Kada napišeš veči tekst odgovoriču ti, jer možeš ti to bolje i opširnije.NIN wrote: Hajde ba @istocnjak, odmori malo. Vidim da si se poceo otvarat'. ......[/u]
Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
-
istocnjak
#151 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#152 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
http://www.greenfacts.org/en/alcohol/#1madner wrote:Stotine milijona ljudi svakodnevno.
Da nisi malo fulio broj, ako nas je 6 milijardi...
http://www.jointogether.org/news/resear ... -drug.html
Podatak je sasvim sigurno veci, sto zbog nemogucnosti istrazivanja u svim zemljama, sto zbog modernog trenda uticajnih advokata, bankara i sl da koriste opojna sredstva ( naravno krisom ). Uglavnom - veselo.
- [Matrix]
#153 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Ti rece izmedju ostalih stvari: Osoba ovisna o sexu razmislja primitivnominci wrote:
Ovaj sto pise da se na spanski prevede vise knjiga nego sto se prevelo na arapski u cijeloj istoriji on vjerovatno ne zna da se na araski prevelo sve sto je bilo vrijedno sa grckog i ostalih jezika jos prije stotinama godina i da se i danas prevodi ali samo ono sto je vrijedno prevoda te da je nauka pocela tek od arapskog islamskog interesovanja i postavljanja pitanja u vezi svega, u cemu su pogrijesili oni koji su nesto ostvarili prije islama, jedan pr. tog ostvarenog je i danasnja bolnica koja je bas napravljena kao izolacioni centar za zarazne bolesnike, sto su upravo arapi sa islamom donijeli cijelom svijetu a nebulozi, shund literatura koji se prevode danas na spanski nisu vrijedni spomena u procentima prevoda.
U islamu imati vise zena je dozvoljeno samo onda ako muskarac moze biti pravedan u svakom pogledu prema svakoj zeni i to ne moze biti blud kada je islamskim zakonom odredjeno a cim bi prema jednoj bio nepravedan onda nije pravi vjernik i ne smije ozeniti drugu zenu bez saglasnosti njegove prve zene! Nikad ne spava u isto vrijeme sa vise svojih zena te i po tom pitanju nije blud! Visezenstvo je bilo dozvoljeno i davno prije islama ovakvog kakvim ga mi poznajemo danas mada je islam oduvijek od prvog covjeka i samo oni koji ne poznaju vjeru i sta znaci ta rijec ili nece da znaju, da vide sta u biti znaci ta rijec, i vjera Islam oni to negiraju! (Neka traze i proucavaju stablo vjere od prvog covjeka do danas ako im Bog otvori srca!)
Sto se tice bluda misljenja sam da je @istocnjak u pravu da blud odvodi u dusevno siromastvo vjerski gledano te navedeni citirani primjeri unistavanja Lutovog s.a.v.s. naroda su dokaz i po zidovskim i hriscanskim i islamskim vjerskim knjigama finansijski moze se i na taj nacin gledati jer mnogi muskarci ili zene dovode u finansijske krize svoje familije zbog toga sto pored svoje zakonske porodice imaju i ljubavnicu i to ne samo jednu koju finansiraju i kupuju joj najskuplje poklone dok zakonska familija, djeca ispastaju i osnovnim potrebama jer ljubavnica iz razloga sto osjeca ljubomoru prema zakonskoj porodici trazi sve vise od muskaraca bar u finansijskom pogledu ako ljubavnik to ne ispunjava ona prijeti da ce ga ostaviti a ovisnik tesko ostavlja ono o cemu postane ovisan! (pa ce i krasti i ubijati zbog toga) Mnogi ljudi su ovisnici sexom. Sex je zdrav, naravno kada se upraznjava u umjerenosti kao i sve ostalo a cim covjek iz ovisnosti o sexu i upraznjavanju sexualnih zadovoljstava na razne nacine (oralni, analnim, vaginalnim sa vise partnera i dr. osim onog moralnog tu je homosexualizam sve vise zastupljen i cak zakonima dozvoljen u modernom sekularnom drustvuu i Bog zna sta sve ljudi rade sa svojim bolesnim umovima kada je u pitanju sex da ne navodim primjere) i mijenjanje vise pratnera sigurno je veca mogucnost zaraze te tako upraznjavanje sexa na brzinu i danas sa jednom osobom sutra sa drugom u vecini slucajeva ne vodi do razmisljanja o preventivnoj zastiti! Osoba ovisna o sexu razmislja primitivno i pretpostavljam kada se javi griznja savjesti kod takvih osoba na pitanje o riziku zaraze, sebi odgovaraju; ma nece se to bas meni desiti da se zarazim, jer je neinformisan!
Podatci nam susjedne zemlje Hrvatske:
"Godišnje se u svijetu 333 milijuna ljudi zarazi nekom spolno prenosivom bolešću, ne računajući AIDS. Čak 58 posto onih koji ne koriste kondome kao glavni razlog navode da rizik ne shvaćaju ozbiljno". http://www.plivazdravlje.hr/print.php?id=2047 a tu je najveci broj mladih ljudi, na kojima ostaje svijet ali na starijima je da tu ucine nesto?
Zato tema @istocnjaka jejer svaka modernizmom neiskvarena vjera savjetuje nas ozbiljno razgovarati sa mladima o tome i razmisliti o bludu i njegovim posledicama a sto neki vjernici iako se smatraju vjerskim uciteljima rade blud to je ovisno o tome koliko je ta osoba zaista u vjeri srcem i koliko se prepusta ovozemljaskim slabostima i sekularnim zakonima i dali vjeru koristi samo iz razloga finansijske situacije a takvi su najgori!
Sine dragi,sexualni nagon je bioloski,SVI ga imaju potrebu (on,sexualni nagon spada u 5 biolsoku potrebu,prema vazecim udzbenicima Psihologije za srednje skole i faks.)
Neshvatljivo je da pokazujte toliko neprijateljstvo prema sasvim obicnoj i ljudskoj stvari.
Pa djeco draga najveci naucnici pa oni zahvaljujci kojima sad koristite ove tehnologije bili su najveci "bludnicari"
a vi tvrdite nesto sto niko ne moze potvrditi osim vase frustracije,da heeej sexualni nagoni otupljuju um i stvaralstvo ljudi !!
Pa sve sto je dosad stvoreno na neki nacin se zahvaljuje kreativnoj snazi sexualnih nagona,umjetnost,nauka itd.
Jedan od najvecih sociologoga,filozofa i umova 20 stoljea Misel Fuko bio je vrrrlo promiskuitetan "homich"
,na kraju je i skonaco medju prvima od SIDE.Jel on duhovno siromasan jer je "bludnicar":vecina vas je zrtva predrasuda
,neznanja,da ne kazem sta gore.Sto se mene tice ,na jednoj drugooj temi ovoga foruma,dvije su ili tri mlade djevojke
na ulici nasle cuku,jadnog,mrsavog (imaju i slike) i uzele ga onako ljudski,bez ikavih "onostranih" ocekivanja i namjera
,odvele ga ne "veterinu" i covek se,pardon pas se tamo fino lijeci i hrani.Ja nikad ne vidjeh nesta tako iskreno i muslimanski,ma
koje one vjere bile.A vi i dalje rovite po arapskom pijesku.
- NIN
#154 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Mala ispravka:minci wrote:Ovaj sto pise da se na spanski prevede vise knjiga nego sto se prevelo na arapski u cijeloj istoriji on vjerovatno ne zna da se na araski prevelo sve sto je bilo vrijedno sa grckog i ostalih jezika jos prije stotinama godina i da se i danas prevodi ali samo ono sto je vrijedno prevoda te da je nauka pocela tek od arapskog islamskog interesovanja i postavljanja pitanja u vezi svega, u cemu su pogrijesili oni koji su nesto ostvarili prije islama, jedan pr. tog ostvarenog je i danasnja bolnica koja je bas napravljena kao izolacioni centar za zarazne bolesnike, sto su upravo arapi sa islamom donijeli cijelom svijetu a nebulozi, shund literatura koji se prevode danas na spanski nisu vrijedni spomena u procentima prevoda.
Nije receno u cijeloj historiji nego u posljednjem mileniju, tj. posljednjih 1,000 godina. Druga stvar je da to ne kaze on nego UN i to je cinjenica. Zasto je to tako je pitanje samo za sebe i mislim da takva tema jos nije bila ovdje na forumu. Tekst iz kojeg je forumas izvadio podatak ticao se cenzure u arapskim zemljama. Ako si za daljnju raspravu o nauci u Arabiji i tako dalje i tako blize mozemo oplesti po novoj temi?
Kazes samo nebuloze, sund, itd.
- minci
#155 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
callmethebreeeze wrote:...meni je veci problem podatak koji sam procitao u jednom listu da se vise knjiga prevede na spanski tokom jedne godine nego sto se prevelo na arapski tokom istorije.![]()
![]()
Pa samo "ti opleti" po kojoj temi zelis NIN ja pisem na onu temu na koju zelim i imam sta da napisem! Lijepi pozdrav.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#156 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Nadasve krasno. Do dolaska goga ili zooma na ovu temu, tema ide pod kljuc.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#157 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Bože sačuvaj šta sve pometlah
...
Molim vas za uljudnu diskusiju po Pravilima Foruma
.Provokacije i uvrede nisu dopuštene, kao ni off-topic.
Komentarisanje ove opomene također nije dopušteno.Ukoliko se ponove kilometri uvreda, slijede isključenja po nahođenju @administratora, bez najave.
PP-poruke u vezi ove teme više nisu potrebne
Hvala na razumjevanju
Molim vas za uljudnu diskusiju po Pravilima Foruma
Komentarisanje ove opomene također nije dopušteno.Ukoliko se ponove kilometri uvreda, slijede isključenja po nahođenju @administratora, bez najave.
PP-poruke u vezi ove teme više nisu potrebne
Hvala na razumjevanju
-
tanana
#158 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Kakvo je ovo pitanje,mislim na boldirano?Jel mozda treba da se predstavljamo ako nekoga citiramo?Dodjes na pf religija,konstantno bacas drvlje i kamenje po svemu sto je vezano za islam,generalizujes i onda kad te neko citira ili ti se obrati(forum?????)glumis uvrijedjenu velicinu bezveznim pitanjem"ko si ti".Atrus wrote:Who are you? Zasto me informises kako odgajas djecu? Zasto mislis da je meni potrebna ta informacija?tanana wrote:Da bi neko zivio u cistoj suprotnosti od tebe,ne samo da ne mora biti vijernik musliman,katolik,pravoslavac.....nego uopste ne mora biti vijernik.Atrus wrote:Dakle blud...you can tell me I'm wrong, but I like vine, women and songs. I could roll all night, believe me I got the proper tools.
Ne znam da li imas djecu(ne interesuje me,tako da to ne smatras kao licno pitanje)ali ja bih sebe smatrala cistim promasajem kao roditelja kad bi dozivjela da moja djeca tako zive.I u slucaju da pomislis kako ih odgajam strogim konzervativnim nacelima islama(kako sam kazes)moram te razocarati,nikakve prisile i zabrane, sto se tice vjere,ne praktikujem.
ps. konstantno ucesce na temi sa kojom,kako se izjasnjavas,nemas nista,je po meni mlacenje prazne slame.
p.s. Forum i jeste za mlacenje prazne slame.
Zasto te informisem kako odgajam djecu?A zasto ti nas informises o svom zivotu?Ili mozda mislis da je to interesantnije?
Za mene forum nije mlacenje prazne slame,bar ne ovaj pf i rijeci kao sto su:islam je konzervativna vjera koja vraca ljude u srednji vijek,koja zamotava zene.....itd,kod mene uopste ne izazivaju nikakvu iritaciju,cak sta vise....samo ne znam kako tebi vise ne dosadi?
- Atrus
#159 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
"Fetvom zabranjena joga
Islamsko vijeće Malezije uvelo je pravilo po kojem je muslimanima zabranjeno prakticiranje joge jer ih to "odvlači od njihove prave vjere".
National Fatwa Council, kako se službeno naziva vijeće za donošenje vjerskih zabrana, zabranilo je prakticiranje joge jer ista sadrži " fizičke pokrete, molitve i učenja koja su u islamu zabranjena".
Joga, inače porijeklom iz Indije, široko je rasprostranjena u cijelom svijetu, pa takav je slučaj bio i u multietničkoj Maleziji.
S obzirom da dvije trećine stanovnika Malezije čine muslimani (18 miliona njih), nije neobično da su mnogi parkticirali yogu, što se baš i nije svidjelo islamskoj zajednici koji smatraju da joga "odvlači vjernika od islama".
Muslimanske nevladine organizacije nisu zadovoljne odlukom Vijeća, a Zulkifli Mohamad, predsjednik jedne od njih izjavio je da je "joga samo sistem vježbi koje doprinose zdravlju i opuštanju čovjeka".
"Joga nikad nije bila prijetnja islamu", dodao je Mohamad."
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081124051
I Joga dodje na red...
Islamsko vijeće Malezije uvelo je pravilo po kojem je muslimanima zabranjeno prakticiranje joge jer ih to "odvlači od njihove prave vjere".
National Fatwa Council, kako se službeno naziva vijeće za donošenje vjerskih zabrana, zabranilo je prakticiranje joge jer ista sadrži " fizičke pokrete, molitve i učenja koja su u islamu zabranjena".
Joga, inače porijeklom iz Indije, široko je rasprostranjena u cijelom svijetu, pa takav je slučaj bio i u multietničkoj Maleziji.
S obzirom da dvije trećine stanovnika Malezije čine muslimani (18 miliona njih), nije neobično da su mnogi parkticirali yogu, što se baš i nije svidjelo islamskoj zajednici koji smatraju da joga "odvlači vjernika od islama".
Muslimanske nevladine organizacije nisu zadovoljne odlukom Vijeća, a Zulkifli Mohamad, predsjednik jedne od njih izjavio je da je "joga samo sistem vježbi koje doprinose zdravlju i opuštanju čovjeka".
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081124051
I Joga dodje na red...
Last edited by Atrus on 24/11/2008 20:33, edited 1 time in total.
- Compact
#160 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Kakve ovo ima veze sa bludom i prostitucijom?Atrus wrote:"Fetvom zabranjena joga
Muslimanske nevladine organizacije nisu zadovoljne odlukom Vijeća, a Zulkifli Mohamad, predsjednik jedne od njih izjavio je da je "joga samo sistem vježbi koje doprinose zdravlju i opuštanju čovjeka". http://www.sarajevo-x.com/clanak/081124051
I Yoga dodje na red...
Last edited by Compact on 24/11/2008 20:34, edited 1 time in total.
-
LSD
#161 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Atrus wrote:"Fetvom zabranjena joga
Muslimanske nevladine organizacije nisu zadovoljne odlukom Vijeća, a Zulkifli Mohamad, predsjednik jedne od njih izjavio je da je "joga samo sistem vježbi koje doprinose zdravlju i opuštanju čovjeka". http://www.sarajevo-x.com/clanak/081124051
I Yoga dodje na red...
- Atrus
#162 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Zabrane, zabrane, zabrane...nema Joge, nema seksa, nema pica, nema ica, nema bikinija, nema mjesovite plaze, mjesovitog braka, Djeda Mraza, Mikija, zabrane, zabrane, zabrane... 
-
LSD
#163 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Pa da zabrane...i šta sad??...šta ti imaš s tim zabranama?? ti bi nešto mjenjao i na svoju ruku,ha?....ako ti smetaju islamski propisi i zabrane-tvoj problem...žali se Helsinškom komitetu za ljudska prava...zauzmi se za narod Melezije u Helsinkiju ako ti je toliko stalo...možda ti usvoje te žalbe...ko zna,krhko je znanje.Atrus wrote:Zabrane, zabrane, zabrane...nema Joge, nema seksa, nema pica, nema ica, nema bikinija, nema mjesovite plaze, mjesovitog braka, Djeda Mraza, Mikija, zabrane, zabrane, zabrane...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#164 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Trošite energiju na otrov and žuč
,@atrus,@compact,@lsd...
Ev vako,@atruse tema nije zamišljena kao polemisanje i parodiranje mnoštva kontroverznih propisa koje idu na živce ne samo tebi nego veoma velikom broju ljudi.Što peglam sad s ovim?Zato jer u pravilima lijepo piše da je prihvatanje mogućnosti da naletiš na drukčije stavove na forumu default, i da zbog tog nemože biti ljutnje i uvreda.
"Prazna slama(
) se može mlatiti" i bez uvreda i uskakanja u riječ. Isto važi i za ostale.
Neko postavi temu koja se zove "blud i prostitucija u svjetlu ISLAMSKOG UČENJA".Ako se može reći neka pametna, ili pitati nešto u vezi teme, onda je ok, u redu je i malo zezat se, ali upadanje u diskusiju sa stvarima nevezanim za temu...nema smisla.Ne treba glumit čistunca, ali se treba paziti na osnovnu uljudnost
.
Uostalom, ne znam zašto se ne pokreću kontra -teme?? Ne kontam...nijedan svjetonazor nema ekskluzivno pravo na ovaj podforum..
Isto tako ne vidim svrhe u uzvraćanju uvreda(ili stvari koje se "shvataju" kao uvreda po određenom svjetonazoru).Ne zamjerite na filozofiranju
,ali hajde da pokušamo bez ružnih riječi...
hvala
Ev vako,@atruse tema nije zamišljena kao polemisanje i parodiranje mnoštva kontroverznih propisa koje idu na živce ne samo tebi nego veoma velikom broju ljudi.Što peglam sad s ovim?Zato jer u pravilima lijepo piše da je prihvatanje mogućnosti da naletiš na drukčije stavove na forumu default, i da zbog tog nemože biti ljutnje i uvreda.
"Prazna slama(
Neko postavi temu koja se zove "blud i prostitucija u svjetlu ISLAMSKOG UČENJA".Ako se može reći neka pametna, ili pitati nešto u vezi teme, onda je ok, u redu je i malo zezat se, ali upadanje u diskusiju sa stvarima nevezanim za temu...nema smisla.Ne treba glumit čistunca, ali se treba paziti na osnovnu uljudnost
Uostalom, ne znam zašto se ne pokreću kontra -teme?? Ne kontam...nijedan svjetonazor nema ekskluzivno pravo na ovaj podforum..
Isto tako ne vidim svrhe u uzvraćanju uvreda(ili stvari koje se "shvataju" kao uvreda po određenom svjetonazoru).Ne zamjerite na filozofiranju
hvala
- NIN
#165 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
صباح الخيرminci wrote:callmethebreeeze wrote:...meni je veci problem podatak koji sam procitao u jednom listu da se vise knjiga prevede na spanski tokom jedne godine nego sto se prevelo na arapski tokom istorije.![]()
![]()
Ja valjda vidim sta tu pise ili sam mozda slijepa kod ociju?
Pa samo "ti opleti" po kojoj temi zelis NIN ja pisem na onu temu na koju zelim i imam sta da napisem! Lijepi pozdrav.
Intellectual isolation is a widespread Arab phenomenon, not just an Iraqi one. Some of the statistics are startling. According to the United Nations' 2003 "Arab Human Development Report," five times more books are translated annually into Greek, a language spoken by just 11 million people, than into Arabic. "No more than 10,000 books were translated into Arabic over the entire past millennium," says the U.N., "equivalent to the number translated into Spanish each year." Authors and publishers must cope with the whims of 22 Arab censors. "As a result," writes a contributor to the report, "books do not move easily through their natural markets." Newspapers are a fifth as common as in the non-Arab developed world; computers, a fourth as common. "Most media institutions in Arab countries remain state-owned," the report says.
- arzuhal
#166 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Lezi na kauc, opusti se i pricaj mi o svom djetinjstvu...Atrus wrote: Bolje zivot shvatiti kao komediju, nego kao tragediju, a religijaaaaaaa je jakoooooo ozbiljnaaaaaa. Strrrrrasssnoooo se Bog ljuti, sve neke zabrrrane, sejtani, dzini, Jack from the box. Bog koji naredjuje da se zene zamotaju, pokrivaju, ruke sijeku, bludnice kamenuju, homici vjesaju...Divne i poeticne religije. Ili horror cisti?
Izvini, al jedna ispravka: u islamu je zabranjen samo analni sex i ono sto bi nanosilo bol i neugodnost jednom od partnera (bracnih, naravno). Oralni je dozvoljen (kao i neki drugi momentiminci wrote: Sex je zdrav, naravno kada se upraznjava u umjerenosti kao i sve ostalo a cim covjek iz ovisnosti o sexu i upraznjavanju sexualnih zadovoljstava na razne nacine (oralni, analnim, vaginalnim sa vise partnera i dr. osim onog moralnog tu je homosexualizam sve vise zastupljen i cak zakonima dozvoljen u modernom sekularnom drustvuu i Bog zna sta sve ljudi rade sa svojim bolesnim umovima kada je u pitanju sex da ne navodim primjere)
Homoseksualizam nije bolest. U Kur'anu i sunnetu se ne opisuje kao bolest vec kao R A Z V R A T. Dakle, prelazenje preko svake granice ljudske strasti u onu hajvansku. Zato podrzavam gej populaciju kad u svoju korist navode da je to prisutno i u zoo dunjaluku.
- minci
#167 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
arzuhal wrote:Izvini, al jedna ispravka: u islamu je zabranjen samo analni sex i ono sto bi nanosilo bol i neugodnost jednom od partnera (bracnih, naravno). Oralni je dozvoljen (kao i neki drugi momentiminci wrote: Sex je zdrav, naravno kada se upraznjava u umjerenosti kao i sve ostalo a cim covjek iz ovisnosti o sexu i upraznjavanju sexualnih zadovoljstava na razne nacine (oralni, analnim, vaginalnim sa vise partnera i dr. osim onog moralnog tu je homosexualizam sve vise zastupljen i cak zakonima dozvoljen u modernom sekularnom drustvuu i Bog zna sta sve ljudi rade sa svojim bolesnim umovima kada je u pitanju sex da ne navodim primjere)). Kada su, na primjer, upitali jos Ebu Hanifu o ovome, rekao je: "Nema nista lose u tome". Naravno, ko nece ne mora
![]()
Homoseksualizam nije bolest. U Kur'anu i sunnetu se ne opisuje kao bolest vec kao R A Z V R A T. Dakle, prelazenje preko svake granice ljudske strasti u onu hajvansku. Zato podrzavam gej populaciju kad u svoju korist navode da je to prisutno i u zoo dunjaluku.
“I (spomeni) Luta – kad reče narodu svome: Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi! A odgovor naroda njegova glasio je: Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi – čistunci! I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.” (El-E'araf, 80-84.)
“Oni su od njega goste njegove tražili, pa smo ih Mi oslijepili; Iskusite kaznu Moju i prijetnje Moje!” (El-Kamer, 37.) Meleci su poslije toga izvijestili Luta o propasti njegova naroda pa su rekli: “Ti kreni sa čeljadi svojom u gluho doba noći bez žene svoje, nju će zadesiti isto što i njih, i neka se niko od vas ne obazire! Rok im je praskozorje, a zar praskozorje nije blizu?” (Hud, 81.)
“Kad Mi njega i njegovu porodicu spasismo cijelu, osim starice, ona je nastradala sa onima koji su nastradali, a ostale smo uništili, i pored nastambi njihovih prolazite i danju i noću, pa zašto se ne urazumite?” (Es-Saffat, 133.-138.) “A od njega smo ostavili vidljive ostatke ljudima koji budu pameti imali.” (El-'Ankebut, 35.)
Ti vidljivi ostaci su ostaci grada Sodome na obali Mrtvog mora u Palestini.
Homoseksualizam kao seksualna nastranost protivan je prirodi covjeka i zivotu i unistava ga, jer stavlja sjeme zivota u nevaljalo zemljiste koje nije pripremljeno da ga primi i ozivi kako je od Boga odredjeno, umjesto njegovog stavljanja u zemljiste pripremljeno za njegov prijem i razvoj. Stoga zdrava i ispravna priroda ne samo iz etickih razloga nego i instiktom se gnusa od cina naroda Lutova i naroda (homoseksualizma i razvrata) danasnjice!
- minci
#168 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Naravno OVISNIK razmislja primitivno jer cim je ovisnik o necemu nije vise normalan a da bi zadovoljio svoje abnormalne nagone zar nije primitivizam ako ides da se zadovoljis na nacin na koji ni zivotinje ne upraznjavaju svoju sexualnu biolosku potrebu iako nemaju ni razuma nego im je Bog dao samo nagon![Matrix] wrote:Ti rece izmedju ostalih stvari: Osoba ovisna o sexu razmislja primitivno
Sine dragi,sexualni nagon je bioloski,SVI ga imaju potrebu (on,sexualni nagon spada u 5 biolsoku potrebu,prema vazecim udzbenicima Psihologije za srednje skole i faks.)
Neshvatljivo je da pokazujte toliko neprijateljstvo prema sasvim obicnoj i ljudskoj stvari.
Pa djeco draga najveci naucnici pa oni zahvaljujci kojima sad koristite ove tehnologije bili su najveci "bludnicari"
a vi tvrdite nesto sto niko ne moze potvrditi osim vase frustracije,da heeej sexualni nagoni otupljuju um i stvaralstvo ljudi !!
Pa sve sto je dosad stvoreno na neki nacin se zahvaljuje kreativnoj snazi sexualnih nagona,umjetnost,nauka itd.
Jedan od najvecih sociologoga,filozofa i umova 20 stoljea Misel Fuko bio je vrrrlo promiskuitetan "homich"
,na kraju je i skonaco medju prvima od SIDE.Jel on duhovno siromasan jer je "bludnicar":vecina vas je zrtva predrasuda
,neznanja,da ne kazem sta gore.Sto se mene tice ,na jednoj drugooj temi ovoga foruma,dvije su ili tri mlade djevojke
na ulici nasle cuku,jadnog,mrsavog (imaju i slike) i uzele ga onako ljudski,bez ikavih "onostranih" ocekivanja i namjera
,odvele ga ne "veterinu" i covek se,pardon pas se tamo fino lijeci i hrani.Ja nikad ne vidjeh nesta tako iskreno i muslimanski,ma
koje one vjere bile.A vi i dalje rovite po arapskom pijesku.![]()
Naravno nisam nigdje napisala da nije dozvoljeno imati sexualni nagon i da neko nema potrebe za njim nego da ja licno ne odobravam razvrat i prostituciju i ostale nezakonite radnje koje se uz nju razvijaju iz koje zaradjuju najvise makleri i ljudi bez skrupula.
Evo vam jedan fenomenalan link http://www.worldlearning.org/wlid/star/ ... 005bos.pdf o problemu prostitucije. Tu su mnogi primjeri o uzrocima i posledicama o stanju na podrucju nase BiH u vecini nasih gradova i organizacijama koje se bave tim problemom i da svi kazu da se veoma malo cini na tome i neadekvatno kaznjava kao sto sam vec u jednoj temi navela novac i njegovo sticanje na lahak nacin je danas najveci problem i kod nas i u svijetu a vjerski serijatski propis zekat i sadaka po islamskim normama je da onaj ko ima novca i bogastva treba pomoc brata u vjeri koji nema i samim tim tu je moralna pouka i dijelom rjesavanje takvih problema tj. siromastva koje je razlog da mnoge mlade djevojke iz evropskih istocnih zemalja dolaze u situaciju da budu prostitutke. Dok Evropa danas trazi ostavljanje takvih vjerskih zakona da bi drzava usla u tu zejednicu i prihvatanje zakona o homosexualcima i svakovrsnog razvrata kao moralno normalnog i ljudskog prava odraslih osoba a u kakve sve situacije takvi odrasli dovode maloljetnu djecu kod nas i ko i koliko zastupa prava te nase maloljetne djece najvise djevojcica?! ZLOCIN BEZ KAZNE! na principu demokratije!
Sto se tice homica naucnika kako je zaradio tako je i umro(SIDA) a sta ga jos ceka saznat ce kad za to dodje cas! To je tvoj problem ako smatras da smo zrtva predrasuda zato sto ne nalazimo ni u jednoj vjeri da je moralan blud i razvrat.
Sedam glavnih grijeha, kako ih definira katolička kršćanska praksa:
Oholost
Škrtost
Bludnost
Zavist
Neumjerenost u jelu i piću
Srditost
Lijenost
Islamske Kur'anske ajete sam navela bratu @arzuhal ali nvest cu jos ovo:
"Allah neće izmijeniti jedan narod dok on sam sebe ne izmijeni. A kad Allah hoće da jedan narod kazni, niko to ne može spriječiti; osim Njega nema mu zaštitinika."
(Er-R`ad, 11)
Prenosi Enes ibn Malik, da je Poslanik s.a.v.s. rekao: "Od predznaka Sudnjeg dana su: podici ce se znanje, ustoliciti neznanje, pice se alkohol i rasprostranice se zinaluk/blud!"
(Buharija)
U nekim Evropskim drzavama pojedini pse drze radi drugih razvratnih stvari a ne samo da bi "cuku" nahranili i lijecili i vole vise nego dijete a zivotinja je stvorena slobodna i u islamu zivotinje nije dozvoljeno drzati zatvorene u stanovima nego samo za ljudske potrebe kao sto je hrana i drugi proizvodi i to samo onoliko koliko je covjeku potrebno za zivot i pomoc u poljoprivrednim poslovima tako npr. psa za lov i cuvanje domacinstva i stoke!
Lijepi pozdrav
-
istocnjak
#169 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Možda nam se Cera sa Ch. Wille odnekud javlja a mi ne možemo da skontamo? Šta ti misliš?dr.gog wrote:@atruse tema nije zamišljena kao polemisanje i parodiranje mnoštva kontroverznih propisa
- otherside
#170 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
zahvaljujem se jednom forumashu sto me prosvjetli i uputi na ovu temu. bas se vi ovdje fino druzite
bolje nego oni bludnici na "bez cenzure"
da ne bih srljala moze li mi neko od predsjedavajucih ovdje reci gdje se najvise zakuhalo pa da uskocim
hvala 
bolje nego oni bludnici na "bez cenzure"
da ne bih srljala moze li mi neko od predsjedavajucih ovdje reci gdje se najvise zakuhalo pa da uskocim
- madner
#171 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Kasno Marko na Kosovo stize.
Istocnjak nam je vec sve objasnio, glavni problem nam je seksanje. Ali kao utjeha, bolji smo od Svedske.
Istocnjak nam je vec sve objasnio, glavni problem nam je seksanje. Ali kao utjeha, bolji smo od Svedske.
- otherside
#172 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
kako seksanje, sto seksanjemadner wrote:Kasno Marko na Kosovo stize.![]()
- madner
#173 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Ma ne, u braku je ok.
Ali ovi ovi moralni odroni, sljam drustva koji se seksa bez da se ozeni, e oni su problem.
Ali ovi ovi moralni odroni, sljam drustva koji se seksa bez da se ozeni, e oni su problem.
- otherside
#174 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
madner wrote:Ma ne, u braku je ok.
zar i to ima?
fuj....povraticu
- Compact
#175 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Baš smo se fino družili dok ti ne dođe u Rigoletto izdanju!otherside wrote:madner wrote:Ma ne, u braku je ok.
Ali ovi ovi moralni odroni, sljam drustva koji se seksa bez da se ozeni, e oni su problem.![]()
![]()
![]()
zar i to ima?![]()
fuj....povraticu