Nije mi jasno sto prozivas dijasporu, i kakve veze ona ima s tim. Ili ce oni biti krivi i za kriminal u gradu.mIRCerka wrote:Pa ovako, da bi dobio masu policije na jednom mjestu u isto vrijeme, trebas najaviti nesto...tipa...performans gay muskaraca i zena na javnom mjestu...onda pozvat i desnicare i ljevicare da podrze ili budu protiv tog skupa, kad se digne hajka prava, doce i policija, a onda tamo na licu mjesta raditi na podrsci Vranju, Bakiru i svima kojima je sada glava na panju radi ovih akcija...PipiDugaDevetka wrote:Kad već nema okupljanja radi podrške Edinu Vranju, gledaću da negdje odštampam sebi njegovu sliku sa imenom i prezimom na ono fluoroscento prsluče, sastavni dio vozačke opreme,...pa pronosati kuda god se krećem po gradu,...Vares City wrote:Jel' se iko zapitao sta bi sa onim momkom po imenu EDIN VRANJ!!!
Sto ne bi smo njemu nekakvu podrsku,tipu koji se bori protiv krimosa,....
Bile su podrske pederima lezbejkama,za ovo za ono,prijete govnari da ce mu dijete silovati a mi nista,....
Iskopiraću sebi tekst: EDIN VRANJ TITO,...lijepiću gdje stignem, a najdraže bi mi bilo da na bezimenu kafanu EDINA HOTA kod tramvaJske stanice Ilidža, napišem grafit EDIN VRANJ TITO.
Sindikat policije šuti,...ne poziva narod na podršku, na mirno okupljanje,...
Da se policija sama od sebe digne, tesko da ce se to desiti...svi su sada zabrinuti za svoju vlastitu guzicu i porodicu...
meni svaki put pozli kad se patriote iz dijaspore nadignu na saX pa pocnu prozivat admine kako im guse slobodu govora bla bla, pa pocnu plesti po meni...sva podrska koju dobijem je MA PUSTI NJIH tap tap po ramenu... a ovo je milion puta gore, jer oni sto meni prijetise sa "znam gdje zivis" su mishonje, a sa ovim stvarima i ovim likovima nije bezbjedno igrat se...
M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
-
edvin
#151 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
-
*mima*
#152 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
stochar wrote:
moja nana Šerifa se bori protiv kriminala, eto!
fakat molim ljude kojima je bezveze podrska ljudima kojima se ovih dana prijeti i koji zive u strahu za sebe i svoju porodicu a sve zbog toga sto su imali hrabrosti suociti se sa organiziranim kriminalom, da ako nece ili ne mogu doci bar ne upropastavaju temu i ne crnjace ostale.
bakir je svestran novinar, i vjerujem da bi uspio i u drugoj vrsti novinarstva u kojem se ne mora zamjerati kriminalcima i u kojem bi mogao vise zaraditi nego u informativnom programu. ali covjek ima cip da se bori za nesto, ima snage, volje i zelje da nesto promijeni. najlakse je sad srat' po njemu, a ignorisati organizovani kriminal, praviti se da ne postoji i govoriti 'poklopite se, ne mozemo mi nista promijeniti'. e pa sa takvim ponasanjem i nesemo nista promijeniti.
predlazem gostu i drugim budalama da prestanemo trositi vrijeme na pokusavanje da ljudima objasnimo neke stvari, vec u istom duhu se pomirimo sa sudbinom i pocnemo sa organizovanjem konvoja i napustimo sve ovo!
fuj! gadi mi se ovaj narod, gadi mi se ova drzava, gadi mi se ovaj grad od kojeg nije nista ostalo! (naravno, uz cast izuzecima)
Ja sma samo pitala....ko se bori protiv kriminala? Sto se tice Bakira ja licno ne serem po njemu ......svaka mu je na mjestu. Ali ih ima ovdje koji su srali po njemu kad je pricao o nekim zenama Srebrenice a sad im je junak. Nidje veze.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#153 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ukratko, administratorima i mdoeratorima saXa su "patriote iz dijaspore" prijetile. Sreca po njih je da su samo palacali otrovnim jezicima i da se nista lose nikome od nas jos uvijek nije desilo.edvin wrote:Nije mi jasno sto prozivas dijasporu, i kakve veze ona ima s tim. Ili ce oni biti krivi i za kriminal u gradu.mIRCerka wrote:
meni svaki put pozli kad se patriote iz dijaspore nadignu na saX pa pocnu prozivat admine kako im guse slobodu govora bla bla, pa pocnu plesti po meni...sva podrska koju dobijem je MA PUSTI NJIH tap tap po ramenu... a ovo je milion puta gore, jer oni sto meni prijetise sa "znam gdje zivis" su mishonje, a sa ovim stvarima i ovim likovima nije bezbjedno igrat se...
Ono sto imam protiv dijaspore je cinjenica da ne znate citati ono sto pise. Fino ti pise o nekim prijetnjama, pa usporedba sa ovim prijetnjama. Nigdje ne pise da je dijaspora kriva za kriminal.
dzizs...
-
edvin
#154 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ok, samo ono u masi situacija i diskusija pocne se pljuvati po dijaspori u vezi ovoga ili onoga pa kontam sta sad opet?mIRCerka wrote:Ukratko, administratorima i mdoeratorima saXa su "patriote iz dijaspore" prijetile. Sreca po njih je da su samo palacali otrovnim jezicima i da se nista lose nikome od nas jos uvijek nije desilo.edvin wrote:Nije mi jasno sto prozivas dijasporu, i kakve veze ona ima s tim. Ili ce oni biti krivi i za kriminal u gradu.mIRCerka wrote:
Ono sto imam protiv dijaspore je cinjenica da ne znate citati ono sto pise. Fino ti pise o nekim prijetnjama, pa usporedba sa ovim prijetnjama. Nigdje ne pise da je dijaspora kriva za kriminal.
dzizs...
-
shalaedin
#155 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ako se zelite rijesiti kriminalaca i klanova, ubite premijera FBIH-a ili RS-a i recite da pripadate svima gore spomenutim, onda ce i musice iz njihove kuce pohvatati... provjeren recept iz Srbije. 
Pa svaki taj kriminalac cije se ime spominje po medijima nije ni k od kriminalaca... Mene vise brine politicka krema koja je odavno zaglibila u kriminalu. Oni koji prije rata nisu imali nista, a danas imaju sve... svoje vile, firme i fakultete i jos mnogo cega. Za koje radi sva ova sicurija koju spominju mediji.
Kakav je to kriminalac kojem se ime povlaci po novinama? O kojem se pricalo unazad deset godina, a kad napravi sranje tek se frka napravi ... Po meni nikakav. O njima se sve maltane zna...
Nama treba Falkone, koji ce pohapsiti sve, kojeg ce ubiti i onda nakon njegove smrti izlazak vojske na ulice i guranja u kos svih onih koji su i kasetofon ukrali... kao sto je na Siciliji bilo 90-tih.
Dok se u finansijske racune svih ljudi u BiH-i ne bude moglo uci i uciniti provjere svih viskova na racunima... nema nam hajra. Valja mnogim krimosima pravdati racune... otkud ti auto, otkud ti kuca, a neradis nista i tako dalje. Imunitet nesmije imati niko pa ni predsjednik drzave. Svi mogu biti uhapseni, ispitani kada je sumnja opravdana tj. na njihovom racunu ima neobjasnjivih visaka... sve dok organi pravde ne udju u finansijske sektore nama nema hajra...
Svi ovi bi do sad davno popadali ali korupcija nas ubi...
Pa svaki taj kriminalac cije se ime spominje po medijima nije ni k od kriminalaca... Mene vise brine politicka krema koja je odavno zaglibila u kriminalu. Oni koji prije rata nisu imali nista, a danas imaju sve... svoje vile, firme i fakultete i jos mnogo cega. Za koje radi sva ova sicurija koju spominju mediji.
Kakav je to kriminalac kojem se ime povlaci po novinama? O kojem se pricalo unazad deset godina, a kad napravi sranje tek se frka napravi ... Po meni nikakav. O njima se sve maltane zna...
Nama treba Falkone, koji ce pohapsiti sve, kojeg ce ubiti i onda nakon njegove smrti izlazak vojske na ulice i guranja u kos svih onih koji su i kasetofon ukrali... kao sto je na Siciliji bilo 90-tih.
Dok se u finansijske racune svih ljudi u BiH-i ne bude moglo uci i uciniti provjere svih viskova na racunima... nema nam hajra. Valja mnogim krimosima pravdati racune... otkud ti auto, otkud ti kuca, a neradis nista i tako dalje. Imunitet nesmije imati niko pa ni predsjednik drzave. Svi mogu biti uhapseni, ispitani kada je sumnja opravdana tj. na njihovom racunu ima neobjasnjivih visaka... sve dok organi pravde ne udju u finansijske sektore nama nema hajra...
- Real Khan
#156 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ja inače ne gotivim masovne proteste kao način komuniciranja, ali ovaj skup koji je najavljen za sutra smatram jako važnim znakom da se ipak nešto dešava pozitivno. Neko veče sjedim sa jaranom (radi u specijalnoj policiji i učestvovao je u hapšenjima Gašija&Co.) i kaže mi kako i oni (policija) napokon osjećaju da se nešto ipak pokreće sa mrtve tačke i ide u pozitivnom pravcu. Usput mi reče kako bi stvari išle puno brže kada bi policija znala da barem građani stoje uz njih, kad već politika neće...
E, pa zato ću i ja doći sutra!
E, pa zato ću i ja doći sutra!
-
shalaedin
#157 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Imaju dva stara provjerena recepta, zovu se Evolucija i Revolucija. Mi iz mazgi i konja treba da evoluiramo u ljude prvo, pa onda da napravimo revoluciju i pohvatamo sve ove majmune sto nas jasu i njihove omiljene ponije... odluku o tome sto im treba uraditi treba da donese narod, koji ih je i svrgnuo. Milijun je mirnih protesta bilo, ali samo su oni burniji donosili rezultate kakve takve. U ovoj drzavi svako ima razloge za nezadovoljstvo pa i beba u besici. Prema tome mozemo samo plakati i popisati se na sebe ako se svaki nemar nasih politicara bude nagradjivao mirnim protestima. Vec nam je poskupio zivot, kolektivna sigurnost nam je dovedena u pitanje, nista se necini zdravim vec sve postaje bolesnije i gore ... sta treba da docekamo? Mozda da nas pocnu i ubijati, trovati radi svojih interesa...uvjek dobar gost wrote:..... Kako ne možemo skontati nikako poentu, kako od drveta jednog ne vidimo šumu...
Radi se možda o prelomnom trenu u kojem se ova zemlaj skupa sa svima nama nalazi... ukoliko je recimo neko volio Taju il Majku ovog grada pa zbog toga nije dolazio na proteste ja to razumijem i to jeste demokratija, no sada je ulog naša sigurnost, budućnost budućih generacija, sada su mnogo veće stvari na tasu... a mi, mi palamudimo i gledamo usko na stvari.. vodimo se sujetama i animozitetima..
Pa jasno je kao dan da je organizirani kriminal prisutan od početka agresije... jasno je da su pipci njegovi u politici u svemu oko nas.. i sada kad bi sistem trebao da se obračuna sa svim tim.. mi ... šutimo.. mi ne puštamo habera.. već palamudimo o nedostatku vremena.. o ovome ili onome...
Ja sam recimo sutra na terenu i daću sve od sebe da dođem na protest, poraniti ću ujutro i potruditi se da se vratim u grad na protest jer želim kao pojedinac da dam podršku onima koji su se drznuli učiniti nešto.... osjećam potrebu za tim...
Živili
Last edited by shalaedin on 13/11/2008 15:25, edited 1 time in total.
- Real Khan
#158 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ponekad imam osjećaj da bi puno više raje došlo na proteste na temu "KAKO BOLJE I KVALITETNIJE ORGANIZIRATI ORGANIZIRANI KRIMINAL U BIH", gdje bi se dijelila brošura "Kako pronaći rupu u zakonu for dummies"...shalaedin wrote:Ako se zelite rijesiti kriminalaca i klanova, ubite premijera FBIH-a ili RS-a i recite da pripadate svima gore spomenutim, onda ce i musice iz njihove kuce pohvatati... provjeren recept iz Srbije.
@shalaedine, izvinjavam se... znam da nisi tako mislio, ali su mi misli odlutale u tom pravcu... Jednostavno nas ubi defetizam i obilje trpnih glagola u našoj komunikaciji.
-
shalaedin
#159 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ma ne trebaju nama te brosure... odavno smo prevazisli ihReal Khan wrote:Ponekad imam osjećaj da bi puno više raje došlo na proteste na temu "KAKO BOLJE I KVALITETNIJE ORGANIZIRATI ORGANIZIRANI KRIMINAL U BIH", gdje bi se dijelila brošura "Kako pronaći rupu u zakonu for dummies"...shalaedin wrote:Ako se zelite rijesiti kriminalaca i klanova, ubite premijera FBIH-a ili RS-a i recite da pripadate svima gore spomenutim, onda ce i musice iz njihove kuce pohvatati... provjeren recept iz Srbije.
@shalaedine, izvinjavam se... znam da nisi tako mislio, ali su mi misli odlutale u tom pravcu... Jednostavno nas ubi defetizam i obilje trpnih glagola u našoj komunikaciji.
- uvjek dobar gost
#160 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
To nam već i rade... i jeste svaka ti je zlatna.,.. no prvi korak je svjesna javnost i hrabra da reaguje... mi nemamo građanske svijesti ni hrabrosti.. tako da građani prihvataju (sami) da žive u strahovima...shalaedin wrote:Imaju dva stara provjerena recepta, zovu se Evolucija i Revolucija. Mi iz mazgi i konja treba da evoluiramo u ljude prvo, pa onda da napravimo revoluciju i pohvatamo sve ove majmune sto nas jasu i njihove omiljene ponije... odluku o tome sto im treba uraditi treba da donese narod, koji ih je i svrgnuo. Milijun je mirnih protesta bilo, ali samo su oni burniji donosili rezultate kakve takve. U ovoj drzavi svako ima razloge za nezadovoljstvo pa i beba u besici. Prema tome mozemo samo plakati i popisati se na sebe ako se svaki nemar nasih politicara bude nagradjivao mirnim protestima. Vec nam je poskupio zivot, kolektivna sigurnost nam je dovedena u pitanje, nista se necini zdravim vec sve postaje bolesnije i gore ... sta treba da docekamo? Mozda da nas pocnu i ubijati, trovati radi svojih interesa...uvjek dobar gost wrote:..... Kako ne možemo skontati nikako poentu, kako od drveta jednog ne vidimo šumu...
Radi se možda o prelomnom trenu u kojem se ova zemlaj skupa sa svima nama nalazi... ukoliko je recimo neko volio Taju il Majku ovog grada pa zbog toga nije dolazio na proteste ja to razumijem i to jeste demokratija, no sada je ulog naša sigurnost, budućnost budućih generacija, sada su mnogo veće stvari na tasu... a mi, mi palamudimo i gledamo usko na stvari.. vodimo se sujetama i animozitetima..
Pa jasno je kao dan da je organizirani kriminal prisutan od početka agresije... jasno je da su pipci njegovi u politici u svemu oko nas.. i sada kad bi sistem trebao da se obračuna sa svim tim.. mi ... šutimo.. mi ne puštamo habera.. već palamudimo o nedostatku vremena.. o ovome ili onome...
Ja sam recimo sutra na terenu i daću sve od sebe da dođem na protest, poraniti ću ujutro i potruditi se da se vratim u grad na protest jer želim kao pojedinac da dam podršku onima koji su se drznuli učiniti nešto.... osjećam potrebu za tim...
Živili
O svemu drugom možemo polemisati ali mislim da se slažemo u globalu... nijanse su u pitanju..
-
lordi
#161 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Vjerujte ljudi da u ovim trenutcima policiji treba prije svega podrska gradjana.Niste ni svjesni koliko bi tek tada davali od sebe ne 100% nego 200% jer drugacije je kad imas podrsku javnosti a prije svega obicnih gradjana ovoga grada i drzave.Treba vec jednom stati kriminalcima u kraj.Zato u potpunosti podrzavam sutrasnje proteste i treba doci u sto vecem broju. 
-
shalaedin
#162 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Najbolja podrska policiji je gurnuta cvaja od strane gradjana...lordi wrote:Vjerujte ljudi da u ovim trenutcima policiji treba prije svega podrska gradjana.Niste ni svjesni koliko bi tek tada davali od sebe ne 100% nego 200% jer drugacije je kad imas podrsku javnosti a prije svega obicnih gradjana ovoga grada i drzave.Treba vec jednom stati kriminalcima u kraj.Zato u potpunosti podrzavam sutrasnje proteste i treba doci u sto vecem broju.
Policija ne moze nista da uradi, bez naloga sudstva... sve istrage su dzaba, ako se dosadasnji rad istraznih organa odbacuje i neuvazava od strane sudstva. Policija je poput nervnih zavrsetaka skupljaju, salju informacije ka svome mozgu tj. sudstvu i kada im stigne potvrdna informacija oni reauguju. Kada gradjani shvate da nam nevalja ni zakonodavna, ni izvrsna vlast i pocnu se starati o tome mozda nam bude bolje. Podrska policiji ne donosi cvijece... vec podrska pravim ljudima medju svim tim lopovima koje imamo od ulice do same vlasti.
-
shalaedin
#163 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ma mislim da nama ne nedostaje hrabirh ljudi i svijesnih pojedinaca, vec mlad dinamican i buran nevladin sektor koji nece postavljati uslove mirnim protestima, vec pravim protestnim samarima u kojim se nece stediti niko, radi vlastitog dobra. Treba potpuna organizacija od ulice do medija koja ce konstantno vrsiti pritisak. Nama treba nesto poput urbanijeg zapatizma, jer ako nebudemo davali otpor onome sto valja, vremenom ce sve te stvari postati nasa navika i onda ce djelatnosti nasih politicara biti aparthejd prema svima nama bez obzira na vjeru, rasu ili nacionalnu pripadnost, a zelimo da u dobru zivimo.uvjek dobar gost wrote:To nam već i rade... i jeste svaka ti je zlatna.,.. no prvi korak je svjesna javnost i hrabra da reaguje... mi nemamo građanske svijesti ni hrabrosti.. tako da građani prihvataju (sami) da žive u strahovima...shalaedin wrote:Imaju dva stara provjerena recepta, zovu se Evolucija i Revolucija. Mi iz mazgi i konja treba da evoluiramo u ljude prvo, pa onda da napravimo revoluciju i pohvatamo sve ove majmune sto nas jasu i njihove omiljene ponije... odluku o tome sto im treba uraditi treba da donese narod, koji ih je i svrgnuo. Milijun je mirnih protesta bilo, ali samo su oni burniji donosili rezultate kakve takve. U ovoj drzavi svako ima razloge za nezadovoljstvo pa i beba u besici. Prema tome mozemo samo plakati i popisati se na sebe ako se svaki nemar nasih politicara bude nagradjivao mirnim protestima. Vec nam je poskupio zivot, kolektivna sigurnost nam je dovedena u pitanje, nista se necini zdravim vec sve postaje bolesnije i gore ... sta treba da docekamo? Mozda da nas pocnu i ubijati, trovati radi svojih interesa...uvjek dobar gost wrote:..... Kako ne možemo skontati nikako poentu, kako od drveta jednog ne vidimo šumu...
Živili
O svemu drugom možemo polemisati ali mislim da se slažemo u globalu... nijanse su u pitanju..
-
lordi
#164 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ovo je vama inace najvaznija recenica u svemu gdje se pominje policija a to sto se policija svaki dan suocava sa budalama J..o to to je nevazno,nevazno je i to sto se pocelo pucati po policiji i sto je vec izgubljen jedan zivot u krajini ,sto se na policiju bacaju bombe al J..o toooooooo vazna je cvaja to je najvaznije...FUJshalaedin wrote:Najbolja podrska policiji je gurnuta cvaja od strane gradjana...lordi wrote:Vjerujte ljudi da u ovim trenutcima policiji treba prije svega podrska gradjana.Niste ni svjesni koliko bi tek tada davali od sebe ne 100% nego 200% jer drugacije je kad imas podrsku javnosti a prije svega obicnih gradjana ovoga grada i drzave.Treba vec jednom stati kriminalcima u kraj.Zato u potpunosti podrzavam sutrasnje proteste i treba doci u sto vecem broju.![]()
-
shalaedin
#165 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ocito nisi razumio ironiu u tome sto sam napisao jer to govori koliko smo mi ko narod voljni korumiprati policiju ili bilo koga drugo radi vlastitih interesa... procitaj par mojih postova iznad i sve iza smajlija u tvome zadnjem citiranom postu, pa ces dobiti cjelovitu sliku o onome sta ja govorim.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#166 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Hoce li doci silni ucesnici okruglog stola, seminara, konferencije necega ZA MLADE...sto je bilo ovih dana?
- uvjek dobar gost
#167 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Citat : shalaedin
Ma mislim da nama ne nedostaje hrabirh ljudi i svijesnih pojedinaca, vec mlad dinamican i buran nevladin sektor koji nece postavljati uslove mirnim protestima, vec pravim protestnim samarima u kojim se nece stediti niko, radi vlastitog dobra. Treba potpuna organizacija od ulice do medija koja ce konstantno vrsiti pritisak. Nama treba nesto poput urbanijeg zapatizma, jer ako nebudemo davali otpor onome sto valja, vremenom ce sve te stvari postati nasa navika i onda ce djelatnosti nasih politicara biti aparthejd prema svima nama bez obzira na vjeru, rasu ili nacionalnu pripadnost, a zelimo da u dobru zivimo.
Naravno ali nikako da se stvori jaka kritična masa ljudi koja će staviti po strani sve lične sujete, sve animozitete jer svi imamo isti problem, država odnosno sistem je učinio sve da se ta masa ne stvori odnosno da nikad ne dođe do nečeg takvog.
nekih naznaka ima da se počinje formirati ta kritična masa, ali molim sve da pomognu koliko mogu.
Ma mislim da nama ne nedostaje hrabirh ljudi i svijesnih pojedinaca, vec mlad dinamican i buran nevladin sektor koji nece postavljati uslove mirnim protestima, vec pravim protestnim samarima u kojim se nece stediti niko, radi vlastitog dobra. Treba potpuna organizacija od ulice do medija koja ce konstantno vrsiti pritisak. Nama treba nesto poput urbanijeg zapatizma, jer ako nebudemo davali otpor onome sto valja, vremenom ce sve te stvari postati nasa navika i onda ce djelatnosti nasih politicara biti aparthejd prema svima nama bez obzira na vjeru, rasu ili nacionalnu pripadnost, a zelimo da u dobru zivimo.
Naravno ali nikako da se stvori jaka kritična masa ljudi koja će staviti po strani sve lične sujete, sve animozitete jer svi imamo isti problem, država odnosno sistem je učinio sve da se ta masa ne stvori odnosno da nikad ne dođe do nečeg takvog.
nekih naznaka ima da se počinje formirati ta kritična masa, ali molim sve da pomognu koliko mogu.
- homo_sapiens
#168 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Sutrasnje okupljanje Sarajlija ispred Pozorista, na kojem ce punu moralnu, i svaku drugu potrebnu, podrsku dobiti policija, kao i hrabri novinari (Bakir H. kao i cijela ekipa novinara "60 minuta"), mora biti jasan signal i kantonalnom i federalnom Tuzilastvu da je upravo sada vrijeme da punim intezitetom zapocnu konacan obracun sa kriminalom i kriminalcima svih profila: i sa organiziranim niskoprofilnim, neobrazovanim i primitivnim kriminalcima, siledjijama, kamatarima i narko-dilerima, ali i sa visokosofisticiranim, politickim i ostalim medjunarodnim, prisutnim na nasim podrucjima, bez kojih ne bi bilo ni sitnih "kokosara".
Naravno, svima je jasno da nema kvalitetnog tuzilastva bez podrske politike i politickih mocnika. Medjutim, i da su Tuzioci nepristrasni, kao i sudije u BiH Sudovi, ne bi bilo ni korumpiranih politicara, kao ni centara moci i organiziranog kriminala.
Izadjimo sutra u sto vecem broju, pokazimo da smo za svaki oblik borbe protiv kriminala, posebno punoljetnickog, koji je jedan od temelja nastanku i maloljetnickog kriminaliteta.
Naravno, svima je jasno da nema kvalitetnog tuzilastva bez podrske politike i politickih mocnika. Medjutim, i da su Tuzioci nepristrasni, kao i sudije u BiH Sudovi, ne bi bilo ni korumpiranih politicara, kao ni centara moci i organiziranog kriminala.
Izadjimo sutra u sto vecem broju, pokazimo da smo za svaki oblik borbe protiv kriminala, posebno punoljetnickog, koji je jedan od temelja nastanku i maloljetnickog kriminaliteta.
-
shalaedin
#169 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Mene boli sto u nasem nevladinom sektoru sjede ljudi kojima soros i pojedine stranke kupuju stanove, auta i ispunjuju im zelje. Kriticna masa postoji, ali nema pravog vodje da ih povede. Razdjeljenost je preizrazena u svemu, pa i u nevladinom sektoru. Nama treba objedinjenje snaga i jedinstvena ideja koja ce otjerati tu tajnu sjenu nad nama, kao hiljade sijalica koje cuvaju neki prostor takvi i mi moramo biti i mi. Biti dobri i tjerati zlo oko sebe... bez obzira dali se radi o nasim najmilijim ili ne. Nema pristrasnosti, samo cista i bezrezervna borba nas moze spasiti.
-
popajic
#170 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
stochar wrote:predlazem ovaj forum da udje u ginisovu knjigu rekorda zbog najbrzeg skretanja s teme!
stvar je sljedeca: imamo hrpu kriminalaca koji organizirano godinama reketare, postavljaju bombe, oruzano se sukobljavaju na javnim mjestima, zastrasuju...
imamo korumpiranu vlast i korumpiran dio policije i tuzilastva.
imamo dio policije i tuzilastva koji se usudjuju suprotstaviti tim grupama, i imamo medije koji se usudjuju podrzati ih.
tim ljudima se na najbrutalnije nacine prijeti, zastrasuje ih se i zivoti su im u opasnosti.
od gradjana se ocekuje samo da izadju na miting podrske i pokazu im da nisu sami.
zar se puno trazi?
- sunčan dan
#171 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Naravno sve se svodi na to;
DOĆI I DATI PODRŠKU LJUDIMA KOJIMA SE PRIJETI SMRĆU I RAZNIM STRAHOTAMA!!!
DOĆI I DATI PODRŠKU LJUDIMA KOJIMA SE PRIJETI SMRĆU I RAZNIM STRAHOTAMA!!!
-
Ponekad s'proljeca
#172 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Kenedi je govorio: ne pitajte sta drzava moze uciniti za vas nego sta mozete vi za drzavu!!!!!!
Dakle svi na miting, samo mi mozemo ovu kaljuzu promijeniti!!!!
Dakle svi na miting, samo mi mozemo ovu kaljuzu promijeniti!!!!
-
delightful
#173 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
sutra u jedan. ne budimo lijeni. cak i da neko mora putovati dvadeset minuta od posla do pozorista, to jos uvijek ostavlja dvadeset minuta pred pozoristem.
-
KENJAC
#174 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Nemaju Bosanci muda nizasta pametno!! Oni bi ako to moze uz kafu i pivu da rijese i na druge da svale krivicu! Jebi ga, ta'ki smo!
-
zonbirile
#175 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
možda savjet hrabrom g.Vranju,neka se čuva kolega,a neka i pogleda film "Nesalomivi" o borbi Eliota Nesa sa bandom Al Kaponea.Bojim se da ga njegovi ne izrade,po meni su Šaju trebali već čebovati u mračnom sokaku,pa nek mu onda Bakir vodi istragu ko mu odvali bubreg.Sve policije svijeta rade po tom šnitu,kada je kolega u pitanju,a za napad ,ili bože sačuvaj ubistvo ide i smrtna kazna.Kod" ludog" Tite ,bila je i kvalifikacija napad na službenu osobu(na policajca,još isljednika)bila je prava poslastica za cijelu stanicu.E,lijepa vremena pišo bi sada Šaja krv i dobivao napad kad god vidi drota.