Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Moderator: anex
- HAVANA
#151 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Šta ima psihijatar

- Jara
#152 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Slažem se sa @baklavicom...Serije i emisije u kojima se Batko pojavljuje su mi obično nezanimljive, dosadne, zamarajuće čak.
Međutim, fascinantno je koliko su njegove humanitarne akcije uspješne, i zbog toga - respect!
Međutim, fascinantno je koliko su njegove humanitarne akcije uspješne, i zbog toga - respect!
- softly
#153 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Sta vam je ljudi, Batko je bas dobar.
Neke njegove scene su mi za cistu destku i uvijek se nasmijem kad ih se sjetim.
Ako bih mu sta zamjerio, to je pretjerana improvizacija. Ja mislim da nista sto on radi nije prethodno pripremano. Covjek racuna na spontanost i samostvoreni stimung, koji nekada upali ali nekad ne.
Ali sve u svemu, sta sve gledamo nije mi nikako jasno otkud ovolika kritika na njegov racun.
Ako bih mu sta zamjerio, to je pretjerana improvizacija. Ja mislim da nista sto on radi nije prethodno pripremano. Covjek racuna na spontanost i samostvoreni stimung, koji nekada upali ali nekad ne.
Ali sve u svemu, sta sve gledamo nije mi nikako jasno otkud ovolika kritika na njegov racun.
-
*mima*
#154 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Sta ti je?softly wrote:Sta vam je ljudi, Batko je bas dobar.
- arzuhal
#155 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
To, kada Batko alarmira utemeljene da se hitno skupi lova za nečije liječenje je -
To, kada Batko dovede Nikolu Špirića i sa njim priča slatko k'o sa najboljim ahbabom sa kojim je jeo parizer pokraj granapa, a onda ga dere u sljedećim brojevima Udri muški k'o da nikad nije imao prilike da to uradi face-to-face je - njesra
I to me nervira...
To, kada Batko dovede Nikolu Špirića i sa njim priča slatko k'o sa najboljim ahbabom sa kojim je jeo parizer pokraj granapa, a onda ga dere u sljedećim brojevima Udri muški k'o da nikad nije imao prilike da to uradi face-to-face je - njesra
I to me nervira...
-
*mima*
#156 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
arzuhal wrote:To, kada Batko alarmira utemeljene da se hitno skupi lova za nečije liječenje je -![]()
![]()
To, kada Batko dovede Nikolu Špirića i sa njim priča slatko k'o sa najboljim ahbabom sa kojim je jeo parizer pokraj granapa, a onda ga dere u sljedećim brojevima Udri muški k'o da nikad nije imao prilike da to uradi face-to-face je - njesra![]()
I to me nervira...
- aerosa
#157 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
arzuhal wrote:To, kada Batko alarmira utemeljene da se hitno skupi lova za nečije liječenje je -![]()
![]()
To, kada Batko dovede Nikolu Špirića i sa njim priča slatko k'o sa najboljim ahbabom sa kojim je jeo parizer pokraj granapa, a onda ga dere u sljedećim brojevima Udri muški k'o da nikad nije imao prilike da to uradi face-to-face je - njesra![]()
I to me nervira...
Sad zarad čega je to tako, to samo on zna, ali kontam da se to na televiziji na kojoj radi i ne smije drugačije, pošto je sama OBN dno-dna pa to tako mora biti.
-
kaostvorena
#158 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Batkov humanitarni rad je za svaku pohvalu,i to minimizirati je za osudu.
- King_Kenny
#159 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Onakva količina deranja i praznih riječi u jednoj emisiji ne bude izgovorena u toku jednog dana u svim medijima Kantona Sarajevo. Iritantniji je od svih radijskih voditelja zajedno, uključujući i Mimu Šahinpašića.
- King_Kenny
#160 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Tek se uhodavam u neko "mišljenje" foruma tako da se ne mogu prepoznati u ovom tvom "da na ovom forumu niko ne valja".Lud i ponosan wrote:Evo ni Mimo ne valja...
Odavno je poznato da na ovom forumu (i ne samo njemu) niko ne valja, nisam jos cuo za jednu osobu da je vecini bila potaman...
A Mimo, sve dok u svojim voditeljskim poslovima kombinira jalijaški dijalekt, familijarnost, dodvoravanje gostima i koristi tipične fraze, može biti jedino ispred Batka.
- Haris.ba
#161 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Pozivam cijenjene forumaše da pogledaju prvu poruku na ovoj temi, i o čemu se raspravljalo.
O humoru dotičnoga, a ne humanosti. I to je tema. Niko normalan i neće kritikovati njegovu pomoć ljudima u nevolji, ali to ne znači da sve loše mora da se toleriše.
O humoru dotičnoga, a ne humanosti. I to je tema. Niko normalan i neće kritikovati njegovu pomoć ljudima u nevolji, ali to ne znači da sve loše mora da se toleriše.
- HAVANA
#162 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
I još pored svega i mimo i batko su preživjeli takve tragedije u životu da mi uopšte nije jasno odakle im snaga za sve ovo i vječiti osmijeh na licu ...I meni dosta stvari nije smiješno ,dosta jeste...Nekoga nasmijati je jako zajebana stvar ali ono što mi se svidja je to što kroz tu neku zajebanciju provlače jako dobre stvari i pomogli su velikom broju ljudi.Pokušajte vi kritičari samo jedan dan nekoga nasmijati,na neku foru okupiti ljude,zainteresovati ih za neku akciju i skupiti novac za pomoć nekome.To je jako teško,znam.Koga ba briga za procenat nasmijanih po emisiji,jebe mi se jel kome smiješno ili nije.Pomogli su,uspjeli su skupiti novac i spasiti nečiji život.Osmijeh nakon toga je najsladji i najljepši.Smisao svega toga i nije da mi sad crkavamo od smijeha nego da pomognemo nekom.A mimo,mimo je zlato...Od svojih 39g znam ga 35g...Nikad ništa loše od tog čovjeka nit sam doživio niti sam čuo od nekoga nešto negativno o njemu.
Uvijek nama nešto ne valja ,uvijek se izvlače negativne stvari...Ja ne mogu na taj način razmišljati i uvijek ću izvlačiti ono pozitivno iz ljudi.A pogotovo komentari tipa,glava mu vaka,debeli,mucavi,kreten,manijak...
Fuuuj.
Uvijek nama nešto ne valja ,uvijek se izvlače negativne stvari...Ja ne mogu na taj način razmišljati i uvijek ću izvlačiti ono pozitivno iz ljudi.A pogotovo komentari tipa,glava mu vaka,debeli,mucavi,kreten,manijak...
-
leki_20
#163 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Batkov homore = humor propalog stomatologa ( nesto ne vjerujem da su mediji vise parali od stomatologije).
a to sto on "pomaze" drugima je fin gest, samo bi bilo dobro da i on svoje obaveze izvrsava a ne prebacuje ih na druge (ziranti, fazoni...)
a to sto on "pomaze" drugima je fin gest, samo bi bilo dobro da i on svoje obaveze izvrsava a ne prebacuje ih na druge (ziranti, fazoni...)
- aerosa
#164 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Ccc, a da onda dodamo i pitanje "zamisli samo koliko zarade i te bolnice koje uzimaju taj novac namijenjen za potrebne operacije, ili recimo farmaceutske tvrtke koje proizvode lijek za koji se pare skupljaju" pa da i to stavimo njima dvojici na "račun"...babyline wrote:da, puno toga je za moj ukus i vise nego izfrizirano...arzuhal wrote:To, kada Batko alarmira utemeljene da se hitno skupi lova za nečije liječenje je -![]()
![]()
I to me nervira...
o humanitarnim akcijama ne bih kometnarisala jer nisam najupucenija, koliko doniranog novca zaista ode na ono cemu je namjenjeno.. (npr. koliko popratno zaradi bh telekom i sl.)
Pa jbt kakvi ste to ljudi ne mogu da vjerujem, čuj pitanje "koliko zaradi telekom..." u najmanju ruku ko da je on privatno Batkov ili Mimin pa njima ide ta razlika od para......
Ma zajebali su se Amerikanci sa onim atomskim bombama, odnesoše ih na one jadne Japance umjesto na prokleti balkan da ih sve istresu, bolje i ne zaslužujemo...
- aerosa
#165 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
U biti je isto pitanje kao da si pitala zašto plaćamo porez kad se od njega plaćaju banda koja je u vlasti, a znaš da je porez obavezan i da je to tako i da nema načina da se to promijeni.babyline wrote:pa bila je neka afera oko toga ali se brzo nesto usutkalo kao ide od 1 marke pomoci pola telekomu... pa zar je toliko pogresno pitati se za ispravnost istoga... bez obzira na necije vidjenje upotrebe atomskog oruzija...
Problem je bio a i sad je sa telekomom koliko sam ja upratio da oni te homanitarne telefone tretiraju kao i ove za nagradne igre, znači čisto ekonomski i uzimaju svoj procenat od toga (na žalost ali tako nam je) i što je još gore taj novac oni kojim je hitno potreban telekom isplaćuje tek nakon otprilike dva mjeseca, tj recimo ti si nazvala, donirala 2,3 marke ali te pare telekom uplaćuje tek kad ti uplatiš taj račun.
E sad koliko ja znam da oni kojima život zavisi o danima teško da mogu toliko čekati, pa je ako se ne varam jednom prilikom novac bukvalno posuđen od vlasnika Lore, koji je dao pare da se operacija obavi jer se nije moglo toliko čekati.
- HAVANA
#166 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Ne varaš se.U kritičnim momentima za ljilju telekom nije prebacio pare,drama je pravljena u emisiji,frka...i na kraju je haris(lora) uplatio novac.Da nije bilo u tim momentima batka,emisije,ljudi i svega toga...šta bi se desilo sa ljiljom?
-
*mima*
#167 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
HAVANA wrote:Ne varaš se.U kritičnim momentima za ljilju telekom nije prebacio pare,drama je pravljena u emisiji,frka...i na kraju je haris(lora) uplatio novac.Da nije bilo u tim momentima batka,emisije,ljudi i svega toga...šta bi se desilo sa ljiljom?
Ti ocito nisi u detalje upoznat......
- HAVANA
#168 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
mima wrote:HAVANA wrote:Ne varaš se.U kritičnim momentima za ljilju telekom nije prebacio pare,drama je pravljena u emisiji,frka...i na kraju je haris(lora) uplatio novac.Da nije bilo u tim momentima batka,emisije,ljudi i svega toga...šta bi se desilo sa ljiljom?
Ti ocito nisi u detalje upoznat......
Pa de reci mi
Upoznat sam u tolikoj mjeri koliko sam tad upratio.
-
*mima*
#169 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Sorry.....posla sam da obrisem.....necu vise da komentarisem o Batku.
- HAVANA
#170 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Čekaj,čekaj,sad me interesuje.
Je li telekom kasnio sa uplatom?
Jesu li cvilili u emisiji,molili da se pomogne,ako može iko da posudi novac do naplate od telekoma?
Je li na kraju lora prebacila novac???
Je li telekom kasnio sa uplatom?
Jesu li cvilili u emisiji,molili da se pomogne,ako može iko da posudi novac do naplate od telekoma?
Je li na kraju lora prebacila novac???
- King_Kenny
#171 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Batko reče jutros: "Ova planeta je najbolja na svijetu." 
-
surajaa
#172 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Kako neko vec rece, tema je Batkov humor, ne humanost, stoga to ostavljam po strani, pri tom ni najmanje ne minoriziram njegovu plemenitost, niti dovodim u pitanje njegovu humanost...
No, kad se o humoru radi, onda bi uzor trebao da trazi na nekom "plodnijem" tlu, recimo u nekom poput Zeljka Pervana...neizmjerno duhovit covjek koji je uz to i strasno inteligentan... covjek koji o ozbiljnim stvarima govori na jako komican i simpatican nacin...no, ovdje bi trebalo da se zaustavim, mozda sam ipak pretjerala aludirajuci da Batko u Pervanovom humoru trazi "roll model"...sudeci po vec vidjenom, to je i vise nego veliki zalogaj za njega...
Humor je svakako odraz inteligencije...to ti Bog da ili ne...Pervan bez da progovori i jednu jedinu rijec, svojim facijalnim ekspresijama "razoruzava" i najveceg mrguda...
Po meni, trenutno jedini covjek na prostorima Balkana (od rata, pa na ovamo) koji humor dozivljava "ozbiljno" i prilazi mu potpuno profesionalno i predano...poznato je da je komedija najtezi zanr glumackog posla i nesto sto je najteze raditi...
U prilog napisanom...
No, kad se o humoru radi, onda bi uzor trebao da trazi na nekom "plodnijem" tlu, recimo u nekom poput Zeljka Pervana...neizmjerno duhovit covjek koji je uz to i strasno inteligentan... covjek koji o ozbiljnim stvarima govori na jako komican i simpatican nacin...no, ovdje bi trebalo da se zaustavim, mozda sam ipak pretjerala aludirajuci da Batko u Pervanovom humoru trazi "roll model"...sudeci po vec vidjenom, to je i vise nego veliki zalogaj za njega...
Humor je svakako odraz inteligencije...to ti Bog da ili ne...Pervan bez da progovori i jednu jedinu rijec, svojim facijalnim ekspresijama "razoruzava" i najveceg mrguda...
Po meni, trenutno jedini covjek na prostorima Balkana (od rata, pa na ovamo) koji humor dozivljava "ozbiljno" i prilazi mu potpuno profesionalno i predano...poznato je da je komedija najtezi zanr glumackog posla i nesto sto je najteze raditi...
U prilog napisanom...
- arzuhal
#173 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
Dragi moji kokuzni forumaši, volim vas najviše na svijetu! Vi ste najboljii i vi ste pravo lice ove zemlje koja ima najljepše drveće, svrake, vrane, izlokane puteve, baruštine, behar, sunce...Ne slušajte šta vam govore oni trolovi svojim šupljacima -vi ste duša, snaga! Dokaz je da, kada to hitno nekome zatreba, vi prvi skočite, vi obični kokuzi, i napišete hiljade postova iz cijele ove lijepe, ove najljepše zemlje koja ima vas, najbolje forumaše, ali i iz najljepše dijaspore, također! Ja ne mogu da vjerujem kada pogledam kako šibaju ovi postovi, a vi ste najzaslužniji. Ne ja - nego vi, dragi moji utemljeni forumaši, dragi moji kokuzi! Srce mi je puno kada vidim da neki od vas odvajaju vrijeme od sna, od izlazaka subotom, od šetnje korzom
, od tekmi i teatra, pa i po cijenu da se posvađate sa prijateljem, momkom/curom/supružnikom - samo da biste napisali još koji post! Nema razlike ko je iz kojeg entiteta, kojeg kantona, grada, ko je koje nacije ili vjere - svi skočite ko jedan da budete LJUDI! Najviše vas najvolim na svijetu!!!
- Ghita
#174 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
a to si ti iz teatra napisao tih 5 i po hiljada postova........možda preko laptopa.....
-
zuban_98
#175 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko
ko spominje ime ALMIRA ČEHAJIĆA--BATKA treba ustati mirno i skinuti kapu