi i ranjavanje i tugu zbog pogibije prijatelja,radost i smjeh kad je najteze,pod granatama

i opet kazem nedaj Boze rata,odmah,bez ikakvog razmisljanja opet bih se prijavio i borio
i svi moji suborci i prijatelji koji su se borili po drugim jedinicima bi isto to ucinili ponovo
tempora

#173 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by tempora »

Sta hoces da mi kazes? Id? Sta je poenta tvoga komentara na moj?
ld

#174 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by ld »

tempora wrote:Sta hoces da mi kazes? Id? Sta je poenta tvoga komentara na moj?
poenta mog komentara,da nikad ne treba zaboraviti,nikada oprostiti i uvijek pisati i opominjati svoje bliznje o zlu koje se krije u nasoj domovini
zlu koje sada ima kakvo,takov lijepo lice,ali koje u jednom momentu se moze promjeniti
kao sto su kumovi i komsije ubijali svoje komsije u istocnoj bosni,mucili ih,silovali,ubijali
a bili su kumovi,prijatelji,komsije,znali su se citav zivot

ako se to desavalo 10 puta u zadnjih 150 godina,ko si ti da meni garantujes da se nece desiti ponovo meni ili mojoj djeci????

ima jedna dobra misao
narodi koji ne uce iz svoje istorije,zasluzuju da im se istorija ponovi i ponavlja im se
pa sad kontaj sta je pisac time htjeo da kaze
Abacija

#175 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Abacija »

ld wrote:
to tvoje razmisljanje prolazi negdje drugo
no medjutim na nasim terenima u zadnjih 150 godina je pocinjeno 10 ili 11 genocida nad bosnjacima
pocevsi od totalnog istrebljenja bosnjaka u srbiji,zatim poslije u sandjaku i crnoj gori
u bosni na visegradskoj cupriji svako 20,30 godina su klali masu bosnjaka i to ne jednom,dvaputa,vec vise puta
pa dokle majka mu stara,dokle ce vise bosnjaci biti ovce za klanje?????

zasto uvijek mi moramo da oprostimo i da halalimo i da zaboravimo,pa da nasa djeca ili unuci dozive ono sto se nama dogodilo?????

moj dido,rahmetli,borio se u handjar diviziji do pocetka 1945 i potom je prebjegao u partizane
uglavnom uspio je da sakrije sve to i za vrijeme tite ga nisu dirali
u njegovm selu on je imao kucu odmah ispod puta,a iznad sela se nalazilo srpsko selo
i kad se srbi napiju i prolaze kroz selo pjevali su cetnicke pjesme,sve dok ne dodju nadomak kuce mog dide i tad usute,prodju i poslije kad se odmaknu nastave sa cetickim pjesmama
moj dido,rahmetli, kad se spusti u perin han ode u srpsku kafanu i zatim se pobije sam sa njima i istjera ih sve iz kafane

zato sto je dobro znao ko su cetnici i sta su radili po istocnoj bosni i da nije bilo handjar divizije,cetnici bi jos u onom ratu pobili i poklali sve uz drinu
kad je pocelo puskaranje 1992,moj amidja je nasao vezu i kupio oruzije familiji i dido je odmah uzeo smajser i po citavu noc je strazario oko kuca mojih amidja i oko njegove kuce
i prijavio se u TO da se ide boriti,ali su ga zbog godina vratili,imao je tad oko 70 godina
I ti znaci podrzavas Handzar diviziju?
Post Reply