Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- zaratustra
#151 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Svaka čast Denisu. Svaka mu čast što je uopšte dobacio do oktagona i UFC-a. On bi najviše volio da je uradio sve što mi sada palamudimo da je trebao. Valja ući unutra. Mislim da je imao najveći problem glave (mentalni šok) i nogu. Za glavu po meni nije problem, nekoliko borbi i to bi trebalo biti riješeno. Ono što mene obeshrabruje jeste samo jedan pokušaj, ako se može nazvati pokušajem, udarca nogom. Po meni, sam je sebe pobijedio onog trenutka kada ga, čini mi se njegovom voljom, strefi ground & pound. Međutim, za razliku od velikog broja rukija koji nokautirani izađu iz prve borbe ovo i nije toliko deprimirajuće koliko se čini na prvi pogled. Samo naprijed Denise, osjeti oktagon i radi. Sretno. 
- Neelix
#152 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull

jao definicije
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#153 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Sad citam na sharedogu sto ga mladi Ameri ismijavaju...komentari tipa...jao ima vece sise od moje djevojke...ali opet svi mu priznaju da ima jaku bradu...kao ili je to ili Cain slabo udara..
Uglavnom, moram priznati da sam ocekivao vise...sad gledam neke starije borbe i Denis je bio puno mrsaviji...
Uglavnom, moram priznati da sam ocekivao vise...sad gledam neke starije borbe i Denis je bio puno mrsaviji...
-
The Realist
#154 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Ne bih da se iko naljuti, ali imam osjećaj da ovdje većina uopšte ne prati MMA. Znam da nije popularan to sport ovdje (dovoljno mi govori kada vidim kako su ljudi dizali Kimba Slice-a kao velikog, opasnog broca
), a sada vidim ove neke komentare.
Ima se puno toga reći za ovu borbu, ali neka se prvo provjeri ko je Denisov protivnik, s kim treniram, koliko se ulaže u njega, neke se njegovi bivši protivnivi pogledaju. Denis je tek treći borac sa ovih prostora u UFC-u, a pošto do sada nije imao nekih većih rezutlata, odmah su mu dali protivnika koji mu nije po mjeri. Treba iskustvo za ove mečeve, ali UFC to ne pruža svakome, nego ih odmah baca u vatru.
Svaka mu čast što je izašao u ring, a ostalo sve može popraviti.
Ima se puno toga reći za ovu borbu, ali neka se prvo provjeri ko je Denisov protivnik, s kim treniram, koliko se ulaže u njega, neke se njegovi bivši protivnivi pogledaju. Denis je tek treći borac sa ovih prostora u UFC-u, a pošto do sada nije imao nekih većih rezutlata, odmah su mu dali protivnika koji mu nije po mjeri. Treba iskustvo za ove mečeve, ali UFC to ne pruža svakome, nego ih odmah baca u vatru.
Svaka mu čast što je izašao u ring, a ostalo sve može popraviti.
-
UnscarD
#155 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Cain jeste velika nada ali osim Jake o Briana nije se borio ni sa kim opasnim...
-
The Realist
#156 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Evo, da malo postavim slike par boraca, pa da se vidi koliko definicija ima veze u novim borbama:UnscarD wrote:Sad citam na sharedogu sto ga mladi Ameri ismijavaju...komentari tipa...jao ima vece sise od moje djevojke...ali opet svi mu priznaju da ima jaku bradu...kao ili je to ili Cain slabo udara..

Fedor Emelianenko

Kevin Randleman

Andrei Arlovski

Mirko "Cro Cop" Filipović

Mark Coleman
Piše ispod ko je ko. Ko imalo prati zna kako su svi ovi borci prošli u meču sa ovim prvim na slici! Oni koji ne znaju, neka pogledaju malo na netu i te borbe neka pogledaju.
-
The Realist
#157 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Ne u oficijelnim profesionalnim borbama. Osim toga, sa kim se to borio Denis? Dalje, kako je Valesquez završavao svoje borbe? Kako trenira? Ima hrvačku bazu, što je velika prednost u MMA mečevima, općenito grappling kao baza da je veliku prednost.UnscarD wrote:Cain jeste velika nada ali osim Jake o Briana nije se borio ni sa kim opasnim...
-
vratnik
#158 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Sve je vec receno na temi, ovaj Cain ima potencijala za prvaka (udara, snazan, dobar hrvac) tako da Denisu u svakom slucaju treba odati priznanje sto je i nakon sto je borba prekinuta dobro izgledao. Izgubio je od puno boljeg protivnika (saka, saka, saka, low kick, i tako redom, bas skolski, hladno). Kako neko vec primjeti, od onih udaraca u lijevu natkoljenicu se vec pada, tako da je ovo za Denisa super iskustvo. Nadam se samo da ovo nece biti jedini nastup i da cemo ga ubrzo ponovo vidjeti, i tad bez treme. (cega si se prep'o fakinu onaj bistricki, pa nije frajer s Vratnika bio, vec iz Floride;) )
Nista, sljedeci put cemo siguran sam gledati sasvim drugog Denisa, sa sigurno laksim protivnikom. Onda ce biti slavlje. U to sam siguran.

Nista, sljedeci put cemo siguran sam gledati sasvim drugog Denisa, sa sigurno laksim protivnikom. Onda ce biti slavlje. U to sam siguran.
-
UnscarD
#159 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Ja i ne tvrdim da definicija ima previse veze, cak nema veze toliko ni sa kondicijom...recimo Overim je bio sa manjom masom u puno losijoj kondiciji nego sada kada je 20KG tezi, ja jednostavno kazem da bi Denis bio puno brzi kada bi imao jedno 15KG manje jer mi se to cini da je bio osnovni problem u ovoj borbi.The Realist wrote:Evo, da malo postavim slike par boraca, pa da se vidi koliko definicija ima veze u novim borbama:UnscarD wrote:Sad citam na sharedogu sto ga mladi Ameri ismijavaju...komentari tipa...jao ima vece sise od moje djevojke...ali opet svi mu priznaju da ima jaku bradu...kao ili je to ili Cain slabo udara..
Fedor Emelianenko
Kevin Randleman
Andrei Arlovski
Mirko "Cro Cop" Filipović
Mark Coleman
Piše ispod ko je ko. Ko imalo prati zna kako su svi ovi borci prošli u meču sa ovim prvim na slici! Oni koji ne znaju, neka pogledaju malo na netu i te borbe neka pogledaju.
Pored par velikih promasaja, pokusaj "spining back fist-a" je promasio za pola metra.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja smatram da iz ovoga samo treba nauciti, i nadam se da cemo Denisa gledati ponovo u UFC-u, ali u malo boljem izdanju...nisam siguran protiv koga bih volio da ga vidim ali mislim da bi mu Hearing "lezao" a jos uvijek je ime...
Ipak je UFC "najaca" liga i sto kazes iza Mirka i Zelga ovo je tek treci borac iz regiona...jednostavno sam mozda prizeljkivao/ocekivao vise...
Last edited by UnscarD on 08/02/2009 16:52, edited 1 time in total.
-
alijadzigibau
#160 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Bogami dabogdo da Denis bude uspjesan u buducnosti.Znam ga i ko ga je god vidio zna da nije izgledao ovako kao sad (stomak i sav je bibav)Nema govora izgubio je od zvjeri ali ako se ne stese nista od njega
-
UnscarD
#161 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
182 Cm i 112 KG...mora skinuti jedno 10KG i tada bi to bila ista konstrukcija kakvu ima recimo Fedor koji je 181cm-104KG ...tih 10-ak KG viska se osjeti na brzini prije svega pa onda i na kondiciji...
-
UnscarD
#162 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
dupli post...
-
gradska toplana
#163 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Dragi kriticari bilo pozitivni ili negativni.
Prije svega treba covjeku cestitati na samom dolasku medju elitne borce.Isto tako budimo realni pa pogledajmo s kim se borio.Cova je jak ko zemlja,a Denis mu se uspjeo oduprijeti u prvoj rundi unatoc veoma vidljivoj tremi(a ko je nebi imao).Realno da je "pretezak" sto se odrazava na brzini i znaci morao bi izgubiti bar 10-15 kg.I kao sto neko rece u druge borce se ulaze puno, puno vise i normalno da rezlutati neizostaju.Vjerujem kad bih on imao uslove i da se u njega ulozi da bi veoma brzo mnogima pomrsio racune.
Denise,samo nastavi sa radom i puno srece u karijeri.

Prije svega treba covjeku cestitati na samom dolasku medju elitne borce.Isto tako budimo realni pa pogledajmo s kim se borio.Cova je jak ko zemlja,a Denis mu se uspjeo oduprijeti u prvoj rundi unatoc veoma vidljivoj tremi(a ko je nebi imao).Realno da je "pretezak" sto se odrazava na brzini i znaci morao bi izgubiti bar 10-15 kg.I kao sto neko rece u druge borce se ulaze puno, puno vise i normalno da rezlutati neizostaju.Vjerujem kad bih on imao uslove i da se u njega ulozi da bi veoma brzo mnogima pomrsio racune.
Denise,samo nastavi sa radom i puno srece u karijeri.
- Epitop
#164 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Šta vam je, Denis je upao da nas ne sramoti, reče ljudi što ovi Bosanci imaju tvrdu glavu.
Svaka njemu čast za borbu, ali kao što sam napisao na nogama je imao šanse, ali na parteru je odmah izgubio borbu jer jednostavno to mu je najslabija strana.
Svaka njemu čast za borbu, ali kao što sam napisao na nogama je imao šanse, ali na parteru je odmah izgubio borbu jer jednostavno to mu je najslabija strana.
-
Dead Man Walking
#165 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Tesko se oteti dojmu da je Denis dosao zapusten i nespreman. Cim su izasli vidjelo se da nema sanse protiv Velasqueza koji je skakutao oko njega i udarao sa svih strana, dok se Denis pokusao osloniti na taktiku "ako te jefnom potrefim gotovo je" za koju sumnjam da bi protiv Velasqueza upalila i da ga je pogodio. Namjerio se covjek na puno spremijeg od sobe, i sto je najbitnije puno svestranijeg. Svaki Denisov pokusaj je covjek predvidio i izbjegao bez imalo muke i onda zadavo udarce. Ni jedan jedini udarac nije plasirao, ipak premalo i za debitanta. Denis ako misli ista postici mora prvo poraditi na kilazi pa onda sve ostalo.
- manijak_sa
#166 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Gledao sam borbu, i mislim da se Denis dobro drzao. Jbg onaj je stvarno prejak, i mislim da je bezze sto je prvu borbu imao s njim, da je barem imao malo slabijeg protivnika...
Bitno je da smo dobili jednog takvog borca, i da imamo za koga navijati, krv mi se sledila kada sam vidio
Naprijed Denise, Sarajevo je uz tebe

Bitno je da smo dobili jednog takvog borca, i da imamo za koga navijati, krv mi se sledila kada sam vidio
Naprijed Denise, Sarajevo je uz tebe
- cico x
#167 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
potpuno se slazem,svaka cast denise!!!manijak_sa wrote:Gledao sam borbu, i mislim da se Denis dobro drzao. Jbg onaj je stvarno prejak, i mislim da je bezze sto je prvu borbu imao s njim, da je barem imao malo slabijeg protivnika...
Bitno je da smo dobili jednog takvog borca, i da imamo za koga navijati, krv mi se sledila kada sam vidio![]()
Naprijed Denise, Sarajevo je uz tebe![]()
mozda je i on malo usao nespreman u ovu borbu,nekako je izgledao spor,nepripremljen,izgubljen,ali i ovo je vrijedna skola!
- manijak_sa
#168 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Pa prva mu je ovo borba, nisi ni mogao ocekivati neki vatromet... Ubit ce ga Denis u revansu

- Karabaja
#169 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Ako ste gledali prošle borbe primjetili ste da je Denis borac koji kad krene da napada ne staje i dovrši posao do kraja. Očito je da se braniti ne zna i njegova najbolja taktika bi bila da odmah krene u napad, pa ako prođe, prođe, ako ne, ništa. Obzirom protiv koga se borio, super je posao obavio. Cain je govorio da Denis neće izdržati ni 2 minute, a prvu rundu je završio na nogama. U čitavom meču nije nokautiran i nije primio neke bog zna batine. Ono što je ležao na podu pred kraj druge runde je bio rezultat icrpljenosti, tako da je legao, zaštitio lice, a ovaj je mogao do sutra udarati, ne bi ga tako nokatirao. Na kraju Cain je bio veoma nezadovoljan, što je za Denisa jedna velika pobjeda.
- kaubojstina
#170 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
"Nije se mog'o inteligetno braniti" - To kad sam cuo, k'o prvo nisam mog'o vjerovat'...druga reakcija je bila divlji smijeh od kog' se nisam mog'o obuzdati jedno 7 minuta.
Denis je superiornije bioloski gradjen od bilo kog' drugog borca u UFCiju. Uz malo intezivnijeg treninga, bio bi nezaustavljiv. Nije on spor zato sto je tezak ili nije dovoljno jak, tip jednostavno nije naucio misliti abstraktno jer mu niko nije pruzio dovoljno otpora gdje bi on mog'o steci takvo isustvo.
Po meni, Denis je postig'o vise nego sto je izgubio u ovoj borbi. Najveci minus su mu godine...volio bih da je makar 2-3 godine mladji, sigurno bi bilo vise motivacije, gdje gajba pive prije meca nije potrebna
Denise!!! Nadam se da ces ostat' u ovom businessu i zelim ti sve najbolje!

Denis je superiornije bioloski gradjen od bilo kog' drugog borca u UFCiju. Uz malo intezivnijeg treninga, bio bi nezaustavljiv. Nije on spor zato sto je tezak ili nije dovoljno jak, tip jednostavno nije naucio misliti abstraktno jer mu niko nije pruzio dovoljno otpora gdje bi on mog'o steci takvo isustvo.
Po meni, Denis je postig'o vise nego sto je izgubio u ovoj borbi. Najveci minus su mu godine...volio bih da je makar 2-3 godine mladji, sigurno bi bilo vise motivacije, gdje gajba pive prije meca nije potrebna
Denise!!! Nadam se da ces ostat' u ovom businessu i zelim ti sve najbolje!
-
brazzo19
#171 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
http://rapidshare.com/files/195807120/U ... Elmar_.avi
eo ako neko hoce da downloaduje citavu borbu kvalitet slike odlican
eo ako neko hoce da downloaduje citavu borbu kvalitet slike odlican
- DobroJutroKolumbo
#172 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Neiskustvo i samo neiskustvo...Sa onakvim borcem uci , haman da kazem kao bokser je ravno samoubistvu , jer Denis je isao samo na sake , kao da je boks mec...Svaka mu cast na hrabrosti , Filipovic koji je imao i tehniku i iskustvo je pao u oktagonu od daleko slabijeg protivnika nego sto je imao Denis... Denis da je mladji 4-5 godina dogurao bi daleko , sa nekim dobrim timom , cisto iz razloga jer je izdrzljiv i dobro podnosi udarce...Na zalost Denis ima 29 godina , ova borba mu je bila sad ili nikad , na zalost dobio je preteskog protivnika za prvu borbu u UFC , bojim se da je ovo kraj za njega...
-
The Realist
#173 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Samo da kažem da ovo nije tačno, ne da nije daleko slabiji, nego vjerovatno i bolji. Čovjek je bio prvak svijeta u BJJ-u, ima više borbi protiv teških protivnika od Valesquez-a, ima ogromnu snagu.DobroJutroKolumbo wrote:Neiskustvo i samo neiskustvo...Sa onakvim borcem uci , haman da kazem kao bokser je ravno samoubistvu , jer Denis je isao samo na sake , kao da je boks mec...Svaka mu cast na hrabrosti , Filipovic koji je imao i tehniku i iskustvo je pao u oktagonu od daleko slabijeg protivnika nego sto je imao Denis... Denis da je mladji 4-5 godina dogurao bi daleko , sa nekim dobrim timom , cisto iz razloga jer je izdrzljiv i dobro podnosi udarce...Na zalost Denis ima 29 godina , ova borba mu je bila sad ili nikad , na zalost dobio je preteskog protivnika za prvu borbu u UFC , bojim se da je ovo kraj za njega...
-
UnscarD
#174 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Mozda je mislio na Konga a ne na Gonzagu...The Realist wrote:Samo da kažem da ovo nije tačno, ne da nije daleko slabiji, nego vjerovatno i bolji. Čovjek je bio prvak svijeta u BJJ-u, ima više borbi protiv teških protivnika od Valesquez-a, ima ogromnu snagu.DobroJutroKolumbo wrote:Neiskustvo i samo neiskustvo...Sa onakvim borcem uci , haman da kazem kao bokser je ravno samoubistvu , jer Denis je isao samo na sake , kao da je boks mec...Svaka mu cast na hrabrosti , Filipovic koji je imao i tehniku i iskustvo je pao u oktagonu od daleko slabijeg protivnika nego sto je imao Denis... Denis da je mladji 4-5 godina dogurao bi daleko , sa nekim dobrim timom , cisto iz razloga jer je izdrzljiv i dobro podnosi udarce...Na zalost Denis ima 29 godina , ova borba mu je bila sad ili nikad , na zalost dobio je preteskog protivnika za prvu borbu u UFC , bojim se da je ovo kraj za njega...
-
The Realist
#175 Re: Denis Stojnić-Sarajevski Pit Bull
Ali Kongo ga je dobio na bodove.