Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
chuchumbamayumbe

#151 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by chuchumbamayumbe »

Maxwell2008 wrote:
VR6 wrote:
Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
Da ne govorimo sad o polovnjacima od 25000 KM koliko su njihova odrzavanja skupa.
Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?! :D
Govorim o svemu sto ti treba za auto bez da se izvlacis da bez necega i moze :D bas kao na servisu. Skontaj sta sve treba za tri godine i koliko kosta pa podijeli na 3.
Navescu samo neke od dijelova: Amortizeri,lezajevi,kugle, krajnice, ulje, filteri, zupcasti, akumulator, gume, kocnice, remen,qrci palci,auspuh,crijevo ovo crijevo ono, uvijek nesto. Eh da mi je ponovo doci do novog. :D
Ja sam na svom pethodnom automobilu, koji je bio stariji od 10 godina, za 4 godine koliko sam ga posjedovao uradio:

Pukla shofersajba - 250km sa ljepljenjem.
Lonac auspuha - 150 km
Alternator - samo popravak, nisam kupovao novi - 50 km
Kineticki - 150km
Promijenio kocione obloge - oko 100 km
Evo pokusavam jos da se sjetim sta sam uradio - nista.
Sve skupa 700km.
Tu se naravno ne racuna mijenjanje ulja i filtera, tekucina u kocnicama, servu, mjenjacu, ali sve skupa me nije izaslo vise od 1000 km za 4 godine, za tako staro auto.
Fakat ne kontam te vase racunice, ali nema veze.
Maxwell2008

#152 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by Maxwell2008 »

chuchumbamayumbe wrote:
VR6 wrote:
Maxwell2008 wrote:Ako uzmes da novo auto(nize klase tipa fabia) za 3 godine izgubi 6000 KM i njegovo odrzavanje za tri godine kosta 1500 KM to je 7500 dodaj mu jos 1500 kaska u prvoj godini to je 9000(Znaci kosta te 250 KM mjesecno). A sad racunaj polovnjaka od 9000 KM zasigurno ce ti uzimati 1700 godisnje to je 5100 i za tri godine ce izgubiti na vrijednosti bar 2500 KM to je 7600 to je 211 KM mjesecno (samo 40 KM razlike od novog). Pa uzitak, rahatluk, sigurnost za samo 40 KM mjesecno.Bez Kaska dodjes na isto.
Da ne govorimo sad o polovnjacima od 25000 KM koliko su njihova odrzavanja skupa.
Odakle ti povadi tih 1700 KM za odrzavanje polovnjaka?! Sta svake godine mjenjas motor i radis mu veliki servis?! :D
Upravo tako, odakle ti 1700km za odrzavanje polovnjaka, svijuti, pogotovu polovnjaka starog 3-4 godine?! :-)
Ako ces uzimati kasko samo u prvoj godini, onda je bolje da ga ne uzimas nikako.
A jos kada mi kazu da su uzeli novo auto na leasing ili kredit, e to je vec dupli odron!
A koje ti auto vozis majke ti, pa ne znas koliko kostaju dijelovi za auto staro 3-4 godine i sta sve pocne na nasim cestama otpadati sa auta za 3 godine bilo na novom bilo na polovnom vozilu.
chuchumbamayumbe

#153 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Maxwell2008 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
VR6 wrote:[
Japanca.
A da otpada, otpada.
Ali mi je manje zao kada otpadne sa necega od 12000km, nego od 25000km, a karambolka i amortizer za Fabiju su skuplji nego za mog japanca.
Prema tome, ja se vodim, otprilike, cisto ekonomskom logikom i razumom.
Ne vodim se srcem i osjecajima kako sam rahat, a kratak za 25000.
VR6

#154 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by VR6 »

Maxwell2008 evo ja prije neke dvije godine uzeo auto, izmjenjao nekih stvari na njemu, nove gume i registrovao ga, dosao me oko 12.000 KM. Auto je 2001, nov je kostao 34000 KM. Ove godine zamjenio plocice i diskove - diskovi 110 KM, plocice 130 KM (za sva 4 tocka dakle), od vandrednih kvarova otisao druk lezaj (novi 34 KM + ruke = 140 KM oboje), plus cackao nesto po klimi - 30 KM. Za koji dan cu uraditi i zamjenu ulja-filtera, 150 KM maksimalno. Ukupno 560 KM, s tim da sljedece godine garant necu mjenjati opet diskove i plocice, pa ce ova brojka biti manja... :)

Najvaznije, auto ide oko 8.5 s do 100 km/h, a od opreme ima sve sto mi treba, centralno, el. podizaci, klima. Svaki put kad sjednem u njega, navucem osmjeh od uha do uha - neprocjenjivo :D Sta sam ja mogao uzeti novo za 12000 KM?? Mozda neki autic do 60 KS sa "imagine" opremom.
chuchumbamayumbe

#155 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

VR6 wrote:Maxwell2008 evo ja prije neke dvije godine uzeo auto, izmjenjao nekih stvari na njemu, nove gume i registrovao ga, dosao me oko 12.000 KM. Auto je 2001, nov je kostao 34000 KM. Ove godine zamjenio plocice i diskove - diskovi 110 KM, plocice 130 KM (za sva 4 tocka dakle), od vandrednih kvarova otisao druk lezaj (novi 34 KM + ruke = 140 KM oboje), plus cackao nesto po klimi - 30 KM. Za koji dan cu uraditi i zamjenu ulja-filtera, 150 KM maksimalno. Ukupno 560 KM, s tim da sljedece godine garant necu mjenjati opet diskove i plocice, pa ce ova brojka biti manja... :)

Najvaznije, auto ide oko 8.5 s do 100 km/h, a od opreme ima sve sto mi treba, centralno, el. podizaci, klima. Svaki put kad sjednem u njega, navucem osmjeh od uha do uha - neprocjenjivo :D Sta sam ja mogao uzeti novo za 12000 KM?? Mozda neki autic do 60 KS sa "imagine" opremom.
Ma jok jarane, samo si rahat sa novim autom, sve ostalo je nista. :)
Samo sada gledaj racunica...
:D
Maxwell2008

#156 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by Maxwell2008 »

Jarane ugradjivao si fus dijelove. Et hajd nek sam ja lud koji sam 4 godine vodio evidenciju na troskove nove fabije. I troskove polovnjaka koje sam vozio eto u pravu si vozi i dalje polovnjaka i ja ga vozim a vozio sam i novo. Citav svijet budala rjesava se polovnih auta, mi pametni... hajd dobro, dabogda ti meni uvijek vozao rentabilno tj. polovno. :run:
VR6

#157 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by VR6 »

Sto se tice fus dijelova, reci cu samo, ne govorim o Golfu :) Kocnice su Delphi - http://iam.delphi.com/en-gb/default.htm , izuzetno jak proizvodjac na tom polju. Trazio sam Brembo, al oni u Dzem transu su jako neekspeditivni, nemamo, nismo nikad ni imali za taj auto, mozda bi mogli naruciti, al ja ovdje nemam katalog... tako sam odustao od Bremboa. Ja te fino pitah, sta bi mogao uzeti za te pare, da ide ispod 9 s do 100 km/h?! Nisam nasao nista novo sto bi zadovoljilo moje zelje, a da mogu kupiti po toj cijeni. Najefitniji nov auto koji bi mi pruzio to sto zelim, kosta 32.000 KM - Citroen C2 VTS. Da uzmem nesto sto ne zelim iz razloga "da bi vozio novo", to svakako necu. Nemam ja nista protiv novog auta, al nov auto bi uzeo samo da se bas mogu razbacivati sa parama. Polovnjak je veci rizik, al ako nadjes dobrog i vise profitiras. Ja ne znam sto se vas dvojica uopste raspravljate oko toga, svako je iznjeo svoje misljenje i to je to. Nekom ce se vise dopasti jedno pa ce uzeti nov auto, nekome drugo, pa ce kupiti polovan... ;-)
ado-šampion

#158 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by ado-šampion »

Kao što neko reče, ako isplativost igra veliku ulogu kod kupovine auta, novo se isplati ako ćeš ga vozati 10 godina.

Jedno pitanje za sve sa stavom "novo je novo". Recimo vi uzmete novo auto, uzmimo za primjer ovdje toliko spominjani Clio, za 25 hiljada KM. Prođu dvije godine, prođe garancija a na Cliju se počnu (ili nastave) pojavljivati problemi (to se može desiti koliko god ga dobro održavate i pazite) koje ćete tada plaćati sami, jer servisa više nema. Nakon godinu vi skontate da ne želite više ulagati u to auto i stavite ga u oglase. Recimo da uzmete 15 hiljada, što znači da je auto izgubilo prosječnih 40% za tri godine. To je 10000 KM. Minimum, jer je poznato koliko su ovdje na cijeni polovnjaci, posebno francuski i talijanski.
S druge strane, ja uzmem BMW tricu polovnu, 5 godina staru, sa nekih 60000 na satu, u odnosu na Clija auto boli glava, za iste pare. I mene počne auto zezati i ja ga isto odlučim nakon godinu prodati i na njemu izgubim 1-2 hiljade, ne više. Znači za 3 godine eksploatacije ja bih za to, gospodsko, auto izgubio oko 5 milja, jer je šansa da će očuvan BMW sa 60k na satu u prvoj godini praviti probleme mala, naravno ako kupujete polovno auto a niste levat za auta.
Konkretna auta u ovom primjeru nisu bitna.
Što je najvažnije, oni koji uzmimaju po principu "novo ili nikako" mogu uzeti ako koje im se baš i ne sviđa a ja ću vozati auto koje mi se savršeno sviđa.
Šta je sad s ovim "novo je novo"?
ado-šampion

#159 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by ado-šampion »

Maxwell nastavlja lupati ko maksim po divizji. "Svi se rješavaju polovnih auta, samo ih mi skupljamo". Jel iko na svijetu svije imati svoj stav?! Ili svi mogu a mi u Bosni ne možemo?!

Niko ovdje ne priča da novo auto ne treba kupiti. Ja samo hoću da kažem da svako treba kupiti auto koje mu se sviđa. A zagovornici kupovine isključivo novih auta, posebno kod nas, uglavnom sjednu u 4-5 auta i ni jedno im se ne svidi u potpunosti, ali uzmu onog koji im se sviđa više od ostalih, bez obzira što ga kad god sjedne u to auto centralna konzola grebe po koljenu i slično. Ja sam pisao na ovoj temi da bi postavljač teme i svako ko kupuje auto kupio ono što mu se fakat sviđa, pa bilo to novo ili polovno, a ne da da ne baš male pare za auto s kojim neće biti sretan i zadovoljan a sve zbog čitanja komentara ljudi koji u većini slučajeva žele zadovoljiti svoj kompleks tješeći se da nisu pogriješili pričajući babske priče kako će onaj koji kupi polovno auto toliko naje.at s njim da će na kraju kuću prodat da se kutariše. :)
LeKo

#160 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by LeKo »

Jedno pitanje za one koji preferiraju polovnjake.

Šta bi vozili da nema "levata" koji kupuju nova auta?
and

#161 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by and »

ado-šampion wrote:Kao što neko reče, ako isplativost igra veliku ulogu kod kupovine auta, novo se isplati ako ćeš ga vozati 10 godina.

Jedno pitanje za sve sa stavom "novo je novo". Recimo vi uzmete novo auto, uzmimo za primjer ovdje toliko spominjani Clio, za 25 hiljada KM. Prođu dvije godine, prođe garancija a na Cliju se počnu (ili nastave) pojavljivati problemi (to se može desiti koliko god ga dobro održavate i pazite) koje ćete tada plaćati sami, jer servisa više nema. Nakon godinu vi skontate da ne želite više ulagati u to auto i stavite ga u oglase. Recimo da uzmete 15 hiljada, što znači da je auto izgubilo prosječnih 40% za tri godine. To je 10000 KM. Minimum, jer je poznato koliko su ovdje na cijeni polovnjaci, posebno francuski i talijanski.
S druge strane, ja uzmem BMW tricu polovnu, 5 godina staru, sa nekih 60000 na satu, u odnosu na Clija auto boli glava, za iste pare. I mene počne auto zezati i ja ga isto odlučim nakon godinu prodati i na njemu izgubim 1-2 hiljade, ne više. Znači za 3 godine eksploatacije ja bih za to, gospodsko, auto izgubio oko 5 milja, jer je šansa da će očuvan BMW sa 60k na satu u prvoj godini praviti probleme mala, naravno ako kupujete polovno auto a niste levat za auta.
Što je najvažnije, oni koji uzmimaju po principu "novo ili nikako" mogu uzeti ako koje im se baš i ne sviđa a ja ću vozati auto koje mi se savršeno sviđa.
onaj ko kupuje novo auto obično izabere auto koje mu se sviđa i čak i boju izabere.izabereš li ti boju na svom polovnjaku?
poenta je da svak kupuje ono što misli da je za njega najbolje i ono šta sebi može priuštiti.naravno da bi i ti volio tog bmw-a uzeti iz salona,a ne sa 60000 na satu ali uzimaš auto prema svojim željama i što je važnije mogućnostima.
što se tiče isplativosti i raznih preračunavanja najjeftinija i najpovoljnija ispadne varijanta sa grasovom godišnjom kartom. ;-)
šta reći za nekoga ko kupi auto od 80 000 pa mu za dvije godine izađe novi model,a on taj stari proda za 40000 i kupi novi za 90 000?isplativost?
dimu

#162 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by dimu »

LeKo wrote:Jedno pitanje za one koji preferiraju polovnjake.

hahahhhahhahahahah kralju :lol:
chuchumbamayumbe

#163 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

LeKo wrote:Jedno pitanje za one koji preferiraju polovnjake.

Sta bi radila baba kada bi imala muda, moze i tako?!
ado-šampion

#164 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by ado-šampion »

and wrote:
ado-šampion wrote:Kao što neko reče, ako isplativost igra veliku ulogu kod kupovine auta, novo se isplati ako ćeš ga vozati 10 godina.

onaj ko kupuje novo auto obično izabere auto koje mu se sviđa i čak i boju izabere.izabereš li ti boju na svom polovnjaku?
poenta je da svak kupuje ono što misli da je za njega najbolje i ono šta sebi može priuštiti.naravno da bi i ti volio tog bmw-a uzeti iz salona,a ne sa 60000 na satu ali uzimaš auto prema svojim željama i što je važnije mogućnostima.
što se tiče isplativosti i raznih preračunavanja najjeftinija i najpovoljnija ispadne varijanta sa grasovom godišnjom kartom. ;-)
šta reći za nekoga ko kupi auto od 80 000 pa mu za dvije godine izađe novi model,a on taj stari proda za 40000 i kupi novi za 90 000?isplativost?
Uzme klinac ono koje mu se sviđa, nego uzme ono koje mu se sviđa više od ostalih NOVIH. Čast izuzecima. Na bengi je svaka tamna ili svjetlo-siva boja ekstra, a takva je većina. Teško da ćeš kupit narandžastu bengu. :-) Jaro, ako bih ja birao uzeo bih monaco blue, mada su sve boje koje imaju u ponudi ekstra. :-)
Za ostalo se slažem. Upravo ja o tome i pričam.
nigdje.nikog

#165 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by nigdje.nikog »

MA NOVO JE NOVO !

Image
Maxwell2008

#166 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by Maxwell2008 »

ado-šampion wrote:Maxwell nastavlja lupati ko maksim po divizji. "Svi se rješavaju polovnih auta, samo ih mi skupljamo". Jel iko na svijetu svije imati svoj stav?! Ili svi mogu a mi u Bosni ne možemo?!

Niko ovdje ne priča da novo auto ne treba kupiti. Ja samo hoću da kažem da svako treba kupiti auto koje mu se sviđa. A zagovornici kupovine isključivo novih auta, posebno kod nas, uglavnom sjednu u 4-5 auta i ni jedno im se ne svidi u potpunosti, ali uzmu onog koji im se sviđa više od ostalih, bez obzira što ga kad god sjedne u to auto centralna konzola grebe po koljenu i slično. Ja sam pisao na ovoj temi da bi postavljač teme i svako ko kupuje auto kupio ono što mu se fakat sviđa, pa bilo to novo ili polovno, a ne da da ne baš male pare za auto s kojim neće biti sretan i zadovoljan a sve zbog čitanja komentara ljudi koji u većini slučajeva žele zadovoljiti svoj kompleks tješeći se da nisu pogriješili pričajući babske priče kako će onaj koji kupi polovno auto toliko naje.at s njim da će na kraju kuću prodat da se kutariše. :)
Ti ocito ne pratis ni sta drugi pisu ni sta ti pises.
Ja ne tvrdim da svako treba voziti novo auto jer nema svako tu mogucnost, i to nisam ni rekao.
I ja sam takodje misljenja da svako treba da vozi ono sto mu se svidja.
Nisam rekao ni da je svako polovno auto kanta koja se svakodnevno kvari, ali 100 % tvrdim da je mogucnost kvara veca nego na novom.
Takodje tvrdim da je odrzavanje novog auta u prvih pet godina minimalno,pa samim tim i isplativije.
Covjek koji je postavio temu ima 25000 KM i hoce da kupi auto pa je u dilemi novo ili polovno.
Kad nemas lovu normalno da je za.ebano, moras izabrati polovno i pomalo ga odrzavati kupovati mu dijelove i vrsiti popravke, sto je lakse nego iskihati lovu odjednom. te popravke ustvari iznose isto koliko i ona rata koju neko placa + kasko+minimalno cijena odrzavanja (mijenjas ulje i obavaljas servis i to je to).
Znaci ja sam samo tvrdio kad vec covjek ima lovu i kupuje auto da je novo auto jeftinije odrzavati nego polovno (govorim o autima do 30 000 KM za ona jaca i luksuznija granice se malo pomjeraju jer luksuz je luksuz).
Ako ne vjerujes meni a ti nakon 3 godine voznje pitaj vlasnike fabie, Kia ceed, Clio, punto, corsa, fiesta, hyundai getz i slicno. A mogu ti i ja reci da me odrzavanje (nova kupljena) fabie u 4 godine kostalo 80 KM mjesecno (sa svim servisima).
Necemo govoriti o Passatu, Audi 6, BMW, Mercedes to vec zahtijeva veca mjesecna primanja.
Eh sad jos da ti odgovorim na ovo lupanje ko maksim po diviziji, ja koliko sam pratio po forumu znam da si ti na forumu najpoznatiji sa lupanjem ko maksim po diviziji sa svojim "osiguracima kocnica", kad te raja ismijavala. :thumbup: :lol: :lol: :lol:
Maxwell2008

#167 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by Maxwell2008 »

nigdje.nikog wrote:MA NOVO JE NOVO !

Image
A jel kosta 25 000 KM???
DoradO

#168 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by DoradO »

Maxwell2008 wrote:
ado-šampion wrote:Maxwell nastavlja lupati ko maksim po divizji. "Svi se rješavaju polovnih auta, samo ih mi skupljamo". Jel iko na svijetu svije imati svoj stav?! Ili svi mogu a mi u Bosni ne možemo?!

Ja ne tvrdim da svako treba voziti novo auto jer nema svako tu mogucnost, i to nisam ni rekao.
Nisam rekao ni da je svako polovno auto kanta koja se svakodnevno kvari, ali 100 % tvrdim da je mogucnost kvara veca nego na novom.
Takodje tvrdim da je odrzavanje novog auta u prvih pet godina minimalno,pa samim tim i isplativije.
Covjek koji je postavio temu ima 25000 KM i hoce da kupi auto pa je u dilemi novo ili polovno.
Kad nemas lovu normalno da je za.ebano, moras izabrati polovno i pomalo ga odrzavati kupovati mu dijelove i vrsiti popravke, sto je lakse nego iskihati lovu odjednom. te popravke ustvari iznose isto koliko i ona rata koju neko placa + kasko+minimalno cijena odrzavanja (mijenjas ulje i obavaljas servis i to je to).
Znaci ja sam samo tvrdio kad vec covjek ima lovu i kupuje auto da je novo auto jeftinije odrzavati nego polovno (govorim o autima do 30 000 KM za ona jaca i luksuznija granice se malo pomjeraju jer luksuz je luksuz).
Ako ne vjerujes meni a ti nakon 3 godine voznje pitaj vlasnike fabie, Kia ceed, Clio, punto, corsa, fiesta, hyundai getz i slicno. A mogu ti i ja reci da me odrzavanje (nova kupljena) fabie u 4 godine kostalo 80 KM mjesecno (sa svim servisima).
Necemo govoriti o Passatu, Audi 6, BMW, Mercedes to vec zahtijeva veca mjesecna primanja.
Eh sad jos da ti odgovorim na ovo lupanje ko maksim po diviziji, ja koliko sam pratio po forumu znam da si ti na forumu najpoznatiji sa lupanjem ko maksim po diviziji sa svojim "osiguracima kocnica", kad te raja ismijavala. :thumbup: :lol: :lol: :lol:
intelektualniji post dosad ne procitah na forumu ... ne znam dal bi se smijao il plakao :shock:

evo jedno pitanje ... koliko ti cijenis sada tu fabiu ?
chuchumbamayumbe

#169 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Maxwell2008 wrote:

Slazem se sa mnogim stvarima u postu, ali ne mogu da odolim a da ne kazem da je mene prosle godine odrzavanje mog auta kostalo, sve skupa (bez registracije), mjesecno oko 10km.
Dakle, dva puta sam promijenio ulje i dva puta sam promijenio filter ulja.
Za ostalo nije bilo nikakve potrebe.
A da ne govorim o racunicama tipa 4 godine.
Davati svaki mjesec 80km za odrzavanje auta, pored registracije i tocenja goriva, pa moras imati gutu love da bi sebi dozvolio takav luksuz i rasipanje.
:D
DoradO

#170 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by DoradO »

beli mu je onaj SDI pa je uracunao i gorivo :D

salu na stranu ... za te pare ja preporucujem Opel Astru npr.( kraj '06, 1.9 cdti 120 KS ... ) juce je vidjeh u gradu krivo mi sad sto nisam zapisao broj ... pravo lijepa, 26 milja - registrovana :)
chuchumbamayumbe

#171 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

DoradO wrote:beli mu je onaj SDI pa je uracunao i gorivo :D

salu na stranu ... za te pare ja preporucujem Opel Astru npr.( kraj '06, 1.9 cdti 120 KS ... ) juce je vidjeh u gradu krivo mi sad sto nisam zapisao broj ... pravo lijepa, 26 milja - registrovana :)
Meni se ova nova Astra nikako ne dzasvi,svijumi!
Sjedio u njoj, provozao se (kao suvozac), neocekivano mi je pre-pre tvrda, kratke sjedece povrsine, unutrasnjost mi je odbojna, vanjstina i nekako, ali mi je mnooogo ljepsa ona prijasnja Astra.
Sta ja znam sve je subjektivno sto se automobila tice.
Better Man

#172 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by Better Man »

Pa bolje je uzeti glanc novu Astru, benzin 1,4 sa full opremom na akciji je bila 27 milja, a ne davno je bila i za 26 milja. Mzda 1,4 beznin nije jaka masuna kao ta 1,9 cdti, ali novo je novo i zašto bi davao na polovnu te pare kad za istu lovu ili mozda hiljadu više možeš dobiti novu.
chuchumbamayumbe

#173 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Better Man wrote:

Pa bolje je uzeti glanc novu Astru, benzin 1,4 sa full opremom na akciji je bila 27 milja, a ne davno je bila i za 26 milja. Mzda 1,4 beznin nije jaka masuna kao ta 1,9 cdti, ali novo je novo i zašto bi davao na polovnu te pare kad za istu lovu ili mozda hiljadu više možeš dobiti novu.
Da li mislis na novu Astru kada spominjes 26 milja, ili na Astru Classic (2)?!
DoradO

#174 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by DoradO »

chuchumbamayumbe wrote:
Better Man wrote:

Da li mislis na novu Astru kada spominjes 26 milja, ili na Astru Classic (2)?!
da na novu astru brate evo sad gledam na autpijaci '06, GTC oprema presla tek 38 hiljada prva ruka, 100 KS dizel -- 26.000... i eto better man molim te da mi objasnis zasto bi uzeo tu novu sa 1.4 motorom umjesto recimo ove sto sam naveo ...

... i sad ne znam kako se krecu cijene ali ova astra konkretno je bolja i bice bolja od clia,punta,fiestaa i svih ovih malih NOVIH autica do 25 milja i sto je najvaznije drzace jace cijenu - il jedino da sam ja nesto propustio na temi jer mi je mrsko da citam od pocetka :D pa on trazi malu klasu auta ... onda novo i tacka ... ha ya
DoradO

#175 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada

Post by DoradO »

CHUCHI oprosti mislio sam da mene pitas :lol: :lol:
Locked