pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
-
zonbirile
#151 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
compact
a gdje bogati biše svi do rata.Sada su svi dobri,pa koji suloši,pardon,manje dobri.Ko će s kim i protiv koga,zar ne kontaš.Nema muslimanske zemlje koja trpi tolike frakcije,i da ne prosipa se krv.
a gdje bogati biše svi do rata.Sada su svi dobri,pa koji suloši,pardon,manje dobri.Ko će s kim i protiv koga,zar ne kontaš.Nema muslimanske zemlje koja trpi tolike frakcije,i da ne prosipa se krv.
-
Shoshana
#152 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
MOj stav je jasan, svakome ko zna da citazlatiborka wrote:
@zonbrile,
nije me stid i evo da reknem,
sramota je u 21-vom vijeku da mlade zene i djevojke crnim krpama prekrivaju cijelo lice! Sramota, nisu ni ruzne ni nakazne da to rade. Jos je veca sramota sto nase vlasti dopustaju da se takve krecu ulicama! I sto dopustaju da im njihovi "pravovjerni" muzevi (koji imaju po vise serijatskih zena) to naredjuju!
Kada su se zene u BiH prekrivale crnim krpama prije? Nikada! Bile su feredze, ali one nisu bile CRNE i bile su skoro providne! Ovo danas je uzas, sramota i grozota!
Sjecate li se placke banke na Alipasinom prije par godina? Usla su dvojica u nikabima glumeci prekrivene zene i opuhali su banku!
Nevezano za zloupotrebu nikaba, veliko je ponizenje za zenu da krije svoje lice, ukras i dar koji joj je Bog podario!
A ti @Shoshana iznesi svoj stav otvoreno i jasno, evo slicno kao i ja.....nece te niko banovati zbog misljenja, pa valjda je ovo forum slobodnih ljudi.....
bujrum....
A ti svoje stavove samo nastavi javno iznositi, pametan bi se zastidio.
Vidis, tebi bi bilo prihvatljivo da ruzne i nakazne zene pokrivaju svoja lica.
Kad sve procitam, mozda ti i nisi sovinista.... samo ti je sposobnost racionalnog razmisljanja u standardnoj skali mjerenja iste manja od broja cipela (Zonbirile, ja odo' po lopatu
- Compact
#153 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Ako si gledao emisiju Pošteno, sjeti se kad je Semir Imamović pitao ostale sagovornike za Ahmeda Smajlovića, Mehmeda Handžića, kako su se uskomešali! Zato što su upravo ti alimi, bili sljedbenici ispravnih prethodnika, tj. selefa, prije sveg ebu Hanife pa onda ostalih. Ovi što su došli, što se mene tiče sretno i hairli, ali ne smijemo se opterećevati nečim što uopće ne predstavlja problem, što je zapravi i bio zaključak emisijezonbirile wrote:compact
Pa i budali je jasno da problema što se tiče selefa nema, pogotovo ako se sjetimo kako je Esad Hećimović (inače moj dobar prijatelj) ostao bez teksta kada ga je Imamović upitao šta to selefije mijenjaju kod Bošnjaka.
-
zonbirile
#154 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Compact wrote:Ako si gledao emisiju Pošteno, sjeti se kad je Semir Imamović pitao ostale sagovornike za Ahmeda Smajlovića, Mehmeda Handžića, kako su se uskomešali! Zato što su upravo ti alimi, bili sljedbenici ispravnih prethodnika, tj. selefa, prije sveg ebu Hanife pa onda ostalih. Ovi što su došli, što se mene tiče sretno i hairli, ali ne smijemo se opterećevati nečim što uopće ne predstavlja problem, što je zapravi i bio zaključak emisijezonbirile wrote:compact
a gdje bogati biše svi do rata.Sada su svi dobri,pa koji suloši,pardon,manje dobri.Ko će s kim i protiv koga,zar ne kontaš.Nema muslimanske zemlje koja trpi tolike frakcije,i da ne prosipa se krv.![]()
Pa i budali je jasno da problema što se tiče selefa nema, pogotovo ako se sjetimo kako je Esad Hećimović (inače moj dobar prijatelj) ostao bez teksta kada ga je Imamović upitao šta to selefije mijenjaju kod Bošnjaka.
odlika je da ne odgovarate na pitanja,gdje još ima ovoliko frakcija u muslimanskim zemljama,bez krvi.Kod nas je i šiitski fakultet u Lješevu.
- LadyBear
#155 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Zasto se svaka kritika ekstremista i fundamentalista smatra kritikom muslimana i Islama ili u gorem slucaju Islamofobijom, pa cak i onda kada i sami muslimani imaju lose misljenje o tkz. Vehabijama? Potome ispade da su vecina skandinavaca hriscanofobi zato sto su skloni kritici i ismijavanju krscanskih ekstremista. Pitas li se ti ikada da li Selefije postuju ljudska prava, slobodu i toleranciju? U vecini slucajeva su pokazali da nepostuju, tek onda kada se njima dogodi neka nevolja onda se pozivaju na ljudska prava, a prije toga ce prekrsiti sva ona ljudska prava koja njima neodgovaraju. Oni su majstori u zloupotrebi ljudskih prava, nastanjeni u drzavi gdje po zakonu vaze ljudska prava, oni ta ista prava iskoristavaju na nacin sto ce drugima oduzimati ta ista ljudska prava. Naprimjer uznemiravaju mlade parove po parkovima, omalozavaju cure u suknjama, tuku goste na Queer Festivalu, a ovdje na zapadu su se desavale i gore stvari. Znaci da su oni imalo drugaciji i da oni postuju ljudska prava i toleranciju narod bi se drugacije ponasao prema njima. Tolerancija a pogotovo postovanje dolazi sa obje strane a ne samo sa jedne strane, a koliko je drustvo prema njima tolerantno i pored svega sto oni rade, govori dovoljno koliko im se dozvoljava da uznemiruju druge.Bosanac sa dna kace wrote: ja se samo pitam dje su sva ta ljudska prava, slobode, tolerancija is sl. kad se radi o nama MUSLIMANIMA, juce su to bili mladi muslimani, pa zelena transverzala, pa dzemahirija, pa mudzahedini, pa vehabije, danas su selefije, sta je sledece???????
Da me nebi proglasio Islamofobom, i sama sam iz muslimanske porodice u kojoj ima vjernika, a isto tako imam kolega i prijatelja i iz Pakistana i Irana i Libanona, koji nemaju nimalo drugacije misljenje od mene.
- zlatiborka
#156 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Kako se neko usudi krtikovati nase selefije i vehabije koji su dosli da nam pokazu "put vjernika", oni se trude da nas vrate na pravi put jer smo mi zastranili i moramo to priznati....LadyBear wrote:Zasto se svaka kritika ekstremista i fundamentalista smatra kritikom muslimana i Islama ili u gorem slucaju Islamofobijom, pa cak i onda kada i sami muslimani imaju lose misljenje o tkz. Vehabijama? Potome ispade da su vecina skandinavaca hriscanofobi zato sto su skloni kritici i ismijavanju krscanskih ekstremista. Pitas li se ti ikada da li Selefije postuju ljudska prava, slobodu i toleranciju? U vecini slucajeva su pokazali da nepostuju, tek onda kada se njima dogodi neka nevolja onda se pozivaju na ljudska prava, a prije toga ce prekrsiti sva ona ljudska prava koja njima neodgovaraju. Oni su majstori u zloupotrebi ljudskih prava, nastanjeni u drzavi gdje po zakonu vaze ljudska prava, oni ta ista prava iskoristavaju na nacin sto ce drugima oduzimati ta ista ljudska prava. Naprimjer uznemiravaju mlade parove po parkovima, omalozavaju cure u suknjama, tuku goste na Queer Festivalu, a ovdje na zapadu su se desavale i gore stvari. Znaci da su oni imalo drugaciji i da oni postuju ljudska prava i toleranciju narod bi se drugacije ponasao prema njima. Tolerancija a pogotovo postovanje dolazi sa obje strane a ne samo sa jedne strane, a koliko je drustvo prema njima tolerantno i pored svega sto oni rade, govori dovoljno koliko im se dozvoljava da uznemiruju druge.Bosanac sa dna kace wrote: ja se samo pitam dje su sva ta ljudska prava, slobode, tolerancija is sl. kad se radi o nama MUSLIMANIMA, juce su to bili mladi muslimani, pa zelena transverzala, pa dzemahirija, pa mudzahedini, pa vehabije, danas su selefije, sta je sledece???????
Da me nebi proglasio Islamofobom, i sama sam iz muslimanske porodice u kojoj ima vjernika, a isto tako imam kolega i prijatelja i iz Pakistana i Irana i Libanona, koji nemaju nimalo drugacije misljenje od mene.
Dakle, ljudi dosli u najboljoj misionarskoj namjeri da nas oplemene i vrate na ispravni put Allaha svevisnjeg. Oni imaju svoje vidjenje islama koje je jedino ispravno i mi moramo prihvatiti da smo do sada bili kjafiri i zamoliti ih da nam pomognu da opet budemo "pravi vjernici".
U svojim nastojanjima da nas privedu k' Allahu imaju i mjere koje se nama ne svidjaju bas, jer bosanski muslimani imaju tradiciju i ne mogu je brzo odbaciti. Stoga nasi misionari dobrocinitelji cesto grubo postupaju, ali sve je to po volji Allahovoj i najcesce njihovoj.
Reis Ceric posmatra sve iz prikrajka, suti i posmatra i glavna mu je briga kako ce lovu namlatiti za sebe i svoju fameliju....a kapne i po koja pinka iz zemelja koje salju ove misionare.....
- beautyfool
#157 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
........... edited
da nas dragi Bog sacuva mrznje i bespotrebne rasprave !
@ Zlatiborka savjetujem ti da prelistas malo Islamske literature, pocni od zivota Muhammeda savs, toplo ti preporucijem knjigu "Zapecaceni Dzennetski Napitak"
Lijep pozdrav
da nas dragi Bog sacuva mrznje i bespotrebne rasprave !
@ Zlatiborka savjetujem ti da prelistas malo Islamske literature, pocni od zivota Muhammeda savs, toplo ti preporucijem knjigu "Zapecaceni Dzennetski Napitak"
Lijep pozdrav
Last edited by beautyfool on 21/12/2008 18:35, edited 2 times in total.
-
Nur40
#158 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Koliko je bilo recimo u Bosni i Hercegovini tokom ove godine ubistava, pljački i drugih zločina. Stalno je to po novinama i na tv. Ovdje ubili, ondje opljačkali. Stalno. Mene interesuje koliko su od tih zločina počinili ljudi koje ovdje prepoznaju kao vehabije ili selefije, koliko? Ma ti su zločini morali biti na naslovnim stranicama novina i na početku svakih vijesti, to bi svi trebali upratiti. Vehabije su stalno u medijima i zavisnim i nezavisnim (jedina tačka gdje se slažu), ali niko ne spominje njihove zločine. Sumnjiče se za terorizam, ali nikako ga dočekati. Pa šta je to s njima, šta je to s poznatim ekstemistima kako više ne čine te terorističke akte, kako nikoga ne ubijaju. Meni tu nešto nije u redu. A evo Miletić izvuče sada selefije. Sada se vjerovatno nada da će imati više sreće sa selefijama. Sumnjam. Nikome nije stalo da vidi ko su te selefije, vehabije, ko su ti muslimani. Njima je potreban jedan novi neprijatelj, što o njemu manje znali istinitih informacija bolje je, lakše će ga biti mrziti. A to je važno.
- Mogly
#159 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Људи се највише боје непознатог. А изолационазам само продубљује проблем. Неко мора да попусти, или да ми упознамо селафије (или шта већ) или да нам се они представе. Овако сукоби су неизбјежни.
Last edited by Mogly on 21/12/2008 18:46, edited 1 time in total.
-
tataratira
#160 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Kakav ti je ovo font ? 
- Mogly
#161 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Нормалtataratira wrote:Kakav ti je ovo font ?
- Gorštak
#162 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
@zlatiborka najmanje što možeš uraditi poslije ovakvog bolesno bizarnog nacional-socijalističkog posta je pokriti se jorganom po glavi i šutiti do kraja svog mizernog života.black wrote:Postao/la zlatiborka dana 17/12/2008 12:44
Treba zakonom zabraniti pokrivanje lica. Kazniti sa 500 KM kad je cijelo lice pokriveno onim crnim krpama, 300 KM kazna za sarene ili crne krpe kad se vide samo oci!
Eto nam para u budzet.....![]()
Nek se pokrivaju u svojim kucama, neka hodaju gole ako hoce u svojim kucama, a na ulici i javnom mjestu ima da se prikladno odjevaju!
Joj sto sam alergicna na ove crne nindze, muka mi je kad ih vidim! A tek bradonje u kratkim hlacama, jezim se....
U ovakvom diskursu samo umjesto vehabija staviš crnce, umjesto marame boju kože, i dobiješ najcrnji rasizam. Umjesto vehabija staviš jevreji i dobiješ fašizam. Svim takvim mržnjama je zajednička ta patološka netrpeljivost. Koja je stotinu puta rigidnija i eksplicitnija od navodne vehabijske netrpeljivosti zbog kojih za njih na ovom forumu tešemo vješala.
Neko je lijepo rekao: "Čega se ovca stidi, time se koza ponosi". Aferim ti na zdravoj i proaktivnoj građanskoj orijentiranosti.
-
callmethebreeeze
#163 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
zlatiborkina iskljucivost je u rangu sa stavovima najortodoksnijih vehabija. ociju mi.
- zlatiborka
#164 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
ajd' ba ne palamuti, znamo sta su i ko su ovi "pravi vjernici", dovoljno su se vec pokazali....Nur40 wrote:Koliko je bilo recimo u Bosni i Hercegovini tokom ove godine ubistava, pljački i drugih zločina. Stalno je to po novinama i na tv. Ovdje ubili, ondje opljačkali. Stalno. Mene interesuje koliko su od tih zločina počinili ljudi koje ovdje prepoznaju kao vehabije ili selefije, koliko? Ma ti su zločini morali biti na naslovnim stranicama novina i na početku svakih vijesti, to bi svi trebali upratiti. Vehabije su stalno u medijima i zavisnim i nezavisnim (jedina tačka gdje se slažu), ali niko ne spominje njihove zločine. Sumnjiče se za terorizam, ali nikako ga dočekati. Pa šta je to s njima, šta je to s poznatim ekstemistima kako više ne čine te terorističke akte, kako nikoga ne ubijaju. Meni tu nešto nije u redu. A evo Miletić izvuče sada selefije. Sada se vjerovatno nada da će imati više sreće sa selefijama. Sumnjam. Nikome nije stalo da vidi ko su te selefije, vehabije, ko su ti muslimani. Njima je potreban jedan novi neprijatelj, što o njemu manje znali istinitih informacija bolje je, lakše će ga biti mrziti. A to je važno.
zar nije dosta sto su unijeli razdor medju bosjake vjernike, a kamo li da strepe od njih ostali.....
opet ponavljam, gdje je reis Ceric da uputi svoj umet kako da se postavi, gdje je, zasto se ne oglasava....
- LadyBear
#165 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
LadyBear wrote:Zasto se svaka kritika ekstremista i fundamentalista smatra kritikom muslimana i Islama ili u gorem slucaju Islamofobijom, pa cak i onda kada i sami muslimani imaju lose misljenje o tkz. Vehabijama? Potome ispade da su vecina skandinavaca hriscanofobi zato sto su skloni kritici i ismijavanju krscanskih ekstremista. Pitas li se ti ikada da li Selefije postuju ljudska prava, slobodu i toleranciju? U vecini slucajeva su pokazali da nepostuju, tek onda kada se njima dogodi neka nevolja onda se pozivaju na ljudska prava, a prije toga ce prekrsiti sva ona ljudska prava koja njima neodgovaraju. Oni su majstori u zloupotrebi ljudskih prava, nastanjeni u drzavi gdje po zakonu vaze ljudska prava, oni ta ista prava iskoristavaju na nacin sto ce drugima oduzimati ta ista ljudska prava. Naprimjer uznemiravaju mlade parove po parkovima, omalozavaju cure u suknjama, tuku goste na Queer Festivalu, a ovdje na zapadu su se desavale i gore stvari. Znaci da su oni imalo drugaciji i da oni postuju ljudska prava i toleranciju narod bi se drugacije ponasao prema njima. Tolerancija a pogotovo postovanje dolazi sa obje strane a ne samo sa jedne strane, a koliko je drustvo prema njima tolerantno i pored svega sto oni rade, govori dovoljno koliko im se dozvoljava da uznemiruju druge.
Zastranili ili ne, vjernici ili nevjernici to je pitanje svakog pojedinca, niko netreba da tjera bilo koga da bude vjernik ili nevjernik niti je vjernik nuzno bolji covjek od nevjernika ili obratno, to je jedna od stvari koje ti ljudi nerazumiju. Uostalom neka svako praktikuje vjeru kako god zeli i neka zivi svoj zivot kako njemu odgovara, ali nediraj druge i nepropagiraj svoju ideologiju u drustvu koje ima svoju tradiciju i kulturu, to prije svega stvara podjele, a druga stvar je sto se ti na takav nacin direktno stavljas u neprijateljski polozaj prema tom narodu. U ovome slucaju Selefije nisu nista manji neprijatelji BIH od naprimjer jednog Dodika koji radi protiv interesa BIH, a svi mi vrlo dobro znamo koji su interesi BIH i sta je dobro za BIH a sta nije, bar bi trebali da znamo.zlatiborka wrote:Kako se neko usudi krtikovati nase selefije i vehabije koji su dosli da nam pokazu "put vjernika", oni se trude da nas vrate na pravi put jer smo mi zastranili i moramo to priznati....
Dakle, ljudi dosli u najboljoj misionarskoj namjeri da nas oplemene i vrate na ispravni put Allaha svevisnjeg. Oni imaju svoje vidjenje islama koje je jedino ispravno i mi moramo prihvatiti da smo do sada bili kjafiri i zamoliti ih da nam pomognu da opet budemo "pravi vjernici".![]()
U svojim nastojanjima da nas privedu k' Allahu imaju i mjere koje se nama ne svidjaju bas, jer bosanski muslimani imaju tradiciju i ne mogu je brzo odbaciti. Stoga nasi misionari dobrocinitelji cesto grubo postupaju, ali sve je to po volji Allahovoj i najcesce njihovoj.![]()
Reis Ceric posmatra sve iz prikrajka, suti i posmatra i glavna mu je briga kako ce lovu namlatiti za sebe i svoju fameliju....a kapne i po koja pinka iz zemelja koje salju ove misionare.....
- Compact
#166 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Postao/la zlatiborka dana 17/12/2008 12:44
Treba zakonom zabraniti pokrivanje lica. Kazniti sa 500 KM kad je cijelo lice pokriveno onim crnim krpama, 300 KM kazna za sarene ili crne krpe kad se vide samo oci!
Nek se pokrivaju u svojim kucama, neka hodaju gole ako hoce u svojim kucama, a na ulici i javnom mjestu ima da se prikladno odjevaju!
Joj sto sam alergicna na ove crne nindze, muka mi je kad ih vidim! A tek bradonje u kratkim hlacama, jezim se....
Jel Sarajv'o gdje je nekad bilo ???
-
The 51st State
#167 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Ataturk je najbolje znao sa takvim...
- zlatiborka
#168 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
callmethebreeeze wrote:zlatiborkina iskljucivost je u rangu sa stavovima najortodoksnijih vehabija. ociju mi.
@povjetarac,
Moja je iskljucivost prakticne prirode, zao mi je zena koje su robinje ovih zadrtih vjernika.....tj. „pravih vjernika“ koji su dosli da nas „privedu tobe“....
Lice i oci su ogledalo duse.
Zene koje kriju lice nemaju dusu, neko im je dusu uzeo i nemaju lice s kojim mogu proci ulicom!
Ove zene koje moraju ili same hoce da kriju svoj lik, nemaju dusu, nemaju svoju licnost, nemaju sta da pokazu ostalim ljudima.
Najbolje bi bilo da odu na neki pusti otok sa svojim covjekom i ostalim njegovim vjencanim i nevjencanim zenama i da pokupe buljuk sve zajednicke djece i da povedu svoje ispravne hafize vjeroucitelje, da ponesu svoje knjige koje ce tamo tabiriti do kijametskog dana....
...i da nasu BiH oslobode svog nazadnog i agresivnog islama.....
- Gorštak
#169 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
[/quote]black wrote:Postao/la zlatiborka dana 17/12/2008 12:44
@zlatiborka sram te bilo.
Najmanje što možeš uraditi poslije ovakvog bolesno bizarnog nacional-socijalističkog posta je pokriti se jorganom po glavi i šutiti do kraja svog mizernog života.
U ovakvom diskursu samo umjesto vehabija staviš crnce, umjesto marame boju kože, i dobiješ najcrnji rasizam. Umjesto vehabija staviš jevreji i dobiješ fašizam. Svim takvim mržnjama je zajednička ta patološka netrpeljivost. Koja je stotinu puta rigidnija i eksplicitnija od navodne vehabijske netrpeljivosti zbog kojih za njih na ovom forumu tešemo vješala.
Neko je lijepo rekao: "Čega se ovca stidi, time se koza ponosi". Aferim ti na zdravoj i proaktivnoj građanskoj orijentiranosti.
- pustopoljina
#170 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
zlatiborka-seres potanko
imas masu cura koje su se pokrile-nisu ni udane. pokrile su se jer to zele. cak i kad roditelji nisu bili odusevljeni idejom. neke su se pokrile potpuno (znaci i lice)-takodjer svojevoljno.
vazda sam se pitala kakve su bile zene koje su bile cuvarice u zenskim konc.logorima...zlatiborka...pravi si tip.
dok ne leta za tobom da prebaci nikab preko tebe-sta ti imas letati za nekim da joj skines isti?
ohladi malo.
imas masu cura koje su se pokrile-nisu ni udane. pokrile su se jer to zele. cak i kad roditelji nisu bili odusevljeni idejom. neke su se pokrile potpuno (znaci i lice)-takodjer svojevoljno.
vazda sam se pitala kakve su bile zene koje su bile cuvarice u zenskim konc.logorima...zlatiborka...pravi si tip.
dok ne leta za tobom da prebaci nikab preko tebe-sta ti imas letati za nekim da joj skines isti?
ohladi malo.
-
tempora
#171 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Ja kad citam komentare zena kao sto je zlatiborka, prosto se prepadnem. Sta je ta ustanju osmisliti da uskrati moju slobodu u ime svojih "ispravnih" razmisljanja. I nigdje se vise "robinje"( kako ih to zlata voli nazivati) ne pljuju, ne lemaju, niti maltretiraju u Evropi, kao kod nas. Sto zasigurno ne pokazuje tolerantnost bosanske duse, vec ponajprije bosanski mentalni kamenolom koji bi primitivnim radnjama zeli da prikaze da se bori za "ispravno"-progresivno zivljenje. E pa ako to nije kontradikcija, ja ne znam sta je.
Sreca, sreca, da ovakvi intelektualci ipak nemaju snagu onih, koji znaju sto znaci gubiti prava.
Sreca, sreca, da ovakvi intelektualci ipak nemaju snagu onih, koji znaju sto znaci gubiti prava.
- pustopoljina
#172 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
...jake si neke tablete preskocila uzeti.zlatiborka wrote:callmethebreeeze wrote:zlatiborkina iskljucivost je u rangu sa stavovima najortodoksnijih vehabija. ociju mi.
@povjetarac,
Moja je iskljucivost prakticne prirode, zao mi je zena koje su robinje ovih zadrtih vjernika.....tj. „pravih vjernika“ koji su dosli da nas „privedu tobe“....
Zene koje kriju lice nemaju dusu, neko im je dusu uzeo i nemaju lice s kojim mogu proci ulicom!
Ove zene koje moraju ili same hoce da kriju svoj lik, nemaju dusu, nemaju svoju licnost, nemaju sta da pokazu ostalim ljudima.
Najbolje bi bilo da odu na neki pusti otok sa svojim covjekom i ostalim njegovim vjencanim i nevjencanim zenama i da pokupe buljuk sve zajednicke djece i da povedu svoje ispravne hafize vjeroucitelje, da ponesu svoje knjige koje ce tamo tabiriti do kijametskog dana....
...i da nasu ( valjda i njihovu?!) BiH oslobode svog nazadnog i agresivnog islama.....
ali da sad svi ne skacemo na tvoje nebuloze...od mene dosta.
- beautyfool
#173 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
A meni je iskreno zao tebe, bila sam ti napisala gore poduzi post ali mi te bilo zaozlatiborka wrote:callmethebreeeze wrote:zlatiborkina iskljucivost je u rangu sa stavovima najortodoksnijih vehabija. ociju mi.
@povjetarac,
...i da nasu BiH oslobode svog nazadnog i agresivnog islama.....
Nije lahko mrziti okolo zar ne, a elhamdulillah nasa je lijepa Bosna puna vjernika i uvijek ce i biti
Da te Allah dz.s uputi !
- Gorštak
#174 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
[/quote]Postao/la zlatiborka dana 17/12/2008 12:44
Nešto razmišljam kako bi zlatiborka isto ovako mogla sočno pljuvati po naprimjer "buljucima musave ciganske prosjačke paščadi".
Vokabular joj je britak, skinhedsi da joj pozavide. Fuj fuj fuj fuj fujjjj
- Compact
#175 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Zlatiborkine komentare više nemogu sebi priuštiti! Čitajući njene intelektualne masturbacije, ispunjavam se negativnom energijom, a to mi ne treba! Ovu temu više ne posjećujem. Gore vjerske slobode, smrt šovinizmu!