Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
majnejmiz

#151 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

chuchumbamayumbe wrote: A vidim i ne svidja ti se forum, previse je, kako ti to rece, "prozapadno-demokraCkom forumu".
Previše? Ma taman.

P.S. Zaboravio si kružić u koloru.
majnejmiz

#152 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

kijameta wrote:O Englezima,kao i vecina zemaljske kugle mislim sve najgore i zelim im jos gore.Ali da trash,death ili bilo koji druga metal ili rap muzika imaju bilo kakav uticaj u Bosni je presmijesno.Takvu muziku kod nas slusa 0,5 % stanovnista,te je stoga nebitna.. Nama zemlju i narod truje PINK i turbo-folk,to je nesto protiv cega se ima smisla boriti,rekoh smisla ali ne i nade za pobjedu.
Otvori temu o PINK-u.
majnejmiz

#153 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Hendrix wrote:
majnejmiz wrote: Možda da dodam njemačke obavještajce koji prije par sedmica digoše u zrak predstavništvo EU u Kosovu? Ili da priupitam onog Jimmyja koji mu je to jaran asistent uživalac Death metala, da nije slučajno s našeg čuvenog Prava? Ma neću, da vam ne pokvarim veselje. A sad se nastavite igrati začatavanja još jedne u nizu tema koja ne odgovara onome za koga se tako koncentrirano i žestoko borite. Pri tome ne zaboravite žličicu cinizma - uvijek pali, kod omladine barem. A ona je ipak jedina moguća meta.
E pa eto vidiš da veze nemaš, sad fol nisi ti samo protiv metala a odmah generalizuješ stvari. Nije asistent na pravu nego na jednom tehničkom fakultetu neću reći kojem da malo imaš prostora da opet valjaš generalizacije.

A ova izvala za Bafomet ti treba ući u anale.

Ti si izgleda stvarno opterećen tim satanistima, ja sam čuo da ih ima na potezu Čvila-Otoka najviše pa eto ne izlazi tamo iz trajvana odmah oni fataju i vrbuju. I još jedna loža se nalazi na autopijaci nedjeljom prepoznaćeš ih kao prodavače pečenja.
Pa ako nisam samo protiv metala normalno da generalizujem, u čemu je poenta?! I ko je rekao da je na Pravu? Ja sam upitao "da nije slučajno". Pročitaj prije nego komentiraš.

Da je dotičnom narkosu nadimak "Bafa" možda bi i bilo logike da mu je emisija "Bafomet". Ali njemu je nadimak "Bafta" a emisija mu se ne zove "Baftomet".

Naravno da sam opterećen. Sa satanistima, kao i svakim drugim oblikom zla, se ne može biti nikada dovoljno opterećen. To je kriminogena patologija najgore vrste koja se uvlači u sve pore društva pod paskom ljudskih prava i sloboda. Pročitaj malo šta oni sami pišu o sebi, njihovim načelima, o tome kakvu temeljnu mržnju i uništenje propovijedaju, donekle oprezno naravno, ali u tome i leži dobar dio opasnosti. Satanizam ti je za omladinu zlo sa šarmom. I nije jedino, kažem to je samo jedan od oblika zla. Kad bi se sutra zaratilo i opet biralo između crvenih i crnih uniformi, tvoja "slobodoumna omladina od Čvile-Otoke" sigurno ne bi navukla crvene. Crna je ipak njihov izbor i u miru, a kamoli u ratu...
Apostate

#154 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

Isjecak iz novog dokumentarca "Global Metal". Autor filma je putovao u Brazil, Kinu, Indiju, Japan, Indoneziju, Izrael i UAE intervjuisuci metal fanove, muzicare, novinare, itd. Cijeli film je za 10 (i moze se gledati na youtube u 10 dijelova). Ovo je isjecak koji pokriva razgovore sa metalaca iz Irana, Saudije, UAE, Egipta, ucesce na Desert Rock festivalu u Dubaiju koji okuplja fanove iz ovog dijela svijeta.

U 5. dijelu je segment snimljen u Dzakarti... Toplo preporucujem.

http://www.youtube.com/watch?v=bPqOJBTb ... re=related
ponosna_manjina

#155 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by ponosna_manjina »

ey majnemiz, tek' sam skont'o da si isti lik koji je otvorio i onu temu o razotkrivanju bh masona. ovo ti fakat dobro ide, zivjela dobra zajebancija :-D
madner

#156 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by madner »

Veliki je to problem u nasem drustvu, predlazem hitnu akciju. :D
Mogly

#157 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Mogly »

У друштву гдје ратни профитери постављају моралну вертикалу ти хоћеш да уперим прстом у људе који умјетничким стереотипом указују на стање у друштву :?: :!: Владајућој касти је најлакше упирати прстом у поштара, може да прође код неинформисане већине.
А јоурнејмиз :?:
За сваки случај :lol: :sax:
Wolfheart

#158 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Wolfheart »

jes jes Death Metal je jebeno razorna stvar! dobrota mjuza, samo tako...evo slusam ga vec 20 godina, fala Bogu dragom i samo mi je dobrotu i uzivanciju dao.
jes da su mu textovi cesto infantilni, na granici debilnoga, ali mjuza je premocna i to je ono sto me zanima. ali nasilju ni traga. osim u slucajevima kad neki pacijent postavi temu ko ovaj pa ga treba dobro direktom u vugla pogoditi.

pravo nasilje nije u metalu, nije ni u jednoj vrsti muzike...ono je na ulici, medju "folk" generacijom... na kraju krajeva, vise je nasilja bilo za zadnji bajram, nego sto je bilo ikada u metalu na ovim prostorima. toliko.
majnejmiz

#159 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Apostate wrote:
ponosna_manjina wrote:super tema, procitao sam svih 6 stranica u jednom dahu :) . ima svega, death metala, sepulture, kroulija, oto-a, britanske ambasade, vehabija, karadjica, milosevica.... bas je dobro vratiti se iz banovica i na istom mjestu pronaci dobar duh, pozitivnu atmosferu i dobru zajebanciju :D.
teorije zavjera koje inspirisu ekipu stovatelja filma zeitgeist su mala maca za ovakvu zafrkanciju.

blago tebi, ja vec razmisljam da se ubijem. ovakva navala papanluka i netolerancije me dovodi do suicidnih misli... Srecom tu je novi Napalm Death (veganci, zastitnici prava zivotinja) pa se nekako drzim. A i koncert Bogambera prosli vikend mi pomaze da ostane u pozitivi...
Pa na samoubistvo ili ubistvo te jedino i mogu potaknuti takve "muzike", kao npr. samoubistvo ovog vokaliste metalca, valjda da bi bio "u stilu " svoje "muzike", šta li: http://en.wikipedia.org/wiki/Per_Yngve_Ohlin

Najsmješniji su mi ovi likovi koji pokušavaju minirati temu ismijavanjem. Ali njima je (samo)ubijanje ionako šega, po uzoru na ove ludake koji se i sami ubijaju, da ne govorimo o ubijanju drugih u čemu uživaju još i više nego u samoubistvu.

Koji preopasni debilizam.
Apostate

#160 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

Totalno si dokazao da je muzika kriva za sve.. ubistva, samoubistva i sve ostalo :)
ponosna_manjina

#161 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

majnejmiz wrote: Najsmješniji su mi ovi likovi koji pokušavaju minirati temu ismijavanjem. Ali njima je (samo)ubijanje ionako šega, po uzoru na ove ludake koji se i sami ubijaju, da ne govorimo o ubijanju drugih u čemu uživaju još i više nego u samoubistvu.
potpuno si u pravu. iako ti i socioloske analize jako dobro idu moram priznati da si u seciranju psiholoskih profila ljudi jednostavno nenadjebiv ;-)
JThomas

#162 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JThomas »

pa iskreno, kad bi mogao s objektivne distance pogledati ovo sranje kojim nas zatrpavaš, vjerovatno bi se izvalio smijati sam sebi.
majnejmiz

#163 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Apostate wrote:Totalno si dokazao da je muzika kriva za sve.. ubistva, samoubistva i sve ostalo
Nije mi cilj nikom ništa dokazivati, to je ipak izvan dometa jednog internet foruma. Ovo što navodim je tek dio mozaika.
Last edited by majnejmiz on 01/01/2009 17:03, edited 1 time in total.
majnejmiz

#164 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

JThomas wrote:pa iskreno, kad bi mogao s objektivne distance pogledati ovo sranje kojim nas zatrpavaš, vjerovatno bi se izvalio smijati sam sebi.
Meni nije smiješno. A ako ti se ne sviđa nemoj čitati, kao što ni ja ne pratim "muziku" koju braniš.
JThomas

#165 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JThomas »

ja bih rekao po ovoj temi da ti znaš mnogo više metal tekstova nego ja.

ustvari to i nije bogzna kako teško ali svejedno...
JohnnyS

#166 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by JohnnyS »

majnejmiz wrote: Meni nije smiješno. A ako ti se ne sviđa nemoj čitati, kao što ni ja ne pratim "muziku" koju braniš.

Kako onda znaš sve ove "užasne stvari" i "grozote" kojima nas takva muzika "zatrpava"
Apostate

#167 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

majnejmiz wrote:
Apostate wrote:Totalno si dokazao da je muzika kriva za sve.. ubistva, samoubistva i sve ostalo
Nije mi cilj nikom ništa dokazivati, to je ipak izvan dometa jednog internet foruma. Ovo što navodim je tek dio mozaika.
kakvog ba mozaika... kakva je sad zavjera u pitanju???
ponosna_manjina

#168 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Apostate wrote:
majnejmiz wrote:
kakvog ba mozaika... kakva je sad zavjera u pitanju???
u nedostatku elementarnih sposobnosti kognitivne orijentacije i sredstava koje bi im omogucile da nadju svoje mjesto u socijalnoj cjelini , pojedinci stvaraju teorije zavjere kao zamjensku orijentaciju koja im omogucuje da sve kompleksnosti socijalnog zivota protumace kao posljedice tajne zavjere.
tranquil

#169 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by tranquil »

majnejmiz wrote:
Apostate wrote:
ponosna_manjina wrote:super tema, procitao sam svih 6 stranica u jednom dahu :) . ima svega, death metala, sepulture, kroulija, oto-a, britanske ambasade, vehabija, karadjica, milosevica.... bas je dobro vratiti se iz banovica i na istom mjestu pronaci dobar duh, pozitivnu atmosferu i dobru zajebanciju :D.
teorije zavjera koje inspirisu ekipu stovatelja filma zeitgeist su mala maca za ovakvu zafrkanciju.

blago tebi, ja vec razmisljam da se ubijem. ovakva navala papanluka i netolerancije me dovodi do suicidnih misli... Srecom tu je novi Napalm Death (veganci, zastitnici prava zivotinja) pa se nekako drzim. A i koncert Bogambera prosli vikend mi pomaze da ostane u pozitivi...
Pa na samoubistvo ili ubistvo te jedino i mogu potaknuti takve "muzike", kao npr. samoubistvo ovog vokaliste metalca, valjda da bi bio "u stilu " svoje "muzike", šta li: http://en.wikipedia.org/wiki/Per_Yngve_Ohlin

Najsmješniji su mi ovi likovi koji pokušavaju minirati temu ismijavanjem. Ali njima je (samo)ubijanje ionako šega, po uzoru na ove ludake koji se i sami ubijaju, da ne govorimo o ubijanju drugih u čemu uživaju još i više nego u samoubistvu.

Koji preopasni debilizam.
Po tvojim argumentima, hajdemo krenuti malo po opasnom rocku ili soul-u:
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Hutchence
http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Willi ... mptations)
(itd. itd.)

A možda mi nešto ne kontamo, otkrij nam taj širi mozaik čiji je ovo samo dio, pošto si već aktivista protiv BH Masonerije i zagovornik Moralne Čistote i protivnik svih zavjera i tajnih društava koje podrivaju naš Sistem Društvenih Vrijednosti, sigurno si bolje informisan od nas.

:sax:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#170 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Chmoljo »

čuj samoubice su samo metalci :lol: :lol: :lol:

ko se sjeća "Oca na službenom putu" i Mustafine krvave čorbe od sevdalinke :lol: :lol: :lol: garant je slušo Iron Maiden :lol:
punish3r

#171 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by punish3r »

Eh ,kao prvo Death metal kao pravac u muzici nije nastao u Britaniji (vjerovatno si pomijesao sa heavy metalom, koji nema skoro nikakvih dodirnih tacaka)niti je tu imao neko srediste, vec na Floridi , SAD . Sam pravac dobio je ime po grupi Death , koja je bila jedna od najgenijalnijih muzickih grupa svih vremena. I sa sigurnoscu tvrdim da se njihovi tekstovi nisu nikada bavili ovakvim stvarima kao sto si ti naveo.
Eh sad kako se sam pravac razvijao i pojavljivale nove grupe svako je unio nesto svoje i pokrenu neku svoju "furku". Tako je vremenom iz samo Death metala izrastao i pravac Brutal Death Metal.
Ovakav je naziv pravac i dobio iz tematike u tekstovima . Dakle definitivno postoje bendovi koji u svojim pjesmama obradjuju teme koju su "pomalo" brutalne :mrgreen: , ali treba naglasiti da takvi bendovi predstavljaju samo mali dio umjetnosti nazvane Metal..
Posto je pitanje bilo kakvi ljudi slusaju ovu muziku, moram da kazem : sasvim normalni.
Ljudi shvatite da su ukusi razliciti ,da muzika ne moze utjecati na normalnu osobu da ucini samoubistvo ili neku drugu glupost , da se ne mora biti clan neke sekte da bi se slusao Death metal (mislim barem ja nisam) ,i da slusanje muzike za neke ljude apsolutno ne treba da ima ikakve veze sa sexom ( kao sto je slucaj sa ovim Turbo sranjima ) . . ;-)
Josip

#172 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Josip »

punish3r wrote:Posto je pitanje bilo kakvi ljudi slusaju ovu muziku, moram da kazem : sasvim normalni.
Ljudi shvatite da su ukusi razliciti ,da muzika ne moze utjecati na normalnu osobu da ucini samoubistvo ili neku drugu glupost , da se ne mora biti clan neke sekte da bi se slusao Death metal (mislim barem ja nisam) ,i da slusanje muzike za neke ljude apsolutno ne treba da ima ikakve veze sa sexom ( kao sto je slucaj sa ovim Turbo sranjima ) . . ;-)

i sam sam se furao na metal, konkretno na hevi metal. i danas mi je to iznimno privlačan zvuk (heavy metal klasični).

Ali moram reći da nakon četvrtog srednje biram grupe koje slušam. Neke cd-ove sa pobacao iako mi je svirka tih grupa bila drama dobra. recimo metallica. ali nakon što sam gledao vhs njihovog koncerta i James sa bine pita da li ovdje svi volimo sotonu? A izbezumljena publika zdušno odgovara da, da, da.

i sada će neki reći pa to je većini bila zajebancija.
pa i većini i jeste bila. ali dovoljno je da jedan od tisuću takvih bezmozgovića se ufura do kraja i onda pukne (obuzme ga sotona) pa da napravi onakve pokolje kao što se nažalost svako malo dogode u američkim školama. a svjedoci smo da je 99% onih koji su činili te masakre slušalo metal i upravo time bilo ponukano.
ali metallica je mala beba kakvi su rituali i tekstovi drugih grupa.

ali sve ovo ne znači da treba zabraniti metal muziku. to ne, jer toga ima i u drugim žanrovima, manje u ovakvom izvornom obliku ali zato više u drugim, sakrivenim oblicima. trebalo bi jednostavno zabraniti veličanje zla u tekstovima i to je sve. metallica bi za mene bila najbolja grupa sa onakvom svirkom i nekim normalnijim tekstovima. ili da im barem nisu onako pesimistični i sumorni spotovi i tekstovi.

ja sam uspio pronaći dosta metal muzike koja ima sasvim normalne nastupe, tekstove.... na kraju krajeva neko normalno, uljudno ponašanje.
tranquil

#173 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by tranquil »

Ova tema postaje sve bolja i bolja :lol:
Kyuss

#174 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Kyuss »

Volio bih reci da je lik koji je postavio ovu temu na gadnim drogama.
Na njegovu zalost nije...
Mislio sam da su davno prosla vremena spaljivanja vjestica...
Na moju zalost nisu!

Sretna Nova!
The Silent Man

#175 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by The Silent Man »

Metal je u principu izjava u stilu : ja ne razumjem ovaj svijet i ne uklapam se bas najbolje! Kao i svaka druga subkultura radi se o bjegu od vec dobro iskonstruisanog „sistema“ – nekog „mainstream“ svijeta u neko drugo podrucije u cijem okviru vrijede malo druga pravila,drugacija estetika. U principu svi temelji i odnosi tih „subkulturnih zajednica“ su identicni onima u „mainstream lifestile-u“ samo se brije na neki elitizam (bar tako u Europi)

To je super predobra furka za vrijeme puberteta i adolescencije – da se malo covjek – djete – sakrije od osjecaja neadekvatnosti i usto prozivi kroz to dosta toga dobrog i lijepog jer je to u principu – jako zabavno!Odslusamo,odsviramo pjesme,pogledamo svirku i popijemo pive i hajmo svi kucama.

Problem nastaje kod onih sto ne shvate da je to manje/vise samo dobra furka i uzmu to for-real.Ali opet,problem je do njih samih i do njihove psihe,a izbor je totalno random . Da nije metal,bilo bi nesto drugo turbo agresivno,kao kriminal,vjerski ekstremizam,ovisnosti.Zapravo je fascinantno kako te osobe „ biraju „ u sta ce uci.Kriteriji su na prvi pogled cudni,kontradiktorni,ekstremno razliciti ali to je potpuno nebitno sve dok je to nesto : a) u manjini i dok je to nesto : b) agresivno. Metal zadovoljava te kriterije.Vjerski ekstremizam zadovoljava te kriterije,itd.(pa su i „transferi“ npr. iz narkomana u vehabiju ili obrnuto cesti) ... vjerujem da kontate point.Od svih tih izbora metal se pokazao najbezazlenijim i obicno ga biraju djeca sa vise intelektualnih sklonosti (mozda i neka djeca prolazno i bez istih),pa tako i na taj nacin prozive taj svoj osjecaj posebnosti,elitizma.

Navodjenje grozote tih tekstova je besmisleno,jer se jednostavno radi o drugoj estetici,o drugacijem okviru koji u principu egzistira samo da bi bio u inverziji sa „normalnim“ A sam metal kao muzika je turbo, kao sto je i turbo folk turbo,samo sa drugom (a sada nesto potpuno drugacije) estetikom.
Post Reply