Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gurabija78

#151 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by gurabija78 »

samirlaf wrote:
fancy girl wrote:Restoran ,, mala basta ,, kod velepekare Armina Sakovica ambijent :thumbup: hrana :thumbup: usluga :thumbup: tamburasi :thumbup: a i gosti :thumbup: samo je mali problemcic za mjesto ako dolazite bez rezervacije
Ima li ko broj telefona Male bašte???

evo cjelo jutro pokušavam da nađem broj telefona od restorana Mala bašta i ništa ne mogu da nađem??? Navodno se Mala bašta sada zove The Family Club??? Zvao informacije, surfao po internetu i veliko ništa. Ne kontam, ljudi imaju kako kažeš dobar restoran i 'sakrivaju' broj. Dobar marketing :thumbup:
:dance: :dance: :dance:
mozda je 'radnja u pripremi' :D
VjecitiStudent

#152 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

samirlaf wrote:
fancy girl wrote:Restoran ,, mala basta ,, kod velepekare Armina Sakovica ambijent :thumbup: hrana :thumbup: usluga :thumbup: tamburasi :thumbup: a i gosti :thumbup: samo je mali problemcic za mjesto ako dolazite bez rezervacije

evo cjelo jutro pokušavam da nađem broj telefona od restorana Mala bašta i ništa ne mogu da nađem??? Navodno se Mala bašta sada zove The Family Club??? Zvao informacije, surfao po internetu i veliko ništa. Ne kontam, ljudi imaju kako kažeš dobar restoran i 'sakrivaju' broj. Dobar marketing :thumbup:
Za gore spomenuti restoran je svojevremeno izasao clanak-reklama u nekim nasim novinama gdje su, izmedju ostalog, naveli i da sluze "cuvena francuska vina J.P.Chenet".
Nekoliko vina tog proizvodjaca je vec neko vrijeme moguce kupiti u skoro svakom nasem granapu, po cijeni 9-10km.
Vino je pristojno i odgovara toj cijeni, za razliku od mnogih drugih precijenjenih domacih i uvoznih kiselica.
Medjutim, nista tu, osim tog pristojnog odnosa cijena-kvalitet 'čuveno' nema, vina J.P. Chenet su industrijski proizvod za masovnu svakodnevnu upotrebu i nista vise.
TarikSA

#153 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by TarikSA »

To sta ti mozes kupiti u granapu nije tema danasnje emisije. Mala Basta je haos restoran...tamo sam redovniji od samih konobara:) predobra hrana, vrhunska usluga...cijene pristojne...sve na jednom mjestu...znaci svaki pokusaj pljuvanja po MB je smijesan i krajnje apsurdan...The Family Club se zvalo dok je bivsi vlasnik (cija je kuca g. Igor M.) drzao onako slatko mjesto, medjutim kad je Armin uzeo dobilo je ime Mala Basta. Crko mi je mobitel pa ne mogu da ti napisem broj za rezervaciju. Lijep pozdrav i posjetite Malu Bastu definitivno.

p.s. kada inace nekoga pohvalim na ovom forumu obicno dobijem znacku da tamo radim, pa sam tako do sad radio u Logosoftu, BH Telecomu sada Maloj Basti...cisto radi informacije gdje me sve mozete naci:)

Code: Select all

http://gusto.ba/2009/08/26/mala-basta/
Pozzz
Last edited by TarikSA on 05/11/2009 12:30, edited 1 time in total.
*mima*

#154 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by *mima* »

Jel ko spomenu dobru klopu ...Pod lipom?
Banksy

#155 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
samirlaf wrote:

Za gore spomenuti restoran je svojevremeno izasao clanak-reklama u nekim nasim novinama gdje su, izmedju ostalog, naveli i da sluze "cuvena francuska vina J.P.Chenet".
Nekoliko vina tog proizvodjaca je vec neko vrijeme moguce kupiti u skoro svakom nasem granapu, po cijeni 9-10km.
Vino je pristojno i odgovara toj cijeni, za razliku od mnogih drugih precijenjenih domacih i uvoznih kiselica.
Medjutim, nista tu, osim tog pristojnog odnosa cijena-kvalitet 'čuveno' nema, vina J.P. Chenet su industrijski proizvod za masovnu svakodnevnu upotrebu i nista vise.
j.p.c. cabernet - syrah, 8.50 KM, za te pare u granapu nema boljeg :D
čuveno - dobro poznato, čulo se za njega nadaleko; ne kaže vrhunsko ili najbolje :D
samirlaf

#156 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by samirlaf »

Hvala za broj mobitela..ali na kraju sam otišao direktno i rezervisao za večeras. :-) :-) :-)

javim vam kako je bilo, ide nas 10 večeras, u pitanju je poslovna večera :zzzz:

Evo broja ako ko bude tražio Mala Bašta tel: 033 655 174 !

pozz. odoh da se spremam za večeru :run:
Last edited by samirlaf on 07/11/2009 09:55, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#157 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: j.p.c. cabernet - syrah, 8.50 KM, za te pare u granapu nema boljeg :D
čuveno - dobro poznato, čulo se za njega nadaleko; ne kaže vrhunsko ili najbolje :D
Ok, onda cim otvorim restoran, krenucu sa reklamom, "imamo i cuveno vino "Kastelet", cijena ... sitnica" :D
jela1111

#158 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by jela1111 »

:x Food Office :x bivša Korea------nikad gori ručak u život necete pojesti, usluga užas bolje da kažem usluge nema.....one djevojcice koje tamo rade čuče ispod pulta i smijulje se svima koji dodu, a momčić za kasom-zao mi je trošiti riječi na njega---užas!!! :x
karanana

#159 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

tema je najbolji restoran. imas temu food office pa pisi kritike, sa kojima se btw. slazem. bio u subotu, nidje nikoga, u usporedbi sa proslim putom kad sam bio, nekad malo poslije otvaranja, hrana se praaavo pokvarila.
chino

#160 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by chino »

Kako je u Tratiora Uno? Uvijek sam mislio tamo otici.. kakva je hrana? Atmosfera?
GaRGa

#161 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

♥ Julianna ♥ wrote:
mima wrote:Zeljo na vrhu :shock: Cevape kod zelje hvali jede samo onaj ko nije iz Srajeva i nema pojma sta je cevap.......a kod Kibeta hrana....nema dalje......prava domaca........
Ne slažem se, a iz Sa sam. Samo Željini ćevapi su ostali kakvi su uvijek i bili. Ovo sve ostalo, premasno i presilno.
A Kibe i Biban su samo strejndžerima zabremedet. Domaću hranu ne jedem u Sa uopšte, jer mi je niko bolje od moje nane i mame ne pripremi.

za ovo krivim tvoje roditelje sto te nisu vodili na cevape u peticu ili devetku, ali pitanje je odakle su oni i kad su dosli ? :)
eluna

#162 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by eluna »

ovu se temu isplati pratiti

jedva nađoh restoran sa muzikom večeras :x
Nisrin

#163 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Sto se tice cevapa bez premca su najbolji KOD HODZICA i to u Hodzicu kod Vijecnice, ne kod Bascarsijske dzamije, i nek prica ko sta hoce :D Jos nikad se nisu pokvarili, jesu 7 KM ali vrijede svake marke :)

Zeljo mi je vise za dijasporu, iako imaju dobre sudzuke, ali cevapi su toliko NAPUHANI jer u njih stavljaju sodu bikarbonu, poslije Zelje ne mogu prestati piti vodu...
swirl

#164 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by swirl »

Restoran Zacin kod Doma policije :thumbup: :thumbup:
MedenoSrce

#165 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MedenoSrce »

Kastanienallee wrote: Ovih dana imam lovački nagon za sirovim mesom i pojedoh najukusniji biftek u restoranu alcohol-free hotela.

Odlican im je biftek jos ako je medium rare njami jos ako se zalije domacom rakijom koju znaju imati Tratoriji Uno :thumbup:
tony montana

#166 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tony montana »

Sva mjesta koja ste nabrojali su odlična i klopa im je stvarno dobra.Ali ipak se nijedan od njih ne može porediti sa Brajlovićem.
MedenoSrce

#167 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MedenoSrce »

tony montana wrote:ipak se nijedan od njih ne može porediti sa Brajlovićem.
Je l' im radi jos onaj celavi konobar na Ilidzi? Kakva nadrealna komadina budale da ti mora biti simpatican.

Ne idem tamo kako su prije 3-4 godine naprasno digli cijene za oko 5KM
mumy

#168 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mumy »

Druga kuca-Lora-Pofalici(ne znam jel ko spomenu prije,halalite)
Meni se svidja,fin ambijent,igraonica za djecu,klopa dobra,vinoteka....fino za ljude koji imaju djecu ,a hoce na miru da veceraju ili popiju kafu :D
Consigliere

#169 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Consigliere »

Bila sam u onom prijasnjem Via del Corsu ... Znam da su cijene paprene bile al je klopa super ... Ja cesto znam otici u taj mahal kod velepekare .. Poprilicno su jeftini :thumbup:
Nisrin

#170 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Znate li kakva je usluga, hrana, cijene - restoran Capri na Grbavici???
GaRGa

#171 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

hahah presmijesan si, ti si klasicna bruka svih nas pravih Sarajlija! jer tu nesto prosipas kao odakle su ti roditelji i kad su dosli kad te nisu vodili u peticu il devetku....
meni su ne znam koliko generacija unazad svi iz SA i jeo sam u svim mogucim Cevabdzinicima pa tako i u petici i devetki i u Zelji su mi bolji cevapi! sta ces sad???
Nisu najbolji u gradu sigurno al su mi bolji nego od ta dva navedena lokala, i kako se nadje uvijek neko da pokvari temu glupim komentarima i nekom glumom kao on pravi se Sarajlija pa zna gdje sta valja, ako si ti pravi Sarajlija i tvoji roditelji onda se ja stidim sto i ja jesam![/quote]

idi privi babin rodni list ako te zabolilo
Tsubasa

#172 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tsubasa »

.
madesa

#173 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

gdje otici sa djevojkom na veceru,vino itd
689908

#174 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by 689908 »

madesa wrote:gdje otici sa djevojkom na veceru,vino itd
i mene zanima
Michun

#175 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

689908 wrote:
madesa wrote:gdje otici sa djevojkom na veceru,vino itd
i mene zanima
Budzet? Magarac, zacin, noovi, nelo, tratoria uno...
Post Reply