SP Rukomet 2009

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Novi svjetski prvak?

HRVATSKA
56
35%
NJEMACKA
10
6%
FRANCUSKA
55
34%
SVEDSKA
3
2%
DANSKA
8
5%
SPANIJA
9
6%
RUSIJA
0
No votes
MADJARSKA
1
1%
SRBIJA
14
9%
NEKO DESETI
5
3%

Total votes: 161

Mahalac

#151 Re: SP Rukomet 2009

Post by Mahalac »

Ja samo znam da se ovo nama ko hrvatima da dobiju izgubljenu utakmicu nikad ne bi moglo desiti!
Better Man

#152 Re: SP Rukomet 2009

Post by Better Man »

Večeras smo mogli vidjeti zašto Hrvatska nema šanse da osvoji SP. Igra protiv Koreje katastrofa i pobjeda na jedvite jade. Kako li će tek igrati protiv pravih ekipa. Evo 3 razloga zašto Hrvatska nema šanse da osvoji SP. Prvi je nesloga i svađe u reprezentaciji, drugi je povrijeđeni Ivano Balić koji nema snage da igra na vrhunskom nivou i treći je izostanak odnosno izbacivanje Mirze Džombe iz reprezentacije, a mogli bi tu dodati i ufuranost i prepotentnost tipa mi smo najbolji nama niko ništa ne može. Ovakvu Hrvatsku Francuzi će samljeti u sekundi ako se budu sastali. Mada lično bi volio da Hrvati osvoje SP, budimo realni oni nemaju šanse.
vee-jay

#153 Re: SP Rukomet 2009

Post by vee-jay »

jooooooooooj Koreje i lijepe igreeeeeeeeeeeeeeee

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Idem Rvackaaaaaaaaa :bih:
Mahalac

#154 Re: SP Rukomet 2009

Post by Mahalac »

Individualno na svakoj poziciji hrvati su pa i duplo bolji (osim ufuranog prepotentnog-impotentnog Balića) ali se vidi da im je Lino nedorastao zadatku i ne zna postaviti igru. Ovaki kaki su neće daleko...eh sad ako bude sreće koju svi imaju osim nas...
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#155 Re: SP Rukomet 2009

Post by since1921 »

metlicic uletio kad je bilo najvaznije sa ona 2 gola....korejanci igraju prebrzo a golman je imao dan iz snova sta je sve odbranio...prva utakmica nervoza hrvatska ce dizat igru kako se turnir bude odvijao najmanje polufinale...uz francuze i dance
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#156 Re: SP Rukomet 2009

Post by since1921 »

metlicic uletio kad je bilo najvaznije sa ona 2 gola....korejanci igraju prebrzo a golman je imao dan iz snova sta je sve odbranio...prva utakmica nervoza hrvatska ce dizat igru kako se turnir bude odvijao najmanje polufinale...uz francuze i dance

Vori je prejak :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#157 Re: SP Rukomet 2009

Post by -LIBERO- »

Da se igralo negdje drugo,na nekom neutralnom terenu Koreja bi laganini barem nerjeseno odigrala.
Jedan od prelomnih momenata je pred kraj kada sviraju sudci dva iskljucenja za koreance i tada se Hrvatska odvojila na +2

Mislim da je ova reprezentacija Hrvatske stara,i isluzena....i ad su davno dali svoj maksimum. Nema tu zivosti,poleta...bez obzira sto se igra prvenstvo kod njih.

A publika...katastrofa...ocigledno je da su donirane karte po firmama i slicno,i da su stele radile...prelosa podrska,nikada losiju podrsku nisu imali u svojoj povjesti,a igra se u sred Splita
Last edited by -LIBERO- on 17/01/2009 00:09, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#158 Re: SP Rukomet 2009

Post by Admir_1984 »

E da publika, pa ono je nidje veze bilo. Sto rece Libero garant sminkeri i guzonje razgrabili izmedju sebe 90% ulaznica
Meho Kodro

#159 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

VIDEO: Hrvatska - Koreja

Pogledajte kako je publika skandirala Mustafi :lol:
Mustafa je docekan ko CAR :-D

Image
Oi

#160 Re: SP Rukomet 2009

Post by Oi »

klasicna splitska zaj.ebancija :lol:
mgogic

#161 Re: SP Rukomet 2009

Post by mgogic »

Nisam siguran,ali vjerovatno ima neko da se sjeca bolje,cini mi se ono SP kad su osvojili Hrvati,da su prvu utakmicu izgubili od Argentine!?!?!?Mislim 2003 da je bilo!Tako da ne mora biti mjerilo!
bijelo_dugme

#162 Re: SP Rukomet 2009

Post by bijelo_dugme »

Rambo-Amadeus wrote:
Josip wrote:e stvarno su oni sa HRT-a niđe veze. kako su dozvolili da ne prenose prvenstvo. oni kontali lako će dobiti prava i na kraju fiju briju.

ali, stvarno, RTL ne znam ima li dva novinara u sportskoj redakciji, joooj
Imas BHT brate...
Budel ikoji stream ili na sopcastu? Trenutno zivim u boljim djelu Bosne tako da mi je katastrofalna slika na BHT:u...
Baltazar_khan

#163 Re: SP Rukomet 2009

Post by Baltazar_khan »

Meho Kodro wrote:VIDEO: Hrvatska - Koreja

Pogledajte kako je publika skandirala Mustafi :lol:
Mustafa je docekan ko CAR :-D

Image
Jesu giganti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
van Basten

#164 Re: SP Rukomet 2009

Post by van Basten »

mgogic wrote:Nisam siguran,ali vjerovatno ima neko da se sjeca bolje,cini mi se ono SP kad su osvojili Hrvati,da su prvu utakmicu izgubili od Argentine!?!?!?Mislim 2003 da je bilo!Tako da ne mora biti mjerilo!
jeste bilo tako, čak su i drugu utakmicu na poluvremenu gubili od velesile rukometne - S. Arabije, a ostalo je historija.
Patili su se oni sinoć, po meni očekivano. J.Koreja nije Argentina, to je jedna sasvim pristojna rukometna ekipa kojoj nedostaje malo više iskustva i rutine u ovako bitnim utakmicama pa da naprave iskorak. Tada ne bi igrali duple cepeline minut prije kraja kod 26:26 :-)
osim par baš egzotičnih ekipa, biće ovo zanimljivo prvenstvo, zanimljivije nego mnogi misle.
Meho Kodro

#165 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

van Basten wrote:
mgogic wrote:Nisam siguran,ali vjerovatno ima neko da se sjeca bolje,cini mi se ono SP kad su osvojili Hrvati,da su prvu utakmicu izgubili od Argentine!?!?!?Mislim 2003 da je bilo!Tako da ne mora biti mjerilo!
jeste bilo tako, čak su i drugu utakmicu na poluvremenu gubili od velesile rukometne - S. Arabije, a ostalo je historija.
Ne samo Hrvatska, i drugi svjetski sampioni su znali krenuti jako lose...

2005 Spanija je u 1 krugu imala dva poraza, protiv Srbije su bili na pragu ispadanja, al Srbi pobjedise sami sebe, Spanci prodjose dalje i postadose sampioni
2007 Njemacka je startala porazom od Poljske (koja je slovila za autsajdera do tog SP)
le piaf

#166 Re: SP Rukomet 2009

Post by le piaf »

karanana wrote:
vjecnobordo wrote:
karanana wrote:drzi se koreja bolje nego ocekivano.
A sve iz njihove lige igrači :shock:
blizu bi. a gdje je onaj veliki korejanac sto je igro u hamburgu prije par godina kad su dolazili u sarajevo? kako se ono zvao?
To je Yoon, ali je on star vec..
in33sa

#167 Re: SP Rukomet 2009

Post by in33sa »

Tacno, izgubili od Argentine, na poluvremenu drugog kola su gubili od Saudijske Arabije, na prethodnom EP-u osvojili zadnje 16. mjesto, vec su se ostrile sjekire za njihove glave u Hrvatskoj, a onda su nekako i nekim cudom okrenuli mec sa Arabijom i do kraja tukli sve redom (Ruse, Francuze, Dance, Spance, Nijemce, sve sto vrijedi u svijetu rukometa) i uzeli zlato.

Tako je to u rukometu, slicno su i Spanci startali u Tunisu pa postali prvaci svijeta, vise puta tokom prvenstva su bili otpisani, i na kraju uzmu zlato.

Pa Nijemci prije dvije godine... slicno kao i Hrvati sada, domacini, veliki pritisak je na ledjima, prva utakmica, cak i publika ne navija u strahu od neuspjeha. A ovi Koreanci (kao tada Nijemcima Poljaci) su vise nego odlicna reprezentacija. Ako budu igrali ovako, ni Svedjani ni Spanci nemaju sigurne bodove. Pa golmani su im sinoc branili sve zivo, kao navijeni igraju.
Hrvati pokazali da su velika ekipa, golmani im imaju 6 odbrana manje nego protivnik, promase masu zicera, i opet pobijede. Ne kaze se dzaba da velike ekipe pobjedjuju i kad igraju grozno, to je ono kad mi mrzimo Talijane u fudbalu, igraju nikako a pobjedjuju :D
Josip

#168 Re: SP Rukomet 2009

Post by Josip »

@in33sa
onda talijani stalno igraju grozno :lol: :lol: :lol: :lol:

nego, vratimo se rukometu.
ja sam se osobno nadao laganijoj pobjedi iako sam znao za fenomenalnu igru Koree na zadnjoj olimpijadi kada su pobjedili i europske prvake Dance i mnogima pomutili račune. vjerojatno zbog toga što sam ih se potajno pribojavao stalno sam mislio o onome rezultatu sa prošlog SP u Njemačkoj kada smo ih pobjedili sa 20 razlike.
ali nema sumnje da je Korea odlična ekipa i da će opet mnogima uzeti bodove.

I dalje smatram Hrvatsku jednim od najvećih favorita turnira.
vee-jay

#169 Re: SP Rukomet 2009

Post by vee-jay »

Goooooooo Rvackaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

:bih:
:D
cheb

#170 Re: SP Rukomet 2009

Post by cheb »

pozz

znal iko na kojim kanalima se može gledat SP, ustvari postoji li neka web stranica koja pokazuje na kojim TV stanicama ce biti tekma.
RTL nemam al imam satelitsku pa mozda tamo pronadjem
ivannn

#171 Re: SP Rukomet 2009

Post by ivannn »

cheb wrote:znal iko na kojim kanalima se može gledat SP, ustvari postoji li neka web stranica koja pokazuje na kojim TV stanicama ce biti tekma.
DSF neke...
njemački RTL samo kada igra Njemačka.. ;-)
Lincoln-Burrows

#172 Re: SP Rukomet 2009

Post by Lincoln-Burrows »

cheb wrote:pozz

znal iko na kojim kanalima se može gledat SP, ustvari postoji li neka web stranica koja pokazuje na kojim TV stanicama ce biti tekma.
Reci koje te utakmice zanimaju,
ja ti imam adresu za internet stream skoro pa svih utakmica.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#173 Re: SP Rukomet 2009

Post by grunt »

Zbog cega ovi nasi retardi nista ne prenose :?:
Lincoln-Burrows

#174 Re: SP Rukomet 2009

Post by Lincoln-Burrows »

grunt wrote:Zbog cega ovi nasi retardi nista ne prenose :?:
Pare su u pitanju. Ni HRT ne smije da prenosi ako ne kupi
prijenos od RTL-a. Samo što HRT nema ni interes kad u
Hrvatskoj svi vide RTL. Zajeb je sa nama i susjednim zemljama.
cheb

#175 Re: SP Rukomet 2009

Post by cheb »

Lincoln-Burrows wrote:
cheb wrote:pozz

Reci koje te utakmice zanimaju,
ja ti imam adresu za internet stream skoro pa svih utakmica.

ma imam dream box, cardsharing pa sam kontao tamo naci...
Locked