Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
upravnik

#151 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by upravnik »

jedna mama wrote:Bez obzira na konacni ishod ove inicijative jer je u danasnje vrijeme sve moguce, pa i to da grupa islamofobicnih placenika provodi medijsku manipulaciju i teror (vjerovatno samo nastavljaju ono sto su im rodjaci sa okolnih brda radili 5 godina) u cilju pribavljanja materijalne koristi, sigurn asam d ac evelika vecina ljudi na osnovu prostog razuma zakljuciti ko je u pravu.
Model djelovanja Vam je identican onom u Tel Avivu.
čudo jedno koliko je branilaca lika i djela uštipka registrovano na sa-x u zadnjih par dana...
ovo je, btw, prvi post jedne mame :-)
Mama dvoje djece

#152 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mama dvoje djece »

Hvala bogu pa su Bogumil-8 -ova unučad prerasla vrtiće, znači da se bliži kraj ere Bogumila i sličnih i da neće dočekatu ulazak u EU, Tihić sjedi i dogovara se s Dodikom, a on objektivno zna šta mi mislimo i drži nam govor.

Drži se Zakona i sve će biti u redu!!
kosmos

#153 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

Ponavljam pitanje, znal ko kolika je kvadratura samice u zatvoru, ako je do 1m kvadratnog to bi mogao biti 5. razlog (kao peti element) za ostanak Azire. Ispade guantanamo "rajska basca" kakva su obdanista pod Azirom :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
A i voca ima manje nego sto su oni iz 1988 imali u Foci
Ko kaze da se istorija ne ponavlja
45cents

#154 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

komi wrote: Samo pet !!!!
:D zato što je žensko
zato što ima maRHamu
zato što je muslimanka
zato što su nas Ćete 4 godine s brda gađali

:? ne znam dalje
Jao, KonfuĆije, ovo ću poslati na postdiplomski iz "menaĐmenta" da se generacije postdiplomaca nadahnjuju...
maajaa

#155 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maajaa »

@kosmos
mislim da je 3 x 3
kosmos

#156 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

maajaa wrote:@kosmos
mislim da je 3 x 3
maajaa, hvala lijepa, nadam se da ce ministar Keso kada sada vidi da je i u zatvorskoj samici visi komfor nego u sarajevskim obdanistima , pokazati samodostojanstvo i samopostovanje pa se roknuti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#157 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Truba »

45cents wrote:
komi wrote: Samo pet !!!!
zato što ima maRHamu
zato što je muslimanka
zato što su nas Ćete 4 godine s brda gađali

Jao, KonfuĆije, ovo ću poslati na postdiplomski iz "menaĐmenta" da se generacije postdiplomaca nadahnjuju...
:roll: oćito nisi niš skonto :P

Image
jedna mama

#158 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

kosmos wrote:Ponavljam pitanje, znal ko kolika je kvadratura samice u zatvoru, ako je do 1m kvadratnog to bi mogao biti 5. razlog (kao peti element) za ostanak Azire. Ispade guantanamo "rajska basca" kakva su obdanista pod Azirom :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
A i voca ima manje nego sto su oni iz 1988 imali u Foci
Ko kaze da se istorija ne ponavlja
Vidjet cemo kakvu cete pricu pricati kad se dobije sudski epilog za Guntanamo.
Onda ce vam JU biti posljednja briga.
Mama dvoje djece

#159 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Svako u ovoj BiH treba da se bori u segmentu u kojem može i da učini sve ispravno i dobro. Mi se borimo za zakonitost rada JU, a npr. političari se bore i dogovaraju oko budućeg uređenja BiH, mi tu ništa ne možemo i niko nas ništa ne pita.

Dakle poruka za Jedna mama: bori se za nešto, nađi sebi cilj, učini da škola u koju idu tvoja djeca bude bolja, da tvoja firma napreduje, da se tvoj poslodavac drži Zakona, da ne izbjegavaš plaćanje poreza, na kraju krajeva da ti je okolina čista, da se hraniš i živiš zdravo, da ne pušiš i pušenjem ugrožavaš sebe i druge oko tebe, itd.. pa će nam država biti možda uređenija, a molim te ne napadaj one koji pokušavaju svojim trudom napraviti civilizovano i uređeno društvo.
jedna mama

#160 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

Mama dvoje djece wrote:Svako u ovoj BiH treba da se bori u segmentu u kojem može i da učini sve ispravno i dobro. Mi se borimo za zakonitost rada JU, a npr. političari se bore i dogovaraju oko budućeg uređenja BiH, mi tu ništa ne možemo i niko nas ništa ne pita.

Dakle poruka za Jedna mama: bori se za nešto, nađi sebi cilj, učini da škola u koju idu tvoja djeca bude bolja, da tvoja firma napreduje, da se tvoj poslodavac drži Zakona, da ne izbjegavaš plaćanje poreza, na kraju krajeva da ti je okolina čista, da se hraniš i živiš zdravo, da ne pušiš i pušenjem ugrožavaš sebe i druge oko tebe, itd.. pa će nam država biti možda uređenija, a molim te ne napadaj one koji pokušavaju svojim trudom napraviti civilizovano i uređeno društvo.
Hoces reci da je grad u kojem zivis necivilizovan i da je bas grupa roditelja, potpisnika Inicijative roditelja ta koja će ga civilizovati?
Odnosno, da su JU Djeca Sarajeva necivilozovane, drugim rijecima da su tamo mali hajvancici koje cete Vi prosvijetlili?
A da ne dizete sebi cijenu malo vise nego sto prilici civiliziranim osobama koji postuju osnovna pravila uljudnog vladanja?
Vidjela sam vasu kulturu prije par veceri kad je Zoka bio do kosti neciviliziran i neuljudan.
Ako je to ponasanje koje vi preferirate, onda imate dobar razlog za zabrinutost.
bogumil-8

#161 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bogumil-8 »

Mama dvoje djece wrote:Hvala bogu pa su Bogumil-8 -ova unučad prerasla vrtiće, znači da se bliži kraj ere Bogumila i sličnih i da neće dočekatu ulazak u EU, Tihić sjedi i dogovara se s Dodikom, a on objektivno zna šta mi mislimo i drži nam govor.

Drži se Zakona i sve će biti u redu!!
Era Bogumila tek dolazi (to ni Tihić još ne zna, on nam je samo "paravan". Tihića ćemo maknuti u stranu, samo dok još malo ojačamo). Naravno da se držimo zakona (ta mi ih i donosimo, pa ako nam koji zakon ili zakonska odredba usfali, mi to amandmanski i po hitnom postupku ozakonimo).
Čuj, "drži se zakona"! Pa ko je odgovoran za sprovođenje zakona i zakonitosti u radu JU nego direktor i vi se tu miješate u tuđi posao! Još ćete i platu tražiti za tu svoju brigu o zakonitosti rada! Arzija je stručna, ogovorna, ovlaštena,..., i šta se vi imate miješati u njen posao?
Asana

#162 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Asana »

jadna mama... malo ste antiislamofobicni, ako se ne varam? :? :?
ili ste u talu s tetom Azrijom? :-?

molim pojasnite vezu izmedju zahtjeva roditelja da javna ustanova posluje zakonito i - Guantanama??? :shock:
Asana

#163 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Asana »

bogumile... ocemo li ukidati vucka ;)

( jel se samo meni cini, ili je b8 sarkastican?)
Asana

#164 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Asana »

jedna mama wrote:Bez obzira na konacni ishod ove inicijative jer je u danasnje vrijeme sve moguce, pa i to da grupa islamofobicnih placenika provodi medijsku manipulaciju i teror (vjerovatno samo nastavljaju ono sto su im rodjaci sa okolnih brda radili 5 (!) godina) u cilju pribavljanja materijalne koristi, sigurn asam d ac evelika vecina ljudi na osnovu prostog razuma zakljuciti ko je u pravu.
Model djelovanja Vam je identican onom u Tel Avivu.
Ovaj post treba ostaviti zakucan na vidljivo mjesto ... da se znate ravnati i ponasati, podivljali roditelji!

Ko god kritizira vjerskog sluzbenika ili "pravog" vjernika (sto isti dokazuje primjerenom dekoracijom svog vanjskog izgleda) je islamofob, i njegove argumente treba ignorirati samo tako.
Ko god kritizira nekoga iz prethodnog stava, ima rodjake na brdima s kojih su nas grtanatirali pa je i sam takav, hladnokrvni ubica i krvolok neduznog naroda
Ko god kritizira navedene u prvom stavu, placenik je i to cini radi vlastite materijalne koristi (teza je aksiom i ne dokazuje se)
Vecina ljudi ce na osnovu vlastitograzuma zakljuciti ko je u pravu, ali sta im to vrijedi kad nisu na vlasti :)
Ko god dakle kritizira nekoga iz prvog stava isto kao da granatira neduznu djecu u Gazi, a s takvima razgovora nema ...
Djecoubice, stidite se! I vi bi nekom govorili kako da vodi JU!
hadzinicasa

#165 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

Asana wrote:bogumile... ocemo li ukidati vucka ;)

( jel se samo meni cini, ili je b8 sarkastican?)
Asana - on karikira kako bi istakao svu nebuloznost preispitivanja prava građana da im se transparentno predstavi rad Javne ustanove koju oni finansiraju.
Last edited by hadzinicasa on 05/02/2009 14:19, edited 1 time in total.
upravnik

#166 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by upravnik »

jedna mama wrote: Hoces reci da je grad u kojem zivis necivilizovan i da je bas grupa roditelja, potpisnika Inicijative roditelja ta koja će ga civilizovati?
Odnosno, da su JU Djeca Sarajeva necivilozovane, drugim rijecima da su tamo mali hajvancici koje cete Vi prosvijetlili?
A da ne dizete sebi cijenu malo vise nego sto prilici civiliziranim osobama koji postuju osnovna pravila uljudnog vladanja?
Vidjela sam vasu kulturu prije par veceri kad je Zoka bio do kosti neciviliziran i neuljudan.
Ako je to ponasanje koje vi preferirate, onda imate dobar razlog za zabrinutost.
@jedna mama, jel' znaš ti onaj vic: "samo je JEDNA MAMA!" :lol:
delightful

#167 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by delightful »

jedna mama wrote:
Mama dvoje djece wrote:Svako u ovoj BiH treba da se bori u segmentu u kojem može i da učini sve ispravno i dobro. Mi se borimo za zakonitost rada JU, a npr. političari se bore i dogovaraju oko budućeg uređenja BiH, mi tu ništa ne možemo i niko nas ništa ne pita.

Hoces reci da je grad u kojem zivis necivilizovan i da je bas grupa roditelja, potpisnika Inicijative roditelja ta koja će ga civilizovati?
je li ovo mozda THE mama :shock: :D

draga mama, opreznije malo sa usporedbama, parabolama, metaforama, i slicnim jezickim bravurama.
Pasiflora

#168 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pasiflora »

jedna mama wrote:Vidjet cemo kakvu cete pricu pricati kad se dobije sudski epilog za Guntanamo.
Zeno draga ti si potpuno polupala loncice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mama dvoje djece

#169 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

I meni se čini da je Bogumil-8 sarkastičan i to me raduje.

A za Jednu mamu, ma da sam je jednom riječju uvrijedila osjećala bih se baš ružno, valjda se pronašla u mojim riječima o civilizovanim ljudima. Nažalost ovo naše društvo još nije civilizovano i dugo će nam trebati da to postane. Zato i kažem da se svi trebamo potruditi i dati svoj doprinos tome, i Jedna mama pa i ja također. I molim vas nikad nemojte djecu zvati drugim imenima sem djeca, baš ste nekako uzrujano nastupili.

Što se tiče Zoke Ćatića, sve što je rekao je u emisiji TVSA je istina i potkrijepljeno dokumentima, i za tržišnu inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti oko osiguranja djece i za Vijeće roditelja koje je nezakonito i nelegalno formirano. Držao se odlično jer nije imao šta da krije i laže.
kosmos

#170 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

@jedna mama, procitaj ovo da nesto naucis, ne radi sebe, nego da djecu naucis kritickoj istini i time ih dijelom izvedes na hajr.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58451

A sto se tice sudskog procesa za Guantanamo kako predvidjas, jedva cekam da krene, ako uopce krene. Vidim cejni se usro, glumi invalida u kolicima
jedna mama

#171 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna mama »

Mama dvoje djece wrote:I meni se čini da je Bogumil-8 sarkastičan i to me raduje.

A za Jednu mamu, ma da sam je jednom riječju uvrijedila osjećala bih se baš ružno, valjda se pronašla u mojim riječima o civilizovanim ljudima. Nažalost ovo naše društvo još nije civilizovano i dugo će nam trebati da to postane. Zato i kažem da se svi trebamo potruditi i dati svoj doprinos tome, i Jedna mama pa i ja također. I molim vas nikad nemojte djecu zvati drugim imenima sem djeca, baš ste nekako uzrujano nastupili.

Što se tiče Zoke Ćatića, sve što je rekao je u emisiji TVSA je istina i potkrijepljeno dokumentima, i za tržišnu inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti oko osiguranja djece i za Vijeće roditelja koje je nezakonito i nelegalno formirano. Držao se odlično jer nije imao šta da krije i laže.
Nije bilo rijec o dokumentima nego o njgovom nekulturnom ponasanju i nedozvoljavanju sagovornicima da kazu sta imaju.
maajaa

#172 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maajaa »

Vidjet cemo kakvu cete pricu pricati kad se dobije sudski epilog za Guntanamo.
:shock:
i ovako nesto da kaze bas jedna MAMA :skoljka:
Mama dvoje djece

#173 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Pa jadni Zoka je bio prekidan sa tri strane, a ne možete dozvoliti da drugi govore laži.
Sjećate se, dok je govorila Direktorica očigledne nepravilnosti oko izbora Vijeća roditelja, kad se Zoka okrenuo prema Ministru i rekao : Ministree, a Ministar će: Direktoriceee ne bi li je zaustavio.
Ali ona govori svoje jer zna da laž izgovorena više puta ulazi u uho kao konstanta i postaje istina.
Pa nije ona džabe upisala magisterij na Palama.
maajaa

#174 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by maajaa »

A u vezi Zoke ... Ako si pratila javne nastupe direktorice, onda si valjda vidjela da se moras boriti ko lav da dodjes do rijeci ... jer kad ona kaze "zelim da kazem sljedece... " nece stati dok ne izrecituje ono sto je naucila napamet. :roll: Doduse, ko je navikao sutiti ili nema sta da kaze, mozda i ne obraca paznju na te 'sitnice' ...
bos

#175 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by bos »

komi wrote:
uvjek dobar gost wrote:Zamolio bih branioce lika i (ne)djela Arzije M. da navedu samo pet konkretnih razloga za ostanak te osobe na mjestu direktorice J.U Djeca Sarajeva.

Samo pet !!!!
zato što ima marhamu
zato što je muslimanka
zato što su nas ćete 4 godine s brda gađali

Do sad su ovo bili glavni argumenti "tvoje" ekipe...i ostace i u buduce. Cim se neko javi sa drugacijim misljenjem upravo te argumente i povlacite sa svim mogucim i nemogucim epitetima. Al hajde, uzivajte tu izmedju sebe sto kaze ova mama, pa sve redom ispod postova pucaj sa :thumbup: pa opet :thumbup: i na kraju naravno :sax: .
Post Reply