Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pure_love

#151 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by pure_love »

amrica wrote:Odkud znas da su to uradili Srbi?

Upaljene dvije grijalice i svo osvjeteljenje tokom noci, zar to nije dovoljno logicno za opravdanu sumnju?

sad si pokazala svoje pravo lice,najglasnija si uvijek kada treba osuditi vehabizam,gradnju dzamija a sada sutis ko.... :shock: :x :run:
delightful

#152 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by delightful »

pure_love opomena.
smanji dozivljaj.
fukara_tz

#153 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fukara_tz »

Upaljene dvije grijalice i svo osvjeteljenje tokom noci, zar to nije dovoljno logicno za opravdanu sumnju?
Kad ovakve vijesti dolaze iz RS-a gdje su vrlo cesto na meti objekti koji pripadaju islamskoj kulturi (pogotovo u Trebinju i tom kraju) meni je isto tako logicno otvoriti topic i pricati o tome. I prvo na sta sam pomislio je da je dzamija zapaljena od strane Srba s obzirom odakle vijest dolazi (prosle godine je bilo pisanje na dzamiju u po Trebinja za vrijeme Ramazana, 1999 ili 2000 povratnici na Fazlagica Kuli gadjani granatama itd). Ako mogu tako reci bice mi drago da je uzrok ta grijalica nego da je neki stanovnik RS-a zapalio.
JThomas

#154 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by JThomas »

nigdje.nikog wrote: Ne zna sta bih vam rekao, kamera fino prikaza dvije kvarcne peci i crn zid iza njih bas kao da je od njih sve krenulo.
i na ovo ništa, pojedinci svejedno nastavljaju s raspravom u istom tonu.

mislim da je sasvim očigledno da će neki (naći će se oni sami) tugovati ispostavi li se da je stvarno nesretan slučaj ;-)
amrica

#155 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Eto, neka ste vi svi poletjeli siriti mržnju zati jer VI 100% znate da su to Srbi uradili.
Ja nisam nista znala dok nisam vidjela i cula na TV, i dosla do zaključka, na osnovu činjenica.

A vaši postovi, bar ovaj dio koji sam pročitala, tipa oko za oko, samo zato jer vi vjerujete da je to neko uradio, su užasni.

Hodža miran, očekuje izvještaj eksperata, stanovnici isto... a vi ispred računara iz toplih kućica, ni ne znate gdje je to selo, kao ni ja, eto sve znate i tražite osvetu.
Ahmmed

#156 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Ahmmed »

Otkud ti znaš da nisu?Da nije šapnuo Lajčak? Koji se, saopćenjem izdatim danas, očito miješa u istragu i sugerira određene stvari....Pozivajući na mir, bez revanšizma.....Nek se ne plaši Lajčak....U najvećem broju gradova koje je držala Armija BiH, nije bilo nikakvog revanšizma glede vjerskih objekata 1992.....Pa neće biti ni 2008....
Last edited by Ahmmed on 08/12/2008 19:39, edited 1 time in total.
madner

#157 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

Selo je 6km od Gacka, poznato po legendi NDH-a jer se komadant istog nije predao ni nakon pada Zagreba.
Mada je malo vjerovatno da je legenda tacna.

Ali kad se sve sabere, malo puno slucajnosti.
fukara_tz

#158 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fukara_tz »

amrica wrote:Eto, neka ste vi svi poletjeli siriti mržnju zati jer VI 100% znate da su to Srbi uradili.
Kako bi bilo da malo prestanes generalizirat jer ovakvim postovima iritiras i druge diskutante koji ne sire mrznju i ne traze osvetu nego diskutuju.
portfast

#159 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by portfast »

Da li je neko gledao nocas Rešada Hafizovića na hayatu ?

Kaže mu Arduana ; Bajram je , razveselite se malo..

Kad joj čovjek ders održa :-)

Kakva crna radost...
lopta

#160 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by lopta »

Ma jok Bosnjaci sami sebi dzamiju zapalili ''AMRICE''(providna si sa tim nickom), kao sto su i u Srebrenici sami sebe ubijali i kopali sami sebe u masovne grobnice.
delightful

#161 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by delightful »

jest, eto, amrica generalizuje, a ostali su tako objektivni :roll:
lopta

#162 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by lopta »

amrica wrote:Eto, neka ste vi svi poletjeli siriti mržnju zati jer VI 100% znate da su to Srbi uradili.
Ja nisam nista znala dok nisam vidjela i cula na TV, i dosla do zaključka, na osnovu činjenica.

A vaši postovi, bar ovaj dio koji sam pročitala, tipa oko za oko, samo zato jer vi vjerujete da je to neko uradio, su užasni.

Hodža miran, očekuje izvještaj eksperata, stanovnici isto... a vi ispred računara iz toplih kućica, ni ne znate gdje je to selo, kao ni ja, eto sve znate i tražite osvetu.
Hoces da ti trazim sad izvjestaje sve iz Fazlagica Kule i napade na povratnike?
Ocigledno Biljanice(a ne amrice) nisi upucena nikako kada ti sunarodnjaci napadaju komsije:

Image
ČETNICI PRIJETE KLANJEM POVRATNIKA
Autor: Avaz
Objavljeno: 18. April 2008. 08:04:17
Dvadesetak dana nakon što je primio više telefonskih prijetećih poruka, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Gacku, bošnjački povratnik Lutvo Fazlagić iz Fazlagića Kule, ponovo se našao na udaru Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP). Fazlagić je, naime, ovog puta primio i dva pisma u kojima se ne prijeti samo njemu i njegovoj porodici nego i svim bošnjačkim povratnicima u Fazlagića Kulu.

- Skupljamo jedinice za napad na Kulu. Srpski četnički pokret će vas zgaziti balije, ustaše. Fazlagiću, ustašo, prećer'o si. Zaklaću te za tri dana, naviše 10 do 12 dana. Zato to proživi i nagledaj se Kule... Prvo ćemo poklati sve Kuljane, a tebe zadnjeg da sve to fino vidiš... - navodi se, između ostalog, u pismu koje je poslano iz Trebinja, a koje potpisuju četničke vojvode Đorđe Lukić i Mile Blagojević.

Fazlagić je nove prijetnje prijavio Policijskoj stanici Gacko i SIPA-i. Jučer je dao i službenu izjavu o ovom događaju.

- Nakon najnovijih prijetnji, povratnike u Fazlagića Kuli uhvatila je panika, zato ovo malo povratnika žele da idu, da bježe ponovo u Mostar. Vrlo teško podnosimo sve ovo. Ne znam šta da radim, ja živim od stoke, imam troje djece. Kao takav nemam mjesta u Mostaru, ali, evo, izgleda, ni i ovdje u Gacku - kazao je Fazlagić za "Avaz".

Glavni imam za istočnu Hercegovinu Husein ef. Hodžić jučer je uputio ponovni apel vlastima da osiguraju zaštitu povratnika u RS. /F. Velle/
lopta

#163 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by lopta »

delightful wrote:jest, eto, amrica generalizuje, a ostali su tako objektivni :roll:
Ne govori se o objektivnosti, nego sto se srpkinja predstavlja kao ''amrica'', da bi odavala lazni utisak na forumu i uopste misljenju.
amrica

#164 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Ahmmed wrote:

Otkud ti znaš da nisu?Da nije šapnuo Lajčak? Koji se, saopćenjem izdatim danas, očito miješa u istragu i sugerira određene stvari....Pozivajući na mir, bez revanšizma.....Nek se ne plaši Lajčak....U najvećem broju gradova koje je držala Armija BiH, nije bilo nikakvog revanšizma glede vjerskih objekata 1992.....Pa neće biti ni 2008....
Ne znam da nisu isto kao što ne znam da jesu, postoje dvije solucije, samo sagledavam kompletnu situaciju.
amrica

#165 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

lopta wrote:
delightful wrote:jest, eto, amrica generalizuje, a ostali su tako objektivni :roll:
Ne govori se o objektivnosti, nego sto se srpkinja predstavlja kao ''amrica'', da bi odavala lazni utisak na forumu i uopste misljenju.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ej, nisam vjerovala da ću se ovako nasmijai na ovoj temi.
Danas saznadoh ko sam i šta sam, hvala ti, do neba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti si prvi genijalac koji me razotkrio, čak ni moji roditelji to ne znaju.
vee-jay

#166 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vee-jay »

lopta wrote:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lopto malo previse mrznje za jedan post -> da sam moderator baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan 4 ever

al' nek arslan sam odluci...
Crvena Tifoza

#167 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Crvena Tifoza »

Dvije grijalice zapalile dzamiju. Ma sta zapalile, u pepeo je pretvorile.
Kakve samo covjek gluposti nece procitat. :roll:
lopta

#168 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by lopta »

amrica wrote:
lopta wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ej, nisam vjerovala da ću se ovako nasmijai na ovoj temi.
Danas saznadoh ko sam i šta sam, hvala ti, do neba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti si prvi genijalac koji me razotkrio, čak ni moji roditelji to ne znaju.
Jes je u pravu si, provaljena si Biljana. ;)
vee-jay wrote:
lopta wrote:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lopto malo previse mrznje za jedan post -> da sam moderator baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan 4 ever

al' nek arslan sam odluci...
Kakve mrznje?
Djevojka je srpkinja to sam rekao i stojim pri tome(moze vozati debile samo da je ''amrica''), jer su i drugi uvidjeli njene postove po forumu gdje se javlja kada i koga napada, a koga brani, i gdje tu vidis mrznju? Za mijesanje u posao moderatora zasluzujes ti ban, no naravno neces ga dobiti kao ja, jer ocigledno razlicita misljenja nisu dozvoljena, samo jednoumlje.
amrica

#169 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

fukara_tz wrote:
Kako bi bilo da malo prestanes generalizirat jer ovakvim postovima iritiras i druge diskutante koji ne sire mrznju i ne traze osvetu nego diskutuju.

Izvinjavam se tebi i ostalim diskutnatima, obicno se u ovakvim raspravama podrazumijeva na osnovu mojih postova na koga mislim. I oni su se odmah prepoznali.
weed

#170 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by weed »

Crvena Tifoza wrote:Dvije grijalice zapalile dzamiju. Ma sta zapalile, u pepeo je pretvorile.
Kakve samo covjek gluposti nece procitat. :roll:
ja mislim da je elementarna nepogoda zadesila taj sakralni objekat... chetnitetski srbi nisu krivi za to! :run:
Ahmmed

#171 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Ahmmed »

Zaista mislim da treba sačekati rezultate istrage, nisam niti slova ni upisao o ovoj temi, dok nisam čuo da je Lajčak preuzeo ulogu inspektora, pa nas umjesto policije obavještava dokle je stigla istraga i šta prvi rezultati pokazuju.

I da, s obzirom da su u Istočnoj Hercegovini uvijek tekli med i mlijeko, da nije bilo prijetnje povratnicima, da ih nisu gađali zoljama 1999, da prije dvije godine nije minirana džamija u selu Ključ, također u Gatačkoj općini, da se nije pjevalo " Neće biti balija i bula, izgorjet će Fazlagića Kula",
da na ogradi prostora na kojem je do 1992 stajala čaršijska džamija u Gacku, mjesecima nije stajalo " Nož,žica, Srebrenica", da mladom gatačkom efendiji, koji ima bebu od jedva godinu dana, svakodnevno ne dobacuju na ulici, dižući tri prsta kad ga vide, ( jednom sam svjedočio takvom događaju, usred Gacka),itd, itd....e, zbog "činjenice" da se ništa od navedenog nije dogodilo u periodu od 1999-2008, stvarno smo bezobrazni što i pomisliti smijemo da su ovo MOŽDA učinili četnici....

Evo, niti sam pozivoa niti pozivam na revanš, tvrdim da treba sačekati rezultate istrage, bit ću kao i fukara, sretan(ako se to može tako reći ), ako se dokaže da su uzrok požara peći koje su se vidjele na snimku....Ali, dozvoli da imam pravo, da sumnjam...i da tu svoju sumnju iskažem na forumu....
VjecitiStudent

#172 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

Najvaznije je da su cuveni borci za povratnike i povratak, Nedzad Brankovic i Safet Halilovic ekspresno i energicno osudili paljevinu.
richard_l.s.

#173 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by richard_l.s. »

Ovo je tuzno sto se desilo, samo bolesniku moze pasti na pamet.
Ali ja bih ipak sacekao da vidimo sta istraga kaze.

Sjetimo se godisnjice Srebrenice....
Dan prije komemoracije grupa ne identifikovanih bradonja sa kratkim pantolama, je donjela blizu kompleksa ogromnu kolicinu eksploziva...
Sva sreca pa je satelit tih dana nadgledao to podrucje, te je ta bolesna namjena otkrivena....
Da je puklo, bilo bi po Srbima...

Meni stvar, cini jos vise sumnjivom i to sto nema zescih rekacija...

Zato kazem, sacekajmo rezultate istrage...
amrica

#174 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

@lopta

a šta je to srpkinja?

nekakvo čudovište? sve su srpkinje kolonovi biljene plavšić?

zakonom zabranjeno biti srbin? to je zločin?

jadni mi sa takvim razmičljanjima :(
karanana

#175 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by karanana »

pored hiljada dzamija sa grijalicama koje griju cijele zime, kakva li slucajnost da se zapale ove dvije bas uoci bajrama, u fazlagica kuli, popristu velikog zlocina i mjestu gdje dolaze konstantne prijetnje onoj saci jada od ljudi jadnih sto su se vratili.

treba se iseliti iz republike srpske i svi u sarajevo ako ne mogu u neku trecu zemlju. to je ionako ultimativni cilj i velikosrpske politke a bogami i ostalih nacionalistickih politika, i svi znaju da ce se to kad tad desiti ili silom ili kad ova saka jada staraca umre prirodnom smrcu.
Locked